![]() |
#1561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode
Cytat:
A ja już po makijażu próbnym. Pomysł na zaproszenia też się w kocu pojawił. Teraz "tylko" je wykonać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczyny
![]() Ja też lipcowa PMka i jak część z Was z 10 ![]() W sumie większość rzeczy już załatwiona: sala dawno zaklepana, zespół jest, fotograf też, obrączki już mamy, suknia zamówiona ![]() ![]()
#1563 |
Raczkowanie
|
witamy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1564 |
Zakorzenienie
|
Oj tak..jak sobie pomyślę, że gdy ustaliśmy datę ślubu to mówiłam "jeszcze ponad rok" to teraz "5 miesięcy do ślubu" nabiera innego znaczenia
![]() ![]()
#1565 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie kochane
![]() Tak czytam i czytam.. wiekszość z Was to chyba 10 lipca wychodzi za mąż ![]() ![]() ![]() ![]() Wydawalo mi sie ze jeszcze kupe czasu do tego jedynego dnia.. a tym czaasem trzeba juz wszytsko zalatwiac, bo czas mija nieublaganie.. Piszcie co i jak przebiega u was, bedzie nam razniej i moze bedziemy sie mniej stresowac ![]() Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Raczkowanie
|
my chcemy winietki z nazwiskami gości dopasować do wystroju sali. Nie widzę sensu w dopasowywaniu zaproszeń do dekoracji na sali, przecież goście nie będą mieć ich ze sobą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1567 |
Raczkowanie
|
10.07.2010 - to jest data, którą sama sobie wybrałam na ślub. Miesiąc lipiec bo ciepło a nie ma r, więc wolne terminy w kościołach. Faktycznie, salę i kościół wybraliśmy w ciągu jednego tygodnia i nie było z tym problemów, mimo że to rynek krakowski
![]() Co do dopasowywania różnych pierdółek do siebie, to uważam za przegięcie, ale co kto lubi. W końcu każdy ma wolny wybór, czy idzie na komerchę i daje się wciągnąć w weselny biznes, czy robi po swojemu, jak mu się podoba. My wybraliśmy drugą opcję, dlatego zaproszenia nie będą dopasowywane ani do wystroju sali, ani do mojego bukietu, czy butów Pana Młodego ![]()
#1568 |
Zakorzenienie
|
A ja robię sama zaproszenia, winietki i śpiewniki żeby sobie goście fajnie pośpiewali na weselichu
![]() ![]() Od wczoraj chodzimy na nauki przedślubne, nie jest źle. I tyle. Powoli zaczyna się to wszystko rozkręcać. Byleby nie wpaść w szał i całą tą machinę konsumpcji i zakupów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1569 |
Zakorzenienie
|
a my wybralismy 31 lipca, bo chcielismy w sierpniu, ale jak rezerwowalismy to juz caly sierpien byl zajety (2 lata wczesniej
![]() ![]() a nauki zrobilismy juz we wrzesniu szybko i bez bolu ![]() ![]() ![]() Edytowane przez lain Czas edycji: 2010-02-17 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1570 |
Zakorzenienie
|
My datę 10.07.2010 wybraliśmy świadomie i pod tą datę sali szukaliśmy
![]() ![]() ![]() A zaproszenia pod wystrój sali...no cóż....ja nie mam czasu się tym zajmować...szczególnie że zaproszeń nikt ze sobą nie bierze i nie zwróci na to uwagi.... ![]() ![]()
#1571 |
Zakorzenienie
|
ja to bym swiadomie wybrala 21 lipca (nasza 9 rocznica zwiazku
![]() ![]() ja zwaracam uwage na kolory ![]() ![]() u mnie beda biale pokrowce na krzesla + soczysto zielony wystroj (biale frezje w wazonach, zielone winietki, serwetki, swiece ![]() ![]() ![]() Edytowane przez lain Czas edycji: 2010-02-17 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1572 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1573 |
Zakorzenienie
|
Wiadomo, że można ale chyba jednak weekend to optymalny czas dla tych wszystkich gości co pracują
![]() ![]() Lain też myślałam o pokrowcach, ale szkoda mi jednak na to kasy...bo nasza sala nie ma ich na wyposażeniu. Na szczęście mamy ładne nowe krzesełka więc pogodziłam się z tym faktem ![]() Dziewczyny a jak tam Wasze suknie?? Szyją się? Zamówione? A może już wiszą w domciu? Ja zamówiłam pod koniec stycznia model carrera ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Telka10 Czas edycji: 2010-02-18 o 08:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Zadomowienie
|
25.07.2010 u mnie już roczek po ślubie będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i jak się żyje młodej mężatce?? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1576 | |
Zakorzenienie
|
tylko po co z powodu takiej fanaberii zmuszac gosci do brania urlopow?
![]() ja tam nie jestem az tak sentymentalna jesli chodzi o daty ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a zamowilam swoja suknie w polowie stycznia ![]() ![]() pierwsza przymiarka jakos 3 tygodnie przed slubem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Raczkowanie
|
Nasz 10 lipiec 2010 wyszedł w sumie przypadkiem. Na początku była data 4 wrzesień 2010(zaraz po wakacjach- może temperatura byłaby jeszcze do wytrzymania
![]() Suknia- kupiona przypadkiem w grudniu (po przejściu 3 salonów, w tym trzecim zakochałam się w jednej) - pierwsza przymiarka w pierwszym tygodniu czerwca. Zaproszenia - załapaliśmy sie na promocję też przypadkiem (przeglądając sklepy na necie) więc kupiliśmy 3 tygodnie temu. Buty (taneczne) zamierzam zamawiać w okolicach połowy marca, ponieważ pan, który sprzedaje powiedział, że na buty takie czeka sie ok. miesiąca, dodatkowo trzeba mieć czas na ewentulne reklamacje (choć podobno rzadko się one zdarzają). Obrączki kupione roku temu (do cywilnego). Fotograf jest, zespół od 23 grudnia (podpisanie umowy) również jest, bukiet mniej więcej wybrany - ok. marca mam pójść i wpisać się w kalendarzyk, makijażystka również jest, fryzjer można powiedzieć również jest.....ehhhh to chyba tyle.....aaaaa właśnie debatujemy nad wystrojem sali, ale pewne koncepcje już są....tylko trzeba pojechać i pomierzyć...
#1578 |
Raczkowanie
|
A ja mam takie pytanie dziewczyny... Macie juz może jakieś pomysły na pierwszy taniec?? JA właśnie się zastanawiam, ale nie mogę się zdecydować. Podzieldzie się pomysłami.
![]()
#1579 |
BAN stały
|
x
Edytowane przez nieposkromionaa Czas edycji: 2011-02-17 o 21:35 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1581 |
Raczkowanie
|
ooo widzę, że dziewczyny się rozpisały :P
u mnie 10 lipiec to przypadek. chciałam w maju, ale przyszła teściowa miała takie małe "ale" do tego, więc stanęło na lipcu, a 10 bo nie chciałam w pierwszą niedzielę lipca :P w sumie dobrze wyszło, że lipiec bo się okazało, że brat mój będzie miał w maju ślub... biedni Ci moi rodzice w tym roku... a poza tym to byłam sukienki pooglądać, i nawet coś upatrzyłam, ale zamawiać bedę dopiero za jakiś tydzień. poza tym widzę, że czas poszukać jakiegoś fryzjera... |
![]() ![]() |
![]() |
#1582 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1583 |
Raczkowanie
|
ja to w ogóle jeszcze nie wiem co bym chciała na włosach, to raz. a dwa, że strasznie lubię chodzić do fryzjera, tylko wychodzić od niego nie lubię. mało kiedy jestem zadowolona... no i nie mam nikogo sprawdzonego. trzeba się rozejrzeć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1584 |
Zadomowienie
|
i jak się żyje młodej mężatce??[/QUOTE]
superrrr mam kochającego męża spoko teściów oby tak dalej ![]() ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- widze że dziewczyny na kursy tańca się pozapisywały ja wolałam iść na żywioł i spoko było bo super mi się tańczy z moim mężem a poza tym wcześniej na płycie oglądałam pierwszy taniec właśnie taki wyuczony i to strasznie sztucznie wyglądało ale jak co kto woli |
![]() ![]() |
![]() |
#1585 |
Raczkowanie
|
A gdzie 10 lipca? Ja wtedy biorę ślub
![]() Co do przygotowań to wygląda to następująco: - suknia "się" szyje, pierwsze przymiarki w marcu, - wzór obrączek wybrany, - projektuję zaproszenia. Butów zacznę szukać późną wiosną, bo jeszcze nie mogę się zdecydować, czy chcę mieć gołe nogi, czy nie, a wtedy buty odkryte albo zakryte. Welon... dalej nie wiem jaki chcę. Fryzurę mam już upatrzoną, ale fryzjera jeszcze nie ![]() A poza tym pełny luz ![]()
#1586 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dlatego my chodzimy od poczatku roku i uczymy sie tanca, a nie ukladu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() my juz w zasadzie niewiele mamy do zalatwienia - takie szczegoly ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i będę mieć pończochy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do tańca to lepiej wygląda dopracowany układ niż para która tańczyć nie umie i depcze sobie po palcach...byłam na wielu weselach i jeszcze nie widziałam "sztucznego" układu tylko ładnie zatańczonego walca a nie tuptanie w miejscu ![]() ![]()
![]() |
#1589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie niestety buty czesto obcieraja, a juz zwlaszcza bez ponczoch ![]() my niczego nie zapomnimy, bo na kurs bedziemy chodzic do samego slubu, a moze nawet jeszcze po slubie, bo tango to taki fajny taniec ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1590 |
Raczkowanie
|
ja pończonych/rajstopy będę mieć na 100, tak samo pełne buty. Wydaje mi się że takie są "żelazne reguły" elegancji
![]() ![]() edit już gdzieś kiedyś widziałam taką dyskusję tutaj na forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.