|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Meble
Od dłuższego czasu przymierzam się do urządzenia pokoju w mieszkaniu. Pokój nie jest duży, ale też nie należy do tych najmniejszych klitek. Ot, taki przeciętny pokój w 3 pokojowym mieszkaniu z kuchnią, łazienką i wc. Pokój do tej pory miałam w stylu dziecinnym, nie remontowany od stu lat. I tu się pojawia problem. Nie wiem, gdzie mogłabym kupić meble, o których marzę. Przeglądałam katalogi Black Red White, ale tam wszystko jest na jedno kopyto, zbyt pospolicie. Mi się marzą meble w stylu klasycznym, toaletka, szafa, komoda, wszystko z charakterystycznymi nóżkami. W związku z tym pytam: znacie jakieś sklepy z fajnymi, niebanalnymi meblami i normalnymi cenami? Ikeę znam, to odpada
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Meble
poszukaj na allegro , albo poodwiedzaj sklepiki z meblami używanymi bądź sprowadzanymi zza granicy , często można tam upolować niezłe kąski
tanio i jak nowe bądź często nowe a sprzedawane jako używane bo np outlet meblowy na pewno nie znajdziesz podobnych w żadnym sklepie a firmy typu black red white odradzam .. kupiłam tam meble dałam prawie 3 tys . za biurko i dwie szafki ... nie wytrzymały 2 lat ....... a z gwarancji nici ..bo podobno to moja wina że drzwi się urwały z zawiasu i połamały się plastikowe wsuwki w szufladach
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
niestety mieszkam w małym mieście i dlatego prosiłabym o adresu takich sklepików, najlepiej internetowe.
rzeczywiście, najfajniejsze są używane, bo niebanalne, ale znaleźć takie to też jest dość trudne.. |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Też odradzam BRW, straszna jakość.... Poszperaj na allegro- mój znajomy kupił tak za grosze używane biurko z szafkami w idealnym stanie
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszukałam parę perełek na allegro. Polecam
Nie lubię gotowych zestawów na jedno kopyto więc tylko to pozostaje. Czasami coś trafi się na tablicy.pl.
|
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
BODZIO ma genialne meble !
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
BAN stały
|
to moze zalezy od kolekcji czy serii, bo ja kupowałam kanape, szafe i komode i jestem mega zadowolona, wizualnie bardzo podobne do tych w BRW, ale moim zdaniem aldniejsze, wiec albo kwestia gustu albo trzeba dobrze trafic akurat
(bo fakt niektore inne byly koszmarne..)jedyny minus Bodzio to skladanie ich w domu - horror.. |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Bodzio to szajs jakich mało! Mam kanapę, rogówke z dwa lata, moze 3 i jest w stanie opłakanym! Juz po miesiacu w srodku sie połamały listewki... Tragedia!
A przyjaciolce wszystko poodpadalo z takich mlodziezowych.
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Pamiętam jak u mojej babci składaliśmy szafę i komodę. Dwie części od razu przyjechały połamane, kolejna połamała się przy montażu. Są źle zrobione, ciężko się składa. Tragedia.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko zależy od ceny...jak się kupi tańszy zestaw mebli to nie można wymagać żeby był z litego drewna...cena kształtuje jakość. BRW ma dobre meble i na lata...te z górnej półki
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
niebanalne a do tego tanie? Pytaj znajomych i znajomych znajomych, szukaj na pchlich targach i po rodzinie. Przerabiaj, maluj, odnawiaj, zmieniaj uchwyty.
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
Chyba już polecałam, ale czasami w dużych miastach są sklepy dobroczynne "Emaus". Tam można dostać niesamowite perełki za grosze. Może w jakimś sąsiednim dużym mieście mają coś takiego? (Prowadza też sprzedaż przez allegro, ale wtedy jest drożej).
|
|
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
Black red white odpada, sugeruję kupić najtańsze meble z nielakierowanej sklejki w ikei i malować oraz przerabiać wedle gustu.
|
|
|
|
|
#15 |
|
DOMator
|
Bodzio to taki gorszy BRW, więc do genialności im daleko ![]() Poszukiwania ciekawych mebli zaczęłabym od tablicy. Ludzie wystawiają tam czasem za grosze prawdziwe perełki, wystarczy je odnowić i będą służyły sto lat dłużej, niż wszystkie bodzia z agatką razem wzięte. Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2013-01-27 o 21:00 |
|
|
|
|
#16 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Można też zamówić meble na wymiar z litego drewna. Takie na lata...wielu stolarzy-meblarzy świadczy takie usługi. Wtedy ma się meble wg własnego gustu i dobrej jakości.
|
|
|
|
|
#18 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
bo ja swoje "bodziowe" dopiero co kupilam.. i fakt faktem w kanapie jest juz jedno "wysiedziane" ciut wgniecione miejsce a meble nowe.. jestem ciekawa jak dlugo w takim razie na nowe beda wygladaly..
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

tanio i jak nowe bądź często nowe a sprzedawane jako używane bo np outlet meblowy

(bo fakt niektore inne byly koszmarne..)

bo ja swoje "bodziowe" dopiero co kupilam.. i fakt faktem w kanapie jest juz jedno "wysiedziane" ciut wgniecione miejsce a meble nowe.. jestem ciekawa jak dlugo w takim razie na nowe beda wygladaly..