|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 |
Przyczajenie
|
Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic
![]() tutaj jest link do strony producenta: http://www.lavera.com.pl/p267-szampon.mleczko.mango.htm stąd też brałam składniki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3092 |
Wtajemniczenie
|
Oliwka
W takim razie zadnych zastrzezen nie widze chyba jedynie moze ktos byc uczulony na zbyt intensywny zapach olejków eterycznych ![]() Wierzyc mi sie nie chce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3093 |
Raczkowanie
|
Proszę o analizę tego kosmetyku- Leo, regenerująca maska kokosowa
Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dipalmytoythyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Parfum, Phenoxyethanol, Methyldibromo Glutaronitrile, Hydroxypropyltrimonium Hydrolized Casein, Citric Acid, Hydrolized Milk Protein, Hydrolized Silk, Methylchlorisothiazolinon e, Sodium Cocoyl Glutamate, Methylisothiazolinone. Czy faktycznie tak jak zapewnia producent regeneruje i nawilża? Napisane jest także by wmasować w skórę głowy, czy to nie zaszkodzi, nie obciąży? Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3094 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() z kolei pod prysznicem na razie stoi bobini i stąd jeszcze jedna prośba o analizę tego specyjału: GLOBAL COSMED S.A. BOBINI szampon i żel pod prysznic dla dzieci o zapachu gruszkowym skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Glycereth-2 Cocoate, Coco-Glucoside (and) Glyceryl Oleate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Cocamide DEA, Sodium Cocoyl Apple Amino Acids, Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Wheat Protein, Propylene Glycol (and) Matricaria Chamomilla Extract, PEG-75 Lanolin, Tetrasodium EDTA, Parfum, Hexyl Cinnamal, Citric Acid, DMDM Hydantoin, Methylparaben, Propylparaben, Phenoxyethanol, Denatonium Beznoate. producent pisze, że szampon powinien nawilżać i zmiękczać skórę oraz włosy, ułatwiać rozczesywanie i nadawać puszystość w dodatku łagodzić podrażenienia z kolei ja coś mam przeczucie że sporo składników i nie koniecznie jest to łagodny szampon... Edytowane przez olliwka Czas edycji: 2010-08-20 o 10:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3095 |
Wtajemniczenie
|
oliwka
na skladzie to tak bardzo sie nie znam. Ale nie podoba mi sie juz na poczatku skladu Sodium Laureth Sulfate i Sodium Chloride ( sól - moze podrazniac ) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3096 |
Przyczajenie
|
bernadka20
bardzo Ci dziękuję za pomoc i odpowiedź, niby człowiek kupuje szampon dla dzieci a tu proszę. Zainwestuję w mango i dam znać jak działa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3097 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3098 |
Raczkowanie
|
Proszę o analizę tych kosmetyków:
1. Garnier Naturalna Pielęgnacja, Szampon do włosów farbowanych 'Żurawina i olejek arganowy' Skład: Aqua/Water, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Glycol Distearate, Cocamidopropyl Betaine, Dimethicone, Glycerin, Propylene Glycol, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Vaccinium Macrocarpon(Cranberry) Seed Oil, Sodium Benzoate, Hydroxycitronellal, Sodium Hydroxide, PPG-5-Ceteth-20, Argania Spinosa Oil/Argania Spinosa Kernel Oil, Limonene, Benzyl Salicylate, Linalool, Carbomer, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Citric Acid, Hexyl Cinnamal, Parfum/Fragrance (Fil C29221/1) 2. Garnier Naturalna Pielęgnacja, Odżywka do włosów zniszczonych 'Awokado i masło karité' Skład: Aqua/Water, Cetearyl Alcohol, Elaeis Guineensis Oil/Palm Oil, Behentrimonium Chloride, Cl 15985/Yellow 6, Cl 19140/Yellow 5, Stearamidopropyl Dimethylamine, Chlorhexidine Dihydrochloride, Persea Gratissima Oil/ Avocado Oil, Citric Acid, Butyrospermum Parkii Butter/Shea Butter, Hexyl Cinnamal, Glycerin, Parfum/Fragrance (FIL C39789/1) 3. Garnier Naturalna Pielęgnacja, Szampon do wszystkich rodzajów włosów 'Aloe Vera' Skład: Aqua/ Water, Sodium Laureth Sulfate, Coco Betaine, Sodium Chloride, Cocamide Mea, Sodium Benzoate, Sodium Methylparaben, Sodium Hydroxide, Ethylparaben, Salicylic Acid, Limonene, Linalool, Benzyl Alcohol, Propylene Glycol, Aloe Barbadensis Extract/ Aloe Barbadensis Leaf Extract, Butylphenyl Methylpropional, Citric Acid, Hexylene Glycol, Hexyl Cinnamal, Parfum/ Fragrance |
![]() ![]() |
![]() |
#3099 |
Wtajemniczenie
|
finezja19
Proszę byś sprawdziła jeszcze raz składy tych kosmetykow. Mam wrazenie, ze byly one omawiane na tym forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3101 |
Raczkowanie
|
na nasz rynek weszla "nowosc" Pantene Aqua light. z tego co widze to nikt nie poruszyl tego
![]() ![]() aqua, stearyl alcohol, cyclopentasiloxane, cetyl alcohol, stearamidopropyl dimethylamine, glutamic acid, dimethicone, benzyl alcohol, sodium chloride, parfum, panthenyl ethyl ether, DMDM hydrantoin, edta, hexyl cinnamal, lysine hcl, panthenol, benzyl salicylate, bytulphenyl methylpropional, methyl tyrosinate hcl, histidine
#3102 | |
Wtajemniczenie
|
finezja19
Powinnas sprawdzic w tym temacie. Lista aktualizowana byla ostatnio w czerwcu 2008. I sprawdz w wyszukiwarce ![]() odzywka Garnier https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=290 Cytat:
I ktos o analize tego szamponu prosil we wczesniejszych postach. Wystarczy dobrze poszukac wyszukiwarka i trochę checi do szukania ![]() Asteraki Moze jednak ta odżywka (jest to odżywka ?) poglebic Twoj problem. Widze tu chlorek sodu (sol kuchenna) ktora podrazni skórę głowy i wypadac wlosy beda. Widze tu tez silikon na samym poczatku cyclopentasiloxane ma dzialanie kondycjonujace. Takze dimethicone jest silikonem. Nie podoba mi sie usadowienie perfumu na samym poczatku skladu praktycznie... Edta substancja chelatujaca, Hexyl cinnamal substancja zapachowa...Ogolnie to widze silikony i substancje zapachowe wlącznie z konserwantami zadnych ekstraktow czy tam skladnikow odzywczych. Jedynie panthenol, ale jego usadowienie jest smieszne jak dla mnie. Na samym poczatku skladu, gdyby go umiescili mialby o wiele lepsze dzialanie, ale sam panthenol bez zadnych skladnikow odzywczych w polaczeniu nie przyniesie tez rezultatow. No jeszcze ten Lysine powinien odzywic skore, ale jest go za malo... Analizie mojej wspomagal slownik umiejscowiony na tym forum. (Są to moje poczatku takze poprawic mnie ![]() Lepsze sa odzywki drogeryjne tak jak np. Garnier avokado i maslo shea ![]() A co do masek to bloto z glinka Bielenda koszt 13 zł ok. w drogerii Natura badz w Rossman. Szczerze polecam problem moj z wypadaniem wlosow skonczyl sie po jej stosowaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Raczkowanie
|
O dzięki serdeczne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3104 |
Raczkowanie
|
Proszę o przeanalizowanie i stwierdzenie czy jest zgodny z CG. !!!
Mleczny krem do włosów- Crema al Latte Revolition profesional hair mask, Golden Dust. Dystrybutor: Euro-STYL Skład: AQUA(WATER), CETEARYL ALKOHOL, CETRIMONIUM CHLORIDE, DIPALMYTOYLETHYL HYDROXYETHYLMONIUM METHSULFATE, PARFUM( FRAGRANCE), PHENOXYETHANOL, METHYLDIBROMO GLUTARONITRILE, CITRIC ACID, PROPYLENE GLYCOL, PEG-5 COCOMONIUM METHOSULFATE, METHYLCHLOROISOTHIAZOLINO NE, SODIUM GLUTAMATE, HYDROLIZED MILK PROTEIN, HYDROXYPROPYLTRIMONIUM HYDROLYZED CASEIN, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, HYDROLYZED SILK, METHYLISOTHIAZOLINONE, HYDROXYPROPYL GUARHYDROXYPROPYLTRIMONIU M CHLORIDE. ufffffff... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3105 |
Przyczajenie
|
Odżywka w spreyu,ProfessionalCareTakie biało różowe opakowanie
![]() Ciocia mi załatwiła,nigdzie nie widziałam ![]() Skład: Aqua,Propylene Glycol,Cetrimonium Chloride<Polysorbate 20,Panthenol,Parfum<Pheno xyethanol,Methylparaben,E thyparaben,Propylparaben, Diazolidinyl Urea Będę wdzięczna za analizę ![]()
![]() |
#3106 |
Wtajemniczenie
|
Franti
Widze błędy w składzie. Proszę byś przepisała ponownie ![]() finezja19 Naprawde trzeba dobrze przegrzebac nastepnym razem zanim wstawimy sklad danego kosmetyku ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3107 |
Rozeznanie
|
prosiłabym o analizę odżywki, szukałam ale nie znalazłam
![]() Farmona Jantar, odżywka do włosów z bursztynem, 100 ml Skład: Aqua, Propylene Glyco, Glucose, Calendula Officinalis Extract, Chamomilla Recutita Extract, Rosmarinus Officinalis Extract, Salvia Officinalis Extract, Pinus Sylvestris Extract, Arnica Montana Extract, Arctium Majus Extract, Citrus Medica Limonum Extract, Hedera Helix Extract, Tropaeolum Majus Extract, Nasturitum Officinale Extract, Amber Extract, Disodium Cystinyl Disuccinate, Panax Ginseng, Arginine, Acetyl Tyrosine, Hydrolyzed Soy Protein, Polyquaternium-11, Peg-12 Dimethicone, Calcium Pantothenate, Zinc Gluconate, Niacinamide, Ornithine HCl, Citrulline, Glucosamine HCl, Biotin, Panthenol, Polysorbate 20, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Linoleic Acis, PABA Triethanolamine, Carbomer, Parfum, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, Methyldibromo Glutaronitrile, Dipropylene Glycol, Limonene, Linalool. Załącznik 3361168
Razem ... ♥ Edytowane przez kavvka Czas edycji: 2010-08-26 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3108 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3109 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() nie ma https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...92&postcount=6 ps. jeżeli Farmona Jantar, odżywka do włosów z bursztynem, 100 ml to to samo co Farmona, Jantar, odżywka do skóry głowy i włosów to prosiłabym Panią Mołderajtor o dopisanie tego. Bo może być więcej takich osób ja ja które stwierdzą że to dwie różne odżywki.
Razem ... ♥ Edytowane przez kavvka Czas edycji: 2010-08-26 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3110 | |
|
Cytat:
![]() Jak ktoś sobie wymyśla nazwy, to potem takie są efekty. A w regulaminie stoi jak byk: podaj pełną nazwę.
![]() ![]() |
![]() |
#3111 |
Przyczajenie
|
Ok przepisuję jeszcze raz
![]() ![]() Aqua,Propylene Glycol,Cetrimonium Chloride,Polysorbate 20,Panthenol,Parfum,Pheno xyethanol,Methylparaben,E thylparaben,Propylparaben ,Diazolidinyl Urea Musi być ok,sprawdzałam 2 razy ![]()
#3112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak byk jest,więc podałam nazwę jaką znalazłam w aptece internetowej DOZ, więc jej nie wymyśliłam nie jestem tu od wczoraj (dłużej od Ciebie)zeby nie znać regulaminu.
Razem ... ♥ Edytowane przez kavvka Czas edycji: 2010-08-26 o 13:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3113 |
Zakorzenienie
|
Mogłabym prosić o analizę:
1. odżywki dwufazowej w sprayu: Isana Express Spulung Silk Skład: aqua, cyclopentasiloxane, polysorbate 20, methoxy peg/ppg-7/3 aminopropyl dimethicone, sodium benzoate, panthenol, glycerin, dimethiconol, lactic acid, hydrolyzed wheat protein, benzophenone-4, phenyl trimethicone, parfum, polyquartenium-16, cetrimonium chloride, hydroxypropyl guar hydroxypropyltrimonium chloride, laurdimonium hydroxypropyl hydrolyzed wheat protein, hydrolyzed silk, potassium sorbate, linalool, butylphenylpropional, ethylparaben, methylparaben, ci 16185. Jest jeszcze taka sama tylko ma w składzie ma masło shea. 2. i odżywki: Isana Professional, Oil Care Spulung Skład: aqua, cetearyl alcohol, glycerin, glyceryl stearate se, citric acid, stearamidopropyl dimethylamine, hydrolyzed wheat protein, argania spinosa oil, panthenol, quaternium-87, niacinamide, distearoylethyl hydroxyethylmonium methosulfate, propylene glycol, parfum, linalool, sodium benzoate, potassium sorbate, phenoxyethanol. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3114 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wiesz, nie intersuje mnie skąd bierzesz nazwy, czy je wymyślasz czy cokolwiek innego z nimi robisz. Nazwa jest nieprawidłowa ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3115 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wystarczyło grzecznie powiedzieć, że ta odżywka ma inna nazwę i jej skład był analizowany a nie kazać szukać ![]() Regulaminu nie złamałam,nawet gdyby podana przeze mnie nazwa była nieprawidłowa, ja nie miałam o tym świadomości. Absurdem jest to ze tu sa tacy Młłłodejatorzy ![]() Obecie jestem w trakcie leczenia,oprócz szamponow leczniczych musze używać odżywek więc zależało na szybkiej odpowiedzi, przeszukałam listę kilka razy a następnie zadałam pytanie ahh...teraz wiem żeby kolejne zadać na innym forum.
Razem ... ♥ Edytowane przez kavvka Czas edycji: 2010-08-27 o 07:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Skład: Aqua/ Water, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Starch Acetate, Niacinamide, Saccharum Officinarum Extract/ Sugar Cane Extract, Hydroxyethylcellulose, Chlorhexidine Digluconate, Samellia Sinensis Extract/ Camellia Sinensis Leaf Extract, Benzyl Alcohol, Linalool, Panax Ginseng Extract/ Panax Ginseng Root Extract, Propylene Glycol, 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol, Pyrus Malus Extract/ Apple Fruit Extract, Pyridoxine HCI, Geraniol, Cetyl Esters, Citric Acid, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Citrus Medica Limonum Peel Extract/ Lemon Peel Extract, Parfum/ Fragrance dziekuje za pomoc, a co do propozycji to jutro lece kupic ta maseczke blotna ![]()
było 52 ![]() jest 55 ![]() cel 48-49 ![]() nie palę ![]() Edytowane przez asteraki Czas edycji: 2010-08-26 o 23:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3117 |
Wtajemniczenie
|
asteraki - ta odzywka byla analizowana
|
![]() ![]() |
![]() |
#3118 |
lubi eks swojego męża
|
Jak my tu wszyscy: szukałam i nie dane było mi znaleźć. A więc grzecznie poproszę o rozgryzienie:
Garnier Fructis, Nutri-Odbudowa, Odżywka wzmacniająca AQUA/WATER, CETEARYL ALCOHOL, ELAEIS GUINEENSIS OIL/PALM OIL, BEHENTRIMONIUM CHLORIDE, CI 19140/YELLOW 5, CI 15985/YELLOW 6, NIACINAMIDE, RIBES NIGRUM OIL/BLACK CURRANT SEED OIL, SACCHARUM OFFICINARUM EXTRACT/SUGAR CANE EXTRACT, STEARAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE, OLEA EUROPEA OIL/OLIVE FRUIT OIL, CHLORHEXIDINE DIHYDROCHLORIDE, CAMELIA SINENSIS EXTRACT/CAMELIA SINENSIS LEAF EXTRACT, BENZYL ALCOHOL, LINALOOL, PYRUS MALUS EXTRACT/APPLE FRUIT EXTRACT, PYRIDOXINE HCI, PERSEA GRATISSIMA OIL/AVOCADO OIL, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER/SHEA BUTTER, CITRIC ACID, CITRUS MEDICA LIMONUM PEEL EXTRACT/LEMON PEEL EXTRACT, GLYCERIN, PARFUM/FRAGRANCE. Mój mały rozumek pojął tylko tyle, że jest tutaj naprawdę owocowo. Co jednak wynika z tego dla włosów? I czy moje oczy naprawdę nie dostrzegły silikonu, czy jest on sprytnie ukryty? Z góry bardzo dziękuję.
#3119 |
Wtajemniczenie
|
Proszę o analizę. Wiem, że analiza tego szamponu już była, ale na mojej butelce, którą dziś zakupiłam jest inny skład...
Dax Cosmetics, Perfecta baby, szampon i płyn do kąpieli 2w1 z siemieniem lnianym i OMEGA-6 Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Coco Glucoside, Glyceryl Oleate, Propylene Glycol, Linum Usitatissimum Seed Extract, Citric Acid, Cocoa Butter PEG-8 Esters, Allantoin, Disodium EDTA, Sodium Chloride, Ethylparaben, Methylparaben, 2-Bromo-2Nitropropane-1, 3-Diol, Parfum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3120 |
Wtajemniczenie
|
"finezja19
Proszę o analizę tego kosmetyku- Leo, regenerująca maska kokosowa Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dipalmytoythyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Parfum, Phenoxyethanol, Methyldibromo Glutaronitrile, Hydroxypropyltrimonium Hydrolized Casein, Citric Acid, Hydrolized Milk Protein, Hydrolized Silk, Methylchlorisothiazolinon e, Sodium Cocoyl Glutamate, Methylisothiazolinone. Czy faktycznie tak jak zapewnia producent regeneruje i nawilża? Napisane jest także by wmasować w skórę głowy, czy to nie zaszkodzi, nie obciąży? Z góry dziękuję" Na samym początku mamy wygladzacz, zmiękczacz (Cetearyl Alcohol). Nastepnie mamy konserwant, który ma w sobie antystatyk. Teraz jest substancja zapobiegajaca elekrtyzowaniu się włosów. No nie i zaraz po niej perfum ? ;|( nie wiem po co w takim miejscu usadawiaja praktycznie na poczatku skladu ;/). Za perfumem jest konserwant, ktory uwazany jest za lekko drażniący. Nastepny konserwant. A zaraz po nim widze kazeinę. Po nim jest regulator PH naturalny konserwant - kwas cytrynowy (Citric Acid)proteiny mleczne, ktore nablyszczaja, odzywiaja i wygladzaja nasze wlosy. No teraz mamy jedwab, ktore ma spelniac takie samo zadanie jak proteiny mleka. Kolejny konserwant a po nim substancja myjaca. I na koniec konserwant. Od siebie...Nawilżenie bedzie słabiutkie przy takiej ilości konserwantów i substancji...O regeneracji w ogole nie wspomne, bo nie bedzie regenerowac. Zaznaczę tu jeszcze, ze nie widze kokosa ![]() ![]() Nie polecam tej maski. Od siebie polece Tobie maskę Garnier Fructis Color Resist z ekstraktem z winogron. Nawilza ladnie i wygladza wlosy. Ja ją nadal posiadam i chwale ją sobie. Trzymam ja 30 min. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- finezja19 1. Garnier Naturalna Pielęgnacja, Szampon do włosów farbowanych 'Żurawina i olejek arganowy' Skład: Aqua/Water, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Glycol Distearate, Cocamidopropyl Betaine, Dimethicone, Glycerin, Propylene Glycol, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Vaccinium Macrocarpon(Cranberry) Seed Oil, Sodium Benzoate, Hydroxycitronellal, Sodium Hydroxide, PPG-5-Ceteth-20, Argania Spinosa Oil/Argania Spinosa Kernel Oil, Limonene, Benzyl Salicylate, Linalool, Carbomer, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Citric Acid, Hexyl Cinnamal, Parfum/Fragrance (Fil C29221/1)" Sprobuje przeanalizowac szampon. Początek SLES, sól (Sodium Chloride - chlorek sodu), zagęszczacz (Glycol Distearate) - substancja, ktore nadaje włosom perłowy połysk wystepuje w szamponach, sufrakant - łagodny detergent, silikon (mozna go usunąc za pomoca łagodnych szamponów z zawartoscia coco betaine), gliceryna, rozpuszczalnik - nawilżacz, antystatyk - tworzacy ochronna powłoke na włosach - ma własciwosci odzywcze, wygładza, wzmacnia, ułatwia rozczesywanie, olejek żurawinowy, substancja zapachowa, kolejna substancja zapachowa, wodorotlenek sodu - detergent uzywany do wyrobów mydła, gumy itp., rozpuszczalnik - nawilzacz - nabłyszczacz, olejek arganowy, substancja zapachowa, konserwant z filtrem UV substancja zapachowa, zapach - który podrażnia, składnik o działaniu zagęszczającym, substacja zapachowa - która moze podrazniac, składnik olejków eterycznych, naturalny konserwant - kwas cytrynowy, substancja zapachowa, zapach. Jak dla mnie szampon nie nadaje się dla osob skłonnych do podrażnien. Nie polecam go tez przy duzej zawartosci substancji podrazniajacych i zapachowych (gdyz one tez moga w jakis sposob podraznic przynajmniej niektore). Czy nazwac go przecietnym ? Nie wiem... ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Hanako. Tez w nim nie widze silikonów. Smialo mozesz kupic i wspaniala jest ta ilośc owocow. ![]()
Narzeczona 11.10.2013 ![]() Dbam o włosy ![]() ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-08-28 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.