Perfumy na zimę :) - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-21, 20:25   #511
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4
Dot.: Perfumy na zimę :)

Cytat:
Napisane przez pozzzziomka Pokaż wiadomość
Na mnie sie nie wysladzal, wiec nie ma co generalizowac, bo to bardziej drzewny orient niz slodziak

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
primo, nie generalizuję☠- piszę, że na mnie się wysłodził - secundo, raczej większość jest zdania, że to słodziak - określenie "szarlotka" padło tu nie raz. Jeśli to jest drzewny orient, to ja jestem woltyżerka...
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-21, 20:33   #512
pozzzziomka
Zakorzenienie

"Ale trzeba lubic slodkosci" - to generalizowanie
I znam wiele osob, dla ktorych jest nieslodki, okreslenie szarlotka nie rowna sie slodziak
To wlasnie inny typ szarlotki - drzewnej, wytrawnej

Stary 2015-10-21, 20:39   #513
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez pozzzziomka Pokaż wiadomość
"Ale trzeba lubic slodkosci" - to generalizowanie
I znam wiele osob, dla ktorych jest nieslodki, okreslenie szarlotka nie rowna sie slodziak
To wlasnie inny typ szarlotki - drzewnej, wytrawnej

teraz Ty generalizujesz - bo dla mnie to tona cukru, żadna drzewna wytrawność. I ja znam wiele osób, dla których jest za słodki - więc przerzucanie się argumentami niewiele tu da. I zwracam uwagę, że patrząc na zapachy które Ci się☠podobają, ewidentnie lubisz słodkości - ja nie, i jeśli ktoś szuka słodkiego orientu bez ulepu, polecam raczej Myrrhe Imperiale, Arabie, Chergui, Opus IV.
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-21, 20:55   #514
pozzzziomka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
teraz Ty generalizujesz - bo dla mnie to tona cukru, żadna drzewna wytrawność. I ja znam wiele osób, dla których jest za słodki - więc przerzucanie się argumentami niewiele tu da. I zwracam uwagę, że patrząc na zapachy które Ci się☠podobają, ewidentnie lubisz słodkości - ja nie, i jeśli ktoś szuka słodkiego orientu bez ulepu, polecam raczej Myrrhe Imperiale, Arabie, Chergui, Opus IV.
Ja nie lubie slodkosci w perfumach, tona cukru w tym Evody to chyba jakis zart

Stary 2015-10-21, 21:32   #515
LilyLauraIsabelle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
primo, nie generalizuję☠- piszę, że na mnie się wysłodził - secundo, raczej większość jest zdania, że to słodziak - określenie "szarlotka" padło tu nie raz. Jeśli to jest drzewny orient, to ja jestem woltyżerka...
Tak sie przygladam tej dyskusji i powiem szczerze nie podoba mi sie w jakim tonie sa Twoje wypowiedzi...Na mnie tez sie nie wysladza i zaden z niego slodziak takze podzielam zdanie Poziomki. A pisanie, ze Ty i wiekszosc uwazacie tak, a nie inaczej nie musi oznaczac ze musisz sie zamykac w swoim kręgu i nie szanowac zdania innych.
LilyLauraIsabelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-21, 22:14   #516
AlexGGS
Zadomowienie

A ja tu wparuję z cytrynką. Przewrotnie im chłodniej , tym lepiej mi z Aqua Universalis Kurkdjiana.
AlexGGS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-22, 07:26   #517
Srebrna Lisica
Zakorzenienie

Proponuję Ogród Nilowy Hermes'a. Ja z Nilowym, to do zimy czekam, w niskich temperaturach jest krystaliczny i trwały , w wyższych mdły na mnie
Srebrna Lisica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-22, 07:55   #518
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:
Napisane przez LilyLauraIsabelle Pokaż wiadomość
Tak sie przygladam tej dyskusji i powiem szczerze nie podoba mi sie w jakim tonie sa Twoje wypowiedzi...Na mnie tez sie nie wysladza i zaden z niego slodziak takze podzielam zdanie Poziomki. A pisanie, ze Ty i wiekszosc uwazacie tak, a nie inaczej nie musi oznaczac ze musisz sie zamykac w swoim kręgu i nie szanowac zdania innych.
A ja myślę, że obydwie w jakiś sposób generalizowały jak mam być szczera.
Dziewczyny, nie ma co się kłócić, nie każdy odbiera zapach tak samo. To jest piękne, choć zadziwiające.
Stary 2015-10-22, 12:45   #519
LilyLauraIsabelle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez naanakov Pokaż wiadomość
A ja myślę, że obydwie w jakiś sposób generalizowały jak mam być szczera.
Dziewczyny, nie ma co się kłócić, nie każdy odbiera zapach tak samo. To jest piękne, choć zadziwiające.
No dokladnie - nie kazdy tak samo. Wiec pisanie przez VI4 ze jesli "ktos czuje cos innego niz ona to ona jest woltyzerka" pokazuje jaka ma nietolerancje na wrazenia innych. Bez sensu. To tak jakbym ja gdzies napisala, ze jesli ktos nie czuje w Crystal Noir kokosa to ja jestem Krolowa Angielska.

Jakos nie moglam obyc sie bez uwagi tym razem, bo juz nie raz nie dwa w innych watkach widzialam jak VI4 rzuca zlosliwosciami i jej (mam wrazenie niesluszne czesto i bardzo subiektywne zdanie) musi byc na gorze.
LilyLauraIsabelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-22, 14:35   #520
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab
Konto usunięte

Zapomniałam poprosić, by były to zapachy tak do 250 zł i bardziej "dostępne" (do obwąchania, nabycia próbki czy dla nosa ) Sprawdzałam ten Evody i cena mnie poraziła , do tego niszowców ciężko zdobyć próbkę... I chyba są dla mnie za trudne. Póki co zaprzyjaźniłam się tylko z mało skomplikowanym (pod względem ilości składników) Santal Majuscule. A i ten zaczął mi płatać figle po paru godzinach, gdy "dopsikałam "). Przejrzałam cały wątek i zapoluję na 3 zapachy Lutensa (choć miałam już nie próbować "niszy"- ale ta chyba taka bardziej "dostępna"). Wykończą mnie te próbki.

Dziękuję mimo wszystko za odp

Jak stoję z ambrą? Na szybko przejrzałam i przynajmniej w dwóch posiadanych przeze mnie zapachach jest w składzie, ale przyznam, że "pojedynczo" to nie wiem jak ona pachnie .

Jakieś 8 lat temu miałam zapach Demeter coś z cynamonem w nazwie, nawet bym się skusiła na takie coś, bo cena bardzo spadła w porównaniu z tamtymi latami (na all były wtedy 30-ki za 70zł), ale zapamiętałam je jako cholernie nietrwałe. Nawet mgiełki Victoria's Secret, w których się wtedy lubowałam (byłam fanką jadalnych zapachów), były zwykle trwalsze. Wiem, że to EDC, ale że aż takie krótkotrwałe? I pamiętam, że w tym zapachu cynamon nie był taki jadalny (wtedy ku mojemu rozczarowaniu ), więc teraz by mi pasował. Jakieś zachcianki mi się zrobiły na kardamon, cynamon

Cytat:
Napisane przez LilyLauraIsabelle Pokaż wiadomość
No dokladnie - nie kazdy tak samo. Wiec pisanie przez VI4 ze jesli "ktos czuje cos innego niz ona to ona jest woltyzerka" pokazuje jaka ma nietolerancje na wrazenia innych. Bez sensu. To tak jakbym ja gdzies napisala, ze jesli ktos nie czuje w Crystal Noir kokosa to ja jestem Krolowa Angielska.

Jakos nie moglam obyc sie bez uwagi tym razem, bo juz nie raz nie dwa w innych watkach widzialam jak VI4 rzuca zlosliwosciami i jej (mam wrazenie niesluszne czesto i bardzo subiektywne zdanie) musi byc na gorze.
Dla mnie ten zapach to jakaś guma do żucia. Nie wiem jaka, bo takiej nie żułam i pewnie nie istnieje. No ale pierwsze skojarzenie po obwąchaniu próbki takie było. Za to mojej mamie się spodobał i zuzyła fiolkę. Całkiem inaczej sobie ten zapach wyobrażałam. Ze 2 lata później dostałam próbkę do zakupów i powąchałam- znowu te same skojarzenie. I znowu mama wykończyła .
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-22, 14:45   #521
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;53197512]Zapomniałam poprosić, by były to zapachy tak do 250 zł i bardziej "dostępne" (do obwąchania, nabycia próbki czy dla nosa ) liz:Sprawdzałam ten Evody i cena mnie poraziła , do tego niszowców ciężko zdobyć próbkę... I chyba są dla mnie za trudne. Póki co zaprzyjaźniłam się tylko z mało skomplikowanym (pod względem ilości składników) Santal Majuscule. A i ten zaczął mi płatać figle po paru godzinach, gdy "dopsikałam "). Przejrzałam cały wątek i zapoluję na 3 zapachy Lutensa (choć miałam już nie próbować "niszy"- ale ta chyba taka bardziej "dostępna"). Wykończą mnie te próbki.

