Perfumy na prezent - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-10, 17:01   #1
Mirmil
Przyczajenie

Perfumy na prezent

Drogie Panie ! Założyłem sobie konto, żebyście mi pomogły. Może i to wałkowany temat, ale z racji zbliżających się świąt chciałbym kupić swojej dziewczynie jakieś dobre perfumy. No ale przyznam, że interesują mnie kwoty do ok. 300 zł. Nie wiem czy lubi słodkie czy gorzkie czy jakiekolwiek inne. Po prostu pomóżcie :P Mają być ładne
Mirmil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 17:22   #2
Pollinaa
Zakorzenienie

Dot.: Perfumy na prezent

Proponuję Calvin Klein Euphoria

Edytowane przez Pollinaa
Czas edycji: 2013-12-10 o 17:23
Pollinaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 17:31   #3
Parabelka
Panaroja

Najlepiej idźcie sobie na spacer do perfumerii i zobacz , które podczas obwąchiwania najbardziej wpadną w oko czyli w nos

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 17:45   #4
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirmil Pokaż wiadomość
Drogie Panie ! Założyłem sobie konto, żebyście mi pomogły. Może i to wałkowany temat, ale z racji zbliżających się świąt chciałbym kupić swojej dziewczynie jakieś dobre perfumy. No ale przyznam, że interesują mnie kwoty do ok. 300 zł. Nie wiem czy lubi słodkie czy gorzkie czy jakiekolwiek inne. Po prostu pomóżcie :P Mają być ładne
Co rozumiesz przez pojecie ladne?
To co sie spodoba jednej, drugiej niekoniecznie. Zgadzam sie z Parabelka bys zaciagnal swoja dziewczyne do perfumerii i poobserwowal co sie jej podoba

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 18:22   #5
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mirmil Pokaż wiadomość
Przepraszam Cię bardzo, ale nie możesz zrzucić wszystkiego na innych
Nie podajesz kompletnie nic i upodobaniach zapachowych dziewczyny, no sorry, ale tak się nie da, no chyba że chcesz żeby wyszła klapa.
Idź sobie do Sephory czy Douglasa sam albo z dziewczyną i przetestujcie kilka zapachów. Może zapytajcie konsultantkę co by polecała.
Dla mnie ładny jest Alien Liqueur de Parfum , ale na 90 Twojej dziewczynie się nie spodoba

Tak więc, albo się trochę wysil i podaj trochę szczegółów jaki ma to być zapach, albo licz się z tym, że to co kupisz będzie nietrafionym prezentem

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Pollinaa Pokaż wiadomość
Proponuję Calvin Klein Euphoria
Euphoria klasyk jest okropny
Sam się zdziwiłem dlaczemu to robi taki szał, toć to zapach winogronu
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 18:29   #6
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez Diablica z Tasmanii Pokaż wiadomość
Co rozumiesz przez pojecie ladne?
To co sie spodoba jednej, drugiej niekoniecznie. Zgadzam sie z Parabelka bys zaciagnal swoja dziewczyne do perfumerii i poobserwowal co sie jej podoba

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja uważam, że to też nie jest dobry sposób - primo, to, że coś oglądam i ocham nie znaczy, że chcę to mieć, secundo, z perfumami jest tak, że dopiero w noszeniu się okazuje, czy nam pasują - bo mogą np po kilku godzinach spowodować ból głowy.

W podanej kwocie ja bym myślała o Chergui albo Fille an Aigullles Lutensa - oczywiście ze sprawdzonej perfumerii albo od sprawdzonego sprzedawcy na allegro. Albo - Baleciaga L'essence, też nie są banalne.
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 20:19   #7
korozyjka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
W podanej kwocie ja bym myślała o Chergui albo Fille an Aigullles Lutensa - oczywiście ze sprawdzonej perfumerii albo od sprawdzonego sprzedawcy na allegro. Albo - Baleciaga L'essence, też nie są banalne.
oj, nie wiem czy bym zaryzykowała Chergui albo Fille an Aigullles. oba mają dość mocny charakter.
Mirmil, jeśli kompletnie nie wiesz jakie zapachy lubi dziewczyna, a koniecznie chcesz kupić perfumy, to wg mnie bezpieczniej byłoby kupić coś co podoba się dużej części społeczeństwa. nie będą to wtedy perfumy mało spotykane, ale chyba nie o to w tym wypadku chodzi.
euphoria wydaje mi się całkiem trafioną propozycją.

a może napiszesz chociaż jak dziewczyna do perfum podchodzi? nosi codziennie? tylko na wyjścia? ma jeden flakon, czy kilka?
korozyjka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 20:59   #8
dixi
Zakorzenienie

GG do dixi

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość

wszystkie wyżej wymienione dla mnie są migrenogenne, nie radziłabym poza tym do Lutensa trzeba dojrzeć perfumowo z pozostałych - Euphoria dla mnie bleee i oklepana do bólu, Alien tez mi się nie podoba...
osobiście proponuję Ambre des Merveilles Hermesa - na 50 -tkę 3 stówki powinny starczyć albo Coco Noir

a tak w ogóle to na pewno w następnym wpisie zjadą moją rekomendację i podadzą następną
kup coś - może nie na chybił trafił, ale kierując się trochę tym wątkiem, trochę intuicją a przede wszystkim gustem dziewczyny - a jak się nie spodoba, przyślij ją na targowisko
dixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 21:39   #9
Chocolate77
Rozeznanie

Fuj, ja też nie cierpię Euphorii, nie mogę pojąć co w niej widzą tłumy kobiet... Podobnie jak w cytrusowym paskudniaku Dolce Gabbana Light Blue A Alien powoduje u mnie potworną migrenę...
Natomiast wydaje mi się że jest kilka zapachów takich, które podobają się większości kobiet, tzw. "bezpiecznych pewniaków", klasycznych, co do których można mieć pewność że dziewczyna raczej się nie skrzywi, wąchając ani nie ucieknie z krzykiem
Ja bym do takich zapachów zaliczyła na przykład: J'adore Diora, DKNY Be Delicious Fresh Blossom, Versace Bright Cristal, Salvatore Ferragamo F for Fascinating, Kenzo L'eau par Kenzo i tym podobne, spokojne kwiatuszkowe świeżaczki

Edytowane przez Chocolate77
Czas edycji: 2013-12-10 o 21:40
Chocolate77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 21:47   #10
Sybil_
Zakorzenienie

proponuję
Amor Amor Cacharel są boskie

moje inne typy:

Balenciaga L'essence
J'adore
Pacco Rabbane Black XS
Sybil_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 23:14   #11
Zanthia
Zadomowienie

J'adore bezpiecznym kwiatowym świeżakiem? Dla mnie ten zapach jest obezwładniająca chmurą migrenogennego, nieco odlskulowego zapachu. Nawet do półki Diorów boję się przez nie podchodzić

Do bezpiecznych wyborów zaliczyła bym Be Delicious i Pure DKNY, mimo wszystko Euphorię, L'eau par Kenzo, I love love Moschino, Włąściwie wszystkie perfumy od Masaki Matsushimy są "ładne" i nieryzykowne
Zanthia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 07:27   #12
dixi
Zakorzenienie

GG do dixi

Cytat:
Napisane przez Zanthia Pokaż wiadomość
J'adore bezpiecznym kwiatowym świeżakiem? Dla mnie ten zapach jest obezwładniająca chmurą migrenogennego, nieco odlskulowego zapachu. Nawet do półki Diorów boję się przez nie podchodzić

co do Be Delicious - wcale nie taki bezpieczny, podobnie jak perfumy od Masaki
dixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 09:08   #13
kasia-zuzia
Zadomowienie

A ja proponowałabym zakup Chanel Coco Mademoiselle - moim zdaniem to najbezpieczniejszy wybór: podobają się chyba 99% kobiet.
Stary 2013-12-11, 10:26   #14
BlueberryMilkshake
Zadomowienie

Spróbuj Chance eau Tendre Chanel
BlueberryMilkshake jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 13:16   #15
Chocolate77
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dixi Pokaż wiadomość

co do Be Delicious - wcale nie taki bezpieczny, podobnie jak perfumy od Masaki
Ja podstawowego, zielonego Be Delicious nie znoszę. Brrr.... ale faktem jest że większości kobiet się podoba. Podobnie jak Euphoria i Light Blue

Kurcze, no ale widzicie jednak... co nos, to inne podejście... w życiu bym nie pomyślała że dla kogoś J'adore może być duszące. Mi się wydaje takie kwiatuszkowe, owszem intensywne ale jednocześnie świeże i absolutnie nie męczące.
Autorowi wątku proponowałabym jednak przejść się do perfumerii i powąchać to i owo Bo jak widać, co kobieta to inna opinia

Edytowane przez Chocolate77
Czas edycji: 2013-12-11 o 13:18
Chocolate77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-12, 20:29   #16
Wojtasek01
Przyczajenie

W moim przypadku jest podobnie chcę mojej kochanej na gwiazdkę jakiegoś przyjemnego pachniucha podarować.Dlatego Was koleżanki internautki proszę o pomoc.
Mojej Myszce podobaja sie następujaco D&G Light blue,Armani Mania,Hugo Boss orange i Sunset.I jeszcze jakiś Lacoste,tylko nie pamiętam jaki .
Zastanawiam się nad Boss Orange EDP,tylko nie wiem czy to odpowiedni zapach na obecna porę roku?Perfumy mają być do normalnego codziennego użytku.
Wiem,że ile ludzi tyle opini i preferencji.Jednak bardzo Was dziewczyny proszę pomużcie mi i doradzcie.

Witam i pozdrawiam wszystkich użytkowników forum.
Wojtasek01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-13, 01:13   #17
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Wojtasek01 Pokaż wiadomość
Mojej Myszce podobaja sie następujaco D&G Light blue,Armani Mania,Hugo Boss orange i Sunset.I jeszcze jakiś Lacoste,tylko nie pamiętam jaki
Znakomitym wyborem będzie więc Gres Cabochard, Twoja Myszka będzie wręcz zachwycona, buziole!
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-13, 06:35   #18
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chocolate77 Pokaż wiadomość
Kurcze, no ale widzicie jednak... co nos, to inne podejście... w życiu bym nie pomyślała że dla kogoś J'adore może być duszące. Mi się wydaje takie kwiatuszkowe, owszem intensywne ale jednocześnie świeże i absolutnie nie męczące.
Dla mnie to jedna z największych traum zapachowych

A Flowerbomb EDT Kupi się do 300 zł, a zapach ładniutki - nawet mnie się podoba

A swoją drogą, to mi się chyba zaczyna troić w oczach - trzeci Wojtek w ciągu kilku dni świeżutko zarejestrowany

Edytowane przez Daffodilka
Czas edycji: 2013-12-16 o 09:19
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-15, 12:38   #19
BlueberryMilkshake
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Znakomitym wyborem będzie więc Gres Cabochard, Twoja Myszka będzie wręcz zachwycona, buziole!
BlueberryMilkshake jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-16, 07:45   #20
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Nie znam żadnych zapachów które by były nawet w 90% "bezpieczne".
Co osoba to inny gust.

Jak ja bym wpadła do perfumerii dla którejś z moich sióstr (18 i 20 lat) kupiłabym:
Versace Cristal Noir, Cacharel Amor Amor, Cavalli Serpentine, Guerlain L'instand, E. Lauder Sensuous czy L lolita Lempicka. Z tego co wymieniłam może tylko Sensuous jest "neutralny".
dla najbliższych koleżanek (25-35):
J. Sander Sensual, Lacoste Pour Femme, Armani Code, CK Eternity, YSL Baby Doll czy Moschino Funny. Żaden nie jest "neutralny" (no moze troche Funny).

Aby kupować zapach trzeba znać dobrze druga osobe i jej gust zapachowy.

Co do wymienionych już tu zapachów:
Chanel Coco Mademoiselle - żadna z moich koleżanek go nie lubi, kilka z nich tego zapachu nie znosi (ja nieznosze)
Dior Jadore - migrenogenny morderca
CK Euphoria - mnie strasznie ten zapach drażni,
Chergui albo Fille an Aigullles Lutens - ja oba uwielbia, ale z mojego otoczenia tylko jednej osobie sie podobają,
DKNY wszelkie jabłka - trauma, migrena i sensacje zoładkowe dla mnie gotowe, choć większości sie podoba bo jestem tym "katowana" w komunikacji miejskiej codziennie
Kenzo L'eau par Kenzo - mdlący ogórek, ogórek ogórek... (mało znam tych co go lubia)
Flowerbomb EDP - lubię ale dla mnie to słodko ulepkowaty kiler, zdecydowanie nie "bezpieczny" zapach,
D&G Light Blue - ja nie trawię, z mojego otoczenia 2 osoby lubią,
Pacco Rabbane Black XS - morderstwo w biały dzień, jeszcze większy słodziak i ulep niż Flowerbomb

Chance eau Tendre Chanel -
Balenciaga L'essence -
H. Boss Orange -
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki

Edytowane przez Eenax
Czas edycji: 2013-12-16 o 12:37
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-16, 09:25   #21
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Flowerbomb - lubię ale dla mnie to słodko ulepkowaty kiler, zdecydowanie nie "bezpieczny" zapach,
Czy aby na pewno miałaś globalnie do czynienia z EDT?
Co do EDP i Extreme to się zgodzę, ale EDT to zupełnie inny zapach - herbaciana świeżość, zero ulepności, a dziewczęcość wciąż ta sama. Fajny jest
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-16, 12:37   #22
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Czy aby na pewno miałaś globalnie do czynienia z EDT?
Co do EDP i Extreme to się zgodzę, ale EDT to zupełnie inny zapach - herbaciana świeżość, zero ulepności, a dziewczęcość wciąż ta sama. Fajny jest
Miałam do czynienia z EDP.

Jak EDT jest herbaciany to muszę sobie sprawdzić. Ostatnio mam fazę herbatkową.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki

Edytowane przez Eenax
Czas edycji: 2013-12-16 o 12:39
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-17, 22:46   #23
Kurakin
Przyczajenie

Polecam Giorgio Armani Idole
Kurakin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości