|
Notka |
|
ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Montii testuje Alterrę:)No i udało się, jestem w gronie 50 wizażanek, które mają zaszczyt testować kosmetyki Alterra.
![]() Paczkę odebrałam dzisiaj, zostałam poproszona jedynie o dowód osobisty i otrzymałam zestaw kosmetyków w którego w skład wchodzi :
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Montii testuje Alterrę:)
Gratki
![]() Też jestem ciekawa tego kremu brązującego ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Rodzynko dzisiaj krem brązujący już nałożyłam na buzię ale wstrzymam się z recenzją, muszę go poobserwować
![]() ![]() Testowanie zaczynam od wypróbowania peelingu żurawina&figa podaję link do KWC -> klik <- ![]() Pierwsze wrażenie? Bomba owocowa o cudownym zapachu umieszczona w fajnej poręcznej tubce z kolorową szatą graficzną. Peeling pachnie cudownie, mam ochotę go zjeść ![]() ![]() Konsystencja dość rzadka, przypomina trochę galaretkę i ześlizguje się ze skóry dlatego trzeba do stopniowo dozować. Nakłada się go dość łatwo, sprawia wrażenie wydajnego - ale to się okaże ![]() W czasie całej kąpieli towarzyszył mi cudowny owocowy zapach, jednak nie odczułam żadnych właściwości ścierających. Dla mnie to dobry żel myjący - ale wciąż żel - działania peelingującego nie odczułam. Może to po prostu kwestia indywidualna, ale ja raz w tygodniu potrzebuję konkretniejszego peelingu, jednak nie zraża mnie to. Alterrę będę stosować na co dzień, bądź na partie bardziej delikatne np dekolt ![]() 2 h po kąpieli a wciąż pachnę owocami oraz towarzyszy mi cudowne uczucie świeżości. Szkoda tylko, że nie posiada więcej tych drobinek i nie jest peelingiem 'z prawdziwego zdarzenia' ale za ten zapach oraz całą owocową otoczkę jestem w stanie mu to wybaczyć. Jestem na tak ! ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Komplikatorka
|
Daj znać jak ten krem brązujący
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wśród kosmetyków, które miałam testować znajduje się szampon
Alterra granat & aloes ![]() Trochę obawiałam się poszarpanych suchych włosów ponieważ szampon nie zawiera silikonów a one bardzo ułatwiały mi rozczesywanie włosów. No ale ryzyk fizyk skoro to testowanie to to dzieła ![]() ![]() Szampon według mnie pachnie pięknie i w celu dopełnienia pielęgnacji zakupiłam również odżywkę i maskę z tej samej serii i wiem, że te kosmetyki są dla mnie. Moje włosy są mi za nie bardzo wdzięczne ponieważ pięknie lśnią ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Kompletnie zapomniałam o maseczce nawilżającej z aloesem
![]() Cwaniara ukryła się ale na szczęście dzisiaj ją dopadłam ponieważ od kilku dni mam strasznie suche policzki ![]() Nie wiem co się stało ale powinnam trzymać maseczkę jakieś 15 min ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Od paru dni testuję również balsam do ust
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Nie depcze krokusów
|
Montii, a nie przeszkadza Ci smak tej pomadki?
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co Malla, kiedyś miała nawyk zlizywania z ust pomadek, błyszczyków itp itd, odkąd zaczęłam używać np czerwonej nauczyłam się w ogóle nie zjadać pomadek xD także nie czuję nic
![]()
![]() |
#10 |
Nie depcze krokusów
|
Ja nie zjadam, a czuję nieprzyjemny posmak... :/
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Malla wprawdzie posmaku nie czuję, ale dzisiaj chyba troszkę za dużo jej nałożyłam i kąciki miałam białe.. jak dobrze, że w aucie jest lusterko
![]() Teraz czas na krem do rąk klik ![]() Każda skóra zasługuje na indywidualną pielęgnację. Krem do rąk Alterra został opracowany specjalnie do zniszczonej skóry dłoni. Połączenie substancji czynnych z oleju z pestek granatu*, ekstraktu z aloesu* i masła shea pielęgnuje zniszczone i suche dłonie z aksamitną delikatnością. Krem do rąk Alterra szybko się wchłania, nie pozostawiając na skórze warstewki tłuszczu. *z kontrolowanej biologicznie uprawyNie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego. Skład: Demineralisiertes Wasser, Sojaoel*, pflanzliches Glycerin, Weingeist*, Fettalkohol, Olivenoel*, Cellulose, Glycerinfettsaeureester, Disteloel*, Granatapfelkernoel*, Xanthan, Sheabutter*, Aloe Vera Extrakt*, Beerenwachs, Granatapfelextrakt*, Ginkoextrakt, Jojobaoel*, Sonnenblumenoel, Vitamin E, Vitamin C, Mischung aetherischer Oele
*z kontrolowanej biologicznie uprawy Krem jest zamknięty w bardzo ładnym opakowaniu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Na koniec zostawiłam sobie brzoskwiniowy krem koloryzujący
Musiałam się wstrzymać z recenzją ponieważ moja skóra ma skłonność do zapychania i musiałam uważnie ją obserwować ![]() Pierwsze wrażenie? Jest dość ciemny. Dla mnie to nie problem ponieważ nie jestem bladziochem ale innym może to przeszkadzać... Zapach który zachwycał mnie przy poprzednich kosmetykach teraz nie powala ![]() ![]() Jak zdążyły zauważyć inne wizażanki on nie jest kremem koloryzującym a raczej tonującym, więc jak ktoś ma coś do ukrycia - na twarzy rzecz jasna ![]() Cera po nałożeniu wygląda świeżo i promie nnie, daje nawet lekki efekt zmatowienia jednak w moim przypadku - nie na długo.. ponieważ szybko zaczęłam się świecić ![]() Jednak wrócę do niego latem, kiedy podkład będzie zdecydowanie za ciężki - może wtedy się sprawdzi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.