|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Zadomowienie
|
Kryolan - który puder wybrać??
Ja nie mam pojęcia. Chodziłoby o jakiś matujący - cera mieszana.
Puder ma być transparentny, w miarę trwały, lekko utrwalający makijaż - chodzi o to, że będzie "na wyjścia" (wesele, impreza, disco - żeby nie biegać co chwilę do łazienki i nie poprawiać) i przyjazny dla skóry. Zastanawiam się nad Kryolanem (czytałam KWC): https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...sparentny.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ng-powder.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ne-powder.html
![]() |
#1112 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kryolan - który puder wybrać??
zamiast Kryolana polecam Lily Lolo
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ess-matte.html U mnie trzyma piękny mat. Skład też godny uwagi.
![]() |
#1113 |
Raczkowanie
|
Kryolan to rewelacyjna firma z tradycją,wiem bo sama używam produktów tej marki! Szczerze Ci polecam,jednak kupowanie prze internet jest zdradliwe.Najlepiej namierzyć sklep stacjonarny i pod okiem fachowca profesjonalnie dobrać kolor,konsystencję ect.To jest bardzo ważne
![]() Musisz pamiętać że tych kosmetyków trzeba NAUCZYĆ SIĘ nakładać.Jeżeli opanujesz tą sztukę Kryolan odwdzięczy się trwałym efektem bez uczucia maski scenicznej ![]()
Powiem,co wiem,lecz wiem na pewno Nie będzie to wcale myśl złota Najlepszą muzyką przed snem dla uszu Jest mruczenie mojego szczęśliwego kota ![]() Dbam o ciało używam ELANCYL ![]() Zapraszam do Klubu Jak wytresować faceta żeby...? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Swietny jest puder transparentny - ja mam cere mieszana, a jak wykoncze makijaz tym wlasnie pudrem to nie blyszcze sie nawet przez caly dzien... ![]() ![]() Jesli bardzo potrafi Ci sie przetluszczac strefa T, to polecam na wyjscia (!) puder ryzowy Kryolana Anti-shine. Zupelnie zapomnisz o czyms takim jak problematyczna strefa T ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1115 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Dot.: Profesjonalne kosmetyki do makijazu - firma KRYOLAN (wątek zbiorczy)
Odgrzebuje stary wątek, dziewczyny potrzebuje rady co do odcienia podkładu, bardzo jasny neutralny. Jaśniejszy niż revlon ivory
![]() Tak w ciemno w sumie chcę kupić, naczytałam się opini o ich fludiach i chcę spróbować. Myślałam o odcieniu alabaster (według grafik google wygląda ok) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1118 | ||
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1119 |
Zakorzenienie
|
virtual_reality - u mnie wyglądał niestetycznie i generalnie się nie polubilismy. Był bardziej widocznyniz kamuflaz. Co nie znaczy ze Tobie nie będzie pasował. Ja mam skórę normalna,przesuszajaca się w okresie zimowym.
![]() |
#1120 | |
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1121 |
Raczkowanie
|
Dot.: fixer Kryolan - pomocy!
Witam.
Nie chciałam zakładać drugiego tematu bo mój problem jest bardzo podobny. Nie dawno kupiłam fixer i mam z nim problem. Po spryskaniu z przepisowej odległości 30-40cm nic nie czuję, żebym miała coś na twarzy tylko lekki podmuch wiatru, po sprykaniu z bliższej odległości wyglądam jakbym włożyła twarz do mąki. Jak wylgąda aplikacja tym produktem czy jest jakieś uczucie ściągnięcia skóry czy coś?
![]() |
#1122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic specjalnego nie musisz czuc na twarzy po spryskaniu nim,to ma tylko taka ''sucha'' mgiełka opasc na twarzy to wszystko...i ma byc niewidoczna...a który fixer masz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1123 |
Raczkowanie
|
Fixer Kryolan Dermacolor.
To mnie trochę uspokoiłaś, wcześniej używałam mgiełki E.L.F i przy niej twarz była wilgotna, myślałam że tu będzie podobnie czy coś.
![]() |
#1124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mgiełka jest typowo wodna, tego Kryoplna daj naprawdę niedużo,bo inaczej skóra może lekko świecić...ewentualnie na strefę T po jakims czasie mozna dac odrobine sypkiego pudru,gdyby świecenie było za mocne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1125 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Teraz wiem jak to działa i jak go używać
![]()
![]() |
#1126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kryolan Dermacolor mgiełki E.L.F tez pewnie bedzie z tym klopot u mnie po zakupie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1127 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1128 |
Raczkowanie
|
Najlepiej poprosić kogoś o spryskanie nam twarzy z bezpiecznej odległości. Używam fixera od wielu lat, jednak aplikuję go z nieco większej odległości niż jest polecane. Skuteczność gwarantowana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1129 |
Przyczajenie
|
Puder transparentny Kryolan
Witajcie,
Chciałabym kupić sobie puder transparentny marki Kryolan. Mam jasną karnację i zastanawiam się nad kolorem. Czy lepiej wybrać TL1, TL11, czy też może jeszcze inny? Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1130 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Puder transparentny Kryolan
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1131 |
Przyczajenie
|
Fixer z Kryolan na mnie nie działa!
Dziewczyny!
Zachęcona opiniami na KWC kupiłam fixer z Kryolana. Duży, w niebieskiej butelce. Z wypowiedzi wizażanek, które używały tego utrwalacza wynika, że makijaż w stanie nienaruszonym powinien przetrwać cały dzień. U mnie WSIĄKA po 6-7 h (!) , więc utrzymuje się tyle, ile standardowy makijaż w moim przypadku. Myślę, że dobrze go stosuję, tzn. tak jak opisano na opakowaniu - spryskuję twarz z odległości ok. 30 cm. Dodatkowo kupiłam nawet puder z Kryolana Anti Shine, który też powinien przedłużać trwałość makijażu, na to daję fixer, a tu 7 h i twarz praktycznie "naga"! Może któraś z Was poradzi coś w tej kwestii |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1132 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fixer z Kryolan na mnie nie działa!
Cytat:
sam fixer nie załatwi sprawy jeżeli makijaz nie jest bezbłędnie zrobiony,generalnie trwałość zależy od tego jaką masz cere,jak ją pielęgnujesz i przygotowujesz pod makijaz oraz jakich kosmetyków uzywasz<np podkład/puder> ps.antishine wcale nie jest dobry ani matujący na długo wedle mojej opinii.
![]() |
![]() |
#1133 |
Przyczajenie
|
Domyślam się, że wiele zależy właśnie od cery. Moja jest sucha, miejscami tłusta, ze skłonnością do zaskórników. Staram się dbać o nią - codzienny demakijaż to podstawa, poza tym żel myjący i coś nawilżającego.
Co do tego, że makijaż musi być bezbłędnie zrobiony - co masz tutaj na myśli, co znaczy bezbłędny makijaż? Jakich kosmetyków używam? Bazy pod makijaż nie stosuję. Zanim położę podkład kładę na twarz lekki krem nawilżający. Używam podkładu Colorstay z Revlonu (który sam w sobie powinien trzymać się cały dzień), na to jakiś bronzer i puder sypki - obecnie Anti Shine z Kryolana (akurat u mnie matuje bez zarzutu, ale wsiąka razem z makijażem) |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1134 |
Konto usunięte
|
A utrawalacza używasz w codziennym makijażu czy sporadycznie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1135 |
Przyczajenie
|
Kupiłam go w celu sporadycznego używania, tj. całonocne wyjścia, wesela itp.
Testowałam go także w "normalnych" warunkach , ale tylko jeden raz, użyłam go przed wyjściem do pracy. Wówczas makijaż także nie wytrzymał całego dnia ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1136 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny zastanawiam się nad zakupem koretora z Kryolanu polecanego przez Aline http://www.alinarose.pl/2012/03/mocn...z-kryolan.html
Tylko że znalazłam na stronie producenta z mojego miasta zupełnie inne oznaczenia. http://www.rbskosmetik-sklep.pl/pl/k...oundation.html Wiecie może czy pozmieniały sie oznaczenia czy juz po prostu nie ma tych odcieni? Jeżeli tak to mogły byście polecić mi kolor na ekstremalnie ciemnie cienie pod oczami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1138 |
Rozeznanie
|
Miałam już chyba wszystkie drogeryjne korektory włącznie z tym z revlona.
Zapytałam konkretnie o ten z Kryolanu bo właśnie ten chce kupić stąd moje pytanie o kolor. Vanish??? Edytowane przez wiolka1115 Czas edycji: 2013-10-24 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1139 |
Rozeznanie
|
Niepotrzebnie edytowałaś wpis... nie zdziwiłaś mnie, ale mam nadzieję, że mnie dobrze zrozumiałaś. Wierz mi... nie chodzi mi o vanish do prania...
Edytowane przez capriart Czas edycji: 2013-10-24 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1140 |
Rozeznanie
|
Domyslam się że nie taki do prania
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.