Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-11, 15:00   #4921
olutka
Zakorzenienie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Właśnie zamówiłam Quinny Zapp Xtra, jeszcze na gwarancji. Jako wózek do centrum handlowego i od czasu do czasu do miasta musi mi się sprawdzić
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 16:24   #4922
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Bez przesady pół świata tak wozi swoje dzieci. Spacerówka jest poprostu za dużą dla mojego dziecka

To współczuję dzieciom połowy świata...
Stary 2016-02-11, 17:39   #4923
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Bez przesady pół świata tak wozi swoje dzieci. Spacerówka jest poprostu za dużą dla mojego dziecka
Owszem, wozi, ale do max 2 godzin i raczej doraźnie. Np wysiadasz z samochodu i chcesz jeszcze zajsc do odiedlowego po chleb, to nie rozkladasz wozka, tylko sam stelaż i wpinasz fotelik.

To powinno być oczywiste.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 13:07   #4924
ecia92
ecia92

Hej
Moja pytanie dotyczy wózków firmy Karex. Czy polecacie?

Edytowane przez ecia92
Czas edycji: 2016-02-14 o 11:24
ecia92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 12:11   #4925
Paula1574
Przyczajenie

Witam dziewczyny ! Fajnie prowadzicie forum i macie konkretne rady. Na niektórych forach nie można się swobodnie wypowiedzieć, bo pojawiają się hejty. Tu spokój i kultura.
A teraz do meritum. Za miesiąc spodziewam się drugiego dziecka. Wiem czego oczekuję od wózka i przypadł mi do gustu Anex Sport. Prawdopodobnie wzięłabym go od razu, ale firma młoda i ciągle się zastanawiam. Czy któraś z Was może mi coś o nim powiedzieć?
Pozdrawiam.
Paula1574 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 11:31   #4926
matkaWariatka2
BAN stały

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Właśnie zamówiłam Quinny Zapp Xtra, jeszcze na gwarancji. Jako wózek do centrum handlowego i od czasu do czasu do miasta musi mi się sprawdzić
dobry wybór, u nas Quinny super się sprawdził i nawet na wakacjach po piasku dał radę- ale mąż pchał
matkaWariatka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 11:35   #4927
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matkaWariatka2 Pokaż wiadomość
dobry wybór, u nas Quinny super się sprawdził i nawet na wakacjach po piasku dał radę- ale mąż pchał
Dzięki bardzo za info
Dobrze się utwierdzić w przekonaniu, źe to był dobry wybór
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-26, 11:56   #4928
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Witam, co sądzicie na temat wózków firmy Zagma dokładniej model x6? z góry dziękuję za odpowiedź
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 07:03   #4929
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Witam, co sądzicie na temat wózków firmy Zagma dokładniej model x6? z góry dziękuję za odpowiedź
Cytat:
Napisane przez ecia92 Pokaż wiadomość
Hej
Moja pytanie dotyczy wózków firmy Karex. Czy polecacie?
Poza internetem nigdy tych wózków nie spotkałam.
Nie zaryzykowałabym w ciemno.
Nawet z niskim budżetem można kupić całkiem sensowny wózek, z lepszych materiałów, z dobrą spacerówką (tego się przecież używa dłużej).
Na allegro poszukałabym wózków Navington , Jane .
Jaki by ten wózek nie był to i tak nie oszczędziłabym na foteliku z testami bezpieczeństwa.

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 08:54   #4930
Amune
Przyczajenie

Witam.
Mam pytanie do mam użytkujących wózki Bebetto rainbow bądź Camarelo Eos. Zastanawiam się nad zakupem jednego z tych wózków i chciałabym się dowiedzieć czy jesteście zadowolone z użytkowania tych właśnie wózków. Czy polecacie czy może odradzacie. Dodam, że synek ma 10 msc waży 8,5 kilo a zależy nam na wózku wygodnym z dużą budką i pompowanymi kołami w rozsądnej cenie ok 600 zł.
Amune jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 10:46   #4931
Ania384
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Nawet z niskim budżetem można kupić całkiem sensowny wózek, z lepszych materiałów, z dobrą spacerówką (tego się przecież używa dłużej).
BabySafe ma teraz promocję na wszystkie wózki ok 40% rabaty można wyrwać wózek za niewielkie pieniądze. Osobiście miałam BabySafe Venezia płaciłam 1900 zł swego czasu, teraz kosztuje niecałe 1100 zł.

Cytat:
Napisane przez Amune Pokaż wiadomość
Dodam, że synek ma 10 msc waży 8,5 kilo a zależy nam na wózku wygodnym z dużą budką i pompowanymi kołami w rozsądnej cenie ok 600 zł.
Sprawdziłam dla Ciebie i zobacz sobie BabySafe Speedy - kosztuje 669 zł (wcześniej 1169 zł).

Edytowane przez Ania384
Czas edycji: 2016-02-28 o 10:48
Ania384 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 06:55   #4932
Amune
Przyczajenie

Ale to jest głęboko spacerowy a ja potrzebuję tylko spacerówki. No i zależy mi na przedłużonej budce. Ten ma raczej standardową.

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------
Amune jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 18:57   #4933
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez Amune Pokaż wiadomość
Ale to jest głęboko spacerowy a ja potrzebuję tylko spacerówki. No i zależy mi na przedłużonej budce. Ten ma raczej standardową.

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------
Jeśli zrezygnujesz z pompowanych kół i poszerzysz budżet to będziesz miała nieco więcej możliwości wyboru.
Peg Perego Booklet
Joie Litetrax
Britax B-Agile
Navington Scooner
i chyba większość wózków Baby Jogger ma dużą budkę.

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 08:26   #4934
Paula1574
Przyczajenie

Smile Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Witam! Poświęciłam się i pojechałam sobie na targi Dziecięce do Kielc. Łatwo nie było się dostać. Wystawców mnóstwo, więc przetestowałam o obejrzałam sama nie wiem ile wózków. Nagrodę za najlepszy wózek na targach otrzymał mój wymarzony Anex Sport. I wiecie co? Nie dziwię się. Teraz jestem pewna, tylko jeszcze wybór koloru. Nowa kolekcja mnie powaliła. <ciach>

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2016-03-01 o 10:44 Powód: Usunięcie linka
Stary 2016-03-04, 11:41   #4935
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Filip_inka Pokaż wiadomość
A ja wam polecam anex sport. Pytalam wczesniej o opinie nanjego temat nikt nic nie napisal wiec dowiedzialam sie sama i kupilismy wlasnie ten... leciutki w porownaniu z innymi wykonany z super materialow z dodatkiem antybakteryjnego srebra materacyk kokosowy kolory przepiekne i podwójne amortyzatory, pokrycoe tkanin z filtrem slonecznym uv 50+ latwo zmywalne. Wygodny zwinny pojemny. Ja jestem mega zadowolona z zakupu
Witaj! Mogłabyś podzielić się swoją opinią na temat tego wózka po paru miesiącach użytkowania? Wahamy się nad bebetto torino, bebetto murano i właśnie nad nim.

Cytat:
Napisane przez Paula1574 Pokaż wiadomość
Witam! Poświęciłam się i pojechałam sobie na targi Dziecięce do Kielc. Łatwo nie było się dostać. Wystawców mnóstwo, więc przetestowałam o obejrzałam sama nie wiem ile wózków. Nagrodę za najlepszy wózek na targach otrzymał mój wymarzony Anex Sport. I wiecie co? Nie dziwię się. Teraz jestem pewna, tylko jeszcze wybór koloru. Nowa kolekcja mnie powaliła. <ciach>
Gdzie można obejrzeć zdjęcia nowej kolekcji i od kiedy ma być dostępna w sprzedaży?
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 11:44   #4936
Antosia1993
Raczkowanie

Hej dziewczyny jest bardzo dużo wypowiedzi odnośnie wózków i w sumie ile mam tyle opinii, więc ja przedstawię swoją. Kupiłam wózek JEDO BARTATINA ze względu na dużą gondolę i pompowane nie skrętne koła oraz na paskach jest a nie na wahaczach czy innych jeszcze. Takie spojrzenie miałam na wózek kupując go będąc jeszcze w ciąży, ale moje postrzeganie na temat wózka zmieniło się jak juz go użytkuję. Jeden minus znalazłam podczas użytkowania: kosz jest zapinany w jednym miejscu na rzep, a zdecydowanie lepiej było by na nap. I to tyle z minusów. A plusy dodatkowe to takie: w gondoli jak i w spacerówce zmieści sie na prawdę duże dziecko, gondola ma bardzo długi (przy pozycji 3/4 siedzącej zakrywa całkowicie wózek) daszek, można go skrócić, bo ma jeden kawałek na suwak więc jak któraś mama nie potrzebuje aż tak obszernego daszka po prsotu zasuwa go. Co jeszcze podoba mi się w nim to fakt, że można go prowadzić nawet jednym paluszkiem jest tak sprawny i łatwy w prowadzeniu a dodatkowo jak trzeba to przez każdą przeszkodę przejedzie bez problemu. Górka, krawężnik, wertepy? Żaden to d;a niego problem. Mogła bym bardzo dużo o nim pisać jeszcze w sumie pozytywów. Gdyby któraś mama chciała się dowiedzieć coś o wózku udziele chętnie informacji. MAm nadzieje, że moja wypowiedź pomoże w wyborze wózka.
Antosia1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 11:45   #4937
Filip_inka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Witaj! Mogłabyś podzielić się swoją opinią na temat tego wózka po paru miesiącach użytkowania? Wahamy się nad bebetto torino, bebetto murano i właśnie nad nim.
Oczywiście. Co konkretnie ma dla ciebie znaczenie?
Nie chciała nic...

Edytowane przez Filip_inka
Czas edycji: 2016-03-04 o 11:46
Filip_inka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 12:42   #4938
kiara92
Rozeznanie

Chodzi mi o taką opinię już po pewnym czasie użytkowania. Czy widzisz jakieś minusy, czy jesteś zadowolona, czy coś mogłoby być lepiej zrobione? ;-)
Stary 2016-03-05, 21:04   #4939
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Filip_inka Pokaż wiadomość
Oczywiście. Co konkretnie ma dla ciebie znaczenie?
Ja bym również chciała poznać trwoga opinie o tym wózku. Gondola jak gondola, ale jak twoim zdaniem prezentuje się wersja spacerowa? Firma młoda więc chyba mało osób było ja w stanie przetestować. Pozostałe więc na razie polegać na wrażeniach.
PS czy mogę prosić o wymiar wewnętrzny gondoli? wszędzie piszę że duża, ale jak duża to nigdzie nie znalazłam :/

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-03-05 o 21:34
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-06, 09:51   #4940
Filip_inka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Ja bym również chciała poznać trwoga opinie o tym wózku. Gondola jak gondola, ale jak twoim zdaniem prezentuje się wersja spacerowa? Firma młoda więc chyba mało osób było ja w stanie przetestować. Pozostałe więc na razie polegać na wrażeniach.
PS czy mogę prosić o wymiar wewnętrzny gondoli? wszędzie piszę że duża, ale jak duża to nigdzie nie znalazłam :/
Gondola ma 81x36 napewno mniejsza niz chociazby w jedo fyn ale gondoli uzywa sie do ok 6 miesiaca zycia dziecka a ta spokojnie miesci moja córeczke w kombinezonie zimowym spiworku i kocyku takze nie trzeba sie martwic wedlug mnie jest poprostu zgrabna

