Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-05, 14:28   #3211
liwlinea
Raczkowanie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Do Cassandy 23 )
czyli z tego co piszesz Cassandro, , spodziewając sie jutro, najpóźnioej w poniedziałek @, a majac wyoską temperaturę, całkiem możliwe, że że ta fasolka już we mnie żyje ?? ) ohhhhhhhhhh dałaś mi nadzieję )

Edytowane przez liwlinea
Czas edycji: 2008-12-05 o 14:30
liwlinea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 14:53   #3212
Tupek129
Przyczajenie

Witajcie! Jak sporo z Was do tej pory bylam cichym obserwatorem tego watku, az w koncu zdecydowalam sie dolaczyc do Waszego grona. Jako, ze z mezem staramy sie o babla i jako, ze po przytulanku w okolicy owulacji mialam caly szereg ciekawych objawow m.in. calodzienne mdlosci (na pewno sie nie zatrulam i wiem, ze to wcale wiele nie musi znaczyc) i , ktore zniknely jakos 2 dni temu (uff - straszne to bylo...), a dzisiaj jest juz 31 dc (z jedna kreska niestety) - 10 dni po owulce, a normalnie moje cykle sa 29-41, no i temka jest co najmniej 36.95... Jednym slowem chyba licze na wsparcie psychiczne, bo strasznie sie dni wloka. a tu jeszcze z tydzien trzebaby chyba czekac... Co Wy na to? Kiedy Wy byscie sie testowaly?
Tupek129 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 15:17   #3213
Polinka30
Przyczajenie

Witam wszystkich,

ja test wykonałam dwa dni przed spodziewaną miesiączką i w pierwszych pięciu minutach nie wyszło nic jednak podkusiło mnie i zajrzałam do testu po godzinie o ku mojemu zdziwieniu pojawiła się druga kerska.
powtórzyłam kolejnegpo dnia cały zabieg i efekt był dokładnie taki sam , więc zadzwoniłam do swojego Doktora i robiliśmy HCG i jest ok.

jutro mam pierwszą wizytę i trochę się stresuję co mi doktor powie czy napewno jest ok. wspomnę ,że po 3 dniach powtarzałam HCG zgodnie z zaleceniem doktora i wzrosło 3- krotnie.

trzymajcie kciuki jutro
ja również trzymam za was Kciuki oby MIkołaj przyniósł najpięknieszy prezent jaki może być na świecie - Cud życia.
Polinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 15:38   #3214
maugoszatka
Wtajemniczenie

gratulacje

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 17:45   #3215
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez liwlinea Pokaż wiadomość
dziękuję ślicznie dziwczyny za odpowiedź)
szkoda, ze tej temp nie zaczęłam mierzyć wcześniej- bo mozę teraz te objawy wraz z temperaturą byłyby dla mnie czytelniejsze... no cóż pozostaje cierpliwie czekać. Jutro, najpóźniej w poniedziałek powinnam dostać @, jak tak sie nie stanie zrobię test...chciałabym zasnąć i w takim stanie bezokresowym pozostać do poniedziałku ...trzymajcie kciuki dziewczyny ) a ja za Was również będę
no wąłsnie jakbys mierzyla od pierwszego dnia @ lub po przestaniu krwaienia wiedzialabys co sie święci zeby było jak chcesz
Cytat:
Do Cassandy 23 )
czyli z tego co piszesz Cassandro, , spodziewając sie jutro, najpóźnioej w poniedziałek @, a majac wyoską temperaturę, całkiem możliwe, że że ta fasolka już we mnie żyje ?? ) ohhhhhhhhhh dałaś mi nadzieję )
Pamietaj ze u kazdego tempka inaczej reaguje u mnie tempka spadała w drugim dniu @ , nie pisze tego zeby ciebie zgnebic tylko, zebys sie nie rozczarowała ! ale ja trzymam żeby było dobrze
Cytat:
Napisane przez Tupek129 Pokaż wiadomość
Witajcie! Jak sporo z Was do tej pory bylam cichym obserwatorem tego watku, az w koncu zdecydowalam sie dolaczyc do Waszego grona. Jako, ze z mezem staramy sie o babla i jako, ze po przytulanku w okolicy owulacji mialam caly szereg ciekawych objawow m.in. calodzienne mdlosci (na pewno sie nie zatrulam i wiem, ze to wcale wiele nie musi znaczyc) i , ktore zniknely jakos 2 dni temu (uff - straszne to bylo...), a dzisiaj jest juz 31 dc (z jedna kreska niestety) - 10 dni po owulce, a normalnie moje cykle sa 29-41, no i temka jest co najmniej 36.95... Jednym slowem chyba licze na wsparcie psychiczne, bo strasznie sie dni wloka. a tu jeszcze z tydzien trzebaby chyba czekac... Co Wy na to? Kiedy Wy byscie sie testowaly?
najlepiej testowac w pierwsyzm dniu spodziewanej @, wczenisje nie ma sensu bo moze nie wyjsc test pozaytywnie po mimo ciązy radze uzbroic sie w cierpliwosc
Cytat:
Napisane przez Polinka30 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich,

ja test wykonałam dwa dni przed spodziewaną miesiączką i w pierwszych pięciu minutach nie wyszło nic jednak podkusiło mnie i zajrzałam do testu po godzinie o ku mojemu zdziwieniu pojawiła się druga kerska.
powtórzyłam kolejnegpo dnia cały zabieg i efekt był dokładnie taki sam , więc zadzwoniłam do swojego Doktora i robiliśmy HCG i jest ok.

jutro mam pierwszą wizytę i trochę się stresuję co mi doktor powie czy napewno jest ok. wspomnę ,że po 3 dniach powtarzałam HCG zgodnie z zaleceniem doktora i wzrosło 3- krotnie.

trzymajcie kciuki jutro
ja również trzymam za was Kciuki oby MIkołaj przyniósł najpięknieszy prezent jaki może być na świecie - Cud życia.
gratuluje na przyszlosc dla innych dziewczyn , jelsi kreska II nie wyjdzie w czasie kotry zalecany jest na opakowaniu, to pozniej nie nalezy sprawdzac, ze wzlegu na fałszywosc wyniku ale widze ze u ciebie sie udało ciesze sie ze beta rośnie

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 18:01   #3216
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocia1981 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny powiedzcie mi prosze jak się sprawdza szyjke jak wy to robicie??o co w tym chodzi??przepraszam,ale nigdy tego nie robilam;/
Tutaj znajdziesz wszystkie informacje na temat szyjki macicy

http://wiki.28dni.pl/wiki:szyjka

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 20:35   #3217
Polinka30
Przyczajenie

Gizmiatko,

wiem ,że nie należy po takim czasie odczytywać winików testu, ale znam jeszcze parę osób, które miały identyczne sytuacje jak ja

szczerze po terminie spodziewanej @ już testu nie robiłam z cierpliwością u mnie na bakier
dzękuję za gratulacje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-05, 20:39   #3218
Polinka30
Przyczajenie

Gizmiatko,

wiem ,że nie należy po takim czasie odczytywać winików testu, ale znam jeszcze parę osób, które miały identyczne sytuacje jak ja.

po terminie spodziewanej@ już testu nie robiłam z cierpliwością u mnie na bakier

dziękuję za gratulacje
Stary 2008-12-05, 23:38   #3219
kocia1981
Przyczajenie

GG do kocia1981

dziekuje dziewczyny za odpowiedzi pomogłyscie mi bardzo bedę badała szyjke moze to coś pomoze narazie @ przyszla niestety na czas wiec staranek ciag dalszy....POLINKA30 gratuluje<brawo>
Stary 2008-12-08, 10:55   #3220
Pauliiinka20
Przyczajenie

Polinka30 gratuluję!!!: jupi: Ja jeszcze muszę poczekać z testem do 15-16 A zaczynam mieć takie różne fajne objawy...tylko nie wiem czy to koniecznie musi być ciąża
Pauliiinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 12:06   #3221
Tupek129
Przyczajenie

Polinka30 ogromniaste gratulacje

A u mnie 11 badz 13 dzien po owulacji (nie dokladnie wiem czy to bylo 11 czy 13 dni temu) i znowu mnie mdli. Poza tym troche kreci mi sie w glowie

Mam nadzieje, ze to nie urojenie i ze @ nie nadciagnie. Szczerze mowiac juz powinna byc, ale obiecalam sobie poczekac do najblizszego piatku z testem.

Pozdrawiam wszystkie starajace sie forumowiczki!
Stary 2008-12-08, 12:10   #3222
Tupek129
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Pauliiinka20 Pokaż wiadomość
Polinka30 gratuluję!!!: jupi: Ja jeszcze muszę poczekać z testem do 15-16 A zaczynam mieć takie różne fajne objawy...tylko nie wiem czy to koniecznie musi być ciąża
Pauliinka20 a jakie masz te fajne objawy? Tak zupelnie z ciekawosci i zgodnie z glownym tematem watku
Stary 2008-12-08, 12:54   #3223
liwlinea
Raczkowanie

gratuluję wszystkim kobietkom na forum, którym się udało

Ja przed planowanym okresem miałam podwyższoną temperaturę do 37/4, poza tym przez cały czas chciało mi sie pić, a chwilami źle sie czułam. Miałam nadzieję , że są to objawy sugerujące ciążę... Okres powinnam dostać między zeszłym piątekiem a poniedziałkiem. Pojechaliśmy z moim mężczyzną nad morze i miałam głęboka nadzieję, ze będą mogła tam mu oznajmić tą wspaniałą wiadomość...tj jeśli do niedzieli by @ nie nadeszła to zrobiłabym test...
Wobraźcie sobie, ze w niedzielę rano już wszystko było jasne byłam na nią niesamowicie zła i jednocześnie rozczarowana. Mój TZ mówił coś o istotnych decyzjach w naszym życiu, które należałoby podjąć jak sie okaże, ze moje przypusz\czenia na temat ciąży są trafne...-wywnioskowałam, ze chodzi o sformalizowanie związku- tak więc ten czas oczekiwań był dla mnie niesamowicie mistyczny... razem zastanawialiuśmy się jak to będzie i chcieliśmy tego tak samo mocno. Rano kiedy ze łzami w oczach oznajmiłam mu że @ wróciła... OŚWIADCZYŁ (i może ma trochę racji), że wielce niesprawiedliwe byłoby to gdyby to właśnie nam udało sie za pierwszym razem, podczas gdy inne pary starają sie miesiącami a nawet latami

Wyczytałam ostatnio, ze w szybkim zajściu w ciążę pomagają tabletki z wiesiołka, wiecie coś na ten temat

A propos temperatury, to w związku z tym, ze dla mnie okazała isę ona zdradliwa, od dnia końca okresu postanowiłam mierzyć jaą reguralnie

Powodzenia dziewczyny
Stary 2008-12-08, 12:56   #3224
liwlinea
Raczkowanie

Cytat:
Polinka30 ogromniaste gratulacje

A u mnie 11 badz 13 dzien po owulacji (nie dokladnie wiem czy to bylo 11 czy 13 dni temu) i znowu mnie mdli. Poza tym troche kreci mi sie w glowie

Mam nadzieje, ze to nie urojenie i ze @ nie nadciagnie. Szczerze mowiac juz powinna byc, ale obiecalam sobie poczekac do najblizszego piatku z testem.

Pozdrawiam wszystkie starajace sie forumowiczki!
Powodzenia Tulipek , trzymam mocno kciuki )
Stary 2008-12-08, 13:11   #3225
Pauliiinka20
Przyczajenie

liwlinea i Tupek129 3mam kciuki za Was żeby szybciutko Wam się udało Dzisiaj to już 10 dzień jak bolą mnie piersi...nigdy nie miałam z tym problemu, jedynie dzień dwa przed @ a to jeszcze tydzień do niej...poza tym wczoraj zauważyłam...o tfu jakieś rozstępy na nich..., od początku są opuchnięte;/ Temperatura co rano 37,1-37,3 podczas gdy po ostatniej @ miałam 36,8. Trochę bolą mnie plecy, chodzę jak cień i wciąż bym spała. Rano biegnę wręcz do ubikacji i często siusiam I wciąż coś czuję w podbrzuszu, to nie jest ból tylko takie uczucie że coś tam się dzieje...ciekawe co to oznacza spokojnie już mogłabym robić test bo sporo czasu minęło, ale wolę poczekać jeszcze ten tydzień żeby wynik był w miarę pewny Lekarz mówił że to są objawy, ale żeby to potwierdzić trzeba czekać bo nikt mi nie powie jeszcze czy jestem w ciąży...zapisał mi leki Mastodynon, ale boję się go brać bo na ulotce jest napisane że są również na wywołanie okresu...no cóż nie chcę zapeszyć

Edytowane przez Pauliiinka20
Czas edycji: 2008-12-08 o 13:13
Stary 2008-12-08, 14:43   #3226
Tupek129
Przyczajenie

Smile Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

liwlinea - moje ogromne gratulacje z zareczyn i bardzo dziekuje za kciuki oraz oczywiscie powodzenia w dalszych staraniach

Pauliiinka20 - tez trzymam ogromniaste kciuki za Ciebie. Tak patrzac to idziemy "leb w leb" . Mamy troche wspolnego - tez chodze jak cien, nic mi sie nie chce, czesto biegam do lazienki (szczegolnie wieczorem), no i te mdlosci i zawroty glowy. Fakt tez ze czuje cosik w podbrzuszu, ale moze to byc tez nadciagajace @ chociaz jest to troche inne... Moja temperatura do tej pory byla pomiedzy 36.9 a 37.1. Dzisiaj spadla do 36.8... Zobaczymy co jutro przyniesie
Stary 2008-12-08, 15:22   #3227
Ellen26
Raczkowanie

[quote=liwlinea;10007866]gratuluję wszystkim kobietkom na forum, którym się udało

Ja przed planowanym okresem miałam podwyższoną temperaturę do 37/4, poza tym przez cały czas chciało mi sie pić, a chwilami źle sie czułam. Miałam nadzieję , że są to objawy sugerujące ciążę... Okres powinnam dostać między zeszłym piątekiem a poniedziałkiem. Pojechaliśmy z moim mężczyzną nad morze i miałam głęboka nadzieję, ze będą mogła tam mu oznajmić tą wspaniałą wiadomość...tj jeśli do niedzieli by @ nie nadeszła to zrobiłabym test...
Wobraźcie sobie, ze w niedzielę rano już wszystko było jasne byłam na nią niesamowicie zła i jednocześnie rozczarowana. Mój TZ mówił coś o istotnych decyzjach w naszym życiu, które należałoby podjąć jak sie okaże, ze moje przypusz\czenia na temat ciąży są trafne...-wywnioskowałam, ze chodzi o sformalizowanie związku- tak więc ten czas oczekiwań był dla mnie niesamowicie mistyczny... razem zastanawialiuśmy się jak to będzie i chcieliśmy tego tak samo mocno. Rano kiedy ze łzami w oczach oznajmiłam mu że @ wróciła... OŚWIADCZYŁ (i może ma trochę racji), że wielce niesprawiedliwe byłoby to gdyby to właśnie nam udało sie za pierwszym razem, podczas gdy inne pary starają sie miesiącami a nawet latami

Wyczytałam ostatnio, ze w szybkim zajściu w ciążę pomagają tabletki z wiesiołka, wiecie coś na ten temat

A propos temperatury, to w związku z tym, ze dla mnie okazała isę ona zdradliwa, od dnia końca okresu postanowiłam mierzyć jaą reguralnie

Powodzenia dziewczyny [/quote

witajcie Dziewczynki,
odnośnie wiesiołka, ja jem go prawie regularnie, i nie wywiera na mnie "tego" działania, od lipca nie stosujemy żadnych zabezpieczeń, a od października to staramy sie starać i jakos nie wychodzi. oczywiście wiesiołek na dobry wpływ na organizm kobiecy jednak nie jestem przekonana aby pomagał w zajściu w ciążę, na pewno nie przeszkadza

całuski dla wszystkich, nie poddawajcie sie!! gratulacje Tym którym sie powiodło

Edytowane przez Ellen26
Czas edycji: 2008-12-08 o 15:24
Ellen26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 15:23   #3228
Pauliiinka20
Przyczajenie

Hehe rzeczywiście idziemy "łeb w łeb", moje biegania do wc nasilają się w wieczornych porach I jak się kładę spać wieczorem to czuję że mi niedobrze;/ Uwielbiam słodycze i jestem łasuchem choć nie do przesady bo po mnie nie widać hehe a teraz nie mogę na nie patrzeć bo nie chcę ich "oddać" Tupek129 z niecierpliwością czekam do piątku aż zrobisz test, mam nadzieję że zobaczysz na nim dwie prześliczne kreseczki Oczywiścia daj szyybko znać o wyniku
Stary 2008-12-09, 08:09   #3229
paulina860130
Raczkowanie

hej dziewczyny. wczoraj byłam na pierwszym usg i moje objawy mnie nie zawiodly. malenstwo jest w brzuszku juz 8 tygodni i 4 dni. to jest naprawde cudne uslyszec yakie malenkie serduszko. powodzenia.
paulina860130 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 08:56   #3230
Tupek129
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Pauliiinka20 Pokaż wiadomość
Hehe rzeczywiście idziemy "łeb w łeb", moje biegania do wc nasilają się w wieczornych porach I jak się kładę spać wieczorem to czuję że mi niedobrze;/ Uwielbiam słodycze i jestem łasuchem choć nie do przesady bo po mnie nie widać hehe a teraz nie mogę na nie patrzeć bo nie chcę ich "oddać" Tupek129 z niecierpliwością czekam do piątku aż zrobisz test, mam nadzieję że zobaczysz na nim dwie prześliczne kreseczki Oczywiścia daj szyybko znać o wyniku
Pauliiinka20 - trzymam za Ciebie kciuki!!! A ja dzisiaj dostalam @ . Jestem rozczarowana, ale coz nastepne staranka za rogiem, co prawda odleglym bo musze udac sie wpierw na maly zabieg chirurgiczny, po ktorym bede musiala pare miesiecy uwazac by nie zafasolkowac, ale bede tutaj wpadac, aby sprawdzic co slychac.

paulina860130 - gratulacje fasolki
Stary 2008-12-09, 09:08   #3231
Tupek129
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez paulina860130 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny. wczoraj byłam na pierwszym usg i moje objawy mnie nie zawiodly. malenstwo jest w brzuszku juz 8 tygodni i 4 dni. to jest naprawde cudne uslyszec yakie malenkie serduszko. powodzenia.
Jeszcze raz gratulacje z fasolki

a z ciekawosci (i z faktu ze nie znalazlam Twoich wczesniejszych wiadomosci) jakie objawy mialas i od kiedy?
Stary 2008-12-09, 10:18   #3232
liwlinea
Raczkowanie

Cytat:
Pauliiinka20 - trzymam za Ciebie kciuki!!! A ja dzisiaj dostalam @ . Jestem rozczarowana, ale coz nastepne staranka za rogiem, co prawda odleglym bo musze udac sie wpierw na maly zabieg chirurgiczny, po ktorym bede musiala pare miesiecy uwazac by nie zafasolkowac, ale bede tutaj wpadac, aby sprawdzic co slychac.

paulina860130 - gratulacje fasolki
ojjjjjjjjjjjjjjjjj bardzo mi przykro doskonale wiem jak sie czujesz ... , ja też jestem rozczarowana po tym jak kilka dni temu dostałam @ a wszystkie moje objawy wskazywać by ba to mogły, iż jest to właśnie ciąża(
Będę za Ciebie trzymać mocno kciuki, abś po zabiegu nie musiała za długo czekać na ta naszą- jakże wymarzoną fasolkę
pozdrawiam Cię cieplutko
Stary 2008-12-09, 10:23   #3233
liwlinea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulina860130 Pokaż wiadomość
Ogromne, ale to ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!
sama tego jeszcz nie miałam szczęścia słyszeć, ale mam głęboka nadzieję, ze juz niedługo
To musi być naprawdę niesamowite uczucie, można powiedzieć że wręcz mistyczne, jak czujesz , ze w Tobie rośnie mały człowieczek...
Jeszcze raz gratuluję i cieszę się razem z Toba
Stary 2008-12-09, 14:01   #3234
Tupek129
Przyczajenie

Cytat:
ojjjjjjjjjjjjjjjjj bardzo mi przykro doskonale wiem jak sie czujesz ... , ja też jestem rozczarowana po tym jak kilka dni temu dostałam @ a wszystkie moje objawy wskazywać by ba to mogły, iż jest to właśnie ciąża(
Będę za Ciebie trzymać mocno kciuki, abś po zabiegu nie musiała za długo czekać na ta naszą- jakże wymarzoną fasolkę
pozdrawiam Cię cieplutko
liwlinea - dziekuje Ci bardzo i tez pozdrawiam cieplutko
Stary 2008-12-09, 21:37   #3235
nina_k
Raczkowanie

Hej dziewczyny
mam pytanie dotyczące pierwszych dwóch tygodni od zapłodnienia - czy to prawda, że wtedy nie trzeba się jeszcze przejmować antybiotykami (np. przy zapaleniu pęcherza), bo jest za wcześnie,żeby w jakikolwiek sposób zaszkodzić zarodkowi? Z reguły do terminu następnego okresu nie wie się, co z tą ciążą - jest, czy jej nie ma..
Pewnie te z Was, które są w ciąży wypytały o wszystko swoich lekarzy i wiedzą jak to jest na początku..
nina_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 22:42   #3236
jusali
Rozeznanie

Wiele kobiet nie wie, że jest w tak wczesnej wciąży, a zażywają antybiotyki, piją kawę, palą papierosy, spożywają alkohol....to raczej nie ma wpływu.
Słyszałam, że bardzo szkodliwe jest dźwiganie dosyć sporych ciężarów, powyżej 15 kg we wczesnej ciąży, a ściślej mówiąc 20-paro dniowej.
Tak tylko słyszałam...
jusali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 05:28   #3237
maugoszatka
Wtajemniczenie

ale to też zależy, ja np nosiłam zakupy i to spore we wczesnej ciazy, jak rowniez biegałam po górach i takie tam
brałam też różne lekarstwa typu laremid-tonami no i paliłam fajki ale to niestety do 2 mies ciązy;/;/ teraz juz nie pale 3 mies

Edytowane przez maugoszatka
Czas edycji: 2008-12-10 o 05:30
maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 07:43   #3238
paulina860130
Raczkowanie

moje objawy zaczeły się tak ok. 5- 6 tc. pierwsze co to nie dostalam @ która pojawiała się równiutko co 28 dni. wiec jak tylko nie pojawila sie o czasie zrobilam test i wyszly dwie krechy tylko ze ta druga bardzo blada. wiec powtorzylam na drugi dzien i to samo.od dwoch tygodni mam straszne mdlosci calymi dniami. nie robie nieczego w kuchni bo to sie dobrze nie konczy. co jakis czas boli mnie dol brzucha, ale lekarz powiedzial ze to macica sie powieksza i tak musi byc. no i na usg wszystko sie na 100% wyjasnilo.
pozdrawiam i tez trzymam kciuki.
paulina860130 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 12:29   #3239
agulamaciula
Raczkowanie

Witam wszystkie wizażanki, które spodziewają się dziecka, bądź już je w sobie noszą pod serduszkiem Od dłuższego czasu przeglądam Wasze posty i wszystkim gorąco kibicuję, oczywiście nie jestem tutaj od tak sobie A mianowicie: od ok. 1,5 tygodnia mocno bolą mnie piersi nawet przy najmniejszym dotyku, a ostatnio nawet przy schodzeniu po schodach...zazwyczaj bolą mnie na kilka dni przed @...a tutaj już tyle czasu...@mam dostać za kilka dni....wcześniej zrobiłam test ciążowy- ale oczywiście wynik negatywny...tak, tak wiem, że najlepiej robić po terminie spodziewanej @...Czasami pobolewa mnie lewy jajnik..czuję takie ukłucie....nigdy czegoś takiego nie czułam...poza tym ostatnio wieczorem strasznie zakręciło mi się w głowie...i ostatnio dużo jem, nie mówiąc już o spaniu.....i senności, która mnie ogarnia...Paulinkoo20 - zauwazyłam , że mamy ten sam problem z bolącymi piersiami...myślicie , że są to objawy ciąży? Teraz czekam na zrobienie testu jeszcze kilka...a tak strasznie mnie już kusi....ehhh
agulamaciula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 14:46   #3240
madziarkapl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agulamaciula Pokaż wiadomość
Witam wszystkie wizażanki, które spodziewają się dziecka, bądź już je w sobie noszą pod serduszkiem Od dłuższego czasu przeglądam Wasze posty i wszystkim gorąco kibicuję, oczywiście nie jestem tutaj od tak sobie A mianowicie: od ok. 1,5 tygodnia mocno bolą mnie piersi nawet przy najmniejszym dotyku, a ostatnio nawet przy schodzeniu po schodach...zazwyczaj bolą mnie na kilka dni przed @...a tutaj już tyle czasu...@mam dostać za kilka dni....wcześniej zrobiłam test ciążowy- ale oczywiście wynik negatywny...tak, tak wiem, że najlepiej robić po terminie spodziewanej @...Czasami pobolewa mnie lewy jajnik..czuję takie ukłucie....nigdy czegoś takiego nie czułam...poza tym ostatnio wieczorem strasznie zakręciło mi się w głowie...i ostatnio dużo jem, nie mówiąc już o spaniu.....i senności, która mnie ogarnia...Paulinkoo20 - zauwazyłam , że mamy ten sam problem z bolącymi piersiami...myślicie , że są to objawy ciąży? Teraz czekam na zrobienie testu jeszcze kilka...a tak strasznie mnie już kusi....ehhh
u mnie to byl pierwszy objaw ciazy. bolace piersi a glownie sutki. u ciebie moze to byc objaw ciazy.
madziarkapl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości