Magdziowe testowanie Alterry . - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-20, 15:38   #1
Magdzia94
Zakorzenienie

Magdziowe testowanie Alterry .

Witam

Dzisiaj udało mi się odebrać zestaw kosmetyków w Rossmannie.
Także testowanie czas zacząć

Zestaw do testowania składa się z :
  1. Rumiankowa pomadka do ust
  2. Krem do rąk z granatem i aloesem 75 ml
  3. Maseczka nawilżająca do skóry suchej i wrażliwej 2 x 5 ml
  4. Brązujący krem na dzień z brzoskwinią 50 ml
  5. Peeling do ciała żurawina i figa 200 ml
  6. Szampon nawilżający do włosów suchych i zniszczonych 200 ml

Kosmetyki otrzymałam po pokazaniu dowodu tożsamości i złożeniu podpisu na kartce.

Z Alterry testowałam już pomadkę do ust, szampon i odżywkę do włosów.

Dzisiaj pierwsze testowanie

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-21, 17:28   #2
Magdzia94
Zakorzenienie

Dot.: Magdziowe testowanie Alterry .

Zaczęłam od kremu do rąk
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...aloe-vera.html

Według producenta

Każda skóra zasługuje na indywidualną pielęgnację. Krem do rąk Alterra został opracowany specjalnie do zniszczonej skóry dłoni. Połączenie substancji czynnych z oleju z pestek granatu*, ekstraktu z aloesu* i masła shea pielęgnuje zniszczone i suche dłonie z aksamitną delikatnością. Krem do rąk Alterra szybko się wchłania, nie pozostawiając na skórze warstewki tłuszczu.
*z kontrolowanej biologicznie uprawy
Nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego.

Moja opinia

Zacznę od tego że strasznie mi się nie podoba zapach, jest zbyt intesywny, sztuczny i drażni mnie. Na szczęście nie czuć go aż tak bardzo na rękach.
Kremu użyłam zaraz po umyciu rąk, od razu zauważyłam że nie potrzeba dużej ilości kremu aby dobrze rozsmarować na rękach, na pewno będzie wydajny
Kossmetyk dosyć szybko się wchłania, pozostawia na skórzę taką miłą warstewkę. Dłonie są dobrze nawilżone, miękkie, gładkie.

Zobaczymy jak się sprawdzi na dłuższą metę

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Kolejny produkt to
http://213.218.125.35/kosmetyki/prod...?produkt=50859

Według producenta

Alterra to marka naturalnych kosmetyków, której dystrybutorem jest Rossmann. Sztyft Alterra pielęgnuje usta dzięki cudownym składnikom zawartym w formule, znajdziemy tu olej rycynowy, kokosowy, jojoba, słonecznikowy, wosk pszczeli, wosk candelilla, oliwe z oliwek, olejek z marchwi oraz wit. A i E. Pomadka nie zawiera syntetycznych barwników, aromatów i substancji konserwujących. Nie zawiera również silikonu, parafiny i innych produktów na bazie olejów mineralnych. Surowce roślinne pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych i dzikich zbiorów. Tolerancja skóry potwierdzona dermatologicznie.

Moja opinia

Od razu zaobserwowałam że nie nakłada się duża ilość kosmetyku. Pomadka jest dosyć twarda przez co nie rozmarowuje się bardzo gładko. Zaliczam do do plusów, bo usta są nawilżone dostatecznie bez zużycia dużej ilości kosmetyku.
Na ocenę jeszcze za wcześnie, mogę dodać że pomadka w ogóle nie pachnie i w zasadzie nie widać jej na ustach.

Stary 2012-03-21, 17:49   #3
pamfilia
Zakorzenienie

Ja mam wiecznie przesuszone dłonie, mało który krem sobie z nimi radzi
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-21, 17:50   #4
otako
Zakorzenienie

Pomadka do ust z Alterry to mój ulubiony nawilżacz do ust, moje KWC
Zużyłam już chyba ze 4 opakowania, ale chyba wszystkie w starej wersji. Jestem ciekawa czym i jak bardzo się różnią

otako jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-21, 18:03   #5
Magdzia94
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Pomadka do ust z Alterry to mój ulubiony nawilżacz do ust, moje KWC
Zużyłam już chyba ze 4 opakowania, ale chyba wszystkie w starej wersji. Jestem ciekawa czym i jak bardzo się różnią
Miałam poprzednią i czuje różnicę. Tamta nie była taka twarda i tak "płynniej" się rozsmarowywała. Starą wersję było widać na ustach jak błyszczyk, tej prawie nie widać.
O działaniu jeszcze napiszę

Stary 2012-03-21, 19:43   #6
trinee
Zadomowienie

GG do trinee

Ja używałam tylko starej wersji, która mnie nie przekonała. Rozpuszczała się na ustach jak zwykłe pomadki za 2zł (kiedyś takie smakowe były) i zdecydowanie nic z nimi nie robiła... Byłam rozczarowana, a teraz nowa wersja- hmmm... trzeba się zastanowić
trinee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-24, 17:23   #7
Magdzia94
Zakorzenienie

Dzisiaj pora na peeling do ciała
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...na-i-figa.html

Według producenta
Każda skóra zasługuje na indywidualną pielęgnację. Peeling do ciała z nasionami żurawiny i wartościowym wyciągiem z figi to łagodny peeling pod prysznic. Substancje myjące na bazie roślinnej delikatnie myją Twoje ciało, usuwając w sposób łagodny obumarłe komórki naskórka. Peeling do ciała ze szlachetnym olejkiem z jojoba nada Twojej skórze uczucie gładkości i czystości. Gliceryna roślinna dostarcza długotrwałego nawilżenia. Owocowy naturalny zapach rozpieści i zrównoważy Twoje zmysły. Produkt nie zawiera syntetycznych barwników, substancji zapachowych i konserwujących, bez silikonów, parafiny i innych związków olejów mineralnych.

Moja opinia
Na wstępie zaznaczę że zapach nie jest aż tak intensywny i męczący jak w kremie do rąk, za to bardzo przyjemny bo taki ożeźwiający . Kosmetyk ma taką żelową konsystencję, liczba granulek zanużonych w peeling jest mała.
Musze przyznać że po uzyciu skóra jest taka miękka i gładka. Bardzo dobrze mi się wchłonął balsam do ciała po uprzednim użyciu peelingu.
Myślę że się polubimy

Stary 2012-03-26, 18:46   #8
Magdzia94
Zakorzenienie

Tym razem napiszę kilka słów o szamponie

skład
Aqua, Lauryl Glucoside, Sodium Coco Sulfate, cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Lauroyl Sarcosine, Punica Granatum Extract*, Aloe Barbadensis Extract*, Acacia Farnesiana Extract, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Alcohol*, Parfum**, Linalool**, Limonene**, Geraniol**, Citronellol**, Citral**.
* surowce pochodzące z uprawy kontrolowanej biologicznie.
** naturalne olejki eteryczne.

Moja opinia:

Szampon ma konsystencje takiego gluta/żelu Lubię dobrze pieniące się szampony, w tym przypadku trzeba go trochę więcej nałożyć żeby taki efekt osiągnąć. Zapach nie jest tak strasznie wyczuwalny i przeszkadzający jak w odżywce z tej serii, którą niezbyt dobrze wspominam. Wracając do szamponu Skład jak widać nie zawiera SLS co jest zaletą, gdyż moze służyć wrażliwym skórom głowy Kosmetyk trochę plącze włosy, ale odrobina odżywki załatwia ten "problem"
Włosy zachowały swoją normalną świeżość czyli jeden dzień :P: Po użyciu miałam wrażenie że włosy są słabo oczyszczone, ale to może dlatego że głownie używam szamponów z SLS.
Szampon nie podrażnił skóry głowy, nie wysuszył.
Jednym słowem podoba mi się

Stary 2012-03-31, 13:11   #9
Magdzia94
Zakorzenienie

PODSUMOWANIE RECENZJI

1.Pomadka do ust

http://213.218.125.35/kosmetyki/prod...?produkt=50859

Ogólna ocena:

Zacznę od tego że mam bardzo suche i wrażliwe usta, także bardzo często sięgam po pomadkę Trzeba nałożyć tak 2 warstwy żeby poczuć ją na ustach. Kosmetyk w ogóle nie pachnie i nie posiada żadnego smaku, nie uważam tego za wady

Działanie:

Dobrze nawilża, ale nie zaskoczyła mnie jakoś mega pozytywnie. Nadal muszę często sięgać po pomadkę i krem. Chociaż muszę przyznać że dobrze regeneruje , ostatnio pękła mi warga i rana bardzo szybko się zagoiła.
Uważam że wrócę jeszcze do niej

Dodam jeszcze że mam porównanie do starej wersji i nie zauważyłam żadnej różnicy w działaniu obu pomadek

Ocena
4 + (duży plus)

2. Szampon do włosów

Ogólna ocena:

Jestem zadowolona Po kilkakrotnym używaniu już"wyczułam" jak go używać aby się dobrze pienił. Mocno namaczam włosy, szampon po wylaniu na rękę, odrobinę mieszam z wodą i uzyskuję dobrą pianę
Do zapachu się przyzwyczaiłam chociaż nie podoba mi się w ogóle!
Po umyciu włosy są świeże, pachnące, troszkę poplątane(odzywka i problem z głowy).
Szampon jest bardzo delikatny i w ogóle nie wysusza skóry głowy Na pewno też nie przyspiesza przetłuszczania, bo włosy są tak samo świeże jak zawsze.
Myślę że skuszę się jeszcze na ten szampon aczkolwiek o innym zapachu.
POLECAM

Ocena:
4

Edytowane przez Magdzia94
Czas edycji: 2012-03-31 o 13:13
Stary 2012-04-01, 09:05   #10
Magdzia94
Zakorzenienie

3.Krem do rąk

Ogólna ocena:

Niestety ten zapach jest dla mnie nie do zniesienia! Gdy posmaruję ręce kremem to cały czas go czuje wszędzie, gdzie tylko się nie ruszę.
Sam krem jest dobry Niewielka ilość wystarczy, aby nawilżyć ręce. Dłonie po posmarowaniu są miękkie, nawilżone, gładkie. Jednak ten krem nie zachwycił mnie aż tak bardzo, na dłuższą metę nie poprawił stanu dłoni, chciałabym taki efekt na dłużej, a nie tylko od użycia do użycia.

Ocena:
3

4. Peeling do ciała
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...na-i-figa.html

Ogólna ocena:

W tym przypadku wszystko mi się podoba Zapach nie jest taki intensywny, a jednocześnie odświeżający. Drobinki są średniej wielkości, jak dla mnie idealne, bo nie ścierają mocno, ale wystarczająco
Kosmetyk dobrze się rozprowadza, skóra jest miękka, martwy naskórek złuszczony. Balsam do ciała bardzo dobrze się wchłania, po użyciu peelingu.
Jestem jak najbardziej zadowolona.

Ocena
4+ (dużżży plus)

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

5.Krem do cery mieszanej i normalnej brzoskwiniowy

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-pfirsich.html

Ogólna ocena:

Z tym produktem czekałam jak najdłużej bo testowałam go w różnych wariantach: z pudrem, bez pudru, na dłuższe wyjścia, przy różnej pogodzie
Zacznę od opisu samego kosmetyku. Krem bardzo intensywnie pachnie, na szczęście potem nie czuć tego zapachu. Po nałożeniu na rękę myślę sobie rany jaki ciemny, ale gdy zaaplikowałam go na twarz, tego już widać nie było gdyż krem całkowicie się rozsmarował i stopił z naturalnym odcieniem skóry. Nie wiem jak w przypadku bladych cer, ale z moją średnią karnacją nie miałam z tym problemu. Krem dobrze się rozprowadza, wystarczy niewielka ilość aby nałożyć na całą twarz
- bez pudru
Klapaaaa produkt strasznieee szybko się stracił z twarzy i nic po nim nie pozostało. Cera w dodatku się świeciła
- z pudrem
Tutaj już mi się podoba Krem się dłużej utrzymał, dał fajny naturalny efekt. Przy problematycznych cerach nie nada się bo krycie jest naprawdę minimalne, ale jeżeli ktoś chce tylko wyrównać koloryt skóry to polecam Na całodniowy pobyt poza domem bez poprawek też nie nadaje się, bo wieczorem już nic nie mamy na twarzy.

Czyli podsumowując średniak, na który moim zdaniem nie warto wydawać pieniędzy. Fajnie wygląda do 3 godzin po nałożeniu, a potem go nie ma.

Ocena
3

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

6. Maseczka nawilżająca z aloesem

Ogólna ocena:

NIE NIE NIE! Pierwsza i zarazem ostatnia recenzja tego czegoś. Jako ze mam wrażliwą cerę to maseczkę nałożyłam na niewielki obszar na twarzy. I był to bardzo dobry pomysł. Takkkkk strasznie mnie podrażniła że do tej pory się drapię ! Wyszedł mi czerwony placek, idealnie w miejscu gdzie ją nałożyłam. Więcej nie piszę bo uważam ze nie ma to sensu. Po prostu NIE !

Ocena:
0 duże ZERO !

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

I takie końcowe PODSUMOWANIE

Chętnie kupię
-pomadkę do ust
-szampon
-peeling

Nie kupię
- maseczki do twarzy
-kremu do rąk
- kremu brzoskwiniowego do twarzy.

Dziękuję z możliwość testowania produktów, była to dla mnie ogromna przyjemność

Odpowiedz

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości