|
|
#1021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
haha wiecie co? Mam nadzieję, że nikt nie uważa, że ja wyglądam jakbym miała kaganiec
![]()
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
lady no nick tez masz pomysly
|
|
|
|
|
#1023 |
|
Blond forever!
|
Może faktycznie coś wisi w powietrzu... W sumie sama nie wiem czym się bardziej przejmować - nową fryzurą czy aparatem? A może w ogóle nie będę się niczym przejmować?
Tak sobie zdałam sprawę, że jak za pół roku zdejmę aparat, odrosną mi włosy i na dodatek zmienią mi kolor (zawsze byłam jasną blondynką, teraz z wiekiem zaczęły mi ciemnieć na piękny bursztynowy blond - mam jakieś trzy centymetry odrostów, już się nie mogę doczekać takiego koloru na całej długości włosów) to nikt ze znajomych nie będzie mnie poznawał ![]() Heh, tylko kiedy to będzie... Jak myślicie - szybko zleci?
|
|
|
|
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorki za post pod postem
|
|
|
#1026 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie ortodonci mówili ,ż ejak skoncze 17, a nawet 18 będzie sens zakładania aparatu.Jestem im za to wdzięczna.Mimo ,że keidyś tam dawno temu mówiłąm,że do matury chciałabym jużnie mieć aparatu...ale stało się inaczej,nie mam wielkiego żalu.Jestem dojrzałą aparatką![]() Cytat:
Zawsze to jakaś zmiana A plan na życie- bezcenny to napewno by przeszło..:PCytat:
|
|
|
|
#1027 |
|
Raczkowanie
|
Eh... byłam wczoraj u orto... Zrobiła mi wyciski i za 2 tygonie zdejmuje mojego druciaka a wtedy załozy mi retainer. Wszytko bylo by cacy gdyby nie to, ze musze jeszcze zapłacić za niego 800 zł +120 wizyta. No ale coż jak chcesz miec piękny uśmiech to trzeba inwestować
![]() Ale ważne , że na świeta się tego pozbęde. A wiecie moze ci ile bedzie wyzyta z retainerem? Przy normalnym co miesiąc a przy retainerze ?!
|
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed samą maturą hehe i jeszcze miałam łuk podniebienny i 3 strony do nauki na ustny polski ale jakoś poszło i polski zdałam najlepiej hehehe ![]() ale jak ja bym była ortodont i przyszła by do mnie taka mała dziewczynka to bym pogoniła w piperz
|
|
|
#1029 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. |
||
|
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
No ja też obawiałam się jak będę wyglądała w aparacie i to nigdy nie stanowiło dla mnie problemu. Z resza uważam, że ludzie nie zkładają apart dla własnych przyjemnośći, tylko po prostu muszą. W moim przypadku wszyscy odebrali go b. pozytywnie. Jedni zauważyli, a drudzy nie. Jeszcze nie spotkałam sie z przypadkiem, że ktoś wygląda jakby w kagańcu. Jednym bardziej widać, drugim mniej ot co.
Blondi włoski urosną, a zęby ani się nie spostrzeżesz jak będą proste.
|
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1032 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i zgadzam sie z Toba ze "lepiej w najgorszym drucie niż bez a z krzywymi zębami" zresztą 2-3 lata szybko minie, a potem tylko cieszyc sie z pieknego usmiechu
|
|
|
|
|
|
#1033 |
|
Kokon pro
|
prawda szybko mija ^^ a pozniej mozna sie szeroko usmiechac ^^ zreszta ja nawet z krzywulcami zacieszalam bo zeby to nie wszystko co sie liczy i nie ma co sie chowac po katach, to samo z aparatem czego sie wstydzic ze dbamy o siebie, ze nas stac na to zeby miec ten zlom czy moze tego ze sie odwazylismy zazdrutowac i cierpiec dla pieknego usmiechu? wiekszosc osob ma krzywe zeby, wady zgryzu itp. wiec cieszcie sie ze WY mozecie sie tego pozbyc a nie kwiczycie ze " o matko jak ja znajde faceta" " jak ja bede wygladac" itp itd jak nie chcecie to nie zakladajcie proste
ja w aparacie na brak zaintersowania nie cierpialam zreszta wg mnie lepiej miec dziewczyne ktora dba o siebie o swoje zdrowie nawet jesli ma to potrwac 2-3 lata pamietajcie liczy sie wyzsze dobro a nie tymczasowy " kaganiec" chyba ze chcecie sie pozbyc zebow kolo 35 lat jak zaczna wypadac przez wade zgryzu lub wrzody zoladka dwunasticy itp badziewia wynikajace ze zlego przezuwania jedzenia :P zeby nie bylo to nie jest jakakolwiek napasc slowna na kogokolwiek po prostu moje odczucia, jak ktos woli krzywe zeby to prosze bardzo, ale niech tu nie kwiczy i nie zniecheca osob, ktore sie wahaja, bo aparat to naprawde swietna sprawa nie zawsze jest rozowo, milo i przyjemnie, ale warto
|
|
|
|
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podpisuję się obiema rękami i nogami
|
|
|
#1035 |
|
Raczkowanie
|
Hej aparatki!
![]() Mam takie pytanie,bo ja nadal zastanawiam sie nad stałym aparatem i mozna powiedzieć,że wypowiedż kasiek87 bardzo mnie do niego przekonała DZIĘKI! Pytanie zwiazane jest z tym przezroczystym i lingwalnym aparatem,bo oba mnie interesują...(wiadome),al e nie wiem jaka cena jest tych aparatów i może któraś/ys z was wie?;>
|
|
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
edytka to zależy już od ortodonty. Są różne rodzaje przezroczystych, u mnie ceny wahają sie o 2000-2500. A lingwalny to jak wcześniej czytałam w necie to ceny to ok. 7000zł od łuku i nie każdy otro zakłada takowy aparat.
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1038 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam powiedzieć a propos damona - że nim nie każdą wadę można leczyć. Ciekawa jestem czy ortodonci informują o tym pacjentów którzy się napalą na "szybkie i bezbolesne" leczenie
Patałachów ostatnio nie brakuje, a mają co robić przy obecnej modzie na aparat...edytka166 dlaczego się tak upierasz przy niewidocznych aparatach? Nie wiem ile masz lat, ale chyba ogólna tendencja jest taka, że im młodsza osoba tym mniej widoczny aparat chce... Metalowy nie jest jakiś straszny! Ja pracuję jako nauczyciel i codziennie stoję "na scenie" z moim aparatem w roli głównej, ostatnio nawet z wyciągami, i nie spotkałam się z ani jednym głupim komentarzem czy też dziwnym stosunkiem, a uczę ludzi w każdej grupie wiekowej. Co by nie było, trochę kasy zostanie w portfelu po wyborze metalu - a to chyba istotne? Co do lingwalnego to wg mnie nie jest jakieś genialne rozwiązanie bo tak jak wspomniała papryka - słabo się w nim mówi i ja nie wyobrażam sobie zauważenia resztek jedzenia które w nim by pozostawały po myciu - może jakimś lusterkiem dentystycznym czy coś... Ale cena jak dla mnie jest zaporowa, i to za sam aparat! Ja tyle zapłacę za całe leczenie z aparatem włącznie! Kasa jest tu ważna moim zdaniem, zwłaszcza, że można ten sam efekt osiągnąć za niższą cenę :P
|
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam, że szkoda kasy na takie "niewidoczne" cuda, bo to tak czy inaczej widać, różnica taka, że może nie od razu.
|
|
|
#1040 |
|
Konto usunięte
|
lingwalny? pierwsze slysze
![]() z ciekawosci zagladnalem na google i... ten aparat jest od strony wewnetrznej ?
|
|
|
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a Ty lada dzień będziesz się broniła?powodzenia!!
|
|
|
#1042 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
mam starszne opory przed zalozeniem aparatu stałego dlatego tez boje sie isc do ortodonty, zeby mi go nie zlecil przypadkiem Ja swoj wyjmowany nosilam ze 2 lata i dopiero po tym czasie bylo widac efekty. Glowa do gory, na pewno cos sie zacznie dziac
|
|
|
|
|
|
#1043 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
))
Edytowane przez edytka166 Czas edycji: 2008-12-06 o 17:58 |
|
|
|
|
|
#1044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz braki w edukacji aparatowej ![]() Cytat:
Jednak obstawiam, że nie straci, bo...będzie Cię podziwiał
|
|
|
#1045 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, tylko niestety musisz ustawić się w kolejce
![]() A mnie zostały już tylko trzy dni z aparatem ![]() odliczanie trwa
|
|
#1047 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A zęby trzecie Ci nie wyrosną a proste Ci się przydadzą wierz mi metal rulez (a i gumeczki kolorowe można sobie zapodać ) pozdro trzymam kciuki za pomyślne leczenie i szybkie efekty
|
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Też tak uważasz???
![]() No na 1000% ![]() Cytat:
![]() pozdro te sprawy
|
|
|
#1050 |
|
Raczkowanie
|
Papryka- gratuluje !
kurde, jak ja Ci zazdroszczę Ale mi też szybko minie to 2 lata Już mam pół roku za sobą i nawet tego nie czuję Tylko odliczam czas do następnej wizyty Dobrze, że mam co 4tygodnie![]() Szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie aparatu od wewnątrz w szczególności z moją wąską szczęką Jęzor by mi się nie pomieścił
Zadrutowana od 16.06 i 01.09 /2008r. ![]() Edytowane przez Lady No Nick Czas edycji: 2008-12-06 o 19:55 Powód: dopisek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.

Mnie tam takie coś w domu nie zatrzyma,mimo że nieraz miałam że jak za gęsty budyń na śniadanie zrobiłam to go nie zjadłam bo łzy mi z oczu ciekły a czaszka trzeszczała. Chyba z żelaza jestem hyhyh 

Patałachów ostatnio nie brakuje, a mają co robić przy obecnej modzie na aparat...