|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Do Cassandy 23
)czyli z tego co piszesz Cassandro, , spodziewając sie jutro, najpóźnioej w poniedziałek @, a majac wyoską temperaturę, całkiem możliwe, że że ta fasolka już we mnie żyje ?? ) ohhhhhhhhhh dałaś mi nadzieję )
Edytowane przez liwlinea Czas edycji: 2008-12-05 o 15:30 |
|
|
|
#3212 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie! Jak sporo z Was do tej pory bylam cichym obserwatorem tego watku, az w koncu zdecydowalam sie dolaczyc do Waszego grona
|
|
|
|
#3213 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
,ja test wykonałam dwa dni przed spodziewaną miesiączką i w pierwszych pięciu minutach nie wyszło nic jednak podkusiło mnie i zajrzałam do testu po godzinie o ku mojemu zdziwieniu pojawiła się druga kerska powtórzyłam kolejnegpo dnia cały zabieg i efekt był dokładnie taki sam , więc zadzwoniłam do swojego Doktora i robiliśmy HCG jutro mam pierwszą wizytę i trochę się stresuję co mi doktor powie czy napewno jest ok. wspomnę ,że po 3 dniach powtarzałam HCG zgodnie z zaleceniem doktora i wzrosło 3- krotnie. trzymajcie kciuki jutro ja również trzymam za was Kciuki oby MIkołaj przyniósł najpięknieszy prezent jaki może być na świecie - Cud życia. |
|
|
|
#3215 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby było jak chcesz Cytat:
żeby było dobrze Cytat:
radze uzbroic sie w cierpliwosc Cytat:
na przyszlosc dla innych dziewczyn , jelsi kreska II nie wyjdzie w czasie kotry zalecany jest na opakowaniu, to pozniej nie nalezy sprawdzac, ze wzlegu na fałszywosc wyniku ale widze ze u ciebie sie udało ciesze sie ze beta rośnie
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||||
|
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://wiki.28dni.pl/wiki:szyjka
|
|
|
#3217 |
|
Przyczajenie
|
wiem ,że nie należy po takim czasie odczytywać winików testu, ale znam jeszcze parę osób, które miały identyczne sytuacje jak ja szczerze po terminie spodziewanej @ już testu nie robiłam z cierpliwością u mnie na bakier![]() dzękuję za gratulacje |
|
|
|
#3218 |
|
Przyczajenie
|
Gizmiatko,
wiem ,że nie należy po takim czasie odczytywać winików testu, ale znam jeszcze parę osób, które miały identyczne sytuacje jak ja. po terminie spodziewanej@ już testu nie robiłam z cierpliwością u mnie na bakier![]() dziękuję za gratulacje |
|
|
|
#3219 |
|
Przyczajenie
|
dziekuje dziewczyny za odpowiedzi pomogłyscie mi bardzo bedę badała szyjke moze to coś pomoze
narazie @ przyszla niestety na czas wiec staranek ciag dalszy....POLINKA30 gratuluje<brawo>
|
#3220 |
|
Przyczajenie
|
Polinka30 gratuluję!!!
A zaczynam mieć takie różne fajne objawy...tylko nie wiem czy to koniecznie musi być ciąża
|
|
|
|
#3221 |
|
Przyczajenie
|
Polinka30 ogromniaste gratulacje
A u mnie 11 badz 13 dzien po owulacji (nie dokladnie wiem czy to bylo 11 czy 13 dni temu) i znowu mnie mdli. Poza tym troche kreci mi sie w glowie ![]() Mam nadzieje, ze to nie urojenie i ze @ nie nadciagnie. Szczerze mowiac juz powinna byc, ale obiecalam sobie poczekac do najblizszego piatku z testem. Pozdrawiam wszystkie starajace sie forumowiczki! |
|
|
|
#3222 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3223 |
|
Raczkowanie
|
Ja przed planowanym okresem miałam podwyższoną temperaturę do 37/4, poza tym przez cały czas chciało mi sie pić, a chwilami źle sie czułam. Miałam nadzieję , że są to objawy sugerujące ciążę... Okres powinnam dostać między zeszłym piątekiem a poniedziałkiem. Pojechaliśmy z moim mężczyzną nad morze i miałam głęboka nadzieję, ze będą mogła tam mu oznajmić tą wspaniałą wiadomość...tj jeśli do niedzieli by @ nie nadeszła to zrobiłabym test... Wobraźcie sobie, ze w niedzielę rano już wszystko było jasne byłam na nią niesamowicie zła i jednocześnie rozczarowana. Mój TZ mówił coś o istotnych decyzjach w naszym życiu, które należałoby podjąć jak sie okaże, ze moje przypusz\czenia na temat ciąży są trafne...-wywnioskowałam, ze chodzi o sformalizowanie związku- tak więc ten czas oczekiwań był dla mnie niesamowicie mistyczny... razem zastanawialiuśmy się jak to będzie i chcieliśmy tego tak samo mocno. Rano kiedy ze łzami w oczach oznajmiłam mu że @ wróciła... OŚWIADCZYŁ (i może ma trochę racji), że wielce niesprawiedliwe byłoby to gdyby to właśnie nam udało sie za pierwszym razem, podczas gdy inne pary starają sie miesiącami a nawet latami ![]() ![]() Wyczytałam ostatnio, ze w szybkim zajściu w ciążę pomagają tabletki z wiesiołka, wiecie coś na ten temat ![]() A propos temperatury, to w związku z tym, ze dla mnie okazała isę ona zdradliwa, od dnia końca okresu postanowiłam mierzyć jaą reguralnie ![]() Powodzenia dziewczyny |
|
|
|
#3224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#3225 |
|
Przyczajenie
|
liwlinea i Tupek129 3mam kciuki za Was żeby szybciutko Wam się udało
Dzisiaj to już 10 dzień jak bolą mnie piersi...nigdy nie miałam z tym problemu, jedynie dzień dwa przed @ a to jeszcze tydzień do niej...poza tym wczoraj zauważyłam...o tfu jakieś rozstępy na nich..., od początku są opuchnięte;/ Temperatura co rano 37,1-37,3 podczas gdy po ostatniej @ miałam 36,8. Trochę bolą mnie plecy, chodzę jak cień i wciąż bym spała. Rano biegnę wręcz do ubikacji i często siusiam I wciąż coś czuję w podbrzuszu, to nie jest ból tylko takie uczucie że coś tam się dzieje...ciekawe co to oznacza spokojnie już mogłabym robić test bo sporo czasu minęło, ale wolę poczekać jeszcze ten tydzień żeby wynik był w miarę pewny Lekarz mówił że to są objawy, ale żeby to potwierdzić trzeba czekać bo nikt mi nie powie jeszcze czy jestem w ciąży...zapisał mi leki Mastodynon, ale boję się go brać bo na ulotce jest napisane że są również na wywołanie okresu...no cóż nie chcę zapeszyć
Edytowane przez Pauliiinka20 Czas edycji: 2008-12-08 o 14:13 |
|
|
|
#3226 |
|
Przyczajenie
|
liwlinea - moje ogromne gratulacje z zareczyn
![]() Pauliiinka20 - tez trzymam ogromniaste kciuki za Ciebie. Tak patrzac to idziemy "leb w leb" . Mamy troche wspolnego - tez chodze jak cien, nic mi sie nie chce, czesto biegam do lazienki (szczegolnie wieczorem), no i te mdlosci i zawroty glowy. Fakt tez ze czuje cosik w podbrzuszu, ale moze to byc tez nadciagajace @ chociaz jest to troche inne... Moja temperatura do tej pory byla pomiedzy 36.9 a 37.1. Dzisiaj spadla do 36.8... Zobaczymy co jutro przyniesie
|
|
|
|
#3227 |
|
Raczkowanie
|
[quote=liwlinea;10007866]
Ja przed planowanym okresem miałam podwyższoną temperaturę do 37/4, poza tym przez cały czas chciało mi sie pić, a chwilami źle sie czułam. Miałam nadzieję , że są to objawy sugerujące ciążę... Okres powinnam dostać między zeszłym piątekiem a poniedziałkiem. Pojechaliśmy z moim mężczyzną nad morze i miałam głęboka nadzieję, ze będą mogła tam mu oznajmić tą wspaniałą wiadomość...tj jeśli do niedzieli by @ nie nadeszła to zrobiłabym test... Wobraźcie sobie, ze w niedzielę rano już wszystko było jasne byłam na nią niesamowicie zła i jednocześnie rozczarowana. Mój TZ mówił coś o istotnych decyzjach w naszym życiu, które należałoby podjąć jak sie okaże, ze moje przypusz\czenia na temat ciąży są trafne...-wywnioskowałam, ze chodzi o sformalizowanie związku- tak więc ten czas oczekiwań był dla mnie niesamowicie mistyczny... razem zastanawialiuśmy się jak to będzie i chcieliśmy tego tak samo mocno. Rano kiedy ze łzami w oczach oznajmiłam mu że @ wróciła... OŚWIADCZYŁ (i może ma trochę racji), że wielce niesprawiedliwe byłoby to gdyby to właśnie nam udało sie za pierwszym razem, podczas gdy inne pary starają sie miesiącami a nawet latami ![]() ![]() Wyczytałam ostatnio, ze w szybkim zajściu w ciążę pomagają tabletki z wiesiołka, wiecie coś na ten temat ![]() A propos temperatury, to w związku z tym, ze dla mnie okazała isę ona zdradliwa, od dnia końca okresu postanowiłam mierzyć jaą reguralnie ![]() Powodzenia dziewczyny witajcie Dziewczynki, odnośnie wiesiołka, ja jem go prawie regularnie, i nie wywiera na mnie "tego" działania, od lipca nie stosujemy żadnych zabezpieczeń, a od października to staramy sie starać i jakos nie wychodzi. oczywiście wiesiołek na dobry wpływ na organizm kobiecy jednak nie jestem przekonana aby pomagał w zajściu w ciążę, na pewno nie przeszkadza całuski dla wszystkich, nie poddawajcie sie!! gratulacje Tym którym sie powiodłoEdytowane przez Ellen26 Czas edycji: 2008-12-08 o 16:24 |
|
|
|
#3228 |
|
Przyczajenie
|
Hehe rzeczywiście idziemy "łeb w łeb", moje biegania do wc nasilają się w wieczornych porach
I jak się kładę spać wieczorem to czuję że mi niedobrze;/ Uwielbiam słodycze i jestem łasuchem choć nie do przesady bo po mnie nie widać hehe a teraz nie mogę na nie patrzeć bo nie chcę ich "oddać" Tupek129 z niecierpliwością czekam do piątku aż zrobisz test, mam nadzieję że zobaczysz na nim dwie prześliczne kreseczki Oczywiścia daj szyybko znać o wyniku
|
|
|
|
#3229 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny. wczoraj byłam na pierwszym usg i moje objawy mnie nie zawiodly. malenstwo jest w brzuszku juz 8 tygodni i 4 dni. to jest naprawde cudne uslyszec yakie malenkie serduszko. powodzenia.
|
|
|
|
#3230 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
. Jestem rozczarowana, ale coz nastepne staranka za rogiem, co prawda odleglym bo musze udac sie wpierw na maly zabieg chirurgiczny, po ktorym bede musiala pare miesiecy uwazac by nie zafasolkowac, ale bede tutaj wpadac, aby sprawdzic co slychac. paulina860130 - gratulacje fasolki |
|
|
|
|
#3231 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a z ciekawosci (i z faktu ze nie znalazlam Twoich wczesniejszych wiadomosci) jakie objawy mialas i od kiedy? |
|
|
|
|
#3232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
doskonale wiem jak sie czujesz ... , ja też jestem rozczarowana po tym jak kilka dni temu dostałam @ a wszystkie moje objawy wskazywać by ba to mogły, iż jest to właśnie ciąża ( Będę za Ciebie trzymać mocno kciuki, abś po zabiegu nie musiała za długo czekać na ta naszą- jakże wymarzoną fasolkę ![]() pozdrawiam Cię cieplutko |
|
|
|
|
#3233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() sama tego jeszcz nie miałam szczęścia słyszeć, ale mam głęboka nadzieję, ze juz niedługo ![]() To musi być naprawdę niesamowite uczucie, można powiedzieć że wręcz mistyczne, jak czujesz , ze w Tobie rośnie mały człowieczek... Jeszcze raz gratuluję i cieszę się razem z Toba
|
|
|
|
|
#3234 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3235 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() mam pytanie dotyczące pierwszych dwóch tygodni od zapłodnienia - czy to prawda, że wtedy nie trzeba się jeszcze przejmować antybiotykami (np. przy zapaleniu pęcherza), bo jest za wcześnie,żeby w jakikolwiek sposób zaszkodzić zarodkowi? Z reguły do terminu następnego okresu nie wie się, co z tą ciążą - jest, czy jej nie ma.. Pewnie te z Was, które są w ciąży wypytały o wszystko swoich lekarzy i wiedzą jak to jest na początku.. |
|
|
|
#3236 |
|
Rozeznanie
|
Wiele kobiet nie wie, że jest w tak wczesnej wciąży, a zażywają antybiotyki, piją kawę, palą papierosy, spożywają alkohol....to raczej nie ma wpływu.
Słyszałam, że bardzo szkodliwe jest dźwiganie dosyć sporych ciężarów, powyżej 15 kg we wczesnej ciąży, a ściślej mówiąc 20-paro dniowej. Tak tylko słyszałam... |
|
|
|
#3237 |
|
Wtajemniczenie
|
ale to też zależy, ja np nosiłam zakupy i to spore we wczesnej ciazy, jak rowniez biegałam po górach i takie tam
brałam też różne lekarstwa typu laremid-tonami no i paliłam fajki ale to niestety do 2 mies ciązy;/;/ teraz juz nie pale 3 mies Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2008-12-10 o 06:30 |
|
|
|
#3238 |
|
Raczkowanie
|
moje objawy zaczeły się tak ok. 5- 6 tc. pierwsze co to nie dostalam @ która pojawiała się równiutko co 28 dni. wiec jak tylko nie pojawila sie o czasie zrobilam test i wyszly dwie krechy tylko ze ta druga bardzo blada. wiec powtorzylam na drugi dzien i to samo.od dwoch tygodni mam straszne mdlosci calymi dniami. nie robie nieczego w kuchni bo to sie dobrze nie konczy. co jakis czas boli mnie dol brzucha, ale lekarz powiedzial ze to macica sie powieksza i tak musi byc. no i na usg wszystko sie na 100% wyjasnilo.
pozdrawiam i tez trzymam kciuki. |
|
|
|
#3239 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie wizażanki, które spodziewają się dziecka, bądź już je w sobie noszą pod serduszkiem
Od dłuższego czasu przeglądam Wasze posty i wszystkim gorąco kibicuję, oczywiście nie jestem tutaj od tak sobie A mianowicie: od ok. 1,5 tygodnia mocno bolą mnie piersi nawet przy najmniejszym dotyku, a ostatnio nawet przy schodzeniu po schodach...zazwyczaj bolą mnie na kilka dni przed @...a tutaj już tyle czasu...@mam dostać za kilka dni....wcześniej zrobiłam test ciążowy- ale oczywiście wynik negatywny...tak, tak wiem, że najlepiej robić po terminie spodziewanej @...Czasami pobolewa mnie lewy jajnik..czuję takie ukłucie....nigdy czegoś takiego nie czułam...poza tym ostatnio wieczorem strasznie zakręciło mi się w głowie...i ostatnio dużo jem, nie mówiąc już o spaniu.....i senności, która mnie ogarnia...Paulinkoo20 - zauwazyłam , że mamy ten sam problem z bolącymi piersiami...myślicie , że są to objawy ciąży? Teraz czekam na zrobienie testu jeszcze kilka...a tak strasznie mnie już kusi....ehhh![]()
|
|
|
|
#3240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.

)

dziękuję ślicznie dziwczyny za odpowiedź
zeby było jak chcesz

A zaczynam mieć takie różne fajne

byłam na nią niesamowicie zła i jednocześnie rozczarowana. Mój TZ mówił coś o istotnych decyzjach w naszym życiu, które należałoby podjąć jak sie okaże, ze moje przypusz\czenia na temat ciąży są trafne...-wywnioskowałam, ze chodzi o sformalizowanie związku- tak więc ten czas oczekiwań był dla mnie niesamowicie mistyczny... razem zastanawialiuśmy się jak to będzie i chcieliśmy tego tak samo mocno. Rano kiedy ze łzami w oczach oznajmiłam mu że @ wróciła... OŚWIADCZYŁ (i może ma trochę racji), że wielce niesprawiedliwe byłoby to gdyby to właśnie nam udało sie za pierwszym razem, podczas gdy inne pary starają sie miesiącami a nawet latami