CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-20, 16:28   #3901
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Pomysł fajny,ale czy tych z wysp i innych zagranic dotyczy?
Oczywiście!!! Dlaczego Was to ma niedotyczyć? Smski, telefony, mmski... chyba też tam możecie odbierać Tylko ważne aby podać dokładnie numer z kierunkowym Ta lista najbardziej się sprawdziła w maju i czerwcu jak rodziłyśmy i byłyśmy w szpitalu, bo codziennie się informowałyśmy jak poród, jak my i dzieciaczki Zaraz po porodzie każda pisała do drugiej smska i wysyłała ze szpitala fotki maluszków Bardzo mi się to podobało!!! Pamiętam, że z którąś z dziewczyn korespondowałam smskami nawet w nocy jak była w szpitalu, bo spać nie mogła... Chyba z Maugoszatką ale ręki sobie nie dam uciąć. Jak ktoś nas śledził w maju i czerwcu to widział te nasze przekazywane smsowe wiadomosci Teraz też niektóre dziewczyny mają ze sobą kontakt przez komórki i przydaje się też to jak któraś nagle zniknie, to można zapytać co u niej, dlaczego się nie pokazuje Właśnie... muszę napisać do naszej Rozalki

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

A i jeszcze dodam, że ja pamiętam, ze kiedyś obiecałam, że jak będę w którejś mieście, to się odezwę i chętnie spotkam
Stary 2009-11-20, 16:30   #3902
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Aaaa to pomysł suuuper! Tamta lista jest bardzo ładna. Tylko tam jest napisane, że z powodu nie udzielania się Mam, część z nich została usunięta i myślałam, że też o to chodzi
Ursull, co Ty opowiadasz!!!! Kathi na pewno nie odpowiedziała bo w tym gąszczu może nie zauważyła. Nie wiem czemu czujesz się tu nieakceptowana?

Ja sama pare rezy komuś coś ominęłam, niespecjalnie, ale poprostu nie zauważyłam

Pomysł z listą jak wyżej napisałam super. Na pewno będzie miło innym Mamom jak się je dopisze.
Och Seona już jest ok.Wymieniałam Kathi,bo to własnie ona nie odpowiedziała już na kilka moich pytań.Ja rozumiem,że człowiek jest zabiegany,mi też się zdarza kogoś pominąć,ale jeżeli odpowiedziała innym osobom,a mi poraz kolejny nie,no to można to odczytać jako celowe pomijanie.Jedno z pytan było dla mnie dość istotne i brzmiało: czy dzieciom w tym wieku można już podawać szpinak? Szukałam odpowiedzi w necie i nie znalaząłm,a Kathi pisała,że dała Gabi szpinak.Miałam nadzieję,że udzieli mi odpowiedzi,nie doczekałam sie.Ja nie chcę robić jakieś dziwnej atmosfery,ale czasem przez różnie nieporozumienia wychodzą dziwne sytuacje. Pech,że jestem szczera i nie lubię owijać w bawełnę,co nie znaczy,że jestem konfliktowa.Wystarczy mi wyjaśnić parę spraw,przedstawić logiczne argumenty i ja wszystko przyjmę i nawet uszy po sobie położę.
Wiem,że Kathi jest matką-założycielką tego wątku i bardzo to szanuję.Czasami jednak czuję się,jakby to był wątek dla wybranych.Wiem,że znacie się kupę lat,ale jezeli pozwalacie nowym na dolączanie się to chyba na rownych prawach?
Zostawmy już tą sprawę,nie chciałam nikogo urazić,mamy tu trochę stresu i pewnie mi się to udziela.Jeśli kogoś skrzywdziłam-PRZEPRASZAM.
Co do usuwania osób,na początku poprzedniej części już miałyście taki pomysł i szczerze to aż niemiło się poczułam,że wogóle można tak pomysleć.Te dziewczyny tu były,uczestniczyły w budowaniu tego wątku,nie rozumiem więc skąd pomysł usuwania ich z listy.
Dobra koniec,już nic wiecej nie powiem,Czasem myslę,że lepiej przyjąć tutaj stanowisko: jestem milutka i wszystkim słodzę.
Pracuję nad listą pytań do ciebie w sprawie Zambii,w ciągu kilku dni podeślę

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 16:38   #3903
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

A ja tam szczerze przyznaję się, że uważam, ze osoby, które się nie udzielają należy wykreślić.... Już kiedyś to głośno powiedziałam i mało nie zostałam zjedzona, aale zdania nie zmieniłam. No bo taka "creamy" albo "kociek".... ile one napisały u nas postów Może ktoś powie kiedy się udzielały... Ja na początku roku (jak nie udzielałam się chyba ze 2-3 miesiące) dostałam na priv wiadomość, że jak nie odezwę się w kolejnej części to mnie usuną z listy... Jakoś nikt się wtedy nie przejął i nie miał sentymentów.... A teraz nagle spuszczacie się nad osobami, których od miesięcy tu nie ma mimo, że teraz jest problem dopisać nowych, które widzimy tu codziennie. Kropka!
Stary 2009-11-20, 16:46   #3904
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Ciniusiowa nie wiem czy na tej liście jest wogóle mój numer tel?
bo nie pamiętam.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 16:47   #3905
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
A ty czarownica jesteś,skąd wiedziałaś,że pracuję nad podpisem właśnie w tej chwili ?
zrobiłam se zrzut twojego ekranu i widziałam krejzolu

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 16:49   #3906
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Ciniusiowa nie wiem czy na tej liście jest wogóle mój numer tel?
bo nie pamiętam.
Tak - na starej jest.

Które są chętne to mogą zrobić tak jak Ursull z adresami e-mail
Ja już przygotowałam tabelkę Użytkownik - nr tel - e-mail Słać
Stary 2009-11-20, 16:52   #3907
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

mój numer bz-chociaż i ta wątpię że ktoś zauważy moja nieobecność
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-20, 17:00   #3908
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Kobity ale piszcie mi na nowo na priv ten numer i e-mail do listy, bo jak za każdym razem kiedy tak któraś napisze mam szukać w archiwum wiadomości tą starą listę, to padnę Zawsze jej muszę długo w archiwum szukać A tak, która mi podeśle automatycznie będzie się godzić na przekazanie jej numeru innym z listy Będę miała pewność że nie rozdaję cudzych bez zgody na prawo i lewo
Stary 2009-11-20, 17:22   #3909
Mell_xx
Wtajemniczenie

no!
Dzisiaj troszke zrobilam...
posprzatalam w koncu i ugotowalam leczo oraz moja kochana tarte.

Magducha sukienka sliczna mi bardzo sie podoba, ale chyba wybralabym taka w bieli...
Pytalam nawet tz i bylam pewna ze sie skrzywi a on z ciekawoscia sie zblizyl i powiedzial ze bardzo mu sie podoba... a jest wybredny...
Ta od Poiglot ładna ale chyba tyl ladniejszy niz przod...
Widze ze dziewczyny nie chwala srebrnej sukni, ale ja powtarzam ze mi sie na prawde podoba tylko jesli wiekszosci nie to moze lepiej nie ryzykowac bo gosciom na przyjeciu moze tez nie przypasc do gustu..

Ursull jezeli chodzi o mnie... to jestes wrecz moja ulubienicą
Wspolczuje ci sytuacji... nawet tztowi mowilam....straszne
i jak to masz spakowac caly dom i czekac??????

Kapryska a jak ty masz na imie? I ile latek? (jesli nie chcesz nie pisz) Czyli mamy juz drugiego Danielka na watku moj tz tez ma tak na imie
Ja tez mieszkam sama z tz w obcym kraju wiec doskonale cie rozumiem. Od dawna nas czytasz?

Gosikk piszesz z pracy haha swietnie! To moze w taki sposob bedziesz mogla do nas zagladac czesciej? I praca szybciej minie a ak przyjemnie

Poiglot i Magducha Ursull ja tez jestem za odswiezeniem listy tak delikatnie mozna ja odnowic... z reszta jesli mamusia ponownie wroci to spytamy czy chce pojawic sie na liscie znow. Chyba to nic zlego
A naprawde jest kilka dziewczyn ktorych nie kojarze lub daawno nie bylo, mozemy wszystko uzgodnic wspolnie i zdecydowac ktora wykreslic

czytam dalej i zaraz czesc druga
Stary 2009-11-20, 17:25   #3910
esti1984
Wtajemniczenie

ursull dziękuję kochana jesteś
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 17:38   #3911
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
A ja tam szczerze przyznaję się, że uważam, ze osoby, które się nie udzielają należy wykreślić.... Już kiedyś to głośno powiedziałam i mało nie zostałam zjedzona, aale zdania nie zmieniłam. No bo taka "creamy" albo "kociek".... ile one napisały u nas postów Może ktoś powie kiedy się udzielały... Ja na początku roku (jak nie udzielałam się chyba ze 2-3 miesiące) dostałam na priv wiadomość, że jak nie odezwę się w kolejnej części to mnie usuną z listy... Jakoś nikt się wtedy nie przejął i nie miał sentymentów.... A teraz nagle spuszczacie się nad osobami, których od miesięcy tu nie ma mimo, że teraz jest problem dopisać nowych, które widzimy tu codziennie. Kropka!
swiete slowa ja tak samo

Karolajne poprosilam zeby dopisywala w swoim poscie pod moim nowe osoby poniewaz ten 1 post jest jakis zepsuty.. nic sie nie da z nim zrobic
jeszcze tysiac wiadomosci do zamkniecia tego watku wiec kolejna mama ktora zalozy watek niech juz wpisze swieza liste
.
kilka dziewczyn z listy nie bylo jeszcze nawet na odchowalni.. ani razu..albo przyszly powiedzialy ze sa nowe mamusie dopisalo sie je i cisza..
Ja jestem tutaj od poczatku i troche kojarze.. kto ile wchodzil itp

nie ma o co sie klocic,
lista ta powinna troche nawiazywac do obecnosci wizazanek..
a caly czas jest stara..
a przeciez tyle od nas dzoewczyn odeszlo..
niesadze zeby sie pojawily znowu
jezeli jakas mamusia wroci i bedzie miala pretensje ze nie ma jej na liscie
to jezeli bedzie miala na to ochote to sie ja dopisze..
skoro wrocic sobie mozna do nas po dlugiej przerwie no to mozna i sie dopisac
zaden problem

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

katrin1 )dzieki

Edytowane przez poiglot91
Czas edycji: 2009-11-20 o 17:42
poiglot91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 17:44   #3912
Mell_xx
Wtajemniczenie

Illbanko dziekujemy za zyczenia

Katrin ale sie ciesze z waszego baraszkowaniai w dodatku fajowo bylo... to kiedy powtorka?

Ursull jejku na jak zobaczylam film to dopiero wyobrazilam sobie co tam sie dzieje... brak slow!
Odnosnie szpinaku... ja dawalam juz kilkaktrotnie sloiczek ze szpinakiem.

Magducha z propozycji didi tez pierwsza wg mnie sliczna.
Ach ogladam te suknie i wzdycham.... tez kiedys tak chcialabym wygladac

Cinusiowa ja jestem za uaktualnienien listy tel. z reszta nawet nie wiedzialam o takowej
A do Kociek pisalam ostatnio i odpowiedziala ze regularnie nas czyta ale po tak dlugiej przerwe glupio jej sie odezwac...
Ale do oczyszczenia listy jestem na TAK!!!

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

no to Carolajna czekamy...
wracaj dzisiaj zebysmy mogly teraz my cie spałowac.... za to ze tak dlugo cie nie bylo...
Stary 2009-11-20, 18:17   #3913
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Dziewczynki moje kochane, dziękuję za wszelkie rady i propozycje odnośnie sukni na was zawsze można liczyć Jutro naradze się jeszcze z koleżankami z realnego świata (bo Wy jesteście tak cudowne, że aż nierealne) i podejmę ostateczną decyzję

Boszenko -
nie mam żadnej zaufanej krawcowej a z szyciem sukni przecież nie jest też tak wszystko ładnie, pięknie i szybko, mi zostało niewiele czasu tak naprawdę, moja wina, wiem, że tak późno się za to wzięłam, ale cóż
Się poczęstowałam drinem, za zdrowie Blanusi

Katrin - skoro się nie sprzedaje ta suknia to może warto zabrac ją do domu i zostawić na pamiątkę? Żeby pokazać córuni, jeśli będziesz ją miała? Ja bym chciała mieć suknie ślubna swojej mamy Tam tylko się będzie marnować, coraz bardziej niszczeć, widziałam jak traktuje się suknie w salonach....

Didi -
dziękuje za linki kochana, ale już chyba za późno na szycie sukni terminy mają min. 8 tygodni a mi tyle już nie zostało...

Mell
- będziesz przepiekną Panna Młodą o jak miło, że nawet TŻ-towi się podoba, to fajnie znać opinię faceta Jak na razie nie znalazłam nic, co bardziej by m się podobało niż ta suknia, musze szybko podjąć decyzję, bo chce ją zamówić wcześniej, żeby mieć czas na ewentualne poprawki

Cinusiowa - świetny pomysl z odświeżeniem listy telefonów, jestem za a co do listy "nas" to ja już wyraziłam swoje zdanie, nie zmieniło się od poprzedniej afery, ja już wtedy chciałam usunąć z niej osoby, które napisały po jednym poście sto lat temu, ale zostałam delikatnie mówiiąć zbesztana
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥

Edytowane przez magduchahahaha
Czas edycji: 2009-11-20 o 18:18
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 18:17   #3914
Seona
Zakorzenienie

Ursull, zamiast tworzyć pytania do mnie, to sobie możesz poczytać Pytania i Odpowiedzi na naszej stronie www.adopcjaserca.pl Jak tam czegoś nie będzie, to pytaj

Co do listy, to skoro większość jest za tym aby usuwać mamy nie udzielające się, to tak zróbmy Albo można pójść na kompromis i te mamy jakąś malutką czcioneczką na końcu wpisać, że były z nami na poczekalni a na odchowalni ich zabrakło

A lista marcowo-kwietniowa bardzo ładna Można wziąć z niej przykład Wiem, że jeszcze jakieś mamy miały taką fajną listę z ... wózkami było napisane jaki która ma wózek Fajnie, bo jak szukałam jakiegoś info to można było bezpośrednio do takiej pisać i mieć informacje z pierwszej ręki

Także Ursull do roboty, skoro się podjęłaś

Haruno lub Ilbana(mylicie mi się), jeszcze starszą mnie sobie wyobrażałaś Mam 27 lat

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 18:30   #3915
ursull
Zakorzenienie

Ze spacerku wróciłam,bo przestało padać

Anulka o tym nie pomyślałam krejzolko więc nie masz zdolności nadprzyrodzonych?

Mell dziękuję,przy was naprawdę można poczuć się lepiej i poprawić sobie humorek W razie czego musimy być przygotowani do ewakuacji,czyli podstawowe rzeczy jak dokumenty,coś ciep,łego do ubrania. Ja mam o tyle dobrze,że moje miasteczko jest na wzgórzu,ale cała okolica już zalana.Ocenia się,że jest to najgorsza powódź od 20lat,a podtopienia zdarzają się co rokuMartwię się o Eve,bo w jej rejonie też nie jest wesołoWłasnie przez chwilę prądu nie było,więc możliwe,że nas odłączą
A ze szpinakiem to dla mnie poważny problem,bo w UK nie ma szpinaku w słoiczku i ja chciałam malej podać,ale nie wiem czy już mozna i jak go przygotowac.Tak samo jak z witaminą D,tutaj nikt nic mi nie mówił,żeby małej dawać jakiekolwiek witaminy.Z tąd mam tyle,może i głupich dla was,ale dla mnie istotnych pytań

Seona nawet nie śmię proponować mojej osoby do tak waznej pracy jak edycja listy i mówię serio Ja jestem tutaj za krótko,wy lepiej wiecie kto,co i jak.
Najpierw poczytam na stronie,a potem zapytam ciebie

Widzę,że za moją sprawą rozgorzała dyskusja.Ja uważam,że powinny zostać na liscie wszystkie dziewczyny,no chyba,że faktycznie są na niej takie,które zajrzały raz i juz nie wrociły.Zawsze można rozesłać zapytania do nich.To już wy musicie podjąć decyzję,bo wiecie co ,która,jak i kiedy.Co do listy,to proponuję zrobić tak jak mamuski marcowo-kwietniowe czyli: jeden post z mamusiami majowymi,przy czym tu bierze się pod uwagę termin porodu,a drugi z czerwcowymi.Do tego fajnie podać daty urodzin mamusiek,co by mozna bylo życzenia urodzinowe składać
Jeszcze raz zamieszczam link do tamtych mamuś,one naprawdę fajnie to zrobiły
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...wietniowe+2009
Słuchajta,nie wiem czy nas odłączą od swiata zupełnie,bo prąd co jakiś czas zanika.Narazie staram się nie stresować i piję sobie,któraś reflektuje? A co piję? A oto to właśnie:

Stary 2009-11-20, 18:36   #3916
poiglot91
Zakorzenienie

ale one maja liste..wow
sporo tego

piiiijaczynaooj pilam kiedys ten likier
mniam jest przepyszny!
dzis dostalam to od Esterki
http://www.wykop.pl/ramka/262009/czy...zura-internetu
Stary 2009-11-20, 18:37   #3917
ursull
Zakorzenienie

Aaaa.... i pozwolilam sobie wykorzystać zdjęcia maluchów i wczoraj zmontowałam takie coś,to projekt,ale nie mam wszystkich dzieci w świątecznych strojach-to raz,muszę napierw was zapytać czy wyrażacie zgodę na wykorzystanie zdjęć waszych maluchów-to dwa.Wrzucam zdjęcie,jesli ktokolwiek będzie przeciw odrazu je usuwam.Pomyślalm sobie,że to może być taki fajny początek nowego wątku na przyklad Co wy na to?

Stary 2009-11-20, 18:40   #3918
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Seona nawet nie śmię proponować mojej osoby do tak waznej pracy jak edycja listy i mówię serio Ja jestem tutaj za krótko,wy lepiej wiecie kto,co i jak.
Najpierw poczytam na stronie,a potem zapytam ciebie

Słuchajta,nie wiem czy nas odłączą od swiata zupełnie,bo prąd co jakiś czas zanika.Narazie staram się nie stresować i piję sobie,któraś reflektuje? A co piję? A oto to właśnie:
a komus ze strarych chce sie???

ja reflektuje, uwielbiam!!!! zawsze na gwiazdke dostaje, juz taka tradycja

qrde, straszne z ta powodzia

aha: dostalam smsa od KaalinyWszystko ok, Kalinka nie ma jeszcze zabkow, byly w szpitalu bo mala miala podejrzenia choroby Hisprunga. Zaliczyla swojego pierwszego glutajuz od dawna chciala cos na forum napisac, ale jej glupio, bo sie tak dlugo nie odzywala

sorry za brak pol. liter, ale trzymam dziecko

Ursull zdjecie suuuper!!! ja Kubusia nie widzialam wczesniej mistrzostwo swiata

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2009-11-20 o 18:44 Powód: dopisek
Stary 2009-11-20, 18:44   #3919
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
a komus ze strarych chce sie???

ja reflektuje, uwielbiam!!!! zawsze na gwiazdke dostaje, juz taka tradycja

qrde, straszne z ta powodzia
Uwilebiam Sheridan's,ale rzadko piję,bo drogi.Dziś sobie sama kupilam z dwóch powodów:
1.żeby się odstresować
2.w ramach pogratulowania samej sobie tak dzielnego zniesienia trudów porodu
Wiem,że już trochę minęło,ale jakoś wcześniej nie było okazji

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-20, 18:48   #3920
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

czesc i czolem

na wstepie STO LAT BLANUSIA I WERONISIA

I WSZYSTKIM DZIECIACZKOM KTORYCH POMINELAM Z POWODU MOJEJ NIEOBECNOSCI TEZ STO LAT

Ja sie przyznam, ze tez Was codziennie podczytuje ale weny mi brak jak i humoru no ale libacje watkowe chociaz chwilowo poprawily mi nastroj - ale musze wygladac jak siedze i sie ciesze do lapka

wlasnie wrocilam od lekarza z Szymkiem poszlam juz prywatnie bo rece opadaja meczylismy sie z wysypka juz dobrych kilka dni wiec wybralam sie panstwowo do dermatologa no i Pani dr bez w ogole ogladania malego kazala samej mi zupki gotowac i przepisala steryd w masci na 7 dni- stosowalam i nic sie nie poprawilo a wrecz pogorszylo spania od tygodnia ponad nie ma - Szymek w nocy co chwila budzi sie z placzem a ja padam na pyszczek i dzis poszlam pruwatnie i Pani dr poinformowala mnie ze to nie alergia a wirusowka jakas i jak go rozebrala to cale cialko mial w krostkach czego wczoraj jeszcze nie bylo a najgorsze ze nie ma leku trzeba przeczekac a moze to trwac kilka tygodni5-6 , synus mi ciagle placze i nie da sie niczym zajac zalamka

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość

Iwciu dens - I miss You Kawki dawno nie piłyśmy...

[/LEFT]
[/CENTER]
I miss You too wiem sama pije codzien kawke juz dzis za pozno ale jutro wypijemy razem
widze tez natchnienia nie mialas jak i ja

Cytat:
ja swoj tez poslalam, tylko ciekawe czy sie przyda

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość

My już po spacerku, słoneczko pięknie świeci, ale wieje strasznie Jednak twarde z nas babki i jakoś dałyśmy radę.

Mi typowo białe suknie się nie podobają, jestem fanką ecri, kości słoniowej no i oczywiście koronek

A ja mam właśnie odwrotny problem...coś nie mogę sprzedać swojej sukni ślubnej ehh i zalega w szafie. Ale wiadomo jak to jest, ciężko wstrzelić się w dobry rozmiar, długość itp.
u nas tez dzis piekne sloneczko bylo bylam nawet 2 razy na spacerze
mi tez i koronki i ecru do tego zreszta obie mialysmy podobne sukienki
dlatego ja wypozyczalam by n ie miec potem problemu ze sprzedaza

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Ale ze mnie straszna matka, zapomniałam się pochwalić, że moje dziecię dzisiaj skończyło 7. miesięcy, więc stawiam drinki, bo ja jeszcze z Wami nie piłam hehe
mleko dla blanusi a dla nas cos mocniejszego

Kapryska witaj zapodaj nam wiecej wiesci i jakies zdjatka koniecznie

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
ehhh no i dopadło Nikolcie

Julcia już zdrowa a Nikola ma temp 38,2 czy któraś z Was wie czy można podać małej Oscillococcinum? i jeśli tak to w jakiej dawce?
nawet watek o tym założyłam mam nadzieje że ktoś wie

do żadnego lekarza nie mogę się dodzwonić
biedna Nikolcia w ulotce pisza zeby u niemowlat skonsultowac z lekarzem

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
OOOoooooOOOOOoooo...
... jak miłoooo

miło Carolajno, Ursullu? Prawda, ze miło? No a jakże.

Czyz nie uśmiechła Wam sie gęba na widok tego posta?
Wrrrauuu
Aż mnie ciary przejszły.
mnie tez przecie to Anulka z mojego miasta znam ja
chodzilam dzis na jaroty i Cie nie widzialam a slonce bylo przyznaj sie gdzie Cie nogi poniosly

Ursull ja doskonale rozumiem o czym piszesz, bo ja to b. czesto pomijana jestem np ale coz i za krotko tu jestem i moze nudna ze mnie dziewucha i do tego pracuje wiec malo czasu teraz tu spedzam ale sie juz przyzwyczailam ze tak jest a moje kulezanki z paczki(czyt. czworokata) dwie z zagrabanicy pisza tu noca kiedy ja spie a Illbanka sie odwykuje jak i ja . a Ty jak dla mnie fajna babka jestes i do tego bardzo wyrazista i glosna wiec Cie chyba tu wszystkie lubia albo prawie wszystkie

i dobrze ze piszesz o tym szczeniaczku ja tez takiego chce tylko jaki on drogi ale dla synka wszystko

Mariczka zdrowka kochana

przepraszam jak pominelam kogos a na pewno ale maly wzywa

Edytowane przez iwcia dens
Czas edycji: 2009-11-20 o 19:03
iwcia dens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 18:48   #3921
ursull
Zakorzenienie

Seona a widzisz,,a ja nie znam Kaalin,a chciałbym poznać, i nie wiedzialbym co robić i wtedy tysiąc postów zajęłoby wypytywanie was

Cieszę się,że ci się podoba Pomyślałam,że mogłabym wszystkie,nasze dzieciaczki tak zmontować,bo to takie słodkie jest
Ja mam takie zapędy jeszcze ze szkoły średniej,bo się zawsze udzielałam w jakichś samorządach szkolnych,organizowaniu studniówek,imprez szkolnych itp.,dlatego jeśli przeginam to mi poprostu powiedzcie

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2009-11-20 o 19:08
Stary 2009-11-20, 18:49   #3922
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

Magduhahaha moja kolezanka miala sukienke w stylu w ktorym szukasz moze zapodac Ci profil jej na nk to sobie lukniesz i moze Cie zainspiruje
Stary 2009-11-20, 18:53   #3923
ursull
Zakorzenienie

Iwcia dens biedulko. Wkurza mnie,że jeśli cokolwiek jest nie tak z dzieciaczkiem to większość "specjalistów" zwala to teraz na alergię Nawet badań porządnych nie zrobią.To się musi Szymuś męczyć i ty oczywiście również.Możesz zmienić lekarza i chodzić do innego państwowo?
Trzymam za was kciuki i odzywaj się tutaj,nawet jak nie masz humorku,dawaj chociaz znać ,że jesteś (bo jeszcze cię z listy usuniemy).
Serio jestem taka głośna?

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2009-11-20 o 18:55
Stary 2009-11-20, 19:00   #3924
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

Cytat:
Uwilebiam Sheridan's,ale rzadko piję,bo drogi.Dziś sobie sama kupilam z dwóch powodów:
1.żeby się odstresować
2.w ramach pogratulowania samej sobie tak dzielnego zniesienia trudów porodu
Wiem,że już trochę minęło,ale jakoś wcześniej nie było okazji
dobry trunek sobie zakupilas a kazda okazja jest dobra a Twoja

Cytat:
Aaaa.... i pozwolilam sobie wykorzystać zdjęcia maluchów i wczoraj zmontowałam takie coś,to projekt,ale nie mam wszystkich dzieci w świątecznych strojach-to raz,muszę napierw was zapytać czy wyrażacie zgodę na wykorzystanie zdjęć waszych maluchów-to dwa.Wrzucam zdjęcie,jesli ktokolwiek będzie przeciw odrazu je usuwam.Pomyślalm sobie,że to może być taki fajny początek nowego wątku na przyklad Co wy na to?
fotka chyba i ja zakupie jakis stroj mikolajowy , oczywiscie mialam ale oddalam

a gluptasie glosna w dobrym znaczeniu widac Cie tu na forum

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

a z ta lista dobrze mowisz jeszcze mnie usuniecie to bede wchodzic MUSZE i za dobre slowo
Stary 2009-11-20, 19:05   #3925
ursull
Zakorzenienie

Poiglot swietny ten link,ale kombinowalam,aby przesunąć dalej

Stary 2009-11-20, 19:09   #3926
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

wlasnie ja caly czas teraz klikalam i sie dziwilam czemu nie idzie dalej
Stary 2009-11-20, 19:12   #3927
nicola2002
Raczkowanie

GG do nicola2002

dziewczyny, ja na moment, bez czytania, ALE:

MAMY PIERWSZEGO ZĄBKA! HURRRA!!!:jup i:

Normalnie, ale się cieszę!

Worek buziaków dla was
spadam, do malutkiej, bo marudka i marudka
nicola2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 19:13   #3928
Mell_xx
Wtajemniczenie

Ursull swietny pomysl! Ty zawsze cos fajnego wymyslisz...i podziwiam ze ci sie chce takie cudenka robic...
dziekuje za to ze jest tam moj Aleksio...

Witaj iwcia dens!
wspolczuje... i oby synek byl znow aniołkiem...

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez iwcia dens Pokaż wiadomość
wlasnie ja caly czas teraz klikalam i sie dziwilam czemu nie idzie dalej
ja tez nie przyszlo mi do glowy ze trzeba kombinowac...
Stary 2009-11-20, 19:14   #3929
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicola2002 Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja na moment, bez czytania, ALE:

MAMY PIERWSZEGO ZĄBKA! HURRRA!!!:jup i:

Normalnie, ale się cieszę!

Worek buziaków dla was
spadam, do malutkiej, bo marudka i marudka
BRAWO

Stary 2009-11-20, 19:14   #3930
Seona
Zakorzenienie

Iwcia_dens, qrcze nie ma nic gorszego niż płaczące dziecko i jak nie można go nijak uspokoić Może będzie szybciej ten lek niż za 5 dni Albo w innej aptece popytaj?

Ursull, zdjęcie mi się baaardzo podoba, zapisałam sobie Możnaby np. na święta polecieć z tym zdjęciem do naszych młodszych mam majowo-czerwcowych z poczekalni Pewnie by im miło było

Nie wiem co się dzieje, ale moje dziecko co chwila ma czkawkę Dosłownie co jej przejdzie, to zaraz znowu czka Od czego to? Ciepło jest ubrana, ale nie przegrzana też, w domu mamy 21 stopni.

Ślub
Pati
Lili
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości