![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: "Hity" dawnych lat :)
Tak dużo piszecie tutaj o tych lambadówkach a ja nie wiem jak wyglądają. Możecie wkleić zdjęcia, albo chociaż opisać jak wyglądają?
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
http://www.allegro.pl/item118128298_...formie_37.html
![]() ![]() Lambadówka to byla taka spódnica z bawełny najczęsciej, szeroki pas materiału od pasa do połowy bioder i do tego przyszyty drugi kawałek materiału dużo większy, tak że przy obrocie ten dół falował. ![]()
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I jeszcze tu: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...9&d=1154613561 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
hmmm... a pamiętacie jeszcze bluzki z takimi długimi frędzlami przy rękawach i na dole??
![]() edit: dopiero teraz zauważyłam,ze juz o nich była mowa ;-) Edytowane przez hamster_killer Czas edycji: 2006-08-04 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęscie ja takiej nie miałam, ale wiele dziewczyn nosiło te frędzlowate "cuda" ![]()
![]() |
![]() |
#96 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Boski watek
![]() ![]() tez miałam wszystko o czym pisałyście, najbardziej lubiłam moje lambadówki, miałam dwie, jedną białą, na takiej szerokiej czarnej gumie w pasie, a drugą miałam najśliczniejszą na świecie... tęczową... z 4 falbanami... ach... była boska ![]() Nie zauwazyłam we wcześniejszych postach jednego "hitu" z tamtych lat.... bluzka/sweterek - nietoperz ![]() ![]() ![]() legginsy z lycry, podziurawione spodnie, lakierki, rajstopy we wzorki, jeansy marmurki z Turcji to był standard... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#99 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
no i kolejne hiciory
![]() koronkowe rękawiczki bez palców i wełniane getro-skarpety |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
to ja tez cos dorzucę
miałam bardzo bodobne buty (tylko trochę bardziej zabudowane) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
a pamiętacie taki serial
jej to cos ok 89 roku jak chodziłam z mamą do fryzjera to mowilismy zeby mnie ścięto na makepeace ![]() i się z koleżanką bawiłam ja byłam makepeace a ona Dempsey |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
karteczki z notesikow i segregatorow zbieralam i nawet zachowala sie jeszcze 1/3 moich zbiorow
zachowal mi sie nawet taki plecaczek w szkocką krate pamietam mode na myszke miki (getry i bluzki) drewniaki , trampki, plastiki, koturny.. kolczyki stokrotki pamietam doskonale i te plastikowe pierscionki , niestety nie moglam ich nosic bo byly na mnie za duze.. bluzki cielam zeby mialy modne frendzle moda byla na katany jeansowe, obcinanie spodenek na krotko zeby widac bylo półdupki ![]() pamietam jeszcze takie spinki , przypinalo sie to na koka albo na kucyka..byl taki motyl z zelaza i taki kawalek materialu z niego zwisajacy ..gumki z koralikow tez pamietam getry kolazowki mialam jedne czarne drugie w kwiatki a 3 w myszke miki ![]() ubrania w jaskrawych kolorach te posiadalam zwlaszcza zolte i pomaranczowe.. bluzki koniecznie zwiazywalam zeby widac bylo pępek o i te plastikowe daszki i plastikowe szerokie opaski. bransoletki z muliny tez nosilam , sama robilam ![]() jeszcze chyba nikt nie wymienil jeansowych spodnic dlugich i mini ktore byly przyozdobione cwiekami pamietam czarne szerokie getro dzwony ztakim zelaznym paskiem ![]() i nawet swego czasu byla moda na rozprowanie jeansow u dolu i wszywanie materialu o innym koloze i wtedy robily sie takie szerokie modne dzwony albo nogawki spodni sie wydluzalo tasiekami z pasmanterii albo kupowalo sie w sklepie barwnik bralo podkoszulek robilo na nim tysiac suplow , gotowalo w barwniku i bluzka nabrala nowego charakteru ![]() jesczze byla moda na kolczyki wkrętki z kolorowymi oczkami i klipsy.. spodnicy lambadowy niestety nie posiadalam ![]()
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
Pamietam Bluzki Nietoperze o matka teraz tak mysle jak w czyms takim mozna bylo wyjsc na ulice ...
![]() taki plecaczek z dlugimi paskami tezm ialam...nawet dwa jedne wlasnie w skzocka czerwona kratke,a drugi taki lakierkowy czarno-bialy ![]() A takie rekawiczki bez palcow z koronki moja siostra miala na komunii ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie że pamiętam, byli też Policjanci z Miami. ![]()
![]() |
![]() |
#107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jeju... jaka ja byłam zakochana w tym Dempsey'u... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Zapomnialam poprezdnio napisac, ze posiadam wymieniane przez kogos wyzej "gniazdo" do zakladania na koczka. Ma ono juz chyba 10 lat i przydalo mi sie w zeszlym roku na turniej tanca - koczek siedzial na miejscu, spisalo sie swietnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
podbijam watek, moze jeszcze jakies rewelacje modowe sprzed lat tu wspomnicie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
![]() Jeszcze przypomniały mi sie ubrania w panterkę ![]() ![]()
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
nigdy nie zapomne ja w zerowce jaralam sie szarymi getrami, oczywiscie takimi zeby widac bylo odblaskowe skarpetki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#114 |
Konto usunięte
|
a pamietacie takie buty zimowe do kostki jakby gumowce a od kostki z materiału-ceraty?
no i plastikowe narty i wstrętne kożuszki no i nie zapominajmy o gumkach do włosów zorbionych ze sztucznych włosów-pomykały panienki będące brunetkami z owiniętym blond szczurem wokół włosów ![]() jeszce mi się przypomniały takie komplety we wzorki z dziwnego amteriału-pomarszczone całe...kompleciki pięknie przylegały, lecz po paru godiznach materiał się rozbijał i wszytsko na tyłku i kolanach zaczynało wisieć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Z klas wcześniejszych podstawówki - dresy ze ściągaczami+adidaski; dziś umieram jak patrzę na jedno moje zdjęcie w takim 'komplecie'
![]() Klasa czwarta - wtedy zaczęła być moda na mocno zdobione, brokatowe, tego typu, dżinsy dzwony ![]() ![]() Z lat przeczkolnych pamiętam lakierki, trochę później były chyba chodaki...
![]() |
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
a ja pamiętam,że miałam takie magiczne żółte,lakierkowe chodaki
![]() i hm...później strasznie się napaliłam na mini platformy dla dzieci,takie niebieskie błyszczące,ale mama mi nie chciała kupić... ![]() MAMO!DZIĘKUJĘ CI,ŻE MI TEGO NIE KUPIŁAŚ! ![]() a te getrowate dzwony w kolorowe paski...to dopiero było coś... ![]()
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Jeszcze mi sie przypomnialo, ze jakies 8-9 lat temu szalenie modne wsrod dzieciakow z podstawowki byly dresy zapinane bokiem na napy - oczywiscie tez takei mialam i dzielnie w nich pomykalam na szkolne dyskoteki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
a zakladanie np bluzki na ramionczkach na bluzke z dlugim rekawem?
w zimie - krotkie dzinsowe spodenki i niesamowicie grube rajtuzy plus oczywiscie jakies zimowe trepy... siateczkowe podkoszulki;> "slazengery" - biale adidaski ![]() ehhh polowki pod gladkie bluzy z fruit of the loom - nigdy nie mialam niestety ![]() zbieranie karteczek i historyjek z donalda i turbo;> SOKI POMARANCZOWE KACZOR DONALD!!!!!!!!!!!! hit ;> dzwony, oby jak najszersze! sama mialam takie, ze jak na nie teraz patrze - TAK! mam do tej pory;> - to nie wiem jak w tym chodzilam bo mogly mi sie ze 4 razy owinac wokol lydki ;D koszule flanelowe;> sztruks pod kazda postacia - od spodni po torbe.. male plecaczki lakierkowe;> wszechobecne bluzy dresowe z takiego blyszczacego materialu.. bluzy i podkoszulki do spodni ![]() Myszka Miki! [moja ukochana koszulka rozowo-fioletowa wlasnie z myszka miki... i getry ;D] ohh getry, kolorowe, do tego dlugie podkoszulki ![]() lambadowka!!! mialam ogniscie czerwona z jakiesgo sliskiego materialy, chyba ze 4 falbany!!! boska ![]() migajace buciki i drewniaki ![]() kapelusiki!! takie niby skate'owskie;>/ale to juz chyba niedawno bylo, jakies 8 lat temu?... ![]() vansy... marzenie! marmurek na dzinsach podkoszulkach i wszystkim co tylko sie dalo ![]() dziwne przykrotkie bluzy welurowe z kapturem na zamek;> ahh i czarne "tenisowkowate" buty z traperem na obcasie.. ktos juz chyba o nich wspominal ![]() hihi uwielbiam takie wspomnienia! a mial ktos plyte [WINYLOWA!!!] PICCOLO COLO DEL ANTIONIANO/nie dam glowy za pisownie;>/ ???? chorek dziececy...okladka rozowa ze zdjeciem calego zespolu.. swietne piosenki ![]() ehhhhh a wydawalo mi sie ze mloda jestem ;D aaaa.........i u mnie w podstawowce sprzedawano oranzade w kubeczkach ![]()
![]() |
#120 |
Konto usunięte
|
jaaa piccolo colo
![]() a pamiętacie jak wsyztskie kobietki na ulicy uczesane były ala mokra włoszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.