Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII. 2009 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-14, 08:07   #1441
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

Dzień dobry

Przede wszystkim chciałam podziękować za kciuki i szybko ogłosić że wyniki są i wszystko jest w porządku zdjęcia nic nie wykazały, nie ma zmian... to musi być prawdopodobnie jakiś stan zapalny...Mama w przyszłym tyg idzie do lekarza to się dowiemy...najważniejsze ze to nic poważnego "w środku"

Poza tym wczoraj Zu zasnęła normalnie a ja minutę po niej byłam tak wykończona że zasnęłam i obudziłam się dopiero jak zaczęła piszczeć ok 23...przebrałam się i poszłam dalej spać drugą pobudkę troszkę dłuższą miałyśmy o 3.30 za to tyle spałam ze można powiedzieć że się wyspałam...aż za bardzo bo dalej chce mi się spać no i mam głupie uczucie że wieczór zmarnowałam

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
z Zuza byłam tylko raz bo potem był ciąg choróbsk, ale musze znów się wyobrac bo woda to jej żywioł
np w wannie sama się kłądzie na brzuchu i udaje ze pływa żabką, tak się fajnie odpycha
i wogóle sięnie boi, nie płacze jak jej się naleje do oczu, bo nieraz już zanurkowała
mało tego, nie mam prolemu już ze spłukiwaniem włosków, wystarczy że jej powiem co teraz robie i pokaże węża prysznicowego i ona zaraz mi głowke odchyla i czeka aż skończe, słodka jest

była wczoraj na małych zakupach ale nie zaszalałam, kupiłam sobie kolczyki i pierścionek w orsayu (jak znajde to wam pokaże fote), pędzel i korektor oraz blush bourjois (chyba za ciemny kapke wziełam )
szukałam jeszcze tego lakieru most wanted ale nie było
U Nas to samo Basen uwielbia, kąpiel uwielbia...jak zanurkuje to się cieszy włosy daje sobie umyć ale nie przechwalam bo znowu jej się odwidzi

To ten sam pędzelek co Nasz (Oli i mój) i ten korektor mam...bardzo lubie A most wanted też mam i jest baaaardzo fajny

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2011-01-14 o 08:04
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 08:08   #1442
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

ja też jestem w grupie podwyższonego ryzyka, nawet robiłam badania genetyczne na obecność genu odpowiedzialnego za wystąpienie choroby
poza tym miałam już wycinane włókniaki tyle razy, że usg, biopsji już nawet nie liczę ...
badam się kilka razy w tygodniu

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 08:26   #1443
Karolinak82
Zakorzenienie

Kurna ale się zapach rozlewa...pierwszy raz taki drogi...1200 zł a jaki flakon piękny

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja też jestem w grupie podwyższonego ryzyka, nawet robiłam badania genetyczne na obecność genu odpowiedzialnego za wystąpienie choroby
poza tym miałam już wycinane włókniaki tyle razy, że usg, biopsji już nawet nie liczę ...
wiem coś o tym...ja mam mastopatię plus tyle torbieli (które pojawiają się i znikają) że lekarz stwierdził że nie będzie usuwał bo by mi dziury tylko porobił

a tak prawie w temacie...od czerwca mam nowego kolegę w pokoju...przechodze koło niego kilkanaście razy dziennie (czy to coś załatwić, czy do łazienki, czy do kuchni) i on zawsze patrzy na moje cycki dziwne uczucie i chyba w końcu mu powiem gdzie mam oczy

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2011-01-14 o 08:28
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 08:34   #1444
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

wiem coś o tym...ja mam mastopatię plus tyle torbieli (które pojawiają się i znikają) że lekarz stwierdził że nie będzie usuwał bo by mi dziury tylko porobił

a tak prawie w temacie...od czerwca mam nowego kolegę w pokoju...przechodze koło niego kilkanaście razy dziennie (czy to coś załatwić, czy do łazienki, czy do kuchni) i on zawsze patrzy na moje cycki dziwne uczucie i chyba w końcu mu powiem gdzie mam oczy
oj, nie bądź taka - widocznie mu się podoba
możesz tylko powiedzieć, że lepiej byłoby gdyby Cię po prostu skomplementował, a nie gapił się jak nastolatek

