|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Upiecia i fryzury z włosów kręconych i falowanych - zbiorczy
mam do was pytanko czy czerwona róża pasje do blond włosów? bo ja jak chciałam znaleść alewidze że taki kolor kwiatuszka jest tylko na czarnych bądz brązowych włosach...pasuje czerwień do blondu czy może lepiej delikatny róż? ja myślałam żeby na tą studniówkę kupić małą czarną sukienkę i czerwony kwiat do włosów ale czy to będzie pasować do mnie jako blondynki czy może kupić granatową bądz habrową kukienkę i wpiąć różonego (delikatny pudrowy stary róż) kwiatka? co by bardziej pasowało...ten różowy kwiatek nie będzie tak widoczny na blond włosach jak ten czerwony:/ co lepiej?
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- aha mam jeszcze pytanie czy na naturalnie kręconych włosach dało by się zrobić jednorazowe "udawane" "dredy" takie jak ma Shakira? jak je zrobić... czy najpierw musziała bym włosy wyprostować? tego nie chciała bym ![]() Chciała bym tak urozmaicić sobie na jeden wieczór imprezy fryzurę ![]() ![]() Edytowane przez oollaa_1_ Czas edycji: 2010-10-30 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
zapomniałam o fotce...jak to cudo zrobić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
wiecie o jakie "dredy" mi chodzi to niesą takie stałe to są chyba tak pozornie tylko stylizowane czymś po sklejane włosy...żelem? kolejne foto bo chodzi mi o typową włosów jakie ma Shakira w jej nowym teledysku Loca. Pomocy bo chcę iść tak na imprezę a to już nie długo!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Wtajemniczenie
|
Są tez takie doczepiane pasemka-dredy. Treski tzw.
ale tutaj widze, ze ma pozwijane swoje włosy usztywnione dosc mocno pianka, a na koniec dany żel. Sama nie wiem, ale tak widze swoja wizje tej fryzurki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
nie tresek to ja bym nie chciała dopinać...słyszała żę Shakira kręcone włosy ma z natury to tu musiała mieć chyba wyprostowane...później skręcone "tak na palcu" i usztywnione tak? Dobrze myślę czy da się uzyskać taki efekt na kręćonych włosach nie prostując ich? jeśli tak to chybaa od razu po umyci jak się jeszcze nie skręcoą za bardzo to mokre trzeba by było skręcić i usztymnieć tak? a póżniej to wysuszyć? czy suszenie nie zepruło by tej fryzury.. nie rozwiało jej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Wtajemniczenie
|
na kreconych ?
Sama nie wiem. Ale szczerze to nie podoba mi sie coś takiego ![]() No to sprobuj tak jak napisalas. To pewnie wyjdzie. Na suchych sie pianki nie naklada a lekko wilgotne i skrecone to tego żelu. Suszatki uzyj, ale delikatnego nawiewu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Dot.: jak układać kręcone włosy ??
Ja ostatnio przekonałam się do fluidu osmo - niewiarygodnie podkreśla skręt moich kręciołków
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Po pierwsze - przejrzyj wątek, do którego Cię przepięłam. Moze znajdziesz coś dla siebie.
Po drugie - wklej zdjęcie swoich włosów. spróbujemy coś wyczarować. Po trzecie - zastanów się, co byś chciała. Opisz sukienkę, dodatki, styl, w którym chcesz się pokazać. To wszystko musi pasować. Pomożemy ![]()
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
Ja już po studniówce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ładna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Wtajemniczenie
|
ola - uroczo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
|
Sam zachwyt
![]()
![]() |
#284 |
Przyczajenie
|
na razie lepszych zdjęć nie bd;/ fryzurka super
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
|
Ale gdzie te zdjęcia?
Jeśli sandałki nie za bardzo wydumane, to fajna byłaby prosta, naturalna stylizacja. Do sandałków właśnie. Tylko takie pytanie praktyczne - jak będziesz w nich tańczyć? Bo jeśli są na obcasie i mają same paseczki, to mogą nie utrzymać stopy.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-01-30 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za uznanie i pochwały mojej fryzurki...
był to znaleziony przykład w internecie zmodyfikowany by wyglądał na stylizację na lata 60 stąd ta opaska i kwiatek we włosach ![]() ![]() fryzjerka nie umiała spełnić na początku mojej wizji ale po czwatym rozpleceniu i upleceniu warkocza na nowo wreszcie się jej udało ![]() ![]() aż mnie zaczepiali i pytali skąd miałam taki pomysł na fryzurkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
|
No to mam jakieś zdjęcie włosów...
Choć to mało, bo zaplecione.
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
Zdięcia są już w mojej galerii
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
a tu przód mojej fryzurki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Upiecia wlosow kreconych- czekam na kazda wasza propozycje!!!
Cytat:
![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=473611 ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- oollaa_1_ masz cudowne włosy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Przyczajenie
|
Dot.: Upiecia wlosow kreconych- czekam na kazda wasza propozycje!!!
Dziewczyny prosze pomóżcie. Mam taki problem.. Mam mocno kręcone włosy.(Mniej więcej takie jak na zdjęciu pierwszym [to oczywiście nie jestem ja]) Chciałabym uzyskać takie fale jak na zdjęciu drugim, trzecim lub czwartym. Nie chcę tego robić na lokówce (szczerze to nawet nie wiem czy by się dało
![]() ![]() (jeśli był już taki temat na forum to przepraszam, ale ja nic podobnego nie znalazłam) ![]() A i mam włosy długie, tak mniej więcej do talii. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
|
Hmm... to tutaj masz inne włosy niż w wątku o robieniu loków z fotek? Ciekawe..
![]() |
#293 |
CORELIPS
|
Dot.: Pomocy - jak zrobić koka z kręconych włosów
A moje włosy mają tendencję tylko do delikatnego falowania, po warkoczach są fajne ale nie mogę sama wymyślić nic ciekawszego niż artystyczny nieład roztrzepany lub ewentualne dwa warkocze do połowy włosów... ;<
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
|
A upięcie ich na jedną stronę? Tak asymetrycznie?
Kok też fajna sprawa ![]()
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
|
Przed awarią wątek był pełny fajnych upięć kręconych włosów.
Załączam jedno z moich ulubionych. Proponowałabym też upięcie włosów na bok i puszczenie luźno - takie asymetryczne uczesanie. LINK Tutaj mocniej wystylizowane, ale upięte w lokowany koko-kucyk Forum z wątkiem zawierającym odpowiedź na podobne pytanie do Twojego Upięcie Koczek niski, koczek luźny Asymetrycznie umieszczony warkocz
![]() |
#297 |
CORELIPS
|
Wspaniale stronki, przełożona curlitanek dała!
![]() aaaaah http://forum.przewodnikmp.pl/richedi...bc6b8589fb.jpg piękne loki.. kilka razy na papilotach udało mi się je osiągnąć. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Przyczajenie
|
Mam dylemat i problem. Mam włosy średniej długości ( i na żadnej str nie ma dla mnie fajnych fryzur a przynajmniej nie znalazłam) . Włosy mam dość sporo za ramiona, nie są ani proste ani loki. Mam na głowie taki nie ład siano no sama nie wiem. Prostuje codziennie i zastanawiam się czy nie zacząć podkręcać troche?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#300 |
Przyczajenie
|
jaka krótka fryzura z falowanych włosów - zero prostownicy
Witam wszystkie dziewczyny!
Mam ogromny problem z włosami - już na szczęście zaczęły mi odrastać zdrowe włosy (ok. 5 cm), ale pozostałe wyglądają jak natapirowane, jednym słowem - zniszczone. Dziewczyny na pielęgnacji radzą właściwie tylko jedno - ścięcie. Moje doświadczenia z włosami krótszymi niż do ramion mówią, że w takiej długości wyglądam fatalnie, ponieważ mam włosy falowane, z których da się coś "wyrzeźbić" tylko prostownicą, a nie chcę ich niszczyć. Co można by zrobić z moimi? Nie chciałabym raczej ścinać na b. krótko (to by była jakaś trauma), ale chociaż sporo podciąć. Jaką fryzurę wybrać? Jeszcze nie spotkałam fryzjera, ścinającego dobrze falowane włosy tak, by nie trzeba było używać prostownicy. Dodam, że oczywiście chciałabym znowu zapuszczać. Na razie, gdy mam jedynie parę centymetrów odrostów, będę używać odżywek z silikonów, by zniszczone warstwy jako tako wyglądały, potem oczywiście odpowiednia pielęgnacja, najlepiej bez silikonów. Proszę o rady! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.