|
Notka |
|
ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Magdziowe testowanie Alterry .
Witam
![]() Dzisiaj udało mi się odebrać zestaw kosmetyków w Rossmannie. Także testowanie czas zacząć ![]() Zestaw do testowania składa się z :
Kosmetyki otrzymałam po pokazaniu dowodu tożsamości i złożeniu podpisu na kartce. Z Alterry testowałam już pomadkę do ust, szampon i odżywkę do włosów. Dzisiaj pierwsze testowanie ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Magdziowe testowanie Alterry .
Zaczęłam od kremu do rąk
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...aloe-vera.html Według producenta Każda skóra zasługuje na indywidualną pielęgnację. Krem do rąk Alterra został opracowany specjalnie do zniszczonej skóry dłoni. Połączenie substancji czynnych z oleju z pestek granatu*, ekstraktu z aloesu* i masła shea pielęgnuje zniszczone i suche dłonie z aksamitną delikatnością. Krem do rąk Alterra szybko się wchłania, nie pozostawiając na skórze warstewki tłuszczu. *z kontrolowanej biologicznie uprawy Nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego. Moja opinia Zacznę od tego że strasznie mi się nie podoba zapach, jest zbyt intesywny, sztuczny i drażni mnie. Na szczęście nie czuć go aż tak bardzo na rękach. Kremu użyłam zaraz po umyciu rąk, od razu zauważyłam że nie potrzeba dużej ilości kremu aby dobrze rozsmarować na rękach, na pewno będzie wydajny ![]() Kossmetyk dosyć szybko się wchłania, pozostawia na skórzę taką miłą warstewkę. Dłonie są dobrze nawilżone, miękkie, gładkie. Zobaczymy jak się sprawdzi na dłuższą metę ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Kolejny produkt to http://213.218.125.35/kosmetyki/prod...?produkt=50859 Według producenta Alterra to marka naturalnych kosmetyków, której dystrybutorem jest Rossmann. Sztyft Alterra pielęgnuje usta dzięki cudownym składnikom zawartym w formule, znajdziemy tu olej rycynowy, kokosowy, jojoba, słonecznikowy, wosk pszczeli, wosk candelilla, oliwe z oliwek, olejek z marchwi oraz wit. A i E. Pomadka nie zawiera syntetycznych barwników, aromatów i substancji konserwujących. Nie zawiera również silikonu, parafiny i innych produktów na bazie olejów mineralnych. Surowce roślinne pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych i dzikich zbiorów. Tolerancja skóry potwierdzona dermatologicznie. Moja opinia Od razu zaobserwowałam że nie nakłada się duża ilość kosmetyku. Pomadka jest dosyć twarda przez co nie rozmarowuje się bardzo gładko. Zaliczam do do plusów, bo usta są nawilżone dostatecznie bez zużycia dużej ilości kosmetyku. Na ocenę jeszcze za wcześnie, mogę dodać że pomadka w ogóle nie pachnie i w zasadzie nie widać jej na ustach.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja mam wiecznie przesuszone dłonie, mało który krem sobie z nimi radzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Pomadka do ust z Alterry to mój ulubiony nawilżacz do ust, moje KWC
![]() Zużyłam już chyba ze 4 opakowania, ale chyba wszystkie w starej wersji. Jestem ciekawa czym i jak bardzo się różnią ![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O działaniu jeszcze napiszę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja używałam tylko starej wersji, która mnie nie przekonała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj pora na peeling do ciała
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...na-i-figa.html Według producenta Każda skóra zasługuje na indywidualną pielęgnację. Peeling do ciała z nasionami żurawiny i wartościowym wyciągiem z figi to łagodny peeling pod prysznic. Substancje myjące na bazie roślinnej delikatnie myją Twoje ciało, usuwając w sposób łagodny obumarłe komórki naskórka. Peeling do ciała ze szlachetnym olejkiem z jojoba nada Twojej skórze uczucie gładkości i czystości. Gliceryna roślinna dostarcza długotrwałego nawilżenia. Owocowy naturalny zapach rozpieści i zrównoważy Twoje zmysły. Produkt nie zawiera syntetycznych barwników, substancji zapachowych i konserwujących, bez silikonów, parafiny i innych związków olejów mineralnych. Moja opinia Na wstępie zaznaczę że zapach nie jest aż tak intensywny i męczący jak w kremie do rąk, za to bardzo przyjemny bo taki ożeźwiający ![]() Musze przyznać że po uzyciu skóra jest taka miękka i gładka. Bardzo dobrze mi się wchłonął balsam do ciała po uprzednim użyciu peelingu. Myślę że się polubimy ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Tym razem napiszę kilka słów o szamponie
