Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII. 2009 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-21, 13:56   #2131
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

Witajcie
Cos mi sie Wizaż muli...
Kuba dzisiaj pozniej usnał, miał duzo energii
Bylam z nim na spacerze. W garazu dziadka znalazł taka małą wędkę (sam kijek) i oczywiscie zabrał do ją do domu

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
wiem i szanuje wasze zdanie. poczulam sie tylko jakbym robila cos zlego (bo wasze spia w lozeczkach i cyca nie jedza...) przewrazliwiona jestem...
Skierko, jeszcze chyba nie wypowiadałam sie na ten temat ale nie jestes sama. Kuba cały czas spi ze mna, nie chce w łożeczku. Jest nam tak dobrze, i narazie nie planuje zmiany.
Nie uważam, ze robie zle.

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
czy wasze dzieciaczki mają tez takie suche usta? Oli ma problem z tym ostatnio i nie mozemy sie z tym uporać, no takie suche, że w nocy aż jej krwawią troche, rano wstaje to ma krew zaschnietą na ustach, w dzień takie wielkie skórki jej odstają, smarowałam kremem dla dzieci, maścią witaminową, nie pomaga.... Poradźcie coś.
Kuba nie ma suchych ust.
Zapytaj w aptece o jakas masc, ktorą moga tez dzieci stosowac.

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Amela na jajko mówi late dzisiaj jej zrobiłam na drugie śniadanie omlet na słodko, posypałam cukrem pudrem i wcinała że hej. Zobaczyła, że piję z filiżanki i oczywiście ona też chce, nalałam jej herbatki i zadowolona wypiła. Bluza i bodziak był do przebrania potem
Megi jak robisz tego omleta?
Nigdy nie jadłam omleta na słodko (ja robie omlet z jajka) i nie wyobrażam sobie jesc jajko na słodko...blleee

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 14:48   #2132
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

Cytat:
ale masz agentkę w domu
ja mocz na badanie ogólne łapię do tych specjalnych woreczków, przemywam Rywanolem i przyklejam. Na posiew: sadzam małą na kolanach pojemnik w ręce, włączamy bajki na kompie i czekamy
Myślałam, że wykaże nawet lekarz nam tak mówił ostatnio, ale po tym co Jola napisała już nie jestem pewna

Jak przez cały dzień będę uczyć małą bez pieluchy chodzić i robić siku do nocnika, a na noc założę pieluchę to jej zamącę ?
wydaje mi się że na rękach mi nie zrobi, ani do worka

myślę że do póki nie opanuje do perfekcji sioosiania w dzień, to nocny pampers nie wprowadza haosu-szybciutko ściągany po przebudzeniu- ale to moja teoria

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Nigdy nie jadłam omleta na słodko (ja robie omlet z jajka) i nie wyobrażam sobie jesc jajko na słodko...blleee
a dla mnie mniam podobnie jak naleśnik

Dopiero wstałyśmy, to dopiero przegięcie
Nie wiem jak to się stało.

Spała pół h i już nie chciałam jej kłaść.Położyłam się bo jakoś mi źle, wzięłam gazetkę, razem oglądałyśmy i przed chwilą otwarłam oczy
Kompletnie urwał mi się film.
Czekam na męża i wracam do łóżka
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 14:58   #2133
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

a naleśników na słodko też nie jesz? to prawie to samo
właśnie wcinam omleta moge ci napisać później jak ja robię,
jak zjem i odpocznę

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2011-01-21 o 15:00
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 15:26   #2134
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Pytałam Małża, jednak był w Bierhalle na Nowym Świecie
Oby Mu tak zosało
Kurde a juz myslałam..

Znikam Dziewczyny, będę wieczorkiem, trzymajcie kciuki
Stary 2011-01-21, 15:44   #2135
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej
wrocilam z zakupow, Werki nie ma -mama pojechala z nia do drugiej babci , wszystko byloby super ale mala nie miala drzemki dzisiajpytalam mame czy ja usypiala to mowila ze sie wyginala i nie chciala, chyba wyczula ze mnie nie ma........mam nadzieje ze wieczorem zasnie bez problemu bo tez mama bedzie ja usypiac
my za godzinke wybywamy

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ja tym razem nie zostawiłam dłuższego tyłu.Też mam na 8mm
Jak taki łobuz a nie mama no ale tak lubię
ja mam mocno boki cale az do tylu wygolone i takie dluzsze do trojkata mi schodza z tylu

Cytat:

W domu przeszło tornado Dzieci wyciągnęły wszystkie możliwe zabawki, nie da się przejść. Muszę to ogarnąć.
Nie mogę się napatrzeć, jak mój synek ślicznie bawi się z dziećmi, dzieli się wszystkim Ania już w wejściu dostała samochód i klocek. Karmił Ją ciasteczkiem i nie zabierał zabawek
Macius kolezenski

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 15:47   #2136
magi77
Wtajemniczenie

Ola

----

My jutro też bardzo prosimy o kciuki Bardzo

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 16:15   #2137
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

czemu ta moja Zuzanka tak nie chce gadac już niewiem co o tym myslec/co robic...
sorki że tak wyskoczyłam ni z gruszki ni z pietruszki ale zaczynam sie martwic...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-21, 16:17   #2138
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Miramej, Antoś bardzo uczuciowy. Zaczynając od misia, z ktorym usypia. Całuje go, daje pić ze szklanki, czy marze jogurtem
Zawsze rano jak wstanie mówi "cze" i daje buzi mi, małzowi w week no a przede wszystkim Bartkowi. Leci do niego, całuje i głaszcze po włosach. I tak kilka razy
Do mnie przychodzi i kaze się głaskać po uchu np. jak sie uderzy o krzesła czy stół. N i mów do mnie "Ma", już go rozszyfrowałam. Wdrapuje się na kolana i bierzę moją rękę do siebie, żeby głaskała
O, pić też daje pluszakom, pieskowi-bujakowi, a nawet zwierzątkom w książkach, dobrze, że z niekapka , buzi rano też daje i też każe się głaskać

Cytat:
Napisane przez Titi09 Pokaż wiadomość
o tak... wdrapuje się na mnie siada okrakiem i się przytula i daje buziaki

a jak byliśmy ostatnio u mojej mamy ma kotka to tak delikatnie go głaskał, żeśmy byli wszyscy w szoku bo do tej pory to ciągle zwracaliśmy mu uwagę żeby uważał

Ja też zauważyłam, że Kubuś nauczył się delikatności

Cytat:
uczuciowe, jak czasem ktos udaje ze płacze to ona juz ma łzy w oczach. ostatnio jak glosowałam na dzieciaczki w konkursie to przybiegała i całowała monitor za każdym razem
Hehe

Cytat:
Myślałam, że wykaże nawet lekarz nam tak mówił ostatnio, ale po tym co Jola napisała już nie jestem pewna
(...)
jak to? nie pamiętam tej akcji.

Amela tak samo miłością pała do wszystkich. Mocno rękami mnie za szyję przytula i mówi do ucha "mama"

Nocka u mnie koszmarna. Mała budziła się co chwilę, tarła dziąsła a posmarować sobie nie dała
(...)
Amela na jajko mówi late dzisiaj jej zrobiłam na drugie śniadanie omlet na słodko, posypałam cukrem pudrem i wcinała że hej. Zobaczyła, że piję z filiżanki i oczywiście ona też chce, nalałam jej herbatki i zadowolona wypiła. Bluza i bodziak był do przebrania potem

do wieczora
To było w styczniu zeszłego roku, miał E. coli, a w ogólnym oprócz podwyższonego pH wszystko było dobrze.

Kuba mówił już kiedyś "jaja", a teraz mówi "nene" na jajko
dla Amelki

Cytat:
U nas Maciuś (wreszcie!) zaczął się przytulać, całować, nawet posiedzi wtulony chwilę na kolanach Książeczek nie głaszcze
(...)
W domu przeszło tornado Dzieci wyciągnęły wszystkie możliwe zabawki, nie da się przejść. Muszę to ogarnąć.
Nie mogę się napatrzeć, jak mój synek ślicznie bawi się z dziećmi, dzieli się wszystkim Ania już w wejściu dostała samochód i klocek. Karmił Ją ciasteczkiem i nie zabierał zabawek

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 16:17   #2139
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Ola, magi oczywiście trzymam/będe trzymac
Stary 2011-01-21, 16:22   #2140
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Znikam Dziewczyny, będę wieczorkiem, trzymajcie kciuki

Cytat:

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
czemu ta moja Zuzanka tak nie chce gadac już niewiem co o tym myslec/co robic...
sorki że tak wyskoczyłam ni z gruszki ni z pietruszki ale zaczynam sie martwic...
No, Kuba też nie mówi, ale na razie czekam, czytałam, że naprawdę sporo dzieci tak ma, a potem nagle zaczynają ładnie mówić, poczekam jeszcze trochę, a potem pomyślę, co zrobić.

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2011-01-21 o 16:50
Stary 2011-01-21, 17:58   #2141
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
----

oczywiści kciuki gwarantowane

Dla Oli też, ciekawe jaki dzisiaj wynik będzie miała

Cytat:
nie martw się, każde dziecko ma swój rytm, potrzebuje czasu. Oli długo też nie uczyła się nic nowego, a ostatnio doszło kilka nowych słówek: pan, pani, ciocio, ciuciu ( najciekawsze jest to, ze wie co to jest cukierek, ale nie wie do czego służy, nie wie, że to się je )

Zuzia też zacznie mówić, daj jej troszkę czasu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-21, 19:13   #2142
Titi09
Raczkowanie

Wróciliśmy od babci Matuś taki padniety, że dziś ekspresowo usnął mam tylko nadzieję, że pobudek nie będzie, bo zauważyłam, że druga 3 się szykuje

Cytat:
Nocka u mnie koszmarna. Mała budziła się co chwilę, tarła dziąsła a posmarować sobie nie dała
biedulka, oby dzisiejsza noc była lepsza

Cytat:
no proszę jaki kawaler towarzyski

Cytat:
Dopiero wstałyśmy, to dopiero przegięcie
Nie wiem jak to się stało.

Spała pół h i już nie chciałam jej kłaść.Położyłam się bo jakoś mi źle, wzięłam gazetkę, razem oglądałyśmy i przed chwilą otwarłam oczy
Kompletnie urwał mi się film.
Czekam na męża i wracam do łóżka
nieźle.... toście odpoczęły chyba za cały tydzień

Cytat:
Mati dopiero od niedawna zaczął się więcej oddzywać teraz dopiero widzę postępy może Zuza też potrzebuje wiecej czasu, nie martw się
Stary 2011-01-21, 19:31   #2143
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
A co? Zainteresowana nowym zięciem?
Podejrzewasz mnie o takie rzeczy?

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
... mój
Wiem śliczny

Cytat:
Moje dziecko nauczyło sie nowego słowa ... dalej nie mówi "mama" ale od wczoraj chodzi i w kółko powtarza Ania moje słoneczko! Moja mama sie tylko oburza i mówi, zebym nie pozwoliła sobie mówić po imieniu
Dawno Go nie chwaliłam to jeszcze napisze, ze umie powiedzieć: tato, dziadzio, baba, pa-pa, oć tu (chodz tu), bach i Ania chyba o czymś zapomniałam .... ooo jeszcze otoo (auto)
Pięknie pije z kubka lub ze szklanki, jedzenie łyżką ciagle ćwiczy

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Generalnie ten z jedzeniem jest w beznadziejnym miejscu - to jest taki duży jakby domek jednorodzinny, bez ogrodzenia, przed wejściem chodnik i czteropasmówka. Mam schizę, że może im dziecko zwiać i wpadnie na ulicę, albo wyrwie się jak wyjdą na spacer... No nie wiem. I oczywiście na najbliższy plac zabaw też mają kawałek drogi.

A tam znowu to jedzenie I to jeszcze z moim niezorganizowaniem

Umrę od tego myślenia, mówię Wam
Ciężki wybór. Ja bym chyba postawiła na ten bez wyżywienia

Cytat:
Zuzy nie mogłam wczoraj uśpic, tzn zasneła od razu ok 22 ale dostała napadu kaszlu aż ją na wymioty pociągało i się obudziła w końcu, dałam jej syropku ale ona się juz wybudziła i klops, po pólnocy uspiłam ja w końcu, sama padałam z nóg, bo nie poszła do małza, płakała, nie wiem może ja brzuszek bolała, bo bąki sadziła i za każdym prawie razem jak miala puscic to na kibelek wołała, więc tak biegałam

Cytat:
Wiecie co mój Maciek wczoraj zrobił... Przyszedł do mnie i mówi, że chce jeść czyli "niu-niu". Wziął mnie za rękę i zaprowadził do kuchni. Mówię do Niego, żeby poszedł do pokoju i poczekał, a ja przyniosę "niu-niu". Zrobiłam kanapki, wchodzę do pokoju i Maciuś zadowolony siedzi i czeka w krzesełku do karmienia (zawsze w nim je). Później się głowiłam, jak tam się wdrapał

Cytat:
Chcę zrobić ogólne bad. moczu bo albo moje dziecko jest bardzo przebiegłe, ale jej coś dolega.
Po kąpieli nie chce do łóżka tylko najchętniej zasiadłaby na tronie i siedziała.Wie, że jak zejdzie to zaraz ją wsadzę do łóżka, więc grzecznie siedzi i się nie rusza.Nic nie zrobi a z 10min może siedzieć.Oponuje przy wstaniu, a jak już się zniecierpliwie i na siłę ją ubiorę i położe to zasypia.

Rano woła co 5min siku.Ledwo oko zamknę, ona mówi że znowu chce
Zwykle dosypiam po jej pobudce, ale ostatnio jest to niemożliwe.
Wie że jak zrobi sioo, to pójde to wynieść i już będzie gwar, mama na chodzie i w to mi graj.
Kasiu, ja myślę, że Laurka kombinuje

I fajnie, że już lepiej

Cytat:

Chciałam zapytać, czy Wasze dzieci też takie uczuciowe teraz są? Kuba głaszcze kotki/pieski itp. na obrazkach w książkach, przez szybę, w telewizorze Bawi się i co chwilę przychodzi się przytulić albo pogłaskać Mamę po ręce/nodze. Żeby nie było, jak czegoś zabronię, to pacnie

Cytat:

Cytat:

Ola i jak poszło?
Karo zdradź nam za co kciuki trzymałyśmy Powiodło się?

Idę bo jestem padnięta.
Dobranoc

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2011-01-21 o 19:33
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 20:10   #2144
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
No, Kuba też nie mówi, ale na razie czekam, czytałam, że naprawdę sporo dzieci tak ma, a potem nagle zaczynają ładnie mówić, poczekam jeszcze trochę, a potem pomyślę, co zrobić.
mam taką nadzieje ale mi smutno bo tez bym chetnie usłyszala jak Mała nawija
Zuza ciągle tylko "mama" ewent od czasu do czasu "tata" "be" "lala" "dać" jak chce jeśc "dzidzi" "idzie" ale to niechodzi o to ze idzie, Hela te "jeja" i jeszcze "to"
no i jeszcze odgłosy policji, kukułki, węża, krokodyla
a tak to cały czas na migi
lekarz mówil żeby z nia popracowac, że jak cos chce to jej sugerowac co ma mowic i w koncu powinna powiedziec
Cytat:

nie martw się, każde dziecko ma swój rytm, potrzebuje czasu. Oli długo też nie uczyła się nic nowego, a ostatnio doszło kilka nowych słówek: pan, pani, ciocio, ciuciu ( najciekawsze jest to, ze wie co to jest cukierek, ale nie wie do czego służy, nie wie, że to się je )

Zuzia też zacznie mówić, daj jej troszkę czasu
daje daje
Cytat:
Napisane przez Titi09 Pokaż wiadomość

Mati dopiero od niedawna zaczął się więcej oddzywać teraz dopiero widzę postępy może Zuza też potrzebuje wiecej czasu, nie martw się
napewno potrzebuje więcej czasu
ja sobie nawet to tłumacze że ona np tak się teraz zaapsorbowała sikaniem do kibelka że o mówieniu nawet nie myśli

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Idę bo jestem padnięta.
Dobranoc

ale że co? że spac już?
Stary 2011-01-21, 20:23   #2145
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

ale że co? że spac już?
ja chyba też zaraz ide spać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-21, 20:26   #2146
morska
Zadomowienie

Nareszcie piątek

Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi nt. żłobka Każda mi pomaga
Wczoraj nie mogłam zasnąć tyle o tym myślałam I nic nie wymyśliłam. Chyba muszę się wybrać tam jeszcze raz, może to pomoże. Jeszcze Kasia mnie zainspirowała, by dopytać o to jedzenie - jak każdy ma coś innego - czy karmią te dzieci równocześnie, czy gdzieś osobno Strasznie mnie ciągnie do tego żłobka bez wyżywienia, ale to jedzenie to jednak straszny minus dla mnie i nie wiem czy potrafię sobie z tym poradzić Jeszcze gdyby jeden posiłek... Ale trzy Z drugiej strony jak sobie w nocy wyobrażałam, że już Tymek gdzieś uczęszcza, to chyba spokojniejsza o Niego byłabym w tym bez kuchni. Nawet nie umiem wytłumaczyć dlaczego. Jakieś irracjonalne odczucie
Chcę dobrze przemyśleć sprawę, by jednak uniknąć przenoszenia Tymka z miejsca na miejsce po chwili, no chyba, że stanie się coś wyjątkowego - jak np. u Anuli.
Wybaczcie, że tak męczę o tych żłobkach Muszę się gdzieś uzewnętrznić, bo już mi mózg paruje od myślenia. Najwyżej nie czytajcie, jak już będę mocno przynudzać
A Mąż oczywiście nie poradzi "bo się na tym nie zna"

Cytat:
Maciuś trochę się wyciszył, tzn. umie przez chwilę sam się sobą zająć U nas ostatnio hitem są malutkie gumowe samochodziki Tonka. Małż Mu kupił ok. 10szt i Maciuś wszędzie nimi jeździ, ustawia w kolejkę itp. Rewelka
---
Wiecie co mój Maciek wczoraj zrobił... Przyszedł do mnie i mówi, że chce jeść czyli "niu-niu". Wziął mnie za rękę i zaprowadził do kuchni. Mówię do Niego, żeby poszedł do pokoju i poczekał, a ja przyniosę "niu-niu". Zrobiłam kanapki, wchodzę do pokoju i Maciuś zadowolony siedzi i czeka w krzesełku do karmienia (zawsze w nim je). Później się głowiłam, jak tam się wdrapał
To coś takiego?

No widzisz jaki grzeczny Wdrapał się na najwyższy poziom?

