|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
nastepny zboczus
|
#4682 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4683 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=gosikk_s;14993487]iKupiłam viburcol, dziś na noc może spróbuję dać mu czopka
Może cokolwiek pośpi A propos, czy Wy dajecie dzieciom całego czopka? Nie jest za duży? Bo ja jeszcze nigdy nie próbowałam ![]() Gosikk ja dałam raz jak Kubus był mały cały czopek i on mi sie wydawał malutki, może w opakowaniu wygląda na duży, efektów chyba nie było ale też naczytałam się mnóstwo pochwał że min przy ząbkowaniu pomaga. Paracetamol to raczej wtedy jak pojawia się grączka.Życzę powodzenia. |
|
|
|
#4684 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i teraz juz nie wiem. W kazdym razie obecnie na 160 ml wsypuje 5 miarek mleczka i mam z tego 180 ml jedzonka ![]() Cytat:
haha Iwcia dens ![]() O matko ![]() Za słabo znam olsztyn, bo do lekarza szłam z dziecmi najgorszą z mozliwych dróg...sikorskiego. HORROR. Dobrze ze powiedziałaś, teraz juz wiem jak szybko dotrzec do przychodni ![]() A co do Rossmana to koszmar. Za wysoko. I o jaki ogródek muzyczny chodzi? Bo z tych zabawek na zdjęciu żadna głośno nie gra. Wszystkie delikatnie plumkają Magducha nic z francuskiego ciasta nie robiłam, wiec nie podpowiem ci. Dziewczyny, fajny wątek tu jest WĄTEK, ale szkoda, że nikt go nie kontynuuje, przydałby się taki. Dotyczy WSZYSTKICH promocji w realu. Chociaz my tu sobie te promocje zapodajemy we wlasnym gronie, ale gdyby tak na szerszą skale ludzie zaczeli zdradzać, co wiedzą, to bysmy duzo zaoszczedziły bo wydawać to my lubimy, no nie? I pomyśleć, że mogłybyśmy wydawać miej...dużo mniej
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-10-30 o 16:42 |
||
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Filip ma chyba skok rozwojowy...zaraz sprawdze czy w 6 m-cu cos takiego wystepuje, bo po zupie od paru dni (no gdzies po godzinie od zjedzenia zupy) chce mleko, jest tak glodny i tak marudzi ze nie moge go niczym innym zajac.
No i dzis tez, tesciowa z nim poszla na spacer przed spacerem zjadl mleko i po 2 godz znow chcial mleko i teraz zjadl i wkoncu zasnal. A do tej pory mial regularne pory jedzenia..bo co 3,4 godz jadl ![]() Cytat:
bo jesli tak, to mysle ze to mozliwe oj ciekawe jak moj Filip zareaguje, bo jak mnie nie ma dluzej niz godzine i wracam to patrzy na mnie tak dziwnie... no tak, a mowicie na mnie ze mam kosmate mysli
|
|
#4686 | ||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=milena07;15000996]
Cytat:
ja chyba tez zapodam go dzisiaj dobrze zescie mi przypomnialy o jego istnieniu ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
widzisz Filipus wiecej je a moj mniej malywlasnie sprawdzilam u nas zaczal sie 22 tydzien a wtedy nie ma skoku Wy obe jestescie kosmate
|
|
#4687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na 150 ml wody wsypuje 5 miarek mleczka. Po rozmieszaniu wychodzi 170 ml. Bo na 30 ml jest 1 miarka. na 180 ml wody wsypuje wtedy 6 miarek mleczka z czego po rozmieszaniu robi 200 ml.
|
|
#4688 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Lece bo umowilysmy sie z dziewuszkami na kawke i cos slodkiego do kawiarni |
||
|
|
|
#4689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Już dziś w wątku któraś wspominała, że w 6tym m-cu dzieci przechodzą skok rozwojowy |
|
|
|
|
#4690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
do przychodni bedziesz miala przynajmniej blizej i bedziesz szla kolo mojego blokuogrodek na zdjeciu to ten po prawej a u nas masakra- glosny ![]() ide zobaczyc watek
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
anulka:
1 miarka na 30 ml wody (wychodzi 30 ml mleka) 2 miarki na 60 ml wody (wychodzi ok 70 ml mleka) 3 miarki na 90 ml wody (wychodzi w sumie 100 ml mleka) 4 miarki na 120 ml wody (wychodzi w sumie 130 ml mleka) 5 miarek na 150 ml wody (wychodzi w sumie 170 ml mleka) 6 miarek na 180 mo wosy (wychodzi w sumie 200 ml mleka) itd...
|
#4692 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4693 |
|
Wtajemniczenie
|
cze mamuśki, my w drogę, nie będzie mnie do poniedziałku, an pewno będę tęskniła
papa
|
|
|
|
#4694 |
|
Zadomowienie
|
iwcia nie wiedziałam ze to ogrodek muzyczny, znowu sie na cos przydałas, bo przypomniałam sobie ze mozna go przekładac i teraz dziewczynki leżą pod tą zabawką i wzdychają do niej
Co mi jeszcze mądrego powiesz?
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
iwcia dens znalazlam cos takiego:
"Między 22 a 26 tygodniem życia u niemowlęcia pojawia się tzw. lęk separacyjny. Dziecko odkrywa odległość, jaka dzieli go od mamy i taty, co może budzić w nim ogromny lęk, stąd wybuchy płaczu, gdy któreś z rodziców znika z pola widzenia. Maluch może stać się lękliwy i nieśmiały wobec obcych. Lęk separacyjny może objawiać się również zmniejszeniem apetytu, snem przerywanym krzykiem czy dziennym marudzeniem" http://dzieci.pl/breedingAid,1151084...e_artykul.html ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
szczesliwej drogi
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I widze ze kazda mówi tak jak jej wygodniej bo ja na przykład zawsze mowie, ze daje 180ml, bo tyle mi mleczka wychodzi kiedy pomieszam wodę z proszkiem haha, jaka dyskusja rozgorzała.
|
|
#4697 |
|
Zadomowienie
|
iwciag udanej i bezpiecznej podrozy
iwcia d dawaj, o 18:00 przed kawiarnia cafferossa hihihi |
|
|
|
#4698 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Agusiu – ![]() Poiglot – I uwierz wreszcie w siebie![]() Ursull – jak ona pięknie siedzi. A miny – rewelacyjne. ![]() Superzabula – ups, kolorek wygląda naprawdę naturalnie. ![]() Mell – Wiesz, mi nawet nie chodzi o to, że Huba nie siedzi, bo jest na to za mały, ale o to, że on w ogóle siadać nie próbuje, a to już powinien robić od jakiegoś czasu (według wszystkich mądrych książek ). Caro – te kozaki z pierwszego linku – boskie. Iwcia dens – Oby się Szymkowi odmieniłoKuroikaze - Iwciag - będę tęsknić Edytowane przez Illbana Czas edycji: 2009-10-30 o 17:24 |
|
|
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
kochane ja tak bez odpisywania bez niczego
bo potrzebuje pomocy prosze nie wysmiejcie mnie ale przez kolezanke sama zglupialam.,.. od 3 dni Bryan je kaszke manna z bobovity... zrobilam mu najpierw z dwoch lyzeczek.. potem 4..a dzis z 6.. no i ona mi mowi ze to zaduzo .. bo glutenu daje sie triche.. mi sie wydaje ze dobrze podalam ja.. malemu nic nie jest wiecie co to za kaszka?? nic nie pisze ze w skladzie jest gluten.. ale z tylu pisze kiedy podawac kaszke glutenowa itp.. zglupialam juz nawet nie wiem czy to ta kaszka glutenowa
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
ANIA!!!!!
MIAŁAŚ MI PODAĆ ADRES!!!! albo Magducha bo Ania chyba nie chce ![]() A teraz uwaga!: Moje dziecko 1 raz wyciągnęło dziś do mnie rączki, świadomie ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
A że gluten to podstępne stworzenie ja radzę Ci podawać maź łyżeczkę do zagęszczania zupki, dopiero po ok mies można ilość zwiększyć. Ale to i tak nie jest powiedziane że reakcja alergiczna nie wystąpi później, więc miesiąc ekspozycji to minimum nie zwiększaj tej ilości
|
|
#4701 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ciekawych informacjiCytat:
|
|
#4702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to ciekawe kiedy ten skok sie zakonczy u tych naszych bobaskow ![]() Cytat:
I mnie pediatra mowila, ze mam wprowadzac gluten np w postaci kaszki mannej, miedzy 5 a 7 m-cem zycia zaczynajac od ilosci 2-3 gram i jesli dziecku nic nie jest to stopniowo zwiekszac. Dodawac np do zupek czy mleczka super!
|
|
#4703 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawa jestem, czy one długo tak jeszcze wytrzymają, na razie bawią się juz pół godziny, wzdychają i cieszą się. W międzyczasie szarpią sie za włosy. Ale fajnie sie bawią. Iwcia dzięki za pomysła
mój informatorku.
|
#4704 |
|
Zadomowienie
|
Illbana i o to chodzi, zeby wygladal naturalnie hihihhi
Dobra juz teraz uciekam na te pysznosci :P Zajrze pewnie po powrocie... |
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
A oto jak Filemonek podejmuje pierwsze proby zlapania swoich stopek oraz na 3 zdj. siedzi ale jeszcze nie sam
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka mój też już tak siedzi. czasem go puszczę i przechlony lekko do przodu potrafi z 2 min posiedzieć...zaznaczam: CZASEM czyli bardzoo rzadko
![]() Ale stopami się jeszcze nie interesuje w pozycji leżącej
|
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zaczal lapac stopki od paru dni, wczesniej tylko je ogladal
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Boze dziewczyny a ja dawalam mu sama...
:confuse d: nic mu nie bedzie chyba???na tej kaszce pisze zeby rozrobic 5 lyzek ze 130 ml wody ... wiec ja mu tak robilam tylko mniejsza ilosc wiadomo.. a czy ta kaszke manna mam rozrobic z woda i wymieszac ze sloiczkiem???(deserekiem) napewno?? Fiilipek jest przeslodki wklejam zdjecia misia Załącznik 2618837 Załącznik 2618838
|
#4710 | |||
|
Rozeznanie
|
za pozno nie zdazylam
Illbana dzieki za fluidy Cytat:
ja tez tak na to czekam![]() Cytat:
![]() Cytat:
Agusia Filipek uroczy zwlaszcza jak siedzi
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:00.

a sory pomyłka, nie doczytałam, że o ciasto Tobie chodzi

Może cokolwiek pośpi
A propos, czy Wy dajecie dzieciom całego czopka? Nie jest za duży? Bo ja jeszcze nigdy nie próbowałam 

maly

I uwierz wreszcie w siebie
Wiesz, mi nawet nie chodzi o to, że Huba nie siedzi, bo jest na to za mały, ale o to, że on w ogóle siadać nie próbuje, a to już powinien robić od jakiegoś czasu (według wszystkich mądrych książek
super!