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...aloe-vera.html skład Aqua, Lauryl Glucoside, Sodium Coco Sulfate, cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Lauroyl Sarcosine, Punica Granatum Extract*, Aloe Barbadensis Extract*, Acacia Farnesiana Extract, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Alcohol*, Parfum**, Linalool**, Limonene**, Geraniol**, Citronellol**, Citral**. * surowce pochodzące z uprawy kontrolowanej biologicznie. ** naturalne olejki eteryczne. Moja opinia: Szampon ma konsystencje takiego gluta/żelu ![]() ![]() ![]() Włosy zachowały swoją normalną świeżość czyli jeden dzień :P: Po użyciu miałam wrażenie że włosy są słabo oczyszczone, ale to może dlatego że głownie używam szamponów z SLS. Szampon nie podrażnił skóry głowy, nie wysuszył. Jednym słowem podoba mi się ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
PODSUMOWANIE RECENZJI 1.Pomadka do ust http://213.218.125.35/kosmetyki/prod...?produkt=50859 Ogólna ocena: Zacznę od tego że mam bardzo suche i wrażliwe usta, także bardzo często sięgam po pomadkę ![]() ![]() Działanie: Dobrze nawilża, ale nie zaskoczyła mnie jakoś mega pozytywnie. Nadal muszę często sięgać po pomadkę i krem. Chociaż muszę przyznać że dobrze regeneruje , ostatnio pękła mi warga i rana bardzo szybko się zagoiła. Uważam że wrócę jeszcze do niej ![]() Dodam jeszcze że mam porównanie do starej wersji i nie zauważyłam żadnej różnicy w działaniu obu pomadek ![]() Ocena 4 + (duży plus) 2. Szampon do włosów https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...aloe-vera.html Ogólna ocena: Jestem zadowolona ![]() ![]() Do zapachu się przyzwyczaiłam chociaż nie podoba mi się w ogóle! Po umyciu włosy są świeże, pachnące, troszkę poplątane(odzywka i problem z głowy). Szampon jest bardzo delikatny i w ogóle nie wysusza skóry głowy ![]() Myślę że skuszę się jeszcze na ten szampon aczkolwiek o innym zapachu. POLECAM Ocena: 4
![]() 2.Zdrowo się odżywiam ![]() 3. Ćwiczę ![]() Edytowane przez Magdzia94 Czas edycji: 2012-03-31 o 13:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
3.Krem do rąk
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...aloe-vera.html Ogólna ocena: Niestety ten zapach jest dla mnie nie do zniesienia! Gdy posmaruję ręce kremem to cały czas go czuje wszędzie, gdzie tylko się nie ruszę. Sam krem jest dobry ![]() Ocena: 3 4. Peeling do ciała https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...na-i-figa.html Ogólna ocena: W tym przypadku wszystko mi się podoba ![]() ![]() Kosmetyk dobrze się rozprowadza, skóra jest miękka, martwy naskórek złuszczony. Balsam do ciała bardzo dobrze się wchłania, po użyciu peelingu. Jestem jak najbardziej zadowolona. Ocena 4+ (dużżży plus) ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- 5.Krem do cery mieszanej i normalnej brzoskwiniowy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-pfirsich.html Ogólna ocena: Z tym produktem czekałam jak najdłużej bo testowałam go w różnych wariantach: z pudrem, bez pudru, na dłuższe wyjścia, przy różnej pogodzie ![]() Zacznę od opisu samego kosmetyku. Krem bardzo intensywnie pachnie, na szczęście potem nie czuć tego zapachu. Po nałożeniu na rękę myślę sobie rany jaki ciemny, ale gdy zaaplikowałam go na twarz, tego już widać nie było gdyż krem całkowicie się rozsmarował i stopił z naturalnym odcieniem skóry. Nie wiem jak w przypadku bladych cer, ale z moją średnią karnacją nie miałam z tym problemu. Krem dobrze się rozprowadza, wystarczy niewielka ilość aby nałożyć na całą twarz ![]() - bez pudru Klapaaaa produkt strasznieee szybko się stracił z twarzy i nic po nim nie pozostało. Cera w dodatku się świeciła - z pudrem Tutaj już mi się podoba ![]() ![]() Czyli podsumowując średniak, na który moim zdaniem nie warto wydawać pieniędzy. Fajnie wygląda do 3 godzin po nałożeniu, a potem go nie ma. Ocena 3 ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- 6. Maseczka nawilżająca z aloesem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...aloe-vera.html Ogólna ocena: NIE NIE NIE! Pierwsza i zarazem ostatnia recenzja tego czegoś. Jako ze mam wrażliwą cerę to maseczkę nałożyłam na niewielki obszar na twarzy. I był to bardzo dobry pomysł. Takkkkk strasznie mnie podrażniła że do tej pory się drapię ! Wyszedł mi czerwony placek, idealnie w miejscu gdzie ją nałożyłam. Więcej nie piszę bo uważam ze nie ma to sensu. Po prostu NIE ! Ocena: 0 duże ZERO ! ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- I takie końcowe PODSUMOWANIE Chętnie kupię -pomadkę do ust -szampon -peeling Nie kupię - maseczki do twarzy -kremu do rąk - kremu brzoskwiniowego do twarzy. Dziękuję z możliwość testowania produktów, była to dla mnie ogromna przyjemność ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.