|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 | ||
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Analizy kosmetyków do włosów (bez dyskusji i komentarzy)
Produkty myjące: szampony
Ban Lab, Szampon Odżywczy z Migdałami, Miodem i Mlekiem Cytat:
Po zapachu też potencjalny podrażniacz w funkcji zagęstnika, olej migdałowy i proteina mleczna i miód. Moim zdaniem to dość mocny szampon, a jego właściwości nabłyszczające stanowią raczej efekt działania polimerów, ponieważ oleju, mleka i miodu będzie za mało na efektywne działanie. Poza tym przecież to szampon, nie odżywka... Niezgodny z cg. Cytat:
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-08-02 o 13:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3032 | |
|
Cytat:
Dodam tylko od siebie, że stosowałam tę odżywkę w mieszankach z Alterrą morelową. Sama jest nieco za lekka dla włosów o sporej porowatości, wymagających większego zabezpieczenia. Po szamponie z siarczanem może być za słaba.
![]() |
![]() |
#3033 | |
|
Cytat:
Tytułowa kofeina i ekstrakt z ziaren kawy - najpewniej mająca pobudzać cebulki podobnie zreszta jak niewspomniana w tytule guarana- i biotyna - przeciwdziałająca wypadaniu włosów oraz łojotokowi - za całą grupą myjącą otwartą przez jonowy surfaktant. Nie ma więc mowy o delikatnym szamponie. Zaraz obok wiążąca wodę gliceryna, łagodzący podrażnienia pantenol na końcu składu. Pojawiają się także antystatyki, które wraz z substancją działającą podobnie do silikonu pomogą w rozczesaniu włosów. Oczywiście obecny alkohol jako konserwant i potencjalny podrażniacz. Zagęstnik i zapachy. Niezgodny z cg.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-08-03 o 10:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3034 | |
|
Szampon Garnier Pure&Shine - PL odpowiednik Czysty Blask
Cytat:
![]() |
![]() |
#3035 | |
|
Odżywka Garnier Pure&Shine - PL odpowiednik Czysty Blask
Cytat:
ANALIZA - dokładnie ten sam skład I... ANALIZA
![]() |
![]() |
#3036 | |
|
Stylizacja
Garnier Fructis Style, Elastic Power Fix - lakier Cytat:
Ładne dodatki w postaci ekstraktów z bambusa i pomarańczy oraz olejku z pestek moreli. Zapachy, konserwanty, składniki ułatwiające rozpylanie, konserwanty. Ze względu na obecność polimera trudno mi ocenić zgodność z cg. Od czasu do czasu zalecałabym szampon.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-08-03 o 11:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3037 | |
|
Yves Rocher, Volume, Shampooing Volumateur (Szampon zwiększający objętość) Cytat:
Mimo niezgodności z cg można stosować czasem do oczyszczania włosów. Bardzo przypomina Alterry, ale alkohol ma dużo dalej w składzie. Niezgodny z cg.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-08-03 o 11:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3038 | |
|
Produkty odżywiające dostępne w Polsce
Yves Rocher, Brillance Shine,Masqe Minute Eclat (Błyskawiczna maseczka przywracająca blask) Cytat:
Zapachy, regulator pH, barwniki. Nie obciąży, zabezpieczy włos raczej w niewielkim stopniu. Może być za słaba po szamponie z siarczanem. Niezgodna z cg.
![]() |
![]() |
#3039 | ||
|
Produkty odżywiające dostępne w Polsce / Różne
Marion, Nature Therapy, Ocet Z Malin & Koktajl Owocowy, Spray regenerujący włosy Cytat:
Drugie i pewne - możemy mówić o wygładzeniu łuski w czym pomoże raczej nie ocet, a obecność antystatyków i mieszanki polimera z rozpuszczalnikiem. Swój udział w przyciąganiu wody będzie mieć udział gliceryna. Ekstrakt z maliny o właściwościach antyoksydacyjnych oraz ocet - mający wpływ na regulację pH produktu - dużo dalej w składzie. Miłym dodatkiem są ekstrakty z moreli, brzoskwini i jabłka - najprawdopodobniej również idzie o działanie antyoksydacyjne i wzmacniające. Trzecie istotne - produkt niezgodny z cg, ponieważ oprócz polimera kationowego mamy też rozpuszczalny w wodzie silikon. Barwniki, zapach. Niezgodny z cg. Cytat:
Na dodatek produkt jest w spreju, więc możesz go niedokładnie rozprowadzić na włosie. Moim zdaniem raczej będzie to jakaś pomoc w rozczesaniu, optyczna poprawa stanu włosów niźli samo zakwaszanie.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-08-03 o 13:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3040 | |
|
Zwitsal Baby Shampoo hypo-allergenic Cytat:
Zagęstnik, regulator pH, zapach, konserwant. Niezgodny z cg.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-08-06 o 09:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3041 |
Raczkowanie
|
proszę o analizę skladu tego balsamu
![]() jest to włoski balsam i nigdzie nie mogę znaleźć o nim info. po polsku http://www.mirato.it/it/linee/47/cura_capelli.html widzę, że ma dosyć dużo ekstraktów, ale nie znam się na składach, więc nie wiem, czy te składniki niżej nie są szkodliwe.. skład: AQUA, STEARYL ALCOHOL, CETYL ALCOHOL, COCOS NUCIFERA OIL, ACHILLEA MILLEFOLIUM EXTRACT, TILIA TOMENTOSA EXTRACT, CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT, ALTHAEA OFFICINALIS ROOT EXTRACT, MALVA SYLVESTRIS EXTRACT, PROPYLENE GLYCOL, TRIETHYLENE GLYCOL, CETRIMONIUM CHLORIDE, CITRIC ACID, MAGNESIUM NITRATE, MAGNESIUM CHLORIDE, PARFUM, COUMARIN, HEXYL CINNAMAL, BENZYL ALCOHOL, METHYLCHLOROISOTHIAZOLINO NE, METHYLISOTHIAZOLINONE Z góry dziękuję ![]() Edytowane przez circuela Czas edycji: 2012-08-05 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3042 |
Zakorzenienie
|
Czy mogę ten balsam nakładać jako maskę na włosy, jak oleje przed myciem, albo na same końcówki?
![]() Stiefel, Physiogel, Balsam łagodzący do ciała skład: aqua, caprylic/capric triglyceride, glycerin, pentylene glycol, cocos nucifera, palm glycerides, butyrospermum parkii, olea europea, hydrogenated lecithin, hydroxyethylcellulose, caprylyl glycol, xantan gum, squalane, sodium carbomer, carbomer, ceramide 3.
![]() |
#3043 |
Mod-Śnieżynka
|
HOME INSTITUT Paris Maska Dermatologiczna z olejkiem migdałowym i witaminami HOME INSTITUT Paris Maska Dermatologiczna z olejkiem migdałowym i witaminami – 200 ml Skład INCI: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Panthenol, Parfum, Tocopheryl Acetate, Benzophenone-4, Methylchloroisothiazolino ne, Methylsothiazolinone Maska głównie emolientowa o gęstej konsystencji. Na początku emolienty w tym olej migdałowy i antystatyk ułatwiający rozczesywanie. Dalej prowitamina B5 i zapach. Po nim antyoksydacyjna witamina E, filtr przeciwsłoneczny i konserwanty. Wrażliwe skalpy może podrażniać ze względu na zawarte konserwanty (w słowniku kosmetycznym znalazłam info o częstym wywoływaniu alergii), dlatego dobrze nakładać dalej od skóry. Maska o bardzo prostym i jednocześnie fajnym składzie. Może być jednak za słaba po szamponie z siarczanem. Nadaje się do wzbogacania, szczególnie keratyną. Zgodna z cg. Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-08-06 o 18:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3044 |
Mod-Śnieżynka
|
HOME INSTITUT Maska dermatologiczna z olejkiem arganowym HOME INSTITUT Maska dermatologiczna z olejkiem arganowym. - 200 ml Skład INCI: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Argania Spinosa Oil,Panthenol, Parfum, Tocopheryl Acetate, Benzophenone-4, Methylchloroisothiazolino ne, Methylsothiazolinone, Limonene Skład niemal identyczny jak w poprzedniej masce, ale miejsce oleju migdałowego zajął olej arganowy, na końcu zapach. Zgodna z cg Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-08-06 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3045 |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Proszę o analizę odżywki AUSSIE, FRIZZ MIRACLE CONDITIONER, którą to przypadkowo wyszperałam w Holandii. Widzę w niej jeden sylikon, ale, kto wie, może więcej się ich tam kryje? Lubię myć włosy odżywką - i myję cocomask, później zaś stosuję tę odżywkę i póki co jest ok, a w sumie nawet (podejrzanie) zbyt ok. Czy to zło? ![]() Oto (podejrzany) skład: aqua, cetyl alcohol, stearamidopropyl dimethylamine, stearyl alcohol, quaternium-18, parfum, benzyl alcohol, cetearyl alcohol, hydroxypropyl guar, bis-aminopropyl dimethicone, oleyl alcohol, glyceryl stearate, citric acid, polysorbate 60, edta, propylene glycol, limonene, linalool, magnesium nitrate, aloe barbadensis leaf juice, eucalyptus dunnii leaves extract, eucalyptus acmenioides leaves extract, dmdm hydantoin, methylchloroisothiazolino ne, magnesium chloride, cl 42090, methylisothiazolinone, cl 19140, cl 17200, ascrobic acid, sodium benzoate, sodium sulfite, potassium sorbate Uff ![]() A. Podaję linka do tejże odżywki: http://www.aussiehair.com/uk/product...onditioner.php
Zapuszczę, zapuszczę, zapuszczę... a jak nie to mnie bęc! ![]() 26.10.2011 - 27 cm 1.12.2011 - ok. 30 cm ( ![]() 2.11. 2012 - ok. 39 cm (w tym dwa podcięcia lalala ![]() Cel: hm... ![]() Edytowane przez antymezis Czas edycji: 2012-08-06 o 16:35 Powód: dodanie linka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3046 | |
|
Stylizacja / Produkty zabezpieczające
Marc Anthony True Professional, Strictly Curls, Curl Envy, Perfect Curl Cream (Krem do loków) Cytat:
Do emolientów, które wzmocnią film ochronny przed ucieczką wody, możemy zaliczyć także silikony, w tym silikon odparowujący z włosa. Ładne dodatki w postaci wiążącej wodę gliceryny i wzmacniającej oraz zmiękczającej prowitaminy B5. Pojawia się też konserwant - potencjalny podrażniacz, zapach, substancja chelatująca, regulator pH, lepkości i barwnik. Nada się jako pomada do opanowania puchu, choć może wywoływać puszenie włosów wrażliwych na glicerynę. Uwaga, może obciążać. Ostrożnie z ilością. Niezgodny z cg.
![]() |
![]() |
#3047 | |
|
Elfa, Green Pharmacy, Szampon do włosów osłabionych i zniszczonych z rumiankiem lekarskim Cytat:
Po zastosownaiu przyda się porzadna, emolientowa odżywka. Niezgodny z cg.
![]() |
![]() |
#3048 | |
|
Produkty odzywiające dostępne w Polsce
Cosmofarma cosmo EXTRA HAIR TREATMENT natural argan & horsetail extract Cytat:
Obiecany olejek arganowy o właściwościach antyoksydacyjnych dopiero dalej, zatem jego stężenie nie będzie znaczne, a za nim masło shea. Będziemy mieć więc do czynienia z mocno zabezpieczającym produktem przed ucieczką wilgoci, którego działanie wzmocni jeszcze silikon i substancja działająca podobnie do niego. Wzmacniający skrzyp, dodająca miękkości prowitamina B5 i antyoksydacyjna witamina E raczej jako przyjemne dodatki. Podobnie zresztą jak i kwas mlekowy, który może być zarówno humektantem, jak i regulatorem pH. Konserwanty, rozpuszczalniki, stabilizatory, substancja chelatująca. Jest możliwe, że produkt lekko obciąży włosy, szczególnie te umyte odżywką. Niezgodny z cg.
![]() |
![]() |
#3049 | |
|
Produkty zabezpieczające / Różne
Cosmo nutri oil Cytat:
Składniki antybakteryjne, zapachy. Produkt ewidentnie przeznaczony do odżywienia włosów i przeciwdziałania procesom starzenia. Naprawdę sympatycznie skomponowan i wart uwagi pod warunkiem, że... nie sprzedaje się go jako czystego oelju arganowego, ale jako mieszankę olejów z przewagą jednego z tańszych olejów. Zgodny z cg.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3050 | ||||
|
Produkty zabezpieczające / Różne
Techno style- Argan oil Cytat:
Prosty skład i proste przeznaczenie. Raczej do wykończenia fryzury i zabezpieczenia końcówek niźli odzywienia. Niezgodny z cg. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#3051 | |||
|
Różne / Produkty zabezpieczające
Aceite de aquacate Cytat:
Zgodny z cg, ale zalecałabym szampon z siarczanem od czasu do czasu. Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#3052 | |
|
Stylizacja
Toni & Guy, Casual, Sea Salt Texturising Spray (Sól morska do stylizacji) Cytat:
Mieszane mam uczucia co do tego specyfiku. Może i przyczyni się do stylizacji, ale na pewno nie do utrzymania kształtu fryzury. Oczekiwałabym od niego uzyskania fryzury takiej jak na plaży - raczej słabo zdefiniowanych loków czy fal, lekko spuszonych i matowych. Niezgodny z cg.
![]() |
![]() |
#3053 | |||
|
Różne / Produkty zabezpieczające
Argan fizz taming serum with dead sea minerals & argan oil Cytat:
Najistotniejsze są jednak dwa silikony i rozpuszczalnik w postaci derywatu alkoholowego. Zapach. Niezgodny z cg. Cytat:
Cytat:
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-08-07 o 10:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3054 | ||
|
PAT&RUB SZAMPON ŁAGODNOŚĆ, BLASK, WZMOCNIENIE Cytat:
woda Mentha Piperita Leaf Water - P&R: Ma właściwości antyseptyczne, odświeżające, tonizujące // Eloe: podobnie Cocamidopropyl Betaine - P&R: Delikatny roślinny detergent, doskonale tolerowany przez skórę i błony śluzowe, nawilża skórę // Eloe: detergent amfoteryczny o średniej sile mycia. Może podrażniać skórę, Lauryl Glucoside - P&R: Delikatny surfaktant/substancja spieniająca // Eloe: podobnie Sodium Cocoamphoacetate - P&R: Delikatny roślinny środek myjący // Eloe: detergent amfoteryczny o średniej sile mycia Betaine - P&R: Substancja kondycjonująca, nawilżająca // Eloe: może pełnić funkcje antystatyczne, czyli wygładzać włos i zapobiegać elektryzowaniu Glycerin - P&R: Głęboko zmiękcza i nawilża skórę. // Eloe: wiąże wilgoć, reguluje poziom wilgotności, może stanowić promotor przejścia dla następujących po niej ekstraktów. Eclipta Prostrata Extract - P&R: Jeden z najlepszych składników do pielęgnacji włosów, wzmacnia je, wspomaga wzrost, regeneruje. // Eloe: podobnie Saponaria Officinalis Extract - P&R: Oczyszcza, łagodzi, goi // Eloe: podobnie, może się obficie pienić Glycyrrhiza Glabra Root Extract - P&R: Łagodzi podrażnienia, przyśpiesza gojenie, zmniejsza zaczerwienienia, regeneruje, rozjaśnia // Eloe: podobnie. Thymus Vulgaris Extract- P&R: Łagodzi, wzmacnia, chroni przed wypadaniem, odświeża,// Eloe: podobnie. Coco-Glucoside - P&R: Środek myjący, pianotwórczy, emulgator // Eloe: delikatny, niejonowy surfaktant, Inulin - P&R: Substancja zwiększająca objętość, naturalny kondycjoner // Eloe: podobnie + polisacharyd mogący mieć wpływ na stylizację Cocoyl Proline - P&R: Rozpuszczalnik dla olejków eterycznych // Eloe: może mieć działanie kondycjonujące Benzyl Alcohol - P&R: Identyczny z naturalnym konserwant, dopuszczony przez instytucje certyfikujące kosmetyki naturalne // Eloe: podobnie. Dehydroacetic Acid - P&R: Identyczny z naturalnym konserwant, dopuszczony przez instytucje certyfikujące kosmetyki naturalne // Eloe: podobnie. Parfum - P&R: Naturalna kompozycja zapachowa // Eloe: podobnie. Sodium Phytate - P&R: Związek chelatujący // Eloe: podobnie. Citric Acid - P&R: Środek regulujący pH // Eloe: podobnie. Citral, Limonene, Linalool - zapachy (brak w P&R opisów dla dwóch ostatnich). Zgodny z cg. Trzeba wyraźnie podkreślić, że ekstrakty - choć ich sporo - nie będą miały wpływu wzmacniającego włosy, ponieważ podczas mycia szamponem nie mają większych szans na takie działanie. Dodatkowo - pisze, ze podobnie, ale zwykle brak konkretów co do pochodzenia naturalnego składników. Cóż, musimy w tym, względzie ufać producentowi. Cytat:
![]() |
![]() |
#3055 | |
|
Clairol, Herbal Essences, Dazzling Shine, Shine Enhancing Conditioner (Odżywka wyzwalająca blask `Błyszczę, więc jestem!`) Cytat:
Ta raczej lekka odżywka zawiera także ekstrakt z truskawki i zielonej herbaty, najpewniej w funkcji antyoksydantów, pomarańczowy olejek eteryczny , sporo zapachów, rozpuszczalnik, konserwantów, regulator pH, substancję chelatującą, barwniki i potencjalny podrażniacz w postaci soli. Niezgodna z cg.
![]() |
![]() |
#3056 |
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie, poprosze uprzejmie o kolejne analizy
![]() ![]() ![]() Jason Natural, Aloe Vera 84% Shampoo (Szampon do włosów z 84% aloesu) Skład: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice*, Aqua (Water), Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauryl Sulfoacetate,Polysorbate 20,Glycerin, Calendula Officinalis (Marigold) Flower Extract*,Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract*, Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract, Equisetum Arvense (Horsetail) Leaf Extract*, Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract*, Spirulina Maxima (Spirulina), Hydrolyzed Wheat Protein, Ascorbyl Palmitate, Penthenol, Spirulina Maxima (Spirulina), Tocopheryl Acetate, Citric Acid,Cyclopentasiloxane (and) Dimethicone, Guar Hydroxyoropyltrimonium Chloride, Panthenyl Ethyl Ether, Panthenyl Hydroxypropyl Steardimonium Chloride, Sodium Chloride, Sodium Sulfate, Alcohol*, Benzyl Alcohol,Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Benzyl Benzoate, Hexyl Cinnamaldehyde, Linalool, Fragrance (Perfum). * Certified Organic Ingredient. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...4-shampoo.html Czy nie jest na tyle ostry, ze "zmyje" dobroczynnego dzialania olejowania wlosow? Czy dobrze usunie oleje z wlosow? Czy moze dac cos pozytecznego wlosom? oraz: Jason Natural, Aloe Vera 98% Moisturizing Gel (Żel nawilżający z 98% aloesu) Skład: Aloe Barbadensis Leaf Juice (Organic), Aqua (Water), Carbomer, Gluconolactone, Potassium Hydroxide, Glycerin, Arginine, Allantoin, Panthenol, Menthol, Sodium Phytate, Polysorbate 20, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Amyl Cinnamal, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Fragrance (Parfum). https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...98-aloesu.html Czy nada sie pod olej? Czy da cos pozytecznego wlosom? Czy mozna go uzywac na suche wlosy,po umyciu, ale przed olejowaniem i czy nie poklei w takim wypadku wlosow? czy dobrze nawilzy? Czy mozna nakladac go na skalp? Z gory dziekuje i serdecznie pozdrawiam dziewczyny analizujace sklady ![]()
![]() |
#3057 |
Raczkowanie
|
Poproszę o analizę:
L'oreal professionnel nature masque doceur d'hulies do włosów niezdyscyplinowanych i puszących się,intensywnie odżywia i wygładza włosy. Do spłukiwania. Aqua/water, cetearyl alcohol, glycerin, quanterinum 87, hydrogenated polyisobutene, behentrimonium chloride, cetyl estres, capyryl glycol, hydroxyethylcellulose, olea europaea oil, olive fruit oil, oryza sativa bran oil/rice bran oil, benzoic acid, sodium hydroxide, linalool, parfum/fragnance
enter the ninja- dietkuję, fitnessuję...walczę Edytowane przez bessens Czas edycji: 2012-08-09 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3058 |
Raczkowanie
|
Byłabym wdzięczna za analizę:
Baikal Herbals – szampon regenerujący do włosów łamliwych i zniszczonych [link] Skład INCI: Aqua with infusions of: Verbеna Officinalis Extract, Empetrum Sibiricum Extract, Linaria Buriatica Extract, Organic Calendula Officinalis Extract, Organic Olea Europaea Fruit Oil; Magnesium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Decyl Glucoside, Cocamide DEA, Sodium Chloride, Amodimethicone, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Parfum, Citric Acid. Baikal Herbals – szampon odżywczy do włosów suchych i farbowanych [link] Skład INCI: Aqua with infusions of: Amaranthus Caudatus Extract, Arctium Lappa Oil, Phellodendron Amurense Extract, Organic Chamomilla Recutita Flower Extract,Organic Triticum Vulgare Germ oil; Magnesium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Cocamide DEA, Sodium Chloride, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Parfum, Citric Acid. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3059 | |
|
L'Oreal Professionnel, Serie Expert, Vitamino Color, Maseczka do włosow koloryzowanych Cytat:
Trudno mi pisać, że to produkt odżywczy, skoro tak naprawdę jego działanie ograniczy się głównie do zabezpieczenia włosów przed ucieczką wody. To wszystko skutkiem obecności filmformerów - w postaci polimera kationowego i silikonu - antystatyka wygładzającego łuskę oraz emolientów, w tym wosku pszczelego. Wosk jednak i to wszystko, co za nim już w ilościach niewielkich - przed nimi konserwant. Dalej emulsyfikatory, wiążąca wodę gliceryna, antyoksydacyjna witamina E, antystatyk, substancje buferujące, konserwanty, barwniki i zapach. Na końcu składu aminokwasy, których obecność w początku składu dałaby szansę na regenerację włosów od środka. Tymczasem ilość filmformerów sprawia, że tak naprawdę liczy się w tej masce regulator lepkości. Może obciążać. Niezgodna z cg.
![]() |
![]() |
#3060 |
Raczkowanie
|
Proszę o analizę
Artiste, Hair Care&Styling, Żel do układania włosów Skład: Aqua (Water), Carbomer, Panthenol, PEG-25 PABA, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Triethanolamine, VP/VA Copolymer, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Parfum, Methylchloroisothiazolino ne (and) Methylisothiazolinone, Propylene Glycol, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.