|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11
Cytat:
|
|
|
|
|
#3302 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was kochane ? Jak weekend. Ja dziś dostałam kota
rasa american curl i jestem tak podekscytowana że jeść nie mogę!!! Kotek jest cudowny..wielka puchata kula A wy jak? Nawet nie wiem jaki mam spadek bo normalnie zwariowałam na punkcie kota Amira...imię niestety ie do zmienienia bo jest z 1 miotu
|
#3303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam.
|
|
#3304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dziś weekendowo-alkoholowo i znów pogłębię ketozę Uciekam szykować się na wieczór, będzie grzecznie jedzeniowo, lecz alkoholowo do AA trzeba mnie wysłać
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja właśnie piję kawkę
|
|
|
|
|
#3306 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Widzę, że jest masa postów odnośnie diety Dukana, więc po prostu zadam nurtujące mnie pytanie odnośnie dań do spożywania ( po drodze nie udało mi się odnaleźć odpowiedzi na moje pytania ). Otóż czy można spożywać: parówki drobiowe (np indykpol), szprotki w puszcze jak tak to czy jest ograniczenie do sosów, jogurty lekkie ale smakowe (np truskawkowe) czy tylko naturalne, kabanos ? Z góry dzięki za odpowiedź
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szprotki tylko w jakimś sosie własnym (jak takowe są) broń Boże w oleju sosy wyrabiane własnoręcznie na bazie jogurtów 0 % tł i serka homogenizowanego (dużo jest przepisów w necie na dukanowskie sosy) jogurty najlepiej naturalne lub ewentualnie z pulpą owocową bez cukru i ) % tłuszczu ale i tak nie należy spożywać ich często a te z pulpą to chyba od fazy II (?) tego czego nie ma na liście spożywać nie możesz... Czytalaś książkę?? Tam jest wszystko napisane, czarno na białym ![]() wybacz ale zadajesz głupie pytania :/ Gdybyś przeczytała książkę to by ich nie było. Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2010-06-19 o 18:30 |
|
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no, jeszcze nie... jeszcze ze 3tyg pociągnę na II fazie a potem zobaczymy jak wagowo będzie wyglądać... teoretycznie do połowy lipca powinnam osiągnąć wagę zaplanowaną ale...różnie to może być dlatego zobaczę czy nie pociągnę II fazy do końca lipca ![]() ale chciałam poczytać co na III fazie sie dzieje
"kadłub przywiędły ale dusza młoda... " Edytowane przez johambina Czas edycji: 2010-06-19 o 19:47 |
|
|
|
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
Boziu dziewczyny
![]() Byłam w kauflandzie na zakupach, ale żeby znaleźć cokolwiek to tragedia. Udało mi się kupić otręby i serki wiejskie, tylko tych produktów jestem pewna ![]() Gdzieś tutaj przeczytałam, że białka muszę przeważać nad węglowodanami i tłuszczami razem - to czemu na tych produktach odtłuszczonych lub z małą zawartością jest tyle węglowodanów? Może jakieś złe wybierałam? ![]() Mam mnóstwo wątpliwości. Mogłabym wam pozdjęciować je i mogłybyście ocenić ich przydatność?
|
|
|
|
#3310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie martw sie, ja pamietam, ze moje pierwsze dukanowe zakupy trwały 3 dni.... w pierwszy dzien nie kupilam prawie nic i uznalam, ze chyba na ta diete nie da rady przejsc bo nic w sklepach nie ma. w drugi dzien juz cos tam kupilam, na 3 sie jeszcze zaopatrzylam w pozostale produkty. A teraz to juz wiem gdzie co, najczesciej kupuje w lidlu (nabiał, mieso, mleko, jaja), biedronce (wedline, mieso) i w jakims markecie (real, carefour itd) np wieśniaki, mleko w proszku, slodziki, otreby, jogurty. Spokojnie, nauczysz sie robic expressowe dukanowe zakupy juz po ok tygodniu ja teraz wpadam, 10min, 30-50zł i mam jedzonka na kilka dni
|
|
#3311 |
|
Zadomowienie
|
Ja też podliczyłam ile dziennie póki co wydaję na jedzenie i wyszło mi średnio ok 15 zł-18 zł dziennie, zależenie co jem. Ale ja mam za mało białka i kcal, dzisiaj też nie dam rady nadrobić
Próbuję szyć, moje 2 koty cudnie mi pomagą Jest krzwo wycięte, krzywo zszyte i krzywo poprasowane nawet |
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://picasaweb.google.pl/emila.88.emila/Kotki#3 dni maja - 4 sztuki mam ochote je schupac - same proteinki i do tego slodziudkie bez cukru i slodzika
|
|
#3314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Słodzik jest niezbędny?Jestem niepewna takich produktów o: 1. Danone naturalny bez cukru B: 4,6/W: 4,8/T: 2,0 na 100 gram jogurtu 2. Kefir 0% lekki, Piątnica B 4,0/W 4,8/ T 0 3. Jogurt Jovi B 4/ W 5,3/ T 0,05 Nie wiem, czuję się taka głupia w tym morzu produktów Wydaje mi się, że mają za mało białka... Spojrzałam jeszcze raz do lodówki i nie jest tak źle - kupiłam przecież jeszcze rybkę w puszce i rybkę wędzoną, twarożek chudy... Z głodu nie umrę a wręcz przeciwnie Strasznie ciężko dorwać serek homogenizowany jakiś.
|
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jogurty i kefiry maja dosc duzo wegli wiec nie rob z nich głownego pozywienia na diecie. to ma byc dodatek i np ogranicz sobie do 1 kubeczka dziennie tak mniej wiecej. Serki wiejskie 3% kupisz wszedzie, twarog chudy tez. ten nabial ma wiecej bialka a mniej wegli. spokojnie, wszystkiego sie nauczysz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego nie poleca się życie o jogurtach i kefirach... Lepsze jest mięso, jajka, ryby, serek wiejski light, chude twarogi, serki homo... Jogurty, mleko i kefiry raczej okazjonalnie, do sosów odrobine... Ja jestem na 2 dniu uderzeniówki i w sumie może zjadłam 0,5 opakowania małego jogurtu naturalnego 0 % i to w sosach był. |
|
|
|
|
#3317 |
|
Zadomowienie
|
Okej, rozumiem
Więc skupię się raczej na tych czystych białkach a kefiry i jogurty rzadko. Jovi nie jest owocowy ![]() Dziękuję bardzo! |
|
|
|
#3318 |
|
Zadomowienie
|
ja jovi ten 0% pije czasami, waniliowy albo kokosowy. ale rzadko. powiedzmy raz na PP albo nawet mniej.
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się dziewczyny zmywam. Będę jutro po 20 dopiero Mam nadzieje, że Was nadrobię ![]() No to owocnego dukania ![]() paaa |
|
|
|
|
#3320 |
|
Przyczajenie
|
Hejka
![]() Po 4 dniach zastoju znów zaczął się spadek wagi. Rzeczywiście przede wszystkim spadek jest na PP. Stosuję 5/5. Nieśmiało sięgam po niektóre ubrania odłożone na tył szafy
|
#3321 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
Mój jest ten cały czarny na zdjęciu, podobny ale ma 3miesięcy bo to biedny kotek po przejściach.
|
|
#3322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja własnie idę sobie je upiec zjem dwie, bo nie tknęłam dzisiaj otrębów i resztę sobie po dwie zamrożę i będę miała spokój u rodziców ![]() a jutro na śniadanie będzie tatar Cytat:
|
||
|
|
|
#3323 |
|
Wtajemniczenie
|
A właśnie!! Piekę mój piernik wymarzony
zdam relację, ciekawe czy zasmakuje TŻ-towi
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo ładną masz figurę byłam w biedrze po zakupu a tam ani śladu serków piątnicy 3% ![]() wzięłam więc z melkovity czy jakos tak, ale normalny 5% tłuszczu
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2010-06-19 o 20:10 |
|
|
|
#3325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3326 |
|
Raczkowanie
|
Te z mlekowity sa bardzo słone. Nie polecam. ja kupuję te jak już nie mam wyjscia a jeść trzeba. U mnie w Kauflandzie od zatrzęsienia Dukanowego jedzenia. Nic tylko mieć kupe kasy i kupować. Serki waniliowe naturalne - chude - w niebieskim kubeczku, sesrki lekkie z Piątnicy i Mlekowity, Kefiry 0% z Piątnicy(działają przeczyszczająco więc pije), twarożki domowe z Piątnicy, serów białych chudych chyba z 5 do wyboru. itd...itd...mnie wychodzi około 74 zł na tydzień.
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
#3327 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
to i ja sie swoimi pochwale
|
|
#3328 |
|
Wtajemniczenie
|
Boskie kotki..a ja załamana. Piernik mi jakis obrzydliwy wyszedł, jakiś słony i piekący a to pewnie wina przyprawy. Nie wiem co poszło nie tak. Serek był naturalny. Może te mleko odtłuszczone granulowane się nie nadawało....TŻ-owi smakuje, ja nie daje rady...tyle składników na marne
|
#3329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie no, szkoda, ze nie wyszedl..
|
|
#3330 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
witam Was 2 dzień PW i zrobiłam sobie pizze, zapomniałam dodać skrobii, ale i tak wyszła pyszna wszystkim gratuluje spadków i miłego weekendu życzę |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.

rasa american curl i jestem tak podekscytowana że jeść nie mogę!!! Kotek jest cudowny..wielka puchata kula

Wydaje mi się, że mają za mało białka...
Strasznie ciężko dorwać serek homogenizowany jakiś.