Cytat:
To sporo razem śpi , nie podniosłaś mnie na duchu
Mało już karmisz, ja też dwa razy, od początku lutego chcę jedno wyeliminować.
Dopiero niedawno wydłużył sobie czas drzemki, kiedyś spał po 1,5 h
No masz Ci los, a myślałam, że podniosę tym, że bryka do 23

No ja też chcę, najgorzej będzie z karmieniem "po pracy" - Tymek od razu na mnie wskakuje jak wracam A ja też marzę o obiedzie, kawie i ciszy, by się zregenerować po pracy, więc dla świętego spokoju.... Muszę z tym jednym poczekać na jakieś wolne dni. W sumie chciałabym już pozbyć się obu.
A Ty kiedy chcesz ostatecznie zakończyć?

.
Stary 2011-01-21, 20:35   #2147
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale charakterne te nasze dzieciska
Nawet powiedziałabym,że bardzo

Cytat:

a na ten kaszel mam dawac np ambrosol, lub flavamed

żeby kaszel po syropku minął.

Cytat:
idź ty babo w końcu do lekarza

nie byłam,ale już lepiej

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
czesc

a moze sprobuj go klas na drzemke troszke pozniej, moze wtedy wytrzyma do kapieli chyba ze juz probowalas i nic nie dalo
Werka tez miala drzemke kolo 11 ale potem ciezko jej bylo wytrzymac, pozniej kilka razy polozylam ja pozniej i tak zostalo -przynajmniej spi raz 1-2godz a przed tem to po 30min
Próbowałam i dalej śpi 20-30 min

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
się wczoraj narobiłam ale wygląda super...jutro pokażę w całej okazałosci w tajemnicy powiem że to będzieZałącznik 3681057
Czyli jednak biedroneczka

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na chwilkę w przedszkolu, bo słuchy chodzą, że trzeba u nas dzieci zapisywać na dwa lata do przodu Oczywiście okazało się to nieprawdą. Poza tym nie mogę nawet złożyć podania, gdy będą je przyjmować (czyli marzec-kwiecień), bo Zosia nie będzie jeszcze wtedy spełniać wymogów (czyli min. 2,5 roczku). Muszę czekać do lutego i wtedy, jeżeli będzie odpieluchowana i sama jadła i będą miejsca to ją przyjmą. Zobaczymy jak to będzie. Dyrektorka to żona naszego leśniczego, myślę, że coś wymyślimy (nie ma to jak znajomości, sama nienawidzę kumoterstwa, ale czasem nie ma wyjścia).
Znajomości czasem się przydają

Łoo,matko chyba z 7 stron jestem do tyłu....

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 20:44   #2148
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Moje dziecko nauczyło sie nowego słowa ... dalej nie mówi "mama" ale od wczoraj chodzi i w kółko powtarza Ania moje słoneczko! Moja mama sie tylko oburza i mówi, zebym nie pozwoliła sobie mówić po imieniu
Dawno Go nie chwaliłam to jeszcze napisze, ze umie powiedzieć: tato, dziadzio, baba, pa-pa, oć tu (chodz tu), bach i Ania chyba o czymś zapomniałam .... ooo jeszcze otoo (auto)
Pięknie pije z kubka lub ze szklanki, jedzenie łyżką ciagle ćwiczy

no proszę jakie postępy brawo

Cytat:
No właśnie... Obawiam się, że mnie to wykończy
za odpowiedź
Też przygotowujesz 3 posiłki? Jak liczna jest grupa Martynki?

.
Tak, daję jej śniadanie, obiad i podwieczorek, obciążające jest to bardzo ale ja mam zawsze taką możliwość, ze jeżeli nie dam rady to oni rano zamówią dla Martynki obiad, nie ma z tym najmniejszego problemu.

Martynka chodzi do klubu malucha, który niedawno został otwarty, maksymalnie będzie tam 12 dzieci, teraz jest ok 7 z tym ze nie wszystkie na cały dzień.

Ciężka decyzja...ja bym raczej ten pierwszy, bez jedzenia wybrała...a nie ma możliwości żeby oni zamawiali dla dzieci jedzenie w jakiejś firmie cateringowej specjalizującej się w tym(u nas tak to właśnie funkcjonuje)? Może daliby się namówić, rodzice pewnie byliby zainteresowani...

Cytat:

Wcz obudziła się o 1:30 w nocy z płaczem.Znów probowala przeforsować swoje sioośki, ale ostrym tonem jej powiedziałam "nie chce mi się wstać, sikaj w gacie" i położyła się i zasnęła i ani myślała wymuszać.
Wcz u fryzjera wołała co chwilę.Nie chciałam hałasu robić i tak z nią dreptałam, ale ciśnienie miałam już wysoko.
Bo doskonale wiem że w domu idzie raz na długi czas i zrobi sporo.

Cieszę się, że Laurcia lepiej, z moczem niestety nie pomogę, pewnie do nocnika jakiś jałowy pojemnik wstawiłabym i próbowała złapać...

