![]() |
#1381 |
Zadomowienie
|
Dot.: Szydełkowe Lale
agusa23 - coś pięknego ta Twoja lalka !!!
Barbianko - mój mąż i syn już się przyzwyczaili do tylu patrzących oczu. Teraz sami wyszukują mi lalki na portalach aukcyjnych, a mąż zamawia u stolarza kolejne półki... ewa482 - no jest trochę odkurzania... Zanim skończę drugą stronę, to pierwsza już zakurzona.... A i po drabinie muszę wchodzić, bo najwyższa półka to prawie na 3 m wysokości jest (pokój ma 3,30m)
![]() |
#1382 |
Przyczajenie
|
Zrobiłam fotograficzne podsumowanie moich ostatnich robótek. Głównie posprzątałam resztki włóczek.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1383 |
Przyczajenie
|
I jeszcze kilka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1384 |
Zakorzenienie
|
A to moja najnowsza kreacja - Królewna Śnieżka (pierwsza z kolekcji księżniczek Disneya, którą mam w planach)
Śnieżka.jpg
Moje różniste różności Zabawki dla naszych milusińskich Preferencje Moja galeria Niewędraś Ani - Szczęście jest kobietą Edytowane przez AnnaOstapiuk Czas edycji: 2010-12-08 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1385 |
Przyczajenie
|
Naprawdę było co oglądać, myślę że moje ubranka to skromne początki, ale kiedyś każdy zaczyna.
![]()
![]() |
#1386 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1387 |
Zadomowienie
|
Śliczne te wasze kreacje!!!! Za każdym razem jak oglądam to podpatruję jakiś nowych pomysłów i cieszę się, że tak wiele nas jest działających w tej dziedzinie.
![]()
![]() |
#1388 |
Raczkowanie
|
Mam do Was ogromną prośbę. Mam zamówienie na lalkę robioną na szydełku. Macie może wzór na coś takiego?
![]() Będę bardzo wdzięczna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1389 |
Raczkowanie
|
Witam!
Ja po rocznej przerwie znowu dorwałam się do Barbie, a efekty będzie widać poniżej. Dużo inspiracji czerpię z Waszych lalkowych kreacji (i nie czuję,że rymuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1390 |
Przyczajenie
|
Jestem fanką szydełkowych kreacji...
Ale mam taki mały problem. Nie wiem, jak zacząć suknię. Potrzebuję "wydziergać" suknię balową. Oczywiście dla Barbie. po pierwsze, nie mam lalki... No cóż, za stara jestem i wszystkie oddałam kuzynkom. Po drugie, nie wiem, czy zacząć od góry spódnicy, czy od dołu i ile oczek najlepiej zrobić na pas a potem ile dodawać na każde okrążenie... Oczywiście mam kilka wzorów i szablonów na takie kreacje, tylko są troszke nie wyraźne, lub np. po włosku, a nie potrafię przetłumaczyć włoskich oznaczeń, jak również z ngielskimi mam problem, bo wiadomo... troszkę to inna terminilogia niż w potocznym języku mówionym. Mam jeszcze takie dziwne pytanko... Nie moge znaleźć odpowiedzi w necie nigdzie... Jakie są wymiary lalki barbie? Tzn, w ramionach, biuście, talii, biodrach, długość nóg i rąk itd... Bardzo mi to potrzebne, gdyż nie mam lalki a potrzebuje zrobić jakąś sukieneczkę dla dziecka... Bardzo byłabym wdzięczna za pomoc.. ![]() Pozdrawiam! A kreacje są w tym wątku przecudne! Zazdroszczę! Edytowane przez Cukier_ek Czas edycji: 2011-02-26 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1391 |
Przyczajenie
|
Najszersze miejsca Barbie (biust/biodra) to ok. 40 oczek (oczywiście to w przybliżeniu bo zleży od grubości kordonka/włuczki). Na talie, jeśl ma być dopasowana to trzeba liczyć ok. 25 (raczej nie więcej). Dokładnych wymiarów w centymetrach nie znam, ale na którymś z forów wizaż chyba były podane.
Powodzenia!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1392 |
Przyczajenie
|
Dziekuje za odpowiedź. Bardzo mi pomogła
![]() Szukałam odpowiedzi na forum, nie znalazłam niestety... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1393 |
Zadomowienie
|
Niestety ciałka lalek Barbie bardzo się od siebie różnią, więc nie można tak "od ręki" podać Ci wymiarów. Nie wiem jaką lalkę posiadasz. Czy jest to oryginalna Barbie Mattel , czy też Simba, czy też jakiś klon.
Zobacz poniżej, w jakich rodzajach występują ciałka lalek Barbie. Starsze typy były chudsze.
MÓJ BLOG O LALKACH BLOG ROBÓTKOWY Moje topiki na Wizażu: SZYDEŁKOWE DLA LALEK BARBIE I TONNER Należę do Polskiego (zamkniętego) Forum Lalek DollPlaza Konsultantka AVON od 2000 roku do dziś ![]() Edytowane przez Loreen Czas edycji: 2011-02-27 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1394 |
Przyczajenie
|
Właśnie, mam klon, taki pospolity. Staram sie zrobić na próbe spódnice od sukienki, coś mi z tego już wychodzi, ale zaczęłam, zanim kupiłam lalę i troszke za szeroka ta spódniczka, ale planuje modyfikacje tyłu, więc myślę, że coś z tego wyjdzie.
Czy robiąc suknię, robicię razem górę i dół, czy osobno? Ja zaczęłam od spódnicy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1395 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak spódnicę masz za szeroką, to możesz wtedy zamaskować ten defekt górą stroju.
MÓJ BLOG O LALKACH BLOG ROBÓTKOWY Moje topiki na Wizażu: SZYDEŁKOWE DLA LALEK BARBIE I TONNER Należę do Polskiego (zamkniętego) Forum Lalek DollPlaza Konsultantka AVON od 2000 roku do dziś ![]() Edytowane przez Loreen Czas edycji: 2011-02-28 o 07:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1396 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1397 |
Przyczajenie
|
Ja też zaczynam spódnice od talii, a sukienki... czasem robię najpierw spódnicę, a czasem najpierw górę. Nieraz mi się zdarzyło zaplanować zrobienie bluzeczki, a potem zmieniałam zdanie, dorabiałam dół i wychodziła sukienka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1398 |
Przyczajenie
|
Witajcie!
Sam trochę szydełkuję i jakiś czas temu zrobiłem m.in. te lale ![]() Znalazłem również tę fajną stronę: http://creationscotho.pagesperso-orange.fr/indexF.htm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1399 |
Zakorzenienie
|
Cukier_ek - może to Ci pomoże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1400 |
Zadomowienie
|
To ja się pochwalę.
Pierwszy to komplecik dla Tonnerki z cieniutkiego kordonka. Druga to falbaniasta suknia dla barbie (Niestety nie udało mi się uchwycić długości trenu i całej sukni. ).
![]() |
#1401 |
Przyczajenie
|
Loreen, piękne te twoje stroje, a zwłaszcza ta falbaniasta.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1402 |
Zadomowienie
|
Następne szydełkowe i na drutach ciuszki dla lalki Tonner'a.
Wykonane w dwa wieczory.
MÓJ BLOG O LALKACH BLOG ROBÓTKOWY Moje topiki na Wizażu: SZYDEŁKOWE DLA LALEK BARBIE I TONNER Należę do Polskiego (zamkniętego) Forum Lalek DollPlaza Konsultantka AVON od 2000 roku do dziś ![]() Edytowane przez Loreen Czas edycji: 2011-06-30 o 08:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1403 |
Zadomowienie
|
Śliczne kreacje. Widzę, że mój schemat na sweterek przypadł Ci do gustu.
Sukienki śliczne. Najbardziej zafascynowała mnie ta pomarańczowa falbaniasta. Ale musiałaś się napracować.
![]() |
#1404 |
Zakorzenienie
|
Wielkie WOW !!!
Falbaniasta suknia piękna i tak ładnie zrobiona. Samego obszywania na czarno nie zazdroszczę, a co dopiero tyle dziergania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1405 |
Raczkowanie
|
Jak zwykle przepięknie dziewczyny dawno mnie tu nie było bo jakoś ten rok nie pozwala mi na dzierganie dla lalek
![]() ![]()
![]() |
#1406 |
Przyczajenie
|
Pozazdrościłam ubranek z kordonka. Wprawdzie robi się je dłużej, ale wyglądają znacznie lepiej. Jeszcze nie opanowałam takiego "intuicyjnego" dziergania ażurami jak Loreen, więc na razie dołączam zwykłe półsłupkowe.
Dorzucam też wydziergane podczas urlopu włóczkowe kiecki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1407 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo mi się podoba ta suknia na My Scene. Zwłaszcza ta góra przy szyjce.
![]() |
![]() |
#1408 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1410 |
Raczkowanie
|
A o to kordonkowy komplecik dla arabskiej księżniczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.