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 08:39   #1445
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Mnie też wszystko boli, ale dostałam wczoraj@ i dlatego. I jakoś tak myślę dzisiaj 10x wolniej niż zwykle
A jak się czujesz po tej rehabilitacji? Pomogła?
mi się właśnie kończy

dziękuję,że pytasz.Myślę,że takNa początku tych zabiegów noga mnie bardziej bolała niż zwykleale to normalne,rehabilitantka mówiła,że po 3-4 zabiegach powinno być już ok i rzeczywiście było dobrze,teraz też jest,tylko czuję trochę kolano na zmiany pogody

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Dziękuję za wszystkie rady, ciepłe słowa i przytulaski

To nie jest tak, że tylko ja sama zajmuję się Kubusiem, Małż stara się być na 17-tą w domu, żebym miała chociaż godzinę "wolnego", potem o 18-ej to On robi Kubie kolację i asystuje Mu przy niej. Fakt, że nie umiem wykorzystać tej godziny dla siebie, bo zawsze jest coś na wczoraj . Poza tym, co jakieś 10 dni, Małż zajmuje się Kubą, żebym mogła wyjść na 2-3 godziny.
On też jest zmęczony i zaganiany, teraz w ogóle ma napięty czas, bo za chwilę sesja, teraz jakieś koła, poprawki itp. Na czas ferii wziął jakieś zajęcia w prywatnej szkole (niestety kasa, kasa, kasa, a raczej jej brak ), a tu jeszcze habilitacja. Tak więc pracuje po nocach, bo za dużo tego wszystkiego na dzień. Więc badania owszem, ale najwcześniej pewnie po feriach, czyli za miesiąc.
Nie mamy tu nikogo, kto mógłby zająć się Kubusiem, Teściów mam 80 km stąd, obydwoje jeszcze pracują, fakt, że gdybym tylko poprosiła, to zrobiliby dużo, żeby pomóc, bo to dobrzy ludzie, ale jakoś nie na miejscu wydaje mi się proszenie Ich o to. Co innego może, gdyby byli tutaj.

Nie wiem, co myśleć o tabletkach uspokajających - tych bez recepty oczywiście. Jak wiecie, był czas, gdy brałam takie "mocniejsze" i też szału nie było, jeśli chodzi o spanie

Wiem, że wygląda to tak, jakbym prosiła o pomoc i negowała wszystkie pomysły, ale ja po prostu, zanim napisałam tu o tym, szukałam sposobu, rozwiązań i sprawa na dzień dzisiejszy tak wygląda. Nie gniewajcie się

Kubuś dziś znów walczył 40 minut przed zaśnięciem , jednak chyba chodzi o brak smoczka, bo naprawdę jest ciężko. W nocy nie spał z godzinę, albo więcej, Małżowi nie dał nawet podejść do łóżeczka, przy mnie się uspokoił, ale słuchał konika i wałkonił się długo, a ja musiałam podziwiać . Jak zasnął w końcu, to po upływie pół godziny była powtórka

Mam pytanie do mam odsmoczkowujących - jak usypiacie dzieci na drzemki i na noc? Zostawiacie same w pokoju? Siedzicie przy łóżeczku? Zasypiacie razem? Szukam sposobu na nowo.
Miramejja wiem,że mąż bardzo Ci pomaga.Obydwojgu Wam przydałby się jakiś odpoczynekmoże jak się troszkę odrobicie,uda się Wam gdzieś wyskoczyć,nawet razem z Kubusiem tak jak pisała Karozresztą nawet nie bardzo miałby Wam kto popilnować Kubusia(szkoda,że mieszkam na drugim końcu mapy).Tylko teraz trzeba jakoś przetrwać ten trudny okres.Może właśnie jakaś wizyta u lekarza,by Ci pomogła,jakaś bardziej fachowa poradaŻyczę Ci abyś znalazła jakis złoty środek,za pomocą którego dasz radę ogarnąć ten stan rzeczy i trzymam za to mocno

Cytat:
Dziewczyny doradźcie (w kupie siła)
Biedronka - jak pszczółka 1
Mi się ten podoba

Muszę nadrabiaćale chciałam najpierw powiedzieć:Cześć
Wczoraj nie dałam rady zagladnąć już,bo mieliśmy ciężkie zasypianienie wiem co to było,niby śpiący był,a nie chciał usnąć,najpierw wojowanie,później płacz,aż w końcu o 22.40 zasnął i dzisiaj już od po 6 na nogach

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 08:40   #1446
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

Przede wszystkim chciałam podziękować za kciuki i szybko ogłosić że wyniki są i wszystko jest w porządku zdjęcia nic nie wykazały, nie ma zmian...

To ten sam pędzelek co Nasz (Oli i mój) i ten korektor mam...bardzo lubie A most wanted też mam i jest baaaardzo fajny
czułam że tak będzie

korektor fajny rzeczywiscie
ale choruje na ten lakier a jego nie ma
Cytat:
współczuje

Karo Tobie też

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2011-01-14 o 08:41
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 08:42   #1447
skierka1981
BAN stały

Karo super że nic nie znaleźli
angy zazdroszcze wyjazdu - to ten z pracy? jedziesz sama czy z rodzinka się udało?
my w czerwcu jedziemy na tydzien do Zakopanego weźmiemy moja mame bo po drodze Czestochowa, a jak tata żył to mieli jechać i nie pojechali. jak z nami nie pojedzie to juz w ogole. zamierzamy pojsc nad morskie oko, gubalowka, kasprowy i co sie jeszcze da z Amelka i w ciagu 3-4 dni...
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 08:50   #1448
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
oj, nie bądź taka - widocznie mu się podoba
możesz tylko powiedzieć, że lepiej byłoby gdyby Cię po prostu skomplementował, a nie gapił się jak nastolatek
tak zrobię

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Mi się ten podoba
mi też te sukienki są śliczne

Cytat:
czułam że tak będzie

korektor fajny rzeczywiscie
ale choruje na ten lakier a jego nie ma

Karo Tobie też

kupic i wysłać?

kwestia przyzwyczajenia i kontroli

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Stary 2011-01-14, 08:56   #1449
skierka1981
BAN stały

chciałabym się jeszcze przypomniec z glosikami na rossmaniaczkach - chyba codziennie mozna

Miramej, taki nawet weekendowy wyjazd duzo daje. my bylismy jakos w sierpniu w tamtym roku (Toruń i okolice) znalazlam tani nocleg i troszkę sie oderwalismy od wszystkiego. bylo to potrzebne glownie mi. ale pomogla prawie do teraz - znow mnie wszystko przytlacza, mam wszystkiego dosc. jestem psychicznie zmeczona i to bardzo... ale teraz musze czekac do czerwca na wyjazd
Stary 2011-01-14, 09:18   #1450
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

czesc

Karo super ze wynik dobry

u nas nocka z pojekiwaniem i mokra pizamkaale jak zmienialam jej pieluszke to prawie wcale nie zasikana , wiec problem w tym ze mala sie wierci strasznie ostatnio i dlatego siuski wylatuja
a spi niespokojnie pewnie przez te dolne 4 co wychodza bo dopiero kawaleczki widac

ide na kawke

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 09:38   #1451
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
kupic i wysłać?

kwestia przyzwyczajenia i kontroli
jak nie będzie w najbliższym czasie to może i poproszę
ale mam jeszcze jednego douglas'a do sprawdzenia tylko nieiwem kiedy tam pojade...

ja wiem, że z wszytskim można się pogodzic ale wiem tez że to nie jest takie proste, ale ja jestem beznadzieja a Ty jestes niesamowita babka, ale to już wiesz

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

u nas nocka z pojekiwaniem i mokra pizamkaale jak zmienialam jej pieluszke to prawie wcale nie zasikana , wiec problem w tym ze mala sie wierci strasznie ostatnio i dlatego siuski wylatuja
a spi niespokojnie pewnie przez te dolne 4 co wychodza bo dopiero kawaleczki widac
czeko, no niewiem, a może ona dużo pije przed spaniem i stad te pieluchy nie dają rady

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 09:41   #1452
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

czeko, no niewiem, a może ona dużo pije przed spaniem i stad te pieluchy nie dają rady
nie pije wlasnie duzo, odkad pije z niekapka pije polowe tego co z butli pila a wieczorem tez jakos jej nie suszy
jak juz pisalam pielucha byla lekka i prawie nie zasikana wiec to nie chodzi o chlonnosc

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-01-14, 09:52   #1453
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
nie pije wlasnie duzo, odkad pije z niekapka pije polowe tego co z butli pila a wieczorem tez jakos jej nie suszy
jak juz pisalam pielucha byla lekka i prawie nie zasikana wiec to nie chodzi o chlonnosc
sorki nie doczytałam
to ja już niewiem co jest nie tak
za luźne nie są
Stary 2011-01-14, 09:56   #1454
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
sorki nie doczytałam
to ja już niewiem co jest nie tak
za luźne nie są
raczej nie, ponad miesiac byl spokoj a uzywamy caly czas tych samych i tu znowu, sama nie wiem o co kaman najlepsze ze Werka sie budzi i wola "pizamke przebrac" to juz wiem ze ma mokro

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-01-14, 10:20   #1455
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Karo super ze wynik dobry

Cytat:
jak nie będzie w najbliższym czasie to może i poproszę
ale mam jeszcze jednego douglas'a do sprawdzenia tylko nieiwem kiedy tam pojade...

ja wiem, że z wszytskim można się pogodzic ale wiem tez że to nie jest takie proste, ale ja jestem beznadzieja a Ty jestes niesamowita babka, ale to już wiesz
jakby co jestem do usług

jaka beznadziejna...daj spokój
i dziękuję

Cytat:
ja myślę ze to kwestia wiercenia się...Zu czasami też wstaje z mokrymi spodenkami, a pielucha wcale nie jest pełna

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 11:05   #1456
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
.

Kasiu no wiesz, taka rozsądna kobieta i nawet samokontroli nie robisz?
no nie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
yyy a jest jakiś konkretny powód tej decyzji?
nie od dziś wiadomo, że mam niepokoleji w głowie na punkcie piersi...yyyy w moim przypadku piegów , choć i to jest za dużo powiedziane.

Czeko gdyby było mało chłonne zaproponowałabym wysadzanie na śpiąco na siku, ale jak nie w tym problem to nie wiem, może jakoś inaczej je zapinasz?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:32   #1457
angy
Zakorzenienie

Dziękuję kochane wszystkim za kciuki
Pobranie było z paluszka, bo zdecydowałam się jednak na razie na samą morfologię-jak coś będzie nie tak z żelazem to będzie już widać na tym wyniku. A do żelaza pobierają z żyły i wtedy będe musiała jechac do innego laboratorium, bo te u nas to takie sobie... A raczej laborantka, która od razu powiedziała, że takiemu dziecku to ciężko będzie z żyły JASNE. Bała się i tyle. Odpuściłam, bo i tak jej nie ufam. Jak coś mnie zaniepokoi to zrobię jeszcze to żelazo gdzie indziej.
Zosia nawet nie zajęknęła, była bardziej zaciekawiona, niż przestraszona Teraz śpi.
Wyniki będa dzisiaj, małż odbierze jak będzie jechał z pracy.

Co do wycieczki: jedziemy z mężem, na dwa tygodnie, Zosia zostanie w tym czasie z moją mamą. Tzn. niania (mamy siostra) będzie przychodziła jak przychodzi , bo mama pracuje, a mama się przeniesie do nas na dwa tygodnie i zajmie się nią po południu. W między czasie, w miarę możliwości teściowie ją trochę odciążą i myślę, że będzie git
Wyjazd nas strasznie kusi, bo będzie dofinansowanie z N-ctwa, poza tym to będzie niesamowita przygoda. Zawsze chciałam pojechać do Maroka.
Magi spoko możesz z nami jechać

Cytat:
mi się właśnie kończy

dziękuję,że pytasz.Myślę,że takNa początku tych zabiegów noga mnie bardziej bolała niż zwykleale to normalne,rehabilitantka mówiła,że po 3-4 zabiegach powinno być już ok i rzeczywiście było dobrze,teraz też jest,tylko czuję trochę kolano na zmiany pogody
To dobrze
A na zmianę pogody to będzie Cię bolała niestety, to bardzo prawdopodobne.

Cytat:

angy zazdroszcze wyjazdu - to ten z pracy? jedziesz sama czy z rodzinka się udało?
my w czerwcu jedziemy na tydzien do Zakopanego weźmiemy moja mame bo po drodze Czestochowa, a jak tata żył to mieli jechać i nie pojechali. jak z nami nie pojedzie to juz w ogole. zamierzamy pojsc nad morskie oko, gubalowka, kasprowy i co sie jeszcze da z Amelka i w ciagu 3-4 dni...
Napisałam wyżej, tak z pracy.
Też fajnie, chociaż ja za górami nie przepadam, sama nie wiem czemu, ot tak, nie zachwycają mnie.

