|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic
Poproszę o analizę składu 2 odżywek w sprayu
1. Mrs. Potter's Ekspresowa odżywka bez spłukiwania do włosów osłabionych i wypadających. Skład: aqua, cetrimonium chloride, polyquaternium-7, peg-20 glyceryl laurate, pvp/va copolymer, hydrolyzed silk, zingiber officinale (ginger) root extract, parfum, isopropyl alcohol, alcohol, propylene glycol, tertasodium edta, magnesium nitrate, magnesium chloride, methylchloroisothiazolino ne, metrylisothiazolinone, potassium sorbate, methylparaben, ethylparaben, citric acid, limonene, coumarin, citral, ci 19140, ci 14720. 2. Mrs. Potter's Ekspresowa odżywka bez spłukiwania do włosów suchych i zniszczonych. Skład: aqua, cetrimonium chloride, polyquaternium-7, peg-20 glyceryl laurate, pvp/va copolymer, panthenol, aloe barbadensis leaf extract, parfum, isopropyl alcohol, alcohol, tertasodium edta, magnesium nitrate, magnesium chloride, methylchloroisothiazolino ne, metrylisothiazolinone, citric acid, butylphenyl methylpropional, limonene, ci 42090, ci 19140. Była jeszcze do włosów farbowanych ale nie spisywałam składu, pamiętam tylko, że była z gingko biloba. |
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Przyczajenie
|
Odżywka w spreyu PROFESSIONALCARE
Skład: Aqua,Propylene Glycol,Cetrimonium Chloride,Polysorbate 20,Panthenol,Parfum,Pheno xyethanol,Methylparaben,E thylparaben,Propylparaben ,Diazolidinyl Urea Z góry dziękuje za pomoc,nie znam sie za bardzo na analizach ![]()
#3123 | |
Wtajemniczenie
|
"LolaBunny
Mleczny krem do włosów- Crema al Latte Revolition profesional hair mask, Golden Dust. Dystrybutor: Euro-STYL Skład: AQUA(WATER), CETEARYL ALKOHOL, CETRIMONIUM CHLORIDE, DIPALMYTOYLETHYL HYDROXYETHYLMONIUM METHSULFATE, PARFUM( FRAGRANCE), PHENOXYETHANOL, METHYLDIBROMO GLUTARONITRILE, CITRIC ACID, PROPYLENE GLYCOL, PEG-5 COCOMONIUM METHOSULFATE, METHYLCHLOROISOTHIAZOLINO NE, SODIUM GLUTAMATE, HYDROLIZED MILK PROTEIN, HYDROXYPROPYLTRIMONIUM HYDROLYZED CASEIN, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, HYDROLYZED SILK, METHYLISOTHIAZOLINONE, HYDROXYPROPYL GUARHYDROXYPROPYLTRIMONIU M CHLORIDE." Najlepsze składniki są na końcowym składzie. Ale zacznę od początkowej analizy. Cetearyl Alcohol - emolient, ktory wygladza i zmiękcza nasze włosy. Cetrimonium Chloride - konserwant - antystatyk (może podrazniac) Dipalmitolethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate (źle napisana substancja :P) - zmiękczacz, który jednocześnie zapobiega elektryzowaniu się włosów Perfum (nie wiem zupełnie po kiego wsadzają na początek składu substancje zapachowe ;/) Phenoxyethanol - lekko drażniący konserwant Methyldibromoglutaronitri le - konserwant Citric Acid - naturalny konserwant - kwas cytrynowy Propylene Glycol - rozpuszczalnik - glikol nawilżający PEG - 5 Cocomonium Methosulfate - pochodne glikolu polietylenowego Methylchloroisothizalione - konserwant Sodium Glutamate - konserwant Hydrolized Milk Protein - proteiny mleczne - nablyszczanie, odzywianie, wygladzanie Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Casein - kazeina Sodium Cocoyl Glutamate - substancja myjąca Hydrolized Silk - proteiny jedwabiu - takie samo działanie jak w proteinach mlecznych Methylisothiazolinone - konserwant Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride (źle przepisane zostało przez Ciebie :P) - substancja o działaniu odżywczym - sprzyja dobremu rozczesywaniu włosów, wzmacnia włosy. Jak dla mnie są lepsze kosmetyki od tego kremu mlecznego. Wszystko co najlepsze po konserwantach. Może podrażniac wrażliwców. "Franti Odżywka w sprayu, PROFESSIOLANCARE Styling Conditioner Aqua,Propylene Glycol,Cetrimonium Chloride,Polysorbate 20,Panthenol,Parfum,Pheno xyethanol,Methylparaben,E thylparaben,Propylparaben ,Diazolidinyl Urea" Krótki skład, ale co się za nim kryje... Propylene Glycol - rozpuszczalnik, glikol nawilżający Cetrimonium Chloride - konserwant, antystatyk (moze podrażniac) Polysorbate 20 - rozpuszczalny w wodzie, środek powierzchniowo-czynny Panthenol - wit.B5 - działanie odżywcze, łagodzące Perfum znowu na takim miejscu w składzie... Phenoxyethanol - lekko drażniący konserwant Methylparaben - konserwant Ethylparaben - konserwant Propylparaben - -||- Diazolidinyl Urea - -||- Same konserwanty praktycznie. Na początku nie wielkie ilości składników odżywczych. Tez nie polecam wrażliwcom. Podaj pełną nazwe tego specyfiku jakbyś mogła ![]() zua Dax Cosmetics, Perfecta baby, szampon i płyn do kąpieli 2w1 z siemieniem lnianym i OMEGA-6 Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Coco Glucoside, Glyceryl Oleate, Propylene Glycol, Linum Usitatissimum Seed Extract, Citric Acid, Cocoa Butter PEG-8 Esters, Allantoin, Disodium EDTA, Sodium Chloride, Ethylparaben, Methylparaben, 2-Bromo-2Nitropropane-1, 3-Diol, Parfum. Na początku składu SLES. Cocamidopropyl Betaine - łagodny sufrakant, konserwant Coco Glucoside - detergent Glyceryl Oleate - emulgator, zmiękczacz Propylene Glycol - rozpuszczalnik, glikol nawilżający Linum Usitatissimum Seed Extract - ekstrakt z siemienia lnianego (pewnie ?) Citric Acid - naturalny konserwant - kwas cytrynowy Cocoa Butter PEG-8 Esters - pewnie jakis emolient masla kakaowego ?(ale dokladnie nie wiem) Allantoin - właściwości regenerujące, wspomaga odżywcze działanie witaminy F Disodium Edta - stabilizator, który podraznia. Sodium Chloride - chlorek sodu - sól kuchenna - moze podrażniac wrażliwców Ethylparaben - konserwant Methylparaben - -||- 2-Bromo-2Nitropropane-1 3-Diol ( bez przecinka ![]() Perfum. Skład jak na kosmetyk dla dzieci za bardzo drażniący. Dzieciom nie jest potrzebny SLES, ani detergenty... Polecam szampon Hipp albo Babydream. O wiele lepsze są składowo. Zle jest polaczenie szamponu i jednoczesnie płynu do kąpieli. Lepiej kupic oddzielnie kosmetyki ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Franti Nie dośc, ze podbijasz bez potrzeby. To po drugie nazwa kosmetyku jest niekompletna. Prosimy o zrozumienie my nie musimy wam skladu analizowac. Robimy to wtedy, kiedy mozemy poswiecic dla was swoj czas. Takze wiesz troche nie na miejscu jest Twoje zachowanie. ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
Do dziela ! Dimethicone - silikon usuwany za pomoca lagodnych szamponow z coco betaine Butyrospermum Parkii Butter - masło shea - odżywia, nabłyszcza, posiada filtr UVB Cetearyl Alcohol - emolient Quaternium-80 - zapobiega elektryzowaniu sie włosów, odżywia Ceteareth - 20 - emulgator Cetrimonium Methosulfate - konserwant antystatyczny Guar hydroxypropyltrimonium chloride - antystatyk - tworzy na włosach powloke ochronna - odzywia, wzmacnia, wygladza, ulatwia rozczesywanie Panthenol - wit. B5 - działanie odżywcze, łagodzące Phenoxyethanol - lekko drażniący konserwant Perfum w polowie skladu Behentrimonium Chloride - konserwant, dzialanie antystatyczne Creatine - kreatyna (keratyna jest potrzebna do odbudowy wlosa ? ) Methyl i Ethylparaben - konserwanty Citric Acid - naturalny konserwant - kwas cytrynowy Laminaria Digitata Extract - wyciag z alg mikronizowanych Pelvetia Canaliculata Extract - wyciag z alg Pelvetia Canaliculata Coumarin - składnik olejków eterycznych Geraniol - konserwant, naturalny składnik olejków eterycznych, właściwości tonizujace i antyseptyczne Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde - pewnie jakis konserwant ? Butylphenyl methylpropional - substancja zapachowa, ktora moze podrażniac ( mam go i podraznia a jestem wrazliwcem ) Linalool - kolejna substancja podrazniająca Hexyl Cinnamal - substancja zapachowa Limonene - zapach Alpha-Isomethylionone - zapach Skład długi. Poczatkowo wszystko dobrze składniki odżywcze, niestety za polowa skladu kryje sie wiele substancji zapachowych i drazniacych. Naprawde szkoda, ze napakowali taki fajny kosmetyk substancjami. Trudno się mówi. Mam ten produkt. Poczatkowo mnie nie podraznial...Potem zastanawialam sie co moze podrazniac i teraz wiem. Nie polecam.
Narzeczona 11.10.2013 ![]() Dbam o włosy ![]() ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-08-29 o 19:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3124 |
Raczkowanie
|
A ja bym była wdzięczna za interpretacje składu szamponu brzozowego Farmony
![]() Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Betula verrucosa, Cetrimonium Chloride, Sodium Chloride, Sodium Hydroxypropyl Oxidized Starch Succinate, Hydrolyzed Wheat Protein, Parfum, Phenoxyethanol, Benzoil Acid,Dehydroacetic Acid, Ethylhexylglycerin, Polyaminopropyl, Biguanide, Citric Acid, Disodium EDTA, 2-(4-tert-Butylbenzyl)proponaldehyd e, Citronellol
#3125 |
Przyczajenie
|
bernadka20
Pisze tak: PROFESSIOLANCARE Styling Conditioner Ciocia mi załatwiła,bo niby włosy sie dobrze układają i mniej kręcą,ja poza lepszym rozczesywaniem i ładnym połyskiem efektów nie widze ![]()
#3126 |
Raczkowanie
|
bernadka20 mogłabym cie prosić o analizę szamponu którego skład zamieściłam na stronie 103? z góry dzięki
|
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Raczkowanie
|
Mleczny krem do włosów- Crema al Latte
Revolition profesional hair mask, Golden Dust. Dystrybutor: Euro-STYL Skład: AQUA(WATER), CETEARYL ALKOHOL, CETRIMONIUM CHLORIDE, DIPALMYTOYLETHYL HYDROXYETHYLMONIUM METHSULFATE, PARFUM( FRAGRANCE), PHENOXYETHANOL, METHYLDIBROMO GLUTARONITRILE, CITRIC ACID, PROPYLENE GLYCOL, PEG-5 COCOMONIUM METHOSULFATE, METHYLCHLOROISOTHIAZOLINO NE, SODIUM GLUTAMATE, HYDROLIZED MILK PROTEIN, HYDROXYPROPYLTRIMONIUM HYDROLYZED CASEIN, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, HYDROLYZED SILK, METHYLISOTHIAZOLINONE, HYDROXYPROPYL GUARHYDROXYPROPYLTRIMONIU M CHLORIDE." Najlepsze składniki są na końcowym składzie. Ale zacznę od początkowej analizy. Cetearyl Alcohol - emolient, ktory wygladza i zmiękcza nasze włosy. Cetrimonium Chloride - konserwant - antystatyk (może podrazniac) Dipalmitolethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate (źle napisana substancja :P) - zmiękczacz, który jednocześnie zapobiega elektryzowaniu się włosów Perfum (nie wiem zupełnie po kiego wsadzają na początek składu substancje zapachowe ;/) Phenoxyethanol - lekko drażniący konserwant Methyldibromoglutaronitri le - konserwant Citric Acid - naturalny konserwant - kwas cytrynowy Propylene Glycol - rozpuszczalnik - glikol nawilżający PEG - 5 Cocomonium Methosulfate - pochodne glikolu polietylenowego Methylchloroisothizalione - konserwant Sodium Glutamate - konserwant Hydrolized Milk Protein - proteiny mleczne - nablyszczanie, odzywianie, wygladzanie Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Casein - kazeina Sodium Cocoyl Glutamate - substancja myjąca Hydrolized Silk - proteiny jedwabiu - takie samo działanie jak w proteinach mlecznych Methylisothiazolinone - konserwant Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride (źle przepisane zostało przez Ciebie :P) - substancja o działaniu odżywczym - sprzyja dobremu rozczesywaniu włosów, wzmacnia włosy. Jak dla mnie są lepsze kosmetyki od tego kremu mlecznego. Wszystko co najlepsze po konserwantach. Może podrażniac wrażliwców. Przepraszam za te błędy w składzie. Mam pytanie jeszcze odnośnie, tego czy ten krem mleczny jest zgodny z metodą CG??? i czy nie zawiera silikonów...??? Edytowane przez LolaBunny Czas edycji: 2010-08-29 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3128 |
Zakorzenienie
|
bardzo prosiła bym o analize tego szamponu : Barwa, Barwa Ziołowa, Szampon Rumiankowy
![]() Skład: Aqua, Sodium C 12-15 Pareth-3 Sulfate, Lauramidopropyl Betaine, Cocamide DEA, PEG-75 Lanolin, Sodium Chloride, Cocamidopropylamine Oxide, Hydrolyzed Keratin, Propylene Glycol, Chamomilla Recutita, Citric Acid, Parfum, 2-Bromo-2-Nitropropane-1, 3-Diol, 2-(4-tert-Butylbenzyl)propionaldehy de, Limonene, Cl 19140. (15.04.08) i jeszcze bym prosiła o powiedzenie tak od siebie czy kupiłybyście go czy nie czy nie ma chemii i sls ![]() z góry dzięki ![]()
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed ![]() Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2010-08-29 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Wtajemniczenie
|
LolaBunny
Wyjasnilam chyba wszystko w swoim komentarzu. Silikonów nie posiada. Słownik skladu kosmetykow do pielegnacji jest na forum. A czy zgodna z CG ? Skoro jest masa konserwantow to wątpie w to. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Zakorzenienie
|
hej prosiła bym o przeanalizowanie tego kosmetyku : TREsemme, Heat Defence, Smooth Styling Spray (Spray termoochronny)
Skład: Aqua (water), Propylene Glycol, Glycerin, Dipropylene Glycol, Fragrance (perfum i jeszcze o wytłumaczenie na jakiej zasadzie od chroni włosy ![]()
#3131 |
Rozeznanie
|
Proszę o analizę składu
Rossmann, Yung, Anti-Schuppen Shampoo (Yung szampon przeciwłupieżowy) ogólnie i pod kątem tego, czy może spowalniać porost włosów ![]() Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, Glycol Distearate, Laureth-4, Glycerin, Decyl Glucoside, Potassium Sorbate, Parfum, Piroctone Olamine, Hydroxypropyl Guar, Hydroxypropyltrimonium Chloride, Panthenol, Niacinamide, Polyquaternium-10,Formic Acid, Citric Acid, Cl 42051, Cl 47005 Edytowane przez pati0111 Czas edycji: 2010-09-01 o 10:48 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3132 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie moglam znalezc czy te produkty byly analizowane, dlatego przepraszam jesli sie powtarzam.
![]() |
#3133 |
Raczkowanie
|
Czy odżywka Chantal, ProSalon, Moisturizing Conditioner (Odżywka nawilżająca bez spłukiwania w spray'u) była analizowana?
Jeżeli nie bardzo proszę o jej analizę a jeżeli tak proszę mnie nakierować gdzie znajdę jej analizę ![]() Skład: Aqua, Cyclopentasiloxane, Phenyl Trimethicone, Dimethiconol, Polysorbate-20, Polyquatemium-6, Hydrolyzed Silk, PEG-12 Dimethicone, Cetimonium Chloride, Panthenol, Parfum,Ethylhexyl Methoxycinnamate, Lactic Acid, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Butylparaben, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolonone, CI 74160, CI 47005. |
![]() ![]() |
![]() |
#3134 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
Cytat:
Detergent użyty tam to glukozyd decylowy. Należy on do grupy niejonowych detergentów. To biodegradowalny, łagodny, nietoksyczny i bardzo dobrze tolerowany przez skórę i błony śluzowe środek myjący. Otrzymuje się go z naturalnych surowców, w wyniku reakcji alkoholu tłuszczowego z oleju kokosowego z glukozą pozyskiwaną z kukurydzy. Jest kompatybilny ze wszystkimi typami detergentów- zarówno gdy występuje w formulacji jako główny oraz jako drugi surfaktant. Dobry stabilizator piany, skuteczny również w twardej wodzie. Wykazuje powinowactwo do struktur włosa.( źródło: sklep mazidla) Jak producent podaje w składzie wodno alkoholowy wyciąg z mango może nie być obojętny i niektórych wrażliwców chyba nawet podrażnić. ![]() Ogólnie kosmetyki Lavera są jednak godne uwagi. Mam nadzieję, że moje dorzucenie swojej uwagi nikomu nie przeszkadza i w razie czego proszę o poprawienie mnie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Rozeznanie
|
Mogłabym prosić o analizę??
![]() Dwufazowa odżywka w sprayu Isana z olejkiem arganowym i masłem shea: Aqua, Cyclopentasiloxane, polysorbate 20, methoxy PEG/PPG - 7/3 aminopropyl dimethicone, butyrospermum parkii butter, panthenol, sodium benzoate, hydroxypropyl guar hydroxypropyltrimonium chloride, citric acid, argania spinosa kernel oil, phenyl trimethicone, hydrolyzed wheat protein, parfum, cetrimonium chloride, dimethiconol, linalool, buthylphenyl methylopropional, CI 47005, CI 16035 |
![]() ![]() |
![]() |
#3136 | |
Zakorzenienie
|
Bernadka20, źle analizujesz ogólne działanie cetrimonium chloride. Jest to antystatyk a to taka grupa skłądników, które wygładzą włosy, ograniczą elektryzowanie, ułatwią rozczesywanie.
Nie zauważyłam żebyś o tym wspomniała. ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
Na zielono dobroczynne substancje - masło shea, witaminka, olej arganowy, proteiny zbożowe. Mają funkcję odżywczą. Na niebiesko chemiczna substancja odżywcza oraz antystatyk pod koniec składu. Całkiem dobra odżywka, aczkolwiek wysoko konserwant, więc składniki, które się najbardziej tutaj liczą ilościowo, stoją przed nim. A są dobre jak na spray. Silikony ułatwią rozczesanie, masło shea i panthenol odżywią.
“Would you tell me, please, which way I ought to go from here?" "That depends a good deal on where you want to get to." "I don't much care where –" "Then it doesn't matter which way you go.” Edytowane przez Shawtty Czas edycji: 2011-09-30 o 08:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Wtajemniczenie
|
Paulinko
Dzieki za poprawe mojej analizy. Jak wspomnialam błedy mojej osobie sie moga zdarzyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3139 |
Wtajemniczenie
|
Spoko nie obrazam sie, a na przyszlosc bede pamietac
![]() Dzieki :P |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3140 |
Raczkowanie
|
Dove, Jedwabista Gładkość, Krem wygładzający bez spłukiwania
[I]Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Dimethiconol, Cetrimonium Chloride, Polyquaternium-16, Parfum, Silk Amino Acids, Isopropyl Myristate, DMDM Hydantoin, Disodium EDTA, Cetyl Hydroxyethylcellulose, Silica, Polysorbate 60, Dimethiconol/Silsesquioxane Copolymer, Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Trideceth-12, Hydrochloric Acid, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Borago Officinalis, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Sodium Benzoate, Imidazolidinyl Urea, Sodium Chloride, Lysine Hydrochloride, Alpha-Isomethyl Ionone, Amyl Cinnamal, Butylphenyl, Methylpropional, Citronellol, Coumarin, Eugenol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, CI 47005, CI 16255 Kosmetyk wczesniej był analizowany, ale ja chciałabym tylko dostać informację na temat dotyczący silikonów w tym kremie. Są one łatwo zmywalne ?? Mogę bez obaw stosować ...? Nie bać się że utworzy mi na włosach silikonową powłokę trudno zmywalną...?? i zmatowi mi włosy przez to. z góry dziekuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Zakorzenienie
|
hej! potrzebuje odżywki! która będzie najlepsza?
![]() Dove, Jedwabista Gładkość, Odżywka wygładzająca Skład: Aqua, Cetearyl Alkohol, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Glycerin, Cetrimonium Chloride, Stearamidopropyl Dimethylamine, Perfum, Silk Amino Acids, Borago Officinalis, Lysine Hydrochloride, TEA-DodecylbenzeneSulfonate, Disodium EDTA, DMDM Hydantoin, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Citric Acid, Imidazolidinyl Urea, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Alpha-Isomethyl Ionone, Amyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalol, CI 16255, CI 47005 Dove, Damage Therapy, Odżywka do włosów suchych i zniszczonych Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Dimethiconol, Glycerin, Behentrimonium Chloride, Dipropylene Glycol, DMDM Hydantoin, Amodimethicone, C12-12 Sec-Pareth-5, C12-14 Sec-Pareth-7, TEA-Dodecylbenzenesulfonate, Parfum, Phenoxyethanol, Iodopropynyl, Butylcarbamate, Disodium EDTA, Silk Amino Acids, Sodium Benzoate, Imidazolidinyl Urea, Sodium Chloride, Borago Officinalis Seed Oil, Methylchloroisothiazolino ne, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Lisyne Hydrochloride, Alpha-Isomethyl Ionone, Amyl Cinnamal, Butylphentyl Methylpropional, Citronenloll, Coumarin, Geraniol, Hexyl Cinnamal,Limonene, Linalool Dove, Intense Care, Odżywka regenerująca do włosów suchych i zniszczonych Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Dimethiconol, Glycerin, Behentrimonium Chloride, Dipropylene Glycol, DMDM Hydantoin, Amodimethicone, C12-12 Sec-Pareth-5, C12-14 Sec-Pareth-7, TEA-Dodecylbenzenesulfonate, Parfum, Phenoxyethanol, Iodopropynyl, Butylcarbamate, Disodium EDTA, Silk Amino Acids, Sodium Benzoate, Imidazolidinyl Urea, Sodium Chloride, Borago Officinalis Seed Oil, Methylchloroisothiazolino ne, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Lisyne Hydrochloride, Alpha-Isomethyl Ionone, Amyl Cinnamal, Limonene, Linalool. Seboradin- balsam do włosów zniszczonych Skład: Aqua, Cetaeryl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Propylene Glycol, (and) Panax Ginseng Exstract, Solluble Collagen, Isopropyl Myristrate, Raphanus Nigra Extract, Parfum, Castor (Ricinus Communis) Oli, Jojoba (Buxus chinensis) Oil, Citric Acid, Colour CI 15985. Procter & Gamble, Pantene Pro-V Restoratives, Program Odnowy, Odżywka Skład: Aqua, Stearyl Alcohol, Dimethicone, Behentrimonium Chloride, Cetyl Alcohol, Isopropyl Alcohol, Benzyl Alcohol, Parfum, Disodium EDTA, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, Limonene, Linalool, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Sodium Hydroxide, Citronellol, Magnesium Nitrate, CI 42090, CI 17200, Methylchloroisothiazolino ne, Magnesium Chloride, Methylisothiazolinone. Schwarzkopf, Gliss Kur Total Repair, Deep Repair 19 Express Repair Balsam (Ekspresowa odżywka regeneracyjna do włosów suchych i zniszczonych) Skład: Aqua, Cyclomethicone, Phenyl Trimethicone, Dimethiconol, Polyquaternium-16, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Lactic Acid, Parfum, Panthenol, Sodium Benzoate, Panax Ginseng Root Extract, Cetrimonium Chloride, Glycerin, Laurdimonium, Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Wheat Protein, Arginine, Acetyl Tyrosine, Arctium Majus Root Extract, Hydrolyzed Soy Protein, Polyquaternium-11 . Nacinamide, Ornithine HCL, Citrulline, Linalool, Pantolactone, Coumarin, Hexyl Cinnamal, Limonene, Biotin, Cl 15985, Cl16255. będę wdzięczna za jakiekolwiek porady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Wtajemniczenie
|
PROSZĘ O ANALIZĘ:
LEO PROFESJONALNE KOSMETYKI DO WŁOSÓW ACTIVIA COLOR KOKOSOWA MASKA(ODŻYWKA WZBOGACONA W PROTEINY MLECZNE ORAZ JEDWABNE) Skład: Aqua Cetearyl Alkohol Cetrimonium Chloride Dipalmitoythyl Hydroxyethylmonium Methosulfate Parfum Phenoxyethanol Methyldibromo Glutaronitrille Hydroxypropylitrimonium Hydrolized Casein Citric Acid Hydrolized Milk Protein Hydrolized Silk Methylchorisothiazolinone , Sodium Cocoyl Glutamate Methylisothiasolinone
Oh, foolish.. Harmless.. Foolish, harmless child.. Edytowane przez justusia16 Czas edycji: 2010-09-09 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Rozeznanie
|
proszę o analizę:
L'Oreal, Elseve Total Repair 5, Maska regenerująca Skład: Aqua, Cetearyl Alkohol, Behentrimonium Chloride, Glicerin, Cetyl Esters, Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Wheat Proteins, Dodecene, Phenoxyethanol, Arganine, Chlorhexidine Digluconate, Poloxamer 407, Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate, Isopropyl Mystrate, 2-oleamido-1,3-Octadecanediol, Serine, BHT, Citric Acid, Butylphentyl Methylpropional, Lauryl PEG/PPG - 18/18 Methicone, Glutamic Acid, Hexyl Cinnamal, Glyceryl Linoleate, Glyceryl Oleate, Glyceryl Linolate, Parfum |
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
Raczkowanie
|
Cześć! Świetny wątek - mogłam sprawdzić składy używanych kosmetyków do włosów. Połowę wyrzuciłam
![]() Przymierzam się do pielęgnacji metodą CG (czytaj: czytam forum i próbuję się zorientować w gąszczu informacji co może pomóc w odzyskaniu loków). Mam suche, cienkie, naturalnie faliste włosy, w swoim (po latach farby) kolorze, splątane i przesuszone, no i jestem 'wrażliwcem'. Chcę odżywić, nawilżyć włosy, odzyskać skręt loków. Uprzejmie proszę o analizę składów poniższych kosmetyków. Będę zobowiązana za uwzględnienie w analizie także wspomnianych uwarunkowań. Dziękuję bardzo! EMMEBI ITALIA s.n.c, mineral stylish, Moisture Mad Shampoo (10ml saszetka, komplet z 10ml Topknots Cream, kupiłam żeby wypróbować) Skład: Aqua, Ammonium Lauryl Sulfate, Sodium, Myreth Sulfate, Sodium Cocoamphoacetate, Sodium Chloride, Citric Acid, Parfum, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Hydrolized Wheat Gluten, Hydrolized Wheat Protein, Benzyl Alkohol, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone Z obietnic producenta: Ekstremalnie nawilża włosy suche i po zabiegach chemicznych. Głęboko nawilża, nadaje połysk i ochronę na długi czas dzięki składnikom mąki guar i proteinom pszenicy. EMMEBI ITALIA s.n.c., mineral stylish, Topknots Cream (10ml saszetka) Skład: Aqua, Mirystil Alcohol, Propylene Glycol, Cetrimonium Chloride, Citric Acid, Methylchloroisothizolinon e, Methylisothiazolinone, Benzyl Alkohol, Parfum, C.I. 14720, C.I. 19140 Z obietnic producenta: Bardzo głęboko odżywia i nawilża. Nadaje włosom miękkość, pozostawiając je nieprawdopodobnie błyszczące i rozplątane dzięki obecności protein jedwabiu, mleka i pszenicy. Bardzo dobry do wszystkich typów włosów. EMMEBI ITALIA s.n.c., fluido illuminate (20ml) Skład: Aqua, Cyclomethicone, Cetrimonium Chloride, Cetearyl Alkohol, Dimethiconol, Propylene Glycol, Myristyl Alkohol, Silk Proteine, Wheat Proteine, Linum Usitatissimum, Betula Alba, Lactis Proteinum, Citric Acid, Metchilchloroisothiazolin one, Methylisothiazolinone, Benzyl Alkohol, Parfum, CI 19140 Z obietnic producenta-> Fluid rozświetlający: Momentalnie odżywia włosy farbowane, suche, zniszczone nie obciążając ich. Ekskluzywna, rozświetlająca formuła nadaje włosom intensywne i zmysłowe rozświetlenie. (kupiłam małą, 20ml saszetkę aby wypróbować ten kosmetyk, dlatego nie bijcie; używam zgodnie z instrukcją po myciu, bez spłukiwania, niewielką ilość, tylko żeby ułatwić sobie rozczesanie splątanych włosów; nie zauważyłam efektu rozświetlenia - przyp. mój) Schwarzkopf Professional, BC Bonacure, amino cell rebuild, Moisture Kick Shampoo (dla włosów normalnych i suchych, 250ml) Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Disodium Cocoamphodiacetate, Sodium Chloride, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Citric Acid, Polyquaternium-10, Parfum, Sodium Benzoate, Styrene/Acrylates Copolymer, Hydrogenated Castor Oil, Salicylic Acid, Panthenol, Benzyl Salicylate, Hydolyzed Keratin, Propylene Glycol, Linalool, Dimethyl Silanol Hyaluronate. Schwarzkopf Professional, BC Bonacure, Sensitive Soothe Treatment (30ml, dostałam do wypróbowania) Skład: Aqua, Cetearyl Alkohol, Behenoyl PG-Trimonium Chloride, Paraffinum Liquidum, Dimethicone, Quaternium-87, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Taurinee, Isopropyl Myristate, Parfum, Cetyl Palmitate, Propylene Glycol, Hexylene Glycol, Phenoxyethanol, Mathyl paraben, Glycine, Panthenol, Polyquaternium-10, Aloe Barbadensis Leaf Extract (wiem, że kosmetyki z tej serii były analizowane, ale TEGO szamponu i TEJ odżywki tam nie było, a nie znając się na składach - pytam; dziękuję - przyp. mój) Nivea, Diamond Gloss, Styling Gel Skład: Aqua, Alkohol Denat., Glycerin, VP/VA Copolymer, Trethanolamine, Panthenol, Niacinamide, Cetrimonium Chloride, Propylene Glycol, Carbomer, Benzophenone-4, Ceteareth-20, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Trisodium EDTA, Mica, Geraniol, Linalool, Benzyl Alkohol, Limonene, Parfum, CI 77891 Nivea, Flexible Curls, Styling Mousse Skład: Aqua, Isobutane, VP/VA Copolymer, Propane, Polyquaternium-4, Aloe Barbadensis, Panthenol, Niacinamide, Cetrimonium Chloride, Hydroxyetyl Cetyldimonium Phosphate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Butane, Citric Acid, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben, Hexyl Cinnamal, Buthylphenyl Methylpropional, Linalool, Citronellol, Geraniol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alkohol, Limonene, Parfum. Proszę o opinie, dziękuję serdecznie! ![]() ![]() ![]()
Będę wysportowaną trzydziestką, ryczącą czterdziestką, jędrną pięćdziesiątką, a po sześćdziesiątce...idę na całość ![]() Edytowane przez bhokarala Czas edycji: 2010-09-07 o 17:16 Powód: formatowanie tekstu, uzupełnienia |
![]() ![]() |
![]() |
#3145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cóż, więc skład wychodzi na przeciętni, ze skłonnościa do dośc dobrego ![]() A co do działania w moim odczuciu - maska jest cudowna, mega nawilża moje włosy. Czasem jednak troche mi obciążyła, ze względu na dużą zawartość protein.
“Would you tell me, please, which way I ought to go from here?" "That depends a good deal on where you want to get to." "I don't much care where –" "Then it doesn't matter which way you go.” Edytowane przez Shawtty Czas edycji: 2011-09-30 o 08:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Rozeznanie
|
Alepia, Shampoing / Gel douche Jasmin (Szampon / żel do kąpieli Alep jaśminowy)
Skład z KWC: Aqua, Potassium Olivate (Huile D'olive), Coconut Glucoside (Extrait Du Sucre Et De La Noix De Coco), Cocomidopropyl Betaine (Extrait De La Noix De Coco), Potassium Cocoate (Huile De Coco), Potassium Laurate (Huile De Baie De Laurier), Jasminum Grandiflorum (Huile Essentielle De Jasmin), Cyamopsis Tetragonoloba (Guar) Gum, Vegetable Vitamin E, Vitamin B5, Citrus Grandis (Extrait De Pépin De Pamplemousse), Sodium Citrate, Hydrolyzed Wheat Protein (Protéine De Blé Hydrolysée) Skład z mojej butelki: Aqua, potassium olivate, potassium cocoate, potassium laurate, jasminum grandiflorum, vitamine E, vitamin B5, sodium citrate. Mój kupiłam ok. 4 miesiące temu, więc myślę, że skład jest aktualny, tylko skąd te różnice? Skład mojego jest podobny do analizowanego już w tym wątku szamponu Alepii z ziołami. Ja mam tylko malutką prośbę. Może któraś a was ma pomysł, co z tego składu może wywoływać u mnie swędzenie i coś jakby strupki na głowie? Szampon dość przetłuszcza mi włosy, może stąd swędzenie? Bo przyznam, że pomimo szczerych chęci nie jestem w stanie używać go kilka razy pod rząd. Chyba bym się zadrapała do krwi. |
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Zadomowienie
|
Proszę o analizę
Keratyna w płynie, w sprayu z firmy Artiste (w Naturze jest tylko) aqua alcohol denat hydrolyzed keratin glycerin polyacrylate-2 crosspolymer aloe barbadensis leaf extract polysorbate-20 (and) tocopherol (and) linoleic acid (and) PABA (and) retinyl palmitate triethanolamine panthenol peg-40 hydrogenated castor oil parfum disodium edta methylchloroisothiazolino ne (and) methylisothiazolinone benzyl salicylate citronellol eugenol geraniol hexyl cinnamal hydroxycitronellal hydroxyisohexyl 3-cyclohexane carboxaldehyde |
![]() ![]() |
![]() |
#3148 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() rowniez prosze o analize ![]() Sklad: aqua (water) alcohol denat VP/VA copolymer PEG-35 castor oil hydrolyzed keratin PEG-5 cocomonium methosulfate cetrimonium chloride sodium cocoamphopropionate phosporic acid lauryldimonium hydroxypropyl hydrolyzed keratin parfum (fragrance) amyl cinnamal citronellol geraniol hexyl cinnamal, limonene Z gory dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stosunkowo łagodne konserwanty. Mam mieszane odczucia, alkohol może wysuszyć, składniki odżywcze są fajne. Co do ochronie przed temperaturą to tak czy inaczej, nie ufam takim obietnicom.
“Would you tell me, please, which way I ought to go from here?" "That depends a good deal on where you want to get to." "I don't much care where –" "Then it doesn't matter which way you go.” Edytowane przez Shawtty Czas edycji: 2011-09-30 o 08:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Wtajemniczenie
|
Paulinko jeszcze antystatyk Cetrimonium Chloride
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.