|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości... - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedyś kupiłam trampki, a potem zobaczyła, że kto inny wystawia je taniej. Więc napisałam do tego pierwszego sprzedającego, że odstępuję od umowy jeszcze przed wysyłką i było ok - też żadnego ostrzeżenia nie dostałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1834 |
Moderator
|
Zaciekawiłyście mnie - jak wyglądają te karne punkty od Allegro? Gdzie to jest zanotowane?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1835 |
Zadomowienie
|
Problem allegro
Dzień dobry
Proszę o poradę w pewnej bardzo stresującej sytuacji dla mnie. Otóż w sierpniu sprzedałam na allegro bluzkę, była używana lecz w stanie idealnym bo miałam ją na sobie zaledwie raz. Po kilku dniach od otrzymania mojej przesyłki kupujacy wysłał do mnie emaila, że bluzka jest w złym stanie na dowód załączając zdjęcia. Rzeczywiście bluzka poszarzała zapewne na wskutek wyprania jej przez kupującego w pralce (jest czarno-biała) i delikatnie się zmechaciła. Nie były to jednak uszkodzenia powstałe z mojej winy lecz jego. Przejdę do sedna. Wówczas zignorowałam trochę sprawę bo miałam dużo spraw na głowie( obrona, problemy zdrowotne) . Kilka dni temu otrzymałam emaila, że kupujący zamierza zgłosić to na policje itp i , że chce zwrócić bluzkę a ja mam oddać pieniądze. Napisałam, że jeśli zwróci bluzkę i uwzględnię reklamacje to oczywiście oddam pieniądze. Wczoraj otrzymałam bluzkę i wygląda jak za przeproszeniem znoszona stara szmata, absolutnie nie jest w takim stanie jak ją wysłałam. Kupujący żąda ode mnie zwrotu pieniędzy również za przesyłkę w obie strony i straszy policją. Jestem już cała w nerwach i nie wiem co robić. Nie uśmiech mi sie zwracać komuś pieniędzy za to, że pochodził parę miesięcy w mojej bluzce i ją zniszczył. Moja siostra mówi, że to próba wyłudzenia pieniędzy i że moge to zgłosić na policję. Poradźcie co robić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1836 |
Konto usunięte
|
Dot.: Problem allegro
A masz jakieś zdjęcia cokolwiek co wskazuje na to, że to kupujący ją zniszczył?
W każdym razie mi to wygląda bardzo lipnie i bym się tym specjalnie nie przejmowała. Kasy bym nie oddawała, no dowód przesłała mailem zdjęcia bluzki (umieściłaś je na aukcji?), dodatkowo uzasadnienie odmowy listem poleconym za potwierdzeniem (zrób ksero) i prośba o przesłanie kasy na paczkę zwrotną z bluzką . Żądanie kasy za przesyłke jest wg mnie bezpodstawne, bo takie rzeczy kupująca załatwia na własny koszt. A i jeszcze kupujący powinien Ci przesłać pisemnie reklamację. Przeczytaj także regulamin allegro, bo jest tam to opisane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1837 |
Wtajemniczenie
|
Co do bluzki to się nie wypowiem, ale przy zwrocie powinnaś zwrócić koszt zakupu + koszt przesyłki w jedną stronę (od Ciebie do kupującego) w kwocie najniższej możliwej opcji wysyłki (jak ma na przykład kuriera za 15zł i polecony za 6zł to obojętnie którą wysyłkę wybrał kupujący, Ty zwracasz najniższą kwotę - czyli te np. 6zł). Tak jest w ustawie. Więc kupujący nie może żądać zwrotu za obie przesyłki.
PS. Ja bym w ogóle reklamacji nie przyjeła... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1838 |
Wtajemniczenie
|
W sierpniu??????? A mamy styczeń.. chyba jest jakiś termin , w którym to kupujący może zrezygnować z zakupu (14 dni???) na pewno nie jest to 4-5-6 miesięcy . Ja bym się nie zgodziła na żaden zwrot po takim czasie. Przez te miesiące to ona mogła tą bluzkę nosić codziennie.
every moment is good to change everything.. Gram, bo lubię ![]() https://www.instagram.com/req29/ requiem29 Edytowane przez requiem29 Czas edycji: 2016-01-19 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1839 |
.
|
masz zdjęcia, jak wyglądała bluzka przed sprzedażą?
![]() |
#1840 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niemniej jednak, jeżeli Tamt ma zdjęcia bluzki przed wysłaniem, to napisałabym kupującemu tak jak radzi siostra - że to próba wyłudzenia i że idziesz z tym na policję. Może odpuści. ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
- Ah elle aime bien ça les stratagemes! - Oui... - En fait, elle est un peu lache. Je crois que c'est pour ça que j'ai du mal a saisir son regard. Edytowane przez Veredise Czas edycji: 2016-01-19 o 12:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1841 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1842 |
Zadomowienie
|
Dot.: Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości - wątek zbiorczy
Niestety nie mam zdjęcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1843 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1844 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1845 |
Zadomowienie
|
Miałam zdjęcie ze strony internetowej sklepu. dokładnie opisałam , że bluzkę włożyłam raz do przymierzenia w domu, niestety była sporo za mała więc nawet nie mogłam w niej chodzić. Tu jednak nie chodzi o zdjęcie czy jego brak ale o to czy po 4 miesiącach noszenia bluzki ktoś może mi ją odesłać i żądać pieniędzy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1846 |
Moderator
|
Niepotrzebnie w ogóle odpowiadałaś na tą wiadomość sprzed kilku dni.
Ja na Twoim miejscu bym teraz odpisała, że bluzka została zniszczona przez kupującego, reklamacja została rozpatrzona negatywnie i że bluzkę odsyłam na jego koszt, więc niech wybierze czy płaci na konto czy woli za pobraniem. EDIT: Doczytałam, że nie masz zdjęcia zrobionego przed wysyłką - no to pod względem dowodowym jesteś na straconej pozycji. A o jakiej kwocie w ogóle rozmawiamy? Jest w ogóle sens się tak szarpać? Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2016-01-19 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1847 |
Zadomowienie
|
Teraz też żałuje , że w ogóle przyjęłam ten zwrot ale jak dostałam z 10 emali i smsów, że ta Pani chce reklamować a jak nie to zgłasza sprawę na policję to po prostu zgłupiałam.
Gdyby ona odesłała mi tą bluzkę po kilku dniach to rzeczywiście dla świętego spokoju oddałabym kasę. ale ona mi ją odsyła po 4 miesiącach noszenia jej... Edytowane przez Tamt Czas edycji: 2016-01-19 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1848 |
Zakorzenienie
|
witajcie
mam mały problem; zakupiłam na allegro sweter, trzeba było wybrać rozmiar więc napisałam maila do sprzedającego jaki rozmiar wybieram. Niestety dziś otrzymałam paczkę i rozmiar przyszedł nie taki jak zamawiałam. Towar będę odsyłać. Czy w takiej sytuacji mam prawo domagać się, żeby sprzedający pokrył koszty wysyłki? To,że wysłało zły rozmiar to nie moja wina. Pytam, bo kiedyś miałam już taką sytuacje, że kupiłam buty, wymiary były inne niż podane na aukcji, więc dokonałam zwrotu, ale otrzymałam pieniądze tylko za buty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- - - Ja też mam jakąś głupią sytuację teraz, pierwszy raz, odkąd korzystam z Allegro. Zakupiłam kod na roczny abonament Xbox Gold, zapłaciłam, dostałam natychmiast, aktywowałam i wszystko działa. Po tygodniu dostaję maila od Allegro, że mam "potwierdzić wersję sprzedającego", który zgłosił, że zamówienie uległo zniszczeniu w transporcie [coś w ten deseń]. Nie wiem, czy gość kombinuje, żeby nie płacić prowizji, czy o co chodzi? ![]()
![]() |
![]() |
#1850 |
Zadomowienie
|
Witam. Kupiłam ostatnio przedmiot na Allegro od użytkownika, który dopiero zaczynał (nie miał żadnych komentarzy. Oferta była pierwotnie wystawiona na olx, ale poprosiłam o wystawienie na Allegro). Minęło 10 dni, a dalej nie dostałam przesyłki. Jakie sa procedury zwrotu pieniędzy? Wytoczyłam juz spór, ale bez odpowiedzi od sprzedającego. Co dalej powinnam zrobic?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1852 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja też kiedyś tak miałam, że dostałam przedmiot, a po dłuższym otrzymałam takiego maila z Allegro. Zgodnie z prawdą nie potwierdziłam wersji sprzedającego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1853 |
Zakorzenienie
|
A ja miałam pecha i jak koniecznie chciałam zakupić kod do jednej gry (legalnie - tak mi się wydawało) najpierw angielski eBay - zaplacone, brak kodu, mail przeprosinowy "ukradli nam kody, zwracamy kasę" super, ale ja chce grę! Idę na polskie allegro - zakup, zaplata, "sorki, brak kodów, atak hackera" co wy kurka, z jednego generatora kodów korzystaliscie i się zepsul? Wredne naciagacze!
Wysłane z mojego Elephone P8000 przy użyciu Tapatalka
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1854 |
Zakorzenienie
|
Wydawało mi się, że któraś z Was kiedyś pisała o tej bluzce ?
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...rs_socket_id=7 Może jakies opinie ? ![]()
![]() |
#1855 |
Raczkowanie
|
![]()
Drogie koleżanki, czy kupowałyście może kiedykolwiek jakieś sprzęty elektroniczne (AGD) za pośrednictwem allegro? Nie mówię o kupowaniu od autoryzowanych przedstawicieli typu euro czy media markt ale nawet o sklepie allegro czy czymkolwiek innym. Jaka jest szansa, że to w ogóle dotrze w jednym kawałku a sprzedawca nas nie wystawi? Ogólnie podzielcie się wrażeniami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1856 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sprzęty z allegro
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1857 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sprzęty z allegro
Kupowałam nie raz rozmaite sprzęty, jeszcze nigdy nie miałam żadnych cyrków z tym związanych.
Najlepsza opcja to za pobraniem, i wtedy przy kurierze obejrzeć sprzęt. Jak coś jest nie tak to nie przyjąć paczki.
![]() |
#1858 |
BAN stały
|
Otrzymalam na allegro kupon na 20zl. Zrobiłam w aplikacji mobilnej zakupy u dwóch sprzedawców za łączną kwotę 80zl bez kosztow przesyłki ale gdy chciałam zapłacić to nie pokazała mi się możliwość wykorzystania kuponu :-( jakieś pomysły???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1859 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy dobrze pamiętam bo dosyć dawno z tego korzystałam, ale tam chyba trzeba gdzieś było aktywować ten kupon? Patrzyłaś w zakładce 'kupony' czy jest aktywny? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.