|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum
Po przeczytaniu niektórych postów stwierdziłam,że nigdy,przenigdy nie rozbiorę żadnego zapachu
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#2372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pierwszych postach wspólnych zakupów u poszczególnych organizatorek jest jasno napisane, co ile kosztuje ![]() Nie chcesz - nie bierz udzialu we wspólnych zakupach - proste. Co do wytłuszczonego - robię to do tej pory, durna ja Jak wiadomo w atomizery A-10 czasem wlezie i 12ml, w zależności od grubości dna.Temat, co jakiś czas wraca jak bumerang i jedynie pozostaje niesmak. Nic więcej. Mnie osobiście krew zalewa, jak czytam niektóre posty.
|
|
|
|
|
#2373 | |
|
skacze bryka i wiruje ...
|
Cytat:
Przykre to ...
|
|
#2374 |
|
Her Worshipfulness
|
Kurcze tak sobie czytam te dywagacje na temat "zarabiania" na kosztach przesyłek i cały ten temat jest z lekka niesmaczny. Dla mnie to oczywiste że biorąc udział w rozbiórce zgadzam się na wszystkie zawarte tam warunki. Już kilka razy odpuściłam sobie zapach bo np. koszty atomka mnie przerosły
(tego z poza wizażu oczywiście). Poza tym jeżeli już dokładnie liczyć koszty to co np. z paliwem, jeżeli ktoś musi dojechać kilka km na pocztę?. Takie przykłady można by mnożyć, ale dokąd to wszystko zabrnie? Co do odpowiedzialności za rozlane czy zgniecione odlewki, to nie rozumiem dlaczego organizatorka miałaby mi zwracać cokolwiek w przypadku gdy ktoś na poczcie źle potraktował przesyłkę, czy fabryka wyprodukowała wadliwy atomek? Co prawda nie mam tak ogromnego doświadczenia we wspólnych zakupach jak niektóre wizażanki, ale jak dotąd wszystkie moje zapachy były dobrze zabezpieczone i choć w jednym przypadku coś musiało wyciec (ubytek jednak nie był widoczny w butelce) bo cała koperta pachniała mi Diorem to złożyłam to na karb fabryki szkła i przez myśl mi nawet nie przeszło by komuś coś wytykaćJak dla mnie w momencie podjęcia decyzji o udziale w rozbiórce kalkuluję wszystkie możliwe za i przeciw, zawsze jest szansa że coś nawali - poczta, buteleczka, czy jakaś inna kometa spadnie, ale na prawdę wydaje mi się że zakupy tutaj są uczciwe i nie powinno się szukać problemów na siłę.
|
#2375 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym tak jak któraś napisała - jak by chodziło o zwykły zapach - do 3 zł za ml i miałabym go jeszcze sporo to bez wahania zrobiłabym drugą odlewkę, ale to chodzi o zapach na który się wykosztowałam i sobie zostawiłam malutko i po codziennym używaniu prawie już go nie mam. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja np nawet nie wiem ile za niektóre przesyłki dopłaciłam - bo mi babki nigdy nie wpisują kosztów do książki. Nie biorę też dopłat kilkudziesięciogroszowych , a często takie wychodzą, chyba że wiem, że różnica na wysyłce może sięgać 2 zł to proszę daną osobę żeby zobaczyła ile jest znaczków na kopercie i ewentualnie dopłaciła mi różnicę (ale chyba tylko 2 razy tak zrobiłam - jak różnica była 2 zł) Poza tym u mnie na poczcie koszty kopert też zaczynają się od 90 groszy, nie mam karty do makro, a na allegro nie kupuję hurtem bo mam małe mieszkanie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dlatego trzeba rozważyć za i przeciw A jeszcze chciałam Was zapytać czy ja jako wysyłająca mogę złożyć reklamację na poczcie że przesyłka dotarła zniszczona pomimo owinięcia w folię bąbelkową?
|
|
#2376 |
|
|
Proponuję robienie fotek obklejonych znaczkami kopert i potem dokładne wyliczenie kosztów pakowania i przesyłki czyli: znaczki + koperta (rachunek będzie potrzebny) + folia bąbelkowa + taśma klejąca + tusz w drukarce potrzebny do wydruku naklejek + papier do wydruku takowych + taśma p.przeciekom + taśma do obklejenia koperty + tusz w długopisie + prąd (bo po ciemku tego nie robię, a i komputer jest do tego potrzebny ; a właśnie amortyzacja komputera, bo mi się przegrzewa) + paliwo, bo na pocztę jeżdżę samochodem (no i amortyzacja
). Czy wszystko wzięłam pod uwagę? ![]() edit: zapomniałam o kosztach zakupu strzykawek i igieł jeszcze... edit2: zapomniałam o zamrożonej kasie w atomizerach
Czy ty nigdy nie miewasz takich dni, kiedy nie chcesz spotykać nikogo miłego? Żebyś nie musiał się zachowywać jak cywilizowany człowiek? (R. Russo "Prawy człowiek") elska flickr Moment Uchwycony Edytowane przez Dominkab Czas edycji: 2011-04-15 o 11:22 |
|
|
|
#2377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co napisałam nie ma w żaden sposób zastosowania do Ciebie, to moja reakcja na jeden z postów powyżej, który mocno, i, śmiem twierdzić, w zupełnie nieuprawomocniony sytuacją sposób "kopnął" mnie w czułe miejsce.
|
|
#2379 |
|
|
No bo jak już się mamy tak wyliczać to się wyliczajmy. Tylko, że obawiam się, że to może podnieść ceny przesyłek
|
#2380 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do znudzenia przewijał się temat, że koszt wysyłki, to nie tylko koszt usługi PP i koperty Cytat:
przecież flakony również nie są wypełniane po brzegi. To, że wizualnie wygląda, że w jednym jest więcej płynu, w innym mniej, jest powodem nierównej grubości szkła, dna buteleczki i właśnie dlatego używamy strzykawki. w przeciwnym razie można by ustawić buteleczki w rzędzie, przepsikać płyn do wszystkich, ile się zmieści i po co strzykawka ![]() Cytat:
Dostanie potencjalna kupująca od Was atomek dopsikany po brzegi, następny z płynem sięgającym milimetr poniżej krawędzi załamania buteleczki i okaże się, że organizatorka zakombinowała Ale dajcie znać, jak będziecie rozbierać Amouage ![]() Cytat:
Nie
|
||||
|
|
|
#2381 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() z tym pociskaniem na pocztę wymietłaś
|
|
#2382 | |
|
|
Cytat:
![]() Zelówki ![]() ![]()
|
|
#2383 |
|
Zadomowienie
|
Co ja mogę napisać.
Rany boskie. Nie dziwota, że miałam okropnego stresa przed pierwszym rozlewaniem i mam do tej pory. Że coś nie dość idealnie zapakuję, odleję, wyślę .Nie ma tych samych kosztów kopert i materiałów wszędzie, mało tego, niby te same odlewki, a ważą inaczej (jak się pani na poczcie waga nie do końca wyzeruje, już mi się zdarzały różne opłaty za atomki 8 ml). Allegro też nakręciło swoimi gwiazdkami kwestię kosztów wysyłki. Nie dajmy się zwariować, tyle napiszę.
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Są regulaminy, opis, w jaki sposób prawidłowo zrobić odlewkę, memoriały na temat atomków, wystarczy poczytać i zapoznać się, no i pytać, jeśli coś jest niejasne - zanim wyruszy się na swoje pierwsze zakupy wizażowe ![]() Nooo... ![]() Nie, nie... zelówy
|
|
|
|
|
#2385 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma nad czym dywagować , niech zostanie tak jak było do tej pory. Jak zdarzy się nieprzewidziany przypadek, to można go indywidualnie roztrząsać i szukać wyjścia. Kto nie chce niech nie współzakupuje jak mu koszty nie pasują.Sama miałam przypadek , że wspólzakupująca odebrała zalaną kopertę ze zmiażdżoną odlewką, zamiast ją od razu reklamować. I wysłałam jej kolejną , choć nie miałam takiego obowiązku w myśl regulaminu.Każdy w takiej sytuacji, która zdarza się raczej rzadko , powinien sam zdecydować. Regulamin niech zostanie taki jak jest, nie dajmy się zwariować. Ryzyko jest zawsze nawet przy przechodzeniu przez ulicę na zielonym świetle. Tysiąc różnych obwarowań niczego nie wyeliminuje a tylko zniechęci organizatorki.
|
|
|
|
#2386 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.Za plaster do oklejenia atomków zapłaciłam 1,50, za taśmę klejąca 0,70 gr.Podzieliłam to na 6 odlewek, które robiłam,bąble miałam,bo przecież ciągle coś przychodzi,koperta 50 gr i z 6 zł i tak mi coś zostało.A że to była pierwsze moje rozlewanie i nie wiedziałam jak mam się zachować,to wrzuciłam dziewczynom zwroty do kopert.Za zużyty długopis i zdarte zelówki nie liczyłam
|
||
|
|
|
#2387 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przepraszam, ale Twój post made my day
|
|
|
|
|
#2388 |
|
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;26384017]Dominiko, czy mogłabyś podać wszystkie dane dotyczące samochodu, bo liczę właśnie amortyzację i powiem Ci jaki powinnaś podać koszt wysyłki
Przepraszam, ale Twój post made my day [/QUOTE]![]() ![]() ![]() ależ proszę bardzo: Opel Vectra GTC 2003 silnik 3.2 V6 Dużo pali skubaniec, to też powinnam w koszta wliczyć.
|
#2389 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() Pod koniec roku możesz mnie podliczyć i podsumować
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#2390 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a bilety na tramwaj idą w górę ![]() i już kończę OT |
|
|
|
|
#2391 | ||
|
|
Cytat:
Zaraz chyba banem skończę więc się więcej nie odzywam. Moimi, może trochę sarkastycznymi uwagami, chciałam powiedzieć to co powiedziała Nina: Cytat:
|
|
#2392 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;26384332]a ja głupia organizatorka dostosowuję się do wspołkupujących i jeżdżę po mieście żeby nikt nie musiał dymać na koniec krakowa po odbiór
a bilety na tramwaj idą w górę ![]() i już kończę OT[/QUOTE] My się spotykamy w połowie drogi Poza tym głównym celem jest spotkanie i ploty,przekazanie odlewek to w sumie sprawa drugorzędna ![]() kończę off-topik.
|
|
|
#2393 | |
|
never say no to panda
|
Cytat:
|
|
|
#2394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zwroty do kopert ![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;26384017]Dominiko, czy mogłabyś podać wszystkie dane dotyczące samochodu, bo liczę właśnie amortyzację i powiem Ci jaki powinnaś podać koszt wysyłki (...) [/QUOTE] ![]() A ten koszt wysyłki to wyliczysz z dokładnością ilu zer po przecinku ![]() Cytat:
bo to też ważne Edytowane przez Emiks Czas edycji: 2011-04-15 o 13:44 |
||
|
|
|
#2395 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2396 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W końcu do Quality mam ponad 20 km w jedną stronę... a teraz benzynka droga jak diabli... o nie, a potem mi ktoś wypomni, że ja o 20 gr za dużo chcę za wysyłkę ![]() Teraz jak organizowałam rzut atomkowy, to pojechałam do dziewczyn aż do Arkadii... a to dla mnie 30 km w jedną stronę... nic nie marudziłam A dla siebie brałam aż 10 atomków :/Cytat:
![]() I tak, ja też robiłam takie wspólne zakupy, z których sama nic nie miałam, bo rozbierałam zapach dla kogoś, bo robiłam zakupy z zagranicy z których żadna butelka nie była dla mnie tylko dla kogoś... bo myślałam, że to mam być PRZYJEMNOŚĆ i ZABAWA... tak, dla mnie to hobby... a nie sposób na zarobienie czy oszukanie kogoś ![]() Także proszę, błagam... sprawcie, aby robienie wspólnych zakupów nadal było dla mnie... dla Nas... przyjemnością i wspaniałą zabawą a nie stresem czy czasami kogoś na grosik nie naciągnęłam
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2011-04-15 o 15:21 |
|||
|
|
|
#2397 |
|
Rozeznanie
|
Nie rozumiem po co dalej wałkujecie ten temat.. wszytsko zostało powiedziane
Całość zaczyna dla mnie wyglądać niczym debata polityczna - każdy wtrąca swoje 3 grosze, jest wielka afera, kupa kłótni i chęci linczowania się nawzajem, a nic to nie wnosi do samej sprawy. Zapominam że taki temat w ogóle się tutaj zaczął. Ot i tyle ode mnie. Mimo wszystko życzę miłego dnia wszystkim i proponuję krótką medytację na wyciszenie emocji.
|
#2399 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Interesują mnie fiolki z atomizerkami o pojemnosci o 2 lub 3ml, ale szklane.. zorientowałam się w Przelomie że mozna takie dostać: "Witam; W swojej ofercie posiadamy jedne i drugie fiolki z tym ze aktualnie nie posiadamy fiolek o poj.2ml ,natomiasat fiolka fi 13x40mm o pojemności 3ml jest w sprzedaży, minmalna ilość zakupowa 1150szt /opakowanie standardowe /,cena netto fiolki 0,14zł/szt,atomizer do fiolki 0,30zl/szt,jeśli zamówienie nie przekracza wartości netto 500zł,doliczamy koszty wysyłki w wysokosci 30zł.Wysyłka firmą kurierską za tzw.pobraniem lub faktura proforma. Pozdrawiam; Marek Nędza" Czy jest jakaś opcja, zeby zrobić taki zrzut?? Wiem że można dostac takie atomki plastikowe, ale mi zalezy na szklanych.. czy znalazłoby sie parę osob chetnych na taki zakup?? no może troche wiecej niz parę bo chodzi o 1150szt, ale moze akurat by sie udalo.. koszt jednego bez przesyłki to niecałe 50gr.. proszę o jakąś odpowiedz, albo wskazówki, jak zorganizować takie fiolki, może z innych źródeł.. pozdrawiam |
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
To ja tak na koniec-miałam zamiar odnieść się do wielu postów, ale już nie ma sensu, niesmacznie się zrobiło i chyba wszystko zostało już powiedziane.
Ja wpadłam na taki pomysł (oczywiście może zawyżyć to koszty wysyłki;p) Gdybyśmy oklejony atomek włożyły do woreczka strunowego, a potem owinęły bąblami, to może gdyby się wylało, to zostałoby w tym woreczku i możnaby sobie z powrotem przelać do atomka ![]() Nie wiem czy to dobry pomysł, no ale jeśli chodzi o przecieki atomków to wydaje mi się sensowny ![]() A co do kosztów to już no comment.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.

serio przestaje już mnie to śmieszyć....
Jak wiadomo w atomizery A-10 czasem wlezie i 12ml, w zależności od grubości dna.
Przykre to ...
(tego z poza wizażu oczywiście).
to złożyłam to na karb fabryki szkła i przez myśl mi nawet nie przeszło by komuś coś wytykać
zwlaszcza samplerkow, sa tak lekkie, ze waga zawsze jest do 50g, a wiec 4,15zl + koszt koperty, najlepiej kupic 100< sztuk z allegro, wychodza koperty po 10-40gr/1szt, a nie jak w klepie po 80-150 gr. Wiec dlaczego koszt wysylki to ok 7zł?
ja już nawet przyzwyczajona prosić o koperty po 45gr i 50gr bo na każdej poczcie tyle mnie kosztowały a Wy piszecie o 1zł
dziwna ta poczta jednak jest 

A4 w zależności od rodzaju od 90 gr do 1,20 nawet
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)