|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Raczkowanie
|
Czyste białko to to napewno nie jest, bo są tam jeszcze Węgle, a ich nie lubimy. Zwracj uwagę na to aby B> W+T, max 800g nabiału dziennie, 1500 kcal, 2,5g białka na kilogram masy ciała, 1g węgli/kg masy ciała, a tłuszczu to nie pamiętam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4443 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dukan wie co robi, my moze troche mniej, ale juz troche dukamy, wiec lepiej sie sluchac rad "starszych siostr";P Cytat:
![]() mam wrazenie, ze nie czytalas ksiazki. dziewczyny juz 2 razy pisaly ze w czasie uderzeniowki schodzi z Ciebie W_O_D_A. nic wiecej. nie palisz tluszczu. nic Ci to nie da, poza jak mowilysmy, prawdopodobnymi konsekwencjami zdrowotnymi. _________ uh. zrobilam sobie pizze i pękam. troche grzeszna, bo z mozarella (tak wiem jakie tluste to swinstwo ._.) ale nie moglam sie oprzec. wracajac do mleka itp tego co komu szkodzi - przypomniala mi sie sytuacja jak kolega dowiedzial sie ze sie odchudzam.. okazalo sie ze dziewczyna jego tez byla na dukanie no i cos tam sie mnie wypytal, i mowi: - a mozarelle jesz? - a jogurty z owocami? (..) odpowiadalam na wszystko nie, za kazdym razem mowiac, ze nie mozna. a on na to: - a ona jadla! krew mnie zalewala, ze ciagle mnie porownywal do niej (mialam ochote to skomentowac :P) ale wracajac do meritum - jedni chudna jedzac rzeczy ktore powszechnie uznajemy za grzeszki i chudna, a innym produkty z listy szkodza =/. ja jutro spodziewam sie wzrostu po tej mozarelli, trudno, trzeba odpokutowac :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Do gofrownicy też pewnie by sie przydał ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4445 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o słodycze, tutaj jest wątek z przepisami, może najpierw zapoznaj się z nimi, poszukaj jeszcze innych przepisów, przeczytaj dokładnie książkę, a dopiero potem zacznij dietę. Ta książka naprawdę jest napisana w taki sposób, że zmienia myślenie, daje nadzieję na to, że się uda i się uda, tylko trzeba słuchać zaleceń. Powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Rozeznanie
|
Bosze, jaka regułka, czy ty naprawdę liczysz tak dokładnie ile czego zjesz?! Bo ja tylko trzymam się produktów z listy Ducana i jadę z tym koksem tak "na oko"...
#4447 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4448 |
Zakorzenienie
|
poplułam się właśnie herbata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Raczkowanie
|
Zrobiłam test:
Dukan mówi ze moja waga to 56 kg (ja chce 54 ale to już szczegół) faza uderzeniowa ma trwać 4 dni i ma dać efekt -1,1 ja miałam dziś -1,8 wiec jest oki 12.11.2010 mam osiągnąć wyznaczoną wagę. Kurcze a ja na ślub chciałam ważyć 58 ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie przejmuj sie, inni zawsze beda madrzejsi itp...
![]() |
#4451 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4452 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | ||
Zadomowienie
|
łuahahahah
![]() ![]() ![]() ja chyba ze wzgledu na Tlusty Czwartek to sobie protopiatki zrobie!!! ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() ciesze sie bardzo ze sie usmiechasz ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- ide juz moje Kochane. skatuje cellulit zelami i masazem ![]() ![]() dukanoc ![]() gratuluje jeszcze wszystkim spadkow, zycze jutro jeszcze wiekszych!! buzki
![]() |
#4454 |
Przyczajenie
|
cześć wszystkim !
![]() ![]() 1.czy jest jakieś ograniczenie co do potraw smażonych na patelni? tzn jak zjem sobie placuszek owsiany na śniadanie to moge później jakiegoś omleta czy cóś? 2.KiełbasaxD czy wchodzi w rachube tylko grillowany stek czy można czasem np gotowaną kiełbaskę? 3.Jest ograniczenie co do spożywania wieczorem? do 18.00 ?? chyba na razie tyle ![]() ![]() rano: omlet z 2 jajek , zielona herbata obiad: filet pangi z ziołami prowansalskimi kolacja: serek homogenizowany, omlet plus otręby a później jeszcze kawałek chudego twarogu z cynamonem. i oczywiście dużo wody. Co sądzicie? Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Zadomowienie
|
![]() ide bo nie wytrzymam ![]()
#4456 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
1.smażone na teflonie mam nadzieje bez tłuszczzu ![]() 2.kiełbasa dla psa, tak mi sie wydaje... ino chude miecho a kiełbasa to mega tłuszczak 3. ja jem o kazdej porze dnia i nocy wiec pozwalam hehe, tak na serio mmysle ze wolno |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Zakorzenienie
|
![]() lecę Was nadrobić
#4459 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
raczej jedz min 2h przed snem, nie musisz sobie odmawiac od 18, bo do 22 napewno zglodniejesz, a na dukanie nie wolno byc glodnym! Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4460 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale za tego nalesnika.... ![]() ale i tak Cie uwielbiam Kochaczku moj biedny.... idz spac juz lepiej! buzki na dobranocki
![]() |
#4462 | ||
Raczkowanie
|
I śn ; 150g makreli wędzonej, jajo na twardo, 6 plastrów szynki z piersi z indyka
II śn : 2 jaja na twardo, 10 plastrów szynki, wieśniak light obiad: 3 mielone z mięsa drobiowego, nakryłam szynką bo czułam niedosyt ![]() podwieczorek: pół kostki twarogu ze słodzikiem + cynamon kolacja: drugie pół kostki twarogu. Jeszcze wieśniaka idę wciągnąć zaraz. Cytat:
![]() Idę i ja ![]() Cytat:
![]() Ej, co tu się dzieje w ogóle? Apeluję do wszystkich swieżynek: MY NIE JESTEŚMY ZOŁZAMI, CHĘTNIE PRZYJMIEMY, PORADZIMY, WESPRZEMY... ALE ZLITUJCIE SIĘ I PRZECZYTAJCIE ZE ZROZUMIENIEM PIERWSZY POST I KSIĄŻKĘ niektóre tu podstawowych zasad nie znają... co to mają być te kiełbasy, pieczywo, cukier ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sparta szczypiorku czekamy tu na Ciebie ![]() Cytat:
o kurcze ale się narobiło, co lekarz na to ? nie wiąże tego w żaden sposób z dukanem ? Kochana dbaj o siebie, bardzo dobrze że zrobiłaś badania - kontroluj zdrówko i życzę aby szybko wszystko wróciło do pożądanego stanu - zdrówka kochana ![]() Czyli morał taki że dukanki zabierają się za badania - w przyszłym tygodniu wszystkie co do jednej mają się skontrolować ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
odstaw koniecznie bo inaczej do dukana daleko ... a przecież cel wymarzony ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- ok ja padam na pyszczek więc zbieram się w poduchy - spadeczków życzę ![]()
![]() |
#4464 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Podpisuje sie w pełni pod Twoimi słowami! Czytać książkę i 1 post! Wykąpana, wypachniona, wysmarowana 3rodzajami balsamów slucham Arethy Franklin i cieszę się życiem! Jest wujek Dukan, są spadające kilogramy, jest pięknie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | |
Zadomowienie
|
witam wieczornie
![]() właśnie wciągnęłam wieśniaczka ze słodzikiem i kawą. tak, późno ale zamierzam ślęczeć do godzinnych wczesnorannych więc... a głodnym być nie można! ![]() ![]() życzę Wam miłej nocki, i dużych spadków jutro! a ja idę kończyć wypociny. trzymajcie kciuki żebym dziś skończyła ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
o jaaa. mega pozytywnie! ![]()
![]() |
#4466 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój boże, Ty tylko piszesz i piszesz, jaka pilna! Zapiszesz sie na smierc ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4468 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny... nie wiem, czy mnie pamiętacie, ostatnio pisałam w poniedziałek , że ostro popłynęłam (te czekolady...) no i dzisiaj znowu to samo! zjadłam całą czekoladę... jak nie ma, to nie jem,a jak jest to cholera zawsze mnie skusi... wszystko przez ten pobyt w niemczech... myślałam, ze jeszcze schudnę, że wrócę "piękniejsza",a okazuje się, że był to czas jednej wielkiej walki o przetrwanie. Ciężko jest oprzeć się samej sobie... łatwo powiedzieć innym "nie", ale gdy przychodzi do konfrontacji z samą sobą.. to klapa. A teraz się pojawił jeszcze ten strach,że jak będę tak dalej robić i ciągnąć dietę, to zdrowie mi siadnie... mówię już nie tylko o łysieniu- którego padłam ofiarą, ale także o tych siniakach na nogach i uczuciu ospałości... No nie wiem co mam robić.. podziwiam Was za wytrwałość, ze potraficie tak walczyć z słabościami i ochotą na słodkie
![]() do kitu.... jestem beznadziejna, no....;( |
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Raczkowanie
|
zlotqo, czymam kciuki żebyś skończyła
![]() Ja wszamałam wiesniaka, wywecowałam się żółtym nowym Garnierem itp. itd. i mogę się kłaśc. Jeszcze tylko popiję wodą, obejrzę Sex&the city jeden odcinek i jutro znowu spadek po tym, jak grzecznie dziś dukałam?! nie ma innej opcji! Wam życzę tego samego. DUKANOC ![]() ![]()
![]() |
#4470 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.