Meble - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-27, 16:10   #1
SummertimeSadness
Zadomowienie

Meble

Od dłuższego czasu przymierzam się do urządzenia pokoju w mieszkaniu. Pokój nie jest duży, ale też nie należy do tych najmniejszych klitek. Ot, taki przeciętny pokój w 3 pokojowym mieszkaniu z kuchnią, łazienką i wc. Pokój do tej pory miałam w stylu dziecinnym, nie remontowany od stu lat. I tu się pojawia problem. Nie wiem, gdzie mogłabym kupić meble, o których marzę. Przeglądałam katalogi Black Red White, ale tam wszystko jest na jedno kopyto, zbyt pospolicie. Mi się marzą meble w stylu klasycznym, toaletka, szafa, komoda, wszystko z charakterystycznymi nóżkami. W związku z tym pytam: znacie jakieś sklepy z fajnymi, niebanalnymi meblami i normalnymi cenami? Ikeę znam, to odpada
SummertimeSadness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 16:20   #2
onanowaa
Raczkowanie

Dot.: Meble

poszukaj na allegro , albo poodwiedzaj sklepiki z meblami używanymi bądź sprowadzanymi zza granicy , często można tam upolować niezłe kąski tanio i jak nowe bądź często nowe a sprzedawane jako używane bo np outlet meblowy na pewno nie znajdziesz podobnych w żadnym sklepie a firmy typu black red white odradzam .. kupiłam tam meble dałam prawie 3 tys . za biurko i dwie szafki ... nie wytrzymały 2 lat ....... a z gwarancji nici ..bo podobno to moja wina że drzwi się urwały z zawiasu i połamały się plastikowe wsuwki w szufladach

If the food don't kill ya , the service will.
onanowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 16:28   #3
SummertimeSadness
Zadomowienie

niestety mieszkam w małym mieście i dlatego prosiłabym o adresu takich sklepików, najlepiej internetowe.

rzeczywiście, najfajniejsze są używane, bo niebanalne, ale znaleźć takie to też jest dość trudne..
SummertimeSadness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 16:59   #4
Nikaaa152
Zakorzenienie

Też odradzam BRW, straszna jakość.... Poszperaj na allegro- mój znajomy kupił tak za grosze używane biurko z szafkami w idealnym stanie
Nikaaa152 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 17:44   #5
laisla
Zakorzenienie

Wyszukałam parę perełek na allegro. Polecam Nie lubię gotowych zestawów na jedno kopyto więc tylko to pozostaje. Czasami coś trafi się na tablicy.pl.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 18:02   #6
kasiastrunin
BAN stały

BODZIO ma genialne meble !
kasiastrunin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 18:05   #7
kleineKrokodil
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiastrunin Pokaż wiadomość
Z tym się nie zgodzę. Traficzne wykonanie i wzory też nie powalają.
kleineKrokodil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 18:25   #8
kasiastrunin
BAN stały

to moze zalezy od kolekcji czy serii, bo ja kupowałam kanape, szafe i komode i jestem mega zadowolona, wizualnie bardzo podobne do tych w BRW, ale moim zdaniem aldniejsze, wiec albo kwestia gustu albo trzeba dobrze trafic akurat (bo fakt niektore inne byly koszmarne..)

jedyny minus Bodzio to skladanie ich w domu - horror..
Stary 2013-01-27, 18:56   #9
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Bodzio to szajs jakich mało! Mam kanapę, rogówke z dwa lata, moze 3 i jest w stanie opłakanym! Juz po miesiacu w srodku sie połamały listewki... Tragedia!

A przyjaciolce wszystko poodpadalo z takich mlodziezowych.
Stary 2013-01-27, 19:18   #10
kleineKrokodil
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Bodzio to szajs jakich mało! Mam kanapę, rogówke z dwa lata, moze 3 i jest w stanie opłakanym! Juz po miesiacu w srodku sie połamały listewki... Tragedia!

Pamiętam jak u mojej babci składaliśmy szafę i komodę. Dwie części od razu przyjechały połamane, kolejna połamała się przy montażu. Są źle zrobione, ciężko się składa. Tragedia.
kleineKrokodil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 19:53   #11
panna mati_
Zakorzenienie

Wszystko zależy od ceny...jak się kupi tańszy zestaw mebli to nie można wymagać żeby był z litego drewna...cena kształtuje jakość. BRW ma dobre meble i na lata...te z górnej półki
panna mati_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 20:16   #12
izorek
Raczkowanie

niebanalne a do tego tanie? Pytaj znajomych i znajomych znajomych, szukaj na pchlich targach i po rodzinie. Przerabiaj, maluj, odnawiaj, zmieniaj uchwyty.
Stary 2013-01-27, 20:45   #13
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Chyba już polecałam, ale czasami w dużych miastach są sklepy dobroczynne "Emaus". Tam można dostać niesamowite perełki za grosze. Może w jakimś sąsiednim dużym mieście mają coś takiego? (Prowadza też sprzedaż przez allegro, ale wtedy jest drożej).
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 20:51   #14
201604181004
Konto usunięte

Black red white odpada, sugeruję kupić najtańsze meble z nielakierowanej sklejki w ikei i malować oraz przerabiać wedle gustu.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 20:59   #15
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez kasiastrunin Pokaż wiadomość

Bodzio to taki gorszy BRW, więc do genialności im daleko

Poszukiwania ciekawych mebli zaczęłabym od tablicy. Ludzie wystawiają tam czasem za grosze prawdziwe perełki, wystarczy je odnowić i będą służyły sto lat dłużej, niż wszystkie bodzia z agatką razem wzięte.

Edytowane przez Elfia4
Czas edycji: 2013-01-27 o 21:00
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 21:08   #16
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izorek Pokaż wiadomość
niebanalne a do tego tanie? Pytaj znajomych i znajomych znajomych, szukaj na pchlich targach i po rodzinie. Przerabiaj, maluj, odnawiaj, zmieniaj uchwyty.
dokladnie, zmienione uchwyty i chociazby odmalowane meble zupelnie sie zmieniaja. tak robilismy remont w kuchni z mama i efekt naprawde dobry za niewielkie pieniadze

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Black red white odpada, sugeruję kupić najtańsze meble z nielakierowanej sklejki w ikei i malować oraz przerabiać wedle gustu.
to tez niezly pomysl troche wlasnej inwencji tworczej, wkladu pracy i mozna stworzyc wlasne,niepowtarzalne meble

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 21:15   #17
panna mati_
Zakorzenienie

Można też zamówić meble na wymiar z litego drewna. Takie na lata...wielu stolarzy-meblarzy świadczy takie usługi. Wtedy ma się meble wg własnego gustu i dobrej jakości.
panna mati_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 14:29   #18
kasiastrunin
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość

no to mnie przeraziłas bo ja swoje "bodziowe" dopiero co kupilam.. i fakt faktem w kanapie jest juz jedno "wysiedziane" ciut wgniecione miejsce a meble nowe.. jestem ciekawa jak dlugo w takim razie na nowe beda wygladaly..
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości