|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4892 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dołaczam do was
![]() Miałam straszną anemie,byłam w szpitalu i oczywiscie z tego powodu straciłam jakąs połowę włosów. I biorę sie teraz za ich regeneracje,jeszcze nie wyszłam do konca z anemii dlatego tez moje włosy są teraz marnej jakości,miękkie,pierzaste i jest ich strasznie mało.Mam nadzieje,ze odrosną... ![]() I tak: -kupiłam waxa,bede go używac co 3-4dni, -seboradin lotion,wcieram co rano,mam w planach wymieszac go z biostyminą, -odzywka do włosów i skóry głowy jantar,co wieczór po umyciu -szampon dermena,codziennie -żel dermena,na niego mi juz brakuje miejsca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.aptecus.pl/product/detail...sy-90-szt.html Lubię korzystać z usług tej apteki, szybka realizacja i można liczyć na próbki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wytłumacz mi jeszcze w jaki sposób nakładasz tego rodzaju kosmetyki ![]() tzn. spryskujesz całą głowę od razu, czy może robisz przedziałki i każdy smarujesz seboradinem ? ![]() ![]() ![]() Aha, jaką ilośc tak na oko, zużywasz na jednrazową aplikację Seboradinu? Ubytek da się zauwazyć w butelce? może ja najzwyczajniej w świecie za dużo go wylewam na głowe ![]() Pierwszy raz mam do czynienia z kosmetykami, które trzeba wcierać w skórę ![]() Muszę zacząć je stosować, bo do wiosny wyłysieję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, ja nie używam seboradinu, tylko inne tego rodzaju wcierki, ale zasada ich działania jest taka sama. Być może masz przetłuszczające włosy bo za dużo nakładałaś seboradinu, ale może też być, że skład jego nie służy Twoim włosom (alkohol wysoko w składzie?). Ja właśnie z tego powodu musiałam odstawić kurację wzmacniającą z Joanny (denat na drugim miejscu...) I włosy zdecydowanie szybciej przez to mi się przetłuszczały. Ale najpierw spróbuj nałożyć go mniej, żeby jak najmniej zamoczyć włosy, po kilku użyciach powinnaś już widzieć, jeśli włosy nadal będą się mocniej przetłuszczały, obwiniałabym skład.
![]() |
#4897 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ten sam producent ma też w ofercie sok konserwowany etanolem w 500 ml butelkach. Cytat:
- pipeta ( dzielę włosy na przedziałki, aplikuję po kilka kropli i wcieram) - patyczek kosmetyczny (moczę go we wcierce, a reszta j.w.) Cytat:
Przecież Virka odpisała Ci, że można go pić i wcierać...
![]() |
#4898 |
Raczkowanie
|
przepraszam , zamotalam sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4899 | |
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Zadomowienie
|
Zaczęły mi wypadać w połowie wrzesnia,na początku pazdziernika miałam zdiagnozowaną anemie. Potem pod koniec pazdziernika przetaczali mi krew i wtedy to była masakra,wyciągałam włosy garsciami,teraz jest juz lepiej,ale nie idealnie ![]() Najgorsze jest to,ze te włosy są takie miekkie,bez zycia,przyklapniete ![]() Z tego co pamiętam tez miałaś anemie,jak z tego wyszłaś??,włoski juz odrosły?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4901 | |
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]() ![]() ja nie wiem właśnie co się dzieje z moimi ![]() od kwietnia się z tym męczę.... odżywiam się już zupełnie normalnie gdzieś tak od czerwca, a z włosami nie jest lepiej ![]() próbowałam już chyba wszystkiego... merz spezial, vitapil, hemofer, ampułki vichy, dermena, wcierki z pokrzywy i nic ![]() nie wiem co robić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4902 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A wyniki badań masz dobre?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4903 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4904 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Zakorzenienie
|
Szukam tego linku do pokrzywy, o której piszecie i chyba mi się na oczy coś rzuciło, bo nie mogę znaleźć
![]() Na anemię, o której dziewczyny pisały jest jak najbardziej wskazane picie soku pokrzywy ![]()
![]() |
#4906 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() post 4563 ![]()
![]() |
#4907 |
Raczkowanie
|
halo,halo..czy komus pomogly ampulki dercos od vichy?
moje pytanie stad,ze kupilam pierwsze opakowanie,takie promocyjne18 sztuk.zuzylam..i efektow brak.. i zastanawiam sie czy na mnie nie dziala..czy tez jestem zbyt niecierpliwa. bede wdzieczna za oswiecenie mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Zakorzenienie
|
Nie dość, że łysiejąca to jeszcze ślepa, ale mi się darzy
![]() ![]() Dziękuję Ci pięknie ![]()
#4909 |
Zakorzenienie
|
una creatura bella, virka wielkie dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4910 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W tym czasie co ampułki myłam włosy też Vichy tym czerwonym, doustnie spirulinę. No może jednak coś dały te ampułki bo włoski odrastają a na to też cebulki potrzebują czasu i odpowiednich składników na odbudowę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Zakorzenienie
|
Nie ma za co, polecamy się na przyszłość
![]()
#4912 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko sie zastanawiam czemu jadlas spiruline..z tego co wiem to chyba glony,ktore maja mase jodu...wiec jakby nie bylo wplywaja na tarczyce.mysle ze powinnas powiedziec o tym swojemu endo,bo to jednak moze miec wplyw na obraz wynikow.tak,mysle ale ja laik tylko. dzieki za opinie,chyba sie skusze na przedluzenie kuracji. powodzenia i zdrowka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
Zakorzenienie
|
poczytałam trochę wątek kilkadziesiąt stron wstecz, gdzie była dyskusja na temat hormonów
![]() Jakie badania nalezy zrobić,żeby wykluczyc bądz potwierdzić,że winę za wypadanie wlosów ponoszą tabletki antykoncepcyjne? Morfologię mam okej, próby wątrobowe, układ krzepnięcia też dobrze. Na dniach ide do ginekologa więc poprosiłabym o skierowanie na jakieś badania ![]() Tylko na jakie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podeślę Ci listę na PW (którą przesłała mi jedna wizażanka) Bo wpisywanie tego samego po raz kolejny nie ma sensu ![]() Jest już na mazidłach nowy przepis na serum wzmacniające z lipoderminą, jak zakupię i użyję to zdam relację ![]() ![]()
![]() |
#4915 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Spirulinę biorę aby uzupełnić w naturalny sposób, bez chemi brakujące witaminy (składniki) w organiźmie, biorę tą bez wypełniaczy, możesz sobie poczytać tutaj http://www.spirulina.pl/spirulina/za...iruliny-2.html Pisałam już moją historię na tym forum (możesz sprawdzić) więc tę spirulinę zalecił mi zielarz do którego wcześniej chodziłam, miałam niedobory magnezu pomimo że uzupełniałam go cały czas , jeszcze mało żelaza i coś z wątrobą (to przez nią organizm nie przyswajał witamin) Włosy wypadają mi praktycznie do łysego co roku dlatego poszłam teraz do endo może się wreszcie coś wyjaśni, w tym tygodniu mam do odbioru wyniki Stosuję też :Wax, olejek rycynowy, naftę, pokrzywę, olejki eteryczne....itd Virka ja też poproszę o taką listę bo zginęło mi to gdzieś |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie natomiast zainteresowały informacje o spirulinie z linku, którego podałaś ![]() "Wzmocnione włosy, skóra i paznokcie Wysoko proteinowa spirulina, zawierając witaminy i chlorofil ma właściwości osłabiające efekt wypadania włosów. Witamina F oraz kwas nukleinowy zawarty w spirulinie działa jako dostawca tlenu do wielu komórek w całym organizmie, co bezpośrednio wpływa na włosy, skórę i paznokcie." Czy możesz coś więcej napisać, jak stosujesz spirulinę , w jakiej postaci?
![]() |
#4917 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki już lista doszła , te wyniki co mam do odbioru to właśnie robiłam prolaktynę , testosteron i coś jeszcze. Spirulinę biorę po 5 tabletek 3razy dziennie to jest pełna dawka ale żeby do niej dojść trzeba rozpocząć od mniejszych to znaczy najpierw po 1 tabl. dziennie zależy od samopoczucia.Ja miałam na początku rozwolnienia więc wchodziłam bardzo powoli . Biorę tę spirulinę http://www.spirulina.pl/spirulina/ja...ine-kupic.html podobno jest bez chemicznych dodatków kupiłam najpierw tę najmniejszą a jak zużyłam to tą w sercu największą . A co do ceny to warto poszperać w necie ja za tę samą cenę znalazłam z gratisem książeczką o spirulinie. Edytowane przez elka100 Czas edycji: 2007-11-15 o 17:57 Powód: dopisałam bez |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4918 |
Zakorzenienie
|
elka dziękuję Ci bardzo, muszę się w to dokładnie zagłębić
![]() ![]()
#4919 |
Raczkowanie
|
ja ciagle walcze z ta pokrzywa- tzn mam sok z pokrzywy firmy phat farm , zawierajacy etanol. przejrzalam watki i duzo jest poswiecone tematyce wody pokrzywyowej ktora wizazanki wcieraja w skalp. i teraz pytanie : czy ja ten sok na bazie etanolu moge wcierac w skalp czy takie czynnosci sa dozwolone tylko z woda pokrzywowa??? a moze jedno i drugie to praktycznie to samo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedne dziewczyny wcierają sok z pokrzywy inne wodę, ale i jedno i drugie nadaje się do wcierania w skórę głowy. Z tego co zdążyłam się zorientować, to sok z pokrzywy ma w sobie więcej pokrzywy niż woda pokrzywowa i innym alkoholem są konserwowane. Ja wcieram sok, wody nie miałam. Ale i jedno i drugie nadaje się do wcierania. Więc wcieraj i się nie zadręczaj ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.