Aparaty ortodontyczne cz. IV - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-05, 22:40   #1021
Lady No Nick
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV

haha wiecie co? Mam nadzieję, że nikt nie uważa, że ja wyglądam jakbym miała kaganiec

Lady No Nick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-05, 22:46   #1022
kliwia
Zakorzenienie

lady no nick tez masz pomysly
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-05, 22:53   #1023
Blondi2989
Blond forever!

Może faktycznie coś wisi w powietrzu... W sumie sama nie wiem czym się bardziej przejmować - nową fryzurą czy aparatem? A może w ogóle nie będę się niczym przejmować?
Tak sobie zdałam sprawę, że jak za pół roku zdejmę aparat, odrosną mi włosy i na dodatek zmienią mi kolor (zawsze byłam jasną blondynką, teraz z wiekiem zaczęły mi ciemnieć na piękny bursztynowy blond - mam jakieś trzy centymetry odrostów, już się nie mogę doczekać takiego koloru na całej długości włosów) to nikt ze znajomych nie będzie mnie poznawał
Heh, tylko kiedy to będzie...
Jak myślicie - szybko zleci?
Blondi2989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-06, 00:37   #1024
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady No Nick Pokaż wiadomość
haha wiecie co? Mam nadzieję, że nikt nie uważa, że ja wyglądam jakbym miała kaganiec
a ja sama na swój aparat mówię,że wygląda jak kaganiec hehe

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-06, 00:40   #1025
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaw001 Pokaż wiadomość
heja
a ja dopiero jestem początkującą aparatką ;p wczoraj bylam sobie wyrwac dwójeczkę, by poźniej skorygowac zgryz i teraz czuje sie smiesznie....;p prawdopodobnie bede miala zakaldany aparat damona za jakis tydzien lub 2-zalezy od tego jak sie bedzie goilo moje dziąslo po wyrwaniu ;/,no i tu mam mnostwo pytan....Ile wogole trwa zakladanie aparatu i czy boli??
oj nie dałabym sobie wyrwać dwójki za żadne skarby świata....

sorki za post pod postem

Stary 2008-12-06, 01:49   #1026
kocimietka
Rozeznanie

GG do kocimietka

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
wiesz, ja jak miałam 15-scie lat jakos to założyłam stałkę, bo myslałam ze szczena nie rosnie a tu lipa ;/ rosła nadal i nosiłam rózne maski, hedgery, szyłam fundę na głowę i szczenkę, nosiłam wyciąi itp. skończyło sie dobrze, ale po dwóch latach to samo i dlatego mogłam troszku poczekac, ale z drugiej strony wada była tak okropna, ze nie załuje a teraz założyłam już tak kosmetycznie co by poprawić to co sie sknociło
Wiesz 15lat a 17/18 tow tym wypadku wielka różnica U mnie ortodonci mówili ,ż ejak skoncze 17, a nawet 18 będzie sens zakładania aparatu.Jestem im za to wdzięczna.Mimo ,że keidyś tam dawno temu mówiłąm,że do matury chciałabym jużnie mieć aparatu...ale stało się inaczej,nie mam wielkiego żalu.Jestem dojrzałą aparatką
Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Nie wracam na studia. Bunkruję się w domu i czekam aż mi włosy odrosną i zęby wyprostują
Trzochę szkoda włosków..ale moze przekonasz się do fryzury z czasem Zawsze to jakaś zmiana A plan na życie- bezcenny to napewno by przeszło..:P
Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
ja osobiscie uważam, że jeżeli ktos ma szeroką szczenkę to aparat wtapia mu sie w zeby nawet gdy szeroko se usmiecha, a jeśli ktoś ma wąską nawet po noszeniu masek i innych takich np. jak ja, to aparat i tak widać, bo zamek jest wtedy koło zamka :
można to zobaczyc u mnie na nk,ten kto mnie ma, że u mnie aparat i tak jest widoczny
nie wtapia sie w tłum hehe
Jak założyłą aparat na góre to wyglądało to luks- mam wielkie zęby,aparat rzucał się w oczy bo zamki nei stały równiutko(no wiadomo-krzywe zęby).A jak założyąłm na dół- mój Boże, masakra, robokop chodzący... Zamki na jedynkach i dwójkach dosłownie koło siebie, byłąm troszkę zniesmaczona.Już jest lepiej bo takei krzywizny szybko się prostują

hiszpański A2->B1
Tomorrowland lub UltraMusic Festival
dobyć tytuł specjalisty ds. zakupów
kocimietka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-06, 08:07   #1027
lolitaj
Raczkowanie

Eh... byłam wczoraj u orto... Zrobiła mi wyciski i za 2 tygonie zdejmuje mojego druciaka a wtedy załozy mi retainer. Wszytko bylo by cacy gdyby nie to, ze musze jeszcze zapłacić za niego 800 zł +120 wizyta. No ale coż jak chcesz miec piękny uśmiech to trzeba inwestować

Ale ważne , że na świeta się tego pozbęde.

A wiecie moze ci ile bedzie wyzyta z retainerem? Przy normalnym co miesiąc a przy retainerze ?!

Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić.
Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć.
Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem.

19.08.09 prawko
01.10.09 studentka
lolitaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-06, 08:30   #1028
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocimietka Pokaż wiadomość
Wiesz 15lat a 17/18 tow tym wypadku wielka różnica U mnie ortodonci mówili ,ż ejak skoncze 17, a nawet 18 będzie sens zakładania aparatu.Jestem im za to wdzięczna.Mimo ,że keidyś tam dawno temu mówiłąm,że do matury chciałabym jużnie mieć aparatu...ale stało się inaczej,nie mam wielkiego żalu.Jestem dojrzałą aparatką

Trzochę szkoda włosków..ale moze przekonasz się do fryzury z czasem Zawsze to jakaś zmiana A plan na życie- bezcenny to napewno by przeszło..:P

Jak założyłą aparat na góre to wyglądało to luks- mam wielkie zęby,aparat rzucał się w oczy bo zamki nei stały równiutko(no wiadomo-krzywe zęby).A jak założyąłm na dół- mój Boże, masakra, robokop chodzący... Zamki na jedynkach i dwójkach dosłownie koło siebie, byłąm troszkę zniesmaczona.Już jest lepiej bo takei krzywizny szybko się prostują
wiesz, ja drugi raz stałke zakładałam teraz w maju przed samą maturą hehe i jeszcze miałam łuk podniebienny i 3 strony do nauki na ustny polski ale jakoś poszło i polski zdałam najlepiej hehehe
ale jak ja bym była ortodont i przyszła by do mnie taka mała dziewczynka to bym pogoniła w piperz

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-06, 10:03   #1029
milunia27
Raczkowanie

GG do milunia27

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ja nie mogę pojąć czego to sę można wstydzić nosząc aparat:confused :
widocznie nie dojrzałaś jeszcze do założenia aparatu więc może na jakiś czas o tym nie myśl a jeśli za jakiś czas znowu zaczną Ci przeszkadzać krzywe zęby to może wówczas się zdecydujesz bo ja wolę pochodzić te półtora-2 lata w apracie niż całe zycie z krzywymi
podobno Ci którzy narzekają na to,że muszę(a wcale nie muszą nosić aparatu bo NIKT nikogo do tego nie zmusi) to tym osobom dłużej prostują sie zęby(potęga podświadomości)

pozdrawiam
tak racja, ja cieszę się że mogę mieć druciaka i uśmiecham się z dumą że ząbki takie ładne mam dzięki niemu i zawsze byłam i jestem tego zdania że lepiej w najgorszym drucie niż bez a z krzywymi zębami ,bo w drucie wszyscy widzą że coś się dzieje i zęby będą równe bo w aparacie i nie wstydzę się noszenia jak ktoś chce mogę przesłać fotki całej mnie w mojej szabli hehe wcale nie muszę być anonimowa bo się nie wstydzę wyglądu z aparatkiem
Cytat:
Napisane przez szwedka84 Pokaż wiadomość
heeello czy mnie ktos tu jeszcze pamieta? :P

daaaawno mnie tu nie bylo :P (chyba przed wakacjami jeszcze) ale czas tak szybko leci, ze czlowiek sie nie obejrzy a tu juz SWIETA hihihi

co do aparatu... powolutku powolutku boczkiem boczkiem i do przodu hehehe... na dole zabki juz sa w jednym rzedzie... (mialam jednego strasznie krzywego ktory wogle sie nie miescil ) ale jakos sie zabki poprzesuwaly ze juz kazdy zna swoje miejsce

ogolnie nic mnie nie boli, jesc juz prawie wszystko jem (chyba kwestia przyzwyczajenia) takze oby tak dalej tfu tfu aby nie zapeszyc

pozdrawiam was goraco

edit : ps. dygotka jak tam twoja obrona pamietam ze sie mialas bronic tak jak ja
No pewnie że pamiętamy!!!!!!!!

Aparatka od 27 maja 2008r.
góra-metal
dół-metal od 4 marca 2009r.

Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009.
milunia27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-06, 11:14   #1030
effciaa16
Zakorzenienie

No ja też obawiałam się jak będę wyglądała w aparacie i to nigdy nie stanowiło dla mnie problemu. Z resza uważam, że ludzie nie zkładają apart dla własnych przyjemnośći, tylko po prostu muszą. W moim przypadku wszyscy odebrali go b. pozytywnie. Jedni zauważyli, a drudzy nie. Jeszcze nie spotkałam sie z przypadkiem, że ktoś wygląda jakby w kagańcu. Jednym bardziej widać, drugim mniej ot co.
Blondi włoski urosną, a zęby ani się nie spostrzeżesz jak będą proste. cierpliwości

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-06, 13:54   #1031
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Tak a propos wyglądania jak koń w kagańcu to osobiście widziałam taką osobę, moja znajoma w aparacie wygląda okropnie. Ma duże zamki i ostatnio jak ją widziałam nosiła dwa wyciągi, na domiar złego nie jest z twarzy zbyt urodziwa, więc w efekcie ten aparat jej ma pomóc ale powiem Wam, że to zależy też właśnie od twarzy, jak komu się to żelastwo/kryształ wkomponuje ale na pewno nie szpeci sam w sobie

papryka, lady no nick no dobrze dobrze, już nic nie mówię ;P Ale zwykła tabletka przeciwbólowa (np nurofen forte) pomaga Mnie tam takie coś w domu nie zatrzyma,mimo że nieraz miałam że jak za gęsty budyń na śniadanie zrobiłam to go nie zjadłam bo łzy mi z oczu ciekły a czaszka trzeszczała. Chyba z żelaza jestem hyhyh
No właśnie mnie nie pomagały żadne środki przeciwbólowe, stąd po kilku próbach nawet przestałam ich używać
Stary 2008-12-06, 14:22   #1032
szwedka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milunia27 Pokaż wiadomość
tak racja, ja cieszę się że mogę mieć druciaka i uśmiecham się z dumą że ząbki takie ładne mam dzięki niemu i zawsze byłam i jestem tego zdania że lepiej w najgorszym drucie niż bez a z krzywymi zębami ,bo w drucie wszyscy widzą że coś się dzieje i zęby będą równe bo w aparacie i nie wstydzę się noszenia jak ktoś chce mogę przesłać fotki całej mnie w mojej szabli hehe wcale nie muszę być anonimowa bo się nie wstydzę wyglądu z aparatkiem

No pewnie że pamiętamy!!!!!!!!
milunia to milo ze mnie pamietasz

no i zgadzam sie z Toba ze "lepiej w najgorszym drucie niż bez a z krzywymi zębami"
zresztą 2-3 lata szybko minie, a potem tylko cieszyc sie z pieknego usmiechu

szwedka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-06, 14:47   #1033
kasiek87
Kokon pro

prawda szybko mija ^^ a pozniej mozna sie szeroko usmiechac ^^ zreszta ja nawet z krzywulcami zacieszalam bo zeby to nie wszystko co sie liczy i nie ma co sie chowac po katach, to samo z aparatem czego sie wstydzic ze dbamy o siebie, ze nas stac na to zeby miec ten zlom czy moze tego ze sie odwazylismy zazdrutowac i cierpiec dla pieknego usmiechu? wiekszosc osob ma krzywe zeby, wady zgryzu itp. wiec cieszcie sie ze WY mozecie sie tego pozbyc a nie kwiczycie ze " o matko jak ja znajde faceta" " jak ja bede wygladac" itp itd jak nie chcecie to nie zakladajcie proste ja w aparacie na brak zaintersowania nie cierpialam zreszta wg mnie lepiej miec dziewczyne ktora dba o siebie o swoje zdrowie nawet jesli ma to potrwac 2-3 lata

pamietajcie liczy sie wyzsze dobro a nie tymczasowy " kaganiec" chyba ze chcecie sie pozbyc zebow kolo 35 lat jak zaczna wypadac przez wade zgryzu lub wrzody zoladka dwunasticy itp badziewia wynikajace ze zlego przezuwania jedzenia :P

zeby nie bylo to nie jest jakakolwiek napasc slowna na kogokolwiek po prostu moje odczucia, jak ktos woli krzywe zeby to prosze bardzo, ale niech tu nie kwiczy i nie zniecheca osob, ktore sie wahaja, bo aparat to naprawde swietna sprawa nie zawsze jest rozowo, milo i przyjemnie, ale warto

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-06, 14:50   #1034
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
prawda szybko mija ^^ a pozniej mozna sie szeroko usmiechac ^^ zreszta ja nawet z krzywulcami zacieszalam bo zeby to nie wszystko co sie liczy i nie ma co sie chowac po katach, to samo z aparatem czego sie wstydzic ze dbamy o siebie, ze nas stac na to zeby miec ten zlom czy moze tego ze sie odwazylismy zazdrutowac i cierpiec dla pieknego usmiechu? wiekszosc osob ma krzywe zeby, wady zgryzu itp. wiec cieszcie sie ze WY mozecie sie tego pozbyc a nie kwiczycie ze " o matko jak ja znajde faceta" " jak ja bede wygladac" itp itd jak nie chcecie to nie zakladajcie proste ja w aparacie na brak zaintersowania nie cierpialam zreszta wg mnie lepiej miec dziewczyne ktora dba o siebie o swoje zdrowie nawet jesli ma to potrwac 2-3 lata

pamietajcie liczy sie wyzsze dobro a nie tymczasowy " kaganiec" chyba ze chcecie sie pozbyc zebow kolo 35 lat jak zaczna wypadac przez wade zgryzu lub wrzody zoladka dwunasticy itp badziewia wynikajace ze zlego przezuwania jedzenia :P

zeby nie bylo to nie jest jakakolwiek napasc slowna na kogokolwiek po prostu moje odczucia, jak ktos woli krzywe zeby to prosze bardzo, ale niech tu nie kwiczy i nie zniecheca osob, ktore sie wahaja, bo aparat to naprawde swietna sprawa nie zawsze jest rozowo, milo i przyjemnie, ale warto
Doskonale to ujęłaś
Podpisuję się obiema rękami i nogami
Stary 2008-12-06, 15:16   #1035
edytka166
Raczkowanie

Hej aparatki! Mam takie pytanie,bo ja nadal zastanawiam sie nad stałym aparatem i mozna powiedzieć,że wypowiedż kasiek87 bardzo mnie do niego przekonała DZIĘKI! Pytanie zwiazane jest z tym przezroczystym i lingwalnym aparatem,bo oba mnie interesują...(wiadome),al e nie wiem jaka cena jest tych aparatów i może któraś/ys z was wie?;>
edytka166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-06, 15:27   #1036
effciaa16
Zakorzenienie

edytka to zależy już od ortodonty. Są różne rodzaje przezroczystych, u mnie ceny wahają sie o 2000-2500. A lingwalny to jak wcześniej czytałam w necie to ceny to ok. 7000zł od łuku i nie każdy otro zakłada takowy aparat.

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-06, 15:41   #1037
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytka166 Pokaż wiadomość
Hej aparatki! Mam takie pytanie,bo ja nadal zastanawiam sie nad stałym aparatem i mozna powiedzieć,że wypowiedż kasiek87 bardzo mnie do niego przekonała DZIĘKI! Pytanie zwiazane jest z tym przezroczystym i lingwalnym aparatem,bo oba mnie interesują...(wiadome),al e nie wiem jaka cena jest tych aparatów i może któraś/ys z was wie?;>
Kryształowy to wydatek ok 2,5 ty za łuk, z lingwalnym daj sobie spokój-drogi jak jasna cholera i gwarantuję, że milion razy bardziej niewygodny(możesz nawet seplenić, bo to od strony języka), trudniej utrzymać higienę i nie każdy orto będzie chciał tym leczyć, tym bardziej, że podobno nie każdą wadę się da.
Stary 2008-12-06, 16:57   #1038
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Chciałam powiedzieć a propos damona - że nim nie każdą wadę można leczyć. Ciekawa jestem czy ortodonci informują o tym pacjentów którzy się napalą na "szybkie i bezbolesne" leczenie Patałachów ostatnio nie brakuje, a mają co robić przy obecnej modzie na aparat...

edytka166 dlaczego się tak upierasz przy niewidocznych aparatach? Nie wiem ile masz lat, ale chyba ogólna tendencja jest taka, że im młodsza osoba tym mniej widoczny aparat chce... Metalowy nie jest jakiś straszny! Ja pracuję jako nauczyciel i codziennie stoję "na scenie" z moim aparatem w roli głównej, ostatnio nawet z wyciągami, i nie spotkałam się z ani jednym głupim komentarzem czy też dziwnym stosunkiem, a uczę ludzi w każdej grupie wiekowej. Co by nie było, trochę kasy zostanie w portfelu po wyborze metalu - a to chyba istotne?
Co do lingwalnego to wg mnie nie jest jakieś genialne rozwiązanie bo tak jak wspomniała papryka - słabo się w nim mówi i ja nie wyobrażam sobie zauważenia resztek jedzenia które w nim by pozostawały po myciu - może jakimś lusterkiem dentystycznym czy coś... Ale cena jak dla mnie jest zaporowa, i to za sam aparat! Ja tyle zapłacę za całe leczenie z aparatem włącznie! Kasa jest tu ważna moim zdaniem, zwłaszcza, że można ten sam efekt osiągnąć za niższą cenę :P
Stary 2008-12-06, 17:04   #1039
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam powiedzieć a propos damona - że nim nie każdą wadę można leczyć. Ciekawa jestem czy ortodonci informują o tym pacjentów którzy się napalą na "szybkie i bezbolesne" leczenie Patałachów ostatnio nie brakuje, a mają co robić przy obecnej modzie na aparat...

edytka166 dlaczego się tak upierasz przy niewidocznych aparatach? Nie wiem ile masz lat, ale chyba ogólna tendencja jest taka, że im młodsza osoba tym mniej widoczny aparat chce... Metalowy nie jest jakiś straszny! Ja pracuję jako nauczyciel i codziennie stoję "na scenie" z moim aparatem w roli głównej, ostatnio nawet z wyciągami, i nie spotkałam się z ani jednym głupim komentarzem czy też dziwnym stosunkiem, a uczę ludzi w każdej grupie wiekowej. Co by nie było, trochę kasy zostanie w portfelu po wyborze metalu - a to chyba istotne?
Co do lingwalnego to wg mnie nie jest jakieś genialne rozwiązanie bo tak jak wspomniała papryka - słabo się w nim mówi i ja nie wyobrażam sobie zauważenia resztek jedzenia które w nim by pozostawały po myciu - może jakimś lusterkiem dentystycznym czy coś... Ale cena jak dla mnie jest zaporowa, i to za sam aparat! Ja tyle zapłacę za całe leczenie z aparatem włącznie! Kasa jest tu ważna moim zdaniem, zwłaszcza, że można ten sam efekt osiągnąć za niższą cenę :P
No właśnie aparat metalowy wcale nie wygląda źle. Ja też nigdy się nie spotkałam z niemiłym komentarzem, a szczerzę się nieprzerwanie od dwóch lat.
Uważam, że szkoda kasy na takie "niewidoczne" cuda, bo to tak czy inaczej widać, różnica taka, że może nie od razu.
Stary 2008-12-06, 17:25   #1040
201701160959
Konto usunięte

lingwalny? pierwsze slysze
z ciekawosci zagladnalem na google i...
ten aparat jest od strony wewnetrznej ?
201701160959 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-06, 17:26   #1041
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szwedka84 Pokaż wiadomość
heeello czy mnie ktos tu jeszcze pamieta? :P

daaaawno mnie tu nie bylo :P (chyba przed wakacjami jeszcze) ale czas tak szybko leci, ze czlowiek sie nie obejrzy a tu juz SWIETA hihihi

co do aparatu... powolutku powolutku boczkiem boczkiem i do przodu hehehe... na dole zabki juz sa w jednym rzedzie... (mialam jednego strasznie krzywego ktory wogle sie nie miescil ) ale jakos sie zabki poprzesuwaly ze juz kazdy zna swoje miejsce

ogolnie nic mnie nie boli, jesc juz prawie wszystko jem (chyba kwestia przyzwyczajenia) takze oby tak dalej tfu tfu aby nie zapeszyc

pozdrawiam was goraco

edit : ps. dygotka jak tam twoja obrona pamietam ze sie mialas bronic tak jak ja
no niestety nie będę się teraz broniła...wstyd jak cholera! bo to już półtora roku opóźnienia...no a w czerwcu już 2 latka miną...no ale w czerwcu to już będę musiała...choć osobiście to wolałabym teraz w grudniu...ehhhh
a Ty lada dzień będziesz się broniła?powodzenia!!

Stary 2008-12-06, 17:28   #1042
xoxogossipgirl
Przyczajenie

Cytat:
Hej!Ja noszę aparat wyjmowany mam 16 lat i chciałabym Cie zapytać,jak długo nosiłas ten wyjmowany,że Ci sie zęby wyprostowały?...bo mi w marcu minie rok od noszenia go a nie widac jeszcze zadowalajacych efektów A co do tego czy możesz nosic jeszcze wyjmowany,to ja myślę,że TAK bo w róznym wieku używane są te aparaty,ale wiadomo orto najlepiej będzie wiedział
o rany, pocieszylas mnie mam starszne opory przed zalozeniem aparatu stałego dlatego tez boje sie isc do ortodonty, zeby mi go nie zlecil przypadkiem
Ja swoj wyjmowany nosilam ze 2 lata i dopiero po tym czasie bylo widac efekty. Glowa do gory, na pewno cos sie zacznie dziac
xoxogossipgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-06, 17:56   #1043
edytka166
Raczkowanie

Cytat:

Heh upieram się...a to tylko z jednego powodu-CHŁOPAK!ajć...ale chyba jednak wybiorę ten najzwyklejszy bo ja muszę mieć góre i dół a jak kryształowy tylko jeden łuk kosztuje 2.5 tys to ja dziekuję...Nie będe z jego powodu martwić sie tym jaki aparat załozyć po prostu wybiorę ten na który mnie stać...a jeżeli mnie w nim nie zaakceptuje to sam straci! Dzieki wam nabrałam dużo OPTYMIZMU .Dzięki wielkie kochane aparatki!)):dziek uje-kwiatek:

Edytowane przez edytka166
Czas edycji: 2008-12-06 o 17:58
edytka166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-06, 18:06   #1044
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamil.o Pokaż wiadomość
lingwalny? pierwsze slysze
z ciekawosci zagladnalem na google i...
ten aparat jest od strony wewnetrznej ?
WOW
Masz braki w edukacji aparatowej
Cytat:
Heh upieram się...a to tylko z jednego powodu-CHŁOPAK!ajć...ale chyba jednak wybiorę ten najzwyklejszy bo ja muszę mieć góre i dół a jak kryształowy tylko jeden łuk kosztuje 2.5 tys to ja dziekuję...Nie będe z jego powodu martwić sie tym jaki aparat załozyć po prostu wybiorę ten na który mnie stać...a jeżeli mnie w nim nie zaakceptuje to sam straci! Dzieki wam nabrałam dużo OPTYMIZMU .Dzięki wielkie kochane aparatki!)):dziek uje-kwiatek:
To przestań się upierać, bo SZKODA KASY, a chłopak jak sama napisałaś "sam straci".
Jednak obstawiam, że nie straci, bo...będzie Cię podziwiał
Stary 2008-12-06, 18:52   #1045
201701160959
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
WOW
Masz braki w edukacji aparatowej

To przestań się upierać, bo SZKODA KASY, a chłopak jak sama napisałaś "sam straci".
Jednak obstawiam, że nie straci, bo...będzie Cię podziwiał
wypelnisz je ?
Stary 2008-12-06, 18:57   #1046
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
wypelnisz je ?
Jasne, tylko niestety musisz ustawić się w kolejce

A mnie zostały już tylko trzy dni z aparatem
odliczanie trwa
Stary 2008-12-06, 19:02   #1047
201701160959
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
Jasne, tylko niestety musisz ustawić się w kolejce

A mnie zostały już tylko trzy dni z aparatem
odliczanie trwa
ale z Ciebie chlop malorolny

na 100% juz tylko 3 dni ?
Stary 2008-12-06, 19:30   #1048
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Kochana, tego kwiatu jest pół światu jak nie ten to następny A zęby trzecie Ci nie wyrosną a proste Ci się przydadzą wierz mi Zobaczysz, jeszcze będziesz w facetach przebierać metal rulez (a i gumeczki kolorowe można sobie zapodać ) pozdro trzymam kciuki za pomyślne leczenie i szybkie efekty
Stary 2008-12-06, 19:49   #1049
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
ale z Ciebie chlop malorolny

na 100% juz tylko 3 dni ?
Też tak uważasz???
No na 1000%

Cytat:
Kochana, tego kwiatu jest pół światu jak nie ten to następny A zęby trzecie Ci nie wyrosną a proste Ci się przydadzą wierz mi Zobaczysz, jeszcze będziesz w facetach przebierać metal rulez (a i gumeczki kolorowe można sobie zapodać ) pozdro trzymam kciuki za pomyślne leczenie i szybkie efekty
Ojej Maricken nie poznaję Twojego stylu wypowiedzi
pozdro te sprawy
Stary 2008-12-06, 19:55   #1050
Lady No Nick
Raczkowanie

Papryka- gratuluje ! kurde, jak ja Ci zazdroszczę Ale mi też szybko minie to 2 lata Już mam pół roku za sobą i nawet tego nie czuję Tylko odliczam czas do następnej wizyty Dobrze, że mam co 4tygodnie

Szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie aparatu od wewnątrz w szczególności z moją wąską szczęką Jęzor by mi się nie pomieścił

Edytowane przez Lady No Nick
Czas edycji: 2008-12-06 o 19:55 Powód: dopisek
Lady No Nick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości