![]() |
#181 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: art clay instrukcje
Cytat:
![]() no, ale to do miękkiej cargi, tej cieniutkiej z planetart właśnie =]
![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
dokładnie jest to ten pierwszy wihajster
![]() ![]()
![]() |
#183 |
Rozeznanie
|
Zastanawiałam się co to za magiczna szczotka, która nada połysk
![]() ![]() Fakt, ostatnio jak byłam w Castoramie to widziałam takie ścierne gąbeczki. To, która z Was pokusi się o zakuwanie kamyczków w sreberka po czekoladkach?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
www.dulcedo.pl
|
Cytat:
anika7 -ja od dziś zaczynam zawijać je w te sreberka.
![]() |
![]() |
#186 |
Wtajemniczenie
|
Nie, no jest. Jedna jest długowłosa, druga szorstkowłosa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Rozeznanie
|
No jakby sie zastanowić to łatwo dojść do wniosku, że czymś drucianym to co najwyżej można sobie zsatynować powierzchnię
![]() Ja zapytałam co to za szczotka do połysku, bo pomyślałam, że to może właśnie coś w rodzaju gumówki.... no może nie do końca gumówki ale są takie dyski ścierne, które wyglądają jak szczotka (takie na trzpieniu do multiszlifierek) są o różnej gradacji i można nimi polerować bez użycia past. edit: fajnie Lubomirko, że podjęłaś wyzwanie ![]() ![]() Edytowane przez anika7 Czas edycji: 2010-01-13 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Czyli poraz kolejny dałam Ciała kupując te szczotki ;/ masakra jakaś , okaze sie ze wiekszość zeczy jest mi wogle nie potrzebne ;/ . załamka normalnie . Ale dzieki za uświadomienie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak próbowałam z AC to sama osobiście nic nie kupiłam ;] Tylko AC... stwierdziłam - po co kupować drogą drucianą szczoteczkę za kilkanaście złotych, jak w jakimś sklepie 1001 drobiazgów kupię jakąś metalową za grosze ;] Ostatecznie potem dostałam zestaw startowy i to w zupełności wystarczało jak na moje próby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
Bo to chyba tak jest jak się kupuje coś nie znając wcześniej techniki, którą będzie się chciało okiełznać.
Na początku wydaje się, że będzie potrzebne wszystko (no bo musi być na tiptop), potem okazuje się, że niektóre sprzęty można świetnie zastąpić tym co jest w domu albo w ogóle się to nie przyda. Dlatego fajnie jest podpytać przed takimi zakupami już działające w tym osoby ![]() Ale nie martw się Martyna... szczotka może jeszcze do czegoś innego Ci się przyda ![]() edit: A jakoś nie widziałam Moniko nic Twojego artclayowego... nie chwaliłaś się?? Edytowane przez anika7 Czas edycji: 2010-01-13 o 22:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
hmmm , przewertowałam wszystkie wątki , podpytywałam różne osoby ale nie otrzymałam wystarczającej odpowiedzi na nurtujące mnie pytania . Widać najlepiej uczyć się na własnych błędach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
www.dulcedo.pl
|
Czyli jest wolny etat
![]() Szczoty Ci się przydadzą ta do wybłyszczania jest pewnie o tyle dobra, że bardziej miękka, w sumie to trudno mi powiedzieć bo ja mam te narzędzia z innego miejsca znaczy ze sklepu ze sprzentem dla jubilerów. Ale jak tam wyżej było napisane mają dłuższe włosie co umożliwi ci wygrzebanie conieco z zakamarków.
ZAPRASZAM do mojego świata. Edytowane przez lubomirka Czas edycji: 2010-01-14 o 07:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do ostatniego "żartu", to ha ha ha... ale śmieszne. A może jednak jest jakaś różnica? Edytowane przez smoczek Czas edycji: 2010-01-14 o 09:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Przyczajenie
|
No cóż, jak wspomniałam to co zrobicie z tą informacją to już Wasza sprawa. Jeśli nie czujecie nachalności w namawianiu do zakupów w konkretnym miejscu - nic na to nie poradzę, chociaż jest wielka różnica między dyskusją gdzie lepiej kupić, a opluwaniem jednych miejsc i promowaniem innych. To się zwyczajnie nazywa kryptoreklama i to robiona bez żadnej przyzwoitości. No, ale jeżeli ktoś lubi być manipulowany, to nie należy mu odbierać przyjemności, więc pozostańcie przy swoich opiniach, jesli Wam to odpowiada. Ja pozostanę przy swojej.
Ja, Lubomirko, wspominałam kiedyś o forum dyskusyjnym, na którym jestem od początku jego istnienia, a nie do wydawania pieniędzy w konkretnym miejscu, co Ty robisz od dłuższego czasu i to dopiero jest żenada. Nawiasem mówiąc z tym promowaniem własnych uczniów (któraś z Was o tym napisała) to duży błąd, jeśli zechcecie to same będziecie umiały to zweryfikować, nie będę strzępić języka. Wyjaśnię tylko, bo widzę, że ze zrozumieniem żartów u Was nietęgo: informacja na temat sreberka po czekoladzie była żartem. Powtarzam: ŻART, na końcu miało uśmieszek. W prześmiewczy sposób chciałam Wam zasugerować, żeby nie stosować zbyt cienkiej blachy na cargi, bo popsujecie sobie swoje wyroby. Ale i tu: wolna wola. Może komuś się uda ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Melduję,że zaczęłam zawijać w te sreberka :P Muszę jeszcze zlutować cargę z podstawą ( którą mam już wyciętą ) i kamień zamontować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
www.dulcedo.pl
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
Hmmm... mialam urodziny, dostalam jakies pieniążki i zrobiłam zakupy... Kupilam AC. Chyba zwariowalam, bo pewnie nic mi z tego nie wyjdzie
![]() A na efekty pracy Moniki czekam niecierpliwie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
Wiecie co mam jakieś dziwne wrażnie że ten wątek stał sie jakimś "ringiem" do wzajemnego obrzucania sie błotem zamiast miejscem w którym powinnyśmy wymieniac sie doświadczeniami związanymi z AC . Chyba po to ten wątek powstał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Rozeznanie
|
Nikt się nie obrzuca... temat dawno zakończony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na pewno do tego dowrappuję coś ![]() ![]() No i mam nadzieję,że cargi nie zmaletretuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Wybaczcie post pod postem ;] I tak już się zamotałam gdzie o tych cargach pisać, bo jest i tu i w wątku dla bardziej zaawansowanych ;]
Otóż, obudził się we mnie świstak i zawinęłam w te sreberko ![]() Cargi nie zmaltretowałam ( później ją troszkę porysowałam, jak dokładałam "obejmę" z wrappkiem)..... Ponieważ u mnie w domu z młotkiem ciężko, to szukałam jakiegoś małego i nie drogiego. Kupiłam taki młoteczek mosiężny w szafirze http://www.szafir.pl/p/pl/nmlm/mlotek+mosiezny.html . Blachę na cargę miałam z matelcay - tą 0,5 mm próby 999. Powiem Wam,że ta blacha i ten młoteczek - rewelacja ![]() ![]() ![]() Fakt,że jednak ta carga jest torszkę za wysoka ( na końcach kamyk się obniżał i tego nie uwzględniłam ) ale nie wygląda bardzo źle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
www.dulcedo.pl
|
Ja czekam na efrkcik
![]()
![]() |
#205 |
Przyczajenie
|
Jestem na etapie zapoznawania się z techniką art clay i mam pytanie - gdzie najlepiej i najtaniej można dostać taką glinę, i czy ona sama wystarczy do wykonania jakiejś podstawowej biżuterii? Jeśli nie, to co jest konieczne, żeby wykonywać biżuterię. Ile mnie to będzie kosztować? Oczywiście zapoznałam się z linkami, które tu się pojawiały - m.in sklepów. Ceny mnie przeraziły, ale kiedy kupię taki blok srebra - na ile mi to wystaczy? Byłabym wdzięczna za odpowiedzi i rady dla początkującej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
www.dulcedo.pl
|
anonim2- Nie da rady odpowiedzieć na Twoje pytania. To niemożliwe może Ci starczyć na raz jak kupisz samą glinkę wielkości np 7 gram. Musisz mieć tez palnik lub stanowisko do wypalania, proponuję zakupić sobie podstawowy komplet dla początkujących. Możesz zawsze poszukać instruktora w swojej okolicy. Temat jest rozległy.
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a na co wystarczy 7 gram? Musze zrobić 2 prostokąty wielkości 2 na 4cm i nie wiem czy te 7g wystarczy mi czy nie
![]() Nigdy tego nie robiłam ale klientka tak mnie prosi, że nie chcę odmawiać gdyż to stała klientka .... sami wiecie jak to jest. Myślicie, że te 7g wystarczy?
![]() |
#209 |
www.dulcedo.pl
|
Moim zdaniem nie starczy. A nie lepiej wyciąć z blachy?? Ja widzę na to 20 g.
![]() |
#210 |
Rozeznanie
|
No właśnie Kassia.. dlaczego nie z blachy?? tez sobie tak od razu pomyślałam.. o wiele szybciej, łatwiej i taniej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.