|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
tyle tych środkow na wypadanie wlosow jest ze prezynajmniej mamy w czym wybierac
![]() mój aktualny 'zestaw' to: Merz Special, szampon Dermena i żel do wcierania wlosow nie pamietam teraz nazwy, z wyciagiem z pokrzywy, łopianu i czegoś tam jeszcze, zakupiony przez moja mamusie w zielarskiej aptece do tego jeszcze wax raz na tydzień. Ehh przy ostatnim myciu za kazdym pociagnieciem za wlosy jakies mi wypadaly 3 majcie sie wszystkie |
|
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
No i nabyłam te ampułki joanny
Choć zmartwiła mnie Twoja wypowiedź virko dot. tego specyfiku (ten alkohol w składzie ) i jego działania, jednak postanowiłam zaryzykować. Ampułki znalazłam w nowo otwartej drogerii natura w galerii solvay.Korzystając z okazji, że chora jestem i mam przymusowy urlop będę wcierać cierpliwie ![]() Ps. Przez to choróbsko, antybiotyki, brak apetytu coś mi się widzi, że niedługo zacznie mi jeszcze więcej włosów lecieć
|
|
|
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4864 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zrobilam jeszcze raz badania i mi wyszlo ze mam za malo zelaza juz wiem od czego mi wlosy wypadaly....Mam nadzieje ,ze to byl glowny powod i jak teraz bede brac zelazo to przestana.
|
|
|
|
#4865 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko to łamanie ampułki mnie zawsze martwi , oczyma wyobraźni widzę , jak krew mi tryska z rozciętego kciuka Sorry za drastyczność .
|
||
|
|
|
#4866 |
|
Raczkowanie
|
Hej, a ja mam problem. Otóż bardzo wypadały mi włosy. Kupiłam Piloxidil stosowalam prawie 2 mies, potem troszke zaprzestalam,bo przetluszczal wlosy. Kupilam szampon i lotion Subrina na bazie chmielu, jak narazie jest dobrze bo wlosy prawie nie wypadają(choc to moze zasluga witamin, picia drozdzy, wcierania czasem piloxidilu), Problem w tym ze wlosy odrastaja tylko z przodu... z tyłu nic, jak wiatr zawieje tak łyso po prostu. Moze za duzo mieszam tych specyfików? a teraz 2 sprawa, otoz konczy mi sie szampon Subrina i zastanawiam sie czy nie kupić Dremeny i stosowac razem z tym lotionem ze Subriny, mozna tak ???
|
|
|
|
#4867 |
|
Raczkowanie
|
kupilam w aptece sok z pokrzywy. jakis czas temu wyczytalam ze niektore wizazanki z powodzeniem go stosuja. tylko ze niestety nie pamietam jak
od 2 dni przeszukuje forum i nie moge znalezc recepty. takze moze jakas mila dusza mi pomoze bo sok stoi i chyba niedlugo zaczne go pic z nudow...
|
|
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje
Ja dziś już po jednej ampułce i zapach mnie urzekł ![]() Cytat:
A co do tych ampułek to fakt Paskudy jedne Mogliby zacząć to produkować w takich ampułkach jak seboradni![]() A swoją drogą spojrzałam na KWC i widzę, że przepłaciłam ![]() Sylwio wydaje mi się, że spokojnie możesz stosować szampon i lotion z różnych serii
|
|
|
|
|
#4869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4870 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pić możesz na przykład po zmieszaniu z miodem A wcierać na różne sposoby, jest dużo wcierek z sokiem z pokrzywy (solo też można, ale jak już wcierasz, to lepiej wzbogacić)
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4872 |
|
Zadomowienie
|
Kobietki ponawiam pytanie: czy mozecie mi polecic w miare tanie apteki internetowe?
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja jestem z krk więc odbieram osobiście i nie płace za przesyłkę
|
|
|
|
|
#4874 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiadomość dla abstynentów : na Allegro widuję sok z pokrzywy z miodem i żurawiną. Bezalkoholowy ![]() Chyba sobię kupię, bo zostało ostatnie 87 sztuk ![]() .http://www.allegro.pl/item268619440_..._wzmacnia.html
|
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To rezygnuje...![]() A taka pokrzywa to faktycznie coś daje Bo może zaopatrzyłabym się w herbatke
|
|
|
|
|
#4876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natomiast wizażanka Kokoryu zeznała, że dzięki kuracji sokiem pokrzywowym oraz częstym płukankom z tego ziółka doznała podwojenia owłosienia ![]() Jedno ale - wzmaga diurezę, co może być problematyczne, jeśli nie ma się stałego i nieograniczonego dostępu do WC
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
Ja codziennie piję herbatkę z pokrzywy i zauważyłam, że cera mi się jakby wygładziła i napięła - ogólnie jestem pozytywnie zaskoczona. Zachęcił mnie do tego przykład naszej kochanej Kokuryu. A dzisiaj mama wybierała się na duże zakupy i zleciłam jej kupienie pokrzywy oraz skrzypu. Mamuska mile zaskoczona, że piję ziółka, ale stwierdziła, że może sama się do mnie dołączy...
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie podwojenie owłosienia (na głowie oczywiście ) to mi się marzy Jutro lece po herbatke albo ten sok Mam nadzieje, że w zielarskim dostane i jedno i drugie![]() A dla bujnych włosów wszystko |
|
|
|
|
#4879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4880 |
|
Rozeznanie
|
Anuska77 żeby zorientować siew temacie polecam lekturę wątku dotyczącego aptek internetowych. Wystarczy wpisac w wyszukiwarkę hasło apteka internetowa. Pozdrawiam
|
|
|
|
#4881 |
|
Zadomowienie
|
Wiem ale chodzi mi tylko i wylacznie o produkty dotyczace pielegnacji i zdrowia wlosow. Wizazanki z tego watku kupowaly i na pewno sie orientuja w temacie, zalezy mi wlasnie na ich opinii.
|
#4882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może być taka expresowa w torebkach? Jak często to się pije? A i czy wcierała taki wywar z zaparzanej suszonej? Po jakim czasie zobaczyła efekty? Przepraszam za tyle pytań, ale będę strasznie wdzięczna jeśli wciągniecie mnie w temat ![]() Cytat:
Słyszałam też o wpływie pokrzywy na apetyt (to o soku), więc jak dla mnie całkiem bomba
Edytowane przez virka Czas edycji: 2007-11-13 o 17:29 |
||
|
|
|
#4883 |
|
Raczkowanie
|
szkoda ze nie moge sledzic tego watku na bierzaco, a tak to nie wiem co jest grane
o jakim Tym soku z pokrzywy gadacie i jak go stosujecie? ja juz nie mam sil do swoich wlosow. skonczylam 20dniowa kuracje łykania Silicy i jak boga kocham wlosow leci tyle co przedtem a niczym praktycznie je nie katuje -ani suszarki, ani prostownicy ani lokowki ani lakierow pianek i innych pierduł wiec ja sie poddaje moze teraz łykne sobie Skrzyp polny a dalej to sie zobaczy. Chyba zakupie szampon Dermena bo ponoc jest good zobaczymy pozdr
|
|
#4884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ewentualnie można przygotować napar z torebek w termosie. A oto co Różański pisze o pokrzywie: http://www.luskiewnik.pl/urtica/preparaty.htm Kokuryu z tego co pamiętam piła własnoręcznie wyciskany sok z majowej pokrzywy, a włosy płukała naparem. Zresztą służę linkiem : http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=188208Oprócz liści bardzo wartościowym surowcem jest korzeń pokrzywy (pono zawiera fitosterole, które obniżają poziom DHT - co ważne przy wypadaniu włosów na tle androgenowym). Można więc pomichać jedno z drugim i tworzyć odwary .
|
|
|
#4885 |
|
Rozeznanie
|
Od jakiegoś czasu jestem zafascynowana pokrzywą, a konkretniej jej wpływem na włosy i cerę.Herbatki piłam przez jakiś czas, ale przestałam odkąd pojawiły się u mnie problemy z pęcherzem-nie od pokrzywy, ale ona działa moczopędnie
Teraz myję głowę szamponem z pokrzywy firmy Urtekram i jestem bardzo zadowolona.Mam wrażenie, że włosów wypada mniej, a skóra głowy jest jakby nawilżona i mniej napięta.I przede wszystkim włosy są gładkie i błyszczące.Ale jest to bardzo naturalny szampon z prawdziwym ekstraktem z pokrzywy.Jak myję nim głowę to czuję to zielsko, fajne uczucie![]() Soku z pokrzywy jeszcze nie próbowałam, ale ciekawa jestem ile on kosztuje i czy można dostać taki czysty sok?Też bym sobie powcierała w głowę żeby wzmocnić efekt szamponu... |
|
|
|
#4886 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4887 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Natomiast sok pokrzywowy stabilizowany etanolem powinnaś dostać w aptece, ok 6 zł za 100 ml. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
mam ogromną prośbę
Starałam się przeczytac większośc wątków na temat problemów z włosami ![]() Po przeczytaniu wielu pozytywnych opnii kupiłam Wax i Seboradin lotion. I właśnie z Seboradinem mam problem Za nic nie mogę go rozprowadzić po skórze głowy Za dużo się wylewa, spływa na całe włosy Włosy wyglądają kiepsko, szybko robią sie tłuste. Dlatego też, Seboradin chcę wcierac tylko w skórę głowy ![]() Macie jakis sensowny sposób na rozprowadznie i wmasowanie Seboradinu w skórę ?? Ja już się poddaję Szkoda mi go odstawic na półkę, bo dopiero zaczęłam kurację Liczę na wszelkie wskazówki |
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
una creatura bella pięknie Ci dziękuję
Wszystko zależy od rodzaju włosów ![]() Na pewno można mieszać np. z sokiem z brzozy i biostyminą (było w tym wątku polecane) na wypadanie (do każdego rodzaju włosów). Można dodać olejki eteryczne (dobrać w zależności od rodzaju i potrzeb włosów) i żółtko (wzmacniające i odżywiające). Wiele jest możliwości, ale najważniejsze to dobrać wcierkę do swoich włosów i ich potrzeb. Jest naprawdę mnóstwo możliwości tootsie znam ten problem Moje rozwiązania, to albo butelka z aplikatorem (taka jak jest w kuracji Joanna rzepa), albo butelka ze spryskiwaczem. Żadna metoda co prawda nie jest w stanie pominąć smarowania choćby niewielkiej części włosów, ale te metody to minimalizują. Nie wiem czy pomogłam, ale zawsze możesz spróbować
Edytowane przez virka Czas edycji: 2007-11-13 o 23:13 |
|
|
|
#4890 |
|
Przyczajenie
|
witam.....ja także mam problem z wypadaniem włosów. Zaczęłam zażywać skrzy powite mam nadzieje ze mi to coś pomoże. Ponadto mam bardzo słabe i łamliwe paznokcie. Macie może jakiś pomysł na mój problem?? Dodam, ze ogólnie jestem zdrowa młodą kobieta...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.

do tego jeszcze wax raz na tydzień. Ehh przy ostatnim myciu za kazdym pociagnieciem za wlosy jakies mi wypadaly

) i jego działania, jednak postanowiłam zaryzykować. Ampułki znalazłam w nowo otwartej drogerii natura w galerii solvay.

Bo może zaopatrzyłabym się w herbatke
Takie podwojenie owłosienia (na głowie oczywiście