Cytat:

Chciałam zapytać, czy Wasze dzieci też takie uczuciowe teraz są? Kuba głaszcze kotki/pieski itp. na obrazkach w książkach, przez szybę, w telewizorze Bawi się i co chwilę przychodzi się przytulić albo pogłaskać Mamę po ręce/nodze. Żeby nie było, jak czegoś zabronię, to pacnie
też

Cytat:

trzymamy mocno

Cytat:
Martynka chyba jeszcze mniej niż Zuzia mówi, ja już wyluzowałam i daję jej czas po prostu, jeżeli wypowiada kilka słów to znaczy, ze po prostu czasu jej potrzeba.
Jeżeli martwisz się bardzo to może warto logopedę odwiedzić? Chociaż moim zdaniem to wyłącznie dla Twojego własnego spokoju

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:

Wczoraj nie mogłam zasnąć tyle o tym myślałam I nic nie wymyśliłam. Chyba muszę się wybrać tam jeszcze raz, może to pomoże. Jeszcze Kasia mnie zainspirowała, by dopytać o to jedzenie - jak każdy ma coś innego - czy karmią te dzieci równocześnie, czy gdzieś osobno Strasznie mnie ciągnie do tego żłobka bez wyżywienia, ale to jedzenie to jednak straszny minus dla mnie i nie wiem czy potrafię sobie z tym poradzić Jeszcze gdyby jeden posiłek... Ale trzy Z drugiej strony jak sobie w nocy wyobrażałam, że już Tymek gdzieś uczęszcza, to chyba spokojniejsza o Niego byłabym w tym bez kuchni. Nawet nie umiem wytłumaczyć dlaczego. Jakieś irracjonalne odczucie
Chcę dobrze przemyśleć sprawę, by jednak uniknąć przenoszenia Tymka z miejsca na miejsce po chwili, no chyba, że stanie się coś wyjątkowego - jak np. u Anuli.
Wybaczcie, że tak męczę o tych żłobkach Muszę się gdzieś uzewnętrznić, bo już mi mózg paruje od myślenia. Najwyżej nie czytajcie, jak już będę mocno przynudzać

.
A w jakich godzinach Tymuś będzie w żłobku? Bo śniadanie i podwieczorek to już nie jakieś wielkie obciążenie, najgorzej z obiadem, na podwieczorek możesz dać owoc albo jogurt, bez roboty, a na śniadanko kanapeczkę.

Spokojnie, niedawno ja wałkowałam temat i dziewczyny wytrzymały, damy radę

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 20:54   #2149
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Podejrzewasz mnie o takie rzeczy?
Oj tam, oj tam, czujna jestem tylko

Cytat:
mam taką nadzieje ale mi smutno bo tez bym chetnie usłyszala jak Mała nawija
Zuza ciągle tylko "mama" ewent od czasu do czasu "tata" "be" "lala" "dać" jak chce jeśc "dzidzi" "idzie" ale to niechodzi o to ze idzie, Hela te "jeja" i jeszcze "to"
no i jeszcze odgłosy policji, kukułki, węża, krokodyla
a tak to cały czas na migi
lekarz mówil żeby z nia popracowac, że jak cos chce to jej sugerowac co ma mowic i w koncu powinna powiedziec
Kubuś mówi dużo mniej, naśladuje tylko 3 zwierzątka, ale ja jednak dam Mu czas, bo kiedyś mówił inne wyrazy, których teraz nie mówi. Już naprawdę czasem jestem zmęczona zamartwianiem się, że "już powinien", bo "inne dzieci", ja mówię na razie pass

Cytat:

Nareszcie piątek

(...)
Dopiero niedawno wydłużył sobie czas drzemki, kiedyś spał po 1,5 h
No masz Ci los, a myślałam, że podniosę tym, że bryka do 23

No ja też chcę, najgorzej będzie z karmieniem "po pracy" - Tymek od razu na mnie wskakuje jak wracam A ja też marzę o obiedzie, kawie i ciszy, by się zregenerować po pracy, więc dla świętego spokoju.... Muszę z tym jednym poczekać na jakieś wolne dni. W sumie chciałabym już pozbyć się obu.
A Ty kiedy chcesz ostatecznie zakończyć?
Chyba nie takie irracjonalne, skoro w drugim nie ma ogrodzenia, a obok czteropasmowa droga

No to już daje nadzieję, choć dziś chyba zrozumiałam, że tyle snu będzie i koniec
To za mało na podniesienie na duchu

, ja bym chciała do końca lutego i finito.

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Martynka chyba jeszcze mniej niż Zuzia mówi, ja już wyluzowałam i daję jej czas po prostu, jeżeli wypowiada kilka słów to znaczy, ze po prostu czasu jej potrzeba.
Jeżeli martwisz się bardzo to może warto logopedę odwiedzić? Chociaż moim zdaniem to wyłącznie dla Twojego własnego spokoju
O to, to!

H. MacLeod

.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-21, 20:55   #2150
morska
Zadomowienie

Cytat:
Wczorajsza spora kupa luźna, ale jakiegoś zarysu szło się dopatrzeć
(...)

Potrzebuję podpowiedzi jak złapać mocz?
(...)

Ogólne badanie moczu by coś wykazało?

Kurczę, nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić u dziewczynki My łapiemy w wannie, znaczy Tymek stoi i układa kosmetyki na półce, a my podstawiamy pojemnik w odpowiednim momencie

Często wykazuje, ale zdarza się, że nie. Nie zaszkodzi zrobić, choć z opisu to na kombinowanie wygląda

Cytat:
wiem i szanuje wasze zdanie. poczulam sie tylko jakbym robila cos zlego (bo wasze spia w lozeczkach i cyca nie jedza...) przewrazliwiona jestem...
No coś Ty. Ja też jeszcze karmię i przecież nie tylko ja. Mało tego - drugie też mam zamiar karmić piersią co najmniej do roku
Aż tak się przejęłaś? Co do łóżeczka to też jesteśmy z deka na bakier

Cytat:

czy wasze dzieciaczki mają tez takie suche usta?
Tymek nie ma, ale cudotwórcza na takie suche sprawy jest wazelina biała Ziaja - i u takich maluszków można - wiem od dermatologa. Posmaruj jak zaśnie na noc

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
(...) a mam problem z suchymi ustami.
A Tisane znasz? Bo ja też miałam z tym problem, aż nie odkryłam tego na KWC

Cytat:
Pytałam Małża, jednak był w Bierhalle na Nowym Świecie
Kurczę, szkoda, bo już się ciekawie robiło

.
Stary 2011-01-21, 20:59   #2151
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Za zdrówko Maluszka

zdróweczka

ja mam chyba 3 pary z gatty i nic sie nie powyciągały...nie wiem czy farta miałam czy Zu delikatniej chodzi

Ja mam z Gatty dwie pary i w obydwóch,wylatują dziurki fakt jest faktem,że moje dziecko 5 minut na dupce nie usiedzi,ale nie wiem czy to ma jakiś związekMoże zależy jak im się uda

Cytat:
mama własnie dzwoniła że Zuza jest cieplutka pewnie po szczepieniu, ale nieiwem nigdy jej nic nie było
mam nadzieje że jej nic nie jest
Mam nadzieję,że u Was dzisiaj już ok

Cytat:
ja słyszałam ze im starsze dziecko tym ma dłuższe drzemki (jeśli jeszcze ma)
Pożyjemy,zobaczymyChoć im dłużej trwa to "małospanie"to tracę wiarę,że może być lepiej

Cytat:
Nadrobiłam...7 stron
a wczoraj to nawet nie wpadłam, bo najpierw "szyłam" bez szycia a później jeszcze za rozlewnie się wzięłam...no i tak mnie noc zastała...ale jutro wolne mam bardzo ważną sprawę do załatwienia...trzymajcie kciuki...mocno
Mam nadzieję,że poszło po Twojej myśli(choć jeszcze nie wiem co)

Cytat:
A jeszcze chciałam się pochwalić Wczoraj Zu zrobiła mi niespodziankę i zasnęła sama w łóżeczku po 15 minutach
dla Zuzanki.

Cytat:
No i klamka zapadła, maila o powrocie do pracy od 1 marca wysłałam....

Będzie dobrze

Stary 2011-01-21, 21:21   #2152
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Wczoraj nie mogłam zasnąć tyle o tym myślałam I nic nie wymyśliłam. Chyba muszę się wybrać tam jeszcze raz, może to pomoże. Jeszcze Kasia mnie zainspirowała, by dopytać o to jedzenie - jak każdy ma coś innego - czy karmią te dzieci równocześnie, czy gdzieś osobno Strasznie mnie ciągnie do tego żłobka bez wyżywienia, ale to jedzenie to jednak straszny minus dla mnie i nie wiem czy potrafię sobie z tym poradzić Jeszcze gdyby jeden posiłek... Ale trzy

.
a mi by robienie jedzenia nie przeszkadzało, chyba nawet przeciwnie bo wiem co moje dziecko je
a np na sniadanie nie może być kaszka? czy panie mogą to przygotowac? czy już musiałabyś miec gotowe (sorki za pytanie ale ja wogóle niewiem jak to ugryśc)
Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
żeby kaszel po syropku minął.

Cytat:
nie mysle jeszcze o logopedzie, aż tak się nie martwię
po prostu fajnie byłoby jakby juz cos wiecej mówiła ale widze że ona nie chce, lekarz mi mówił że ona świetnie sie porozumiewa na migi i nie wiedzi potrzeby mówic wiec teraz ją podpuszczam że jak coś chce to ma powiedziec np jak chce jesc to jej móie "powiedz dać" i mówi
z innymi rzeczami póki co idzie trudniej
Cytat:

Tymek nie ma, ale cudotwórcza na takie suche sprawy jest wazelina biała Ziaja - i u takich maluszków można - wiem od dermatologa. Posmaruj jak zaśnie na noc

.
o właśnie ja tez myslalam o wazelinie
w ubiegłym roku miałam z agropharmy ale ja ciężko dostac, wtedy zamiawialam
Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję,że u Was dzisiaj już ok
tak lepiej, tylko ten katar jescze ja meczy ale to tez nie caly czas tylko w nocy ma takie napady a wciagu dnia to tylko pare razy ja tak zakaszle
Stary 2011-01-21, 21:22   #2153
UnholyOne
Ola-Unhola

Jestem, dopiero wróciłam

Pierwsze koty za płoty, egzamin wcale nie był lightowy w sensie przymykania oczu na błędy.
Wszystko jak na państwowym, stanowiska, formularze, protokoły.

No to juz napiszę....

Jako jedyna zdałam nie robiąc żadnego błędu
To nie matura, ale i tak się ciesze

To co, piwko stawiam

Od środy jazdy. Pan prowadzący zaproponował, zebym z nim jeździła.
Innym osobom przydzielał pozostałych instrutorów, np. wiekowego pana Edwarda

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2011-01-21 o 21:25
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 21:24   #2154
Miramej
Zakorzenienie

Ola, gratulacje

Ja idę, pa

H. MacLeod

.
Stary 2011-01-21, 21:27   #2155
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Ola, gratulacje

Ja idę, pa
Dzięki

Dobrej nocki
Stary 2011-01-21, 21:27   #2156
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Jestem, dopiero wróciłam

Pierwsze koty za płoty, egzamin wcale nie był lightowy w sensie przymykania oczu na błędy.

No to juz napiszę....

To co, piwko stawiam

SUPER
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 21:29   #2157
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć dzieweczki

stęskniona za Wami wpadam na moment, nie chcecie wiedzieć ile jeszcze mam roboty

Spieszę donieść, ze u nas ok, no może poza faktem, że jeszcze nie wbiłam się w rytm i jestem z lekka wykończona ale dajemy sobie radę Co do Martysi to nie chcę zapeszać, powiem tylko, ze naprawdę jestem z niej dumna

.
Cieszę się,że u Was oki co tu dużo mówićdla Martynki.

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Dawno mnie nie było -sesja i dużo nauki sprawiają że na wizaż czasu brak

Będe Was nadrabiać ale z 15 sttron mam , więc się nie gniewajcie jak coś wypalę ni z gruszki ni z pietruszki

Cytat:
Fatalnie, dlatego się nie chwaliłam Wstawanie jest ok. 9, drzemka dopiero po 15, a spanie między 22 a 23 (!) Powoli odkręcamy, żeby było wcześniej, ale idzie jak po grudzie.

Co jest lepsze - żłobek w mniej dogodnym położeniu i z minimalnie gorszymi warunkami czy w lepszym, ale bez wyżywienia (trzeba wszystkie posiłki przynosić gotowe do podgrzania)?

Jestem już zmęczona myśleniem...

.
Kurka,późno chodzicie spać
żeby dalej poszło gładko.

Nie dziwię sięnie chciałabym stać przed takim dylematem

Cytat:
nie wesoło
moja koleżanka tez w strachu bo ma polipa, sporego i też czeka na wynik, boi się bardzo
Moja teściowa tez nie ciekawie bo ma polipa sporego i cytologia jej wyszła bardzo zła. Lekarz ją pytał czy rak był w rodzinie, a jej siostra zmarła na raka mózguCzekamy na wyniki z biopsji. Małż się martwi bo tata ma raka prostaty, a teraz mama

aby nie było źle

Stary 2011-01-21, 21:29   #2158
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem, dopiero wróciłam

No to juz napiszę....

To co, piwko stawiam

brawo

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 21:43   #2159
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
SUPER
Cytat:
brawo

Matko, teraz zaczną się jazdy.....Dosłownie i w przenośni

Boję się

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

anula, dostałam maila. Jutro się tym zajmę, bo dzisiaj zaraz lulu idę. Ok?
Bartuś ma jutro przed 9 w szkole Maraton Matematyczny i musimy wstać

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Nikt nie baluje, to idę lulać.
Jutro ten Maraton i trzeba wczesnie wstac, wrrr...

Dobrej nocki
Stary 2011-01-21, 22:16   #2160
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

To co, piwko stawiam
zdolna bestyja
ja własnie grzańca wypiłam

Joluś za komentarze

idę spac papa

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości