|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3542 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, też jestem ciekawa jak radzicie sobie z amlą w proszku. Bo ja nie bardzo... Konsystencja wydaje się ok, ale przy nakładaniu na włosy kruszy się i sypie.
Raz rozrobiłam z wodą, ale nie dałam rady wetrzeć w skalp, bo wszystko spadało. Dodałam miodu i było trochę lepiej, ale ogólnie katastrofa. Dzisiaj zrobiłam rzadszą papkę i dodałam sporo maski do włosów. Nakładało się trochę lepiej niż poprzednio, ale i tak chyba z połowę papki osypało się z włosów. Nie muszę pisać jak po tym wszystkim wygląda łazienka. Po całym zabiegu zamiast równomiernie nałożonej papki mam na włosach kuleczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3544 |
Przyczajenie
|
Agison, a ja nie czaję jak można wgl nałożyć tą amlę... Podejrzewam, że z moją jest coś nie tak. Ja mam z Khadi, a Ty?
To mój pierwszy zakup czystej amli (i prawdopodobnie ostatni), ale odnośnie ziołowych masek jakieś pojęcie mam, bo stosuję np. Kalpi Tone, prócz tego farbuje włosy henną i nigdy nie było problemu z nałożeniem. Moja amla ma za duże ziarenka, tak mi się wydaje. Na pierwszy rzut oka tego nie nie widać, rozrobiona amla wygląda ok, dopiero przy nakładaniu sypie się z głowy. Część proszku łączy się z wodą, ale pozostaje dużo tych ziarenek - takim czymś to ja mogę peeling robić... Nie będę się już męczyć z robieniem maski, więc zaparzyłam amlę w oleju. I wtedy te ziarenka wyraźnie było widać. Wlałam do słoika i opadły na dno. Nie wiem... może ja trafiłam na jakiś lipny towar. Większość opinii jest pozytywnych, ale pamiętam też, że ktoś pisał o problemach z nakładaniem. Edytowane przez floresik89 Czas edycji: 2013-01-08 o 21:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3546 |
Przyczajenie
|
Witam ...
tyle czytałam o tym olejku amla do włosów bardzo chciałabym zacząć go używać jednak jestem w ciąży... Czy któraś z Was wie może czy to nie szkodzi? Z góry dziękuję za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3547 |
Zakorzenienie
|
Nie szkodzi, ale problemem może być zapach, bo większość hinduskich olejów ma bardzo intensywne, niesłabnące z czasem zapachy. Jeśli masz nadwrażliwość na zapachy, to może być Ci trudno to zdzierżyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3548 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedz
![]() tyle czytałam o tych olejkach pomyślałam, że może coś mi pomogą ... tylko ktoś powiedział mi ,że nie można w ciazy niczego nakładać na głowę bo to wszystko przechodzi do dziecka.. jednak jak patrze na skład : Parafina, olej rzepakowy, olej palmowy, ekstrakty z Amli i Henny, zapach, olej ze słodkich migdałów, sylikon, filtr przeciwsłoneczny, olej rozmarynowy, antyoksydant, barwniki Chyba tak jak napisałaś chimay nic tu nie zaszkodzi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3550 |
Przyczajenie
|
Też racja
![]() ![]() dzięki, pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3551 |
Raczkowanie
|
Ja stosuję amlę w olejki na zmianę z WAXem. Jest ok.
![]() |
![]() |
#3552 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, czy może któraś z Was napisać mi czy olejek Amla Dabur Hair Serum FRIZZ Control, For Frizzy Hair ma dobry skład i nie wysuszy mi włosów? Nie ma go niestety na KWC, (zgłoszę na dniach) więc nie mogę sprawdzić opinii o nim, dlatego też zwracam się do Was, wiem, że są tu osoby dla których nie sprawi to żadnego problemu. Z góry dziękuję
![]() Zaraz spiszę cały skład.... Dodam jeszcze, że już go kupiłam i pytam tylko o jakość składników, wiem, że i tak każdy ma inne włosy i to co może szkodzić jednemu dla drugiego będzie dobre... ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Dabur Amla Hair Serum For Dry , Frizzy Hair Ingredients: Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Dinethicone crosspolymer and Phenyltrimethicone Blend, Cyclopentasiloxane & Dimethiconol, Mineral Oil (Paraffinum Liquidum), Aminopropyl Phenyl Trimethicone, Phenyltrimethicone, Perfume, Phyllanthus emblica (AMLA) Fruit Extract, Prunus amygdalus dulcis (sweet almond) OIL, Aloe barbadensis Leaf Extract, Tocopheryl acetate. Produkcja zdaje się w Emiratach Arabskich. Co myślą nasze ekspertki? ![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() Edytowane przez scrabble1 Czas edycji: 2013-03-18 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3553 |
zielony stworek
|
Włosy wypadają mi garściami i postanowiłam naprawić to olejkami
![]() Ja chyba coś nie tak stosuję ten olejek... Mam Amlę Gold, nakładam na włosy w ilości ok łyżki stołowej (może 2) i zostawiam to na godzinę, a potem zmywam. Stosuję co 3 dni już prawie 2 tygodnie i nie zauważyłam żadnej poprawy. Do tego włosy się strasznie przetłuszczają, wręcz smalec na głowie. Czy to ma być ten blask? Jeśli tak to ja podziękuję już za olejki... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3554 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Odstaw silikony, suszarkę, prostownicę. Zmień pielęgnację, zacznij się zdrowo odzywiac /NNKT i kasze/ i olejuj dalej. Pogadamy za 2,5 miesiąca. Amla to nie Alladyn-nie spelnia każdego życzenia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej byłoby to stosować jako serum/jedwab na końcówki albo do wygładzenia włosów. Moliwe, że pomoże kontrolować puszenie. Odżywienia się raczej nie spodziewaj, to jednak produkt głównie silikonowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3556 |
Zakorzenienie
|
Nie dobrze
![]() Dziękuję Ci serdecznie chimay. To nie tak, że piszę bez wcześniejszego szperania na forach, więc ośmielę się ![]() Takie cuda mam na stanie i zastanawiam się czy robią coś dobrego dla moich włosów (które są trochę sucha, grube , falowane i bardzo gęste- chociaż na puszenie zupełnie nie narzekam ?
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() Edytowane przez scrabble1 Czas edycji: 2013-03-20 o 18:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3557 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a czy używała któraś z was tego oleju? http://www.forvilcosmetics.com/fcws3..._hair_oil.html ja go stosuję od 2 miesięcy 1-2 razy w tygodniu na skalp i mam mega wysyp bejbików
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3558 |
Zakorzenienie
|
kaledonia
napisałaś, że nakładasz ten olejek na włosy.... to była przenośnia czy rzeczywiście nakładasz na włosy a nie wcierasz w skórę głowy? Myślę, że dobry masaż skóry z olejkiem to podstawa. Nie jestem żadnym ekspertem, olejowanie zaczęłam jakiś miesiąc temu ale tak czytam i czytam i dziewczyny pisały, że na wypadające włosy czy jeżeli chcemy przyspieszyć ich wzrost to trzeba konkretne olejki wcierać w skalp.... Ja wcieram w skórę głowy olejek rycynowy wymieszany z Sesą https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-sesa-oil.html aby trochę przyspieszyć wzrost włosów (i powiem, że zauważyłam, że włosy mogę myć średnio 1 dzień później niż zawsze bywało) a osobno na włosy nakładam olejek kokosowy z jakimiś resztkami tej sesy i rycynowego,bo dolewam go do tego samego pojemniczka co tamte. U mnie efekty są bardzo dobre, włosy lśnią dużo bardziej niż poprzednio, są bardziej elastyczne tak ,że od miesiąca absolutnie nie użyłam prostownicy, bo nie potrzebuję (dodam, że od 10-12 lat prostuję włosy po każdym umyciu).
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() Edytowane przez scrabble1 Czas edycji: 2013-03-21 o 10:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3559 |
Zakorzenienie
|
O matko! Naszukałam się o składach kosmetyków do włosów i jestem załamana
![]() Okazuje się,że katowałam moje biedne, suche włosy sylikonami i innymi paskudami, które je po prostu dusiły! Ale co najsmutniejsze, to okazuje się,że do tego słono za te kosmetyczne koszmarki płaciłam ! Jutro biegiem do apteki po zdrowe i na prawdę odżywcze produkty.... i zaczynam reanimację ![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na "zdrowe i odżywcze" produkty też trzeba uważać, w zasadzie wszystko może mieć niepożądane skutki uboczne np odżywcze proteiny mogą wysuszać, podobnie jak zioła. Patrz przede wszystkim na to, jak reagują Twoje włosy, a nie na to, że ktoś gdzieś napisał, że taki i taki składnik to zło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3561 |
Zakorzenienie
|
Wiem chimay na prawdę się za to wzięłam, bardzo dużo czytam o Waszych doświadczeniach z włosami .
Mam bardzo grube włosy, gdy są mokre to się kręcą ale po rozczesaniu już nie bardzo. Najgorsze, że są suche, rozdwajają się końcówki i wydaje mi się,że prawie nie rosną, no może 0,5 cm na miesiąc. Czytam od jakiegoś czasu o pielęgnacji, skaczę po różnych forach gdy dowiem się tego czego szukałam, byłam na forum o suchych włosach, zniszczonych, o olejkach indyjskich, o przyspieszaniu porostu, o proteinach, silikonach itd... Teraz czuję się dosłownie oszołomiona! Dlatego napisałam, że je katowałam (chodziło mi o silikony ale i o szampony z SLS itd) bo dotarłam do forum po prostu dla zakręconych. Tu polityka pielęgnacji włosów jest w 100% inna niż to co do tej pory robiłam z włosami. Mam tylko teraz taki natłok informacji, że nie wiem jak to ogarnąć? Po pierwsze zamówiłam Seboradin Lotion i mam zamiar go wcierać w skalp, poza tym chcę przejść na tę metodę OMO, bo kupiłam olejek rycynowy i Vatikę kokosową aby np. raz w tygodniu zrobić olejowanie na te moje suchoty ( Vattikę chyba też mogę używać do zabezpieczenia końcówek tak wyczytałam?) Do zmycia oleju chcę użyć np. Babydream, potem maseczka d/s. Nie wiem tylko jak to pogodzić z zasadami kręconowłosych, bo piszą o metodzie mycia odżywką (co nie wysuszy włosów) i braku SLS w kosmetykach... Pytanie czy mogę to pogodzić ze sobą? Np. jedno mycie w wcześniejszym olejowaniem a następne jedno, czy dwa pod rząd metodą "Curly girl" czyli odżywką czy tam szamponami bez SLS? Myślisz/ myślicie, że to może się sprawdzić ? Wiem, że każdemu pasuje co innego, że trzeba to obserwować i cierpliwie czekać na efekty. Wy jednak macie już doświadczenie w tych sprawach ![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3562 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny ; ) mam taki dylemat , rozważam nad zakupieniem olejku Dabur Amla do ciemnych włosów lub Alterra papaja i migdały słyszałam ,że te 2 olejki są świetne . Kieeedyś dawno z 2 lata temu miałam z Alterry olejek i z tego co pamiętam było ok bez szału , przez ten czas moje włosy trochę się zmieniły . Dlatego zastanawiam się jaki olejek wybrać , może byście mi pomogły ? ; )
"In a second you'll be wrapped around my finger 'Cause I can, 'cause I can do it better There's no other, so when's it gonna sink in She's so stupid, what the hell with your thinking?! ; d..." Odrost 11 ...12...13 ...23! zapuszczam naturalne włoski ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3563 |
koci świat
|
ja używam dabur amla i moje włosy go lubią - zaznaczam że ma specyficzny mocny zapach
![]() Wesołych Świąt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3564 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3565 |
Przyczajenie
|
Pomocy! Amla i masakra z włosami
Witam Was serdecznie! Piszę do Was z problemem, przez który wypłakałam wczoraj hektolitry łez. Na pewno wiele z Was używa/ło olejek Amla - bardzo popularny wśród włosomaniaczek. Skuszona pozytywnymi opiniami również go kupiłam. Użyłam go dwa razy, ale tylko na jakąś godzinkę i było okej. Wczoraj postanowiłam zostawić go na rozczesanych włosach na kilka godzin. Podczas mycia wypadła mi połowa włosów... Jestem załamana. Miałyście kiedyś taką "przygodę" z tym kosmetykiem? Co radzicie? Pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3566 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy! Amla i masakra z włosami
Pierwsze słyszę o czymś takim. Może to jednak nie olej jest powodem?
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3567 |
Raczkowanie
|
Nakładałaś go na skalp czy na długość?
Ja też bardzo źle wspominam Amlę, ale z innego powodu. Baaardzo wysuszyła mi włosy, były spuszone i szorstkie, to chyba najgorszy kosmetyk do włosów, jakiego używałam, po żadnym innym nie było aż tak tragicznie. Pewnie moje włosy tak reagują na parafinę. Ale piszesz, że u ciebie wcześniej było ok. Może po prostu twój skalp (o ile nakładałaś na skalp) nie lubi długiego trzymania olei? Może nałożyłaś go na tłustą skórę głowy - to też może spowodować wypadanie, czy też jakiś składnik tego oleju cię podrażnił. A może to nie wina Amli, tylko jakiegoś innego kosmetyku? I naprawdę połowa włosów podczas jednego mycia? To chyba mało prawdopodobne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3568 |
Rozeznanie
|
Rzeczywiście ta połowa włosów brzmi niewiarygodnie. Co do Amli, po prostu nie polubiły jej Twoje włosy i musisz przerwać stosowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3569 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3570 |
Przyczajenie
|
No cóż, objętość mojego kucyka istotnie się zmniejszyła. Wiadomo, że nie policzyłam, czy to idealnie połowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.