|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
e a myslałam ze o 70
Cytat:
![]() no cos ty, ktoś nieśmialy? w życiu bym na to nie wpadła, a czemu to tak dziwnie jakoś.... żaden słownik sobie z tym nie poradził ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale wiesz, tez mi sie marzy taki z młynkiem do kawy, z bezpośrednim podłączeniem wody, no ale taki to faktycznie kilka tysięcy. Nasz Krups jest mały kompaktowy, nie szukalismy wtedy z młynkiem, bo one są duże, a my mielismy malutką kuchnię i potrzebowalismy jakiegoś malutkiego. Ale kawa jest pyszna.... właśnie piję ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2102 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
![]() ![]() Oj jest ![]() Szczególnie to ostatnie ![]() Na 100% gdzieś w centrum, ale nie wiem, w którym miejscu. Małż mi mówiła nazwę knajpy, ale zapomniałam.
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na spaniu to nie mam problemu, bo o 22 robi i śpi dalej, a syt którą opisywałam ma miejsce rano, po 7 jak już wstanie, a ja jeszcze marzyłabym drzemnąć ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Oli wczoraj padła o 19, obudzila sie o 19:40 i wyglądała na wyspaną, aż się przeraziłam ![]() Obudziłam ją rano o 7:40, zobaczymy czy drzemka bedzie wczesniej dzisiaj, Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2011-01-21 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | |
BAN stały
|
Cytat:
wiem i szanuje wasze zdanie. poczulam sie tylko jakbym robila cos zlego (bo wasze spia w lozeczkach i cyca nie jedza...) przewrazliwiona jestem... wczorajszy stan bez pieluszki 2x pranie jedne po siku drugie po kupie ![]() no i jak poszlo w majtki ![]() Kasiu a Laurka od poczatku prosila sama? bo Amelka jak nosila pieluszke to czasem sama prosila. a odkad majteczki to ja pytam i sadzam. sama nie prosi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
Ja tak jeszcze dumam o syt morskiej i myślę że u mnie nie byłoby kłopotu z szykowaniem jedzenia, ale tak myślę jak te babki potem to ogarniają jak każdy ma coś innego, a jeszcze jak dziecko chce to samo co kolega to hałas gotowy.
Suma sumarum to jednak wybrałabym to z wyżywieniem Pobliże baru by mnie nie zniechęcało bo w porze kiedy będzie chadzać tamtędy pewnie będzie zamknięty lub pusty...choć latem już nie ![]() Szosa na nie:/ A babka to zależy z jakiej strony ją znasz. Tym co byłoby dla mnie b.istotne to bliskość i że miałabym po drodze, tymbardziej że autobus wchodzi w gre. Czas tak szybko rano leci, a dzieci spieszyć się nie umieją ![]() Aniu ... ja też bym nie chciała żeby moje dziecko mówiło do mnie po imieniu, więc poniekąd popieram mame.Ale mogłaby umieć odpowiedzieć na pytanie że mama ma na imię Kasia ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Wtajemniczenie
|
Miramej zapomniałam napisać, na czym Maciuś nauczył się skupiać uwagę, IMO. Otóż na ikeowskich drutach: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80014041
Polecam, do tej pory ładnie i często Maciuś się bawi w przesuwanie kształtów ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2108 |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
![]()
#2109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj jej czas, niech sama dojdzie do tego, jaka jest konsekwencja jak mama upilnuje i posadzi a jak jest jak pójdzie w gacie. I chwal ją, chwal , bij brawo jak zrobi na nocnik, żeby wiedziała że to coś super fajnego co się mamie podoba, no a jak w gatki to ja mówiłam "nie ładnie, co to się stało, ale mokro itp"-ogólnie wyrażałam swoje niezadowolenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z młynkiem do kawy to niekoniecznie, bo strasznie dużej kuchni to nie mam i trochę na miejscu mi zależy. Właśnie o Krupsie jakimś myślałam. Mówisz, że za tyle już można? ![]() ![]()
![]() |
#2111 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() cyca od dzis tez daje tylko do spania. pozniej bedziemy dalej ograniczac. od rana chodzi i mi mi (u niej to pic) i stoi mi i za bluzke ciaga. ale czyms zajme i zapomina na chwilke. takze z tym tez powalczymy |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2112 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() acha, rozumiem, Zuza wstaje ok 9tej (dzis dzwonie do mamy 9:35 a ta mi mówi że Mała jeszcze śpi) i idziemy sii a potem to tez już tylko pryztu;aski na łózku bo o spaniu nie ma mowy Cytat:
mysle że gdybym nie pracowała byłabym bardziej konsekwentna a ztym nocniczkiem to na wszysyko potrzeba czasu, koleżanki Zuzy starsze robią jeszcze do pieluszki, Zuza sama się przestawiła raz dwa, jestes skierko bardzo niecierpliwa, daj jej czas W srode jak jechalismy na szczepienie zalozyłam jej pieluchomajtki bo nie chciałam ryzykowac i wrocilismy z suchymi (16-18) w samochodzie się kreciła i pokazywała ze chce (dalej nie mówi ![]() ![]()
![]() |
#2113 | |
BAN stały
|
Cytat:
o to to ![]() ![]() Twoja to prosi a Amelka nic... no ale pocazekam nic na sile. mysle ze minie miesiac dwa a nawet nie i bedzie juz po wszystkim - tzn nauczy sie na nocnik |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
4mc?? ze spokojem.Wczeniej sie nauczy, tylko badz konekwentna i nie mąć jej pielucha.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | |
BAN stały
|
Cytat:
ale mam wrazenie ze jak ma mokro albo kupe to wszystko jej jedno ![]() pielucha poki co na noc (najczesciej sucha po nocy) i na spacery bo jak nasika to jej zimno bedzie oki ide na spacer poki nie pada snieg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
odradzam tylko ekspresy kapsułowe, tzn na te kapsułki jak np, dolce gusto tak reklamowane ostatnio, bo ekspresy są tanie, ale kawa drogo wychodzi, 16 kaw espresso kosztuje ok 22 zł. a jeśli latte to w opakowaniu jest 8 kapsułek z kawą i 8 z mlekiem czyli masz tylko 8 kaw za 22 zł.... tzn. moze nie jest tak drogo jesli sie pije jedną dziennie, ale ja wypijam ze 3, jeszcze TZ dochodzi, to wg mnie niepotrzebny wydatek. Piłam kawe z tego ekspresu, dobra jest, ale nie zachwyciła mnie. Jakby coś to pytaj ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- czy wasze dzieciaczki mają tez takie suche usta? Oli ma problem z tym ostatnio i nie mozemy sie z tym uporać, no takie suche, że w nocy aż jej krwawią troche, rano wstaje to ma krew zaschnietą na ustach, w dzień takie wielkie skórki jej odstają, smarowałam kremem dla dzieci, maścią witaminową, nie pomaga.... Poradźcie coś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zosia nie ma.... A może spróbuj miodem posmarować ![]() ![]()
![]() |
#2118 | ||
Zakorzenienie
|
No wiecie co? Najpierw zaczyna, a potem wybacza, phi
![]() Cytat:
![]() A może woreczek załóż? Na to majtki i spodnie ![]() Niekoniecznie, Kuba miał bakterie, a ogólne Mu dobrze wyszło. Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2119 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() moja siostra też miała podobną sytuację, że Zuzanka zamiast mówić do niej mama to wołała Ania poprostu naśladowała to jak my się do niej zwracaliśmy teraz ma 2 i pół roku i tego problemu już nie ma normalnie woła mamuś więc wiem jak to z boku wygląda taki szkrab a po imieniu woła, ale nie ma się co martwić to mija i u Was też tak będzie oczywiście zwracało się jej uwagę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a nie macie podnóżka Mati zawsze staje na podnóżek i trzyma sie podłokietników, a potem sie obraca jak już prawie siedzi poza tym te nasze dzieci są już tak sprawne, że potrafią zaskakiwać i nieźle kombinować Cytat:
niezła z niej agentka nie da mamie chwili dla siebie ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Chciałam zapytać, czy Wasze dzieci też takie uczuciowe teraz są? Kuba głaszcze kotki/pieski itp. na obrazkach w książkach, przez szybę, w telewizorze ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Ola-Unhola
|
magi, pytałam Małza o nazwę knajpki, ale jeszcze mi nie odpisał.
Ciekawośc mnie zżera ![]() Napisać tą nazwę t jak się dowiem? Miramej, Antoś bardzo uczuciowy. Zaczynając od misia, z ktorym usypia. Całuje go, daje pić ze szklanki, czy marze jogurtem ![]() Zawsze rano jak wstanie mówi "cze" i daje buzi mi, małzowi w week no a przede wszystkim Bartkowi. Leci do niego, całuje i głaszcze po włosach. I tak kilka razy ![]() Do mnie przychodzi i kaze się głaskać po uchu np. jak sie uderzy o krzesła czy stół. N i mów do mnie "Ma", już go rozszyfrowałam. Wdrapuje się na kolana i bierzę moją rękę do siebie, żeby głaskała ![]() Kasiu, myslę, ze z Laurki to spryciara, bo przeczytaniu Twojego posta ![]() morska, po opisaniu dwóch miejsc, nie wiem co Ci doradzić ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- magi, mam nazwę knajpki ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Ale małz nie kojarzy Twojego nazwiska ![]()
#2122 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a jak byliśmy ostatnio u mojej mamy ma kotka to tak delikatnie go głaskał, żeśmy byli wszyscy w szoku bo do tej pory to ciągle zwracaliśmy mu uwagę żeby uważał
![]() |
#2123 |
Ola-Unhola
|
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...recepture.html
koniec afery gerbera ![]()
![]() |
#2124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2125 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2126 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
uczuciowe, jak czasem ktos udaje ze płacze to ona juz ma łzy w oczach. ostatnio jak glosowałam na dzieciaczki w konkursie to przybiegała i całowała monitor za każdym razem ![]() Zasneła w koncu, mialam nadzieje ze ok 12 się uda, ale i tak nie jest źle. jutro jeszcze wcześniej wstaniemy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2127 | |||||||
Wtajemniczenie
|
czeeeeeść
![]() Cytat:
![]() ![]() powodzenia ![]() ![]() Cytat:
![]() ja mocz na badanie ogólne łapię do tych specjalnych woreczków, przemywam Rywanolem i przyklejam. Na posiew: sadzam małą na kolanach pojemnik w ręce, włączamy bajki na kompie i czekamy ![]() Myślałam, że wykaże nawet lekarz nam tak mówił ostatnio, ale po tym co Jola napisała już nie jestem pewna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jak to? ![]() Cytat:
![]() Amela tak samo miłością pała do wszystkich. Mocno rękami mnie za szyję przytula i mówi do ucha "mama" ![]() ![]() Nocka u mnie koszmarna. Mała budziła się co chwilę, tarła dziąsła a posmarować sobie nie dała ![]() Idę zakupy zrobić, brat dzisiaj przyjedzie i muszę mu zrobić obiadek jak mamusia ![]() cytaty mi poucinało. Aniu ![]() Amela na jajko mówi late ![]() ![]() do wieczora ![]()
![]() |
#2128 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurcze, od czego? Może spróbuj wazeliną kosmetyczną. Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas Maciuś (wreszcie!) zaczął się przytulać, całować, nawet posiedzi wtulony chwilę na kolanach ![]() ![]() Cytat:
![]() To pewnie się nie znają, ale byłby numer ![]() --- W domu przeszło tornado ![]() Nie mogę się napatrzeć, jak mój synek ślicznie bawi się z dziećmi, dzieli się wszystkim ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Ola-Unhola
|
magi, Irish Pub
![]() Ale Kochany ten Twój Maciulek. Tak ladnie się dzieli ![]() megi, wspólczuje nocki ![]() A ile Brat ma lat? ![]()
#2130 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oby Mu tak zosało ![]()
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2011-01-21 o 13:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.