Cytat:
chciałabym się jeszcze przypomniec z glosikami na rossmaniaczkach - chyba codziennie mozna

Miramej, taki nawet weekendowy wyjazd duzo daje. my bylismy jakos w sierpniu w tamtym roku (Toruń i okolice) znalazlam tani nocleg i troszkę sie oderwalismy od wszystkiego. bylo to potrzebne glownie mi. ale pomogla prawie do teraz - znow mnie wszystko przytlacza, mam wszystkiego dosc. jestem psychicznie zmeczona i to bardzo... ale teraz musze czekac do czerwca na wyjazd

Karo, p4w współczuję "piersiowych" problemów
A podejścia Kasi też nie komentuję, chciaż cisną mi się na usta mało przyjemne słowa

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2011-01-14 o 11:38
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:39   #1458
skierka1981
BAN stały

dopiero wyciagnelam Amelce z nosa spory kawałek papieru jakos polozylam ja i patrze a w nosie cos widac... daleko siedzialo...a ona wepchala kawalek papieru. wzielam pesete i powoli udalo mi sie wyciagnac
Stary 2011-01-14, 11:53   #1459
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

Co do wycieczki: jedziemy z mężem, na dwa tygodnie, Zosia zostanie w tym czasie z moją mamą.
Magi spoko możesz z nami jechać

Karo, p4w współczuję "piersiowych" problemów
ale masz dzielną Córcie teraz trzymam kciuki za wyniki

no zielenieje z zazdrości super taki wyjazd...a nie boisz się że nie wytrzymasz z tęsknoty?
iii...zabierzecie mnie też?

Dziewczyny szczepicie wszystkie na pneumo?
Właśnie trafiłam na stronę, poczytałam...smutne historie i się boję
Stary 2011-01-14, 11:54   #1460
megi b
Wtajemniczenie

Cześć
Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Nie wiem co wstąpiło w moje dziecko z wyczerpania.
ach ten Maciulek, kiedy ona da mamie odsapnąć

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
A ja nigdy w życiu nie pójdę na mammografię ani nie wykonuję samokontroli, ani nigdy nie dam zbadać "piersi" lekarzowi.

megi thx za info- jutro dreptamy kierunek biedronka

megi a napisz jeszcze jak się je nakleja? nie zedre ich potem ze ścianą ?
ja nigdy nie miałam robionej mammografii, raz tylko mi lekarz badał

powiem Ci, że mocny ten klej, ja przylepiłam i nie chcę już próbować czy ze ścianą odejdzie

Cytat:
, właśnie chyba najgorszym problemem jest to, że nie umiem dobrze spać

No, jak widać, coś za coś , ale to kiedyś przecież minie, prawda?
To wychodzi na to, że oboje z Kubusiem spać nie możecie
Na pewno, kwestia czasu
A czego Ty korepetycji udzielasz?

Cytat:
Po powrocie czułam się milion razy bardziej zmęczona niż zwykle. Były kłopoty z jedzeniem, ze spaniem, z zabawą, Dziadkowie chcieli się nacieszyć, a On uciekał, ewentualnie zgadzał się pobyć przy Nich, ale ze mną
hmm to chyba jednak zły pomysł tam jechać, jak masz wrócić bardziej zmęczona to bez sensu

Cytat:
jestem wykonczona po wizycie kolezanki z coreczka- dziewczynki tyle halasu narobily ze glowa mi pekaoczywiscie znowu byla walka o zabawki
mi sie podobaja takie typowo dzieciece mebelki ale ogladalam na all i jakie ceny bede musiala poszukac jakis promocji albo kupie osobno tapczanik, ten stolik z krzeselkami w sumie nie jest taki drogi, no i regal na zabawki
A co dopiero jakbyśmy miały bliźniaki to tak by było codziennie
no śliczne te mebelki wszystkie, ale ceny są zabójcze

Cytat:
Czeko informuj mnie o wszystkich "posunięciach kuchennych" Jestem jakby zainteresowana
Trzymajcie proszę kciuki, żeby jutro na pobraniu nie było krzyku

I Ps.
We wrześniu lecimy do Maroka!!!!!

