|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14
Cytat:
i to się nazywa silna wola! niezmiernie Ci gratuluję, nie wiem czy sama bym tak potrafiła. A na pewno waga Ci to wynagrodzi!!
|
|
|
|
|
#4442 |
|
Raczkowanie
|
Czyste białko to to napewno nie jest, bo są tam jeszcze Węgle, a ich nie lubimy. Zwracj uwagę na to aby B> W+T, max 800g nabiału dziennie, 1500 kcal, 2,5g białka na kilogram masy ciała, 1g węgli/kg masy ciała, a tłuszczu to nie pamiętam
|
|
|
|
#4443 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dukan wie co robi, my moze troche mniej, ale juz troche dukamy, wiec lepiej sie sluchac rad "starszych siostr";P Cytat:
![]() mam wrazenie, ze nie czytalas ksiazki. dziewczyny juz 2 razy pisaly ze w czasie uderzeniowki schodzi z Ciebie W_O_D_A. nic wiecej. nie palisz tluszczu. nic Ci to nie da, poza jak mowilysmy, prawdopodobnymi konsekwencjami zdrowotnymi. _________ uh. zrobilam sobie pizze i pękam. troche grzeszna, bo z mozarella (tak wiem jakie tluste to swinstwo ._.) ale nie moglam sie oprzec. wracajac do mleka itp tego co komu szkodzi - przypomniala mi sie sytuacja jak kolega dowiedzial sie ze sie odchudzam.. okazalo sie ze dziewczyna jego tez byla na dukanie no i cos tam sie mnie wypytal, i mowi: - a mozarelle jesz? - a jogurty z owocami? (..) odpowiadalam na wszystko nie, za kazdym razem mowiac, ze nie mozna. a on na to: - a ona jadla! krew mnie zalewala, ze ciagle mnie porownywal do niej (mialam ochote to skomentowac :P) ale wracajac do meritum - jedni chudna jedzac rzeczy ktore powszechnie uznajemy za grzeszki i chudna, a innym produkty z listy szkodza =/. ja jutro spodziewam sie wzrostu po tej mozarelli, trudno, trzeba odpokutowac :P |
||
|
|
|
#4444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do gofrownicy też pewnie by sie przydał . Kupiłam maszynkę , po dzisiejszych problemach z wagą i wzdęciem
|
|
#4445 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o słodycze, tutaj jest wątek z przepisami, może najpierw zapoznaj się z nimi, poszukaj jeszcze innych przepisów, przeczytaj dokładnie książkę, a dopiero potem zacznij dietę. Ta książka naprawdę jest napisana w taki sposób, że zmienia myślenie, daje nadzieję na to, że się uda i się uda, tylko trzeba słuchać zaleceń. Powodzenia
|
|
|
|
|
#4446 |
|
Rozeznanie
|
Bosze, jaka regułka, czy ty naprawdę liczysz tak dokładnie ile czego zjesz?! Bo ja tylko trzymam się produktów z listy Ducana i jadę z tym koksem tak "na oko"...
|
#4447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
poplułam się właśnie herbata
|
|
|
|
#4449 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam test:
Dukan mówi ze moja waga to 56 kg (ja chce 54 ale to już szczegół) faza uderzeniowa ma trwać 4 dni i ma dać efekt -1,1 ja miałam dziś -1,8 wiec jest oki 12.11.2010 mam osiągnąć wyznaczoną wagę. Kurcze a ja na ślub chciałam ważyć 58 ;( |
|
|
|
#4450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem pod wrazeniem ![]() nie przejmuj sie, inni zawsze beda madrzejsi itp...
|
|
#4451 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
usmiecham sie dzis, romeo game over.. ale sie chlopak zdziwi.. wystarczy kochaka przytulic i już happy |
|
|
|
|
#4452 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedyś tam raz czy dwa sobie policzyłam, tak tylko żeby sobie zobaczyć jak to się u mnie przedstawia, ale nie zwracam na to uwagi. Jem wtedy kiedy jestem głodna i kiedy chce mi się coś robić :P Zwracam tylko uwagę na B>W+T. Chciałam tylko pomóc koleżance, bo lepiej żeby się stosowała tego i liczyła niż żeby przeciągała uderzeniówkę. Im dłużej będzie na niej i będzie spadała tylko woda tym później zacznie się spalanie tłuszczu, a tym samym chudnięcie.
|
|
|
|
|
#4453 | ||
|
Zadomowienie
|
łuahahahah
![]() ja chyba ze wzgledu na Tlusty Czwartek to sobie protopiatki zrobie!!! ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
ciesze sie bardzo ze sie usmiechasz ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- ide juz moje Kochane. skatuje cellulit zelami i masazem ![]() dukanoc ![]() gratuluje jeszcze wszystkim spadkow, zycze jutro jeszcze wiekszych!! buzki
|
|
#4454 |
|
Przyczajenie
|
cześć wszystkim !
) jestem na dukanie 1 dzien i z racji tego mam parę pytań...![]() 1.czy jest jakieś ograniczenie co do potraw smażonych na patelni? tzn jak zjem sobie placuszek owsiany na śniadanie to moge później jakiegoś omleta czy cóś? 2.KiełbasaxD czy wchodzi w rachube tylko grillowany stek czy można czasem np gotowaną kiełbaskę? 3.Jest ograniczenie co do spożywania wieczorem? do 18.00 ?? chyba na razie tyle aha, mam jeszcze do was prośbę . czy możecie ocenić mój dzisiejszy jadłospis? Bo nie ukrywam że byłoby mi łatwiej z waszą opinią )rano: omlet z 2 jajek , zielona herbata obiad: filet pangi z ziołami prowansalskimi kolacja: serek homogenizowany, omlet plus otręby a później jeszcze kawałek chudego twarogu z cynamonem. i oczywiście dużo wody. Co sądzicie? Pozdrawiam |
|
|
|
#4455 |
|
Zadomowienie
|
![]() ide bo nie wytrzymam
|
#4456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale grunt ze sie opamiętałam, może uda mi się dzięki ćwiczeniom chociaż to 60 wycisnąć.
|
|
|
|
|
#4457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1.smażone na teflonie mam nadzieje bez tłuszczzu 2.kiełbasa dla psa, tak mi sie wydaje... ino chude miecho a kiełbasa to mega tłuszczak 3. ja jem o kazdej porze dnia i nocy wiec pozwalam hehe, tak na serio mmysle ze wolno |
|
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
lecę Was nadrobić
|
#4459 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
raczej jedz min 2h przed snem, nie musisz sobie odmawiac od 18, bo do 22 napewno zglodniejesz, a na dukanie nie wolno byc glodnym! Cytat:
|
|||
|
|
|
#4460 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bedziesz miala 2 dni wolnego ale za tego nalesnika.... szykuje Ci sie lanie!!!ale i tak Cie uwielbiam Kochaczku moj biedny.... idz spac juz lepiej! buzki na dobranocki
|
|
#4462 | ||
|
Raczkowanie
|
I śn ; 150g makreli wędzonej, jajo na twardo, 6 plastrów szynki z piersi z indyka
II śn : 2 jaja na twardo, 10 plastrów szynki, wieśniak light obiad: 3 mielone z mięsa drobiowego, nakryłam szynką bo czułam niedosyt ![]() podwieczorek: pół kostki twarogu ze słodzikiem + cynamon kolacja: drugie pół kostki twarogu. Jeszcze wieśniaka idę wciągnąć zaraz. Cytat:
Idę i ja cyce mi opadają jak to wszystko czytamCytat:
![]() Ej, co tu się dzieje w ogóle? Apeluję do wszystkich swieżynek: MY NIE JESTEŚMY ZOŁZAMI, CHĘTNIE PRZYJMIEMY, PORADZIMY, WESPRZEMY... ALE ZLITUJCIE SIĘ I PRZECZYTAJCIE ZE ZROZUMIENIEM PIERWSZY POST I KSIĄŻKĘ niektóre tu podstawowych zasad nie znają... co to mają być te kiełbasy, pieczywo, cukier przedłużanie na siłę uderzeniówki, nie słuchanie się bardziej doświadczonych (nie jesteśmy najmoądrzejsze ale na dukanie już jakiś czas jestesmy i doświadczenie jakieś tam mamy)
|
|
|
#4463 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sparta szczypiorku czekamy tu na Ciebie Cytat:
o kurcze ale się narobiło, co lekarz na to ? nie wiąże tego w żaden sposób z dukanem ? Kochana dbaj o siebie, bardzo dobrze że zrobiłaś badania - kontroluj zdrówko i życzę aby szybko wszystko wróciło do pożądanego stanu - zdrówka kochana Czyli morał taki że dukanki zabierają się za badania - w przyszłym tygodniu wszystkie co do jednej mają się skontrolować ![]() Cytat:
oj nagrzeszyłaś ... się należą ehhh te wzrosty ...Cytat:
![]() Cytat:
odstaw koniecznie bo inaczej do dukana daleko ... a przecież cel wymarzony ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- ok ja padam na pyszczek więc zbieram się w poduchy - spadeczków życzę
|
|
#4464 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Lepiej robmy wszystko, by staly jak pieknie stoja! Podpisuje sie w pełni pod Twoimi słowami! Czytać książkę i 1 post! Wykąpana, wypachniona, wysmarowana 3rodzajami balsamów slucham Arethy Franklin i cieszę się życiem! Jest wujek Dukan, są spadające kilogramy, jest pięknie
|
|
|
#4465 | |
|
Zadomowienie
|
witam wieczornie
![]() właśnie wciągnęłam wieśniaczka ze słodzikiem i kawą. tak, późno ale zamierzam ślęczeć do godzinnych wczesnorannych więc... a głodnym być nie można! i wiecie co? kocham herbatę z sokiem malinowym z lidla. zamiast słodzika życzę Wam miłej nocki, i dużych spadków jutro! a ja idę kończyć wypociny. trzymajcie kciuki żebym dziś skończyła ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
o jaaa. mega pozytywnie!
|
|
#4466 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój boże, Ty tylko piszesz i piszesz, jaka pilna! Zapiszesz sie na smierc Mam nadzieję, że chociaz piękną ocenę z tego licencjatu dostaniesz, trzymam mocno kciuki! Dbaj o siebie!
|
|
|
#4468 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny... nie wiem, czy mnie pamiętacie, ostatnio pisałam w poniedziałek , że ostro popłynęłam (te czekolady...) no i dzisiaj znowu to samo! zjadłam całą czekoladę... jak nie ma, to nie jem,a jak jest to cholera zawsze mnie skusi... wszystko przez ten pobyt w niemczech... myślałam, ze jeszcze schudnę, że wrócę "piękniejsza",a okazuje się, że był to czas jednej wielkiej walki o przetrwanie. Ciężko jest oprzeć się samej sobie... łatwo powiedzieć innym "nie", ale gdy przychodzi do konfrontacji z samą sobą.. to klapa. A teraz się pojawił jeszcze ten strach,że jak będę tak dalej robić i ciągnąć dietę, to zdrowie mi siadnie... mówię już nie tylko o łysieniu- którego padłam ofiarą, ale także o tych siniakach na nogach i uczuciu ospałości... No nie wiem co mam robić.. podziwiam Was za wytrwałość, ze potraficie tak walczyć z słabościami i ochotą na słodkie
Jestem załamana, tak bardzo, bardzo. Powinnam coś z tym zrobić, ale utknęłam w matrwym punkcie. Co robić? co robić?!....do kitu.... jestem beznadziejna, no....;( |
|
|
|
#4469 |
|
Raczkowanie
|
zlotqo, czymam kciuki żebyś skończyła
![]() Ja wszamałam wiesniaka, wywecowałam się żółtym nowym Garnierem itp. itd. i mogę się kłaśc. Jeszcze tylko popiję wodą, obejrzę Sex&the city jeden odcinek i jutro znowu spadek po tym, jak grzecznie dziś dukałam?! nie ma innej opcji! Wam życzę tego samego. DUKANOC
|
|
#4470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

i to się nazywa silna wola! niezmiernie Ci gratuluję, nie wiem czy sama bym tak potrafiła. A na pewno waga Ci to wynagrodzi!! 
, albo mieć przez miesiąc zastój
Chyba tego nie chcesz ?? Ja miałam 15 kg do zrzucenia, na I fazie stracilam 4,5 kg w 5 dni ? Chyba nieźle, co ?
Wiem ze lepiej krócej trzymać fazę uderzeniową, ale jestem niejako pod ścianą, ślub za 36 dni. Żałuję że się wcześniej nie zmobilizowałam, ale trudno- za głupotę się płaci.
oo właśnie miałam Cię spytać, kupiłaś tę maszynkę do pączków? Bo jestem bardzo ciekawa opinii
, po dzisiejszych problemach z wagą i wzdęciem
58kg