![]() |
#2311 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pudry, cienie, korektory mineralne - wątek ogólny
Tez chyba zdecyduje sie na Flattiego z Allegro. Jesli moj z EDM kiedys dojdzie, bede miala zmiane, albo sprzedam. Nie watpie, ze ktos go z przyjemnoscia przygarnie
![]() Dziewczyny, tak sie zastanawiam na fali tego potwornego czasu oczekiwania na przesylki.. nie ma jakichs firm mineralnych w Europie??? naprawde tylko jankeskie opcje mamy do wyboru? |
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny , mam nadzieje ze Pomozecie
![]() juz od jakiegos czasu uzywam EDM, i walsciwie to jestem brdzo zadowolona tylko ze nadal mam maly problem z doborem kolorku, wlasciwie uzywam olive fair i ten kolor najlepiej sie sprawdza z tych kilku, które probowałąm, jednak to nie do konca to...otoz kolor podkladu staram sie dopasować do kolorku mojej szyji, jest bardzoooo blada, wrecz mleczna z ewidentnym przebłyskiem zieloności ![]() ![]() w kazdym razie ow olive fair mimo delkaracji EDM, iz posada jakas nutke zielona, na mojej twarzy nie ma w sobie nic zielonego, to taki czysty biszkopt, i od szyjki sie odroznia ![]() takich podkladow z deklarowanym zielonym odcieniem nie jest duzo i zastanawiam sie czy znacie jakis , ktory naprawde jest zielonkawy? nie chce szalec na razie z zakupami i wolalabym sie upewnic ![]() ![]() ![]()
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post25485480 E.L.F, smashbox, minerały,soir de lune itp. Edytowane przez tranqil babe Czas edycji: 2009-01-29 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Wtajemniczenie
|
Cofam pytanie. Na liscie nieocenionej Pastereczki wyraznie zaznaczone jest, ktore firmy sa z Europy. Zrobie chyba wieczorem jakis research cenowy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Raczkowanie
|
dziękuję za przeniesienie i szybką odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Zadomowienie
|
Firma niemiecka CHriMaLuxe Minerals też ma w ofercie flat topa (IDENTYCZNEGO) za 13 euro.
I mają jeszcze słodkiego kabuki z różowymi włoskami ![]() Edytowane przez Gajowniczka Czas edycji: 2009-01-29 o 18:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 | |
skacze bryka i wiruje ...
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2318 |
Wtajemniczenie
|
Hm.. nie moge na tych niemieckich stronach znalezc translatora angielskiego..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2009-01-30 o 03:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogę spróbować zrobić Ci swatcha z tego Olive Fair tylko zastanawiam się z czym to skonfrontować Olive Fair sypkiego nie mam bo już rozmieszałam (w sypkim po prostu wyglądałam jakbym była chora, w tym prasowanym jakbym wyszłam z grobu po 2 tygodniach). Edit: mogę Ci go po prostu pokazać!! jesteśmy z jednego miasta hehe Edytowane przez jmw Czas edycji: 2009-01-30 o 07:54 Powód: jestem ślepa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
HEj!!!
Zaczelam swoja przygode z kosmetykami mineralnymi. Opisywalam na watku EDM moje wrazenia z uzywania kosmetykow EDM - srednie. Za to pare dni temu dostalam paczke z Erthnicity Minerals - i BOMBA! Podklad jest rewelacyjny, duzo lepszy niz EDM, nie wysusza nawet troche, nie sciera sie i lepiej kryje. Korektor tez!!
![]() |
#2322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Długo czekałaś na przesyłkę? ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Puderniczka na proszek za 9$: http://www.fusionofcolor.net/Travel-...-pr-17303.html Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2009-01-30 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Zakorzenienie
|
Czekalam 1 i 1/2 dnia, ae mieszkam w UK. Uzywam Alabaster, wspollokatorka zamowila Natural Light i jest dosc ciemny jak na "blady" kolor. Nie polecam zamawiania zestawu startowego z uwagi na pedzle - sa TRAGICZNE. Reszta ok. Ja mialam w zestawie ladny, bezowo-piaskowy cien, wspollokatorka jakis ciemy. AAA i jej roz ma kolor zielonobrazowy
![]()
![]() |
#2324 |
Zakorzenienie
|
Santos, a mogłabyś porównać Alabaster do jakiegoś odcienia EDM, wybijają się w nim jakieś nuty kolorystyczne? Jaką mniej więcej masz karnację? Pasują Ci te najjaśniejsze odcienie, prawie białe, czy ciut ciemniejsze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Acha i dodam, ze korektor Erthnicity jest lepszy. Ogolnie wszystko ma mniej "cementowa" konsystencje ,jest jakby bardziej "sliskie", lepiej zmielone itd.
![]() ![]() |
![]() |
#2326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Zadomowienie
|
Dostałam z ZSK te pojemniczki 5 ml na błyszczyk z przeznaczeniem na próbki - cóż, średnicę mają minimalnie większą niż sample z EDM, ale za to plastik cieńszy i więcej wchodzi. Na fotce na stronie ZSK ten pojemniczek jest do góry nogami, bo przezroczyste jest wieczko, na co szczerze liczyłam
![]() ![]() ![]() edit: Przerzuciłam kilka próbek z woreczków do nowych pojemniczków i... Zamknięcie niestety jest takie, że trochę proszku się do niego dostaje i sie osypuje... ![]()
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! Edytowane przez gabs Czas edycji: 2009-01-30 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2329 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
chyba nie euro tylko funty
|
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
Zakorzenienie
|
Santos uzywalas moze mineralow LilyLolo? Jesli tak, to jak maja sie one do EDM i Eartnicity?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2332 |
Zakorzenienie
|
Nie uzywalam i nie zamierzam. Sa drogie, a srona jest do dupy. Wcale nie widac dokladnie jakie sa kolory, a i tak jest ich maly wybor. Ceny sa wysokie. Za lililolo podziekuje.
![]() |
#2333 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tylko nie bijcie, podesłałam pastereczce 30 nowych minerałowych adresów do kolekcji
![]() Gabs, ja też już zauważyłam tę wadę opakowań z ZSK, pisałam gdzieś o tym. Przyszło mi dziś na myśl, że w sumie nic nie stoi na przeszkodzie, by napisać do Conservatorie i nadmienić, że te dwa słoiczki od nich felerne są. Już filmik nakręciłam i zaraz im podeślę, żeby zobaczyli, jak te siteczka pięknie poddają się grawitacji. A nuż mi wyślą zastępcze. Dowiem się przy okazji, czy to porządna firma, co o klienta dba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2334 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie, czy puder Vichy jest prawdziwym mineralem?? Pisza ze sklada sie z 97% z mineralow a reszta to tez potrzebne dla skory pierwiaistki i ze cera staje sie ladniejsza itp, ale Vichy czesto naciaga... A ja sie nie znam na tym wiec prosze o pomoc.
Wklejam sklad: Skład: Boron Nitride, Kaolin, Isononyl Isononanoate, Cera Carnauba / Carnauba Wax, Zinc PCA, Methylsilanol Mannuronate, Magnesium Gluconate, Copper PCA. [ /-: CI 77163, CI 77891, CI 77499, CI 77492, CI 77491, Mica]
Wymiana kosmetyczna Edytowane przez magdolena Czas edycji: 2009-01-30 o 17:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Zakorzenienie
|
Zupełnie niestandardowy jak na podkład mineralny. Bazuje na składnikach, "drugoligowych", takich, które w klasycznych kosmetykach mineralnych pojawiają się jako dodatki, często niechciane dodatki:
Boron Nitride - syntetyk, może (choć nie musi) podrażniać; kaolin - co wrażliwsze twarzyczki może wysuszać, tutaj ma duże szanse, bo jest go sporo; Isononyl Isononanoate - lekki emolient, ma pewnie zapobiegać przesuszeniu ze strony poprzednika, w podkładach mineralnych nigdy się z nim nie spotkałam; Carnauba Wax - wosk, jak to wosk - może (choć nie musi) zapychać, dzięki niemu podkład będzie się mniej pylił; Zinc PCA - reguluje pracę gruczołów łojowych; Methylsilanol Mannuronate - pochodna organicznego silikonu o działaniu nawilżającym, regenerującym i przeciwstarzeniowym; Magnesium Gluconate - są ponoć jakieś szczątkowe badania wykazujące jego działanie antybakteryjne i przeciwoparzeniowe; Copper PCA - sól miedzi - nawilża, wspomaga syntezę włókien kolagenowych. Składniki "May contain" to pigmenty nieorganiczne, czyli to, do czego zwykle ogranicza się skład kosmetyków mineralnych (poza tlenochlorkiem bizmutu, którego się unika). Vichy to uboższa i beztalkowa wersja L’OREALa Bare Natural Mineral Foundation [(Talc, Boron Nitride, Kaolin, Isononyl Isononanoate, Carnauba Wax - Copernica Cerifera, Calcium Gluconate, Manganese Gluconate, Magnesium Gluconate, Copper PCA, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Tocopherol, Panthenol, Titanium Dioxide; May Contain: Bismuth Oxychloride, Mica, Iron Oxides) (skład kopiowany ze strony zagranicznej, wersja polska ma chyba inny)]. Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2009-02-03 o 17:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Zakorzenienie
|
Skład: Boron Nitride, Kaolin, Isononyl Isononanoate, Cera Carnauba / Carnauba Wax, Zinc PCA, Methylsilanol Mannuronate, Magnesium Gluconate, Copper PCA. [ /-: CI 77163, CI 77891, CI 77499, CI 77492, CI 77491, Mica]
#2337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cyferki (same minerały): CI 77163 chlorek bizmutylu CI 77891 dwutlenek tytanu CI 77499 CI 77492 CI 77491 tlenki żelaza jest to kosmetyk mineralny wieloskładnikowy, zapraszamy do wątku informacyjnego Nanomi ![]() TU Edytowane przez rozwielitka Czas edycji: 2009-01-30 o 17:33 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2338 |
Zakorzenienie
|
Dzieki. A ogolnie myslicie ze warto to kupic?? 5 gram cos kolo 70-80zl:/ Bo nie moge zamowic np na EDM a chcialabym kupic cos mineralnego. Bo podobno te maybelliny i rimmele to straszne sciemy. (astor chyba tez wypuszcza)
np to jest sklad maybellline: Skład: Zinc, Oxide, Polyethylene, Boron Nitride, Dimethicone, Ptfe, Synthetic Wax, Acrylates Copolymer, Lauroyl Lisine, Cetyl Dimethicone, Aloe Barbadensis/Aloe Barbadensis Leaf Juice, Trimethylsiloxysilicate, Triisocetyl Citrate, Isopropyl Titanium Triisostearate, Tocopheryl Acetate, Chamomilla Recutita Extract, =/- May Contain Mica, CI77891/Titanium Dioxide, CI77163/Bismuth Oxychloride, CI77499, CI74992, CI77491/Iron Oxides, CI77007/Ultramarines Jeszcze slyszalam ze ISa Dora ma "dobry' sklad; Skład: Mica, Zinc Oxide, Amethyst Powder, Citrine, Tourmaline, Aquamarine Powder, Titanium Dioxide May Contain - CI 77891, Iron Oxides May Contain - CI 77491, Iron Oxides May Contain - CI 77492, Iron Oxides May Contain - CI 77499, Ultramarines May Contain - CI 77007, Manganese Violet May Contain - CI 77742, Bismuth Oxychloride May Contain - CI 77163, Ferric Ferrocyanide May Contain - CI 77510, Ferric Ammonium Ferrocyanide May Contain - CI 77510, Chromium Oxide Greens May Contain - CI 77288, Chromium Hydroxide Green May Contain - CI 77289 Powiedzcie ktory warto kupic z tych 3 a moze jest jakis jeszcze dostepny w drogeriach/aptekach??
Wymiana kosmetyczna Edytowane przez magdolena Czas edycji: 2009-01-30 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2340 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A najlepsza w szczegółowej analizie jest Lorri, także najlepiej ją pytać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.