ale chyba już za późno

ale fajnie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Wyobraźcie sobie, ze czekałam na lekarza w przychodni 4 godziny
Jak zajechałam to okazało sie ze moja doktorka rozchorowała się, nie powiadomili mnie, wiec na marne pojechałam jakby, wiec przepisałam sie do innego lekarza ordynatora, bo w sumie pojechałam tylko po skierowanie na rezonans. Lekarz miał przyjmować 10-12, a przyszedł o 14.... nie to ze byl na oddziale, ale w ogole go w szpitalu nie było. Az mnie głowa rozbolała. jakas paranoja- dostac migreny czekając na neurologa....
ale jakos sie dostałam, 3 razy taksówkami dzisiaj jezdziłam i w sumie wydałam tylko kase na taksówki ale za wygode sie płaci.
ło matulu

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
aaaa P4W śniałaś mi się wzoraj w nocy ... a raczej Twoje wanienki zz sephory ... bylismy z Bartusiem u Ciebie i mój mały rozrabiaka stłukł te wanienki wybacz

i bo takie pyszności wklejasz na kulinarnym a tu co niektórzy się odchudzają

Cytat:
Wiesz co, ja też pływam po warszawsku Coś tam umiem, ale jak ktoś mnie poinformuję, że nie mam gruntu pod sobą lub chlapnie mi w oczy wodą, to się topię

megi bardzo ładne te naklejki Jakich są wymiarów?

Prawie skończyłam spódnicę, tzn. Muszę jeszcze wszyć suwak, odszyć i wszyć podszewkę, ale już z górki, bo spódnica dopasowana do mnie, więc już jest dobrze. Niestety przy Maciulku schodzi mi się z tym nieziemsko długo Planuję już następną, tak mnie wciągnęło
Ja nawet po warszawsku nie umiem

jeden ten kwadracik ma 14x14 cm

pochwalisz się dziełem ?

My po wizycie u lekarza, Amelka całą noc kaszlała Znów Ospamox nie mam jak jechać prywatnie i byliśmy w przychodni u tej naszej nawiedzonej. Osłuchowo czysto, ale gardło brzydkie
Wieczorem padłam razem z małą tzn kazała mi sie przenieść do łóżeczka i ładnie usnęła a ja z nią Baterie mi siadły chyba i jeszcze @ dostałam

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 12:01   #1461
angy
Zakorzenienie

Cytat:
ale masz dzielną Córcie teraz trzymam kciuki za wyniki

no zielenieje z zazdrości super taki wyjazd...a nie boisz się że nie wytrzymasz z tęsknoty?
iii...zabierzecie mnie też?

No mam

Oczywiście, że będę tęsknić I to bardzo. Ale nie jestem typem matki-kwoki, skoro mam możliwość zostawienia Zosi z kimś, komu ufam, to zamierzam z tego skorzystać
Ciebie? OCZYWIŚCIE

Ja nie szczepię.

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

ale chyba już za późno

(...)

My po wizycie u lekarza, Amelka całą noc kaszlała Znów Ospamox nie mam jak jechać prywatnie i byliśmy w przychodni u tej naszej nawiedzonej. Osłuchowo czysto, ale gardło brzydkie
Wieczorem padłam razem z małą tzn kazała mi sie przenieść do łóżeczka i ładnie usnęła a ja z nią Baterie mi siadły chyba i jeszcze @ dostałam
Ale liczą się intencje

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 12:02   #1462
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

My po wizycie u lekarza
Mammografia zalecana jest dla kobiet po 40 roku życia...więc jeszcze masz czas

i znowu...kurcze co tak trzyma Amelkę Zdrówka
Stary 2011-01-14, 12:21   #1463
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

ja myślę ze to kwestia wiercenia się...Zu czasami też wstaje z mokrymi spodenkami, a pielucha wcale nie jest pełna
wlasnie mi tez sie wydaje ze to to
Cytat:

Czeko gdyby było mało chłonne zaproponowałabym wysadzanie na śpiąco na siku, ale jak nie w tym problem to nie wiem, może jakoś inaczej je zapinasz?
zapinam caly czas tak samo zreszta jak doczytalas byl juz spokoj a tu znowu przesikuje ale tez wiecej sie wierci

Cytat:

Co do wycieczki: jedziemy z mężem, na dwa tygodnie, Zosia zostanie w tym czasie z moją mamą. Tzn. niania (mamy siostra) będzie przychodziła jak przychodzi , bo mama pracuje, a mama się przeniesie do nas na dwa tygodnie i zajmie się nią po południu. W między czasie, w miarę możliwości teściowie ją trochę odciążą i myślę, że będzie git
Wyjazd nas strasznie kusi, bo będzie dofinansowanie z N-ctwa, poza tym to będzie niesamowita przygoda. Zawsze chciałam pojechać do Maroka.

trzymam kciuki za wyniki
ale super , odpoczniecie sobie troche od codziennosci

Cytat:

ja nie szczepie
wklej linka tez chce poczytac .......

