Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-23, 11:28   #4141
Daisy89
Raczkowanie

Dot.: Ostrowieckie Panny Młode :)

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

Ja się poczułam tym komentarzem dotknięta, w takim razie ja też się głupotami zajmuję, siedząc na tym forum?

Nie bo Ty zajmujesz sie swoim slubem a Panowie tylko na siebie naskakują, zaburzając nasz podniosły ton tego forum

Tak to jest z miłoscia, ze nigdy nie wiadomo czy pierwsza jest ostatnia, czy ostatnia pierwsza...
Daisy89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 12:05   #4142
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Takie zdjęcia to każdy zrobi. I facet jeszcze mówił, ze oni jako jedyni w Ostrowcu umieją już tak zdjęcia zrobić, że zdjęcie będzie czarno-białe a obrączki będą złote!
To faktycznie zdolniacha!

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 12:13   #4143
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daisy89 Pokaż wiadomość
Nie bo Ty zajmujesz sie swoim slubem a Panowie tylko na siebie naskakują, zaburzając nasz podniosły ton tego forum

Panowie nie naskakują tylko ostrzegają, i bardzo dobrze mieć orientacje kto jest uczciwy w branży. Nie dziwie się, sama broniłabym dobrego imienia, a to forum jest nie tylko do polecania ale także do ostrzegania. Obrabianie komuś tyłka czy podbieranie klientów powinno być tępione!!!

Ja nie wyobrażałam sobie nie mieć video na weselu.Owszem fotki też baaardzo mi się podobają, mam ich spory zbiór, ale jednak miło popatrzeć jak bawili się moi najbliżsi, ich uśmiech, zachowanie, to jest wspaniała pamiątka. Z fotografii nie wypatrze jak ktoś tańczył, co mówił, można zauważyć wiele rzeczy, ktorych Panna Młoda, ze względu na obowiązki nie pamięta albo nie miała okazji zobaczyć.
Ja cenię DVD na równi z fotkami.

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 12:14   #4144
Daisy89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Ktoś pytał o zespół z osobą grającą na skrzypcach. W zespole, który grał u mnie na weselu Forte, jest skrzypaczka.

Słyszalam ich ale wogole mi sie nie podoba jak ta Pani spiewa

Tak to jest z miłoscia, ze nigdy nie wiadomo czy pierwsza jest ostatnia, czy ostatnia pierwsza...
Stary 2009-01-23, 12:16   #4145
Daisy89
Raczkowanie

[quote=katalinka17;1061762 9]Panowie nie naskakują tylko ostrzegają, i bardzo dobrze mieć orientacje kto jest uczciwy w branży. Nie dziwie się, sama broniłabym dobrego imienia, a to forum jest nie tylko do polecania ale także do ostrzegania. Obrabianie komuś tyłka czy podbieranie klientów powinno być tępione!!!

[=quote]

napisala bym cos ale nie bede sie klocic bo nie o to tutaj chodzi

Edytowane przez Daisy89
Czas edycji: 2009-01-23 o 12:20
Stary 2009-01-23, 12:30   #4146
katalinka17
Zadomowienie

[quote=Daisy89;10617670]
Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Panowie nie naskakują tylko ostrzegają, i bardzo dobrze mieć orientacje kto jest uczciwy w branży. Nie dziwie się, sama broniłabym dobrego imienia, a to forum jest nie tylko do polecania ale także do ostrzegania. Obrabianie komuś tyłka czy podbieranie klientów powinno być tępione!!!

[=quote]

napisala bym cos ale nie bede sie klocic bo nie o to tutaj chodzi

Nie widzę nic dziwnego w moim poście,także nie mam pojęcia o co chcesz się kłócić

SYN
Stary 2009-01-23, 12:35   #4147
Daisy89
Raczkowanie

[quote=katalinka17;1061790 7]
Cytat:

Nie widzę nic dziwnego w moim poście,także nie mam pojęcia o co chcesz się kłócić

Wiec nie bede Cie uswiadamiac

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-23, 12:40   #4148
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Pax vobiscum! Dziewczęta!
Uzupełniam listę i mam pytanie - czy zespół muzyczny Orion to to samo co Orion Band?

Edytowane przez Ostrowczanka
Czas edycji: 2009-01-23 o 12:41
Stary 2009-01-23, 12:44   #4149
mehja
Zakorzenienie

Ostrowczanka dobrze, że jesteś. Mam pytanie. Czy ty zamawiałaś zaproszenia z tej stronki?
http://www.nanoprojekt.pl/index.php?...5&limitstart=0
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 12:45   #4150
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Tak, to ja.

Stary 2009-01-23, 12:45   #4151
katalinka17
Zadomowienie

[quote=Daisy89;10617995]
Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość

Wiec nie bede Cie uswiadamiac
Nie masz mnie w czym uświadamiać, poprostu widzę, że każdy kto raczy skrytykować kogoś kogo sobie wybrałaś zaczyna się irytować
Przykro mi, to nie jest forum ciągłego zachwalania

SYN
Stary 2009-01-23, 12:49   #4152
Daisy89
Raczkowanie

[quote=katalinka17;1061817 4]
Cytat:

Nie masz mnie w czym uświadamiać, poprostu widzę, że każdy kto raczy skrytykować kogoś kogo sobie wybrałaś zaczyna się irytować
Przykro mi, to nie jest forum ciągłego zachwalania

Akurat bys sie zdziwila bo nie o to mi chodzi Zreszta jak juz pisalam fotografa bierzemy tylko i wylacznie na probe jak bedzie zle robimy jeszcze jeden plener z kims innym wiec nie rozumiem Twojego argumentu
To jest pierwsza osoba jaka wybralam wiec nie mozesz mi zarzucac ze sie irytuje za kazdym razem kiedy ktos pisze o kims zle opinie

Stary 2009-01-23, 12:53   #4153
katalinka17
Zadomowienie

Daysy, napisz poprostu o co Ci chodzi, żeby nie było niedomówień ok??Może na PW, nie będziemy tu robić OffTopu.

SYN
Stary 2009-01-23, 12:56   #4154
mehja
Zakorzenienie

Ostrowczanko ja też planuję zamówić z tej stronki pare zaproszeń. Czy byłaś zadowolona z wykonania? Te różyczki to chyba naklejone są, takie wypukłe, nie? Czy to nie przeszkadza jak się włoży zaproszenie do koperty? I czy mogłaś decydować o tekście zaproszenia czy oni sami drukują jakiś standardowy.
Stary 2009-01-23, 13:02   #4155
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Byłam bardzo zadowolona - zaproszenia są ładne, na wysokiej jakości papierze, ładnie i jednolicie wydrukowane. Dla porównania - przez Allegro zamawiałam zawiadomienia i jakość była nieporównywalna - sporą część wyrzuciłam bo miały na sobie odciski palców w kleju itp.. Tekst uzgadniasz całkowicie z nimi - mogą ci wydrukować to, co chcesz i w środku i na zewnątrz zaproszenia. Różyczki są dobrze przyklejone i trzymają się OK. Owszem są wypukłe, ale to jakoś nie przeszkadzało bardzo we wkładaniu do kopert.

Stary 2009-01-23, 13:06   #4156
mehja
Zakorzenienie

Super. Dzięki!
Stary 2009-01-23, 13:23   #4157
przeddzidzie
Raczkowanie

Co do kamerzysty Media-Vision to ta wstawka się raczej nie zmieniła bo ja oglądałam wesele sprzed 1,5 roku i była ta sama
Ja ich wezmę ze względu na zdjęcia bo bardzo mi się podobały te co ta Pani Fotograf robi
Kamerzysta jest mi dość obojętny, ale rodzice chcą film to będą mieć Film nagrany był poprawnie - w środku wesela żadnych zbędnych wstawek i co dla mnie ważne można dać swoją muzykę na podkład, bo nie wyobrażam sobie żeby mi ktoś podłożył np. Bajm czy innego Stachurskiego...
Dźwięk na filnie był idealny bo montowany jakoś od zespołu
Stary 2009-01-23, 14:44   #4158
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Pax vobiscum! Dziewczęta!
Uzupełniam listę i mam pytanie - czy zespół muzyczny Orion to to samo co Orion Band?

Tego niestety niewiem na wizytówce pisze jedynie zespół Muzyczny ORION
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 16:04   #4159
nefeli
Raczkowanie

ja też dokładnie nie wiem jak jest z tym zespolem orion bo ich nie znam, ale jak szukałama dla siebie to w internecie znalazłam Orion i Orion Band.
http://www.orionband.cba.pl/oferta.html to jest strona Orion Band
http://www.zespolorion.pl/ a to Orion
nefeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 16:45   #4160
grzegorzskiba
Przyczajenie

Ktoś z tego forum kabluje moje wypowiedzi do pewnej osoby albo ta osoba sama to forum przegląda lub nawet się na nim udziela w ukryciu.

grzegorzskiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 16:53   #4161
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Forum jest jawne i trzeba o tym pamiętać - wszystko co powiemy może być użyte przeciwko nam .

Stary 2009-01-23, 16:56   #4162
ewelka111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Andromedaa Pokaż wiadomość
Ostrowczanko dzięki kamień z serca...

Ewelko111 a czy Ty byłaś uprzednio na makijażu próbnym czy zaufałaś umiejętnościom pań kosmetyczek? byłaś malowana wg swojej wizji? mam nadzieję, że panie mają indywidualne podejście do klientek i dobierają odpowiednie kosmetyki do cery, koloru oczek, urody... ?
Ja nie byłam na makijażu próbnym, dla tego że widziałam już prace tej kosmetyczki. Malowała moją kuzynkę, siostrę i koleżankę do ślubu i za każdym razem efekt był super. Oczywiście, ze indywidualnie podchodzi do każdej osoby, robiąc makijaż dopasowuje go do typu urody, koloru oczu itp. Ja nie miałam swojej wizji co do makijażu, chciałam tylko by wyeksponowała mi oczy, bo nie nalezę do tych osób, które mają takie duże ładne oczy Jak mnie malowała to oczywiście pytałam jaki kolor cieni mi nałoży, z efektu byłam bardzo zadowolona. Ale wiesz jak to jest ja byłam zadowolona, a tobie może się nie podobać, to sprawa indywidualna.

Ostrowczanko zespół Orion Bend i Orion to dwa różne zespoły. Owszem ponoć kiedyś razem grali, ale się dawno rozłączyli. Orion Band słyszałam jak grają (DLA MNIE SUPER), ale na temat tego drugiego zespołu nie wypowiem się bo ich nigdy nie słyszałam

ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 17:09   #4163
ArS
BAN stały

GG do ArS

Skoro juz ktoras z Pan mowila o tym, ze Panowie burza lad i subtelnosc tego forum to ja powiem pewna ciekawostke..otoz..hmm.. we francji ostatnio jak czytalem modne sa fotoreportaze z przyjecia.. rozwodu Autentycznie. Rozchodzacy sie malzonkowie organizuja takie przyjecie, sa nawet wynajmowani kamermani i art-fotograficy .. no obsluga taka prawie jak na przyjeciu weselnym. I jak to czytalem sobie (w prasie fr.jezycznej le figaro) to musiala mnie moja zonka kochana pacnac w glowe zebym sie odwiesil. No to jakas degrengolada.. impreza z okazji rozwodu.. wyobrazacie to sobie ?
ArS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 17:13   #4164
RemigiuszPater
Przyczajenie

GG do RemigiuszPater

Na początku witam wszystkich serdecznie Tych znajomych i przyszłych znajomych również.

Tak sobie czytam forum i brak mi tu jednej podpowiedzi dla pary młodej.

Rozchodzi się o zdjęcia a w szczególności o plener. Bardzo wygodne i wbrew pozorom bardzo istotne jest to żeby zdjęcia plenerowe robić w inny dzień niż odbywa się wesele. Nie ma tego pośpiechu, nerwów i przecież w dzień wesela nikt nam nie zagwarantuje pogody - chyba, że ktoś chce mieć ekstremalne zdjęcia robione podczas ulewy Nie raz zdażyło mi się że para upiera się, że plener ma być robiony w trakcie wesela a potem efekt jest tego taki, że ja chodzę nerwowo bo słońce już zachodzi a oni jeszcze nie są gotowi do chwilowego wyjścia z sali ... a potem kto jest temu winien ? Oczywiście fotograf .. Gdy już w końcu uda ich się 'wyciągnąć' z sali zdjęcia są robione w pośpiechu, nerwowo, brak tej naturalności i spokoju.

Czasem warto usiąść i zastanowić się czy zależy nam na jakości czy zrobieniu czegoś 'bo tak wypada'

Spotkałem się z tym, że niektórzy potrafią wynająć 'kamerman'a' (pozdrawiam Ars ) .. za parę tysięcy złotych (bo .... WOW !!! będzie nagrywał kilkoma kamerami i będą różne ujęcia), a na fotografa żałują marne 500zł ... A potem co ? Płacz ... bo ileż można oglądać jak ciocia Hela wywaliła się na parkiecie. Sam jeszcze jestem kawalerem i nie raz zastanawiałem się nad tym jak będzie wyglądał ten dzień - jedno jest pewne. Na fotografa napewno nie będę żałował. Filmu nie wgram (zgodnie z dzisiejszą 'modą') na N.K. i sam po sobie wiem, że jak mi przyszło oglądać film z wesela znajomych to .... szczerze powiedziawszy tylko czekałem kiedy się wreszcie skończy ... Tu dużo można by pisać i oczywiste jest, że każdy woli co innego ale ja napewno w pierwszej kolejności postawie na fotografa - pewnie też z racji 'zboczenia zawodowego'

Dziwi mnie czasem fakt, że ludzie wynajmują fotografa a potem 'co będzie .. niech będzie' - to po co go w takim razie wynajmować ?
Niektórzy idą na 'łatwiznę' i wybierają po jak najmniejszej linii oporu - oby tylko jak najtaniej .. Czy naprawde tak niewielu osobom zależy na JAKOŚCI ?

Jakość idzie w parze z ceną .. nie znam fotografa robiącego rewelacyjne, unikatowe zdjęcia, dysponującego porządnym sprzętem i ceniącym się na 'kilka stówek' za cały reportarz ślubny

Ufff ... tak się rozpisać na dzień dobry ?

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

PS.

Cytat:
I facet jeszcze mówił, ze oni jako jedyni w Ostrowcu umieją już tak zdjęcia zrobić, że zdjęcie będzie czarno-białe a obrączki będą złote!
Pełen szacunek i uznanie dla tego Pana ..
RemigiuszPater jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 17:21   #4165
RemigiuszPater
Przyczajenie

GG do RemigiuszPater

Cytat:
Napisane przez ArS Pokaż wiadomość
Skoro juz ktoras z Pan mowila o tym, ze Panowie burza lad i subtelnosc tego forum to ja powiem pewna ciekawostke..otoz..hmm.. we francji ostatnio jak czytalem modne sa fotoreportaze z przyjecia.. rozwodu Autentycznie. Rozchodzacy sie malzonkowie organizuja takie przyjecie, sa nawet wynajmowani kamermani i art-fotograficy .. no obsluga taka prawie jak na przyjeciu weselnym. I jak to czytalem sobie (w prasie fr.jezycznej le figaro) to musiala mnie moja zonka kochana pacnac w glowe zebym sie odwiesil. No to jakas degrengolada.. impreza z okazji rozwodu.. wyobrazacie to sobie ?

Dobre , ale zastanawiając się nad tym głębiej dla nas może to być dziwne a nie jest dla nas dziwne, że organizujemy imprezę gdzie są smiechy i dysputy po śmierci najbliższego ? ... Bliżej się temu przyglądając wolę imprezę rozwodową niż stypę
RemigiuszPater jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 17:35   #4166
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ArS Pokaż wiadomość
ArS o tym to już dawno słyszałam, czytałam pare artykułów w prasie na ten temat, w TV mówią o tym jakie modne ostatnio są imprezy rozwodowe i że ludzie wydają na takie przyjęcia tyle kasy co na wesele!!!

Remigiusz powiemszczerze, że znam tylko jedną parę, która zdecydowała się robić zdjęcia w dniu ślubu. Myślę, że wszyscy wiedzą o tym, że na to potrzebne jest więcej czasu.
Stary 2009-01-23, 18:39   #4167
Andromedaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelka111 Pokaż wiadomość
Ja nie byłam na makijażu próbnym, dla tego że widziałam już prace tej kosmetyczki. Malowała moją kuzynkę, siostrę i koleżankę do ślubu i za każdym razem efekt był super. Oczywiście, ze indywidualnie podchodzi do każdej osoby, robiąc makijaż dopasowuje go do typu urody, koloru oczu itp. Ja nie miałam swojej wizji co do makijażu, chciałam tylko by wyeksponowała mi oczy, bo nie nalezę do tych osób, które mają takie duże ładne oczy Jak mnie malowała to oczywiście pytałam jaki kolor cieni mi nałoży, z efektu byłam bardzo zadowolona. Ale wiesz jak to jest ja byłam zadowolona, a tobie może się nie podobać, to sprawa indywidualna.

Ostrowczanko zespół Orion Bend i Orion to dwa różne zespoły. Owszem ponoć kiedyś razem grali, ale się dawno rozłączyli. Orion Band słyszałam jak grają (DLA MNIE SUPER), ale na temat tego drugiego zespołu nie wypowiem się bo ich nigdy nie słyszałam
dziękuję za podpowiedź Ewelko111

... moje serce jest pełne Ciebie
jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru...

Andromedaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 18:56   #4168
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewelka111 Pokaż wiadomość
Ewelka a gdzie robilas makijaz?
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 18:58   #4169
Andromedaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Ewelka a gdzie robilas makijaz?
Ewelka111 robiła makijaż w salonie kosmetycznym przy ul. Iłżeckiej

... moje serce jest pełne Ciebie
jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru...

Andromedaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 19:31   #4170
Daisy89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez RemigiuszPater Pokaż wiadomość

Dziwi mnie czasem fakt, że ludzie wynajmują fotografa a potem 'co będzie .. niech będzie' - to po co go w takim razie wynajmować ?
Niektórzy idą na 'łatwiznę' i wybierają po jak najmniejszej linii oporu - oby tylko jak najtaniej .. Czy naprawde tak niewielu osobom zależy na JAKOŚCI ?

Jakość idzie w parze z ceną .. nie znam fotografa robiącego rewelacyjne, unikatowe zdjęcia, dysponującego porządnym sprzętem i ceniącym się na 'kilka stówek' za cały reportarz ślubny

Niestety w Ostrowcu nie znalazlam jeszcze zadnego fotografa ktory powalił by mnie z nog i to nie zaleznie od ceny jaka nam zaproponowal podobnie zreszta jak z zespolem. Dlatego biore to co jest, bo moj wymarzony fotograf jest juz zajety na ten dzien a zespol sciagam z Lublina

Edytowane przez Daisy89
Czas edycji: 2009-01-23 o 19:45
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości