|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 |
Zadomowienie
|
Dot.: Revlon colorstay
Sand beige jaśniejszy od buff ? No no ....
Ciągle się zastanawiam, nie podjęłam decyzji vs. zakupu podkładu. Nie mam dużych kłopotów z cerą - ot mieszana ... :/ sucha i tłusta w strefie T :/ - to na pewno nie porcelanowa hiiii ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#3242 |
Zakorzenienie
|
Dot.: revlon colorstay 150 buff - ciemnieje !
albo bourjois healthy mix 51.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3243 |
Raczkowanie
|
jasniejszy to buff a drgi to s.b.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3244 |
Konto usunięte
|
Ja mam kolor 150 i 180 i żaden mi nie ciemnieje! Wydaje mi się kobitki, że albo jakaś podróbka może, albo zanieczyszczeń tak dużo w powietrzu, albo, co najbardzoej możliwe - za mało nawilżacie twarz przed nałożeniem podkładu - kiedy ja nie nawilżę, to podkład mi ciemnieje i aż żółknie, waży się, bo składniki płynne, odżywcze wchłania taka skóra łapczywie,a na powierzchni skóry zostaje wtedy skoncentrowany pigment z podkładu, który 'nie wsiąkł'. Taka moja hipoteza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3245 |
Zadomowienie
|
Aaaa ... ten po lewej stronie - sand beige, a po prawej - buff. Okey
![]() |
![]() |
#3246 |
Raczkowanie
|
nektarynka wysylam ci wiadomosc na prywata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3247 |
Zadomowienie
|
Nic nie dostałam
![]() ![]() Edit: jest.
- Jan Paweł II ![]() http://kropelka-wiary.pl/ WYMIANA - oczy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497260 Edytowane przez Nektarynka Czas edycji: 2010-03-28 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3248 |
Przyczajenie
|
Dot.: nowy podkład Revlon ColorStay z technologią Soft Flex
Widzę, że nie tylko ja mam problem z doborem kolorku. Tylko najgorsze, że zakupiłam już kolor 220 natural beige, który zupełnie mi nie pasuje. Zmyliła mnie ta nazwa i pani w drogerii.
A czy Wy wiecie który kolor po 220 nie wpada w róż. Dodam, że 180 jest za jasny, poprostu cera wygląda w tym kolorze na zmęczoną, a potrzebuję jakiegoś rozświetlenia. Myślałam o 240, ale czytam, że i ten nie jest beżowy... Dodam, że kolor 220 odsprzedam w całkiem atrakcyjnej cenie, bo w domu tylko się przeterminuje, a zakupiłam go 20 marca br. Pozdrawiam i proszę o radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3249 |
Raczkowanie
|
dziewczyny potrzebuje radyyyyy
na allegro pojawily sie stare revlony, ktore strasznie mnie kusza ale nie jestem przekonana w 100% :/ powiedzcie kupilybyscie?? orientujecie sie kiedy wycofano te podklady (ten pierwszy w sloiczku i ten z pompka) z produkcji bo mam obawy ze sa po terminie, a szkoda wydac pieniadze na cos co po terminie i co gorsza moze wywolac jakies syfki czy cos innego... kusi, kusi strasznie bo maja lepsze krycie -bo ten z softflex u mnie z kryciem sie nie sprawdza na tyle ile bym chciala-ale jest ryzyko.. karolaolaa poczytaj kilka stron wstecz, tam wiekszosc dziewczyn pisze ze 240 wpada w bez... nie wiem dlaczego akurat teraz dziewczyny pisza ze u nich jest rozowy - najprosciej bylo by jezeli masz mozliwosc isc po probke albo poprosic zeby panie w drogerii pomalowaly cie -i nie radze kupowac od razu tylko wyjsc pomalowana na dwor w naturalne swiatlo bo w sklepie przy tych halogenach kolor jest calkiem inny... a podklad sprzedaj na allegro, jezeli masz atrakcyjna cene to szybko ktos kupi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3250 |
Rozeznanie
|
A ja chcialam ostrzec wszystkie dziewczyny przed zakupem na allegro u sprzedawcy i e(chyba juz to niepotrzebne bo sprawa wyjasniona)!
Morduje sie z tym sprzedawca juz 2 miesiace :/ Pisałam w tym wątku że zamówiłam podkład 110 ivory do suchej (zreszta same mi radziłyście). Ustalilam odbiór osobisty gdyż sprzedawca ma firme 2 osiedla ode mnie. Na miejscu okazało się że nie ma wogóle mojego koloru ![]() ![]() Podkład okazał sie dla mnie do kitu wiec go odsprzedałam na allegro i stwierdziłam ze w takim razie mogę przystac na ofertę sprzedawcy. I tu zaczeły sie schodki... Sprzedawca obiecywał ze bedzie mieć moj kolor.. po tygodniu znowu ze napewno bedzie.. takie zapewnianie trwalo sobie jakis czas az w koncu dostalam info ze podklad juz na mnie czeka ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Tyris Czas edycji: 2010-03-30 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3251 |
Raczkowanie
|
kupię bazę pod makijaż jak jeszcze będzie ciemnieć to się załamię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3252 |
Zakorzenienie
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;18199446]Ja mam kolor 150 i 180 i żaden mi nie ciemnieje! Wydaje mi się kobitki, że albo jakaś podróbka może, albo zanieczyszczeń tak dużo w powietrzu, albo, co najbardzoej możliwe - za mało nawilżacie twarz przed nałożeniem podkładu - kiedy ja nie nawilżę, to podkład mi ciemnieje i aż żółknie, waży się, bo składniki płynne, odżywcze wchłania taka skóra łapczywie,a na powierzchni skóry zostaje wtedy skoncentrowany pigment z podkładu, który 'nie wsiąkł'. Taka moja hipoteza.[/QUOTE]
Ja bardzo dobrze nawilzam skore, w moim miescie zanieczyszen praktycznie nie ma bo to male miasteczko (mieszkam w okolicach Wro) i podrobka tez to nie jest bo kupilam w Douglasie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3253 |
Wtajemniczenie
|
Mój też nie ciemnieje, więc może po prostu podkład nie dla Was i tyle.. Ivory też miałam i nie ciemniał. Co do Buff, to mialam kiedyś Rimmel 100 i Buff wcale nie jest o kilka tonów ciemniejszy, przynajmniej według mnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3254 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3255 |
BAN stały
|
W linku poniżej czarna dziewczyna zachwala podkład maybelline a ma tez revlona
Ja zakupiłam juz na allegro ten podklad i zobaczymy co to jest za cacko ![]() http://www.youtube.com/watch?v=1U9bwruSjTc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3256 |
Zakorzenienie
|
Koniecznie daj znać jak się sprawdza ten nowy podkładzik, jestem strasznie ciekawa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3257 |
Zakorzenienie
|
Hmmm.. a polecacie jakas baze rozjasniajaca?
Albo taka ktora by dobrze utrzymala kolor "na swoim miejscu"??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3258 |
Raczkowanie
|
ciekawe czy wersja light maybelline kolor sand odpowiada kolorowi buff revlona? bo mi krycie srednio odpowiada revlona wiec chyba tez go wciagne na wyprobowanie
![]() ![]() Edytowane przez monykaa Czas edycji: 2010-03-29 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3259 | ||
Ania
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3260 |
Rozeznanie
|
Zarzadalam od niego kategorycznie zwrotu pieniedzy.. i odpisal mi dzisiaj zebym byla cierpliwa i ze on dzisiaj "ponownie" wysle przesylke i jak nie dojdzie na jutro to odda mi pieniadze oczywiscie.
Smieszna sprawa..gdyz moja siostra pracuje w osiedlowym oddziale pocztowym co sie rowna aboslutnemu wykluczeniu pominiecia poczty do mnie ![]() ![]() dzisiaj popoludniu przyszla do mnie paczka.. i mam pytanie dziewczyny. Jak to jest z tymi podkladami? bo wczesniej dostalam z czarna matowa nakretka...teraz otrzymalam z czarna nakretka jakby z wartwa dodatkowa plastiku... Ktora wersja obecnie obowiazuje i jest swieza? Edytowane przez Tyris Czas edycji: 2010-03-30 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3261 |
Rozeznanie
|
Ja miałam buff, choć jestem bledziochem (ciut zbyt ciemny, ale na lato może być) i u mnie nie ciemniał (no może z raz czy dwa się tak stało, gdy nałożyłam za dużo lub zbyt szybko, tzn. na ściągniętą po myciu bez kremu twarz). z baz ja stosowałam dax cosmetics i mogą ją polecić, o ile nie masz problemu z zapychaniem skóry przez silikony, bo ona je zawiera.teraz przerzucam się na podkład mineralny z idealnie dobranym jasnym kolorem i problem ciemnienia odpada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3263 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
z plastikiem jest do cery suchej/normalnej a bez jest do cery mieszanej/tłustej ![]()
![]() |
![]() |
#3264 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3265 |
Przyczajenie
|
Miałam kolor 240 c/o i na pewno wpada w beż, absolutnie nie jest różowy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3266 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jestem zadowolona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3267 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3268 |
Wtajemniczenie
|
Tyris powiedz proszę czy Ivory ci ciemnieje na twarzy? zastanawiam się czy go kupić, jeśli ciemnieje choć trochę to będę musiała szukać dalej :|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3269 | |
Ania
|
Cytat:
![]() Na razie mimo wszystko odpuszczę sobie revlona, ale taka info by mi się przydała |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3270 |
Zakorzenienie
|
swatche były dużo razy w wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.