Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-17, 16:32   #2671
magda_lena40
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19

:Hi:

Uff, skończyłam własnie nadrabianie 10 stron
Przez ostatnie 2 dni, akurat PW, jakoś nie miałam ochoty na jedzenie i krótko mówiąc to prawie nic nie jadłam. Aż się boję co będzie jutro na wadze, tym bardziej, że w ostatnim czasie to mnie ona nie rozpieszcza. Pociesza mnie myśl, że przynajmniej skóra mi się lepiej będzie regenerować, mam nadzieję
Kupiłam taki jakieś fajnie pachnące masło ujędrniające i skóra po kilku razach jest bardziej gładka Ciekawe czy faktycznie będzie ujędrniać

Cytat:
Napisane przez Gorzałka Pokaż wiadomość
Babeczki kochane - jeszcze jedno pytanie - jak zrobic owsianke z otrebow?
Moja owsianka:
2-3 łyżki otrębów zalewam szklanką mleka,można tez dolać trochę wody. Powinno się to zostawić na godzinę żeby napęczniało, ale ja od razu podgrzewam z dodatkiem słodziku (2 tabletki), szczypty soli i cynamonu-te dodatki to już zależą od Ciebie, mi pasuje taki słodko-słony smak Gdy się wszystko zagotuję to ściągam z palnika. W osobnej misce roztrzepuję dokładnie jedno jajko i powoli wlewam do mleka ciągle mieszając. Można jeszcze chwilkę podgrzać, ale nie gotować bo się jajko zetnie.
Tylko uwaga, bo z jajkiem wychodzi bardzo gęsta. Dlatego często go nie dodaję, a z samymi otrębami jest równie pyszna Smacznego

A tak co do masła, to w tej takiej białej książce z przepisami ("350 przepisów" czy jakoś tak), w niektórych przepisach dodaje się trochę masła, więc chyba nie jest ono tak całkiem zabronione, tylko może stosuję się je tak jak oliwę (?)

Wszystkim gratuluję spadków

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 16:35   #2672
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Stayrude Pokaż wiadomość
Wracam z podkulonym ogonem ale przyznam szczerze, że już mam dosyć;/ Grzeszyłam wczoraj grzesze i dzisiaj..
Waga spada mi bardzo powoli (ponad miesiąc 3 kg) a jeszcze dzisiaj zadzowniłamoja bratowa i powiedziała, że ona na udezreniówce przez 5 dni 4 kg zrzuciął (to więcej niż ja przez miesiąc).
Buuu.... ale mam doła. A tu już koniec kwietnia i sukienkę na ślub muszę iśc szukać;/

Niech mnie ktos wybatorzy i mocno potrząśnie
Bierz w troki i do roboty. Nie ma to tamto! Chyba chcesz pięknie wyglądać na ślubie?? A masz za grzeszki:
Stary 2011-04-17, 16:37   #2673
magda_lena40
Zakorzenienie

domciatko
Jeśli dobrze zrozumiałam, to byłaś juz kiedyś na Dukanie, a gdy wracasz do diety to nie powtarzasz fazy uderzeniowej, bo ją robimy tylko raz.

Mam jeszcze pytanie odnośnie dżemu bo widziałam na różne takie dukanowe przepisy. Czy robiłyście jakiś może ? Znalazłam taki np. przepis: >klik<

Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Edytowane przez magda_lena40
Czas edycji: 2011-04-17 o 16:41
Stary 2011-04-17, 16:42   #2674
Gorzałka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
:Hi:

Moja owsianka:
2-3 łyżki otrębów zalewam szklanką mleka,można tez dolać trochę wody. Powinno się to zostawić na godzinę żeby napęczniało, ale ja od razu podgrzewam z dodatkiem słodziku (2 tabletki), szczypty soli i cynamonu-te dodatki to już zależą od Ciebie, mi pasuje taki słodko-słony smak Gdy się wszystko zagotuję to ściągam z palnika. W osobnej misce roztrzepuję dokładnie jedno jajko i powoli wlewam do mleka ciągle mieszając. Można jeszcze chwilkę podgrzać, ale nie gotować bo się jajko zetnie.
Tylko uwaga, bo z jajkiem wychodzi bardzo gęsta. Dlatego często go nie dodaję, a z samymi otrębami jest równie pyszna Smacznego
Dziekuje.
Pozniej sobie zrobie bo jeszcze nie jadlam dzisiaj otrebow tylko bez jaka bo zjadlam rano juz 2
A jeszcze czy ktoras z was sie orientuje czy na 2 fazie mozemy pic mate? Bo jakos ochota mnie naszla a mam watpliwosci.
Gorzałka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 16:48   #2675
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

MAGDA_LENA dzięki za radę

jutro wybieram się na zakupy, muszę uzupełnić moją spiżarkę o dukanowe rzeczy, bo dziś mam mały wybór jesli chodzi o jedzonko.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 17:06   #2676
mocca22
Raczkowanie

witam
jestem i czytam,tylko jak mam chwilkę i w końcu mogę napisać.
Wczoraj waga była 73,2 a przedwczoraj 73,1 ale dzisiaj przyjechała @ i muszę poczekać na efekty do końca.Ale wczoraj z g byliśmy na rolkach i się wyszalałam a wieczorem byłam półprzytomna
I cel 70kg 21.05 69,6
II cel 65 kg
III cel-60 kg
cel ostateczny-55 kg
mocca22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 17:10   #2677
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Voici Pokaż wiadomość
ja tez baty, dzis zapomniałam o dukaniu, tylko ze ... ja bede musiała zrezygnowac z tej diety ze wzgledu na zdrowie ;(
mam okropne zaparcia z któym isobie nie radze wiec musze jesc wszystko, jutro jeszcze ide do lekarza, obawiam sie ze czeka mnie szpital...
Probowalas moze Normosanu (do picia)?

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie odnośnie dżemu bo widziałam na różne takie dukanowe przepisy. Czy robiłyście jakiś może ? Znalazłam taki np. przepis: >klik<
Dzem generalnie ok tylko tak, marchewke trzeba ograniczac wiec jezeli nie mamy zastojow raz na jakis czas nie zaszkodzi.
Mnie osobiscie niepokoi duza liczba slodzika, bo az 60tabletek. Moze to nie duzo na tyle dzemu ale tyle sie ostatnio o tym naczytalam ze z wielka niechecia go uzywam tymbardziej ze nie powinno sie przekraczac 4 tabletek dziennie.
Takze decyzja nalezy do Ciebie

Ja im mniej jem slodkich rzeczy tym lepiej dla mnie i mojej psychiki
mirkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-17, 17:26   #2678
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

podczas przeglądania wiadomości o dukanie, kilka razy natknęłam się na problem nieregularnego plamienia miesiączkowego podczas tej diety. nawet dziewczyny na tabletkach pisały, że u nich się to zdarza.

czy któraś z was miała ten problem?
pytam bo sama biorę tabletki i zaczęłam się na tym zastanawiać

Stary 2011-04-17, 17:38   #2679
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
podczas przeglądania wiadomości o dukanie, kilka razy natknęłam się na problem nieregularnego plamienia miesiączkowego podczas tej diety. nawet dziewczyny na tabletkach pisały, że u nich się to zdarza.

czy któraś z was miała ten problem?
pytam bo sama biorę tabletki i zaczęłam się na tym zastanawiać
Ja też na tabletkach, ale mnie na szczęście ten problem omija.
Stary 2011-04-17, 17:39   #2680
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mirkaaa Pokaż wiadomość

Dzem generalnie ok tylko tak, marchewke trzeba ograniczac wiec jezeli nie mamy zastojow raz na jakis czas nie zaszkodzi.
Mnie osobiscie niepokoi duza liczba slodzika, bo az 60tabletek. Moze to nie duzo na tyle dzemu ale tyle sie ostatnio o tym naczytalam ze z wielka niechecia go uzywam tymbardziej ze nie powinno sie przekraczac 4 tabletek dziennie.

Dzięki
Te 60 tabletek to faktycznie straszna ilość i jakby co to aż tyle na pewno nie dam, ktoś tam pisał że dał o wiele mniej i było dobre
Ten przepis to tylko taki przykład, chodziło mi raczej o to, czy któraś z Was robiła dżem i jak tak to czy dobry był i z jakiego przepisu
Widziałam też jakiś na cukinii.

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2011-04-17, 17:44   #2681
Voici
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
Ja wciełam właśnie 4 kotleciki mielone i wyzumbowałam sie...kurde, ja to normalnie kocham

Dziewczyny...nie poddawać się i nie grzeszyc

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Voici...a przed dieta miałaś problemy?
tak, bardzo długo...

Cytat:
Probowalas moze Normosanu (do picia)?

próbowałam roznorakich tabletek, ale na mnie nie działają...
co do dzemu to też przeraża mnie ilość słodzika..
no ja dzis zjadłam placka słodkiego normalnego i.. cały dzien m isie chciało słodkiego...

nie wiem, chcałąbym byc na dukanie ale z drugiej strony wazne jest moje zdrowie. Tym bardziej ze moje problemy trwają niebagatela jakies 3miesiace. Tydzień temu byłam na poogrzebie mojej cioci która zmarła młodo na raka i wczoraj sie dowiedziałam ze wujek ma raka. tak sie obiłam tym ze wczoraj ryczałam ze ja chce isc na badania i zgodze sie na wszystko tylk ozeby ktos mi pomógł..

Licealistka
Mam silną wolę
Voici jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-17, 17:56   #2682
Gorzałka
Rozeznanie

Wlasnie zjadlam owsianke na otrebach pycha!
To moje drugie mega odkrycie na tej diecie od czasow buly z mikrofali Nie dalam tylko soli na samym mleku robilam i tez wyszla gesta, troche kropel slodzika i aroamtu waniliowego, jak zdjelam z gazu to dodalam jeszcze 2x lyzki serka homo i troche syrupu z lilda
Mega! Chyba smakuje mi bardziej niz taka normalna z platkow owsianych robiona jeszcze przed dieta
Gorzałka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 18:42   #2683
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nikamo36 Pokaż wiadomość
Dzięki woglę,że jesteś i chcesz gadać-pisać).Moj internet zwalnia po pólnocy więc nie martw się jak piszę z opóźnieniem.Dużo rzeczy nie rozumię co piszesz-kto to są Irysy,i wogle ta filozofia znajomej?Ona jest Polką czy Irlandką?MASAKRA

---------- Dopisano o 01:39 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ----------

Mam też znajomych w Irlandii i mówią,że Polak Polakowi Hitlerem(za kasę owszem),szybciej pomoże ci Irlandczyk niż Polak w Irlandii

---------- Dopisano o 02:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ----------

Jaka duma narodowa?Moja rodzina we Francji nie chce mieć z nami,i naszymi dziadkami,pradziadkami nic do czynienia
Irysy=Irole-Irlandczycy
Mnie trudno zrozumiec

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez nikamo36 Pokaż wiadomość
Dzięki woglę,że jesteś i chcesz gadać-pisać).Moj internet zwalnia po pólnocy więc nie martw się jak piszę z opóźnieniem.Dużo rzeczy nie rozumię co piszesz-kto to są Irysy,i wogle ta filozofia znajomej?Ona jest Polką czy Irlandką?MASAKRA

---------- Dopisano o 01:39 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ----------

Mam też znajomych w Irlandii i mówią,że Polak Polakowi Hitlerem(za kasę owszem),szybciej pomoże ci Irlandczyk niż Polak w Irlandii

---------- Dopisano o 02:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ----------

Jaka duma narodowa?Moja rodzina we Francji nie chce mieć z nami,i naszymi dziadkami,pradziadkami nic do czynienia
To jest osoba pochodzenia polskiego, mieszka 3 lata w irlandii, kocha Irlandczykow, gardzi Polakami,a Irlandczycy ja i jej rodzine na maksa wykorzystuja, z ona i tak ich kocha, uwielbia, mowi, ze do Polski to nie ma po co jezdzic, bo Polacy dla niej to chamy, a Irysi sie zawsze usmiechaja i sa mili ( ale nie wazne, ze dwulicowi, i ze sie usmiechna, a za chwile obrobia duupsko).

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
tu jest różnica 5kg ? wspaniale

masz śliczną buziunię ;*

no własnie.. ja takiego czegos nie rozumiem. kompletnie. okej mieszka sie wobcym panstwie ale nadal jest sie obywatelem Polski..
nie lbie takiej gadki a tez czesto ja słysze jak tylko ktos przyjezdza na swieta albo coś....

to i ja sie pokaze, zaczełam od tygodnia to wielkich zmian nie bedzie, za jakies 10 lat pokaze sie znów
>>brzydal<<
(to jest przekierowanie do strony bo mnie szukaja czasem na forach po adresie fbl i GG wiec bezposrednio nie podaje )
Piekna, mloda i szczupla- co Ty tu robisz, kochana

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
łaaał moje wielkie gratulacje

Wiesz co ja mysle ze nie warto zmieniac tryb tylko lepiej juz isc ta obrana droga. Ja za swoim przedostatnim podejsciem do Dukana tez tak zmienialam tryby i skonczylo sie marnie...
Teraz zakladam ze to juz moje ostatnie podejscie wkoncu do 3 razy sztuka Ale wiesz kochana to tylko moje skromne zdanie, mysle ze moze jakas silownia by Cie poratowala? Jakies zwiekszenie ruchu, chyba ze juz cwiczysz? Albo moze to kwestia jedzenia caly czas tych samych produktow? Ze swojego doswiadczenia moge poradzic tylko tyle ze lepiej zrobic wszytsko co sie da niz zmieni sie tryb, bo ja sama zmienilam 3 razy i pozniej to juz wogole nie moglam ruszyc z miejsca i wymieklam i byla dupa blada
Dziekuje- wiem ze ruszenie doopska by mi pomoglo wiec dalej jade z tym koksem. Moze sie moj organizm przyzwyczail, bo ciagle to bialko i bialko

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Pięknie dziewczyny!

Co ona mówi o odchudzaniu? Jakaś firma co jej posiłki dostarczała? O co chodzi bo nie kumam tego pięknego języka.

Chodzi o to, że na pierwszym zdjęciu Karmeelek ma 5 kg. mniej niż przed rozpoczęciem Dukana. Czyli zaczęła dietę 5 kg. większa niż na fotce.
Ojoj, tego to nie wiem, bo mi chodzilo o to, zeby pokazac nam wszystkim motywator,a nie chcialam sie konkretnie do czegos przyczepicmusialabys mi podac konkretnie o co Ci chodzi, w ktorej czesci,. Ale tam w filmikach nie przypominam sobie, zeby cos takiego bylo, chyba,ze w artykule. Ale laska jest dzielna, nie wiem, co to za dieta, ale wiem, ze duzo babka cwiczy, a z takimi kg to pewnie ciezko jej bylo sie ruszac
Moze kiedys magiczne 66 kg

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 18:43   #2684
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
tak, bardzo długo...

próbowałam roznorakich tabletek, ale na mnie nie działają...
co do dzemu to też przeraża mnie ilość słodzika..
no ja dzis zjadłam placka słodkiego normalnego i.. cały dzien m isie chciało słodkiego...

nie wiem, chcałąbym byc na dukanie ale z drugiej strony wazne jest moje zdrowie. Tym bardziej ze moje problemy trwają niebagatela jakies 3miesiace. Tydzień temu byłam na poogrzebie mojej cioci która zmarła młodo na raka i wczoraj sie dowiedziałam ze wujek ma raka. tak sie obiłam tym ze wczoraj ryczałam ze ja chce isc na badania i zgodze sie na wszystko tylk ozeby ktos mi pomógł..

Znalazlam chyba cos co powinnas przeczytac i przemyslec
http://dietadukanaprzepisy.blogspot....a-roku-bo.html
Stary 2011-04-17, 18:45   #2685
WithYou xx3
Raczkowanie

Ja dziś grzecznie dukam. @ przyszła ale nie chce mi się jeśc po wczorajszym
Dzisiaj poszły aż dwie porcelanki! Więc może wyszło ze mnie to co wczoraj pochłonęłam. ehh

Zjadłam dziś pierś z kurczaka, gofra, i troszkę twarogu. Nie mam ochoty na więcej. Wypiłam do tego dwie kawy z mlekiem i herbatkę owocową. Ide zrobie jeszcze jedną bo pycha Dzika róza z owocami leśnymi Sagi pycha
Stary 2011-04-17, 18:53   #2686
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dunka Pokaż wiadomość
Moje wlosy sa w coraz gorszej kondycji i nic im nie pomaga, dlatego postanowilam zrezygnowac z trybu 5/5 i jesc ciągle jak w dniach PW Moze to troszke polepszy kondycje moich wlosow. Waga na pewno bedzie spadac duuzo wolniej ale nie chce zostac lysa calkiem Mam nadzieje ze nie wykluczycie mnie ze swego grona
No co Ty

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
ja tez baty, dzis zapomniałam o dukaniu, tylko ze ... ja bede musiała zrezygnowac z tej diety ze wzgledu na zdrowie ;(
mam okropne zaparcia z któym isobie nie radze wiec musze jesc wszystko, jutro jeszcze ide do lekarza, obawiam sie ze czeka mnie szpital...
bedzie dobrze

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-04-17, 18:54   #2687
Dzastin08
Wtajemniczenie

Ojjj dziewczynki dla mnie też małe baty; nagrzeszyłam wczoraj troszkę alkoholem (2 drinki) i 2 cukierkami...
I też bałam sie wejsć na wagę ....
Byle by była dla mnie łaskawa..... ale jutro chyba też jeszcze nie wejdę

Iloa-oglądałaś 2 połowe meczu,bo wpuścił Kiełba ?? hhehe

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 18:54   #2688
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez d666666 Pokaż wiadomość
Ojoj, tego to nie wiem, bo mi chodzilo o to, zeby pokazac nam wszystkim motywator,a nie chcialam sie konkretnie do czegos przyczepicmusialabys mi podac konkretnie o co Ci chodzi, w ktorej czesci,. Ale tam w filmikach nie przypominam sobie, zeby cos takiego bylo, chyba,ze w artykule. Ale laska jest dzielna, nie wiem, co to za dieta, ale wiem, ze duzo babka cwiczy, a z takimi kg to pewnie ciezko jej bylo sie ruszac
Na tym drugim filmiku dziennikarka się spytała, jak ona tego dokonała (- 50 kg.!) i ona opowiadała o tym, że jakaś firma jej posiłki przygotowywała (?).
Stary 2011-04-17, 18:55   #2689
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez d666666 Pokaż wiadomość

Dziekuje- wiem ze ruszenie doopska by mi pomoglo wiec dalej jade z tym koksem. Moze sie moj organizm przyzwyczail, bo ciagle to bialko i bialko
Mysle ze napewno
Zreszta ze mna jest ta sama bajka - musze ruszyc doooope

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-17, 19:17   #2690
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Na tym drugim filmiku dziennikarka się spytała, jak ona tego dokonała (- 50 kg.!) i ona opowiadała o tym, że jakaś firma jej posiłki przygotowywała (?).
zaraz sprawdze

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Chodzilo o to, ze pewna firma zajmujaca sie specyfikiem jednym na odchudzanie zaopiekowala sie ta dziewczyna (szkoda, ze mna sie nikt taki nie zaopiekuje). Testowali na niej swoja metode odchudzania, a przy okazji a raczej przede wszystkim mieli zajefajna reklame. No i placili jej, pewnie, albo przynajmniej nie musiala na diete wydawac. Oplacilo sie jejPozatym to ta dziewczyna duzo cwiczy.Dalej chudnie Nie wiem co to za firma i nie chce nic reklamowac. Dukan rules!!!!

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Co za cisza... Wszyscy Xfactor ogladaja czy co

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-04-17, 19:25   #2691
Kostka09
Zakorzenienie

hello
nagrzeszylam w weekend dosc mocno i z premedytacja...było mi to potrzebne żeby miec sile dalej dukac.i doprowadzic II faze do konca czyli jeszcze 7 kg
gratki ze spadkow a za zastojowiczki trzymam kciuki i prosze o kopa w du... na rozpęd od dzisiaj juz grzecznie
lece Was nadrabiac ten dzem fajnie wyglada chyba go sprobuje zrobic tylko zamiast slodziku dam xylitol a powiedzcie czy mozna dostac mrozony rabarbar..?? ktos kupowal? czy trzeba czekac az wyrośnie...?
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 19:29   #2692
d666666
Wtajemniczenie

witajcie mam newsy z czatu www.dukandiet.co.uk

ferrislin : I have been taking fishoil 1TBSP/day for years for my health - may I continue + chia seeds etc as medicinal value
sonja : Hi Ferri! You can have fish oil but under a pill form only. Chia is not suitable for your diet I'm really sorry. Have a nice Sunday!

Mozna brac tran, ale tylko w tabletkach (pewnie nie chodzi o kapsulki), raczej olej rybny w postaci oleju nie nadaje sie
Ziarna chia tez odpadaja, cokolwiek to jest

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

karczochy, marchewki i buraki na PW

janbodfish : Hello, I've recently started on the PV phase and I'm confused about which vegetable I CAN'T have. Also, am I allowed to have worcester sauce as a flavouring?

sonja : Hi jan and welcome to the chat! You can eat artichokes or carrots or beet roots only once a week. That's the only restriction you have to follow for vegetables. Worcester sauce is not allowed during the first two phases of your diet I"m sorry. Keep going!

1. Tylko raz w tyg mozna jesc marchew, karczochy czy buraki
2. Sos worcester nie jest dozwolony w 1-2 fazie (to dziwne, bo w nowej ksiazce z przepisami Urbaniak/Dukan jest podany jako dozwolona przyprawa)

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-04-17, 19:30   #2693
mirkaaa
BAN stały

Ja biore tran w kapsułkach z takim w tabletkach sie jeszcze nie spotkalam. Mam jeszcze 3/4 opakowania wiec z niego napewno nie zrezygnuje ale poszukam tego w tabletkach, ale nie wiem czy znajde

Edytowane przez mirkaaa
Czas edycji: 2011-04-17 o 19:34
Stary 2011-04-17, 19:33   #2694
d666666
Wtajemniczenie

ograniczenie wypijanych plynow do 2 litrow dziennie
markxkr : On 17th my instructions said "don't drink more than one and a half litres of water". a) does this include all fluids or just water? b)I already drink more than 1.5l of fluid per day - nearer to 2.5l. Does this mean I need to cut down?
sonja : Hi again Mark! You cannot drink more than two litres of liquids per day. This amount includes water, tea, coffee, diet sodas..... You have to respect this amount it's important.

Nie mozna wiecej niz 2 litry plynow na dzien. Podobno trzeba sie tego trzymac, bo to wazne

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-04-17, 19:35   #2695
mirkaaa
BAN stały

a tak pozatym d666666 jestes niezastapiona
Stary 2011-04-17, 19:57   #2696
d666666
Wtajemniczenie

porady dla imprezujacych imprezowiczek, chodzenie w gosci

brlanglands : hi! Finding the diet great,and really impressed with my weight loss.My issues are eating out as I tend to do alot of socializing around meals at peoples homes.I dont like to make a fuss and find this part difficult.Any tips/

sonja : Hi Brlanglands! Your diet mustn't keep you from socializing! There are a couple of simple rules to remember: the first is that it's better to do a PV day instead of a PP than doing a lapse. In case of lapse the next day really increase your physical activity and do not eat any tolerated at all for a couple of days. Also remember not to eat starchy sugary and fatty food and everything will be fine. Keep going and have a nice Sunday!

1. lepiej zrobic sobie w ten dzien PW niz kompletnie zrezygnowac i grzeszyc
2. Jak sie zgrzeszy, to na drugi dzien trzeba zwiekszyc wysilek fizyczny i przez pare dni ( a para to 2) trzeba odstawic tolerowane produkty
3. Pamietaj, nie jedz zadnych skrobiowych, slodkich ani tlustych rzeczy!!!!

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

picie wody w extremalnych klimatach

Jak bardzo goraco, to mozna 3 litry, ale nie wiecej

JLo : Hello, am not sure about the amount of water to drink. I live in Hong Kong where the weather is hot and humid so when exercising (even walking) you sweat a lot. Am already used to drinking at least 2L water per day. Should I drink more than recommended by the diet or stick with the 1.5-2L?
sonja : Hi Jlo and welcome to the chat! Actually in extreme climate conditions such as yours you can drink three litres of liquids per day don't worry. Have a nice Sunday!

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

aromat kozi ser (kozio serowy) czy cos podobnego- po prostu chcialam napisac, ze mozna uzywac aromatu pachnacego jak kozi ser:co jest:

markxkr : On 16th I had as an option for dinner: 'Chicken and goat's cheese flan'. But the recipe includes Goat's Cheese and when I looked it said it was for the PP phase and I am in attack phase I didn?t think Cheese was allowed in the attack phase?
sonja : Hi again Mark! Actually this recipe contains goat cheese flavouring but not real cheese don't worry. You are right such kind of cheese is not allowed during Attack neither nor on Cruise phase.

FUUJJJJ

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

no i beda tez aromaty cheddar

mfrgolfgti : Hi Sonja, where on earth would a person buy goat cheese flavouring?
sonja : Hi Mfrgolf! You can find it for the moment on the French website regimedukan.com section "ma boutique". I usually use it with some cream cheese to do some quiches. It's delicious! This will be available soon on our UK shop with some cheddar flavouring as well. Quite surprising but really nice actually!

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

mozna tez jesc 3 porcje beztluszczowej i bezcukrowej galaretki (dostepne w Uk i Irlandii

sarahdenyer : hi i have just started the cruise phase can i have sugar free jelly its on the shopping list but doesnt say anywhere that i can have it ?
sonja : Hi Sarah! Yes you can have three portions of sugar and fat free jelly per day. ENjoy!: brzydal:

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

cytrynka

julielowe71 : In the instructions on lemon it says can use as a seasoning but not as "lemonade". I like to drink soda water with a squeeze of fresh lemon or lime juice in for flavour. Is this allowed?
sonja : Julie, as long as you just add a squeeze of lemon in your sparkling water that's fine don't worry. Enjoy!

Mozna sobie troszke cytrynki wycisnac do wody, zeby aromacik byl

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
a tak pozatym d666666 jestes niezastapiona
Do uslug)))

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Faktycznie, albo Xfactor, albo jedza, albo cwicza, albo sie wyleguja w sloncu, a napewno nie sa na forum:br zydal:: brzydal::brzydal :

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-04-17, 19:58   #2697
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

d666666 to z tą woda to już chyba lekka przesada)
w życiu nie słyszałam żeby w jakiejkolwiek diecie było ograniczenie płynów!!
masakra

Stary 2011-04-17, 20:03   #2698
d666666
Wtajemniczenie

Tez mi sie nie podoba z tym ograniczeniem wody. ...

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-04-17, 20:13   #2699
1988anna
Raczkowanie

rzeczywiście dziwna sprawa z tym ograniczeniem do 2 litrów wody dziennie. Dziewczyny zgrzeszyłam dziś zjadłam ptaka z płaskim dziobem znaczy się pierś z kaczki, uwielbiam ją nie bijcie zbyt mocno
a teraz czas na pochwałę z 84 spadłam na 76 kg jestem dumna z siebie jeszcze z 11-12 kg i będzie ze mnie niezła rakieta
1988anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 20:28   #2700
mirkaaa
BAN stały

Skoro doktorek karze nam ograniczac wode to przeczy temu co pisal w swoich ksiazkach, tam mozna bylo sie kilka razy natknac na to zeby pic duze ilosc wody i ze tylko to uchroni od problemu z nerkami

Ja dzisiaj to wypilam hektolitry wody (czasami sie nia poprostu zapycham jak chce mi sie jesc) a dzisiaj akurat mialam PW i zawsze mi jest trudniej wytrzymac na PW niz na PP wiec duzo pije
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości