|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Rozeznanie
|
Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic
Dziękuje za poprzednią analizę!
![]() The Body Shop, Rainforest Balance Shampoo (Szampon do włosów przetłuszczających się) SKŁAD: Water, Sucrose, Disodium Cocoyl Glutamate, Lauryl Betaine, Laureth-5 Carboxylic Acid, Propylene Glycol, PEG-55 Propylene Glycol Oleate, Sodium Chloride, Glycerin, Polyglyceryl-4 Caprate, Fragrance, Sucrose Laurate, Sodium Benzoate, Isopropyl Alcohol, Salicylic Acid, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Fucus Vesiculosus Extract, Alcohol, Citric Acid, Pentaclethra Macroloba Seed Oil, Lamium Album Extract, Sodium Hydroxide, Tocopherol. `Dla włosów przetłuszczających się. Włosy wyglądają czysto i świeżo. Szampon do codziennego stosowania. Produkt bez silikonów, siarczanów, parabenów ani barwników. Zawiera olej pracaxi, białą pokrzywę, wodorosty, a także cukier i aloes z Community Trade. ` Co myślicie o tym składzie? Opis producęta jest zachęcający (jak zwykle zresztą ![]() Szukam jakiegoś szamponu do włosów przetłuszczających się i nic ciekawego nie mogę znaleźć ....
`there's a big a big hard sun beating on the big people in the big hard world..` Edytowane przez Arrasando Czas edycji: 2011-02-05 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3422 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry niedzielnie
![]() Prosze o zanalizowanie produktów firmy Aussie, które jeszcze nie zostały zgłoszone do analizy. Mam kilka produktów z tej firmy i chętnie się dowiem czy są warte zaprzyjaźnienia na dlużej ![]() Dziękuje lilka ![]() P.S. mam włosy cienkie przetluszczajace sie u nasady i racezj suche koncowki.. 1. Aussie 3 minute miracle luscious long- wskazania dla wlosow dlugich aqua, stearyl alcohol, cyclopentasiloxane, cetyl alcohol,stearamidopropyl dimethylamine, dimethicone, glutamic acid, benzyl alcohol, parfum, edta, persea gratissima oil, limonene, linalool, magnesium nitrate, butylene glycol, propylene glycol, sanatalum acuminatum fruit extract, alcohol denat, methylchloroisothiazolino ne, magnesium chloride, eucalyptus globulus leaf extract, methylisothiazolinone, phenoxyethanol, methylparaben, ethylparaben, butylparaben, propylparaben, isobutylparaben Odżywke uzywam od ok. 3tygodni i musze stwierdzic że moje wlosy bardzo ją lubią ![]() ************************* ************************* *********** 2. Aussie Take the heat cream: krem bez spłukiwania, ochrania włosy przed działaniem suszarek, prostownic itp aqua, cyclopentasiloxane, sorbitol, propylene glycol, aminomethyl propanol, carbomer, va/crotonates copolymer, phenoxyethanol,dimethycon ol, peg-40 hydrogenated castor oil, parfum, methylparaben, propylparaben, disodium edta, limonene, linalool, calcium strearate, citronellol, simmondsia chinensis seed oil, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, benzyl salicylate, butylphenyl methylpropional, amyl cinnamal, hexyl cinnamal, alpha-iso methyl lonone, geraniol - przeraza mnie ten sklad.. czy slusznie?? Edytowane przez thelila Czas edycji: 2011-02-06 o 18:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Zakorzenienie
|
Aussie, Dual Personality for Straightening Heat Protection
(Spray chroniący włosy podczas prostowania) skład: Aqua, Amodimethicone, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Ppg-2 Methyl Ether, Polyquaternium-11, Dmdm Hydration, Parfum, Disodium Edta, Polysorbate 80, Aminomethyl Propanol, Citric Acid, Cetrimonum Chloride, Trideceth-12, Butylene Glycol, Simmondisa Chinensis Seed Oil, Alcohol Denat, Jasminum Officnale Flower/Leaf Extract, Silk Extract, Sodium Benzoate, Sodium Acetate, Amyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpopional, Limonene, Linalool, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde. 31429_500.jpg
#3424 |
Rozeznanie
|
Proszę o analizę
![]() Schauma Odbudowa i Pielęgnacja Pielęgnujący Spray bez spłukiwania do włosów suchych i zniszczonych. Skład: Aqua, Cetearyl alcohol, Glycol distearate, Isopropyl Myristate, Dimethicone, Distearoylethyl Hydroxyethylomonium Methosulfate, Glzcerin, Niacinamide, Panthenol, Butyrospermum Parkii Butter, Cocos Nucifera Fruit Extract, Dicaprylyl Carbonate, Quaternium-91, Phenoxyethanol, Cetrimonium Methosulfate, Parfum, Methylparaben, Laureth-23, Laureth-4, Citric Acid, Propylene Glycol, Salicylic Acid, Coumarin, Hexyl Cinnamal, Buthylphenyl methylpropional |
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Rozeznanie
|
Bardzo proszę o analizę szamponu, już niedługo będzie u mnie i bardzo mnie ciekawi co on ma w sobie.
![]() Mila - Hair Cosmetics, Szampon oczyszczający Od producenta: Szampon zawiera ekstrakt z trawy cytrynowej, dzięki czemu dokładnie oczyszcza i odświeża włosy i skórę głowy. Przygotowuje włosy do właściwego zabiegu fryzjerskiego. Kondycja włosów i skóry głowy znacznie się poprawi, włosy staną się mocniejsze, lśniące i zadbane ukazując swe naturalne piękno. Szampon odpowiedni do wszystkich rodzajów włosów. Łagodny dla skóry głowy. Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamide DEA, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Glycol Disterate, Sorbitan Laurate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Vitis Vinifera (Grape)Fruit Extract, Cymbopogon Schoenanthus Extract, Parfum, Propylene Glycol,Tetrasodium EDTA, Sodium Hydroxide, Magnesium Nitrate, Magnesium Chloride, Methylchloroisothiazolino ne, Citric Acid, Limonene, Linalool.
#3426 |
Wtajemniczenie
|
OliOli
No ja tak tylko wstepnie Tobie powiem, ze w tym sprayu co nam przedstawilas wystepuje silikon - Dimethicone. Widze tez humektanty i emolienty(maslo shea, olejek kokosowy), ale to po konserwantach to sa ich sladowe zdecydowanie ilosci. Niezgodna z CG. Mnie sie ona niezbyt podoba ![]() Przepraszam ![]()
Narzeczona 11.10.2013 ![]() Dbam o włosy ![]() ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2011-02-07 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Raczkowanie
|
Czy moge prosic o analize tego szamponu, czy nie bedzie zbyt obciazajacy dla delikatnych wlosow
![]() Alverde, Aloe & Hibiskus, Pflege - Shampoo (Szampon do włosów suchych i zniszczonych z aloesem i hibiskusem): Skład: Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Lauryl Glucoside, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Lauroyl Sarcosine, Aloe Barbadensis Gel *, Hibiscus Sabdariffa Extract*, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Rosa Damascena Distillate*, Alcohol*, Parfum**, Citral**, Limonene**, Linalool**, Geraniol**, Citronellol**, Farnesol** (* z certyfikowanych upraw ekologicznych, ** naturalne olejki) |
![]() ![]() |
![]() |
#3428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3429 |
Zakorzenienie
|
Bernadka, no co Ty? Quaternium-7 działa podobnie do silikonu, ale od kiedy jest silikonem cyklicznym??
#3430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() cos bernadka nieprzytomna byla jak to pisala chyba :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki za poprawe kobiety
![]() Jak to czytam to sie mnie smiac chce :P W ogole to cos wykombinuje i poprawie poprzedniego posta, bo az wstyd pokazywac ![]() ![]() Anka zgodze sie z Toba. Bylam nieprzytomna :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Kazar Lady
|
Czyli suma sumarum ta odżywka schauma może być? moje włosy strasznie ją polubiły od pierwszego psiknięcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3434 |
Raczkowanie
|
Mogłabym prosić o analizę składu maseczki z Oriflame. Zamówiłam, ale nie jestem do końca przekonana do niej.
Odżywcza maseczka do włosów z ekstraktami kokosa i mleczka ryżowego, Oriflame: Aqua, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Panthenol, Datem, Ceteareth-20, Laureth-3, Dipropylene Glycor, Parfum, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride,Methylparaben, Silicone Quaternium-18, Bisamino Peg/PPG-41/3 Aminoethyl PG- Propyl Dimethicone, Propylparaben, Cocos Nucifera, Propylene Glycor, Trideceth-12, Trideceth-6, 2- Bromo-2- Nitropropane-1,3-Diol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Pentylene Glycol, Sine Adipe Lac, Sodium Hydroxide, Trideceth- 9, Coumarin, Oryza Sativa Bran Extract, Phenoxyethanol, Benzyl Benzoate, Sodium Benzoate Sorbic Acid. |
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Zadomowienie
|
Witam, proszę o Analizę spray'u do włosów, jestem ciekawa co się w nim znajduje, bo kosztował tylko 3 zł i na dodatek został zakupiony w sklepie tzw. '' po 5 zł ''
Professional Care Styling Conditioner with witamins and wheat proteins skład : Aqua, Propylene Glycol, Cetrimonium Chloride, Polysorbate 20, Panthhenol, Pafrum, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Diazolidinyl Urea |
![]() ![]() |
![]() |
#3436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
antystatyk ta witamina co w tyule (b5) zapach konserwant, parabeny, których lepiej unikac konserwant a protein które oiecywał producent tu nie ma wcale ![]() ogólnie nie polecam
![]() |
#3437 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Ja bym nie wyrzucała. Parabenów nie może być w dużych ilościach, nie zaszkodzą. Ja się parabenów nie boję jak niektóre wizażanki. Sprej jest bez mocnych kondycjonerów, nie będzie obciążać i ogólnie nie przepadam za nimi, więc to na plus. No i ma witaminkę. Chyba że źle reagujesz na propylene glycol to już inna sprawa, ja nawet lubię ten składnik.
![]() |
#3439 |
Zadomowienie
|
Szampon pokrzywowy Benedyktynów
Składniki: Aqua, Sodium, Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauroyl, Sacrosinate, Urtica Dioica, Cetrimonium Chloride, Sodium Chloride, Sodium Hydroxypropyl Starch Succinate, Hydrolyzed Wheat Protein, Parfum, Phenoxyethanol, Sodium Benzoil Acid, Dehydoacetic Acid,Ethylhexylglycerin, Polyaminopropyl, Bigunaide, Citric Acid, Disodium EDTA. Chyba średni skład, prawda?
#3440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jako szampon ziołowy uznaje go za dobry, najważniejsza ta pokrzywa jest przecież ![]() PS. za dużo przecinków postawiałaś ![]()
“Would you tell me, please, which way I ought to go from here?" "That depends a good deal on where you want to get to." "I don't much care where –" "Then it doesn't matter which way you go.” Edytowane przez Shawtty Czas edycji: 2011-02-15 o 21:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Zadomowienie
|
Wybacz, skład skopiowałam ze strony producenta. Dziękuję
![]()
#3442 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny!
przeczytałam wasze opisy na temat interesujących mnie masek do włosów, które znalazłam na liście (szukam coś nawilżającego i regenerującego - elektryzujące, wypadające i łamiące się włosy ![]() ![]()
#3443 |
Zakorzenienie
|
Bardzo proszę o analizę
![]() (poprzednia prośba o analizę TiGi przeszła bez zauważenia ![]() Frederic Fekkai - Technician Color Care - 3-Minute Mask Składniki: Water, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Methosulfate, Cetyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Amodimethicone, Stearamidopropyl Dimethylamine, Cyclopentasiloxane, Isododecane, Cetyl Esters, Isohexadecane, Stearyl Alcohol, Ceteareth-20, Glycerin, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Panthenol, Cinnamidopropyltrimonium Chloride, Butylene Glycol, Fragrance, Calendula Officinalis Flower Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Fruit Extract, Prunus Persica (Peach) Fruit Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Extract, Wheat Amino Acids, Hydrolyzed Wheat Protein/PVP Crosspolymer, Hydrolyzed Jojoba Protein, Hydrolyzed Oat Protein, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Protein, Glycine Soja (Soybean) Protein, Panthenyl Ethyl Ether, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Benzophenone-4, Citric Acid, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Limonene, Linalool, Red 4, Yellow 5.
![]() |
#3444 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Prosze o analize: JASON Everyday Natural Care Lavender & Rosemary Curl Defining Cream Aqua (Purified water), Emulsifying Wax, Behentrimonium Chloride, Polyquaternium7, Glycereth-2 Cocoate, Lavandula Intermedia Leaf/Flower/Stem Extract*, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Wheat Amino Acids, Vegetable Glycerin, Cetearyl Alcohol, Citric Acid, Hydroxypropyl Guar, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Fragrance Oil Blend. |
![]() ![]() |
![]() |
#3445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest też kondycjoner. Na drugim miejscu wosk emulgujący, wydaje mi się, że powinien działać na zasadzie emolientu. Jeśli nie unikasz kondycjonerów to nawet nawet. ![]()
“Would you tell me, please, which way I ought to go from here?" "That depends a good deal on where you want to get to." "I don't much care where –" "Then it doesn't matter which way you go.” Edytowane przez Shawtty Czas edycji: 2011-10-06 o 10:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Zakorzenienie
|
Joanna reflex blond
Skład: aqua, hydrogen peroxide, coceth-7, PPG-1-PEG-9 lauryl glycol ether, PEG-40 hydrogenated castor oil, cetrimonium chloride, juniperus communis, hydrolyzed keratin, parfum, phosphoric acid, [+/- sodium stannate, salicylic acid, acetanilid] zastanawiam się co tam jest w środku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
Zadomowienie
|
Witam, prosze o analize odzywki ( interesuje mnie tez jak wychodzi na tle innych typu wax ktora najbardziej polecicie do wlosow suchych , farbowanych) :
PILOMAX, HENNA TREATMENT WAX, odżywcza maseczka do włosów. sklad: aqua, cetearyl alcohol, sodium lauryl sulphate, methyl paraben, lawsonia inermis, parfum, propyl paraben, citric acid, benzyl alcohol , methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, C.I. 15510, C.I. 17200, C.I . 42090, C.I. 73015 oraz MARION, PŁYN DO KRĘCONYCH WŁOSÓW skład: Skład: Aqua, Glycerin, Polyquaternium-72, Cetrimonium Chloride, Propylene Glycol, Acrylates/Stearth-20 Methacrylate Copolymer, PEG-12 Dimethicone, Triethanolamine, Hydrolyzed Keratin, Cocamidopropyl Betaine, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Panthenol, Parfum, Benzyl Alcohol (and) Methylchlorisothiazolinon e (and) Methylisothiazolinone.
Większość kobiet czyni wszystko, by ich mężczyzna stał się inny. Gdy już się staje, przestają go kochać. Marlena Dietrich Edytowane przez gryzelda Czas edycji: 2011-02-18 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na włosy nie polecam w żadnym wypadku! Nawet właśnie na skórę głowy może bardzo zaszkodzić wrażliwym. Polecam serię Biovax, ja mam do suchych i zniszczonych.
![]() |
#3450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.