|
Notka |
|
Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
WRZESIEŃ wymienię biżu, ZSK, YR, KOBO, Avon, Biotherm
Na początek regulamin:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiesz, PYTAJ! ![]() RACZEJ NIE SZUKAM UBRAŃ, JEŚLI JUŻ TO W NAPRAWDĘ DOBRYM STANIE ALBO NOWYCH. Dokładka Rezerwacja (rezerwuję po wymianie adresów) Wymienione usuwam. Wszystkie rzeczy mają ważne daty. Nie pozbywam się tych rzeczy dlatego, że kończą się im daty, po prostu mi nie pasują. Nie muszę się wymieniać, ale zaczyna się robić trochę mało miejsca na półce ![]() Kolorówka: Avon Podwójna kredka do oczu Color Trend kolor Black and Brown, NOWA, w folii AVON Lakier do paznokci kolor Sequined Turuoise 12ml, NOWY, w kartoniku Rival de Loop Hydro Roll on korektor pod oczy 15ml, używany jakiś tydzień, zużycie malutkie -poczwórna paletka z lusterkiem KOBO, w tym 2 wymienne cienie (nie przyklejałam ich na stałe) maźnięte może na kilka makijaży. Widać na zdjęciu, 2 miejsca są wolne. -sporo próbek szminek z Avonu , większość mało używana, proszę pytać o kolory -Avon, PRO Color and Gloss Lip Duo (Wysuwany błyszczyk w szmince, ZDJĘCIA Z INTERNETU), 6ml, UŻYWANY, użyty jakieś 3 razy. -szminka Rimmel Moisture Renew odcień 480 Classic Wine, 4g [ZDJĘCIE Z INTERNETU] używana, maźnięta może ze 3 razy. Za ciemny kolor dla mnie -puder Avon Color Trend Oil Control kolor Translucent (transparentny) użyty raz, przed wymianką delikatnie wyczyszczę gąbeczkę -Garnier BB Cream Light, używany, zużycie max 20% -Beauty Line podkład kryjąco-wygładzający SPF10, odcień Naturalny 30ml, używany 2 razy Pielęgnacja: AVON Planet SPA Maseczka do twarzy peel off z algami 75ml, NOWA w kartoniku AVON Solutions Nietłusty krem matujący na dzień 50ml NOWY w kartoniku, w folii AVON Christian Lacroix Nuit Perfumowany balsam do ciała 150ml, ubytek max 30% BeBeauty Glicerynowe mydło Ocean SPA z algami i solą z morza martwego 100g, NOWE w folii Ziaja med. Skoncentrowana emulsja redukująca podrażnienia na noc/na dzień, 30ml, otwarta na początku kwietnia, używana jakiś tydzień, zużycie pewnie 15% - Avon serum na zniszczone końcówki (to zielone) KWC zostało jakieś 23/30ml - Flos-Lek żel ze świetlikiem lekarskim pod oczy KWC w słoiczku 10g, zostało ok. połowy - Flos-Lek żel arnikowy KWC zostało min. 35-40/50ml - Timotei odżywka Organic Delight Health&Nourishment - używana, zostało na 2-3 razy zależnie od włosów, akurat na dokładne wypróbowanie - słoiczek 50ml masła do ciała Hemp z TBS, zużyte jakieś 10ml max. -Avon, Skin So Soft, Złocisty olejek mineralny w sprayu z połyskującymi drobinkami, 150ml NOWY Wszystkie kosmetyki kupione w tym roku, mają ważne daty i są odpowiednio przechowywane (również w lodówce). ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- ZROBSOBIEKREM.PL: Ciężko określić ile zostało niektórych składników ze względu na nieprzezroczyste opakowania. Dlatego będę zaniżać ilość!! W rzeczywistości może być więcej - oznaczenie: 5/10ml oznacza, że zostało 5 z 10ml. Składniki sypkie są w plastikowych słoiczkach, jeśli jest inaczej, informuję. Płyny w buteleczkach najczęściej białych. Wszystkie opakowania są oryginalne, takie jak otrzymałam je z ZSK. - glukozyd kaprylowo-kaprynowy 100-150/200ml po ciężarze butelki (12.2013) - glukozyd laurylowy 100-150/200ml po ciężarze butelki (12.2013) - P -4C organiczny solubilizator min. 20/30ml (.09.2013) - gliceryna roślinna min. 50/65ml (12.2013) - kwas cytrynowy min 48/50g w woreczku (chyba go nawet nie używałam, ale w razie czego odejmuję gramaturę) (11.2012) - hydrolizat keratyny naturalny 15ml NIEOTWIERANY (05.2013) - alantoina min. 6-7/10g (12.2013) - sorbitol 70% min. 55/60ml (05.2013) - GSC emulgator organiczny min. 32-33/35g (12.2013) - glukonolakton (kwas PHA) 5g NIEOTWIERANY (12.2012) - wodorowęglan sodu ok. 19/20g (jeśli w ogóle używałam, to odrobinkę do regulacji pH) (06.2013) - RE-FAT środek kondycjonujący (Coco Glocoside, Glyceryl Oleate) min. 65/75ml w butelce przezroczystej (09.2012, wygląda dobrze, trzymany w ciemnym miejscu, prawie nieużywany) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: WRZESIEŃ wymienię biżu, ZSK, YR, KOBO, Avon, Biotherm
Biżuteria
W ramach wstępu - biżu wykonana przeze mnie, przechowywana w woreczkach i praktycznie nie dotykana od wykonania, bez brzydkich nalotów. Gdzie jest srebro, tam wyraźnie piszę, to samo tyczy się kamieni naturalnych i kryształów Swarovski. Inne użyte przeze mnie kryształy są również szklane, tak jak Swarki. Zaopatrywałam się w sprawdzonych sklepach, m.in. Bukowiec, Qnszt, Korallo. Za srebro i kamienie mogę wybrzydzać, bo koszt samego wykonania był wysoki, nie kupowałam badziewia. Niektóre prace znowu były czasochłonne. Myślę jednak, że znajdziecie tu ciekawe perełki ![]() Urocze posrebrzaki: Zdjęcie 1: oddam całe - wisior z łańcuszkiem i 3 pary kolców. W obu parach niebieskich kolczyków jest Swarovski. Zdjęcie 2: naszyjnik i bransoletka, można sploty również wyprostować, nie trzeba ich skręcać, są "lejące" Zdjęcie 3: 4 pary kolczyków magnetycznych Zdjęcie 4: oddam wszystko, zawieszki na łańcuszek ze szkła lampwork - chilli i serce Zdjęcie 5: mój ulubiony wzór, czasochłonne ![]() Zdjęcie 6: urocze, delikatnie "dzwonią" przy ruchu. kwiatuszki i serca ślicznie się układają, gdy są na uchu. Zdjęcie 7: również wszystko w dobre ręce ![]() Zdjęcie 8: to jest przeuroczy komplet z unikalnych, glinianych korali i wyjątkowego zapięcia. Korale zdobyłam w sklepie stacjonarnym w Wawie w klimatycznej kamienicy, mają swoją historię. Zdjęcie 9: Koral czerwony, przekładki z kryształkami i drewno złobione, piękne i całkiem lekkie dzięki drewnianym koralom. Zdjęcie 10: Kojarzą mi się z dyskotekową kulą, chociaż nie są okrągłe ![]() Edytowane przez malyszkicownik Czas edycji: 2012-09-20 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Biżuteria cd.
Srebro i kamienie: Zdjęcie 11: W całości koral czerwony i oprawa srebro 925, leciutkie. Zdjęcie 12: Koral czerwony, matowe szkło, akrylowe srebrne korale. Bigle tzw. "rybki" srebro 925. Zdjęcie 13: Duże, porcelanowe kule (ponad 20mm, nie pamiętam dokładnie, stawiam na 24?), muszla szara w plastrach, kamień księżycowy, w całości srebro 925. Piękne i ciężkie. Kamień księżycowy opalizuje na błękitno, chyba tego nie uchwyciłam tutaj. Zdjęcie 14: Całość oprawiona w srebro 925, żółciutkie kamienie: nefryt bursztynowy? Nie będę wymyślać, zwyczajnie nie pamiętam, ciemne kostki to Noc Kairu, pięknie się mieni srebrnymi drobinkami pyłu. Zdjęcie 15: Tutaj te same kamienie, tym razem łezki i najpewniej kulki onyksu, wszystko jak zwykle w srebrze 925. Zdjęcie 16: Srebro 925 w całości, znowu ten nieszczęsny kamień, którego nazwy nie pamiętam ![]() Zdjęcie 17: Komplet - bigle i zawieszka srebro 925, drucik posrebrzany, szklane łezki i szklana drobnica, czasochłonne, ale efektowne jak diabli. Kolczyki bardziej z gatunku wagi średniej ![]() Zdjęcie 18: Srebro 925 w całości, kamienie zawieszone na łańcuszku typu "żmijka". Ten fascynujący, ciemny kamień to fasetowany (charakterystycznie szlifowany) agat pająk/matrix, jak kto woli. Niestety nazwy tego płaskiego kamienia nie pamiętam, chociaż gdzieś mi dzwoni, tylko nie wiem, w którym kościele ![]() Zdjęcie 19: Tutaj już grubsza sprawa - oprawa w srebrze 925, różyczki to chyba kalcyt? Albo coś innego, ale są prześliczne! No i liście, które wyszły spod moich rąk, najczystsze srebro 999. Zdjęcie 20: Srebro 925 w całości, przepięknie fasetowany cytryn. Delikatne, lekkie i eleganckie. Edytowane przez malyszkicownik Czas edycji: 2012-09-20 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Biżuteria cd.
Srebro i kamienie: Zdjęcie 21: Całość w srebrze 925, własnoręcznie formowane bigle, porządne szklane kryształy, jadeit sohoo. Zdjęcie 22: Bigle srebro 925, srebrne akrylowe korale, te same gliniane korale z warszawskiej kamienicy, co wersja czerwona, inny wzór, ale równie fascynujące. Zdjęcie 23: Turkus, koral biały, srebro 925 w całej oprawie. Te diamentowe przekładki są magiczne ![]() Zdjęcie 24: Marmurowe kule i srebro 925. Zdjęcie 25: To jest komplet wyjątkowy, będę bardzo wybrzydzać, a być może wcale go nie oddam. Koral czerwony, naturalne perły rzeczne i srebro 925. Zdjęcie 26: Swarovski w swojej pełnej krasie, przepiękne kryształy i równie piękne srebro 925. Zdjęcie 27: Srebrne bigle, pięknie szlifowane szklane kryształy. Zdjęcie 28: Idealne połączenie, złota jesień na uszach. Lampwork z zatopioną złotą i srebrną folią, Swarovski w dwóch odcieniach i oczywiście srebro 925 od stóp do głów. Zdjęcie 29: Cudowne kule lampwork, niepowtarzalne - bo wykonywane ręcznie, w towarzystwie Swarovskiego i srebra 925. Edytowane przez malyszkicownik Czas edycji: 2012-09-10 o 22:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Przekupka: 17 pkt / 95% pozyt.
|
coś za serum na końcówki avon i małe kolczyki ze zdjęcia 3 z biżu?
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
Przekupka: 175 pkt / 100% pozyt.
|
Może zatem wzięłabyś obie paletki oraz tonik za keratynę i te kolczyki z 5 zdjęcia
https://wizaz.pl/forum/attachment.php?attachment id=4875404&d=1347300353 ![]()
BasicLab,Natural Secrets,Pharmaceris.... Edytowane przez Iwona75 Czas edycji: 2012-09-10 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Czekam na Ragnarok
|
![]() A czy robisz jeszcze biżuterię? Podobają mi się kolczyki nr 5 (te owleczone drucikiem), tylko zależałoby mi na innym kolorze szkiełka. Jeśli znajdziesz coś u mnie i robisz jeszcze biżuterię to daj znać ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Malyszkicowniku, jakiś czas temu pytałaś mnie o krem BB Eveline. Chętnie wymienię go na kolczyki nr 5, szklane i lakier Avonu. Co Ty na to?
Dorzucę odlewkę YR ![]() Noire może być 4 ml, Jardin - 10. ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:47 ---------- Rozumiem, może innym razem. Edytowane przez briggie Czas edycji: 2012-09-10 o 23:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
Przekupka: 45 pkt / 100% pozyt.
|
hejka może znajdziesz cos u mnei za re kolczyki:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1347310987 lub te: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1347312521
![]() |
#11 |
Czekam na Ragnarok
|
Na wymianę mam rzeczy w pierwszym poście w wątku w podpisie
![]() Chapnęłabym obydwie pary z łakomstwa - te "różowawe" i niebieskie owinięte drucikiem. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Przyszło mi do głowy, że ponieważ i tak szukam turkusowego lakieru do paznokci, to może tylko za niego wzięłabyś BB?
Niestety, nic już nie widzę. ![]() Edytowane przez briggie Czas edycji: 2012-09-11 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Czekam na Ragnarok
|
Bez problemu oddam 12 lakierów z listy bez numerków, natomiast lakiery z numerkami są świeże i kosztowały każdy 7-15zł, także wszystkie to za dużo
![]() Oddam też odlewkę Masaki i Fantę truskawkową. Także za dwie pary kolczyków mogę oddać Masaki, Fantę truskawkową i 12 lakierów + kilka lakierów, które chcesz z listy z numerkami. Kosmetyczkę na razie zabrałam z wymianki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Może coś u mnie za https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1347300353 i puder transparentny Avon?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Czekam na Ragnarok
|
Ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
Przekupka: 102 pkt / 99% pozyt.
|
Jedynie Yves Rocher żel pod prysznic Malwa BIO by mnie interesował, ale to niestety za mało za zestaw OPI. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Zdjęcie 7: również wszystko w dobre ręce
![]() ![]() Zdjęcie 20: Srebro 925 w całości, przepięknie fasetowany cytryn. Delikatne, lekkie i eleganckie. Znajdziesz co u mnie ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
coś u mnie za keratynę, alantoinę i glicerynę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Szukasz czegoś konkretnego? Jutro będe budowac nowy wątek i może cos bym wynalazła za https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1347300353
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
Przekupka: 56 pkt / 100% pozyt.
|
Niestety juz leca miniaturki.
![]()
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
coś za BB krem garniera i mydło w kostce Be Beauty?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=36966148 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
bardzo spodobały mi się te:https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1347310987 ale niestety już ich nie ma...zrobiłaś byś takie same jeśli znajdziesz coś u mnie w zamian?? ewentualnie mogę wybrać jakieś inne...
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Coś u mnie za biżu:
- Zdjęcie 26: Swarovski w swojej pełnej krasie, przepiękne kryształy i równie piękne srebro 925. - Zdjęcie 28: Idealne połączenie, złota jesień na uszach. Lampwork z zatopioną złotą i srebrną folią, Swarovski w dwóch odcieniach i oczywiście srebro 925 od stóp do głów. - Zdjęcie 29: Cudowne kule lampwork, niepowtarzalne - bo wykonywane ręcznie, w towarzystwie Swarovskiego i srebra 925. - Zdjęcie 19: Tutaj już grubsza sprawa - oprawa w srebrze 925, różyczki to chyba kalcyt? Albo coś innego, ale są prześliczne! No i liście, które wyszły spod moich rąk, najczystsze srebro 999. ![]()
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Mam miedzianą kredkę z YR, nowa, jeszcze ofoliowana. Zamówiłam ją przez przypadek zamiast niebieskiej. Jeśli jesteś zainteresowana, proszę o kontakt.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.