Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-26, 20:10   #4441
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14

Cytat:
Napisane przez Peanut 1 Pokaż wiadomość
Witam znajome z poprzednich tematow i te nowe dukanki

Jestem po urlopie i sama nie wierze w to , ze udalo mi sie go przezyc na diecie i sie nie zlamac pod tak silna presja z kazdej strony.

Bylo tak : znajomy osrodek wypoczynkowy , w ramach gosciny darmowa stolowka i ...ja smiem odmawiac jedzenia.
Nie wchodze z innymi tylko siedze jak debil pod drzwiami na laweczce i wdycham zapachy unoszace sie z kuchni
Widzial to kto ? Nie smakuje ? To chamskie i niegrzeczne , to nie pasuje wrecz odmawiac , dla swietego spokoju powinnam zjesc cokolwiek by szefowa sie nie obrazila ...

I jak sie okazalo najwiecej mialam problemu z tym aby wszyscy mi dali w koncu cholerny ,swiety spokoj , bo ich bolaly bardziej zasady i co kto pomysli od tego , co ja bede myslec jak zjem cos czego nie chce by potem plakac nad zaprzepaszczonym od 2 miesiecy dukaniem !
brawo!! i to się nazywa silna wola! niezmiernie Ci gratuluję, nie wiem czy sama bym tak potrafiła. A na pewno waga Ci to wynagrodzi!!
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 20:14   #4442
jasmine
Raczkowanie

GG do jasmine

Cytat:
Napisane przez kobieta kot Pokaż wiadomość
Produkty z listy 3 wykluczam w fazie II. A nabiał tzn serki 0% to nie jest czyste białko? Dziś mam 11 dzień A6W i 3 razy w tygodniu ćwiczę przez godzinkę na rowerku eliptycznym- staram się więc ruszać.
Czyste białko to to napewno nie jest, bo są tam jeszcze Węgle, a ich nie lubimy. Zwracj uwagę na to aby B> W+T, max 800g nabiału dziennie, 1500 kcal, 2,5g białka na kilogram masy ciała, 1g węgli/kg masy ciała, a tłuszczu to nie pamiętam
jasmine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 20:14   #4443
songoma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sweeney Pokaż wiadomość
10 dni może ci rozwalic metabolizm, w skrajnym przypadku nerki czy wątrobę i potem możesz np wcale nie chudnąc , albo mieć przez miesiąc zastój Chyba tego nie chcesz ?? Ja miałam 15 kg do zrzucenia, na I fazie stracilam 4,5 kg w 5 dni ? Chyba nieźle, co ?
swieta racja, ja jak zaczynalam dukac nie bylam na forum i nie znalam testu - zrobilam uderzeniowke 7dni. po 4 przestalam chudnac. a co pokazal test? 4 dni uderzeniowki
dukan wie co robi, my moze troche mniej, ale juz troche dukamy, wiec lepiej sie sluchac rad "starszych siostr";P
Cytat:
To ja już wiem ze w ciągu 5 dni nie stracę 4,5 kg skoro w ciągu 3 straciłam 1,8. A twój wynik owszem b.ładny Wiem ze lepiej krócej trzymać fazę uderzeniową, ale jestem niejako pod ścianą, ślub za 36 dni. Żałuję że się wcześniej nie zmobilizowałam, ale trudno- za głupotę się płaci.
bez obrazy, ale za glupote zaplacisz, jak zrobisz te 10dni. nie brzydkim zdjeciem ze slubu tylko zdrowiem
mam wrazenie, ze nie czytalas ksiazki.
dziewczyny juz 2 razy pisaly ze w czasie uderzeniowki schodzi z Ciebie W_O_D_A. nic wiecej. nie palisz tluszczu. nic Ci to nie da, poza jak mowilysmy, prawdopodobnymi konsekwencjami zdrowotnymi.

_________
uh. zrobilam sobie pizze i pękam. troche grzeszna, bo z mozarella (tak wiem jakie tluste to swinstwo ._.) ale nie moglam sie oprzec.
wracajac do mleka itp tego co komu szkodzi - przypomniala mi sie sytuacja jak kolega dowiedzial sie ze sie odchudzam.. okazalo sie ze dziewczyna jego tez byla na dukanie no i cos tam sie mnie wypytal, i mowi:
- a mozarelle jesz?
- a jogurty z owocami? (..)
odpowiadalam na wszystko nie, za kazdym razem mowiac, ze nie mozna.
a on na to:
- a ona jadla!
krew mnie zalewala, ze ciagle mnie porownywal do niej (mialam ochote to skomentowac :P) ale wracajac do meritum - jedni chudna jedzac rzeczy ktore powszechnie uznajemy za grzeszki i chudna, a innym produkty z listy szkodza =/.
ja jutro spodziewam sie wzrostu po tej mozarelli, trudno, trzeba odpokutowac :P
songoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 20:17   #4444
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Hejkum avataris Ten spray wygląda nieźle w sumie w kwestii parametrów. Mam patelnie teflonowe, ale tak do gofrownicy hmmm oo właśnie miałam Cię spytać, kupiłaś tę maszynkę do pączków? Bo jestem bardzo ciekawa opinii
Buziolki kochana
Do gofrownicy też pewnie by sie przydał. Kupiłam maszynkę, wygląda solidnie, ale pączusiów nie było i ich perspektywa się odwleka, po dzisiejszych problemach z wagą i wzdęciem chyba będe je jadła w Tłusty Czwartek

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 20:21   #4445
jasmine
Raczkowanie

GG do jasmine

Cytat:
Napisane przez cassie24 Pokaż wiadomość
Mam listę produktów dozolonych, wydrukowaną mam wpis o chudych produktach nabiałowych w tym ser... Produkty z zawartością tłuszczu powyżej 4% są zakazane a przecież jogurt naturalny ma 2,5%
Wszędzie gdzie czytałam jadłospisy pisało o SERKU nie twarożku (pomyliły mi się nazwy jak pisałam ) wiejskim z piątnicy.
Wierzcie mi nie jest łatwo przejść z cukierkowej kawy na taką bez cukru dlatego stopniowo odstawiam cukier z kawy bo oprócz tego nic słodkiego nie ma w moim jadłospisie.
Jogurty naturalne oprócz tego że mają tłuszcz, mają też dużo węgli, a na to też musimy zwracać uwagę. Pamiętaj: B<W+T .
Jeśli chodzi o słodycze, tutaj jest wątek z przepisami, może najpierw zapoznaj się z nimi, poszukaj jeszcze innych przepisów, przeczytaj dokładnie książkę, a dopiero potem zacznij dietę. Ta książka naprawdę jest napisana w taki sposób, że zmienia myślenie, daje nadzieję na to, że się uda i się uda, tylko trzeba słuchać zaleceń. Powodzenia
Stary 2010-08-26, 20:23   #4446
NaturalWomen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jasmine Pokaż wiadomość
Zwracj uwagę na to aby B> W+T, max 800g nabiału dziennie, 1500 kcal, 2,5g białka na kilogram masy ciała, 1g węgli/kg masy ciała, a tłuszczu to nie pamiętam
Bosze, jaka regułka, czy ty naprawdę liczysz tak dokładnie ile czego zjesz?! Bo ja tylko trzymam się produktów z listy Ducana i jadę z tym koksem tak "na oko"...
Stary 2010-08-26, 20:29   #4447
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
Buziolki kochana
Do gofrownicy też pewnie by sie przydał. Kupiłam maszynkę, wygląda solidnie, ale pączusiów nie było i ich perspektywa się odwleka, po dzisiejszych problemach z wagą i wzdęciem chyba będe je jadła w Tłusty Czwartek
nie ma, nie ma! my do końca życia w czwartki mamy proto czwartki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 20:31   #4448
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
poplułam się właśnie herbata

sweeney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 20:37   #4449
kobieta kot
Raczkowanie

Zrobiłam test:
Dukan mówi ze moja waga to 56 kg (ja chce 54 ale to już szczegół)
faza uderzeniowa ma trwać 4 dni i ma dać efekt -1,1 ja miałam dziś -1,8 wiec jest oki
12.11.2010 mam osiągnąć wyznaczoną wagę.
Kurcze a ja na ślub chciałam ważyć 58 ;(
kobieta kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 20:38   #4450
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Peanut 1 Pokaż wiadomość
Jestem po urlopie i sama nie wierze w to , ze udalo mi sie go przezyc na diecie i sie nie zlamac pod tak silna presja z kazdej strony.
łał jestem pod wrazeniem pieknie dalas rade!!!
nie przejmuj sie, inni zawsze beda madrzejsi itp...
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 20:43   #4451
kochak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
Kochaczku idz zesz k***a do lekarza bo jak Cie dorwe to Ci do dupska nakopie!!!! masochistka jestes czy co? lekarz ci cos da i przejdzie, po co sie meczyc!!!!!???????

nie ma sprawy musimy sobie pomagac i sie poprawiac

moja babcia plucze gardlo woda z sola

widze ze wywolalam dyskusje o rybie, jak wczesniej songoma wywolala o mleku
dobrze wymienic poglady. ja Tilapie jem 1-2 w tygodniu i chyba od tego nie umre, zwlaszcza ze zuzywam mnooostwo slodziku
100 razy bardziej wole lososia ale mnie nie stac, wiec ratuje sie tym co jestem w stanie sobie kupic
a i tak najlepsza jest wedzona makrela
kopać ile wlezie usmiecham sie dzis, romeo game over.. ale sie chlopak zdziwi.. wystarczy kochaka przytulic i już happy:j upi:nor amalnie kocham WAS!!!
kochak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 20:51   #4452
jasmine
Raczkowanie

GG do jasmine

Cytat:
Napisane przez NaturalWomen Pokaż wiadomość
Bosze, jaka regułka, czy ty naprawdę liczysz tak dokładnie ile czego zjesz?! Bo ja tylko trzymam się produktów z listy Ducana i jadę z tym koksem tak "na oko"...
Nie, zdecydowanie nie Kiedyś tam raz czy dwa sobie policzyłam, tak tylko żeby sobie zobaczyć jak to się u mnie przedstawia, ale nie zwracam na to uwagi. Jem wtedy kiedy jestem głodna i kiedy chce mi się coś robić :P Zwracam tylko uwagę na B>W+T. Chciałam tylko pomóc koleżance, bo lepiej żeby się stosowała tego i liczyła niż żeby przeciągała uderzeniówkę. Im dłużej będzie na niej i będzie spadała tylko woda tym później zacznie się spalanie tłuszczu, a tym samym chudnięcie.
Stary 2010-08-26, 20:58   #4453
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
łuahahahah
ja chyba ze wzgledu na Tlusty Czwartek to sobie protopiatki zrobie!!!

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Zrobiłam test:
Dukan mówi ze moja waga to 56 kg (ja chce 54 ale to już szczegół)
faza uderzeniowa ma trwać 4 dni i ma dać efekt -1,1 ja miałam dziś -1,8 wiec jest oki
12.11.2010 mam osiągnąć wyznaczoną wagę.
Kurcze a ja na ślub chciałam ważyć 58 ;(
no to kochana, trzeba sie bylo brac wczesniej za diete... o terminie slubu t ty chyba wiesz nie od wczoraj raczej?

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kochak Pokaż wiadomość
kopać ile wlezie usmiecham sie dzis, romeo game over.. ale sie chlopak zdziwi.. wystarczy kochaka przytulic i już happy:j upi:nor amalnie kocham WAS!!!
ja Ciebie tez
ciesze sie bardzo ze sie usmiechasz

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

ide juz moje Kochane.
skatuje cellulit zelami i masazem i bede wizualizowac spadeczek
dukanoc
gratuluje jeszcze wszystkim spadkow, zycze jutro jeszcze wiekszych!!
buzki
Stary 2010-08-26, 20:59   #4454
Anioleczek14
Przyczajenie

cześć wszystkim !) jestem na dukanie 1 dzien i z racji tego mam parę pytań...
1.czy jest jakieś ograniczenie co do potraw smażonych na patelni? tzn jak zjem sobie placuszek owsiany na śniadanie to moge później jakiegoś omleta czy cóś?
2.KiełbasaxD czy wchodzi w rachube tylko grillowany stek czy można czasem np gotowaną kiełbaskę?
3.Jest ograniczenie co do spożywania wieczorem? do 18.00 ??

chyba na razie tyle aha, mam jeszcze do was prośbę . czy możecie ocenić mój dzisiejszy jadłospis? Bo nie ukrywam że byłoby mi łatwiej z waszą opinią )
rano: omlet z 2 jajek , zielona herbata
obiad: filet pangi z ziołami prowansalskimi
kolacja: serek homogenizowany, omlet plus otręby
a później jeszcze kawałek chudego twarogu z cynamonem. i oczywiście dużo wody.
Co sądzicie?
Pozdrawiam
Anioleczek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 21:05   #4455
Aleksandra_M
Zadomowienie

ide bo nie wytrzymam
Stary 2010-08-26, 21:07   #4456
kobieta kot
Raczkowanie

Cytat:
łuahahahah
ja chyba ze wzgledu na Tlusty Czwartek to sobie protopiatki zrobie!!!

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

no to kochana, trzeba sie bylo brac wczesniej za diete... o terminie slubu t ty chyba wiesz nie od wczoraj raczej?

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

ja Ciebie tez
ciesze sie bardzo ze sie usmiechasz

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

ide juz moje Kochane.
skatuje cellulit zelami i masazem i bede wizualizowac spadeczek
dukanoc
gratuluje jeszcze wszystkim spadkow, zycze jutro jeszcze wiekszych!!
buzki
Termin ślubu znam od 8 miesięcy, ale zamiast wsiąść się w garść to pogrążyłam się wagowo bo już mi było wszytko jedno jak utraciłam swoją "normalna" wagę. Rok temu o tej porze to 56 ważyłam ale grunt ze sie opamiętałam, może uda mi się dzięki ćwiczeniom chociaż to 60 wycisnąć.
kobieta kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 21:07   #4457
kochak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anioleczek14 Pokaż wiadomość
1.czy jest jakieś ograniczenie co do potraw smażonych na patelni? tzn jak zjem sobie placuszek owsiany na śniadanie to moge później jakiegoś omleta czy cóś?
2.KiełbasaxD czy wchodzi w rachube tylko grillowany stek czy można czasem np gotowaną kiełbaskę?

chyba na razie tyle aha, mam jeszcze do was prośbę . czy możecie ocenić mój dzisiejszy jadłospis? Bo nie ukrywam że byłoby mi łatwiej z waszą opinią )
Co sądzicie?
Pozdrawiam

1.smażone na teflonie mam nadzieje bez tłuszczzu to wolno
2.kiełbasa dla psa, tak mi sie wydaje... ino chude miecho a kiełbasa to mega tłuszczak
3. ja jem o kazdej porze dnia i nocy wiec pozwalam hehe, tak na serio mmysle ze wolno
Stary 2010-08-26, 21:09   #4458
Konczita
Zakorzenienie

gratuluję spadeczków
lecę Was nadrobić
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 21:10   #4459
songoma
Raczkowanie

Cytat:
o ile nie smazysz na tluszczu (NIE WOLNO) to dlaczego mialoby byc jakiekolwiek ograniczenie?
Cytat:
kielbasa? a z czego jest kielbasa? bo raczej nie z drobiu.. chociaz, dzis mi ktos mowil ze wypatrzyl jakies kielbaski drobiowe, ale bym temu nie ufala, to tak samo jak z parowkami cielecymi..
Cytat:
raczej jedz min 2h przed snem, nie musisz sobie odmawiac od 18, bo do 22 napewno zglodniejesz, a na dukanie nie wolno byc glodnym!
Cytat:
Co sądzicie?
Pozdrawiam
byla rybka, to sie chwali, jajka itp, moim zdaniem ok, ale moglabys jesc wiecej posilkow. rozkladanie jedzenia koniecznie na sniadanie obiad i kolacje sprawia ze w miedzy czasie mozesz byc glodna, a do tego nie dopuszczamy
songoma jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 21:10   #4460
kochak
Rozeznanie

Cytat:

ide bo nie wytrzymam
zostan, powspierasz mnie zebym chate posprzatala heheh.. protopiatek brzmi dumnie,,, ja zzarłam nalesnior z mąką ale tylko łyzka ale pyszny był, spalałam kalorie chwile wczeniej ehhh...

martwie się o Czarownicę
Stary 2010-08-26, 21:25   #4461
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
zostan, powspierasz mnie zebym chate posprzatala heheh.. protopiatek brzmi dumnie,,, ja zzarłam nalesnior z mąką ale tylko łyzka ale pyszny był, spalałam kalorie chwile wczeniej ehhh...

martwie się o Czarownicę
nie sprzataj! co masz zrobic dzis zrob pojutrze bedziesz miala 2 dni wolnego
ale za tego nalesnika.... szykuje Ci sie lanie!!!
ale i tak Cie uwielbiam Kochaczku moj biedny.... idz spac juz lepiej!
buzki na dobranocki
Stary 2010-08-26, 21:29   #4462
blackredmoon
Raczkowanie

Cytat:
Możecie mi pomóc i napisać co jecie na śniadanie?
I śn ; 150g makreli wędzonej, jajo na twardo, 6 plastrów szynki z piersi z indyka
II śn : 2 jaja na twardo, 10 plastrów szynki, wieśniak light
obiad: 3 mielone z mięsa drobiowego, nakryłam szynką bo czułam niedosyt
podwieczorek: pół kostki twarogu ze słodzikiem + cynamon
kolacja: drugie pół kostki twarogu.
Jeszcze wieśniaka idę wciągnąć zaraz.
Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość
przecież ja nikomu nie każę pić dwóch szklanek mleka tylko mówię że ja piję od jednej do 1,5 dziennie i mi to NARAZIE nie szkodzi bo waga raczej spada. chodziło mi o to żeby tak strasznie się nie stresować jeśli wypije się trochę więcej niż "można" jak inni mają - nie wiem. pisałam o swoim przypadku

łaa właśnie zjadłam dwa kawałki chlebka ziołowego z wędliną (2 plastry). zapchałam się niemiłosiernie
mam pytanko, czy możemy jeść "otręby granulowane z truskawkami"? coś takiego mam w każdej paczce otrąb mielonych kupca. i się zastanawiałam czy mogę dodać do jogurtu np. wiem że owoce zakazane ale to w sumie znikome ilości
Ja też mam ich mnóstwo i zostawiam na III fazę
Cytat:

ide bo nie wytrzymam
Idę i ja cyce mi opadają jak to wszystko czytam
Cytat:

martwie się o Czarownicę
a my się martwimy o Ciebie!! Czarownica poszła do lekarza i nic jej nie będzie, a za Ciebie to trzeba się wziąc, dupsko Ci przekopać w drodze do lekarza, bo się męczysz a posłuchac się nie chcesz

Ej, co tu się dzieje w ogóle? Apeluję do wszystkich swieżynek: MY NIE JESTEŚMY ZOŁZAMI, CHĘTNIE PRZYJMIEMY, PORADZIMY, WESPRZEMY... ALE ZLITUJCIE SIĘ I PRZECZYTAJCIE ZE ZROZUMIENIEM PIERWSZY POST I KSIĄŻKĘ niektóre tu podstawowych zasad nie znają... co to mają być te kiełbasy, pieczywo, cukier przedłużanie na siłę uderzeniówki, nie słuchanie się bardziej doświadczonych (nie jesteśmy najmoądrzejsze ale na dukanie już jakiś czas jestesmy i doświadczenie jakieś tam mamy)
będzie: 55 kg

jest: 57
NIE DAM SIĘ!
----

Kocham Cię
blackredmoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 21:42   #4463
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
dziękuję

Oki kochane Dukanoc Wam wszystkim.
Życzę Wam spadków, mam nadzieję że Wam się uda.
Trzymajcie kciuki, jak tylko będę mogła, dam Wam znać jak się czuję po szpitalu pewnie spotkamy się w nowym wątku hie hie hie

Luśka, aż nie wierzę że żeśmy się nie stykły na forum tyle tygodni

Całuję Was serdecznie, będę o Was myślała złotka
pa pa pa pa pa

Sparta szczypiorku czekamy tu na Ciebie

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
Hej kochane..
wpadłam się pożalić..
robilam ostatnio sobie badania, morfologia, tarczyca, cholesterol, cukier...
i co wyszlo;/
cholesterol podniesiony wiec musze jesc duzo warzyw i owoców....
ale co gorsze, mam az o 200 podniesiona ilosc plytek krwi! norma jest do 400 a mam 600.... tak w praktyce znaczy to teoretycznie ze moze mi sie zrobic w zyle zakrzep, dojsc do serca i kaput.. albo np wylew..
masakra.. mam juz tabletki na rozrzedzenie krwi, zarejestrowalam sie do kliniki hematologii.. masaka. nie wiem czego to wina, ale napewno nie diety bo to nie ma wplywu.
chcialam oddac szpik, wlasnie wczoraj podpisalam deklarację i ją wyslalam a teraz okazuje sie, ze to z moim jest cos nie tak i tyle plytek produkuje a to mialy byc zwykle okresowe badania do alegrologa;/

dzis mam protoczwartek chociaz jestem na 2 fazie niby ciagle
mam dola jak stad do krakowa.....

o kurcze ale się narobiło, co lekarz na to ? nie wiąże tego w żaden sposób z dukanem ? Kochana dbaj o siebie, bardzo dobrze że zrobiłaś badania - kontroluj zdrówko i życzę aby szybko wszystko wróciło do pożądanego stanu - zdrówka kochana

Czyli morał taki że dukanki zabierają się za badania - w przyszłym tygodniu wszystkie co do jednej mają się skontrolować

Cytat:
Napisane przez mirkaaa Pokaż wiadomość
Witjacie dziewczynki

Ja poprosze o kare i baciki odrazu na dzien dobry
wczoraj poleglam na polu walki
wypilam 2 piwa i zjadlam kabanosa niewiadomego pochodzenia
A wszytsko przez to ze spotkalam sie z moja przyjaciolka po bardzo dlugim czasie mialysmy tyle do nadrobienia gadałysmy pol nocy i piwkowałysmy
I tym sposobem mam dzisiaj wzrost +0.2kg!
Balam sie w ogole dzisiaj spdne z wagi rano ale naszczescie nie bylo tak najgorzej. Co nie zmienia faktu ze owych wyjatkow juz robic nie bede

oj nagrzeszyłaś ... się należą - do pionu Mirka !
ehhh te wzrosty ...

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
a skąd bierzecie mielone mięso?? mąż wraca do domu na weekend i muszę coś skombinować dla naszej dwójki, myślałam nad kotletami z jajcem w środku.
Mięso kupujecie gotowe, czy mielicie poszczególne części mięsa w maszynce???
bzyczka ja sama miele nie ufam paczkowanym mielonym

Cytat:
W takim razie od jutra muszę zrezygnować z tych nieszczęsnych dwóch łyżeczek cukru, weki, tostów i musli
Jutro startuję od nowa.

odstaw koniecznie bo inaczej do dukana daleko ... a przecież cel wymarzony

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

ok ja padam na pyszczek więc zbieram się w poduchy - spadeczków życzę
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 21:46   #4464
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochaku kochany, jestem z Ciebie dumna! Jak ten cały żal, jaki mają wszystkie dziewczyny z postu, wspierające Ciebie, się przeciw niemu skieruje, to będzie chłopak cierpiał wieki, że stracił takie cudo, jakim jesteś!!! . Mam nadzieję, że już zawsze będzie nosek w górze i pewność siebie podkręcona na maxa, bo jesteś sliczna i przede wszystkim mega wartościowa kobieta!

Cytat:
Napisane przez blackredmoon Pokaż wiadomość
Idę i ja cyce mi opadają jak to wszystko czytam

a my się martwimy o Ciebie!! Czarownica poszła do lekarza i nic jej nie będzie, a za Ciebie to trzeba się wziąc, dupsko Ci przekopać w drodze do lekarza, bo się męczysz a posłuchac się nie chcesz

Ej, co tu się dzieje w ogóle? Apeluję do wszystkich swieżynek: MY NIE JESTEŚMY ZOŁZAMI, CHĘTNIE PRZYJMIEMY, PORADZIMY, WESPRZEMY... ALE ZLITUJCIE SIĘ I PRZECZYTAJCIE ZE ZROZUMIENIEM PIERWSZY POST I KSIĄŻKĘ niektóre tu podstawowych zasad nie znają... co to mają być te kiełbasy, pieczywo, cukier przedłużanie na siłę uderzeniówki, nie słuchanie się bardziej doświadczonych (nie jesteśmy najmoądrzejsze ale na dukanie już jakiś czas jestesmy i doświadczenie jakieś tam mamy)
Opadanie cyckow nam sie nie opłaca Lepiej robmy wszystko, by staly jak pieknie stoja!

Podpisuje sie w pełni pod Twoimi słowami! Czytać książkę i 1 post!

Wykąpana, wypachniona, wysmarowana 3rodzajami balsamów slucham Arethy Franklin i cieszę się życiem! Jest wujek Dukan, są spadające kilogramy, jest pięknie
Stary 2010-08-26, 21:50   #4465
zlotqo
Zadomowienie

witam wieczornie
właśnie wciągnęłam wieśniaczka ze słodzikiem i kawą. tak, późno ale zamierzam ślęczeć do godzinnych wczesnorannych więc... a głodnym być nie można! i wiecie co? kocham herbatę z sokiem malinowym z lidla. zamiast słodzika

życzę Wam miłej nocki, i dużych spadków jutro!

a ja idę kończyć wypociny. trzymajcie kciuki żebym dziś skończyła

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość

Wykąpana, wypachniona, wysmarowana 3rodzajami balsamów slucham Arethy Franklin i cieszę się życiem! Jest wujek Dukan, są spadające kilogramy, jest pięknie

o jaaa. mega pozytywnie!

szczęśliwa mężatka od 3.09.11

zapraszam na mój blog o tematyce urodowej -
http://merczens.blogspot.com
zlotqo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 21:52   #4466
Kasiulek1029
Raczkowanie

Cytat:
witam wieczornie
właśnie wciągnęłam wieśniaczka ze słodzikiem i kawą. tak, późno ale zamierzam ślęczeć do godzinnych wczesnorannych więc... a głodnym być nie można! i wiecie co? kocham herbatę z sokiem malinowym z lidla. zamiast słodzika

o jaaa. mega pozytywnie!
Ja wlasnie ja pije i musze powiedziec ze brakowalo mi tego malinowego smaku
Kasiulek1029 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 21:54   #4467
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
witam wieczornie

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

o jaaa. mega pozytywnie!

Mój boże, Ty tylko piszesz i piszesz, jaka pilna! Zapiszesz sie na smierc Mam nadzieję, że chociaz piękną ocenę z tego licencjatu dostaniesz, trzymam mocno kciuki! Dbaj o siebie!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 22:00   #4468
natasha_a
Przyczajenie

Hej Dziewczyny... nie wiem, czy mnie pamiętacie, ostatnio pisałam w poniedziałek , że ostro popłynęłam (te czekolady...) no i dzisiaj znowu to samo! zjadłam całą czekoladę... jak nie ma, to nie jem,a jak jest to cholera zawsze mnie skusi... wszystko przez ten pobyt w niemczech... myślałam, ze jeszcze schudnę, że wrócę "piękniejsza",a okazuje się, że był to czas jednej wielkiej walki o przetrwanie. Ciężko jest oprzeć się samej sobie... łatwo powiedzieć innym "nie", ale gdy przychodzi do konfrontacji z samą sobą.. to klapa. A teraz się pojawił jeszcze ten strach,że jak będę tak dalej robić i ciągnąć dietę, to zdrowie mi siadnie... mówię już nie tylko o łysieniu- którego padłam ofiarą, ale także o tych siniakach na nogach i uczuciu ospałości... No nie wiem co mam robić.. podziwiam Was za wytrwałość, ze potraficie tak walczyć z słabościami i ochotą na słodkie Jestem załamana, tak bardzo, bardzo. Powinnam coś z tym zrobić, ale utknęłam w matrwym punkcie. Co robić? co robić?!....

do kitu.... jestem beznadziejna, no....;(
natasha_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 22:02   #4469
blackredmoon
Raczkowanie

zlotqo, czymam kciuki żebyś skończyła

Ja wszamałam wiesniaka, wywecowałam się żółtym nowym Garnierem itp. itd. i mogę się kłaśc. Jeszcze tylko popiję wodą, obejrzę Sex&the city jeden odcinek i jutro znowu spadek po tym, jak grzecznie dziś dukałam?! nie ma innej opcji! Wam życzę tego samego.
DUKANOC
będzie: 55 kg

jest: 57
NIE DAM SIĘ!
----

Kocham Cię
blackredmoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 22:05   #4470
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość

ohhh i z takim nastawieniem kładę się zaraz do łóżka, kończę pakowanie i nastrajam się pozytywnie na podróż! Do usłyszenia w poniedziałek. Nie piszcie za dużo bo nie nadrobię!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości