|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
Oczywiście!!! Dlaczego Was to ma niedotyczyć? Smski, telefony, mmski... chyba też tam możecie odbierać
Ta lista najbardziej się sprawdziła w maju i czerwcu jak rodziłyśmy i byłyśmy w szpitalu, bo codziennie się informowałyśmy jak poród, jak my i dzieciaczki Zaraz po porodzie każda pisała do drugiej smska i wysyłała ze szpitala fotki maluszków Chyba z Maugoszatką ale ręki sobie nie dam uciąć. Jak ktoś nas śledził w maju i czerwcu to widział te nasze przekazywane smsowe wiadomosci Teraz też niektóre dziewczyny mają ze sobą kontakt przez komórki i przydaje się też to jak któraś nagle zniknie, to można zapytać co u niej, dlaczego się nie pokazuje Właśnie... muszę napisać do naszej Rozalki![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- A i jeszcze dodam, że ja pamiętam, ze kiedyś obiecałam, że jak będę w którejś mieście, to się odezwę i chętnie spotkam |
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem,że Kathi jest matką-założycielką tego wątku i bardzo to szanuję.Czasami jednak czuję się,jakby to był wątek dla wybranych.Wiem,że znacie się kupę lat,ale jezeli pozwalacie nowym na dolączanie się to chyba na rownych prawach? Zostawmy już tą sprawę,nie chciałam nikogo urazić,mamy tu trochę stresu i pewnie mi się to udziela.Jeśli kogoś skrzywdziłam-PRZEPRASZAM. Co do usuwania osób,na początku poprzedniej części już miałyście taki pomysł i szczerze to aż niemiło się poczułam,że wogóle można tak pomysleć.Te dziewczyny tu były,uczestniczyły w budowaniu tego wątku,nie rozumiem więc skąd pomysł usuwania ich z listy. Dobra koniec,już nic wiecej nie powiem,Czasem myslę,że lepiej przyjąć tutaj stanowisko: jestem milutka i wszystkim słodzę. Pracuję nad listą pytań do ciebie w sprawie Zambii,w ciągu kilku dni podeślę
|
|
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tam szczerze przyznaję się, że uważam, ze osoby, które się nie udzielają należy wykreślić.... Już kiedyś to głośno powiedziałam i mało nie zostałam zjedzona, aale zdania nie zmieniłam. No bo taka "creamy" albo "kociek".... ile one napisały u nas postów
Może ktoś powie kiedy się udzielały... Ja na początku roku (jak nie udzielałam się chyba ze 2-3 miesiące) dostałam na priv wiadomość, że jak nie odezwę się w kolejnej części to mnie usuną z listy... Jakoś nikt się wtedy nie przejął i nie miał sentymentów.... A teraz nagle spuszczacie się nad osobami, których od miesięcy tu nie ma mimo, że teraz jest problem dopisać nowych, które widzimy tu codziennie. Kropka!
|
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Ciniusiowa nie wiem czy na tej liście jest wogóle mój numer tel?
bo nie pamiętam. |
|
|
|
#3905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
krejzolu
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Które są chętne to mogą zrobić tak jak Ursull z adresami e-mail ![]() Ja już przygotowałam tabelkę Użytkownik - nr tel - e-mail Słać
|
|
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
mój numer bz-chociaż i ta wątpię że ktoś zauważy moja nieobecność
|
|
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze jej muszę długo w archiwum szukać A tak, która mi podeśle automatycznie będzie się godzić na przekazanie jej numeru innym z listy Będę miała pewność że nie rozdaję cudzych bez zgody na prawo i lewo
|
|
|
|
|
#3909 |
|
Wtajemniczenie
|
no!
Dzisiaj troszke zrobilam... posprzatalam w koncu i ugotowalam leczo oraz moja kochana tarte Magducha sukienka sliczna mi bardzo sie podoba, ale chyba wybralabym taka w bieli... Pytalam nawet tz i bylam pewna ze sie skrzywi a on z ciekawoscia sie zblizyl i powiedzial ze bardzo mu sie podoba... a jest wybredny... Ta od Poiglot ładna ale chyba tyl ladniejszy niz przod... Widze ze dziewczyny nie chwala srebrnej sukni, ale ja powtarzam ze mi sie na prawde podoba tylko jesli wiekszosci nie to moze lepiej nie ryzykowac bo gosciom na przyjeciu moze tez nie przypasc do gustu.. Ursull jezeli chodzi o mnie... to jestes wrecz moja ulubienicą ![]() Wspolczuje ci sytuacji... nawet tztowi mowilam....straszne i jak to masz spakowac caly dom i czekac?????? Kapryska a jak ty masz na imie? I ile latek? (jesli nie chcesz nie pisz) Czyli mamy juz drugiego Danielka na watku moj tz tez ma tak na imie Ja tez mieszkam sama z tz w obcym kraju wiec doskonale cie rozumiem. Od dawna nas czytasz? Gosikk piszesz z pracy haha swietnie! To moze w taki sposob bedziesz mogla do nas zagladac czesciej? I praca szybciej minie a ak przyjemnie![]() Poiglot i Magducha Ursull ja tez jestem za odswiezeniem listy tak delikatnie mozna ja odnowic... z reszta jesli mamusia ponownie wroci to spytamy czy chce pojawic sie na liscie znow. Chyba to nic zlego ![]() A naprawde jest kilka dziewczyn ktorych nie kojarze lub daawno nie bylo, mozemy wszystko uzgodnic wspolnie i zdecydowac ktora wykreslic czytam dalej i zaraz czesc druga
|
|
#3910 |
|
Wtajemniczenie
|
ursull dziękuję
|
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karolajne poprosilam zeby dopisywala w swoim poscie pod moim nowe osoby poniewaz ten 1 post jest jakis zepsuty.. nic sie nie da z nim zrobic jeszcze tysiac wiadomosci do zamkniecia tego watku wiec kolejna mama ktora zalozy watek niech juz wpisze swieza liste . kilka dziewczyn z listy nie bylo jeszcze nawet na odchowalni.. ani razu.. albo przyszly powiedzialy ze sa nowe mamusie dopisalo sie je i cisza..Ja jestem tutaj od poczatku i troche kojarze.. kto ile wchodzil itp nie ma o co sie klocic, lista ta powinna troche nawiazywac do obecnosci wizazanek.. a caly czas jest stara.. a przeciez tyle od nas dzoewczyn odeszlo.. niesadze zeby sie pojawily znowu jezeli jakas mamusia wroci i bedzie miala pretensje ze nie ma jej na liscie to jezeli bedzie miala na to ochote to sie ja dopisze.. skoro wrocic sobie mozna do nas po dlugiej przerwie no to mozna i sie dopisac ![]() zaden problem ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- katrin1 ![]() )dzieki
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-11-20 o 17:42 |
|
|
|
|
#3912 |
|
Wtajemniczenie
|
Illbanko dziekujemy za zyczenia
Katrin ale sie ciesze z waszego baraszkowania to kiedy powtorka?Ursull jejku na jak zobaczylam film to dopiero wyobrazilam sobie co tam sie dzieje... brak slow! Odnosnie szpinaku... ja dawalam juz kilkaktrotnie sloiczek ze szpinakiem. Magducha z propozycji didi tez pierwsza wg mnie sliczna. Ach ogladam te suknie i wzdycham.... tez kiedys tak chcialabym wygladac ![]() Cinusiowa ja jestem za uaktualnienien listy tel. z reszta nawet nie wiedzialam o takowej ![]() A do Kociek pisalam ostatnio i odpowiedziala ze regularnie nas czyta ale po tak dlugiej przerwe glupio jej sie odezwac... Ale do oczyszczenia listy jestem na TAK!!! ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- no to Carolajna czekamy... wracaj dzisiaj zebysmy mogly teraz my cie spałowac.... za to ze tak dlugo cie nie bylo...
|
|
#3913 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki moje kochane, dziękuję za wszelkie rady i propozycje odnośnie sukni
Jutro naradze się jeszcze z koleżankami z realnego świata (bo Wy jesteście tak cudowne, że aż nierealneBoszenko - nie mam żadnej zaufanej krawcowej a z szyciem sukni przecież nie jest też tak wszystko ładnie, pięknie i szybko, mi zostało niewiele czasu tak naprawdę, moja wina, wiem, że tak późno się za to wzięłam, ale cóż ![]() Się poczęstowałam drinem, za zdrowie Blanusi Katrin - skoro się nie sprzedaje ta suknia to może warto zabrac ją do domu i zostawić na pamiątkę? Żeby pokazać córuni, jeśli będziesz ją miała? Ja bym chciała mieć suknie ślubna swojej mamy Tam tylko się będzie marnować, coraz bardziej niszczeć, widziałam jak traktuje się suknie w salonach....Didi - dziękuje za linki kochana, ale już chyba za późno na szycie sukni Mell - będziesz przepiekną Panna Młodą Jak na razie nie znalazłam nic, co bardziej by m się podobało niż ta suknia, musze szybko podjąć decyzję, bo chce ją zamówić wcześniej, żeby mieć czas na ewentualne poprawki Cinusiowa - świetny pomysl z odświeżeniem listy telefonów, jestem za
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-11-20 o 18:18 |
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull, zamiast tworzyć pytania do mnie, to sobie możesz poczytać Pytania i Odpowiedzi na naszej stronie www.adopcjaserca.pl Jak tam czegoś nie będzie, to pytaj
Co do listy, to skoro większość jest za tym aby usuwać mamy nie udzielające się, to tak zróbmy A lista marcowo-kwietniowa bardzo ładna Wiem, że jeszcze jakieś mamy miały taką fajną listę z ... wózkami było napisane jaki która ma wózek Fajnie, bo jak szukałam jakiegoś info to można było bezpośrednio do takiej pisać i mieć informacje z pierwszej ręki Także Ursull do roboty, skoro się podjęłaś Haruno lub Ilbana(mylicie mi się ), jeszcze starszą mnie sobie wyobrażałaś
|
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Ze spacerku wróciłam,bo przestało padać
![]() Anulka o tym nie pomyślałam krejzolko więc nie masz zdolności nadprzyrodzonych?Mell dziękuję,przy was naprawdę można poczuć się lepiej i poprawić sobie humorek Martwię się o Eve,bo w jej rejonie też nie jest wesołoA ze szpinakiem to dla mnie poważny problem,bo w UK nie ma szpinaku w słoiczku i ja chciałam malej podać,ale nie wiem czy już mozna i jak go przygotowac.Tak samo jak z witaminą D,tutaj nikt nic mi nie mówił,żeby małej dawać jakiekolwiek witaminy.Z tąd mam tyle,może i głupich dla was,ale dla mnie istotnych pytań Seona nawet nie śmię proponować mojej osoby do tak waznej pracy jak edycja listy i mówię serio Najpierw poczytam na stronie,a potem zapytam ciebie ![]() Widzę,że za moją sprawą rozgorzała dyskusja.Ja uważam,że powinny zostać na liscie wszystkie dziewczyny,no chyba,że faktycznie są na niej takie,które zajrzały raz i juz nie wrociły.Zawsze można rozesłać zapytania do nich.To już wy musicie podjąć decyzję,bo wiecie co ,która,jak i kiedy.Co do listy,to proponuję zrobić tak jak mamuski marcowo-kwietniowe czyli: jeden post z mamusiami majowymi,przy czym tu bierze się pod uwagę termin porodu,a drugi z czerwcowymi.Do tego fajnie podać daty urodzin mamusiek,co by mozna bylo życzenia urodzinowe składać ![]() Jeszcze raz zamieszczam link do tamtych mamuś,one naprawdę fajnie to zrobiły https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...wietniowe+2009 Słuchajta,nie wiem czy nas odłączą od swiata zupełnie,bo prąd co jakiś czas zanika.Narazie staram się nie stresować i piję sobie,któraś reflektuje? A co piję? A oto to właśnie: |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
ale one maja liste..wow
sporo tego piiiijaczyna ![]() ooj pilam kiedys ten likiermniam jest przepyszny! ![]() dzis dostalam to od Esterki http://www.wykop.pl/ramka/262009/czy...zura-internetu
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa.... i pozwolilam sobie wykorzystać zdjęcia maluchów i wczoraj zmontowałam takie coś,to projekt,ale nie mam wszystkich dzieci w świątecznych strojach-to raz,muszę napierw was zapytać czy wyrażacie zgodę na wykorzystanie zdjęć waszych maluchów-to dwa.Wrzucam zdjęcie,jesli ktokolwiek będzie przeciw odrazu je usuwam.Pomyślalm sobie,że to może być taki fajny początek nowego wątku na przyklad
Co wy na to?
|
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja reflektuje, uwielbiam!!!! ![]() qrde, straszne z ta powodzia ![]() aha: dostalam smsa od Kaaliny Wszystko ok, Kalinka nie ma jeszcze zabkow, byly w szpitalu bo mala miala podejrzenia choroby Hisprunga. Zaliczyla swojego pierwszego gluta juz od dawna chciala cos na forum napisac, ale jej glupio, bo sie tak dlugo nie odzywala sorry za brak pol. liter, ale trzymam dziecko ![]() Ursull zdjecie suuuper!!! ja Kubusia nie widzialam wczesniej mistrzostwo swiataEdytowane przez Seona Czas edycji: 2009-11-20 o 18:44 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1.żeby się odstresować 2.w ramach pogratulowania samej sobie tak dzielnego zniesienia trudów porodu Wiem,że już trochę minęło,ale jakoś wcześniej nie było okazji
|
|
|
|
|
#3920 | |||||
|
Rozeznanie
|
czesc i czolem
na wstepie I WSZYSTKIM DZIECIACZKOM KTORYCH POMINELAM Z POWODU MOJEJ NIEOBECNOSCI TEZ STO LAT Ja sie przyznam, ze tez Was codziennie podczytuje ale weny mi brak jak i humoru no ale libacje watkowe chociaz chwilowo poprawily mi nastroj - ale musze wygladac jak siedze i sie ciesze do lapka ![]() wlasnie wrocilam od lekarza z Szymkiem poszlam juz prywatnie bo rece opadaja meczylismy sie z wysypka juz dobrych kilka dni wiec wybralam sie panstwowo do dermatologa no i Pani dr bez w ogole ogladania malego kazala samej mi zupki gotowac i przepisala steryd w masci na 7 dni- stosowalam i nic sie nie poprawilo a wrecz pogorszylo spania od tygodnia ponad nie ma - Szymek w nocy co chwila budzi sie z placzem a ja padam na pyszczek a najgorsze ze nie ma leku trzeba przeczekac a moze to trwac kilka tygodni5-6I miss You too ![]() wiem sama pije codzien kawke juz dzis za pozno ale jutro wypijemy razemwidze tez natchnienia nie mialas jak i ja Cytat:
![]() Cytat:
mi tez i dlatego ja wypozyczalam by n ie miec potem problemu ze sprzedaza Cytat:
a dla nas cos mocniejszegoKapryska witaj Cytat:
Cytat:
przecie to Anulka z mojego miasta znam jachodzilam dzis na jaroty i Cie nie widzialam ![]() Ursull ja doskonale rozumiem o czym piszesz, bo ja to b. czesto pomijana jestem np ale coz i za krotko tu jestem i moze nudna ze mnie dziewucha i do tego pracuje wiec malo czasu teraz tu spedzam ale sie juz przyzwyczailam ze tak jest a moje kulezanki z paczki(czyt. czworokata ) dwie z zagrabanicy pisza tu noca kiedy ja spie a Illbanka sie odwykuje jak i ja i dobrze ze piszesz o tym szczeniaczku ja tez takiego chce tylko jaki on drogi ale dla synka wszystkoMariczka zdrowka kochana przepraszam jak pominelam kogos a na pewno ale maly wzywa
Szymuś 04.06.2009 Dominik 08.10.2011 Edytowane przez iwcia dens Czas edycji: 2009-11-20 o 19:03 |
|||||
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Seona a widzisz,,a ja nie znam Kaalin,a chciałbym poznać, i nie wiedzialbym co robić i wtedy tysiąc postów zajęłoby wypytywanie was
![]() Cieszę się,że ci się podoba ![]() Ja mam takie zapędy jeszcze ze szkoły średniej,bo się zawsze udzielałam w jakichś samorządach szkolnych,organizowaniu studniówek,imprez szkolnych itp.,dlatego jeśli przeginam to mi poprostu powiedzcie
Edytowane przez ursull Czas edycji: 2009-11-20 o 19:08 |
|
|
|
#3922 |
|
Rozeznanie
|
Magduhahaha moja kolezanka miala sukienke w stylu w ktorym szukasz moze zapodac Ci profil jej na nk to sobie lukniesz i moze Cie zainspiruje
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Iwcia dens
Nawet badań porządnych nie zrobią.To się musi Szymuś męczyć i ty oczywiście również.Możesz zmienić lekarza i chodzić do innego państwowo?Trzymam za was kciuki i odzywaj się tutaj,nawet jak nie masz humorku,dawaj chociaz znać ,że jesteś (bo jeszcze cię z listy usuniemy Serio jestem taka głośna?
Edytowane przez ursull Czas edycji: 2009-11-20 o 18:55 |
|
|
|
#3924 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a gluptasie glosna w dobrym znaczeniu widac Cie tu na forum---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- a z ta lista dobrze mowisz jeszcze mnie usuniecie to bede wchodzic MUSZE i
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
Poiglot swietny ten link
|
|
|
|
#3926 |
|
Rozeznanie
|
wlasnie ja caly czas teraz klikalam i sie dziwilam czemu nie idzie dalej
|
#3927 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, ja na moment, bez czytania, ALE:
MAMY PIERWSZEGO ZĄBKA! HURRRA!!! Normalnie, ale się cieszę! Worek buziaków dla was spadam, do malutkiej, bo marudka i marudka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ursull swietny pomysl! Ty zawsze cos fajnego wymyslisz...i podziwiam ze ci sie chce takie cudenka robic...
dziekuje za to ze jest tam moj Aleksio... Witaj iwcia dens! wspolczuje... i oby synek byl znow aniołkiem... ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
nie przyszlo mi do glowy ze trzeba kombinowac...
|
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Iwcia_dens, qrcze nie ma nic gorszego niż płaczące dziecko i jak nie można go nijak uspokoić
Może będzie szybciej ten lek niż za 5 dni Albo w innej aptece popytaj?Ursull, zdjęcie mi się baaardzo podoba, zapisałam sobie Możnaby np. na święta polecieć z tym zdjęciem do naszych młodszych mam majowo-czerwcowych z poczekalni Pewnie by im miło było![]() Nie wiem co się dzieje, ale moje dziecko co chwila ma czkawkę Dosłownie co jej przejdzie, to zaraz znowu czka Od czego to? Ciepło jest ubrana, ale nie przegrzana też, w domu mamy 21 stopni.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

Ta lista najbardziej się sprawdziła w maju i czerwcu jak rodziłyśmy i byłyśmy w szpitalu, bo codziennie się informowałyśmy jak poród, jak my i dzieciaczki
Chyba z Maugoszatką ale ręki sobie nie dam uciąć. Jak ktoś nas śledził w maju i czerwcu to widział te nasze przekazywane smsowe wiadomosci
Teraz też niektóre dziewczyny mają ze sobą kontakt przez komórki i przydaje się też to jak któraś nagle zniknie, to można zapytać co u niej, dlaczego się nie pokazuje
Właśnie... muszę napisać do naszej Rozalki

Martwię się o Eve,bo w jej rejonie też nie jest wesoło
ja Kubusia nie widzialam wczesniej
meczylismy sie z wysypka juz dobrych kilka dni wiec wybralam sie panstwowo do dermatologa no i Pani dr bez w ogole ogladania malego kazala samej mi zupki gotowac i przepisala steryd w masci na 7 dni- stosowalam i nic sie nie poprawilo a wrecz pogorszylo spania od tygodnia ponad nie ma - Szymek w nocy co chwila budzi sie z placzem a ja padam na pyszczek
a dla nas cos mocniejszego
Od czego to? Ciepło jest ubrana, ale nie przegrzana też, w domu mamy 21 stopni.