Cytat:

a moze Amelka kaszle z kataru tak jak Werka kaszlala? a w dzien tez czy tylko w nocy? my jak teraz bylismy to tez osluchowo miala czysto a gardlo czerwone , dawalam jej syrop Echinasal(lekarka przespisala)i Deflegmin-pomoglo
wspolczuje

dziewczyny ponawiam pytanie- jakich uzywacie puderkow rozswietlajacyh?

pytam bo chce kupic, nigdy takiego nie mialam, tylko brazujacy mam a chce sprobowac innego

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-01-14, 12:26   #1464
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

Ja mam zaplanowane na nast tydz to szczepienie
nie czytaj i nie wklejaj bo znów bede miec stresa jak przed poprzednim
Stary 2011-01-14, 12:26   #1465
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

ja nie miałam w planach, zaczęłam o tym myśleć ostatnio jak mała do żłobka poszła...sama nie wiem co robić

Dzień dobrek

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 12:29   #1466
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
dopiero wyciagnelam Amelce z nosa spory kawałek papieru jakos polozylam ja i patrze a w nosie cos widac... daleko siedzialo...a ona wepchala kawalek papieru. wzielam pesete i powoli udalo mi sie wyciagnac
Dobrze, że zauważyłaś

Cytat:
...Dziewczyny szczepicie wszystkie na pneumo? Właśnie trafiłam na stronę, poczytałam...smutne historie i się boję
Ja będę szczepić, marzec-kwiecień

Cieszę się, że wyniki mamy wyszły dobre

Cytat:
...
ach ten Maciulek, kiedy ona da mamie odsapnąć

....
Ja nawet po warszawsku nie umiem

jeden ten kwadracik ma 14x14 cm

pochwalisz się dziełem ?

Odległe marzenia

Nic trudnego

Nie ma za bardzo czym, ale jak już skończę, to cyknę fotę

angy będziemy z Karo grzeczne

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Zapomniałam, megi Zdrówka dla Amelki

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 12:30   #1467
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

ale smutne historie dlatego ze nie zaszczepiły, czy własnie z powodu jakichś powikłań po szczepionce?

Dzien dobry, jestem nie do życia. Oli dzisiaj taka marudna, wszystko chce, wszędzie zajrzeć, jak gdzieś wysoko to na ręce i tak mam stać i ją trzymać i ona bedzie sobie oglądała no ale zasneła chociaż szybko.

Kasiu, wiem ze masz bzika, no ale wiesz, dla własnego zdrowia, sama mogłabys sie zbadać, przeciez w łazience nikt cie nie zobaczy, a moze to przeciez zycie uratowac ( tak dobitnie napiszę, chociaż i tak cie pewnie nie przekonam)
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 12:32   #1468
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
współczuję przejść.
A jak Tomcio? już lepiej się czuje?

Cytat:

o kurczę
jak w podstawówce

Cytat:
Wczoraj nie dałam rady zagladnąć już,bo mieliśmy ciężkie zasypianienie wiem co to było,niby śpiący był,a nie chciał usnąć,najpierw wojowanie,później płacz,aż w końcu o 22.40 zasnął i dzisiaj już od po 6 na nogach
Bartuś nie chce tracić czasu na sen

Cytat:
Fajnie

Cytat:

kurczę, a już był spokój

Cytat:
Zosia nawet nie zajęknęła, była bardziej zaciekawiona, niż przestraszona Teraz śpi.
dzielna Zosia

Cytat:
jak ona to wsadziła ?

Cytat:
Dziewczyny szczepicie wszystkie na pneumo? Właśnie trafiłam na stronę, poczytałam...smutne historie i się boję
ja nie szczepię

Cytat:
Ale liczą się intencje

Cytat:
Mammografia zalecana jest dla kobiet po 40 roku życia...więc jeszcze masz czas

i znowu...kurcze co tak trzyma Amelkę Zdrówka
boziu co za głowa

Ciocia wyraziła chęć zabrania babci, małż właśnie ją odwiózł

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2011-01-14, 12:36   #1469
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
a moze Amelka kaszle z kataru tak jak Werka kaszlala? a w dzien tez czy tylko w nocy? my jak teraz bylismy to tez osluchowo miala czysto a gardlo czerwone , dawalam jej syrop Echinasal(lekarka przespisala)i Deflegmin-pomoglo
wspolczuje

dziewczyny ponawiam pytanie- jakich uzywacie puderkow rozswietlajacyh?

pytam bo chce kupic, nigdy takiego nie mialam, tylko brazujacy mam a chce sprobowac innego
Tak z kataru, ma całkiem spory i jej spływa, ale kaszle i w dzień i w nocy tak jej się już odrywa

nie używam

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
ja nie miałam w planach, zaczęłam o tym myśleć ostatnio jak mała do żłobka poszła...sama nie wiem co robić

Dzień dobrek
jak Martynka?

Cytat:

Zapomniałam, megi Zdrówka dla Amelki

Z tego wszystkiego zapomniałam: wyniki z moczu wyszły dobre

a gdzie się podziewa Gorgulek?

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2011-01-14, 12:37   #1470
Cassandra 23
Zakorzenienie

Siemka
Kuba wlasnie zasnał, przyznam ze chcetnie położyłabym sie i zdrzemneła ale obiadu nie ma, pranie czeka i stos brudnych naczyc w zlewie.
Bylam z małym na spacerku. Poszlismy do mojej babci, mieszka 1 km od nas. U babci sie wyhasał i wrocilismy do domu.

Cytat:
aA ja nigdy w życiu nie pójdę na mammografię ani nie wykonuję samokontroli, ani nigdy nie dam zbadać "piersi" lekarzowi.
Kasia, wiem jaki masz zdanie na temat piersi ale to mnie juz rozwaliło przeciez to chodzi tylko o Twoje zdrowie...
Moze chociaz zdecyduj sie na samokontrolę.

Cytat:
Cass super, że Kuba ma się już lepiej

Dzisiaj znoiw obudził sie o 5 rano i domagał jedzenia.
Apetyt mu wraca

Cytat:
Przede wszystkim chciałam podziękować za kciuki i szybko ogłosić że wyniki są i wszystko jest w porządku zdjęcia nic nie wykazały, nie ma zmian... to musi być prawdopodobnie jakiś stan zapalny...Mama w przyszłym tyg idzie do lekarza to się dowiemy...najważniejsze ze to nic poważnego "w środku"
Super wiadomość
Jak dobrze, ze wszystko jest w porządku.

Cytat:
Dziękuję kochane wszystkim za kciuki
Pobranie było z paluszka, bo zdecydowałam się jednak na razie na samą morfologię-jak coś będzie nie tak z żelazem to będzie już widać na tym wyniku. A do żelaza pobierają z żyły i wtedy będe musiała jechac do innego laboratorium, bo te u nas to takie sobie... A raczej laborantka, która od razu powiedziała, że takiemu dziecku to ciężko będzie z żyły JASNE. Bała się i tyle. Odpuściłam, bo i tak jej nie ufam. Jak coś mnie zaniepokoi to zrobię jeszcze to żelazo gdzie indziej.

Ale masz dzielna córeczkę

A wycieczki zazdroszczę Mi tez sie marzy jakas podróz...chociaz w polskie góry

Ciekawe czy Zosia poradzi sobie tak dlugo bez mamy...i mama bez Zosi (ja to bym chyba umarła z tęsknoty za Kubą)

Cytat:
Dziewczyny szczepicie wszystkie na pneumo? Właśnie trafiłam na stronę, poczytałam...smutne historie i się boję
Ja nie szczepiłam i chyba nie zamierzam...ale jeszcze moge zmienic decyzje.

Cytat:

Mammografie zaleca sie kobietom po 40-stym roku zycia a młodszym usg piersi ja nie miałam jeszcze usg, lekarz tez mi nigdy nie badał ale badam sie sama w domu.

Kurcze, skad te choróbska sie biorą
Znajoma była ze swoimi dziećmi u lekarki (bardzo dobra specjalistka). Są w wieku naszych dzieci i tez często łapia infekcje gardła, zapalenie oskrzeli.
Ostatnio przepisała im takie leki na poprawie odpornosci ISOPRINOSINE. Moze zapytaj swoja lekarka o ten lek?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości