|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
Cytat:
Ja jesli zle sie czuje to odstawiam leki bo nie lubie sie meczyc i szukam alternatywy dla leku... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3212 |
Raczkowanie
|
Dziś ostatni dzień kidy miał przyjść okres po duphastonie i niestety nie ma jedyne co to mam lekkie plamienia:/ Nie wiem czy mam jeszcze czekać czy iść do ginekologa po zastrzyki z progesteronem? Mam jedno pytanie czy ,któraś z Pań była diagnozowana w Centralnym Szpitalu Klinicznym w Katowicach- Ligota?
![]() |
#3213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zadzwoniłam na prywatny nr mojego Endokrynologa by się Go poradzić i powiedział bym przestała brać diane, bo większym zagrożeniem dla mojego zdrowia jest przyjmowanie tych leków nadal niż przerwanie w pierwszym tygodniu przyjmowania. Na następnej wizycie podejmiemy decyzje czy będę brała inną antykoncepcje czy może inne leki. No i mam dzwonić o każdej porze dnia czy nocy jak by mi się coś działo. Zaufałam Mu.
![]() ![]() |
![]() |
#3214 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do cen w UE to moja kolezanka byla u gina+usg (polski lekarz) zaplacila 90euro:/ ale to i tak jest dosyc tanio... Ja w czwartek lece do pl no i do gin ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3216 |
Raczkowanie
|
Jak długo czekałaś na przyjęcie? I jak ubiegałaś się o nie? Jeśli można spytać?
![]() |
#3217 |
Rozeznanie
|
moje ginekolog dała mi skierowanie do szpitala (ona sama tam pracuje ale na innym oddziale) i nastepnego dnia zadzwoniłam do rejestracji. Przemiła pani zapytała się kiedy miałam ostatnią miesiączkę a że byłam pod koniec cyklu (miałam chyba nastepnego dnia dostac okres lub jakoś tak) to stwierdziła że niestety ale nie da rady mnie zapisac na ten miesiąc więc teoretycznie ustaliłyśmy termin na następny ale jeszcze powiedziała że mam zadzwonic 2 dni przed spodziewaną miesiączką i potwierdzic. Na całe szczęscie dostałam ją terminowo wiec suma summarum czekałam 1 miesiąc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3218 |
Raczkowanie
|
błagam pomocy. boli mnie brzuch z lewej strony bardzo dokuczliwie juz od paru dni. moj pan ginekolog kazal pojsc mi z tym do chirurga, ide ale dopiero w piatek. a sie zkrecam z bolu. co ja mam zrobic, nie mam juz sily. ginekolog mowi ze to nie przez tabletki, a ja mysle ze tak. co to moze byc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moze to owu?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3220 |
Raczkowanie
|
o rany, ale skoro bior tabletki to nie mam owulacji. ja czuje ze mi brzuch peknie albo sie zapali zaraz,i to sa takie dzine ataki. zaczynam sie bac i panikowac. najgorsze noce jak leze do przetrwania
|
![]() ![]() |
![]() |
#3221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ...a moze to wzdecia? z czasem u kazdej kobiety sie pojawiaja ![]() jesli jest to silny bol, to moze pojdz na pogotowie, szybciej cie obejrzy jakis lekarz... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3222 |
Raczkowanie
|
hej, dawno mnie tu nie było, bo............ NIE UWIERZYCIE, przechodziłam obok szpitala i mnie zoperowali ;-)
A na poważnie, to nie wiedziałam, że takie rzeczy się zdarzają podczas rządów miłościwie nam panującego NFZ. Pojechalam do szpitala na "jednodniowa procedure" czyli zrobienie kompletu badan do laparoskopii, na poczatku wizyty w szpitalu wyznaczono mi termin laparo na 10 marca, zrobiono mi wszystkie badania i strwierdzono, ze operacje jednak bede miala na drugi dzien(bez przyczyny ktora moglaby wynikac z wynikow badan, ktorych jeszcze nie mieli)!!! Nawet nie zdazylam sie zdenerwowac jak juz bylam "po". Trafilam na doskonalego operatora, swietne polozne i generalnie caly pobyt w szpitalu wspominam super. Mialam laparo z HSG i kauteryzacja, za miesiac kontrola i pewnie CLO + inseminacja. Ciesze sie, ze juz jestem "zdrowa chirurgicznie" ![]()
#3223 |
Raczkowanie
|
tak biore. nie, to jest inny bol taki bardzo dokuczliwy i pali mnie w srodku. pogotowie, nie bo jeszcze w szpitalu mnie zostawia, a moze minie do piatku to wogole sie obedzie. simonee czyli taki lekarz i taka wizyta nie musi byc az tak straszna, tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3224 |
Zakorzenienie
|
a moze masz zgage skoro"piecze"? bez obaw chirurg przeprowadzi wywiad pomaca tam gdzie boli, moze zlecic badania itp
Dominika, to badania Ci sie udaly! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3225 |
Raczkowanie
|
simonee ale ja nie wiem gdzie mnie boli. przeszywa mnie cos ze srodka, czuje bol ale jak dotykam brzuszka to to mi nie sprawia bolu zadnego./ rany sie narobilo
|
![]() ![]() |
![]() |
#3226 |
Zakorzenienie
|
ja lekarzem nie jestem, nie wiem co to moze byc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3228 |
Zakorzenienie
|
Azakowana, gdzies ty sie podziewala?
![]() ![]() Jak tam ten twoj "lajtowy" cykl? jak sie czujesz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja po prostu nie mam o czym gadać teraz. Leczenie się skoczyło to i na monitoring nawet nie idę. Popijam sobie ziółka na niedrożne jajowody, łykam oeparol i czekam jak na skazanie ![]() Ale nie jest źle - trochę mi tylko smutno bo wiem, że w tym cyklu nic z tego. Jakoś chyba tak przywykłam do leków, że mi dziwnie bez nich ![]() Teraz mam sporo zamówień do wyrobienia więc i na myślenie czasu nie ma. Może to i lepiej. Szybciej mi czas zleci. Ale kurcze strasznie miłe uczucie jak widzisz, że ktoś za Tobą tęskni ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ...nie ma jak kobieca solidarnosc, bo my kobitki mamy duzo troski i uczuc dla innych ![]() Ładne cuda sobie zapodajesz hehehe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3232 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3233 |
Raczkowanie
|
A mnie nie interesuje czy tęskniłyście za mną bo ja za Wami tak
![]() MATUR, że tak już powiem JEZU CHRYSTE opanuj się - nie panikuj ! Jeszcze nikt nie umarł podczas wizyty u lekarza... nie rozumiem Cię... naprawdę... zamiast wybrać się na pogotowie to czekasz nie wiadomo na co i niepotrzebnie się nakręcasz a tak dawno już wiedziałabyś co Ci jest i miała to z głowy... Dziewuszki pewnie mnie zlinczujecie... nie byłam na USG ![]() Tak spontanicznie to wyszło... ![]() najwyżej od przyszłego cyklu będę się martwić ![]()
#3234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3235 |
Zakorzenienie
|
Ermirka oby ten urlopik okazal sie owocny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3236 |
Zadomowienie
|
A ja czekam na wyniki badań, siedze jak na szpilkach, stresuje sie jak cholera.Teraz to bede wiedziec co mi jest i ile potrwa leczenie..niech ten dzień sie już skończy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3237 |
Zakorzenienie
|
A kiedy masz mieć wyniki? jutro?
#3238 |
Raczkowanie
|
no oby to zaowocowało
![]() ![]() aa, dziewczyny mam pytanie odnośnie Castagnusa... od którego dnia cyklu powinno się go zacząć zażywać ?
#3239 |
Raczkowanie
|
dzieki widze ze grunt to wspolczucie. przezyłyscie wiecej niz ja i od razu inaczej na to patrzycie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3240 |
Zakorzenienie
|
Ermirka, ponoc powinno sie brac od 1dc, ale zaczelam brac gdy nie mialam w ogole okresu i 2 tyg pozniej dostalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.