![]() |
#2761 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2012-04-18 o 23:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2763 | ||||
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja miałam okazje prowadzić maclarena i naprawdę niczym się nie różnił w prowadzeniu od zoopera a mój był 3 x tańszy.. kupiłam parasolke jak córka miała ok roku a jak miała 1,5 zrezygnowałyśmy z wózka w ogóle..więc szkoda mi było kasy na kilka miesięcy.. Cytat:
oczywiśćie fajnie dobrze sprzedać wózek..ale ja bym wolała dołożyć te 10% i mieć nowiutki ![]() Cytat:
![]() mam malutkie audi a2 i speedi spoko mi sie mieści +zakupy.. a u męża w c4 mieścił sie speedi + buda + ekwipunek wyjazdowy ![]() ale ponieważ mam dwa wózki drugi - parasolka zooper jeździ w moim bagażniku.. więc nie muszę się bawić w skladania i 3 seki tylko wsiadamy i jedziemy ![]() z komunikacji miejskiej nie korzystam ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2012-04-19 o 08:05 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2764 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wczoraj w trakcie spaceru miałam bezpośrednie porównanie jazdy parasolką i quinnym podczas wspólnego spaceru z koleżanką. Chodnik był taki ze starego asfaltu już zniszczonego z dziurami i drobnymi wystajacymi kamyczkami. Parasolka straszne się telepała na tym a quinny trochę się trząsł ale w sumie jechał lekko jak po maśle. Tylko tamten wózek to już kilkuletni Chicco więc może nie ma co porównywać. Mi z parasolek szalenie się spodobała inglesina trip z obecnego roku - taka jasnobeżowa i właśnie o niej myślę. Tylko też zastanawiam się czy jednak jest sens... Praktycznie już zdecydowaliśmy się na zakup bagażnika dachowego przed wyjazdem - więc będzie trochę więcej powierzchni bagażowej i może quinny się jakoś zmieści. Na wyjazdy tygodniowe do babci do tej pory pakowałam się jakoś z dzieckiem. Tylko nie brałam tez tyle rzeczy dla siebie a i dla dziecka wiele rzeczy miałam na miejscu. Teraz za to muszę praktycznie pół domu spakować i każde miejsce może być na wagę złota - a wyjazd na prawie trzy tygodnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2765 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2766 |
Zakorzenienie
|
aaliyah ja pisałam ze dla mnie obecnie to bez sensu kupować parasolkę w ogóle..a co dopiero wydać tyle kasy na nią bo ja jej używałam ze 4mce i przy drugim dziecku używam sporadycznie..
nie wożę dziecka 3 lata w spacerowce.. ani w ogóle w wózku.. czynnikiem decydującym nie była cena tylko zdrowy rozsądek ![]() nie patrzyłam na markę tylko na faktyczne różnice.. nie uważam ze maclaren to zły wózek ale uważam ze nie jest lepszy ani gorszy od mojego przy okazji tańszego ![]() akcesoria?? też mialam tego mnóstwo w zestawie do parasolki(torba, śpiwoerk folie, moskitiery, wkładka dla bobasa) i prawie nie użyte leży.. no i moja parasolka ma to czego nie ma maclaren - podłokietniki - co akurat dla mnie było ważne.. ![]() poza tym nie widzę żadnej różnicy w tych dwóch wózkach..(poza jeszcze kolorystyką może) wagowo wypadają podobnie, identycznie się składają, identycznie, jeżdżą , podbijają się etc oba maja gwarncję.. więc mając dwa wózki bardzo podobne to wolałam zapłacić 550zł niż 1500zł.. bo nie zauważyłm nicego za co warto by było ten 1000zł dopłacić..po prostu.. ![]() czyli mam de facto więcej za mniej ![]() ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2012-04-19 o 10:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie to nie jest kwestia rozsądku, ale wolnego wyboru. Kupuję co mi się podoba i co mam ochotę kupić bo ja to potem używam i ja również płacę. ![]() Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2012-04-19 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2768 |
Zakorzenienie
|
kupiłam bo mi się nie chciało speediego na 3 piętro wnosić..tylko dla tego..teraz już nie muszę wnosić i bym nawet za darmo nie wzięła..
no i tobie sie podobał mi nie.. nawet jakby kosztował tyle samo wziełabym hulę.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2769 |
Zadomowienie
|
![]()
witam!
Uff! Przebrnęłam w końcu przez cale forum ![]() Jestem na etapie wyboru spacerówki (nie parasolki) dla córci (4 mies.) Mój pierwszy wózek (i jak dotąd jedyny) kupiony dla synka 6 lat temu to x-lander x1 - i powiem Wam , jestem mega zadowolona z tego wózeczka - teraz w gondolce jeździ nim córeczka. Po przeczytaniu większości postów zauważyłam, że dla większości mam bardzo ważna jest waga wózka - szczerze mówiąc kupując go nie myślałam wtedy o jego wadze. Zachwycił mnie jego sportowy design i to przeważyło o naszej decyzji (przyznam, że jestem trochę gadżeciarą ![]() ![]() I powiem nawet, że był z nami dwa razy w Egipcie - jak Mały miał 2 i 3 lata - więc dał radę podczas czterech podróży samolotem ![]() Poza tym ma duże, szerokie rozkładane prawie na płasko siedzisko - syn nie lubił chodzić (był typowym wózkowcem) i jeździł nim prawie do czwartego roku życia. W Egipcie było to super rozwiązanie, bo gdy dziecię sobie wygodnie spało w spacerówce, my też mogliśmy poleniuchować... ![]() Jakby ktoś chciał więcej info na temat doświadczeń z użytkowania tego wózeczka - to chętnie odpowiem. Nie jestem dystrybutorem, ani nie mam nic wspólnego z firmą, ale szczerze jestem nim zachwycona ![]() Jedyny minus jak dla mnie - brak przekładanego siedziska ![]() ![]() Poza tym już dawno upatrzyłam sobie Jane Slalom Reverse. Z drugiej strony podobno wycofują go z polskiego rynku... wiecie coś o tym? A jak się Wam podoba nowość Jane na 2012 rok Trider? Ja osobiście lubię takie trochę kosmiczne konstrukcje, ale na minus tutaj kubełkowe siedzisko ![]() Edytowane przez Oliveira79 Czas edycji: 2012-04-19 o 11:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2770 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() ![]() Tak, quinny, mutsiaki, emmaljungi, teutonie, bugaboo i inne ... to bardzo dobre wózki. Sama byłam użytkowniczką mutsiaka i bez mrugnięcia okiem kupiłabym drugi raz. Ale akurat pisałyśmy o parasolkach... Jeśli chodzi o użytkowanie parasolki... Mnie lepiej się używało jane sonic niż maclarena questa. Lżej się prowadziła, bardziej zwrotna, lepiej podbijała, wieksze kółka ... wyższe siedzisko (czyli dla starszaka lepsza) i ostatecznie został ze mną jane. Ale ... po kilku miesiącach zaczęła się przedzierać tapicerka... Dostałam nową i po paru miesiącach ta druga zaczęłą się przedzierać... nosz ![]() ![]() ![]() A, i jeśli chodzi o długość użytkowania spacerówki; bo często podkreślasz, że tobie niepotrzebna ... Zależy od trybu życia. Jedni użytkują krótko, tak jak ty, inni długo ( tak jak ja ![]() Ja już podawałam tu przyczyny.: - wyjazd na zakupy; dziecko zawsze zasypia w samochodzie. I co mam robić zakupy z dzieckiem na rękach? Wyjmuję wózek, dziecko do wózeczka i załatwiam wszystkie sprawy bez problemu. Meega wygoda, nie wyobrażam sobie w tego typu sytuacjach (jak gdzieś jechaliśmy samochodem) nie mieć spacerówki. - czasami trzeba gdzieś szybko dojść z dzieckiem albo odstawić do babci czy żłobka przed pracą, ... i nie ma czasu na wolne dreptanko... a jeszcze jak to jest długa droga... ![]() Mnie, w takich awaryjnych sytuacjach spacerówka przydawała się bardzo. Nawet użyłam jej raz przy czterolatku, jak musiałam iść z nim do lekarza, a był tak osłabiony, że na nogach nie mógł się utrzymać.
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2012-04-19 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2771 |
Zadomowienie
|
![]()
Wczoraj byłam w sklepie, żeby obmacać Slaloma, ale nie mają go na stanie, tylko na zamówienie i w ogóle jest wyprzedaż. Pani powiedziała, że będą go wycofywać z Polski na rzecz nowego Tridera.
Nie chciało mi się wierzyć, więc napisałam do głównego importera Jane - pani odpisała, że nie wycofują go tylko nie mają zamiaru na razie wprowadzać nowej kolekcji kolorystycznej - bo znacząco spadło zainteresowanie tym modelem. Ale zapewniła, że go nie wycofują. I teraz nie wiem, czy jej wierzyć, bo to w końcu przedstawiciel ![]() ![]() Nie wiem, co o tym wszystkim myśleć - tym bardziej, że pani we wspomnianym sklepie rozpływała się w zachwycie nad najnowszym x-landerem x-move. I powiem szczerze, że teraz mam zagwozdkę ![]() ![]() Może któraś z Was ma już ten wózeczek i może coś o nim powiedzieć? Bo w sumie ma wszystko czego szukam: przekładane siedzisko, pompowane koła, poza tym fajne diody led w podnóżku, moskitierę w podnóżku, fajna kolorystyka, świetna teleskopowa rączka z ekoskórką zamiast pianki... sama nie wiem... Edytowane przez Oliveira79 Czas edycji: 2012-04-19 o 13:12 Powód: dodanie zdjęcia |
![]() ![]() |
![]() |
#2772 |
Wtajemniczenie
|
scorpioniec - ale my nie udowadniamy wyzszosci maclarena nad innymi wozkami, zreszta wozek to kwestia tego co komu pasuje, i jest na pewno setki ktore beda rownie dobre lub lepsze. Po prostu pisze opinie na jego temat, byc moze komus sie przyda.
Na temat innych wozkow sie nie wypowiem bo sie nie znam, moj poprzedni to iCandy stary grat. |
![]() ![]() |
![]() |
#2773 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2774 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() nie lubię takich ludzi ![]() ale trzeba przyznać, że ma kobitka gadane i jest na swoim miejscu - pewnie już niejeden wózek sprzedała - taki jak ona chciała, a niekoniecznie klient ![]() Może ktoś ma coś do powiedzenia więcej o Slalomie? Żeby mnie na 100% przekonać? Albo na 100% zniechęcić do niego? Chyba za dużo wymagam, co? ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Właśnie mi pani z Jane mi napisała, że owszem gwarancja 24 mies. ale nie "door to door", a wiem że w x-landrze gwarancja 3 lata "door to door" - i wiem z doświadczenia, że to naprawdę tak działa i serwis jest rewelacyjny; co robić, heh ![]() wie ktoś może jak z tym serwisem u Jane? co w przypadku zakupu w sklepie internetowym? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2775 |
Zakorzenienie
|
heh, u mnie w mieście jest taki sklep..sprzedawcy potrafią takie pranie mózgu zrobić ze szok..często kupuje tam np kubeczki, myjki itp akcesoria i słyszę jak oni makaron na uszy nawijają innym rodzicom..
![]() ![]() mi keidyś pan próbował wmówic że bolder lepiej sie skada i jest lzejszy niz speedi.. albo ze isofix tak naprawdę nie ma żadnego znaczenia jeśli chodzi o bezpieczeństwo w foteliku.. a moi znajomi pojechali tam z zamiarem zakupu mutsiaka(bali się zakupu przez internet) a wyszli z x-landerem bo sklep jest przedstawicielem tej firmy ![]() ![]() x-lander spoko wózek ale jednak mieli co innego w planach ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2012-04-19 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2776 | |
szeryfcio
|
Cytat:
Miałam do czynienia z serwisem Jane, ale nie wiem jak to jest w przypadku sklepu internetowego. Ja kupowałam w sklepie stacjonarnym, w którym jest akurat taka zasada, że jak problem z wózkiem, to trzeba go przynieść i oni załatwiają wszystko. Kiedyś serwis Jane miał bardzo złą opinię. Nie wiem czy teraz coś się zmieniło, czy są jakieś problemy... mnie załatwili pozytywnie, ale wiem, że duża tu była zasługa sklepu.
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2012-04-19 o 15:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2777 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() a ze znajomymi, to coś jak w moim przypadku (ja na razie nie dałam się zamotać) - ten sklep to też przedstawiciel x-landera - i nie chodzi mi o to, że mam coś do marki, bo jak już pisałam jestem bardzo zadowolona z x1, ale denerwuje mnie takie zachowanie sprzedawców jednak z drugiej strony... to przecież ich chleb ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
Chociaż właśnie mi się przypomniało, że jak kupowałam fotelik samochodowy Concord dla syna przez neta, to sprzedawca powiedział, że w przypadku reklamacji sklep odbiera ode mnie fotelik i potem dostarcza do mnie z powrotem. Więc może jest nadzieja... Inna sprawa, jak reklamację załatwia sama firma (Jane). |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2778 |
Zakorzenienie
|
Ja już mam mętlik w głowie od tych parasolek :/
julka910 pisała o Bebe Confort Viva, całkiem fajny ten wózek. Ja już sama nie wiem, bo z jednej strony chciałabym, żeby wózek był porządny, solidny, nie miał zbyt małych kółek i płytkiego siedziska, dobrą budę, a z drugiej strony prawdopodobnie czeka mnie przeprowadzka na 3 piętro bez windy i będę potrzebowała parasolki, którą spokojnie będę mogła znosić złożoną jedną ręką. Mój TŻ twierdzi, że nie ma różnicy między Peg Perego, X-landerem itp., bo wszystko to i tak jedno Coneco (mamy uraz do Coneco, bo kupiliśmy przy 1 dziecku i nam się rozwalił zaraz). On najchętniej kupiłby parasolkę w supermarkecie (ah ci mężczyźni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2779 |
Zakorzenienie
|
Impersona, ja miałam dylemat Maclaren czy Peg Perego. W końcu kupiłam PP i jestem mega zadowolona. Wózek niezniszczalny, wożony samochodem, samolotem, przewalany. Do tego lekki i wygodny.
Z Maclarena zrezygnowałam z powodu zbyt wysokich rączek. (mam 162 cm).
![]() |
#2780 |
Zadomowienie
|
![]()
Czy ktoś może mi podać realne wymiary siedziska Jane Slalom Reverse i dla porównania x-lander x-move? Pliiiiiizzzz! Wysokość oparcia także.
Bo szukam szukam i nic ![]() Mam już taki mętlik w głowie, heh ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2781 | ||
szeryfcio
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2782 |
Zadomowienie
|
dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2783 |
Zakorzenienie
|
czy jest tu jakaś posiadaczka Quinny Zapp Xtra?
#2784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem jednak zdania ze jesli miałby być to wozek do codziennego użytku to wolałabym coś lepszego. Mi sie bardzo podoba Peg Perego Si oraz Bebe Confort Loola ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też wolę coś porządnego, przy starszym kupiłam Coneco i mi się połamał. Z drugiej strony nie wydam na wózek dużych pieniędzy. X-lander xs wydaje mi się tak tandetny, że bałabym się, że się zaraz rozleci. Te rurki ma takie jakieś cienkie, bardzo sztuczny materiał, wygląda jak wózek dla lalek. Jedyne co, to ma fajną kolorystykę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2787 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Z tanich jedynie podobał mi się Espiro Metro. Wyglądał dobrze, tylko, ze obawiałam się co do jakości (nie mam zaufania do tanich polskich firm) i wolałam jednak dołożyć i kupić lepszy jakościowo. ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Ale Impersona nie chce dużo wydać.... On jest bardzo fajny i leciutki właśnie... No chyba, że używany. ![]()
![]() |
#2788 |
Zakorzenienie
|
Sheryl nie doczytalam o tej cenie
![]() Weszlam teraz na allegro popatrzeć na parasolki z nadzieja ze coś mi wpadnie w oko i zobaczyłam tam wózki Espiro. Przypomniało mi sie ze sama go chciałam kupić i widziałam kilka. To podobno fajne wózki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() powaznie quinny w mazdzie wchodzi ci na skos? ja nie mam takiego problemu ![]() co do espiro metro bylam prawie na niego zdecydowana, fajnie sie prowadzi, lekki, latwo podbija. ale budka wydawala mi sie za mala ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2790 | |
szeryfcio
|
Cytat:
Maclaren quest ok.800 - 900. Może można go gdzieś okazyjnie za 700 z groszami złapać... Ja pamietam, że jak szukałam parasolki to znalazłam w necie maclarena za 600 cała happy ![]() ![]() ![]()
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2012-04-20 o 14:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.