![]() |
#1 |
BAN stały
|
ostatnia w tym roku :) GRUDZIEŃ z adele, xxs-m same hity!
witam w ostatniej w tym roku (a może i w ogóle?
![]() przede wszystkim przepraszam wszystkich, z którym ostatnie wymiany sporo się przedłużyły: zmieniałam miejsce zamieszkania, pakowałam się, pomagałam rodzinie przenosić rzeczy, czyli wszystko to, co zajmuje jak najwięcej czasu. już jestem praktycznie na miejscu i mam prawie wszystko nowym miejscu zamieszkania. wysyłki staram się realizować jak najszybciej to możliwe. nie jestem też codziennie na wizażu, więc proszę o wyrozumiałość. jednak teraz, gdy jestem już praktycznie zdrowa i wyprowadzona, nie zajmuje mi to aż tak wiele czasu ![]() co do wymian: raczej trzymam się wish, która jest w podpisie. dla ułatwienia dodam również, że noszę rozmiar: dół - XXS/XS góra - XS/S sukienki - XXS/XS okrycia wierzchnie - XS/S buty - 35/36/37 (vansy, conversy) nie noszę: sportowych ciuchów (wyjątkiem są bluzy adidasa, wąskie dresy, vansy, conversy ![]() Rzeczy wystawione w tym wątku nie są mi niezbędne. oddam je więc najchętniej za poszukiwane przeze mnie rzeczy. wish lista w podpisie. mam też całą masę niedodanych rzeczy, które czekają na nowych właścicieli. więc jeśli proponuję wymianę, a Ty nic nie widzisz w zamian, chętnie przejrzę Twoją wish - może coś mam z niej? aha: na szaro zaznaczam rzeczy, ktore sa juz wymienione, lub sprzedane na innym portalu. rzeczy zarezerwowane to kolor rozowy, a te z dokladki turkusowy. zapraszam i życzę udanych wymian ![]() Edytowane przez adele_ Czas edycji: 2012-12-25 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: ostatnia w tym roku :) GRUDZIEŃ z adele, xxs-m same hity!
sukienki
1. h&m (vintage) welurowa sukienka. czarna, rozmiar S, elastyczna (od XXS do S), długi rękaw. rozkloszowana na dole, góra obcisła. stan oceniam na BDB+, ubrałam ją raz. paska nie oddaję, chciałam jedynie pokazać, że ładnie wygląda tak spięta ![]() 2. tally weijl, bandażowa sukienka XXS. nowa, bez metek. prążkowana faktura, zapinana na ukryty z boku zamek. elegancka, usztywniane miseczki (poduszki, nie trzeba biustonosza), dodatkowo zabezpieczone sylikonowymi paseczkami. kolor intensywny, kobaltowy. nigdy jej nie ubrałam, kupiłam za 129 zł i tak sobie wisiała w szafie. idealna na sylwestra, wigilię (do marynarki np, bo nie jest ultra krótka), dlatego, że nadaje się na te okazje, gwarantuję szybką wysyłkę. chętnie wymienię na inną sukienkę w tym rozmiarze, również nadającą się na zabawę sylwestrową/wigilię. 3. sukienka orsay, rozmiar XS, ale pasuje na S i mała Mka się zmieści (zdjęcie poprzedniej właścicielki, nosiła M i moim zdaniem super leży ![]() 4. elise ryan (kupiona na stronie asos), rozmiar M, ale pasuje na XS z większym biustem, S i Mkę. stan BDB, może w kilku miejscach rozchodzić się w szwach, ale to zaszyłam i nie jest widoczne. jest to niestety normalne przy tego typu sukienkach. kolor czarny+ koralowy, zip na plecach, ramiączka na krzyż. efektowna. jak w przypadku nr 2 - idealna na wigilię, sylwestra, więc w przypadku szybkiej wymiany gwarantuję szybką wysyłke. nie oddam za drobiazg, bo kosztowała prawie 300 zł, a moja mama ubrała ją raz na kilka godzin. chętnie oddam za: sukienkę w rozmiarze XXS/XS (koronka, zip, bandażowa), perfumy (za odlewkę aliena lub stelli mccartney oddam ją i nerkę!), torbę w typie shopper bag, jakieś botki, worker boots w rozmiarze 36. przepraszam, że taka pognieciona, ale leżała na dnie kartonu z ciuchami :/ 5. spódniczka new look, kolekcja dziecięca. rozmair wypada XXS/XS, stan idealny, kolor trochę żywszy niż na zdjęciu; morelowy. przepraszam, że jest wygnieciona. rozciąga się! 6. marka: ASOS (petite) rozmiar: M, ale pasuje od XS-M (z tylu gumka, wiec nieco sie naciaga) stan: idealny mam z wymiany, jest BOSKA,ale niestety dla mnie troszkę za luźna ![]() przepiekna sukienka o kroju tulipana. delikatna faktura, bardzo elegancka i subtelna. wierzchnia czesc wyglada jak szyfon nadaje sie na wiele okazji: zaczynajac od zblizajacych sie swiat i sylwestra, a przy odpowiednim doborze dodatkow pasuje rowniez na wesele, impreze, studniowki. KOLOR: ciemniejszy niz na zdjeciu katalogowym. oddam za: inną kieckę asos, w rozmiarze XS/S, torbę w stylu shopper bag, perfumy wysokopółkowe, botki 36 (workery, koturny najchętniej) dla chętnych prześlę zdjęcia realne sukienki. dokładka! tunika w paski denim co, rozmiar S,ale pasuje też na XS i może mniejszą Mkę, bo ma gumkę w pasie. na ramionach ma bufki, jest granatowa w paseczki. stan oceniam na BDB-, jest w kilku miejscach zmechacona od torebki, ale nie jest to bardzo widoczne, ledwie wyczuwalne pod ręką. nie będę wybredna, chętnie dorzucę do większej wymianki, lub oddam za kosmetyki. Edytowane przez adele_ Czas edycji: 2012-12-25 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
spodnie i legginsy
1.nowe z metką bryczesy (przez reserved określone jako spodnie, dla mnie to bardziej legginsy/tregginsy) ze złotymi zipami, marka reserved, rozmiar S. metki mam, mam też paragon (metki oderwane, bo dostałam je w prezencie), niestety mama kupiła mi za duże spodnie. myślę, że większa XSka też w nie wejdzie. dobre dla wyższej dziewczyny. kruczoczarne, kolor równomierny. zdjęcie pochodzi ze strony reserved. cena z metki- 69,99 zł. oddam za takie same w mniejszym rozmiarze. ew. za legginsy z kolekcji h&m z laną del rey w rozmiarze XS, nowe/w stanie idealnym. 2. szorty h&m trend, rozmiar XS, nienoszone. stan IDEALNY, dla mnie okazały się za duże. wysoki stan, są to bardziej spódnicospodnie. świetny materiał. kosztowały ponad 100 zł, będę wybredna przy nich. 3. spodnie gina tricot, rozmiar 23, czyli XXS. kolor khaki, biodrówki, świetnie podkreślają pupę i biodra. niestety, nie na moje gabaryty. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
bluzki, koszulki, koszule, kamizelki
1. bluzka w konie denim co, rozmiar S, pasuje od XXS do S. stan BDB. mało noszona, bo w sumie mi do niczego nie pasuje. posiada kieszonkę na biuście, delikatnie się rozciąga. 2. kamizelka zara woman, rozmiar XS. stan IDEALNY, ubrałam ją raz na chwilę. kosztowała ponad 200 zł. dłuższa, fałszywe kieszenie, elegancka i klasyczna. z racji tego, że nadaje się znakomicie na okres świąteczny, gwarantuję szybką wysyłkę. będę raczej wybredna. zdjęcie z internetu; przedstawia taki sam model kamizelki w formie transparentnej. moja jest gruba, z garniturowego materiału. na dniach wykonam zdjęcia realne. 3. koszula-body marki benetton (united colors of benetton), brak metki z rozmiarem (dostałam ją od mamy), ale pasuje na XS/S. kolor: melanż bieli, szarego i błękitu. białe mankiety i dół, oraz kołnierz. stan BDB-, minus za drobną plamkę na rękawie, nie widać tego przy noszeniu prawie wcale, bo jest prawie na zakończeniu białego mankietu, do tego jakby pod pachą. 4. pudrowe bolerko american eagle, rozmiar pasujący na XXS/XS. piękny kolor, mięsisty materiał, gruby i ciepły. faktura warkocza. stan BDB+, nie mam do czego nosić. było dość kosztowne. 5. maks dziwna bluzka, kupiłam ją kiedyś na allegro. rozmiar od XXS do małego S, stan idealny, trzech dżentelmenów w dziwnych odzieniach. nie wiem, co sobie myślałam, kupując ja, ale po prostu nie mam jej do czego ubrać. krój krótszy, trochę nietoperz. polecam, jak lubi się niebanalne ubrania. ![]() 6. sweterek DIY, wykonany przez moją babcię. kolory kremowy, miętowy, koralowy. rozmiar XXS. prawdziwa wełna, więc trochę się zmechacił. 7. dokładka! koszula, poszukiwana przez wiele dziewcząt ![]() 8. kolejna dokładka! mgiełka atmosphere z żabotem i w modny wzór floral, rozmiar M, pasuje na mniejsze jako oversize. stan IDEALNY, kupiłam na all, ale okazała się za duża ;/ 9. jeansowa jasna koszula! kupiłam na allegro w celu przerobienia jej, ale niestety, inwencji mi starczylo do wpiecia dwoch cwiekow ![]() 10. kardigan atmosphere, rozmiar 38/40, ale zdecydowanie jest to XS/S. stan BDB. . Edytowane przez adele_ Czas edycji: 2012-12-25 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
kosmetyki
1. calvin klein euphoria blossom, zostało +/- 10 ml z 100 ml. porysowana buteleczka, troszkę zszedł różowy kolor. mam z wymiany, ale na zimę wolę inne zapachy. oddam za inny perfum ![]() 2. wymienię na inny zapach. z 30 ml zostało mi trochę mniej niż połowa, pomiędzy 10-13 ml. zostanie na jeszcze wieeeele psików. ![]() 3. uwielbiany przez wiele kobiet podkład l'oreal paris true match, odcień: n5, czyli z kolekcji odcieni naturalnych, numerek 5 - sand. z 30 ml ciężko ocenić tyle, ile zostało, myślę, że w granicach 20 ml, bo był mało używany. bardzo dobry podkład, niestety dla mnie za ciemny. oddam za inny podkład: revlon, loreal, maybelline, max factor. dla cery tłustej/mieszanej, bladej. 4. KWC! DERMACOL odcień 209. kupiony dwa tygodnie temu za 21 złotych w drogerii. mam kartonik, ulotkę, jest także cena naklejona na kartoniku. pewnie i paragon by się znalazł ![]() Edytowane przez adele_ Czas edycji: 2012-12-23 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
różne
książka, bestseller: the secret rhondy byrne. w twardej oprawie, podwójnej okładce (nakładana i ta twarda), w wersji po angielsku. kupiłam ją jakiś czas temu w londynie, kosztowała 16 funtów. stan oceniam na BDB-, jak nie ma żadnych zagięć rogów ani nic, tak ta papierowa okładka w środku, na rogu jest zabrudzona - nie wiem, musiałam ją gdzieś nieuważnie położyć na stole. nie prześwituje to na drugą stronę, jest to małe zabrudzenie na czerwono, pewnie można to wytrzeć, spróbuję. będę wybredna w związku z wysoką ceną książki. dokładam! telefon samsung sgh c450, działa, nie ma simlocka. nie jest to super hiper telefon, ja go używałam jak mój se się rozwalił, do dzwonienia i smsów jest ok nie chcę za niego cudów, telefon w stanie jak widać na zdjęciach, porysowany, lekko starte klawisze. jak ktoś potrzebuje jako zastępczego, to polecam. ma nawet aparat i kolorowy wyświetlacz, no i radio, więc tragedii nie ma. chętnie oddam za cokolwiek, jakieś kosmetyki codziennego użytku, sweter na zimę, rzeczy przydatne w urządzaniu mieszkania. mam ładowarkę do niego, chyba (w związku z przeprowadzką i zmianą otoczenia mogła sie gdzieś zapodziać, ale wiem, że jest) dokładka! torebka listonoszka atmo. stan oceniam na BDB-, posiada przy rączkach lekkie naderwanie, pokazane a zdjęciu. poza tym, wszystko z nią w porządku. nie mieści a4 (chociaż ostatnio jak ją używałam, to Newsweeka wcisnęłam. co prawda, lekko pogniecionego, ale wcisnęłam ![]() dokładka! oddam jeszcze głośniki media-tech, niestety nie znam się na żadnych specyfikacjach, po prostu chłopak mi je kiedyś dał, ja używałam je krótko, a teraz mieszkamy razem i już ich nie potrzebuję. jedyne, na czym się znam to fakt, że działają ![]() Edytowane przez adele_ Czas edycji: 2012-12-25 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
buty
1. miętowe czółenka marki Centro, rozmiar 36, nowe. przeszłam w nich chyba do samochodu z klatki, a tam je zdjęłam, bo jednak nie dałam rady. obcas: ok. 11 cm wygodne, klasyczne czolenka, lekko lakierowane, piekny, mietowy kolor (mlecznej miety). nosi sie je dobrze, no ale niestety - nie dla mnie takie wysokosci. kosztowaly ok 90 zl. 2. dokładka! nowe t-bary CCC, rozmiar 35. dł. wkładki to 22,5 cm, obcas ma koło 11 cm. nigdy ich nie ubrałam, cały żywot spędziły w szafie. 3. dokładka! wysokie buty vans hadley, kolor malinowy, stan jak na zdjęciach: są lekko zabrudzone, z tyłu odczepia się trochę znaczek, a miejscami są zabarwione od butów, przy praniu się takie zrobiło. nie wpływa to jednak na wygląd butów aż tak, żeby ich nie nosić, spokojnie długo jeszcze posłużą. rozmiar 36,5 (lub 37), w każdym razie, ja noszę rozmiar sportowych butów 36/37 i są dobre. dł wkładki - 23,5 cm. najchętniej oddam za inne vansy. 4. dokładka! super hitowe nike airmax, rozmiar 35,5, dł wkładki 23 cm. stan widać na zdjęciach: - buty są lekko zabrudzone, wyczyszczę je przed wysyłką; - miejscami mają czarne przetarcia, ale podobno można to zmyć, nie wiem, nie próbowałam; - są przetarte w jednym miejscu, co widać na zdjęciu ogólnie jednak buty wyglądają dobrze, przytoczone wady są praktycznie do zlikwidowania, a przetarcie można zakryć językiem i też nie będzie widoczne. najchętniej oddam za ine airmaxy, lub vansy, conversy. Edytowane przez adele_ Czas edycji: 2012-12-25 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
okrycia wierzchnie
piękny różowy płaszczyk, rozmiar XS/S, stan bdb, ubrałam go trzy razy. jest śliczny, rozjaśnia zimowy krajobraz naszych ulic, ale mam tyle już płaszczyków nakupowanych na zimę, że nie mam miejsca w szafie :c jest cieplutki, przyjemny dotyku, zakrywa pupę. bardzo łądne guziczki, dodają uroku. Edytowane przez adele_ Czas edycji: 2012-12-23 o 00:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
bielizna
wraca! gorset frock&frill, nowy z metką, rozmiar S, pasuje na miseczkę B. koronkowy, pudrowo-różowy. zapinany na ukryty z boku zamek. piękny do marynarki jak i na noc ![]() gorset w rozmiarze 75b, pasuje na XS/S. kolor fioletowy, wstawki z satyny i koronki, ładne wstążeczki. nienoszony. miseczki usztywniane, ale brak poduszek. bardotka h&m, 75a (?), w piękny wzór panterki. ma kieszonki na poduszeczki, jest też lekko usztywniana. mam z wymiany, ale niestety biust już mi się nie mieści. ramiączek brak. stan BDB. Edytowane przez adele_ Czas edycji: 2012-12-25 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
Przekupka: 222 pkt / 100% pozyt.
|
hej znajdziesz cos u mnie za sukienkę
sukienka orsay, 1. calvin klein euphoria blossom,
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 Edytowane przez delfix10 Czas edycji: 2012-12-18 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
coś za 4. elise ryan (kupiona na stronie asos), rozmiar M
1.nowe z metką bryczesy
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
coś za euphorie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
:)
|
cos za euphorie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
coś za CK blossom?
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
cos za ck ? (oba
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
![]() |
#22 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
Przekupka: 207 pkt / 100% pozyt.
|
hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
CORELIPS
|
Jeśli pozwolisz to bardzo chętnie przygarnę https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1355859313
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
Przekupka: 11 pkt / 100% pozyt.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
hej, coś za pierwszą sukienkę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Coś za euphorie blossom?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
cos u mnie za sukienke asosa? co prawda kiecki z asosa nie mam, ale mam river island i werehouse
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Niestety, pojemnościowo się zgadza, ale nie jestem pewna co do Lady Milion i jestem bardzo wybredna. Więc podziękuję
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
nic ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.