|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
który bank?
Czesc dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: który bank?
Moj Tż zalozyl sobie kilka dni temu konto w Alior bank. oplata za prowadzenie konta jest chyba 2 zl i jakies tam jeszcze byly haczyki no ale za to mozna wybierac kase z kazdego bankomatu bez prowizji
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja mam konto w Toyota Banku. Płacę tylko za kartę Visy, niestety 30 zł/rok (a może dwa lata?
![]() Dostęp do bankomatów: 4 pierwsze pobrania gotówki w miesiącu są za darmo z dowolnego bankomatu, potem jakaś kosmiczna stawka (5 zł?!). Jeszcze mi się nie zdarzyło przekroczyć tej liczby, ale każdy ma inne potrzeby. Przelewy itp za darmo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Copyraptor
|
Był podobny wątek, dziewczyna-studentka poszukiwała konta z jak najmniejszą ilością opłat.
Zazwyczaj wizażanki polecały mBank, i ja też ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=354998 poczytaj sobie ten wątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na ofercie ING się nie znam, nie mam tam konta. Opłacalny jest też Polbank, konto, karta, przelewy przez internet za darmo. Niestety bankowość internetowa jest dla ludzi bardzo opanowanych, ja nerwowo nie wytrzymuję. Przelewy można robić tylko przez Internet Explorera ze względu na rodzaj klucza, ale trudności jest znacznie więcej i są znacznie bardziej uciążliwe, no ale wątek nie jest o tym. Mają też dobre oprocentowanie na koncie oszczędzającym (też darmowym), a w dodatku kartę płatniczą można podpisać do tego konta, czyli nie trzeba przelewać pieniędzy z oszczędzającego na gotówkowe żeby dokonać płatności kartą, tak jak to ma miejsce w mbanku.
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
polecam mbank
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Z tego, co sie dowiadywałam [też wkrótce mam zamiar założyc sobie konto], to najlepsze są mBank i Alior Bank
![]() Ja się nie znam na tym, ale moja koleżanka pojechała ze swoim tatą, który się na tym zna i ostatecznie założyła w Alior Bank. Zatem raczej też się zdecyduję na ten bank... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
mialam konta w bz wbk, potem w mbanku a teraz jestem w aliorze
jesli jestes studentka, ktora na koncie bedzie miala maksymalnie 1000 zł i wszystko w ciagu miesiaca wydasz - to rzeczywiscie sa (wg mnie) 2 rozsadne opcje: Alior i mBank w aliorze oplata wynosi 3 zł i jest to oplata za uzytkowanie karty - w zamian bankomaty na calym swiecie masz bez prowizji. no i nie do pogardzenia jest lokata nocna (obecnie 8% od polowy srodkow na koncie, kapitalizacja dzienna - wiec bogacisz sie codziennie o te kilka/kilkanasie/kilkadziesiat groszy - zakladajac ze co miesiac pierwszego dostajesz 1000zł i wydajesz je wciagu miesiaca w miare proporcjonalnie to oplata za karte zwraca sie w calosci, a nawet jestes do przodu) w mbanku z plusow (poza tym ze wszystko jest za darmo ![]() minusy natomiast to mniej bankomatow za darmo niz w aliorze (wszystkie bz wbk, cash4u i euronetu) no i bardzo mala ilosc oddzialow (mi tam dzwonienie na infolinie nie przeszkadzalo, ale niektorzy nie lubia) no i subiektywnie - obsluga klienta w aliorze jest o niebo lepsza niz w mbanku (w obu bankach osobiscie bylam tylko 2 razy, ale oba razy w mbanku byly nieprzyjemne, a oba w aliorze bardzo profesjonalne i sympatyczne) ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- tutaj masz zestawienie ile zarabiasz na lokacie nocnej w aliorze: http://www.aliorbank.pl/pl/o_banku/c...lokacie-nocnej a tutaj sponsorowana aliorowa porównywarke, ale wydaje sie być rzetelna: http://konto-z-lokata-nocna.aliorban..._z_innymi.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Z początku też zastanawiałam się nad mBankiem a ING. Wybrałam ING, gdyż ma placówkę, a ok. 3lata temu mBank nie miał żadnej (bałam się trzymać pieniądze na koncie banku do którego nie można się udać).
PKO radzę omijać szerokim łukiem. Co do ING opłat nie masz jesli wydasz 100zł przy używaniu karty np. w sklepach. Jesli nie wydasz tych 100 złotych to pobierają za kartę 2zł i bodajże za prowadzenie rachunku 1 czy 2zł. Za euronet przy pobieraniu pieniędzy płaci się 1zł dodatkowo, inne (chyba) 2-3zł. Za wydanie karty mBank płaci cos kolo 30zł, ale nie jestem pewna, bo nie mam tam konta (w ING wydanie karty jest darmowe) Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2009-08-07 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do lokaty, to Alior ma po prostu oprocentowanie 4% czyli nie są to aż takie kokosy, (bo to pisanie że połowa pieniędzy na 8% to tylko wprowadzanie ludzi w błąd- swoją drogą powinni zakazać im podawania takich informacji), jedyną zaletą jest naliczanie odsetek codziennie, dzięki temu omija się podatek Belki. Poza tym 3 zł za kartę to sporo, bo to daje 36 zł rocznie, no ale wiadomo jest to zakamuflowana opłata za prowadzenie konta.
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
" Czasem trzeba być bezduszną jędzą, żeby dać sobie radę w życiu. Czasem tylko to daje ci siłę..." Dolores Claiborne " Zawsze znajdzie się ktoś, kto pragnie dokładnie tego samego, co ty. " Weronika postanawia umrzeć |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
polecam mbank jestem 5 lat i mnie nie zawiedli
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
dokładnie :tak: chyba ze w przeciągu miesiąca zaplacisz karta za minimum 100zł wtedy nie ma żadnej opłaty ,konto direct jest kontem internetowym i jeśli zrobiłabyś opłate zamiast przez internet w banku czy na poczcie płącisz chyba 8-10 zł
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w poprzednie wakacje wyplacalaam pieniadze z bankomatu (karta z mbanku) w hiszpanii i za kazda wyplate liczyli sobie 10 zł a co do lokaty nocnej. trzeba znac roznice miedzy pojeciem lokata, a oprocentowanie pieniedzy znajdujacych sie na koncie. to pierwsze czyli lokata BLOKUJE twoje pieniadze. i tak lokata nocna - blokuje polowe twoich srodkow z konta na 6 czy 7 godzin (a licza jak za cala dobe), b0 srodki z konta znikaja po polnocy, a sa dostepne o 6 czy o 7 rano (nie pamietam dokladnie) i oprocentowanie tych srodkow to wlasnie 8 % w skali roku. a co innego to oprocentowanie srodkow na koncie. nikt ci nic nie blokuje, tylko od sredniego stanu konta licza ci dodatkowe pieniadze (w mbanku to chyba 0,01% czyli dla przecietnego polaka zdecydoawnie mniej niz 5 gr miesiecznie). w aliorze tez jest takie oprocentowanie, tez niskie, ale nie pamietam dokladnie jakie,l |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2009-08-09 o 00:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Także mam mBank, plusem jest że wiele osób choćby sprzedających na allegro go ma więc jak się robi dużo transakcji przez internet to przelewy są kwestią paru sekund.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2009-08-09 o 00:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Copyraptor
|
Cytat:
Nie, jeżeli ma się konto w tym samym banku, czyli np. przelew mBank -> mBank, to pieniądze się pojawiają natychmiast ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Zazwyczaj wizażanki polecały mBank, i ja też
![]() zgadzam sie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.