|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
nie stresuj sie bo stres moze powodowac opoznienie sie (ewentualne) miesiaczki... a objawy jak obiawy.... czasami jak czegos bardzo chcemy (lub odwrotnie) to same sobie wmawiamy ze mamy to czy tamto ![]() ![]() zycze powodzenia i nie stresuj sie ![]() ![]() ![]() ![]()
#3632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Test zrób w dniu spodziewanej miesiączki. Ciąża to nie koniec świata. Gdzie jest napisane, że nie można studiować na poważnym kierunku a studentka z dzieckiem nie jest już ambitna i nie może dobrze się uczyć ![]() Pomyśl, że za 5 lat, jak będziesz po studiach szukać prac,y to dzieciak pójdzie do przedszkola czy zerówki a Ty będziesz mieć faaaajną pracę i odchowane Dziecko przy okazji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Rozeznanie
|
Stradiva
przede wszystkim idź do gina, ale nie w sprawie ciąży tylko w sprawie infekcji. Może po stosunku miałaś podrażnioną skórę i wdało się jakieś zapalenie. Im szybciej pójdziesz tym mniej będziesz się męczyć. A co do ciąży to w którym dniu cyklu odbył się stosunek i ile trwają Twoje cykle? A tak poza tym to wrzuć na luz, nie tak łatwo zajść w ciążę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Przyczajenie
|
Kochane, jestem dziewicą, bo nadal mam błonę. Chodzi mi o to, że mając chłopaka od dłuższego czasu specjalnie nie decydowałam się jeszcze na współżycie z rozsądku. Postanowiłam zacząć współżyć w momencie, kiedy będę gotowa na ew. dziecko. Do teoretycznego zapłodnienia doszło poprzez wprowadzenie części członka do pochwy (bez zab.). Nie naruszyło to błony (trzeba byłoby chyba wysadzać, żeby ją przebić
![]() ![]() Wiem, że ciąża to nie tragedia. I nie twierdzę wcale, że kobieta z dzieckiem jest... j.w. ... Chodzi mi o to, że trudno jest studiować na kilkunastoletnich studiach mając dziecko... Można, ale na razie sobie tego nie wyobrażam. Oj... nie wiem. Ciężko mi to wszystko ogarnąć. Jeszcze nic nie jest przesądzone, wiem, ale tyle na to wskazuje... Cieszę się tylko, że mam najwspanialszą pod słońcem mamę. Podpisano - desperatka. Już nie wiem czy śmiać się, czy płakać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sorry ale to wlozyl ci tego czlonka czy nie??? bo jesli tak to juz dziewica nie jestes! kilkunastoletnich studiach??? to ile ty kierunkow masz zamiar robic??
![]() |
#3636 |
Przyczajenie
|
Z tego co wiem dziewicą przestaje się być w momencie perforacji błony dziewiczej, którą ja nadal mam. Wprowadził, ale wiadomo, że nie całego. To nie jest w tym momencie istotne, naprawdę. Nie chcę dyskutować teraz na ile włożył. Jedno jest pewne - jestem dziewicą. Mam błonę. Nie jest nawet częściowo przerwana.
A co do studiów to w planach miałam jeden kierunek. Studia same w sobie tyle nie trwają, ale po nich robi się kilka dobrych lat "douczania". |
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Raczkowanie
|
w takim razie czekaj. ja jestem w takiej samej sytuacji jak Ty.. z dwiema podst. różnicami.. ja nie uważam ze ewent. Ciąża poprzewraca mi życie i nie jestem dziewicą ;] poza tym to tez przygotowuje się do matury:P dużo Ci zostało dni do okresu? Może bez nerwów jakoś to przeczekasz
![]()
![]() |
#3638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3639 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie w sumie też.... zgadzam się z tym... ja np błonę miałam częściowo przebitą - opinia lekarza specjalisty ;] ale jak co komu ![]()
![]() |
#3640 | ||
Zakorzenienie
|
Podobno istnieją przypadki kiedy to dziewice zachodzą w ciążę, ale też jestem ciekawa Twojej pewności odnośnie błony.
I skąd wiesz, że: Cytat:
Cytat:
![]() Nie jestem złośliwa, nie to mam na celu, po prostu dziwnie się to czyta ![]()
![]() |
#3641 |
Przyczajenie
|
Kochalam sie z nazeczonym 12 dni przed okresem ,po tym czasie dostalam okers ,plamienia.ale po zaczelam byc zmeczona ,senna ,mialam apetyt na jeden tylko asortyment ser .Czy ja jestem w ciazy .Pomozcie ,nie wiem ,mialam isc do lekarza ,ale zachorowalem na grype ,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3642 |
Zadomowienie
|
kochane moja znajoma straciła dziewictwo dopiero podczas porodu ( ...tak...tak!!! ) lekarz był sam zdziwiony ze jaj błona az tyle wytrzymała
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3643 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nikt na tym wątku Wam nie powie czy jesteście w ciąży czy nie ![]() Jeśli baaaardzo się martwicie zróbcie poprostu beta hcg. W każdej przychodni, można prywatnie, koszt ok. 30 zł, wynik zaraz następnego dnia (a czasem w ten sam dzień) i nie bedziecie się stresować! Senność czy apetyt na ser ![]() Może w tych wątkach znajdziecie prędzej informacje: Kiedy zrobić test ciążowy? Czy mogę być w ciąży? Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-01-20 o 07:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3644 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3645 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3646 |
Zadomowienie
|
Pewnie, ze prawdopodobienstwo jest. Ja ostatni okres mialam 12 maja 2008, test robilam 26 czerwca i jeszcze byl negatywny. Dopiero 29 czerwca pozytywny wyszedl. Tak jak ty mam bardzo nieregularne okresy, srednio co 29-40 dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3647 |
Zakorzenienie
|
![]() czy świat już do reszty zwariował ![]() Koleżanka może lepiej dokształci się z biologii, anatomii, zapłodnienia i można by jeszcze liznąć tematu z przygotowania do życia w rodzinie, czy jakoś tak. Skoro włożył pół a planowałaś zacząć współżycie będąc zdecydowaną na potomstwo to wniosek, że zupełnie nie przekreśliło by to twoich planów tylko pół yyy w połowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3648 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do tego 'wlozenia tylko pol' to przypomina mi sie chlopak, z ktorym sie umawialam w liceum. Calowalismy sie i on usilnie chcial, ze tak powiem, stosunku, a ja cos nie mialam przekonania... Wtedy zaczal mnie namawiac tekstem 'ale tak tylko troszeczke' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ty oczywiscie sie nie zgodzilas !!!! no wiesz co!!! on chcial ci tylko troszeczke wlozyc ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3650 |
Zakorzenienie
|
hehhe dziewczyny dobre dobre z tym w pół lub troszeczkę
![]()
#3651 |
Zadomowienie
|
A tak nawiasem mowiac, to srednia glebokosc pochwy to ok. 10 centymetrow... wiec albo musialaby kobieta byc jakas wyjatkowo...yyy... jakby to powiedziec - przestronna, albo facet wyjatkowo skromnie obdarzony, zeby calego mogl wlozyc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3652 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3653 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny.Trochę mnie tu nie było. Widzę że trochę temacik się zmienił. Gratulacje dla wszystkich którym się udało zafasolkować i powodzenia dla tych które się starają. U mnie jest połowa 7 tygodnia .Poza tym że jestem ciągle zmęczona i bolą mnie piersi to nie mam żadnych innych objawów. Mam nadzieję że to się nie zmieni.Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
Przyczajenie
|
Napisałam na tym forum w celu uzyskania pomocy, a nie naśmiewania się z mojej osoby. Nie bądźcie wrednymi babami, które czekają tylko aby kogoś ośmieszyć. Panna Stradiva ma sporą wiedzę na temat swego ciała (i na temat biologii również wystarczającą) i muszę powiedzieć, że moja błona jest bardzo ukrwiona, gruba i we wszech miar widoczna. To, że mam tyle a tyle lat, nie znaczy jeszcze, że jestem głupsza, czy bardziej zidiociała. Nie włożył całego, a o jego rozmiary niech się Wasze głowy nie boją. Istotą mojej wypowiedzi było to, że doszło do ''spotkania" naszych narządów, bez pozbawiania mnie błony - jestem tego świadoma
![]() I wcale się nie ulatniam, tylko przykro jest czytać takie głupie rzeczy, w momencie kiedy człowiek nie wie co z sobą zrobić ze stresu przed niechcianą ciążą. I gdzie tu kobieca solidarność. |
![]() ![]() |
![]() |
#3656 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
u mnie bylo tak ze przez pierwszych kilka razow moj tz nie mogl wlozyc calego... poprostu sie nie dalo...jednak dziewictwo stracilam z chwila pierwszego razu ![]() ![]() juz nie chodzi o sam fakt tej blony.... wedlug mnie kobieta w momencie kiedy zaczyna wspolzycie przestaje byc dziewica... jesli nie pragniesz tego dziecka, nie chcesz byc w ciazy to oczywiscie zycze ci zebys nie byla... ale ciekawa jestem co bys rodzicom powiedziala "mamo, jestem w ciazy.... ale sie nie martw jestem dziewica" - przepraszam nie moglam sie powstrzymac... zabawne
![]() |
#3657 |
Zadomowienie
|
Stradiva nie dasaj sie, po prostu dziwnie sie czyta o dziewicy, ktora moze byc w ciazy
![]() A tak serio to nie denerwuj sie, bo moze przez stres spoznia ci sie okres, 10 dni po zaplodnieniu i tak ci raczej test nie wyjdzie (mi wyszedl ponad miesiac po zaplodnieniu). Skoro jestes (wnioskuje) z chlopakiem w powaznym zwiazku, masz super rodzine i poukladane w glowie, to dziecko nie bedzie az taka tragedia. Wyluzuj, zrelaksuj sie i za kilka dni zrob test i zobaczysz. Powodzenia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3658 |
Zadomowienie
|
kurcze sipcegirl, ja tez jestem dziewica...
![]() stradiva, glowa do gory, podpisuje sie pod wypowiedzia spicegirl! |
![]() ![]() |
![]() |
#3659 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny!
Trochę mnie tu nie było, ale też miałam rozrywkę jak poczytałam sobie zaległości ![]() U mnie badania wyszły OK. Brak miesiączki spowodowany był prawdopodobnie przechodzoną grypą. Dostałam luteinę na wywołanie i wszystko wróciło do normy. Teraz wchodzę w płodny okres, więc czeka mnie duuuuuuuużo przyjemności ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie i trzymam kciuki za staraczki. |
![]() ![]() |
![]() |
#3660 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.