Dziękuję mimo wszystko za odp

Jak stoję z ambrą? Na szybko przejrzałam i przynajmniej w dwóch posiadanych przeze mnie zapachach jest w składzie, ale przyznam, że "pojedynczo" to nie wiem jak ona pachnie :.

Jakieś 8 lat temu miałam zapach Demeter coś z cynamonem w nazwie, nawet bym się skusiła na takie coś, bo cena bardzo spadła w porównaniu z tamtymi latami (na all były wtedy 30-ki za 70zł), ale zapamiętałam je jako cholernie nietrwałe. Nawet mgiełki Victoria's Secret, w których się wtedy lubowałam (byłam fanką jadalnych zapachów), były zwykle trwalsze. Wiem, że to EDC, ale że aż takie krótkotrwałe? I pamiętam, że w tym zapachu cynamon nie był taki jadalny (wtedy ku mojemu rozczarowaniu ), więc teraz by mi pasował. Jakieś zachcianki mi się zrobiły na kardamon, cynamon

Dla mnie ten zapach to jakaś guma do żucia. Nie wiem jaka, bo takiej nie żułam i pewnie nie istnieje. No ale pierwsze skojarzenie po obwąchaniu próbki takie było. Za to mojej mamie się spodobał i zuzyła fiolkę. Całkiem inaczej sobie ten zapach wyobrażałam. Ze 2 lata później dostałam próbkę do zakupów i powąchałam- znowu te same skojarzenie. I znowu mama wykończyła .[/QUOTE]
Suchy, lekko słodki i niejadalny cynamon jest np. w Annayake Tsukimi. Taki balsamiczny, gęsty w Oro Cavalli(taka bardziej szlachetna wersja nowej Dolce Vity IMHO) i w Ramyacie Faberlic(to samo, ale tu jest bardziej przyprawowo i generalnie z nich wszystkich Ramyata u mnie wygrywa). Z tych jadalnych idealne pod tym względem są jak dla mnie Dolcelisir i L de Lolita. Pierwsze - krucha szarlotka, drugie - waniliowe ciacho z posolonym karmelem i pomarańczową skórką.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-22, 15:02   #522
Konto usunięte

Cytat:
Suchy, lekko słodki i niejadalny cynamon jest np. w Annayake Tsukimi. Taki balsamiczny, gęsty w Oro Cavalli(taka bardziej szlachetna wersja nowej Dolce Vity IMHO) i w Ramyacie Faberlic(to samo, ale tu jest bardziej przyprawowo i generalnie z nich wszystkich Ramyata u mnie wygrywa). Z tych jadalnych idealne pod tym względem są jak dla mnie Dolcelisir i L de Lolita. Pierwsze - krucha szarlotka, drugie - waniliowe ciacho z posolonym karmelem i pomarańczową skórką.
O dziwo, kiedyś ukochane jadalne, teraz mnie drażnią. Np takie Just Gold Cavalliego (chyba Ty miałaś je do oddania, jeśli dobrze pamiętam).

Z tych zapachów wymienionych wszystkie to unikaty? Oro sprawdziłam i próbkę mogę nabyć, cena przyzwoita później za flachę. Faberlic nie widzę nigdzie, a Annayake tylko całe flachy, a w ciemno już chyba wyczerpałam limit dobrych strzałów .

A powiedz mi, mocno czuć ten cynamon w Oro?
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-22, 15:07   #523
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;53197785]O dziwo, kiedyś ukochane jadalne, teraz mnie drażnią. Np takie Just Gold Cavalliego (chyba Ty miałaś je do oddania, jeśli dobrze pamiętam).

Z tych zapachów wymienionych wszystkie to unikaty? : Oro sprawdziłam i próbkę mogę nabyć, cena przyzwoita później za flachę. Faberlic nie widzę nigdzie, a Annayake tylko całe flachy, a w ciemno już chyba wyczerpałam limit dobrych strzałów .

A powiedz mi, mocno czuć ten cynamon w Oro?[/QUOTE]

Większość wycofana. Ramyata pojawia się czasem na All w bajecznych cenach, jak będziesz mieć okazję, to wal w ciemno.
W Oro jest cynamon, ale wymieszany bardzo dokładnie z innymi składnikami. Niemniej warto.
Ale ja myślę, że Tsukimi by Ci się spodobało najbardzie, to taki szorstki zapach. Nie ma na odlewkachperfum?
Just Gold to dla mnie taki pół - gourmand, mnie w nich czasem jaśmin drażni, dlatego na wymianę dałam. Ale lubię.
Stary 2015-10-22, 15:33   #524
Konto usunięte

Cytat:
Większość wycofana. Ramyata pojawia się czasem na All w bajecznych cenach, jak będziesz mieć okazję, to wal w ciemno.
W Oro jest cynamon, ale wymieszany bardzo dokładnie z innymi składnikami. Niemniej warto.
Ale ja myślę, że Tsukimi by Ci się spodobało najbardzie, to taki szorstki zapach. Nie ma na odlewkachperfum?
Just Gold to dla mnie taki pół - gourmand, mnie w nich czasem jaśmin drażni, dlatego na wymianę dałam. Ale lubię.
Jest tylko Natsumi. Dobra, zapisuję te Oro . A z "suchych" cynamonów wyczaiłaś coś z Lutensa? Korci i korci mnie zamówienie tych próbek... Ten z imbirem i cynamonem najbardziej.

Mnie drażnią te pianki jojo, pewnie w połączeniu z migdałem tworzą dla mnie taką jadalną słodycz. Mam też zwykłe Just i te już lepsze, ale bez żadnych większych wrażeń. Ot taki zapaszek.

Edytowane przez 1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab
Czas edycji: 2015-10-22 o 15:35
Stary 2015-10-22, 15:38   #525
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;53198079]Jest tylko Natsumi. Dobra, zapisuję te Oro . A z "suchych" cynamonów wyczaiłaś coś z Lutensa? Korci i korci mnie zamówienie tych próbek... Ten z imbirem i cynamonem najbardziej.[/QUOTE]
Ten z imbirem i cynamonem to dla mnie akurat taki zwyklak, bardziej męski. Czuć mocno imbir, cynamonu dużo mniej, a między nimi taka wodnista, typowo kolońska, niezbyt wyraźna nuta. Bez smaku jest jak dla mnie.
O ile dobrze kojarzę, to piękny cynamon był w Rousse Lutensa...ale chyba już go nie ma na rynku. Może jeszcze Feminite du Bois od niego się u Ciebie sprawdzi.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-22, 17:30   #526
Konto usunięte

Cytat:
Ten z imbirem i cynamonem to dla mnie akurat taki zwyklak, bardziej męski. Czuć mocno imbir, cynamonu dużo mniej, a między nimi taka wodnista, typowo kolońska, niezbyt wyraźna nuta. Bez smaku jest jak dla mnie.
O ile dobrze kojarzę, to piękny cynamon był w Rousse Lutensa...ale chyba już go nie ma na rynku. Może jeszcze Feminite du Bois od niego się u Ciebie sprawdzi.
I mam mętlik. Czyli w pierwszej kolejności proponujesz Oro? (z tych, do których mam dostęp próbkowy).
Stary 2015-10-22, 17:32   #527
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;53199314]I mam mętlik. Czyli w pierwszej kolejności proponujesz Oro? (z tych, do których mam dostęp próbkowy).[/QUOTE]
Spróbuj.
Stary 2015-12-08, 20:11   #528
Konto usunięte

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;53199314]I mam mętlik. Czyli w pierwszej kolejności proponujesz Oro? (z tych, do których mam dostęp próbkowy).[/QUOTE]

Cytat:
Spróbuj.
Przypomniałam sobie, że się tu wypowiadałam

I Oro niestety o mało co wywołałoby u mnie ból głowy. Na szczęście, psiknęłam tylko na rękaw i od razu poczułam, że to zła droga i po 10 minutach go ściągnęłam i dałam do prania .

Tak więc moje polowania na pierniki, kardamon lub cynamon olałam po dwóch sprawdzonych zapachach. Za to całkiem przypadkiem kupiłam zapach typowo zimowy (jak dla mnie)- Dior Addict. Co prawda bez piernika, bez cynamonu... Pozostanę z piernikiem na stole, a grudzień będzie waniliowy .

Przy okazji już życzę Wesołych Świąt
Stary 2016-07-22, 13:27   #529
201610111032
Konto usunięte

Mimo iż za oknem mamy pełnię lata i wysokie temperatury ja myślami jestem już przy zimie. No nie lubię w taką pogodę zlewać się dużą ilością perfum. Większość zapachów, nawet świeżaki dziwnie się na mnie układa. Niskie temperatury to dla mnie idealny okres na noszenie moich ulubionych zapachów. Mam ochotę tej zimy zaszaleć i kupić sobie coś nowego, czego jeszcze nie znam i nie miałam okazji nawet testować. Ot, taki kaprys!
201610111032 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-23, 12:19   #530
madziullka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miszona Pokaż wiadomość
Mimo iż za oknem mamy pełnię lata i wysokie temperatury ja myślami jestem już przy zimie. No nie lubię w taką pogodę zlewać się dużą ilością perfum. Większość zapachów, nawet świeżaki dziwnie się na mnie układa. Niskie temperatury to dla mnie idealny okres na noszenie moich ulubionych zapachów. Mam ochotę tej zimy zaszaleć i kupić sobie coś nowego, czego jeszcze nie znam i nie miałam okazji nawet testować. Ot, taki kaprys!
dla mnie jesień i zima to najlepsze okresy perfumowe Nie wiem co lubisz i znasz a czego nie, ale ja tej zimy będę pachniała LL, Addictem, Hypnose, Attraction, Słonikiem, Dolce Vita, Dune, Ultravioletem, Marcelem, Serendipity, Allure edp i mam nadzieję że The One D&G

Rozbieram Pradę Candy edp https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1271715
madziullka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-23, 12:48   #531
201610111032
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madziullka Pokaż wiadomość
dla mnie jesień i zima to najlepsze okresy perfumowe Nie wiem co lubisz i znasz a czego nie, ale ja tej zimy będę pachniała LL, Addictem, Hypnose, Attraction, Słonikiem, Dolce Vita, Dune, Ultravioletem, Marcelem, Serendipity, Allure edp i mam nadzieję że The One D&G
Oj jestem bardzo wybredną osobą Raczej w grę wchodzą lekkie zapachy. Wszystkie mocne, słodkie z dużą ilością jaśminu i wanilii powodują u mnie migrenę. Jedynie Midnight Poison, który wielbię od kilku lat mi odpowiada i nie powoduje żadnych dolegliwości. Na pewno będę chciała kupić Chloe L`Eau de Chloe oraz Dolce&Gabbana Dolce Floral Drops bo już od dawna za mną chodzą. Lubię zapachy które mają w składzie piżmo, różowy pieprz czy różę, ale żeby ona nie wychodziła na pierwszy plan.
201610111032 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-29, 15:10   #532
chouette_
Wtajemniczenie

Nie dzielę raczej perfum na pory roku (wyjątkiem jesiennym/ zimowym jest Botrytis i Bouquet Ideale), ale tej zimy stawiam na wspomniane Botrytis, Bouquet Ideale, do tego Eau des Merveilles, L de Lolita, Chergui, Ambre Sultan, Encre Noire, Angel (o ile uda mi się go oswoić zimą). Pewnie jeszcze coś dojdzie do tego czasu
Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy."

chouette_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-31, 20:07   #533
dixi
Zakorzenienie

GG do dixi

Gdyby nie to, że zimą jest zimno, mogłaby ona trwać u mnie cały rok mogę pachnieć wtedy ulubionymi otulającymi zapachami, pięknie się komponującymi z ciepłymi swetrami i szalami
Z racji paskudnej pogody wzięłam się dziś za przeglądanie zapomnianych flaszek i psiknęłam Voile d'Ambre YR - czy aby się nie zepsuła Na szczęście nie - cudo, choć w środku pływają paprochy ze starości Kocham właśnie ambry na chłodniejsze pory roku - tę skromną yvroszerową, Il Profvmo Ambre d'or, Ambre des Merveilles Hermesa, Ambre Gris Balmaina której szukam bo znam tylko z testów...
dixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-01, 22:21   #534
Redhaired Witch
Nindżopesz

Ja lubię zimą zapach dymu z palonego drewna No dobra, nie tylko zimą... Na najbliższą mam Celtic Fire czyli palone drewno i wędzone śliwki, City on Fire czyli ogniskowy dym i sos bbq, pieprzno-kadzidlano-drzewną odlewkę CdG Black i całoroczne ogniskowo-leśne Norne.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-03, 09:22   #535
liv87
Guerlain Lover

Cytat:
Napisane przez dixi Pokaż wiadomość
Gdyby nie to, że zimą jest zimno, mogłaby ona trwać u mnie cały rok mogę pachnieć wtedy ulubionymi otulającymi zapachami, pięknie się komponującymi z ciepłymi swetrami i szalami
Z racji paskudnej pogody wzięłam się dziś za przeglądanie zapomnianych flaszek i psiknęłam Voile d'Ambre YR - czy aby się nie zepsuła Na szczęście nie - cudo, choć w środku pływają paprochy ze starości Kocham właśnie ambry na chłodniejsze pory roku - tę skromną yvroszerową, Il Profvmo Ambre d'or, Ambre des Merveilles Hermesa, Ambre Gris Balmaina której szukam bo znam tylko z testów...
parę chłodniejszych dni w sierpniu i mam ochotę na jesienno-zimowe zapachy, które obecnie są jeszcze głęboko schowane na kolejne pory roku

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-06, 20:06   #536
Katefit
Bright side of life

Belle En Rykiel edp na zimē sā świetne
Katefit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-11, 14:51   #537
sylwia989
Zadomowienie

Na zimę wyłącznie Hypnose Lancome, oczywiście edp. Wąchając go mam przed oczami ciepły szal, śnieg i ciemny zimowy wieczór

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sylwia989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-16, 20:37   #538
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia989 Pokaż wiadomość
Na zimę wyłącznie Hypnose Lancome, oczywiście edp. Wąchając go mam przed oczami ciepły szal, śnieg i ciemny zimowy wieczór

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Piona, ja tak samo Miałam nawet schowaną resztkę flakonu, było trochę perfum na dnie, i planowałam zużyć je w jakiś chłodniejszy dzień ale moja mama mi je wyrzuciła. Więc muszę zaopatrzyć się w największą flachę Hypnose.

Oprócz tego planuję zakup najmniejszej pojemności Angela edp, i na pewno będę używać też perfum Benefitu Under my spell Noelle, w których zakochałam się na nowo
Stary 2016-08-25, 09:49   #539
patrraa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez liv87 Pokaż wiadomość
parę chłodniejszych dni w sierpniu i mam ochotę na jesienno-zimowe zapachy, które obecnie są jeszcze głęboko schowane na kolejne pory roku
Przez te "parę" chłodniejszych dni w sierpniu właściwie nie używałam "letnich" (wg mojego nosa, bo to subiektywne odczucie) zapachów. Ogólnie nie lubię zimy a jest dla mnie znośna tylko dlatego, że mogę używać swoich ulubionych perfum. Kilka dni temu nabyłam dodatkowo Diora Addict, ale pogoda taka, że używam już
Zresztą tak jak wspominałam powyżej, praktycznie cały sierpień u mnie prym wiodły moje perfumy "zimowe"

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=837271

patrraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-25, 12:18   #540
liv87
Guerlain Lover

Cytat:
Napisane przez patrraa Pokaż wiadomość
Przez te "parę" chłodniejszych dni w sierpniu właściwie nie używałam "letnich" (wg mojego nosa, bo to subiektywne odczucie) zapachów. Ogólnie nie lubię zimy a jest dla mnie znośna tylko dlatego, że mogę używać swoich ulubionych perfum. Kilka dni temu nabyłam dodatkowo Diora Addict, ale pogoda taka, że używam już
Zresztą tak jak wspominałam powyżej, praktycznie cały sierpień u mnie prym wiodły moje perfumy "zimowe"

ja już letnie nawet schowałam kilka dni temu, zostawiłam na wszelki wypadek tylko próbki, mam też kilka uniwersalnych zapachów na różne pory roku

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości