Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-15, 14:58   #4411
Mikrejsza
Rozeznanie

Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II

Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość
czy ja dobrze zrozumiałam ???
Mikrejsza masz cos wspólnego z medycyną?
jeśli tak to Fundacja Redemptoris Missio mogłaby sfinansować twój pobyt na misji - ale min. jest chyba 3 miesięczny pobyt :/
hehe, no jestem lekarzem aktualnie w trakcie stażu
na lot sobie odkładam bo nie mogę na tak długo-myślałam o miesiącu w ramach urlopu (na dłużej mnie ze szpitala nie puszczą )
Seona to na razie takie wstępne plany ale powoli oswajam się z tą myślą, ciągnie mnie tam strasznie tylko mnie na samą myśl o tym locie z przesiadkami robi mi się słabo... ale to jeszcze ponad rok to może uda mi się zwerbować kogoś do uspokajania mnie w trakcie lotu
Mikrejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-15, 16:01   #4412
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

a to takie buty

Mikrejsza a może jakiś kolega z psychologii zrobi ci terapie na samolotofobie? pewnie ma to fachowe określenie
trzymam kciuki

s.Frnaciszka napisała mi dzisiaj że dostała list od s. Józefy
z resztą wkleję Wam:

dostalam list od s J -pyta o przepisy na dzemy ,czy raczej zele to
robienia,wiec dowiedzialam sie o dzemixach,sprobuje gdzies kupic poslac a
moze ktos z Forum wesprze te zakupy? niewiem ile to kosztuje,a niemam za
duzo pieniedzy narazie.

pozdrawiam ,dołaczam maly wiesz -świateczną reflekje,życzenia
s Franciszka

kto tam nie miał pomysłu co włożyć do paczki?

edit:

Szczesc Boze!otrzymalismy nastepujace koperty bombelkowe dla:
Francis Kabaso /paczka/ x1
Beatrice Njobvu x 1
Mike Tembo x 1
Dominik Zowa x1
Susanna & Robert x 1
dla wszystkich dzieci koperta z malymi zabawkami z Bytomia od.Pani S.
Cacious & Esther Lupenga
1 x koperta z nasionkami pomidorow,kapusty i cebuli od Pani Urszuli P.

Dziekujemy serdecznie i pozxdrawiamy.
s.Jozefa

Edytowane przez _MAMA_
Czas edycji: 2008-03-15 o 20:45
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-15, 22:07   #4413
ulisia1
Rozeznanie

GG do ulisia1

Nasionka doszły! Czyli priorytet niecałe 3 tygodnie szedł...

Słuchajcie, widziałam przed chwilą film pt. Łzy słońca
o Afryce, wojnie, ewakuacji misji... można poczytać w necie o tym. bardzo fajny, poruszający film. I trochę w tle pokazuje życie na misji. Jeśli ktoś miałby ochotę, mogę przegrać (mieści się na 2 płytach CD, nie mam nagrywarki DVD) tylko baaaaaardzo proszę o pokrycie kosztów wysyłki i zakupu płyt. Może jak ktoś się szybko zdecyduje to uda mi się przegrać na DVD u mojej siostry na laptopie, bo przyjeżdża na Święta...

taka luźna propozycja
Stary 2008-03-16, 07:39   #4414
suzi82
Rozeznanie

GG do suzi82

Cytat:

Jaaaaaa doszły moje kinderki całe pół kilo Ale w sumie to jestem w szoku bo wysyłałam to chyba ekonomiczną o ile się nie mylę (no chyba że ktoś tez wysyłałam małe zabawki to mi się tu przyznawac ) a może faktycznie to był priorytet ........ ehh ten paczkoholizm nie pozwala czasami na koncentracje

Ulisia film widziałam. I pewnie zobacze go jeszcze kiedyś bo mam go na kompie

suzi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 08:20   #4415
Mikrejsza
Rozeznanie

Suzi a kiedy je wysyłałaś?? hmm, bo może lekkie ekonomiczne oni też wysyłają lotniczą
a te dżemixy to ciężkie są?? i je trzeba by wysłać priorytetem??
MAMA ja sobie sama terapię robię wieczorem kładę się w łóżku i wyobrażam sobie że lecę-mam nadzieję że po jakimś czasie się z tym oswoję
BTW. ja mam wrażenie że tą paczuszkę na Święta do Casiousa i Esther to wysłałam niecałe 2 tygodnie temu...
Stary 2008-03-16, 10:14   #4416
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

wklejam rysunek od Briana piekny chociaz zauwazylam, ze dzieci rysuja w bardzo podobny sposob.
zastanawia mnie czemu rysuja takie jakby koperty tam gdzie sa drzewa? nie wiem co to oznacza. a to zwierzatko po prawej to jaszczurka? chyba u Bogusi tez cos takiego sie pojawilo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rysunek.JPG (67,4 KB, 38 załadowań)

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 12:30   #4417
beautyb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
wklejam rysunek od Briana piekny chociaz zauwazylam, ze dzieci rysuja w bardzo podobny sposob.
zastanawia mnie czemu rysuja takie jakby koperty tam gdzie sa drzewa? nie wiem co to oznacza. a to zwierzatko po prawej to jaszczurka? chyba u Bogusi tez cos takiego sie pojawilo
też nie wiem, o co chodzi z tymi kopertami..
a zwierzątko po prawej, na drzewie to może być kura (tak wymyśliłam u mnie)
swoją drogą, fajna zabawa z takim rozszyfrowywaniem rysunków
beautyb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 13:12   #4418
Marlenen
Raczkowanie

GG do Marlenen

Cytat:
Napisane przez Mikrejsza Pokaż wiadomość
hehe, no jestem lekarzem aktualnie w trakcie stażu
na lot sobie odkładam bo nie mogę na tak długo-myślałam o miesiącu w ramach urlopu (na dłużej mnie ze szpitala nie puszczą )
Seona to na razie takie wstępne plany ale powoli oswajam się z tą myślą, ciągnie mnie tam strasznie tylko mnie na samą myśl o tym locie z przesiadkami robi mi się słabo... ale to jeszcze ponad rok to może uda mi się zwerbować kogoś do uspokajania mnie w trakcie lotu

A ktoś mi może przybliżyć, jak wygląda podróż i pobyt... Głównie finansowo. Ja uwielbiam latać samolotami (co prawda, stresik na początku zawsze jest ) Chętnie bym się wybrała, a do drugiej połowy przyszłego roku troche czasu, więc moze udałoby sie coś uzbierac

Mikrejsza pewnie jesteś dobrze zorientowana... Pisz na PW, gdybyś nie chciała towarzystwa na forum zanudzać rzeczami, które pewnie były już wałkowane
Stary 2008-03-16, 15:29   #4419
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
zastanawia mnie czemu rysuja takie jakby koperty tam gdzie sa drzewa?
Jaroszania rysunek suuuper I to nie są koperty, ale doniczki Kiedy moja Mercy będzie aż taka duża, żeby mi narysować pierwszy rysunek

Czy ktoś organizuje teraz dużą paczuchę???? Pani spoza forum chciałaby się dorzucić Jeśli tak to podajcie adres i nr konta na PW

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 15:42   #4420
PatrycjaMal
Raczkowanie

GG do PatrycjaMal

Cytat:
Szczesc Boze!otrzymalismy nastepujace koperty bombelkowe dla:
Francis Kabaso /paczka/ x1
Beatrice Njobvu x 1
Mike Tembo x 1
Dominik Zowa x1
Susanna & Robert x 1
Cacious & Esther Lupenga
1 x koperta z nasionkami pomidorow,kapusty i cebuli od Pani Urszuli P.

Dziekujemy serdecznie i pozxdrawiamy.
s.Jozefa
Doszła paczka do naszego Francisa, ogromnie się cieszę Musze przyznać, że kompletowanie i wysyłanie naszej pierwszej paczki i listu to było niesamowite uczucie
pozdraiwiam wszystkich
PatrycjaMal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 16:37   #4421
Schreck
Raczkowanie

GG do Schreck Send a message via Skype™ to Schreck

Cytat:
Napisane przez ulisia1 Pokaż wiadomość
Słuchajcie, widziałam przed chwilą film pt. Łzy słońca
o Afryce, wojnie, ewakuacji misji... można poczytać w necie o tym. bardzo fajny, poruszający film. I trochę w tle pokazuje życie na misji. Jeśli ktoś miałby ochotę, mogę przegrać (mieści się na 2 płytach CD, nie mam nagrywarki DVD) tylko baaaaaardzo proszę o pokrycie kosztów wysyłki i zakupu płyt. Może jak ktoś się szybko zdecyduje to uda mi się przegrać na DVD u mojej siostry na laptopie, bo przyjeżdża na Święta...

taka luźna propozycja
Sceny z tego filmu są inspiracją jednego z projektów figurkowych, który czeka na realizację w małej manufakturze Kasi...
ZACZNIJ MYŚLEĆ SAMODZIELNIE
Schreck jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-16, 16:42   #4422
kajarabek
Raczkowanie

Witam, ja będę chciała w kwietniu wysłać pierwszą paczkę. Myślałam o kolorowankach, nasionach, budyniach,kakao... Jak coś to podaję adres:
Kaja Rabek
ul. Sobieskiego 352C/3b
84-200 Wejherowo
Pozdrawiam
kajarabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 18:46   #4423
ulisia1
Rozeznanie

GG do ulisia1

16 czerwca jest obchodzony jako Międzynarodowy Dzień Pomocy Dzieciom Afrykańskim od 1991 r. Został ustanowiony z inicjatywy Organizacji Jedności Afrykańskiej i UNICEF.

Tylko w ciągu ostatnich 5 lat dzięki ofiarności polskich dzieci zrzeszonych w Papieskim Dziele Misyjnym Dzieci zrealizowano 57 projektów w 12 krajach Afryki. Dotyczą one pomocy ich rówieśnikom do 14 roku życia. Z małych ofiar i drobnych wyrzeczeń wielu dzieci utworzyły się poważne kwoty pieniędzy, z których powstały szkoły, sierocińce, świetlice, sale katechetyczne oraz specjalistyczne ośrodki do rehabilitacji dla dzieci i ośrodki resocjalizacyjne dla dzieci-żołnierzy.

może my byśmy coś zorganizowali...?
Stary 2008-03-16, 18:51   #4424
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

jesli chodzi o paczke to ja tez chetnie sie doloze bo uzbieralo mi sie troche rzeczy.

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 19:28   #4425
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

potwierdzam że kopertki pod kwiatkami to są doniczki, na zdjęciu mojego Vistora - a raczej rodziny na tle domu stały takie roślinki - kwiatki posadzone w doniczce z obciętego kanistra - myśle że 25 litrowego ,stąd ten znak X na środku :/ chyba ze jest jeszcze inne wytłumaczenie

ja takze uwazam że na 16 czerwca trzebyby jkąś większą kampanię zorganizować
a o wielkości pomocy i ogromnym zasługom PDMD to Animator ma duzo do powiedzenia, od kilku lat szerzy tę wspaniałą ideę pomocy dzieci dzieciom
Stary 2008-03-16, 20:54   #4426
Norton
Raczkowanie

GG do Norton
Smile Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II

Cytat:
16 czerwca jest obchodzony jako Międzynarodowy Dzień Pomocy Dzieciom Afrykańskim od 1991 r. Został ustanowiony z inicjatywy Organizacji Jedności Afrykańskiej i UNICEF.

Tylko w ciągu ostatnich 5 lat dzięki ofiarności polskich dzieci zrzeszonych w Papieskim Dziele Misyjnym Dzieci zrealizowano 57 projektów w 12 krajach Afryki. Dotyczą one pomocy ich rówieśnikom do 14 roku życia. Z małych ofiar i drobnych wyrzeczeń wielu dzieci utworzyły się poważne kwoty pieniędzy, z których powstały szkoły, sierocińce, świetlice, sale katechetyczne oraz specjalistyczne ośrodki do rehabilitacji dla dzieci i ośrodki resocjalizacyjne dla dzieci-żołnierzy.

Cytat:
a o wielkości pomocy i ogromnym zasługom PDMD to Animator ma duzo do powiedzenia, od kilku lat szerzy tę wspaniałą ideę pomocy dzieci dzieciom
Popieram i chętnie włączę się we wspólne działanie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzień dziecka w Afryce.JPG (41,5 KB, 12 załadowań)
Stary 2008-03-16, 22:29   #4427
Animator
Rozeznanie

GG do Animator

Cytat:

Cytat:
Witajcie Ulisia i Mama i inni Papieskie Dzieło Misyjne Dzieci założył w 1843 r francuski biskup-Karol de Forbin Janson pod nazwą "Stowarzyszenie Świętego Dziecięctwa". W tym roku obchodzimy 150 lat obecności tego dzieła w Polsce i z tego powodu Polski Episkopat ogłosił ten rok "Rokiem Papieskiego Dzieła Misyjnego Dzieci w Polsce". Centrum obchodów odbędzie się w Krakowie Łagiewnikach 6 i 7 VI.br. Tam właśnie w tych dniach odbędzie się VII Krajowy Kongres Misyjny Dzieci w Polsce. Najpiękniej tę historię opisuje 1 numer "Świata Misyjnego" Mogą go jeszcze mieć w centrali PDM w Warszawie na skwerze kard. St. Wyszyńskiego 9. Kto spoza Warszawy to dzwonić 022 838 29 44. Podać swój adres i poślą. Koszt 2,40 + koszt wysyłki. Zachęcam do prenumeraty. Jest to 2miesięcznik.
Proponuję by to dzieło popierać wśród dzieci. Po prostu dzieci pomagają dzieciom i nawiązują znajomość. Czasopismo to przybliża naszym dzieciom sytuację w jakiej żyją dzieci w innych krajach. Można zapraszać dzieci sąsiadów, z podwórka na jakieś konkretne miejsce: świetlica szkolna, dom kultury, salka katechetyczna i tam czytać im jak żyją ich rówieśnicy, oraz modlic sie za swoich kolegów z różnych krajów. jest tam też i taka stronka dla mam pt:"Z misyjnej kuchni". Najłatwiej takie koło misyjne dzieci utworzyć w szkołach czy parafiach i najlepiej mają katechetki, dlatego przybliżmy tę ideę katechetom. Można też na swoim podwórku znaleźć kącik i tam gromadzić w wolnych chwilach dzieciaki. Ja to dzieciom na swojej ulicy nawet kupiłem rakietę tenisową i piłkę na gumce a jak ktoś chce pograć u mnie to płaci 5gr. za 5 minut a pieniążki wrzuca do specjalnej skarbonki. Do tej skarbonki też wrzucają dzieciaki po lekcjach z moim gościnnym wykładem czy filmem:"Dzieci Afryki". Pod koniec roku to zapraszam kilkoro i u któregos z nich liczymy te pieniążki i wpłacam na konto PDMD z dopiskiem Dzieci z Zabrza dzieciom świata.W szkołach proponuję zbiórke aluminiowych puszek po napojach i makulatury i jej sprzedaż a pieniążki na konto PDMD.
W tym roku też centrala PDM organizuje tygodniowe szkolenie animatorów misyjnych szczególnie ukierunkowanych na tworzenie kół misyjnych dzieci w swoich środowiskach. Zapraszam chętnych. Zgłoszenia też w PDM na 022 838 29 44. Kurs ten odbędzie sie w tym roku w Niepokalanowie w dniach od 30.VI-05.VII.
Chętnych zapraszam o kontakt na priv lub z PDM. email do nich:pdm@missio.org.pl ; moja strona:
www.tereska-misje.blog.onet.pl. Na razie-dobranoc.

Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl
Animator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-17, 13:28   #4428
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Jak co roku w Niedziele Palmową w naszej Parafii (mojej i ahamara) sprzedawane są pod kościołem Baranki Wielkanocne - dochód ze sprzedaży przeznaczony na misje w Mpanshyi

Rok temu wklejałam zdjęcie jak komuś się chce to może sprawdzić w jaki dzień przypadała Niedziela Palmowa w 2007 r. i obejrzeć wspomnianego baranka

tegorocznego niestety Wam nie sfotografuję bo dzieci go poobgryzały :/
Stary 2008-03-17, 15:26   #4429
kajarabek
Raczkowanie

Cytat:
jesli chodzi o paczke to ja tez chetnie sie doloze bo uzbieralo mi sie troche rzeczy.
Witam, bardzo się cieszę, jak coś to możecie pisać i wysyłać rzeczy na adres, który podałam. Możecie też dzwonić 501-837-375 pozdrawiam wszystkich
kajarabek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-17, 15:35   #4430
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Wszystkich czekajacych na dzieci informuję że na pocztę dotarła przesyłka od s.Józefy z formularzami dzieci do adopcji miałam avizo w skrzynce, szkoda bo zawsze ktoś jest, moze nie było słychac dzwonka :/

wkleję też Wam zdj dziewczynek toski - wystawiała kiedyś dla nas aukcje charyt6atywne, m.in. smalec, ciasto, dzęmiki - pamietacie?
Dziewczynki mieszkają w Ruandzie. Adopcje prowadzą salezjanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg coreczki.jpg (77,5 KB, 17 załadowań)
Stary 2008-03-17, 16:04   #4431
gosiakk7
Rozeznanie

Cytat:
Uprzejmie informuję, że uzyskałam wstępną akceptację mojej firmy (dla zapominalskich - TNT ) na przeprowadzenie akcji informacyjno-zbiórkowej w szeregach pracowników

Akcja zostanie zainaugurowana dnia.....16 czerwca Swoją drogą - Ulisia - dzięki za tę informację, którą cytuję. Uwzględnienie tej daty spodobało się firmie Jeśli chodzi o dokładny przebieg akcji, to póki co rozmowy sa w toku. Jak tylko będę miała całość to Wam przedstawię

MAMA - czy Siostra ma jakiś urzędowy papierek, że ten kawałek ziemi jest przeznaczony pod Arkę? Bo TNT chciałoby jakieś urzędowe potwierdzenie planowanej budowy...muszę coś pokombinować, jak coś takiego zdobyć. Ostatecznie może być papierek kościelny...ale woleli by urząd świecki...

Edit: uwaga warszawa - ma ktoś ochotę wesprzeć wolontariacko organizacje imprezy Afrykamery`08? Jutro w kinie LUNA na Marszałkowskiej o godz.18 jest pierwsze spotkanie. Chętnym mogę przesłać maila którego dostałam od dziewuchy z komitetu organizacyjnego - jest tam kilka info

Edytowane przez gosiakk7
Czas edycji: 2008-03-17 o 17:25
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-17, 18:21   #4432
Mikrejsza
Rozeznanie

Cytat:
s.Frnaciszka napisała mi dzisiaj że dostała list od s. Józefy
z resztą wkleję Wam:

dostalam list od s J -pyta o przepisy na dzemy ,czy raczej zele to
robienia,wiec dowiedzialam sie o dzemixach,sprobuje gdzies kupic poslac a
moze ktos z Forum wesprze te zakupy? niewiem ile to kosztuje,a niemam za
duzo pieniedzy narazie.

s Franciszka
wysłałam dziś kilka tych dżemixów i żelfixów- 1 opakowanie 40 gram jest na kilogram owoców więc na dużo to nie starcza, nie mam pojęcia ile dżemu z tego wychodzi . MAMA może zapytasz się Siostry Józefy na kiedy to jest potrzebne i jakie ilości, bo jak się nie spieszy to można by to ekonomicznymi w większych ilościach wysyłać, a jak potrzebne szybko to...no, wysyłamy paczuszki
Stary 2008-03-17, 19:58   #4433
Marlenen
Raczkowanie

GG do Marlenen

Cytat:
Napisane przez gosiakk7 Pokaż wiadomość

Edit: uwaga warszawa - ma ktoś ochotę wesprzeć wolontariacko organizacje imprezy Afrykamery`08? Jutro w kinie LUNA na Marszałkowskiej o godz.18 jest pierwsze spotkanie. Chętnym mogę przesłać maila którego dostałam od dziewuchy z komitetu organizacyjnego - jest tam kilka info

Ja chcę, ja chcę, ja chcę!
Dzis byłam w Lunie, jutro nie dam rady
Stary 2008-03-17, 21:52   #4434
gosiakk7
Rozeznanie

Marlenen - jak chcesz i jak będą robić jakąś listę, to mogę Cię wpisać (tylko podaj mi swoje imię i nazwisko na priv ). No i jutro przekażę Ci info a teraz zaraz wyślę Ci na priv tego maila co od nich dostałam
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-17, 22:15   #4435
Marlenen
Raczkowanie

GG do Marlenen

Juz
Stary 2008-03-18, 01:10   #4436
ahamar
Raczkowanie

Cytat:
Też to zauważyłem, ale to przynajmiej napewno, w większości oryginały.

Cytat:
Napisane przez kajarabek Pokaż wiadomość
Możecie też dzwonić ...
Nie bój nic - na pewno zadzwonimy.

Cytat:
Napisane przez gosiakk7 Pokaż wiadomość
Uprzejmie informuję, że uzyskałam wstępną akceptację mojej firmy (dla zapominalskich - TNT ) na przeprowadzenie akcji informacyjno-zbiórkowej w szeregach pracowników ...

MAMA - czy Siostra ma jakiś urzędowy papierek, że ten kawałek ziemi jest przeznaczony pod Arkę?
Wstępna i ostateczna. Będziemy za to trzymać ciuki (jak wymawia Jagoda - lat 3)

Jeśli chodzi o Arkę. Przymierzam się do pomocy w zaprojektowaniu jej, jak prosiła siostra. I mam takie wątpliwości. Na stronie 85 jest rysunek i tam klasa ma ok. 20 m2. U nas się zaleca ok. 2 m2 na dziecko + dodatkowa pow. na meble. Podobnie z innymi pomieszczeniami. Wyszedłby wtedy bardzo duży budynek, bo siostra myśli o ok. 30 dzieciach. Chyba zapytamy siostry jakie to ma być wielkie, a może Wy się orientujecie w tamtych realiach.

Cytat:
Jak co roku w Niedziele Palmową w naszej Parafii (mojej i ahamara) sprzedawane są pod kościołem Baranki Wielkanocne - dochód ze sprzedaży przeznaczony na misje w Mpanshyi
Wszystko się zgadza, tylko ja mieszkam na terenie parafii w Moszczenicy.

Cytat:
Napisane przez Mikrejsza Pokaż wiadomość
(na dłużej mnie ze szpitala nie puszczą )...

tylko mnie na samą myśl o tym locie z przesiadkami robi mi się słabo...
Wiem coś o tym - moja żona ma tak samo.

Podobno wystarczy nie patrzeć w dół.

Cytat:
Napisane przez mukashana Pokaż wiadomość
Zaszcepili mnie w koncu jak sie okazalo,ze nietoperze, ktorego karmilam z pipetki się wściekł .....
wyszlam na korytarz a tam kleby dymu. .... Kurde wyjdzie czlowiek pokłuty ze szpitala i prawie się zaczadzi.. czekam na dalsze atrakcję Dzis juz mam. Od tego smrodu struł mi sie kot.
Zazdroszczę Ci ciekawego życia.
ahamar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 08:02   #4437
Schreck
Raczkowanie

GG do Schreck Send a message via Skype™ to Schreck

Cytat:
Napisane przez ahamar Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o Arkę. Przymierzam się do pomocy w zaprojektowaniu jej, jak prosiła siostra. I mam takie wątpliwości. Na stronie 85 jest rysunek i tam klasa ma ok. 20 m2. U nas się zaleca ok. 2 m2 na dziecko + dodatkowa pow. na meble. Podobnie z innymi pomieszczeniami. Wyszedłby wtedy bardzo duży budynek, bo siostra myśli o ok. 30 dzieciach. Chyba zapytamy siostry jakie to ma być wielkie, a może Wy się orientujecie w tamtych realiach.
Ahamarze projektowac bedziesz wg rysunku ze str 85 czy w podkowę?

Wiecej pytań dziś wieczorem na priva...
ZACZNIJ MYŚLEĆ SAMODZIELNIE
Schreck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 14:11   #4438
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Mam już w domu brakujące formualrze - mam nadzieje ze w końcu będziemy miały komplet, kto jeszcze do nr 300 nie ma zdjęcia ?

Mam także kilkadziesiat formularzy nowych dzieci do adopcji, ale nie wiem jak to będzie bo jak zwykle przed świętami pochorowało mi sie dziecko
Stary 2008-03-18, 14:39   #4439
AgulaP
Raczkowanie

GG do AgulaP

no ja jeszcze nie mam zdjęcia Natashy Kabaso 291a

Dużo zdrówka dla dziecka, niech szybciutko zwalczy to paskudztwo
Stary 2008-03-18, 15:57   #4440
ulisia1
Rozeznanie

GG do ulisia1

a czy jest może mój formularz nr 267...

powiedz, że tak...

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości