|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
niestety Ula nie ma
![]() pewnie jest w tej pękatej kopercie o której wspominała siostra Józefa ze przywiezie ja osobiście s.Sabina w kwietniu .... przykro mi ![]()
#4442 |
Raczkowanie
|
Mama pozdrowienia i życzę zdrowia twojemu dziecku i tobie oczywiście.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Raczkowanie
|
Mama - dużo siły i zdrowia dla całej rodzinki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Zakorzenienie
|
dziękuję Wam kochani, dzisiaj zdążyłam tylko 1 dziewczynkę oddać Pani pod opiekę jeszcze 21 dzieciaczków, myślałam że więcej jest :/ no coż reszta w kwietniu
#4445 |
Raczkowanie
|
Ciekawe czy wsrod nich jest moje malenstwo? Naprawde juz tak bardzo chcialabym je poznac, ech musze popracowac nad cierpliwoscia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Raczkowanie
|
Witam wieczorową porą,
wczoraj wysłałem maila do siostry gdyż nie wiadomo skąd do głowy przycwłałował pomysł, który wynikł nota bene z działań Siostry, czyli produkcji dżemów, masła i innych przetworów. Przecież wśród tych dzieciaków na pewno drzemią talenta - najczęściej nie wykorzystane i skazane bez jakiegokolwiek nadania rozpędu na zmarnowanie. Pomyślałem o tym by prócz budowy Arki i pomocy przy misji zorganizowac takie małe "warsztaty aktywizacji manualnej", które pomogłyby wyłuskac co bardziej utalentowane dzieci i zmontowac grupkę, która pracą swych rąk i wyobraźni z niewielką pomocą z zewnątrz mogłyby sie rozwijac i miec przy okazji kreatywne zajęcie. Prace w postaci róznorodnych form folklorystycznych - rzeźby, mini instalacje itp. można sprzedac do sklepów pamiątkarskich. Pomysł jest wstępnie zaakceptowany przez siostrę - rozpoznam temat narzędzi i alchemii naturalnej - bejce, utrwalacze itp. - to proste urządzenia, które można zrobic nawet z zużytych części mechanicznych i narzędzi codziennego użytku, a chemia drzemie w łonie Matki Natury. Jeśli wśród Nas są artyści - proszę o wskazówki co do kształtów, nazewnictwa narzędzi i składu mikstur - własnym sumptem też rozpoznam temat - wielu moich znajomych to absolwenci Gdańskiego ASP. Na koniec anegdota z gatunku - jak nie urok to przemarsz armii bolszewickiej - dziś chciałem sfinalizowac zakup aparatu i już w trasie trzasnąc parę fotek widokowych, o fotkach do aukcji nie wspomnę, zresztą na wyjazd jak znalazł - porządny kawałek sprzętu dobrej marki za rozsądne pieniądze. Sklep niby internetowy i bardzo uznany, aczkolwiek z własnym salonem sprzedaży - no lubię kontakt ze sprzedawcą i towarem - tak mam - wparowałem przed południem do salonu, rzucam harmonię banknotów na stół i mówię o co chodzi - chłopak za biurkiem zdębiał i z rozbrajającym wyrazem zdziwionej twarzy powiadomił, że czas realizacji zamówienia to 3 dni robocze - potem przyjął przerażony wyraz twarzy i schował się zdeka pod biurko widząc jak dymi mi z uszu. Nawet nie mogłem pomacac przyszłego nabytku. Z takim podejściem w mojej branży nie miałbym po co wracac do klienta, ba na dzielnicę gdzie mieści się jego zakład nie wspomnę... Ok - dośc pisaniny - wracam do montażu drobiazgów na aukcję... Pozdrawiam
![]() |
#4447 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam wszystkich ![]() ![]() ![]() a tak w ogóle to miło Was znowu widzieć ludziska ![]() ![]() Ostatnio chodzę na praktyki pedagogiczne do szkoły a później do pracy i tak jakoś ciężko się wyrobić ze wszystkim w czasie ![]() MAMA mam małe pytanko, doszedł może formularz do mnie?? nr 141 ![]() Wracaj do zdrowia szybko i dzieci też, chyba jednak przydalaby się Wam ta naleweczka ![]() ![]() Pozdrowionka. Dobrej nocy wszystkim ![]()
![]() |
#4448 |
Raczkowanie
|
Mama - proszę przekazać Siostrze Józefie imieninowe życzenia od rodziców adopcyjnych Sophi Tembo -zdrowia ,siły ,wytrwałości ,bożego błogosławieństwa i miłości od jej podopiecznych.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Zakorzenienie
|
niestety pita też musisz poczekać do kwietnia
![]() zaraz piszę do siostry e-mail z życzeniami i mam jeszcze kilka spraw, ale siostra tez czyta forum ![]()
#4450 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Rozeznanie
|
Witam!
Chciałam tylko powiedzieć, że pomaganie jest zaraźliwe ![]() W związku z tym pozdrawiam wszystkich czytających - starych bywalców, a także...a może przede wszystkim tych, którzy do nas zawitali ![]() Miłego wieczora - ja idę do łóżka, bo mnie połamało coś i kaszel mnie męczy straaasznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
Zakorzenienie
|
Mikrejsza wybacz ze przekazuje Ci zdjęcie poprzez forum (normalnie najpierw jest e-amil do rodzica) ale bardzo sie śpieszę, moja córeczka bardzo gorączkuje
![]() napisz mi e-mail na PW to jutro wysle ci oryginalny rozmiar, bedzie szybciej niz szukanie w kartotece twojego e-maila i kilka słów od siostry Szczesc Boze! Kochana Pani Agnieszko,dziekuje serdecznie za zyczenia imieninowe. Zaraz zalaczam zdjecie Agnes i Esther.Natasza Kabaso tez juz bedzie wkrotce....jeszcze gdyby ktos bardzo czekal na zdjecie prosze mi napisac numer i postaram sie doslac,choc to wszystko bedzie przeslane na CD przez S.Sabine. Jestem w trakcie leczenia malarii-przyjsc w takiej porze -przed swietami to utrudnienie...ale dobrze ze powoli mija.; Korzystajac jeszcze z tej chwili zycze glebokich przezyc zwiazanych z Tajemnica Meki i smierci naszego Pana Jezusa Chrystusa i Radosnych Swiat Zmartwychwstania. W poniedzialek Wielkanocny Wielkie Party dla naszych Dzieci-Sr.Sabina dzisiaj wlasnie wrocila z Lusaki z poteznymi zakupami!!oh,bedzie duzo radosci.DZIEKUJEMY WAM! jeszcze dopisek po przeczytaniu forum nr.267 i 141 formularze mam juz oznaczone ze wyslane tzn.ze jezeli jeszcze nie dotarly to sa w tej kopercie ktora przywiezie s.Sabina. Pozdrawiam ,s.Jozefa Jak widzicie choroba dopadła takze naszą kochaną siostrę, rok temu też zachorowała na malarie w "lany poniedziałek" ![]() zmykam
#4453 |
Rozeznanie
|
ale piękniutka
![]() ![]() ![]() MAMA dziękuję ![]() dużo zdrówka dla Ciebie, Twoich dzieci i Siostry Józefy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Rozeznanie
|
o, czyli mój formularz idzie powoli...
![]() pewnie w kwietniu będzie... ![]() ![]()
#4455 |
Raczkowanie
|
chorującym - szybkiego powrotu do zdrowia
![]() a wszystkim bez wyjątku - świąt pełnych słońca, choćby za oknem była szaruga ![]()
![]() |
#4456 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pitaaaaa jak miło że wpadłeś ![]() ![]() Wszystkim pochorowanym życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Dzieciaczki przesłodkie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Raczkowanie
|
Kochana Siostra Józefo - dziękuję bardzo za pamięć o mnie i mojej Natashy. Aż mi głupio, ze się tak żaliłam i niecierpliwiłam, wiem że jak tylko będzie to możliwe zobaczę jej zdjęcie. Teraz najważniejsze żeby Siostra wyzdrowiała i mogła się cieszyć Świętami razem z naszymi dzieciaczkami i ich rodzinami.
Już teraz życzę i Siostrze i Wam wszystkim, żeby wszystkie choróbska poszły razem z zimą do morza a przyszła wiosna, zdrowie i duuuużo radości. Ja zaraz we wtorek po Świętach idę do szpitala do W-wy, więc jakbym się nie odzywała to trzymajcie za mnie kciuki ![]()
#4458 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Siostro Józefo duuuuużo zdrowia ![]() Ehhh ta malaria zawsze musi dopaść ![]() ![]() Cytat:
![]() Wszystkim chorym życzę szybkiego powrotu do zdrowia!!! Sama siedzę na zwolnieniu miałam grypę a teraz zapalenie krtani i nie mogę mówić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie.
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia,Siostrze Józefie, Mamie i Jej dziecią oraz Gosi. ![]() ![]() ![]() widze że mamy więcej osób chorych,AguleP,Seone wam też życze dużo zdrowia i wszystkim chorym. Edytowane przez mamapity Czas edycji: 2008-03-20 o 12:00 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4460 |
Raczkowanie
|
a ja jeszcze załączę świąteczno-wiosenny obrazek
![]() mnóstwa pozytywnej energii tej wiosny - nam wszystkim ![]()
#4461 |
Raczkowanie
|
Seona dużo zdrowia i w ogóle wszystkim najlepsze życzenia na święta
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Raczkowanie
|
Zdrowia chorym, a wszystkim Wesołych, Zdrowych, Spokojnych Świąt
![]() ![]() ![]()
#4463 |
Rozeznanie
|
A ja chciałam dla wszystkich przekazać życzenia świąteczne od s.Józefy
![]() "Gdyby Chrystus nie zmartwychwstal daremne byloby nasze nauczanie i prozna bylaby nasza wiara"/I Kor.15,14/ KOCHANI PRZYJACIELE MISJI, Niech Chrystus Zmartwychwstaly blogoslawi kazdy dzien i kazdy trud ,niech obdarzy Was radoscia i pokojem. Zlaczone z Wami w przezywaniu tych wielkich Tajemnic naszej wiary Siostry Boromeuszki z Mpanshya wraz z Dziecmi " I od siebie także chciałam wszystkim życzyć : Zdrowych Spokojnych Świąt,pełnych miłości i rodzinnej atmosfery i oczywiście setki pomysłów na pomoc dzieciom w Zambii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4464 |
Raczkowanie
|
Ja również, życzę wszystkim chorym powrotu do zdrowia. Dziękuję Siostrze za odpowiedź w sprawie formularza
![]() Chciałem Wam wszystkim zdrowych, spokojnych, pełnych miłości Świąt Wielkanocnych, godnego i owocnego przeżywania Męki Pańskiej i wielkiej radości ze Zmartwychwstania ![]() Pamiętam o Was w swoich modlitwach ![]() Suzi jestem na czacie ale nikogo nie ma, więc sobie idę ![]() Życzę wszystkiem dobrej nocy ![]()
#4465 |
Raczkowanie
|
życze wszystkim wesołychŚwiąt Wielkanocnych,
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Rozeznanie
|
Wesolych, pelnych nadziei i wiary Swiat Wielkiej Nocy,
spedzonych wsrod srebrnych bazi i kochajacej rodziny, przy wspolnym stole. Smacznego swieconego jajka oraz mokrego poniedzialku życzy suzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Rozeznanie
|
też chciałam wszystkim życzyć pogodnych, pełnych rodzinnego ciepła i miłości Świąt
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Zakorzenienie
|
Również dołączam się do życzeń
![]() Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego "Alleluja" życzy Seona ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2008-03-21 o 14:48 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Zakorzenienie
|
Ja oczywiście takze składam Wam wszystkim kochani najserdeczniejsze życzenia:
Niech Zmartwychwstały Chrystus błogosławi każdy Wasz dzień i obficie wynagrodzi to co robicie dla dzieci, bo były głodne a nakarmiliście je ... ![]() Wesolych Swiat 3.jpg
#4470 |
Rozeznanie
|
Do wszystkich Radosnych i błogosławionych świąt Zmartwychwstania Pańskiego oraz wytrwania w dobrym czynionym, głodnym, chorym, spragnionym,bezdomnym, w których cierpi Chrystus, życzy animator (misyjny)-Wiktor.
Wszystkim zaś chorym życzę zdrowia i jeżeli mogę sie podzielić radą- jak nie chorować. Ja przez okres jesienno-zimowo-wiosenny codziennie zażywam na przemian:rutinacea lub witaminer i jak na razie mam spokój z grypami, przeziębieniami czy chorobami gardła. No i oczywiście nie piję kranówy (bo tam jest cała tablica Mendelejewa) ale wodę filtrowaną systemem odwróconej osmozy, która nie zawiera bakterii ani kamienia (czajnik mamy już kilka lat a jest jak nowy) a w dodatku jest mineralizowana i jeżeli chcę to i gazowana. Na razie.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.