![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy na zimę :)
primo, nie generalizuję☠- piszę, że na mnie się wysłodził - secundo, raczej większość jest zdania, że to słodziak - określenie "szarlotka" padło tu nie raz. Jeśli to jest drzewny orient, to ja jestem woltyżerka...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Zakorzenienie
|
"Ale trzeba lubic slodkosci" - to generalizowanie
I znam wiele osob, dla ktorych jest nieslodki, okreslenie szarlotka nie rowna sie slodziak To wlasnie inny typ szarlotki - drzewnej, wytrawnej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#513 |
Zakorzenienie
|
teraz Ty generalizujesz - bo dla mnie to tona cukru, żadna drzewna wytrawność. I ja znam wiele osób, dla których jest za słodki - więc przerzucanie się argumentami niewiele tu da. I zwracam uwagę, że patrząc na zapachy które Ci się☠podobają, ewidentnie lubisz słodkości - ja nie, i jeśli ktoś szuka słodkiego orientu bez ulepu, polecam raczej Myrrhe Imperiale, Arabie, Chergui, Opus IV.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Zadomowienie
|
Tak sie przygladam tej dyskusji i powiem szczerze nie podoba mi sie w jakim tonie sa Twoje wypowiedzi...Na mnie tez sie nie wysladza i zaden z niego slodziak takze podzielam zdanie Poziomki. A pisanie, ze Ty i wiekszosc uwazacie tak, a nie inaczej nie musi oznaczac ze musisz sie zamykac w swoim kręgu i nie szanowac zdania innych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Zadomowienie
|
A ja tu wparuję z cytrynką. Przewrotnie im chłodniej , tym lepiej mi z Aqua Universalis Kurkdjiana.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
Proponuję Ogród Nilowy Hermes'a. Ja z Nilowym, to do zimy czekam, w niskich temperaturach jest krystaliczny i trwały
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#518 | |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, nie ma co się kłócić, nie każdy odbiera zapach tak samo. To jest piękne, choć zadziwiające. ![]()
![]() |
![]() |
#519 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakos nie moglam obyc sie bez uwagi tym razem, bo juz nie raz nie dwa w innych watkach widzialam jak VI4 rzuca zlosliwosciami i jej (mam wrazenie niesluszne czesto i bardzo subiektywne zdanie) musi byc na gorze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 | |
Konto usunięte
|
Zapomniałam poprosić, by były to zapachy tak do 250 zł i bardziej "dostępne" (do obwąchania, nabycia próbki czy dla nosa
![]() ![]() ![]() Dziękuję mimo wszystko za odp ![]() Jak stoję z ambrą? Na szybko przejrzałam i przynajmniej w dwóch posiadanych przeze mnie zapachach jest w składzie, ale przyznam, że "pojedynczo" to nie wiem jak ona pachnie ![]() Jakieś 8 lat temu miałam zapach Demeter coś z cynamonem w nazwie, nawet bym się skusiła na takie coś, bo cena bardzo spadła w porównaniu z tamtymi latami (na all były wtedy 30-ki za 70zł), ale zapamiętałam je jako cholernie nietrwałe. Nawet mgiełki Victoria's Secret, w których się wtedy lubowałam (byłam fanką jadalnych zapachów), były zwykle trwalsze. Wiem, że to EDC, ale że aż takie krótkotrwałe? I pamiętam, że w tym zapachu cynamon nie był taki jadalny (wtedy ku mojemu rozczarowaniu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 |
Upiór z Czarnej Chaty
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;53197512]Zapomniałam poprosić, by były to zapachy tak do 250 zł i bardziej "dostępne" (do obwąchania, nabycia próbki czy dla nosa
![]() ![]() ![]() Dziękuję mimo wszystko za odp ![]() Jak stoję z ambrą? Na szybko przejrzałam i przynajmniej w dwóch posiadanych przeze mnie zapachach jest w składzie, ale przyznam, że "pojedynczo" to nie wiem jak ona pachnie ![]() Jakieś 8 lat temu miałam zapach Demeter coś z cynamonem w nazwie, nawet bym się skusiła na takie coś, bo cena bardzo spadła w porównaniu z tamtymi latami (na all były wtedy 30-ki za 70zł), ale zapamiętałam je jako cholernie nietrwałe. Nawet mgiełki Victoria's Secret, w których się wtedy lubowałam (byłam fanką jadalnych zapachów), były zwykle trwalsze. Wiem, że to EDC, ale że aż takie krótkotrwałe? I pamiętam, że w tym zapachu cynamon nie był taki jadalny (wtedy ku mojemu rozczarowaniu ![]() ![]() Dla mnie ten zapach to jakaś guma do żucia. Nie wiem jaka, bo takiej nie żułam ![]() ![]() Suchy, lekko słodki i niejadalny cynamon jest np. w Annayake Tsukimi. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#522 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z tych zapachów wymienionych wszystkie to unikaty? ![]() ![]() A powiedz mi, mocno czuć ten cynamon w Oro? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Upiór z Czarnej Chaty
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;53197785]O dziwo, kiedyś ukochane jadalne, teraz mnie drażnią. Np takie Just Gold Cavalliego (chyba Ty miałaś je do oddania, jeśli dobrze pamiętam).
Z tych zapachów wymienionych wszystkie to unikaty? ![]() ![]() A powiedz mi, mocno czuć ten cynamon w Oro?[/QUOTE] Większość wycofana. Ramyata pojawia się czasem na All w bajecznych cenach, jak będziesz mieć okazję, to wal w ciemno. ![]() W Oro jest cynamon, ale wymieszany bardzo dokładnie z innymi składnikami. Niemniej warto. ![]() Ale ja myślę, że Tsukimi by Ci się spodobało najbardzie, to taki szorstki zapach. ![]() Just Gold to dla mnie taki pół - gourmand, mnie w nich czasem jaśmin drażni, dlatego na wymianę dałam. Ale lubię. ![]()
![]() |
#524 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie drażnią te pianki jojo, pewnie w połączeniu z migdałem tworzą dla mnie taką jadalną słodycz. Mam też zwykłe Just i te już lepsze, ale bez żadnych większych wrażeń. Ot taki zapaszek. Edytowane przez 1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab Czas edycji: 2015-10-22 o 15:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Upiór z Czarnej Chaty
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;53198079]Jest tylko Natsumi
![]() ![]() Ten z imbirem i cynamonem to dla mnie akurat taki zwyklak, bardziej męski. Czuć mocno imbir, cynamonu dużo mniej, a między nimi taka wodnista, typowo kolońska, niezbyt wyraźna nuta. Bez smaku jest jak dla mnie. ![]() O ile dobrze kojarzę, to piękny cynamon był w Rousse Lutensa...ale chyba już go nie ma na rynku. Może jeszcze Feminite du Bois od niego się u Ciebie sprawdzi. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Upiór z Czarnej Chaty
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;53199314]I mam mętlik
![]() Spróbuj. ![]()
![]() |
#528 |
Konto usunięte
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;53199314]I mam mętlik
![]() Przypomniałam sobie, że się tu wypowiadałam ![]() I Oro niestety o mało co wywołałoby u mnie ból głowy. Na szczęście, psiknęłam tylko na rękaw i od razu poczułam, że to zła droga i po 10 minutach go ściągnęłam i dałam do prania ![]() Tak więc moje polowania na pierniki, kardamon lub cynamon olałam po dwóch sprawdzonych zapachach. Za to całkiem przypadkiem kupiłam zapach typowo zimowy (jak dla mnie)- Dior Addict. Co prawda bez piernika, bez cynamonu... ![]() ![]() Przy okazji już życzę Wesołych Świąt ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Konto usunięte
|
Mimo iż za oknem mamy pełnię lata i wysokie temperatury ja myślami jestem już przy zimie. No nie lubię w taką pogodę zlewać się dużą ilością perfum. Większość zapachów, nawet świeżaki dziwnie się na mnie układa. Niskie temperatury to dla mnie idealny okres na noszenie moich ulubionych zapachów. Mam ochotę tej zimy zaszaleć i kupić sobie coś nowego, czego jeszcze nie znam i nie miałam okazji nawet testować. Ot, taki kaprys!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#530 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Wtajemniczenie
|
Nie dzielę raczej perfum na pory roku (wyjątkiem jesiennym/ zimowym jest Botrytis i Bouquet Ideale), ale tej zimy stawiam na wspomniane Botrytis, Bouquet Ideale, do tego Eau des Merveilles, L de Lolita, Chergui, Ambre Sultan, Encre Noire, Angel (o ile uda mi się go oswoić zimą). Pewnie jeszcze coś dojdzie do tego czasu
![]()
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Zakorzenienie
|
Gdyby nie to, że zimą jest zimno, mogłaby ona trwać u mnie cały rok
![]() ![]() Z racji paskudnej pogody wzięłam się dziś za przeglądanie zapomnianych flaszek i psiknęłam Voile d'Ambre YR - czy aby się nie zepsuła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Nindżopesz
|
Ja lubię zimą zapach dymu z palonego drewna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 | |
Guerlain Lover
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Bright side of life
|
Belle En Rykiel edp na zimē sā świetne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Zadomowienie
|
Na zimę wyłącznie Hypnose Lancome, oczywiście edp. Wąchając go mam przed oczami ciepły szal, śnieg i ciemny zimowy wieczór
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piona, ja tak samo ![]() Oprócz tego planuję zakup najmniejszej pojemności Angela edp, i na pewno będę używać też perfum Benefitu Under my spell Noelle, w których zakochałam się na nowo ![]()
![]() |
![]() |
#539 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zresztą tak jak wspominałam powyżej, praktycznie cały sierpień u mnie prym wiodły moje perfumy "zimowe" ![]()
![]() |
![]() |
#540 | |
Guerlain Lover
|
Cytat:
![]() ja już letnie nawet schowałam kilka dni temu, zostawiłam na wszelki wypadek tylko próbki, mam też kilka uniwersalnych zapachów na różne pory roku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:23.