![]() |
#4981 |
Zakorzenienie
|
Dot.: IV Faza diety dukana cz. II
barbra66 A w którym miejscu moge znaleść ustawianie dnia ważenia?
![]() EDIT: Znalazłam, mam ustawioną sobotę ![]()
Edytowane przez sreberko4 Czas edycji: 2016-01-27 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4982 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2016-01-27 o 22:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4983 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam pomiar w sobotę. faktycznie fajne te dania. Ja wczoraj i na dzisiaj mam naleśniki z farszem z cebulki i kukurydzy ![]() N i na lunch kanapki z jakiem i pomidorem i już uprzedziłam współpracowników, że będzie śmierdziało ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4984 | |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kochane....ja już po śniadanku
![]() Tak nam Chorwacja wczoraj dokopała,że już nie miałam siły wieczorem do Was napisać ![]() ![]() ![]() Teraz dopijam pół litrową kawusię z mlekiem,i jeszcze mam pół litra herbatki owocowej .... a najważniejsze,że w kolejnym tygodniu ,kolejny spadek -1,4 ![]() Naprawdę sama jestem w szoku ,bo już ostatnimi czasy myślałam,że moja łazienkowa waga się popsuła ... ale czego miałam się spodziewać po grudniu ![]() ![]() Ale najważniejsze,że z nową wagą chyba się zaprzyjaźnię na serio ![]() ![]() ![]() I powiem Wam szczerze,że ja aż taka perfekcyjna nie jestem,raczej wolę tą miarę na łyżki (i wiadomo,że te kopiaste ![]() Ale na serio .... płyny wypijam w standarcie 3 litry,pilnuję pór posiłków,chociaż wiadomo,że z poślizgiem,w związku z moją zmianową pracą i trybem życia.Staram się by do posiłku była duża szklanka napoju.Mam w uwagach ogólnych adnotację,że zamiast wody mogę zieloną herbatę lub owocową,co mnie bardzo cieszy,ale te pół do litra wody czystej staram się pijać. Na szczęście niczym dosładzać herbaty nie muszę . Dzisiaj w ramach przystawki nagroda:gruszki pieczone z czekoladą ![]() ![]() ![]() Miłego dnia.... ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- p.s. no to do kolejnego spotkania z Wami... powinnam Olę wagowo dogonić ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- [QUOTE] Cytat:
![]() To okienko dodatkowe,dopiero dzisiaj pierwszy raz mi wyskoczyło .... właśnie się zdziwiłam po powrocie z urlopu,bo mi zalegała jakaś wiadomość,że pomiarów nie uzupełniłam ![]() ![]() ![]()
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2016-01-28 o 07:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4985 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Barbra - ![]() Dobrze że już czwartek, byleby go przeżyć jako tako w pracy i piątek w który jakoś luźniej i lepiej mi się pracuje. W weekend ,w sobotę planuję z tżtem kino, zrobiłam już rezerwację na Zjawę z Leosiem, ponoć warta obejrzenia.Mieliśmy iść też na nowy film Tarantino, ale jest o głupiej porze bo za wcześniej i za późno więc sobie chyba odpuścimy. A tak to nic ciekawego u mnie , czekam na jutrzejsze ważenie pełna obaw mimo nie grzeszenia. No zobaczymy czy waga okaże się łaskawa.Coś czuję że u mamy waga jest lekko trzaśnięta i pokazuje mniej.Zobaczymy jutro.
#4986 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
...) ) ...( ( ("""""")o ''''''''''''' Fajna ta Vitalia Wasza. Widzę, że dopracowana i mocno spersonalizowana strona, po której poruszacie się już tak, jakbyście w domu były. Takie coś naprawdę pomaga. Ja sobie sama "personalizuję" dietę ważąc się codziennie, obserwując wykres wagi i trendy. Do tego prowadzę notatki luźne oraz w FatSecret obliczam kalorie, jak za coś do jedzenia się biorę. Chociaż tyle. Dzisiaj mam jechać do miasta, ale tak mi się nie chce, że szok. Już o tej porze powinnam pomału zbierać się do wyjścia a ja dopiero oczka przetarłam i z kawą do kompa przysiadłam. Wczoraj jednak Maszka nie miała zabiegu. Za krótko po rui. Do tego zapomniałam, że ma być na czczo. Dostała więc jakieś hormony na wyciszenie rujki i za 2 tyg pójdziemy. Jak ja się cieszę, że nie zniechęciłam Was swoją osobą i chcecie do mnie wrócić ![]() ![]() No nic, zbiorę się jednak do Gdyni. Bo i tak będzie ten wyjazd nade mną wisiał a muszę bank obskoczyć. Miłego gubienia kilogramów, obwodów ciała i dnia ![]()
#4987 | ||||||
patrysina
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
1 śniadanie - ryż na mleku z gorzką czekoladą (Tak nadal jestem na diecie ![]() 2 śniadanie - kanapki z mozarellą i pomidorem lunch- pieczone ziemniaki na ostro obiad - zupa z soczewicy z ryżem (polecam rewelacja!) ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4988 |
404 Not Found
|
I tak codziennie wpisujecie w pomiarach spalone kalorie??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4989 | |||
Wtajemniczenie
|
[QUOTE]
Cytat:
![]() Ja też jeszcze mam kilka kilogramów do zrzucenia,zatem póki co tylko z ciekawości pytam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- [QUOTE]No,po ostatnim zlocie wiemy,jak to ma mniej więcej wygladać ![]() Ja tylko proszę,by miejsce docelowe miało z Gdyni połączenie dojazdowe PKP,bo raczej na pewno na kolej się nastawiam .I nie ma sensu luksusowych hoteli szukać,bo na kwaterę tylko wyspać się będziemy wracały ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Ja pomiary wpisuje tylko w ten dzień ważenia z góry ustalony,ale spalonych kalorii nie wpisuję,bo to troche bez sensu,jak mam tylko treningi.... w końcu spacery,praca,porządki domowe też się liczą ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Basiunia....co z Tobą ?? ![]()
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2016-01-28 o 13:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4990 |
patrysina
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4991 | |
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj w nagrodę za 2 kg spadek i dzisiejszy trening zrobiłam sobie w prezencie czekoladę na gorąco do picia
![]() Gruszki pieczone będą jutro ,bo mam gościa ![]() Dzisiaj wiosna w przyrodzie....i dni coraz dłuższe ![]() ![]() Cytat:
![]() No jestem ciekawa jak Lyrcia przy mężu przetrwa ? ![]() ![]() ![]() ![]() Buziaki Kochane....piszcie, piszcie ... ![]() p.s. A Iloa , Madzia,Fasolka... gdzie się podziewacie??
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2016-01-28 o 15:48 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4992 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ja wpisuję dodatkowe ćwiczenia w kalendarz z planem ćwiczeń, a potem zliczam cały tydzień i wpisuję w pomiary ![]() U mnie jutro ważenie...no ciekawa jestem czy cos poszło... w tym tygodniu jakoś dużo chleba miałam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4994 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Dukanki-Vitalianki
![]() U mnie dzisiaj taka piękna pogoda, że myślałam, że śnię i wiosna mi się przyśniła. Minus słoneczka jest taki, że widać każdy brud i pył w domu i wyszło, że podłoga błaga o mopa a półki o szmatkę ![]() ![]() Wczoraj masakrycznie źle jadłam. Jeśli nie wyrobię w sobie regularności w przyjmowaniu posiłków to nic z tego nie będzie. Na śniadanie zjadłam kromkę chleba gryczanego z pastą jajeczną, wędliną i pomidorem koło 10tej a potem dopiero po powrocie z miasta po 15tej rzuciłam się na makrelę i zjadłam całą, gdy normalnie wystarcza mi na dwa podejścia. Oczywiście zrobiło mi się po niej z lekka niedobrze i już najchętniej nic bym tego dnia nie jadła, ale zmusiłam się do pół kostki twarogu z jogurtem i szczypiorkiem. I tyle.... Nawet wypiłam sporo mniej niż zazwyczaj. Niedziwne więc, że dzisiaj na wadze mniej. To nie tłuszczu mi ubyło, ale treści w żołądku i wody. Dzisiaj już odpowiedzialnie jem. Zaraz roladki z wędliny z pastą jajeczną sobie zjem, na II śniadanie kromka chleba z tatarem wołowym, łosoś z patelni z kapustą kiszoną na obiad, shake kefirkowy na podwieczorek. Za diabły mi kolacja nie mieści się w moim rozkładzie dnia, bo za późno wstaję, ale gdy będę głodna, to twarożek z jogurtem i szczypiorkiem. ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
![]() No właśnie, gdzie Dziewczyny? A Basiu_W, Ty nam wychodź z doła i wracaj taka nasza, jak Cię lubimy! Nie znaczy to, że jak Cię nie ma, to lubimy Cię mniej, ale wolimy Cię lubić, jak jesteś ![]() ![]() Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4996 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry piątkowo
![]() U mnie po cotygodniowym ważeniu fajerwerków brak bo zawrotny spadek w postaci..uwaga...-0,10kg ![]() ![]() ![]() Tak więc nie zniechęcam się i lecę dalej z przysłowiowym koksem. Dziś intensywny dzień. Wstałam już przed 8 , poleciałam po mój chlebek, mini zakupy i do garów. Zrobiłam dla siebie śniadanie, obiad i teraz skończyłam gotować dla potężny gar zupy soczewicowej, dla tżta oczywiście.Wyszła przepyszna , ful pikantna, z domowymi pomidorami ze słoika ![]() ![]() Przed pracą jeszcze muszę obskoczyć kino żeby odebrać bilety już na jutro co by nie musieć jechać pół godziny wcześniej bo mamy rezerwację.Tak więc wszystko w biegu dziś. ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- proszę się nie wzruszać ino być tu z nami , proszę się nie izolować ![]()
![]() |
#4997 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4998 | |
Wtajemniczenie
|
Witam
Nareszcie piątek. Jutro wygrzeję się w łóżeczku i przegonię ostatecznie moje choróbsko. Na szczęście już się dziś lepiej czuję. Choć chrypię okropnie. Jestem z siebie zadowolona bo poza kilkoma drobnymi przekąskami poza planem to trzymam się diety. Zobaczymy co pokaże jutrzejsze ważenie (ja ważę się w soboty). Wczoraj miałam dzień przesilenia chorobowego, ciekło mi z nosa, miałam kichawkę i bolała mnie głowa a mimo to zrobiłam Skalpel. Dodatkowo zmotywowałam się do ćwiczeń gdy sprawdziłam na necie że Skalpel spala ok 300-350kcal. Nie jest to może jakas masakryczna ilość ale przynajmniej te nadprogramowe przekąski nie sa już takie straszne ![]() Cytat:
Na chwilę obecną sytuacja wygląda tak: Chętne na zlot: EMNE, Barbra, Basia_ww Niepewne: Milennka, Patrysina, Nie przyjedzie: Sreberko Od reszty brak deklaracji. W takim układzie ekipa szykuje się taka sama jak w zeszłym roku. Czy mam w takim przypadku szukać jednego pokoju? Już się rozejrzałam w internecie po ofertach i mam kilka na oku ale nic nie mogę wam przedstawić puki jasno nie będę wiedziała ile osób. W samej Redzie mam na oku Zamek Reda, Hotelik MOSiR, Oberża pod Turbotem, (Ibis o którym wspomniała Lyra jest masakrycznie drogi ja się na niego nie pisze) Gdyby nie udało się w samej Redzie to mam kilka ciekawych ofert first-minute w Rewie (wtedy po prostu poprosimy Lyre by nas przenocowała na podłodze po wieczorku procentowym) W razie draki jest jeszcze Rumia, Wejherowo albo samo Trójmiasto ale to już awaryjnie. Tak więc proszę wszystkie osoby o w miarę konkretne deklaracje. To wtedy przygotuję zestawienie i zdecydujemy wspólnie
Edytowane przez EMNE Czas edycji: 2016-01-29 o 09:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4999 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczęta....
![]() No chce się żyć... ![]() Waga leci,słońce świeci,wiosną zapachniało,dzień już coraz dłuższy.... Ola już "fundamenty"spotkania naświetla (No Kochana...Ty to masz łep do takich spraw,i jeszcze nie dostaniemy po kieszeni ![]() ![]() Naprawdę .... my jak już to do noclegowni na spanie przecież tylko wracać będziemy,to nam luksusy nie są potrzebne....i ja tam spoko jestem za jednym pokojem,bo zgrane dziewuchy jesteśmy,i nawet przecież wstawałysmy o tej samej porze ![]() ![]() ![]() Jednak pozostanę przy ważeniu w czwartki,bo jeszcze tego samego dnia plan na następny tydzień dostałam,to spokojnie z zakupami się wyrobię przez weedend .... i od poniedziałku działam,tylko dostałam już 1300 kalorii ![]() Dietowo cudny dzień dzisiaj mam,bo sama ułożyłam i tak : śniadanko-bułka grahamka z twarozkiem ,bananem i miodem obiad:makaron razowy z sosem szpinakowo-pieczarkowym,w sosie śmietanowo-jogurtowym,zagęszczony siemieniem lnianym ( ![]() przekąska:gruszki pieczone z czekoladą kolacja :sałatka z pomidorów+mazarelli +bułka grahamka p.s. Młoda do mojego makaronu się dostawiła,chociaż specjalnie jej biały ugotowałam (no to gościa nim poczęstuję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Basia...co jest ???....tak tęsknimy,a Ty nas masz w ![]() Dalej tu się spinaj Kochana....i dawaj znak życia i motywację do działania ![]() ![]() A zresztą.... ja tam tęsknię po prostu za Wami,a kilogramy to juz dodatek do całości ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Lyra.... jak dla mnie to pieczywa i skrobii mało u Ciebie ![]() ![]() Emne....a ile Ty masz teraz kalorii ?I kuruj się weekendowo...."grzane" łóżeczko najlepsze na te sprawy ![]()
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2016-01-29 o 11:52 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5000 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właściwie jeśli nie uda się w Redzie to wolę Rewe od innych miejsc. Ja na 95% bedę samochodem więc nie widze kłopotu by przyjechać z Rewy autkiem do Lyry, złapac ją za fraki, zaciągnąć opierającą się domatorkę do pociągu i wywieźć na Hel ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5001 | |
Wtajemniczenie
|
Milennka... nawet mini spadki sa motywacją,zawsze to i tak kroczek do przodu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Lecę opłątę za internet zrobić....bo już ostatni dzień do wpłaty....co by na weekend nie odcieli ![]()
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2016-01-29 o 12:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Basieńko we mnie masz najwierniejszego kompana na wycieczki i zwiedzanie ![]() Nie mam Was gdzieś ... ale mam gorszy czas. Na poprawę humoru kupiłam sobie fajną lampę stojącą ![]() i nowy dzbanek na herbatę z podgrzewaczem - i co okazało się że już nie ma takiego jak chciałam :banghead:. Kazałam zwrócić kasę, ale zamówiłam na innej aukcji i czekam aż przyjdzie. I nie jest mi lepiej. ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5003 |
Wtajemniczenie
|
Basienia....każda z nas ma taki gorszy czas,ale to nie powód by uniki robić....jak nie masz powodów do chwalenia się wagą,to kicią się pochwal
![]() ![]() Poleciałam po 2 litrową colę zero,bo cos mam dzisiaj smaka na słodkie,to może chociaż nią oszukam głoda....no ale na podwieczorek gruszki z czekoladką będą ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- p.s. zresztą...ja niedługo do Smutniejszych dołaczę,bo im bliżej celu to schody pewnie się zaczną.... to tym bardziej korzystam z chwili ![]() ![]()
![]() |
#5004 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
...) ) ...( ( ("""""")o ''''''''''''' Dopiero wstałam. I weź tu przy moim trybie regularnie jedz :/ Wczoraj zjadłam 5 posiłków, ale ten jeden pchałam w siebie niepotrzebnie, bo tylko taka ociężała się czułam. Wysprzątałam też chatę i dzisiaj mam labę. Nie mam do roboty nic, wiec będę nicnierobić ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Dlatego właśnie koniecznie musicie sobie coś fajnego pod wynajem znaleźć, bo ja na milion procent na zwiedzanie okolicy się nie piszę i może z raz się z Wami dla towarzystwa wybiorę a tak będziecie żyły we własnym tempie ![]() ![]()
![]() |
#5005 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj chyba zaszkodziła mi ryba (morszczuk) ![]() ![]() Zasnęłam z ogromnymi mdłościami przed 19:00 a wstałam dziś przed 08:00 ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś jadę na basen ![]() ![]() Idę na konsultację do innego ginekologa, okres miał być 15 stycznia, tymczasem dobijamy lutego a jego nie ma ![]() Tym pesymistycznym akcentem zakończe mój wywód ![]()
![]() |
#5006 | |
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane....
![]() Dzisiaj płyny najlepiej mi wyszły,bo 1,5 litra wody i litr herbaty ...no i pozostałych płynów też litr.... ale dietowo pewnie kalorie zaliczyłam nadprogramowo bo czekolada i schabowy ponad plan wleciały ![]() ![]() Nie mam weny do pisania,bo angielski musze nadrobić,bo gdzieś posiałam to co dotąd udało mi się zrobić...i od nowa wszystko ![]() Miłego weekendu Kochane... ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
![]() Czwicząc 2-3 razy w tygodniu...to cudów piorunująco raczej być chyba nie może ![]() W tej drugiej sprawie... ![]()
![]() |
#5007 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kochane...
![]() Dzisiaj zrobiłam ok.godzinny trening z Vitalii,całkiem sympatyczne ćwiczenia miałam dobrane no i 3,5 litra płynów wlałam w siebie. Poza planem kawałek gorzkiej czekolady ![]() A tak poza tym ładny dzień był dzisiaj w przyrodzie .... w ogóle już dłuższe dni,czyli idzie wiosna,,, ![]() Buziaki Kochane....co tam u Was? ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Jak tam sobotnie ważenia....nie ma czym się pochwalić? ![]()
#5008 |
404 Not Found
|
Ja jestem bardzo zadowolona z vitalii, te dania są po prostu pyszne! Też ustawiłam ważenie na sobotę, wyszło mi -1,5 kg. Cieszy. Oby tak dalej.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5009 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Nie mam się czym chwalić więc się nie chwalę ![]() ![]() Wczoraj byłam na babskim spotkaniu - oczywiście zabrałam ze sobą banofee, które zrobiło furorę ![]() ![]() Dziewczyny zazdroszczą mi że mam Was ![]() Chandry mam ciąg dalszy, na dokładkę wczoraj uszczerbił mi się ząb :banghead: mam nadzieję że jutro uda mi się gdzieś dostać i go zreanimować. Dziś przygotowałam sobie trzy posiłki do pracy - nie mam nic do roboty to chociaż będę systematycznie jeść ![]() Idę oddać się książce - jestem już wypachniona i wybalsamowana po kąpieli ![]() Dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#5010 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Basiu.... no widzisz,raz zabrałaś męża...i już masz spokój,bo nas poznał i mamy nadzieję zaakceptował ,to wie,że krzywdy z nami mieć nie będzisz ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.