Wersja spacerowa jak dla mnie bardzo ładnie sie prezentuje ma wygodne pasy pieciopunktowe mozliwosc położenia na plasko ja mam wersja w kolorze bialo granatowym to jest z troszke innego materialu niz inne wersje kolorystyczne ale świetnie sie go czyści. Ja trzymam wózek w wąskiej piwnicy wiec zanim go wytargam to poobcieram o sciany ale wszystko ladnie schodzi. Pozatym co ważne dla mnie wozek jest szczuply zgrabny lekki nie mam problemu z wjazdem gdziekolwiek przecisnienie cie miedzy autami na parkingu. Prowadzi sie lekko jest bardzo zwrotny i ma podwojne amortyzatory regulowane wedlug wlasnych potrzeb. Firma jest nowa ale według mnie zebrala wszystko co najlepsze z innych wozkow i polaczyla w jedno.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Chodzi mi o taką opinię już po pewnym czasie użytkowania. Czy widzisz jakieś minusy, czy jesteś zadowolona, czy coś mogłoby być lepiej zrobione? ;-)
Minusow nie zauwazam naprawde mi pasuje idealnie. Jedyne co mnie zniecheca do wyjscia na spacer czasem to to ze mieszkam na 3 pietrze i musze z dzieckiem schodzic do piwnicy i wnosic wozek po schodkach na raty napierw gondole z dzieckiem pozniem stelaz.. i mi się mloda denerwuje. Jak bym miala winde to swiat bylby piekniejszy ))
Nie chciała nic...
Filip_inka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 10:27   #4941
Paula1574
Przyczajenie

Cytat:

Gdzie można obejrzeć zdjęcia nowej kolekcji i od kiedy ma być dostępna w sprzedaży?
Na stronie AnexBaby z tego co widziałam jest nowa kolekcja. Wkleiłam linka, ale został usunięty. Ta kolekcja jest ponoć dostępna już od tych Targów.
Stary 2016-03-09, 22:56   #4942
kiara92
Rozeznanie

Dziękuję Dziewczyny za odpowiedzi ;-)
Stary 2016-03-10, 15:48   #4943
florencee
Zadomowienie

Hej! Rozglądam się powoli za wózkiem, mój dzidziuś urodzi się w sierpniu.
Szukam zestawu 3w1 (z bezpiecznym fotelikiem). Po wstępnym rozpoznaniu rynku i oględzinach w sklepie byłam praktycznie zdecydowana na coś w rodzaju Jane Muum, Cybex Balios M, Mutsy Evo - wózki lekkie, zwrotne. Waga nie jest jakimś dużym problemem, mieszkam w bloku z windą, ale nie chciałabym się strasznie narobić z pakowaniem wózka do auta, poza tym nie zawsze będę w miejscach gdzie jest winda.
Jednak martwi mnie kwestia amortyzacji, wiem że jest ona ważna dla noworodka, i w związku z tym rozważam zakup wózka z tych cięższych np. Jedo Fyn Memo. Co prawda mieszkam w mieście, ale wiadomo, nie zawsze wszystkie chodniki są równe, zdarzy się może jakaś wycieczka, więc dobrze by było gdyby wózek był przystosowany także do nieco trudniejszych warunków. Ale boję się, że życie z takim wózkiem, zwłaszcza później wersją spacerową, będzie ciężkie.

Czy któraś z Was miała podobne dylematy? Na co się najlepiej zdecydować?
Czy w tych lekkich wózkach brak amortyzacji przeszkadza? I czy te amortyzowane, ale ciężkie bez sensu kupować w wersji gondola + spacerówka, bo i tak trzeba będzie kupić później lekką spacerówkę?
A może polecicie coś innego zarówno lekkiego, jak i dobrze amortyzowanego?
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-10, 22:00   #4944
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Hej! Rozglądam się powoli za wózkiem, mój dzidziuś urodzi się w sierpniu.
Szukam zestawu 3w1 (z bezpiecznym fotelikiem). Po wstępnym rozpoznaniu rynku i oględzinach w sklepie byłam praktycznie zdecydowana na coś w rodzaju Jane Muum, Cybex Balios M, Mutsy Evo - wózki lekkie, zwrotne. Waga nie jest jakimś dużym problemem, mieszkam w bloku z windą, ale nie chciałabym się strasznie narobić z pakowaniem wózka do auta, poza tym nie zawsze będę w miejscach gdzie jest winda.
Jednak martwi mnie kwestia amortyzacji, wiem że jest ona ważna dla noworodka, i w związku z tym rozważam zakup wózka z tych cięższych np. Jedo Fyn Memo. Co prawda mieszkam w mieście, ale wiadomo, nie zawsze wszystkie chodniki są równe, zdarzy się może jakaś wycieczka, więc dobrze by było gdyby wózek był przystosowany także do nieco trudniejszych warunków. Ale boję się, że życie z takim wózkiem, zwłaszcza później wersją spacerową, będzie ciężkie.

Czy któraś z Was miała podobne dylematy? Na co się najlepiej zdecydować?
Czy w tych lekkich wózkach brak amortyzacji przeszkadza? I czy te amortyzowane, ale ciężkie bez sensu kupować w wersji gondola + spacerówka, bo i tak trzeba będzie kupić później lekką spacerówkę?
A może polecicie coś innego zarówno lekkiego, jak i dobrze amortyzowanego?
Ja mam Jedo Fyn Memo i jestem zadowolona. Ale, fakt, mam też dodatkowo lekką spacerówkę (kupioną głównie z myślą o wyjazdach)

Edytowane przez pani-jesień
Czas edycji: 2016-03-10 o 22:02
pani-jesień jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 09:37   #4945
florencee
Zadomowienie

A czy miałaś może problem ze zjeżdżaniem niesiedzącego dziecka ze spacerówki w Jedo? Czytałam w necie, że to się zdarzało i się zastanawiam (zaznaczam, że jestem kompletnie początkująca i nie wiem dokładnie jak to jest z takim niesiedzącym dzieckiem ). Ale ogólnie Jedo to teraz mój faworyt i może zrobię podobnie jak Ty, kupię później drugą spacerówkę.
Stary 2016-03-11, 10:45   #4946
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
A czy miałaś może problem ze zjeżdżaniem niesiedzącego dziecka ze spacerówki w Jedo? Czytałam w necie, że to się zdarzało i się zastanawiam (zaznaczam, że jestem kompletnie początkująca i nie wiem dokładnie jak to jest z takim niesiedzącym dzieckiem ). Ale ogólnie Jedo to teraz mój faworyt i może zrobię podobnie jak Ty, kupię później drugą spacerówkę.

Niesiedzącego dziecka się nie sadza więc problemu nie ma
Stary 2016-03-11, 11:51   #4947
florencee
Zadomowienie

A jakby jeszcze dziecko nie siedziało, ale nie chciało już jeździć w gondoli? Podobno wtedy zjeżdża, jak jest rozłożona spacerówka na płasko.
Stary 2016-03-11, 12:39   #4948
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
A jakby jeszcze dziecko nie siedziało, ale nie chciało już jeździć w gondoli? Podobno wtedy zjeżdża, jak jest rozłożona spacerówka na płasko.

Jak jest na płasko to jak ma zjeżdżać?
Stary 2016-03-11, 12:41   #4949
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przesadziłam do spacerówki dziecko już siedzące. Ale nie sądzę, żeby zjeżdżało bardziej niż w innych spacerówkach. Tym bardziej, że do spacerówki Jedo od 2014 roku dołączają wkładkę redukcujną dla maluchów, żeby było ciaśniej, super sprawa
Stary 2016-03-11, 12:50   #4950
201704210903
Konto usunięte

Mój zjeżdża. Teraz ma rok i chce kupić parasolke

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości