Suchy kokon po umyciu włosów - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-07, 16:56   #1
forevercocacola
Przyczajenie

Suchy kokon po umyciu włosów

Witam,
mam ogromny problem z włosami. Na początek może opiszę ich wygląd: są to włosy średniej długości (do ramion), regularnie podcinane, farbowane (farby Joanna lub Syoss, co ok. 1,5 miesiąca), mają tendencję do przetłuszczania się, myję je raczej codziennie. Nie prostuję ich, staram się także nie suszyć suszarką.
Od jakiegoś czasu zauważyłam, że po umyciu i spłukaniu szamponu na włosach powstaje mi jeden, wielki, suchy kokon. Konsystencją przypomina to trochę gąbkę. Dzieje się tak niezależnie od tego, jakiego szamponu użyję. Są przez to tragiczne do rozczesania. Oczywiście nakładam też odżywkę, ale muszę się sporo namęczyć żeby nie została rozprowadzona jedynie po wierzchu.
Jestem przerażona, bo nigdy nie miałam tego typu problemu z włosami.
Tym bardziej- nigdy nie miałam problemu z tym żeby były suche.
Proszę o pomoc. Co mogę zrobić by poprawić kondycję moich włosów? Czym może być spowodowane coś takiego?
Pozdrawiam.
forevercocacola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-07, 17:20   #2
chimay
Zakorzenienie

Dot.: Suchy kokon po umyciu włosów

Cytat:
Napisane przez forevercocacola Pokaż wiadomość
Witam,
mam ogromny problem z włosami. Na początek może opiszę ich wygląd: są to włosy średniej długości (do ramion), regularnie podcinane, farbowane (farby Joanna lub Syoss, co ok. 1,5 miesiąca), mają tendencję do przetłuszczania się, myję je raczej codziennie. Nie prostuję ich, staram się także nie suszyć suszarką.
Od jakiegoś czasu zauważyłam, że po umyciu i spłukaniu szamponu na włosach powstaje mi jeden, wielki, suchy kokon. Konsystencją przypomina to trochę gąbkę. Dzieje się tak niezależnie od tego, jakiego szamponu użyję. Są przez to tragiczne do rozczesania. Oczywiście nakładam też odżywkę, ale muszę się sporo namęczyć żeby nie została rozprowadzona jedynie po wierzchu.
Jestem przerażona, bo nigdy nie miałam tego typu problemu z włosami.
Tym bardziej- nigdy nie miałam problemu z tym żeby były suche.
Proszę o pomoc. Co mogę zrobić by poprawić kondycję moich włosów? Czym może być spowodowane coś takiego?
Pozdrawiam.
Jakiego szamponu i odżywki używasz (konkretne nazwy)?
Jak włosy zachowują się po wyschnięciu?
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-07, 19:39   #3
tomasso991
Przyczajenie

Mialam podobnie jak ty , po pierwsze zle pielegnujesz whttps://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,71173,dove-advanced-hair-series-pure-care-dry-oil.htmlosy , i maja juz chyba dosc , po 2 odstaw to co uzywalas do tej pory szampony , odzywki i przede wszysystkim farby z sayosa , to jest martretowania tych biednych wlosow , ja raz zafarbowalam ta farba i 30 cm obcielam spalonych wlosow !!!
-podetnij wlosy troszke
- farbuj naturalna henna khadi ktora wzmocni i odzywi ci wlosy , mozna ja kupic na necie w naturalnych kosmetykach jak helfy , magiczne indie i chyba skarby maroka
-szampony bez sls , najlepiej na suche i zniszczone wlosy sa szampony balea np figa i perla jest bardzo dobry dla suchych zniszczonyc wlosow ,1x w tygodniu oczyszczaj wlosy szamponem np sesa silk jest b.dobry
-maska a nie odzywka ! Kup sobie maske firmy seliar maska arganowa 1 l masz za ok 55 zl kupisz ja na necie np sklep hairs.pl wetrzyj ja we wlosy po szamponie bez sls z balea figa i perla , okryj wlosy workiem i podgrzewaj suszarka 20 min , owin calosc recznikiem i trzhmaj kolejne 30 min i splukaj , efekt jest zarabisty
- na noc kladz na wlosy olejek arganowy , kokosowy -jak wlosy po zmyciu kokosowego , nalozeniu maski , beda szorstkie to odluz go na bok , bedzie to znak ze wlosy go nie lubia albo jakis olejek indyjski ktory ci pasuje mi pomogl bhringraj i hennara , w koncowki wcieraj olejek sesa bardzo dobrze zmiekcza koncowki
-po wytarciu wlosow recznikiem daj na wlosy olejek Dove Pure Care Dry oil okolo 5 pompek i po wysuszeniu wlosow 3 pompki

jesli zrobisz to co napisalam zobaczysz roznice , ja mialam podobny problem po prostowaniu chemicznym po 2 miesiacach z ta pielegnacja woje wlosy wrocily do normalnosci sa miekkie delikatne nawilzone
tomasso991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-07, 20:02   #4
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tomasso991 Pokaż wiadomość
Mialam podobnie jak ty , po pierwsze zle pielegnujesz whttps://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,71173,dove-advanced-hair-series-pure-care-dry-oil.htmlosy , i maja juz chyba dosc , po 2 odstaw to co uzywalas do tej pory szampony , odzywki i przede wszysystkim farby z sayosa , to jest martretowania tych biednych wlosow , ja raz zafarbowalam ta farba i 30 cm obcielam spalonych wlosow !!!
Nie wiadomo, jakich odżywek używa autorka wątku, więc lepiej nie wyrokować z góry, że musi wszystko odstawić, może powinna tylko coś dodać, czego w jej pielęgnacji brakuje.

Cytat:
-szampony bez sls , najlepiej na suche i zniszczone wlosy sa szampony balea np figa i perla jest bardzo dobry dla suchych zniszczonyc wlosow ,1x w tygodniu oczyszczaj wlosy szamponem np sesa silk jest b.dobry
Balea Figa i Perła zawiera SLES. A szampony bez SLS to większość na rynku, więc autorka najprawdopodobniej też takiego używa.

Cytat:
-maska a nie odzywka ! Kup sobie maske firmy seliar maska arganowa 1 l masz za ok 55 zl kupisz ja na necie np sklep hairs.pl wetrzyj ja we wlosy po szamponie bez sls z balea figa i perla , okryj wlosy workiem i podgrzewaj suszarka 20 min , owin calosc recznikiem i trzhmaj kolejne 30 min i splukaj , efekt jest zarabisty
Pomiędzy maskami a odżywkami nie ma większej różnicy, bywają odżywki o bogatszych składach niż niektóre maski.
Stary 2015-01-07, 20:18   #5
forevercocacola
Przyczajenie

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi!
Do tej pory używałam szamponu Garnier (pomarańczowy lub żółty), odżywki Garnier pomarańczowej, a także maski Kallos z algami. Ostatnio zmieniłam szampon na ten dziecięcy z Rossmana, który poleca wiele osób i po spłukaniu go włosy również się tak zachowują.
Co do olejowania olejem kokosowym- nie sprawdza się u mnie, jeszcze bardziej wysusza włosy.
Stary 2015-01-07, 20:46   #6
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi!
Do tej pory używałam szamponu Garnier (pomarańczowy lub żółty), odżywki Garnier pomarańczowej, a także maski Kallos z algami. Ostatnio zmieniłam szampon na ten dziecięcy z Rossmana, który poleca wiele osób i po spłukaniu go włosy również się tak zachowują.
Co do olejowania olejem kokosowym- nie sprawdza się u mnie, jeszcze bardziej wysusza włosy.

Myjesz włosy "na strusia" czy normalnie? Przy tej pierwszej metodzie włosy mogą się bardziej plątać, bo woda "układa" je w nienaturalnym dla nich kierunku.
Akurat szampony dziecięce mogą kołtunić włosy bardziej niż te dla dorosłych.
Przy każdej masce masz taki sam problem z rozczesaniem, czy jedne są lepsze, inne gorsze?
Ja bym spróbowała OMO: zmoczyć włosy, lekko odcisnąć, nałożyć odżywkę, przeczesać szerokim grzebieniem i dopiero potem dawać szampon, głównie na skórę głowy (zwłaszcza, że masz przetłuszczającą).
Stary 2015-01-07, 23:46   #7
Mija62
uparta chmura

Moja koleżanka i jej dzieci dostały jakiś strupów po rossmanowskim szamponie baby dreams Myślę, że OMO jak wizażanka nade mną napisała, pomogło by + nożyczki.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-08, 08:59   #8
forevercocacola
Przyczajenie

Na strusia, czyli z głową w dół? Właśnie tak myję włosy, ale to ze względu na to, że nie myję ich podczas kąpieli tylko rano, np. przed wyjściem na uczelnię.
Po nałożeniu maski zazwyczaj stan moich włosów się poprawia. Są gładsze i łatwiejsze do rozczesania. Czy myślicie, że taki 'kokon' może być spowodowany przez szampon? Czy po prostu przy takim stanie włosa będzie się tak działo za każdym razem?
Dziękuję za wszystkie rady, mam nadzieję, że pomogą
Stary 2015-01-08, 09:38   #9
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Na strusia, czyli z głową w dół? Właśnie tak myję włosy, ale to ze względu na to, że nie myję ich podczas kąpieli tylko rano, np. przed wyjściem na uczelnię.
Po nałożeniu maski zazwyczaj stan moich włosów się poprawia. Są gładsze i łatwiejsze do rozczesania. Czy myślicie, że taki 'kokon' może być spowodowany przez szampon? Czy po prostu przy takim stanie włosa będzie się tak działo za każdym razem?
Dziękuję za wszystkie rady, mam nadzieję, że pomogą

Jeśli po nałożeniu maski i potem wysuszeniu włosy nie wyglądają na suche czy zniszczone, to problem leży w szamponie i/lub technice mycia.

Moje włosy nie mają w ogóle tendencji do plątania się, dopóki właśnie myję je podczas normalnego prysznica, na stojąco. Jak czasem z jakiegoś powodu myję nad wanną, to rozczesanie sprawia mi trochę problemu. No i mycie na strusia jest fatalne dla kręgosłupa, kiedyś tego nie zauważałam, ale teraz już zaczynam to odczuwać, jak raz na jakiś myję rano nad wanną.
Tutaj więcej na ten temat.

Edytowane przez chimay
Czas edycji: 2015-01-08 o 09:41
Stary 2015-01-09, 08:19   #10
emma-e4
Wtajemniczenie

moje włosy właśnie tak się zachowują - bo są podniszczone po rozjaśnianiu
jak spłukuję szampon to mam wrażenie że dotykam dredów a nie normalnych włosów
najgorzej jest jak myję szamponem ziołowym lub bez sls typu babydream
po nałożeniu odżywki włosy rozczesują się dobrze a po wyschnięciu są miękkie i całkiem normalne
emma-e4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-09, 09:41   #11
tomasso991
Przyczajenie

"Pomiędzy maskami a odżywkami nie ma większej różnicy, bywają odżywki o bogatszych składach niż niektóre maski"

Taa niz nie ktore maski , jakie te odzywki sa lepsze ? do 10 zl ?....
mialas wogole kiedys zniszczone wlosy po rozjasniaczu albo po chemicznej ???
Chwytasz sie za slowka a sama nie potrafisz podac przykladow tych dobrych odzywek
tomasso991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 10:01   #12
moniaobcy
Raczkowanie

Z olejem kokosowym się nie lubisz, a próbowałaś zwykłą oliwą z oliwek? Czymś natłuścić i nawilżyć te włosy? Dodać do odżywki przed myciem lub solo, może trochę pomoże?
Dobra odżywka z garniera jest ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...de-karite.html zwłaszcza w okresie zimowym gdy kaloryfery szaleją. No i polecam zrezygnować z ręcznika normalnego tylko włosy osuszać bawełnianą koszulką - to mniej maltretuje włosy.
Pozdro i powodzenia z doprowadzeniem włosów do pożądanego stanu!
moniaobcy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-09, 10:23   #13
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
"Pomiędzy maskami a odżywkami nie ma większej różnicy, bywają odżywki o bogatszych składach niż niektóre maski"

Taa niz nie ktore maski , jakie te odzywki sa lepsze ? do 10 zl ?....
mialas wogole kiedys zniszczone wlosy po rozjasniaczu albo po chemicznej ???
Chwytasz sie za slowka a sama nie potrafisz podac przykladow tych dobrych odzywek

Po co ta agresja? Jesteś to po to, żeby podyskutować, czy siać ferment?

Nikt mnie nie pytał o przykłady , więc nie podałam.
Nie rozumiem też skąd ograniczenie do 10 złotych. Ale skoro tak się rzucasz, to proszę bardzo:
Odżywka Nivea Long Repair: emolienty, nawilżacze, proteiny
Odżywka Equilibra : to samo

Maska Gloria
: dosłownie trzy składniki na krzyż nie licząc konserwantów i substancji zapachowych.
Stary 2015-01-09, 17:43   #14
forevercocacola
Przyczajenie

Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi
Mam nadzieję, że doprowadzę swoje włosy do normalnego stanu!
A! Wczoraj myłam normalnie włosy, stojąc pod prysznicem i efekt jest taki sam..
Stary 2015-01-12, 14:07   #15
moniaobcy
Raczkowanie

I jak, udało Ci się trochę ujarzmić włosy?
moniaobcy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-12, 19:24   #16
StraVvberry
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniaobcy Pokaż wiadomość
Z olejem kokosowym się nie lubisz, a próbowałaś zwykłą oliwą z oliwek? Czymś natłuścić i nawilżyć te włosy? Dodać do odżywki przed myciem lub solo, może trochę pomoże?
Dobra odżywka z garniera jest ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...de-karite.html zwłaszcza w okresie zimowym gdy kaloryfery szaleją. No i polecam zrezygnować z ręcznika normalnego tylko włosy osuszać bawełnianą koszulką - to mniej maltretuje włosy.
Pozdro i powodzenia z doprowadzeniem włosów do pożądanego stanu!
Pomysł z koszulką do wycierania włosów jest genialny - sama stosuję od dawna i polecam
Stary 2015-01-16, 09:45   #17
KiniaaxD
Rozeznanie

Odświeżam
Mam dokładnie taki sam problem z włosami...
Nie suszę ich, nie prostuję, ostatni raz farbowałam 3 miesiące temu, na brąz. Ciemne farby mniej niszczą włosy, ale jednak niszczą.
Chciałam zacząć farbować henną, ale słyszałam że musi być nakładana na włosy niefarbowane.. Używam szamponu i odżywki Joanna Professional z jedwabiem (w czarnej butelce), czasem odżywki w ogóle nie używam. Zawsze po umyciu już włosów nakładam jedwab z avon Advance Techniques Smooth tylko na końcówki. Staram się nakładać raz w tygodniu olejek rycynowy wymieszany z maską do włosów (ciężko się zmywa solo). Po myciu rozczesuję włosy, nie mam z tym żadnego problemu, mimo iż jak myję to strasznie się kołtunią, zostawiam do wyschnięcia i wtedy zaczyna się koszmar... Włosy wyglądają jakbym użyła suszarki, jedna wielka "szopa" Jakieś 5-10 cm od nasady są normalne.
Pozdrawiam
EDIT: Walczę o piękne długie włosy, koleżanka poleciła mi tabletki Amocon forte, jej rosną po tym jak szalone, i przestały wypadać, brała któraś z Was te tabletki?

