![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
IV Faza diety dukana cz. III
Serdecznie witamy na kolejnym juz odsłonięciu naszego wątku dietetyczno-towarzysko-plotkarskiego.
Zgromadziły się tu dukanowe profesjonalistki i znawczynie wójcia dukana, które z większym lub mniejszym powodzeniem zakończyły już przygode z tą dietą, przepracowując wzorcowo wszystkie fazy bez marudzenia, odstępstw i małych oszustw a co najważniejsze bez omijania faz. Obecnie gadamy o wszystkim od pogody i samopoczucia przez rodzinę i prace na dalszych zmaganiach z dietą kończac. Różnymi sposobami walczymy o utrzymanie i stabilizację skupiając się głównie na zdrowym i racjonalnym odżywianiu i ćwiczeniach. Jesteśmy otwarte na nowe znajomości i nowe twarze. Zapraszamy chętne do udzielania się na watku i dzielenia swoimi doświadczeniami w utrzymywaniu cieżko wypracowanej sylwetki lub zbijania wciąż jeszcze przeszkadzającego tłuszczyku. Życzę wszystkim miłej zabawy. Wcześniejsze odsłony: część I część II
Edytowane przez EMNE Czas edycji: 2016-02-02 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: IV Faza diety dukana cz. III
Się melduję na posterunku
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek w nowej części
![]() Nawet nie zauważyłam że dobiłysmy do takiej liczby postów ale chyba nie tylko ja bo widzę że mimo wklejenia przez Emne linku nadal niektóre napisały ![]() Lyrcia-jak tylko pogoda będzie sprzyjająca to wskakuje w PKP i jadę,nawet obczajałam już połączenia.No cóż, we mnie masz sojusznika w % ![]() ![]() Ja na spadek w piątek nie liczę bo mam problem z kibelkiem jak to zwykle bywa jak zmieniam pracę na 1 zmianę, nie może mi się organizm przystosować i trochę to trwa i czuję ociężałość. Jeszcze nie ma 10tej a już czuję głód a gdzie tam do obiadu ![]()
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- ![]() ![]() Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2016-02-02 o 08:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
![]() Nareszcie udało mi się ustabilizować moje zachcianki na nieprzewidziane przekąski. Po prostu wyjadłam wszystkie słone paluszki i nie pozwoliłam sobie na otwarcie kolejnej paczki. Dlatego tez moja waga raczej nie miała ochoty się ruszyć a jak się już ruszyła to w niewłaściwa stronę. Raz nawet pokazała 58. O kochana nie tędy droga! Wczorajszy dzień był wzorowy i do tego jeszcze poskakałam z Ewką choć skłony mało mi czaszki nie rozsadziły (kłopot z zatokami) Dziś tez staram się przykładnie i bardzo boję się czwartku. Cytat:
![]() Ćwiczę z Ewką średnio 4-5 razy w tygodniu więc ciągle mam nadzieję że na zlocie będę z siebie zadowolona. Cytat:
![]() Tez mam kłopot z zębem. Zresztą z tym samym co na święta BN. Moja dentystka od razu mi powiedziała że na kasę to moze zrobić tylko tyle i że to moze się nie trzymac. To od razu umówiłyśmy awaryjną wizytę prywatną na koniec lutego co by zrobić go prywatnie na kołku. Jak na złość w terminie wizyty ząb trzymał się nienagannie więc zgodnie z umową odwołałam wizytę w gabinecie. Cztery dni później ząb znów się złamał. Teraz kolejna wizyta na 25 lutego. Cytat:
Jak pamietam trochę się napracowałaś nad nim ![]() Cytat:
Ja też się bałam straszliwie jak szłam wycinać znamię na czubku nosa. Raz że nastawiono mnie na piekielny ból podczas podawania znieczulenia a dwa że miała być blizna. No i jeszcze paskudne szwy. Poszłam jednak bo naprawdę potrzebowałam to wyciąć. Znieczulenie nie było wcale takie straszne a i blizna obecnie jest prawie niewidoczna. Już sie zreszta do niej przyzwyczaiłam. Cytat:
Mam mocno zawalone zatoki i wciąż cieknie mi z nosa. Gardło już czyste ale wiązanie butów to koszmar ![]() Cytat:
Basie bedą sobie zwiedzać a my zajmiemy Beatkę ![]() Ja tez nie przepadam za zwiedzaniem zwłaszcza ze w Trójmiescie i okolicach już byłam i większość atrakcji widziałam. Nie kręci mnie oglądanie po raz kolejny tego samego. Cytat:
Obyście znaleźli wymarzone gniazdko. ![]() Zwykle wolę miód ale takie masło orzechowe to chodzi za mną od dawna. Problem w tym ze gdybym je sobie kupiła to słoik nie wytrzymałby tygodnia a moja waga pokazała by +3 Cytat:
![]() Nawet nie chcę myśleć o tym czwartku. W pracy na pewno otrzymam przydział trzech wielkich paczków a po pracy będe wołana do babci na pączusie domowe z wiśniami. Zamierzam z całych sił opierac się tym w biurze. Zabiorę ze sobą woreczki sniadaniowe i spakuję poąki by mi nie pachniały i nie kusiły ale tych babcinych nie dam rady odmówić (raz że nie wypada a dwa że nie umiem) Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pamiętam ze to ty miałaś ten wątek zakładać. Czekałam na nowy watek już od czwartku i chyba skończyła mi się cierpliwość, a nie chciałam prowadzić dalej tematu zlotowego na watku który i tak zaraz zostanie zamknięty.
Edytowane przez EMNE Czas edycji: 2016-02-02 o 09:08 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jestem i ja 😊
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Byłam u mojej bardzo fajnej dentystki - w trakcie pracy 😁 - ząbek zrobiony jak nówka, w kolejnym coś mi wypatrzyła do poprawy - umówiłam się - by coś większego nie wyskoczyło. Trzeba troszkę popracować... choć nie mam nic do roboty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
patrysina
|
Milennka - dziękuje za polecenie filmu namawiam męża na wypad do kina i właśnie na "Zjawę" chciałam pojechać
![]() Gratuluję planów długoterminowych ![]() Lyrcia - dasz radę już jesteś przed metą wagową !!! trzymam za ciebie kciuki! basia_ww-wydać kasę to najlepsza motywacja z możliwych, bo skoro już się wydało to trzeba korzystać ![]() yolanda9 - faktycznie każda z nas ma różne dania ale i takie co się powtarzają, widzę u Ciebie na słodko ![]() ![]() Cytat:
a propo nie po temacie udało Ci się skompletować zestaw do hybryd bo ja im więcej czytam tym mam więcej wątpliwości |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
404 Not Found
|
patrysina kupiłam taki gotowy zestaw semilac, na all. Jestem bardzo zadowolona.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||||
Wtajemniczenie
|
[QUOTE]
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- [QUOTE]A ja w czwartek zrobię mini pączucie serowe na mące pełnoziarnistej .... i najwyżej z dania obiadowego wyeliminuję skrobię ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj np. mam na śniadanie i kolację po 2 kromki pieczywa pełnoziarnistego,70 g.makaronu i 39 g kaszy kuskus na przekąskę ... no to w sumie sporo tego. Makaronu dzisiaj zjadłam mniej,bo zrobiłam leczo z bogactwem warzyw ( pietruszka, cukinia, pieczarki ). Godzinny grupowy fitness zaliczony... ![]() Już mam 2 litry płynów zaliczone też... ![]()
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2016-02-02 o 14:33 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
patrysina
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2016-02-02 o 14:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
patrysina
|
[QUOTE=barbra66;54988381][QUOTE]
No u mnie z wzorcową przykładnością do tej diety,jak i każdej innej to aż tak różowo nie było ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
ja węgli mam zwykle od 40-80g w zależności od dania, |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() Mam dokładnie ten zestaw od tego sprzedawcy: http://allegro.pl/show_item.php?item=5747311912 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tylko czasem ucinam wegle,jak np.daję do dania więcej różnych warzyw,ale kalorycznie to bilans wychodzi jaki zalecają (o ile nie ciut wyższy ![]() ![]() ![]() Właśnie zjadłam kuskus czekoladowe,dla zwolenniczek słodkości polecam ![]() Kaszę kuskus (3 łyżki) zalewam 1/7 szklanki przegotowanego chudego mleka z cacao (1 łyżeczka).Odstawiam na 5 minut,przed podaniem polać łyżeczką miodu .... i pychota.Moni dodałam jeszcze maliny i orzechy...też jej smakowało ![]() No i kibicuje mojej diecie...bo sama przy okazji korzysta ![]()
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2016-02-02 o 15:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zamieszkania to nie wyobrażam sobie hajtnąć się nie pomieszkawszy razem wcześniej.Ja mam trudny charakterek , on też, będzie trzeba dużo kompromisów bo w wielu kwestiach ciężko będzie , stąd taka decyzja. Dziewczyny mam deja vu...dosłownie tak nie dawno a już rok temu pisałyśmy o tłustym czwartku.. tak szybko to zleciało.Ja pisałam że mam problem z głowy bo pączków nie lubię ![]() ![]() U mnie dietowanie ładnie idzie, dziś koleżanka zaś mnie na piwo ciągała ale coś się tam wymigałam bo mimo że mam ochotę to wiem że w sobotę pewnie ze 2 wypiję więc ten tydzień mam z głowy. A poza tym nic ciekawego.Maratonu w pracy ciąg dalszy,jutro muszę skoczyć po pracy zakupić coś na czwartek i piątek do żarełka, co prawda w kuraka się obkupiłam, poporcjowałam, pozamrażałam ale warzywa na bieżąco mi schodzą.Co do gramatury to ja zwykle mam 35-70gram kaszy/makaronu/ryżu.Kiedyś myślałam że to głodowa porcja, jak pierwszy raz zobaczyłam ile to , to mało nie padłam ,ale jak dowaliłam warzywka do tego itp. to naprawdę idzie się nasycić na fula.Każdorazowo po obiedzie jestem najedzona i to solidnie. Ryż zwykle zamieniam na kaszę jaglaną, jakoś nie mam sił gotować brązowego ,bo taki mam w przepisach, bo długo się dziad gotuje a kaszę kocham nad życie. A dziś byłam odebrać zamówienie z Emiku które zrobiłam on line a odbierałam stacjonarnie, obłowiłam się w dwie książki, płytę i me ukochane perfumy.Tak że dziś siebie rozpieszczam ![]() Kupuję takie rzeczy a nie pamiętam kiedy jakiś ciuch kupiłam ![]()
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- ![]() ![]() Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2016-02-02 o 20:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
I ja sie witam w nowym wątku! U mnie makaron jest w ilosciach od 40-70 g ( w zależności oczywiście od dania no i od tego czy to jest na lunch czy obiad...), kaszy np.65 g, ryż brązowy 45 g. Takie miałam ilości w ostatnich posiłkach... U mnie w tym tygodniu tez obcięto kaloryczność o 100 i teraz mam 1500 ![]() Ja tez mam żelowe paznokcie na naturalnej płytce i jutro mam kolejną wizytę u kosmetyczki... tez zastanawiałam sie nad zakupem sprzętu, ale nie mam do tego zdolności ![]() Milenka, ja tez tak robię, że kupuje więcej mięska i mrożę w porcjach ![]() ![]() Ja wczoraj w C&A kupilam sobie spodnie, dla synka dwie pary i dla córki dwupak piżamek i wszystko w super promocjach! Takie zakupy to ja lubię! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Yolanda-ja od lat jestem wierna Calvinowi Kleinowi "Obssesion night"
![]() Faktycznie w Netto ma być indor na promocji to muszę go przydybac dzięki za cynk bo mam gazetkę ale zapomniałam ![]() Kurde czytam Was i glodnieje ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki w nowym wątku
![]() Milennka Podobnie jak Ty mam wrażenie, że tłusty czwartek był tak niedawno i zastanawiałam się czy zjeść tego pączka czy nie ![]() ![]() ![]() Ostatnie dni ani dietowo ani fitnesowo nie należą do udanych, ale jakoś sobie w brodę nie pluję. Mięsień dawał się już tak we znaki, że zaczęło mi rwać palcami, więc aktywność fizyczną sobie na razie daruję ![]() Podziwiam wasze spadki, -1,4 kg chyba nawet na dukanie mi tak waga nie leciała ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |||
patrysina
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Cześć!
Podczytuję Was od dłuższego czasu i z okazji nowego wątku postanowiłam dołączyć jeśli mozna ![]() Namówiona Waszym zachwalaniem vitalii postanowiłam rowniez zakupić u nich dietę. Jutro mam ją dostać zatem proszę o kciuki obym dała radę. Jestem byłą dukanką. W sierpniu urodziłam synka. W czasie ciąży przybyło mi 20kg ![]() ![]()
![]() |
#21 | |
patrysina
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||||
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
![]() jutro wolne ![]() ![]() Cytat:
Ja już mam ząbka zrobionego, nie wyobrażam sobie tak jak Ty czekać na wizytę kilka tygodni. No fajnego męża mam, ale nie można go za bardzo chwalić bo się popsuje ![]() Pewnie że z Basieńką pozwiedzamy sobie wybrzeże wzdłuż i wszerz ![]() ![]() Jutro mam dwie wizyty u chirurga i dermatologa - ciekawe czy nie ucieknę ![]() Dla mnie tłusty czwartek to nie problem, więc Wam współczuję pokus, ja nie lubię pączków i o mnie mogły by nie istnieć, chociaż moim chłopakom muszę kupić (co innego jakby było święto kremówek, tiramisu czy banofee ![]() Emne współczuję chorych zatok, zdrówka. Cytat:
![]() ![]() Jutro mam wizytę, ale nadal nie jestem do końca zdecydowana ![]() Cytat:
![]() Dobra decyzja z tym zamieszkaniem, to jest największy sprawdzian dla dwojga ludzi, tym bardziej jeszcze jak oboje jesteście bardzo charakterni. Ja z moim zamieszkałam po ponad roku bycia razem, potem mieszkaliśmy razem cztery lata, dopiero potem wzięliśmy ślub, i tak już minęło tyle czasu, że aż to mi uświadamia jak się wiekowo posuwam do przodu - bo się nie starzeję ![]() Ja też nie lubię pączków - nie jesteś jedyna. Cytat:
Lyrcia ![]() własnie mój mąż otwiera paczkę maltikeksów - uwielbiam, ale nie skusze się bo przed chwilą zjadłam kolację i też była pyszna. wreszcie dotarł do mnie dzbanek na herbatkę - zaparzam sobie i popijam wieczorem, a że ma podgrzewacz zawsze może być ciepła. Wczoraj usłyszałam że w mojej firmie nie ma pracy dla nas dwóch, ha ha ja to wiem już od roku ![]() ![]() ![]() ![]() idę zrobić sobie spa |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A Vitalia oby i Ci służyła ![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
![]() Tak tez myslalam ze wszystkie pogardzą tak pięknie wyhodowanym tłuszczykiem ![]()
![]() |
#26 | |||
Wtajemniczenie
|
Jutro mam ważenie....chyba już tak czadowo jak ostatnio nie będzie,ale mam nadzieje chociaz na mini spadek
![]() Ja pączusie serowe jutro piekę ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() A dieta....no cóż może jak Jesteś bliska celu,to masz już dystans do kolejnej diety....ale chociaż się zorientowałaś,że to wszystko już mamy przerobione,jeśli chodzi o zasady ogólne zdrowego odżywiania ....tylko systematyczności codziennej czasem brak ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do dalszej części,-mówi mi (po raz kolejny) siostro ![]() ![]() Pączki są fuuuuj ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |||
Wtajemniczenie
|
[QUOTE]
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie dopiero w piątek dzień sądu ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Dobra, wygoglowałam maltikeksy, nie powiem zjadłabym ![]() Choć bardziej zjadłabym coś na słono, siedzę aktualnie na jakiś wege przepisach i oczywiście snuję plany co kiedyś zrobię ![]() Jutro u mnie będzie w całym biurze pachniało pączkami pewnie ale ja wyciągnę swoją zupkę pieczarkową którą dziś zrobiłam i zjem ![]() Basiu zazdroszczę wolnego choć nie wizyt u lekarza.Mnie to czeka w następnym tygodniu,bo muszę na rtg kl.piersiowej iść i na badanie krwi.Ale to w następnym tygodniu. ![]() Dziś to ostatni dzień 12h w pracy,dobrze bo mam dość, w dodatku zaś w nocy mam pod rząd jakieś koszmary ,dziś w nocy obudziłam się z płaczem i nie mogłam się uspokoić długo jeszcze potem.Nie pamiętam co mi się śniło. Byleby do piątku i finito, nie mogę się doczekać weekendu.
![]() |
![]() |
#30 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajne ciasteczka w czekoladzie, zdradzieckie, jak się siada do nich paczki w mig nie ma - mężowi zostało dosłownie kilka kulek, chyba żeby mnie wkurzać ![]() ja się nie skusiłam, ale dojadłam sałatkę grecką i kanapkę z jajkiem - co by się na nic innego nie rzucić. [QUOTE=barbra66;55086296] Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja już się cieszę na nasz wypad ![]() Cytat:
![]() Miałam sobie jeszcze piątek zrobić wolne, ale mój szef ma problem by dać mi urlop, ja mam jeszcze 23 dni zeszłorocznego urlopu, bieżący i dwa dni opieki - śmieję się że trzeba wykorzystać, bo nie wypłacą mi tyle, jak mnie będą chcieli zwolnić ![]() U mnie nie będzie pączków, kupie tylko kilka chłopakom, by się cieszyli. Często masz 12, ale nie wyrabiasz nadgodzin? wypracowujecie nominalny czas pracy? Właśnie gdyby wszystko było dobrze i nie trzeba by chodzić po lekarzach to byłoby super, szkoda że to co najcenniejsze czyli zdrowie nie dla każdego jest dostępne. Cieszyć się trzeba że to przynajmniej u mnie nic poważnego, choć na moją face to już patrzeć nie mogę, jest gorzej niż na początku leczenia, ciekawe co powie jak mnie jutro zobaczy, bo ja się boję że się nie powstrzymam ... dziś kolorowych snów ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.