Razem: 25.09.2010r

Zaręczyny: 16.08.2014r

Zapuszczaaam kłaczki
było 35 jest 47 będzie 60!

Dbam o pazurki

CEL= 60cm

Edytowane przez KiniaaxD
Czas edycji: 2015-01-16 o 09:48
KiniaaxD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-17, 16:30   #18
KiniaaxD
Rozeznanie

Zagląda tutaj ktoś jeszcze?

Zapuszczaaam kłaczki

Dbam o pazurki

CEL= 60cm
Stary 2015-01-17, 17:01   #19
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KiniaaxD Pokaż wiadomość
Odświeżam
Mam dokładnie taki sam problem z włosami...
Nie suszę ich, nie prostuję, ostatni raz farbowałam 3 miesiące temu, na brąz. Ciemne farby mniej niszczą włosy, ale jednak niszczą.
Chciałam zacząć farbować henną, ale słyszałam że musi być nakładana na włosy niefarbowane.. Używam szamponu i odżywki Joanna Professional z jedwabiem (w czarnej butelce), czasem odżywki w ogóle nie używam. Zawsze po umyciu już włosów nakładam jedwab z avon Advance Techniques Smooth tylko na końcówki. Staram się nakładać raz w tygodniu olejek rycynowy wymieszany z maską do włosów (ciężko się zmywa solo). Po myciu rozczesuję włosy, nie mam z tym żadnego problemu, mimo iż jak myję to strasznie się kołtunią, zostawiam do wyschnięcia i wtedy zaczyna się koszmar... Włosy wyglądają jakbym użyła suszarki, jedna wielka "szopa" Jakieś 5-10 cm od nasady są normalne.
Pozdrawiam
EDIT: Walczę o piękne długie włosy, koleżanka poleciła mi tabletki Amocon forte, jej rosną po tym jak szalone, i przestały wypadać, brała któraś z Was te tabletki?

Ja bym obstawiała klasykę, czyli przeproteinowanie (tu akurat jedwabiem).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-17, 18:14   #20
KiniaaxD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Ja bym obstawiała klasykę, czyli przeproteinowanie (tu akurat jedwabiem).
Ale ten jedwab to minimalnie na końcówki tylko, wcześniej używałam tylko szampon zwykły, bez odżywek, jedwabiu i było niestety to samo...

Zapuszczaaam kłaczki

Dbam o pazurki

CEL= 60cm
Stary 2015-01-17, 19:01   #21
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ten jedwab to minimalnie na końcówki tylko, wcześniej używałam tylko szampon zwykły, bez odżywek, jedwabiu i było niestety to samo...
No raczej nie tylko na końcówki, skoro cała seria Joanny zawiera jedwab.
Czego wcześniej używałaś?
Stary 2015-01-18, 14:43   #22
KiniaaxD
Rozeznanie

Wcześniej używałam Nivea diamond volue (czy jakoś tak) Włosy były minimalnie lepsze w dotyku, ale szopa też była...
Może moje włosy tak już mają, kiedyś nie miałam z tym problemu.

Zapuszczaaam kłaczki

Dbam o pazurki

CEL= 60cm
Stary 2015-01-18, 15:06   #23
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Wcześniej używałam Nivea diamond volue (czy jakoś tak) Włosy były minimalnie lepsze w dotyku, ale szopa też była...
Może moje włosy tak już mają, kiedyś nie miałam z tym problemu.

Szampon Diamond Volume ma keratynę, a więc przeproteinowanie wchodzi w grę. Skoro kiedyś nie miałaś takiego problemu, to być może przyczyną są właśnie kosmetyki. Ja bym odstawiła wszelkie proteinowce, które masz, kupiła jakiś mocny szampon np familijny oraz nawilżającą odżywkę/maskę np Natur Vital z aloesem ewentualnie jakąś prostą odzywkę typu Awokado i Karite Garniera lub Oleo Repair i glicerynę z apteki. Jeśli nie masz włosów podatnych na obciążenie i tłustej skóry głowy, to możesz też po oczyszczeniu włosów myć jakimś cięższym, wygładzającym szamponem, po którym problem z rozczesywaniem po myciu powinien być mniejszy.
Stary 2015-01-18, 17:18   #24
KiniaaxD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Szampon Diamond Volume ma keratynę, a więc przeproteinowanie wchodzi w grę. Skoro kiedyś nie miałaś takiego problemu, to być może przyczyną są właśnie kosmetyki. Ja bym odstawiła wszelkie proteinowce, które masz, kupiła jakiś mocny szampon np familijny oraz nawilżającą odżywkę/maskę np Natur Vital z aloesem ewentualnie jakąś prostą odzywkę typu Awokado i Karite Garniera lub Oleo Repair i glicerynę z apteki. Jeśli nie masz włosów podatnych na obciążenie i tłustej skóry głowy, to możesz też po oczyszczeniu włosów myć jakimś cięższym, wygładzającym szamponem, po którym problem z rozczesywaniem po myciu powinien być mniejszy.
Dziękuję Ci bardzo
A słyszałaś coś może o tabletkach amocon forte?

Zapuszczaaam kłaczki

Dbam o pazurki

CEL= 60cm
Stary 2015-01-18, 17:25   #25
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Ci bardzo
A słyszałaś coś może o tabletkach amocon forte?
Nie, temat suplementów w ogóle mnie nie interesuje. Zapytaj w wątku o przyspieszaczach:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=76551&page=99
Stary 2015-01-20, 14:48   #26
201604291140
Konto usunięte

nie myj wlosow glowa w dol, rob kompresy z odzywek nawilzajacych i silikonowych (jak mialam zniszczone to dzialaly na mnie tylko nivea long repair, garnier avokado i karite, serical crema al latte), sprobuj mycia odzywka, np. kallosami, po myciu rob plukanki zakwaszajace z mala iloscia octu jablkowego lub cytryny lub z miodu czy zelu z siemienia lnianego. na poczatku gdy wlosy sa w wyjatkowo paskudnym stanie sprawdzi sie nakladanie po plukance odzywki bez splukiwania z naturii. nie trzyj wlosow recznikiem, tylko je obkrec tak, by recznik wchlonal wode nie placzac wlosow.
201604291140 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-06, 09:28   #27
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Ja myję głową w dół, ale z innych względów, nienawidzę jak piana z włosów zlatuje po mnie całej siedząc w wanie lub pod prysznicem, lubię się namydlić i spłukać ale z głowy jak ścieka ta masakra, jakaś fobia.
Ale zaznaczę że mam włosy tylko do ramion i nie plączą się raczej, bo są za krótkie jeszcze na plątanie, ale tak by pielęgnować to daję po myciu na nie olejki itd.. by były wypielęgnowane.
A wy jak myjecie, pod prysznicem w pionie? ciekawa jestem jak inni.
Sylwia1900r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-06, 15:38   #28
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwia1900r Pokaż wiadomość
A wy jak myjecie, pod prysznicem w pionie? ciekawa jestem jak inni.
Tylko pod prysznicem. Mycie włosów na strusia nad wanną to jest katastrofa dla kręgosłupa. Być może nie myśli się o tym mając lat dwadzieścia, ale najprawdopodobniej za jakiś czas kręgosłup odwdzięczy się w mało przyjemny sposób.
Stary 2015-02-07, 09:38   #29
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Niezbyt wygodne czasami, np: jak już coś wcześniej boli, stłuczone kolano, oprzeć się wtedy o twarde kafelki.
Sylwia1900r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości